|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Możesz. Nie można dodawać świeżego do zamrożonego, ale do takiego w lodówce tak. Z tym że musisz pamiętać o której pierwsza porcja była spuszczana, bo od tego czasu może stać 48 godzin.
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Hej, ja się nie odzywałam, bo u mnie te pierwsze dni po porodzie to jakiś koszmar… Jedną lepszą noc miałam po powrocie ze szpitala, jak opisałam Wam poród, a teraz jest coraz gorzej. Prawie nie śpię, przez 6 dni przespałam może z 20 godzin… Boli mnie krocze, sutki mam całe obgryzione, karminie to dla mnie ogromny ból i stres. Ponad to po porodzie dostałam jakiejś rwy kulszowej, strasznie mnie boli biodro i noga i nie mogę praktycznie tego leczyć karmiąc piersią, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że przejdę całkowicie na mm, bo już po prostu nie wyrabiam, 6 godzin na dobę to minimum jakie muszę poświęcić na karmienie, żeby dziecko było w miarę najedzone… Ogólnie macierzyństwo jest przereklamowane i nigdy więcej! Za dużo bólu i stresu to wszystko kosztuje. Dzisiaj jak karmiłam to prawie zemdlałam, już miałam takie mroczki przed oczami, no po prostu horror
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | ||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry!!
Nocka całkiem dobrze, do południa jeszcze lepiej więc teraz czas na coś dla mnie ![]() No a zaraz za obiad trzeba się brać... Cytat:
![]() Ciekawe jak u Ciebie sytuacja po molestowaniu męża ![]() Czwartkowych porodów dla Ciebie i dla Kraven ![]() Cytat:
Stalowe nerwy trzeba mieć do tych wszystkich przewrażliwionych. Mnie dziś moja mama wykończyła psychicznie... Rano wstałam tylko do toalety więc zrobiłam ledwie kilka kroków, dziewczyny jeszcze smacznie spały, a tu słyszę jak mama po schodach na górę maszeruje... Ona chyba ze szklanką przy suficie siedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia na szczepieniu ![]() Maja czasem strasznie się wierci, stęka, posapuje... Dziś tak od 4 miała, i co 30 min cyca chciała, na śpiocha oczywiście. Uspokoiła się dopiero kiedy ja wstałam z łóżka... Za ciasno może jej było ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Biedna ![]() Wiem, że łatwo pisać kiedy ma się grzecznego dzieciaka w domu, ale z pierwszym też nie było kolorowo. Wytrwałości....
![]() |
#994 | ||
Zadomowienie
|
Witam Was ciepło
![]() Byłyśmy u lekarza z tą kupą. Okazało się, że ta krewka to najprawdopodobniej po szczepieniu na rotawirusy. Gdyby jednak się powtórzyło to przejść na diete bezmleczną. Na szczęście z tego co widzę jest już dobrze. Krew się więcej nie pojawiła. Informacja dla mamuś których dzieci tak się męczą przy kupkach - to normalne ![]() Trochę się już lepiej czuję, chociaż rano dalej miałam doła. Myślę że spacer pomógł. Udało się 2 godziny pospacerować bez płaczu ![]() Okropnie brakuje mi towarzystwa. Nawet taki pobyt u lekarza to dla mnie zbawienie. Dobrze, że mama codziennie do mnie wpada. Zawsze też pójdzie ze mną do lekarza. Jest taka kochana. Nie to co ten mój mąż........ Widzę, że oduczacie dzieci noszenia na rękach. Hm, mój "wspaniały" mąż twierdzi, że naszą też trzeba oduczać. Ja się jednak nie zgadzam. Kiedy u Alicji wszystko gra to wcale nie trzeba nosić jej na rękach, a jak płacze to oznacza, że czegoś jej brakuje, boli. Noszenie na rękach odwraca jej uwagę i dlatego się uspokaja. Nie uważam jednak, żeby płakała tylko po to żeby ją na rece wziąść. Także mięliśmy z tego powodu wczoraj kłótnie. Tylko co on może wiedzieć jak jest tylko wieczorami w domu. Wiem, napisalam się, ale musiałam. Na żywo nie mam za bardzo komu się wygadać. Katiem piękna sukienka. Szkoda, że ja jakoś nie potrafię chodzić w takich króciutkich sukienkach, chociaż pewnie bym mogła. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() Mój też miał zimny chów niestety... Myślę, że następnym razem zrobię tak jak mówisz. ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#995 | ||
Zakorzenienie
|
katarzinka, elena_100, marta1986222, Aneczka_G dziękuję za kciuki i słowa otuchy!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#996 |
Wtajemniczenie
|
