|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
bedzie cora, musi byc, ja chce core !!
Cytat:
Julcia ladnie zasnela na pierwsza drzemke, jakos ze pobudka na dobre byla kolo 7, a nawet nie marudzila mi zbytnio a byla ponad 3 h aktywna zazwyczaj juz przy 2godzinie marudzi.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3242 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Nocka minęła super w porównaniu z ostatnimi, także jestem pełna nadziei że mój mały śpioszek przesypiający 7 - 9 h w nocy do mnie wraca ![]() Teraz się właśnie obudził po pierwszej drzemce... Cytat:
![]() Oby Zuzi już nie bolał brzuszek! Cytat:
smoczek na gumce...mój tż tez miał taki pomysł na szczęście Piotruś dopiero od niedawna zaczął tolerować smoczek...ale równie dobrze mógłby nie istnieć. Czasem w nocy dam mu smoczek i zaśnie z powrotem, ale nie budzi się zaraz jak mu wypadnie na szczęście. Cytat:
a Tobie?![]() a co do pogrubionego to dobrze mówisz polać Ci!
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ba ... mogę im nawet dać ustawę do głosowania Ja znowu z doskoku , bo znów mam marudę w domu pewnie przez wczorajsze szczepienie.... |
|
|
|
|
#3244 |
|
Zadomowienie
|
ctrl C ctrl V z fb
![]() a moje dziecię właśnie zjadło całą miseczkę (z podgrzewacza z canpola) rosołku z indykiem ryżem i kaszką kukurydziana z bobovity to wyszło coś jakoś 3/4 dużego słoiczka no i dzisiaj na podlodze na kołdrze jak leżał Filipek na brzuszku zaczął dupkę podnosić i ostatnio najlepszą zabawką jest sznurek wyciągnięty z mamy spodni dresowych posprzataliśmy już(filipek w nosidełku oczywiście ) ale coś mi w krzyż wlazło boli jak diabli no chyba że to od okresu nie wiem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3245 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkie dziewczyny
Od razu przepraszam, że znowu tak długo się nie odzywałam ale jakoś mi nie zawsze z komputerem po drodze. Nasz Filipek waży już 9200 (po piątkowym szczepieniu) i na szczęście od kiedy skończył 2 miesiące przesypia całe noce od 20 do 7 rano więc nie wiem co to znaczy zarwane nocki. Od miesiąca turla się już po macie, że wystarczy 5 minut a on już pod stołem. Z jedzenia zdecydowanie woli obiadki, nawet te okropne dla mnie a owocków nie chce w ogóle ruszać. Podczytuję Was dziewczyny prawie codziennie i pozdrawiam ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Jeżeli chodzi o rodzeństwo dla Filipka to chcemy zacząć się starać w drugiej połowie następnego roku. Wiem po sobie jak ważne jest rodzeństwo a ja, czyli nasz wątkowy dinozaur, nie mam już za dużo czasu na rozmnażanie
|
|
|
|
#3246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcialam pocieszyc wszystkie mamy smoczkowych dzieci ktore sie w nocy budza na smoka - juz zbyt dlugo nie powinno to potrwac! Moja Anka ma 6 miesiecy i juz tylko sporadycznie nie umie sobie smoczka znalezc w lozeczku. Zawsze najpierw szuka i maca a dopiero jak nie znajdzie to sie frustruje i krzyczy. Od dawna jak jej daje smoka to tlyko do raczek, wiec jakos szybko zakumala ze wlasne raczki sa w stanie smoka dostarczyc. No i pewnie pomaga ze juz sie umie w kazda strone obrocic, pomaga w lozeczkowych poszukiwaniach
|
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i zazdroszczę nocek... a karmisz piersią czy mm?? Jaki tam dinozaur - nie przesadzaj ![]() Hasło mojego TŻ gdy Oskar go klepie rączką " a co Ty mnie tak zapierkujesz?? " Ja nie mogę skąd on takie słowo wziął Oskar ma 2 drzemkę oczywiście usypianie w dzień w naszym łóżko przytulony do mamy ale stwierdziłam że nie będę z Nim leżała bo jeszcze mi się tak przyzwyczai więc jak już zasypiał myk do łóżeczka a ja nastawiałam obiad i mam czas dla siebie. Za niedługo zapomnę jak to jest mieć czas dla siebie bo ciągle tylko Oskar, Oskar i Oskar... jest przyzwyczajony przeważnie do mnie i z nikim nie zostanie dłużej niż 10min ;/