haaaaaj!!!! Bosze moje dziecko tysz wisi non stop na cycku, jakis kryzys laktacyjny mam i w ogóle... synek skonczył dzis miesiąc i juz nie jest noworodkiem ino juz niemowlqkiem
![]() Co do kolek, myslałam ze mój tez ma kolki bo wieczorami darcie było mniej wiecej o tych samych porach. Dawałam Sab Simplex ale nie pomagało to. Okazało sie ze mqły ma alergir na białko krowie . Odstawiłam wszystko co zawiera mleko i juz mam szczesliwe dziecko.A na spinanie , i brak kupy podaje herbatke z rumianku i dodaje 3 ziarenka kopru wóoskiego, słodze glukozą(taką co sie pije nq krzywej) odrazu jak pije to gazy uciekają i zazwyczaj idzie kuuupa wielka ![]() aa i tez zamówiłam ten katarek doodkurzacza bo tą fridą to kuwa bardziej se oczywessam niz gile wyciągnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam ale jeszcze maluch za mały żeby stwierdzić czy sie sprawdza. Teraz trza mu pupe trzymać i główke, ale mysle jak bedzie większy i starszy to bedzie super ![]() Cytat:
Mnie już bierze cholera bo coraz mniej mam, a co chwila przystawiam do cyca + pije herbatke na laktacje. Zaraz ide zrobić sobie własnie. [QUOTE=kasiam187;37225822]super ta kurtka!! kurcze moze i ja sie skusze na ten katarek, bo jud od tej fridy mnie usta bola ![]() moj córa tak od godz 7/8 do 12 ma aktywnosc, spac nie bedzie za nic w swiecie. tylko ze nie polezy sobie w łóżeczko/wozku czy lezaczku tylko chcialaby u mnie na rekch. odloze, polezy z 10 minut i krzyk bierz mnie na rece. staram sie nie brac, tylko wtedy biore jak krzyk staje sie przeraźliwy. nie wiem co robic, moze przejdzie jej jak zacznie sie bardziej interesować zabawkami ![]() ja mam zwykłą gruszke i raz dwa kicholek czysty ![]() Ja też nosze jak zaczyna wrzeszczeć bo nie da sie zdzierżyć tych tonów bo mi szklanki popękają ![]() Cytat:
A tak Alan wyleguje sie na macie ;-) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#998 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak myślicie, a może któraś z Was ściąga pokarm i karmi butelką, ile potrzebuję ml żeby mieć na jedno karmienie? Maja ma miesiąc i 5 dni i myślę, że waży około 4200. I wrzucam moją Lalkę ![]() ![]()
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-24 o 14:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |||
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziekujemy za kciuki.
przezylismy. Chcialam szczepic przy cycu, ale najedzony byl.... to tylko przytulilam do piersi i rozmasowalam nozki.Przy pierwszym w ogole nie zareagowal, a przy drugim chwilke zaplakal. Mialam 5w1 i wzwB. zaplacilam 160zl. Gda dzieki za info ![]() Ja staram sie Kube odbic mimo wszystko w nocy. po karmieniu do pionu, a jak nie odbija to na 10-15 sekund klade i znowu podnosze. Jak to nic nie daje to klade - ale my i tak na brzuszku wiec na pewno wygodniej niz na pleckach czy boczku - dla brzuszka oczywiscie. Cytat:
![]() Co masz na brodawki? Masz muszle laktacyjne? Ja z Pawłem mialam masakre. Myslalam ze przejde na mm. Po 2 miesiacach przeszlo i oboje czerpalismy z tego przyjemnosc. Cytat:
![]() i dziekujemy ![]() Cytat:
A najlepsze jak mi opowiadala, ze kupe lat temu wybrali sie na zakupy. I mowi do niej to ja ide do sklepu a Ty stan w kolejce w kwiaciarni. A Ona ze po co? dla kogo te kwiaty? A On - ze dla niej bo przeciez imieniny ma ![]() Odwrocila sie na piecie i sobie poszla... ![]() A ja wiem ze faceci (oczywiscie nie wszyscy - tylko niedowychowani ![]() A sukienka az tak krotka jak na modelce to nie jest. Ma 88cm. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Wtajemniczenie
|
na pogryzione poranione brodawki polecam mleko nasze z cyca, regeneracja w przeciagu 1 dnia doslownie. w szpitalu nie miałam pokarmu i mnie gryzł mały i mleczko pomogło mi i zmywac nie trza
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A właśnie, co do obiadu jecie? Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mam to już za sobą.... Przy następnym dziecku muszę poważnie rozważyć opcję innego szpitala.... Dziękuję ![]() Dzięki kochana ![]() Dziewczyny poradźcie co mam zrobić z tym moim głodomorem, żeby tyle nie jadł... Nie mam sumienia go "głodzić", jak dziecko próbuje sobie zjeść rączkę.... ![]() Muszę się Wam pochwalić. Wczoraj mieliśmy pierwszą kąpiel w domu i malutki nawet nie zapłakał.... Był bardzo grzeczny, aż mnie to zdziwiło, że się nie próbował "ratować" przed wodą.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Położyłam mojego na matę, włączyłam muzykę relaksacyjną i leży grzecznie
![]() Cytat:
![]() A mleko do lodówki bym wstawiała. A herbatkę jakąś dajesz albo wodę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P
udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze.... A pozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!! Pozatym to załatwiam pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P ale oczywiscie zeby nie bylo zbyt kolorowo to odsuneli operacje na 2 tyg bo widza chwilowe przelomy wiec chca jeszcze czekac liczac ze obejdzie sie bez a glowka stranie rosnie mimo punkcji 2 razy dziennie...mała jest na 10 centylu a glowka daleko juz za 90! |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
Nie daję, bo w szpitalu mówili, żeby nie dopajać jak karmię piersią.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też karmię piersią a daję herbatkę. Mało bo mało, ale zawsze coś i przynajmniej nie wisi na cycu ciągle. Moja pediatra powiedziała że dobrze robię. Zasnął w łóżeczku przy dźwiękach suszarki z you tuba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój robi to samo,mała tylko zapiszczy a on już ją na ręce bierze ![]() Cytat:
Mam nadzieję ze wszystko się u Was unormuje i pomimo początkowych trudności w pełni będziesz mogła się cieszyć macierzyństwem ![]() [QUOTE=kasiam187;37225822] Ale masz śliczną pannicę ![]() Ivoncia moja Zuza ma taką samą matę jak Alanek ![]() My dzisiaj znów mieliśmy problemy z brzuszkiem ale porządne masowanie dało radę i mała zrobiła kupkę po same pachy ![]() Tak się cieszę. Swoją drogą nie myślałam że kiedykolwiek kupa będzie sprawiała mi taką radość ![]() Od razu potem zasnęła. Kocham to moje dziecię nad życie. ![]()
![]() |
#1008 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam mamuśki!
Czytam was w telefonie, ale nie mam kiedy odpisywać, bo mi się w robocie posypało i muszę nowych pracowników rekrutować a w poniedziałek po południu gości mieliśmy - męża brat z żoną i córeczką przyjechali. Robota mnie dobija - jedna dziewczyna dwa tyg temu powiedziała, że odchodzi, druga w tym tygodniu a jeszcze znalazłam na monitoringu, że mnie pracownik okrada i muszę go też wywalić na zbity pysk i tym sposobem z 10 osobowej załogi muszę wymienić trzy osoby i to już jest duuuuży problem, bo w tej naszej kochanej stolicy sensownych ludzi do pracy znaleźć to wielka sztuka. Np dziś poumawiane miałam osoby i prosiłam, żeby dawali znać, jeśli się rozmyślą i nie będą chcieli przyjść bo mam trzytygodniowe dziecko to oczywiście nie przyszli i nie zadzwonili i tylko na darmo do pracy pojechałam - no może nie na darmo, bo coś tam porobiłam przy okazji, no ale niepoważni są ci ludzie a później chcą, żeby ich poważnie traktować i wymagania mają nie z tej ziemi, najlepiej nic w pracy nie robić a zarabiać kokosy ![]() a teraz to, co udało mi się pocytować w poniedziałek bodajże: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie z Gdą, że im mniej bodźców tym lepiej. Mała ma teraz kilka zabawek, książeczek, które widać, że lubi. Reszta schowana. Przyjdzie na nie czas, gdy te się znudzą. Zamierzam je wówczas schować i po jakimś czasie dać i znów będzie miała ubaw bo będą jak nowe ![]() Cytat:
Dziś spędziłam prawie 2 godziny u fryzjera - oj dziękuję Zuzanie teraz za wczorajszą akcję, bo tak dobrze to mi dawno nie było. Na głowie mam śliczny kolorek, włoski krótsze o jakieś 15 cm a i tak do połowy pleców, tylko jakby ich więcej bo cudnie ścięte. do tego masaż głowy ![]() ![]() Po wizycie u ortopedy wszystko ok. Nawet szeroko pieluszkować nie trzeba ![]() Cytat:
ależ masz roboty ze zdjęciami? jak już masz taką wprawę, to może i moje chcesz ogarnąć? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cewnika nie masz się co bać. jak już to jednego dnia założą (mnie bolało tylko jak zakładali jak niedelikatne badanie), ponosisz kilkanaście godzin (cewnika się nie czuje, tylko troszkę dyskomfort jest, bo ci dynda między nogami - ja go sobie w majtkach ułożyłam, ale i tak było to dziwne uczucie. kąpać się możesz, do wc normalnie chodzić też). Cewnik ma za zadanie zrobić rozwarcie (u mnie zrobił 2 palce; niewiele ale zawsze coś). A później pewnie oksy podłączą. I może to byłoby najlepsze wyjście, bo jak tylko założą cewnik powinni Ci dać antybiotyk na tego paciorkowca (upomnij się jakby coś) i wówczas Antoś będzie w 100% bezpieczny ![]() fajnie, że waga wyszła mniejsza ![]() Cytat:
Asiulka, Jaś będzie wyglądał jak mały elegant ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Marta a Zuzka jak na nią reaguje? Bo moje ufo sie nudzi tym po kilku minutach i marudzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo,położę ją 2 minuty spokoju i kwękanie,marudzenie,mam nadzieję ze za jakiś czas ją zainteresuje ![]() Maggie pochwal się fryzurką ![]()
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alem sie wnerwiła teraz ![]() Te dziecko tak marudzi wiecznie że problem go uspać bo jak nie marudzi to ryczy i tak w kółko a śpi po 5 minut. Udało mi sie go uspać, siadłam na ten durny tapczan i tak trzasnął że mały sie z rykiem obudził ![]() Kurrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Muminku cudowne wieści. Oby tak dalej
![]() Dziewczyny czy któraś z Was miała tak przed porodem że cały czas Wam niedobrze było? Bo nie wiem czy to objaw zbliżajacego sie porodu czy czymś się strułam ![]()
#1014 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas wczoraj znów atak kolki... mała usnęła po 23 dopiero. a dziś zauważyłam zaognioną skórę na dupinie, mokre chusteczki wylądowały w koszu (dziadowskie "dzidziuś" ![]() na szczęście zaczerwienienie blednie. pomógł zielony linomag ![]() jeśli chodzi o karmienie to podaję jej pierś i dokarmiam mm. w dzień mała jedzie głównie na mieszance bo z piersi zawsze jej mało, płacze i strasznie się złości ale za to w nocy tylko cyc, kilkanaście minut ssania i zasypia.podobno nocny pokarm jest bardziej wartościowy więc może dlatego Lena szybciej się najada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Tamlin a co polecasz dać? Wodę czy herbatkę, żeby tak często nie jadł? I do wody dodaje się cukier? Bo jakoś tak mi położna środowiskowa mówiła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
o kurcze, ale od początku tak mało śpi czy dopiero teraz? moja też marudna i płaczliwa strasznie ale jak przyśnie to i 3 godziny ciągiem śpi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Zadomowienie
|
Jeszcze z tego co udało mi się zapamiętać:
Katee trzymam kciuki za nerki Kubusia ![]() Gda z tym ziemniakiem to niezły hardcore ![]() Tamlin serdecznie współczuję kuzynce sytuacji, nawet mój mąż skwitował, że skąd się takie chłopy biorą to on nie wie Kalpana witam w domku i szkoda, że na taki "sympatyczny" personel trafiłaś ![]() jeszcze całe mnóstwo innych postów mnie zainteresowało, ale teraz już nie pamiętam, bo po dzisiejszym dniu jestem wymęczona psychicznie, więc przepraszam Dearlie, Kraven wspieram myślami waszą chęć powitania swoich skarbów po tej stronie brzuszka ![]() A ja zaczęłam uczyć córkę zasypiania w łóżeczku nie przy cycu i jakoś nam idzie. Oczywiście jest przy tym trochę płaczu i marudzenia, ale biorę ją na chwilkę na ręce i jak się uspokoi to odkładam z powrotem i tak kilka razy ok 4 do 5 i zasypia sobie w łóżeczku. Mam nadzieję, że za kilka dni już płakać przy tym nie będzie. Puerwszy raz zajęło nam to 1,5 godziny i tak słuchałąm tego jej płaczu - teraz to już tylko ok 10 minut, więc postęp jest znaczny nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze ewidentnie że zmęczony a zasnąc nie chce. Dopiero jadł a znowu ciśnie ręce do buzi. Dam mu to nie chce ![]() Przy cycku zasypia... mam dośc normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Wtajemniczenie
|
Iwona, z tego co pamiętam to Ty również karmisz piersią i podajesz mm. powiedz mi kochana, często musisz go dokarmiać mieszanką? bo moja to i godzinę wisi przy cycu a później wypije jeszcze 50-60 ml z butli...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie idzie go wyczuć bo nie wiem ile mi te cyce produkują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.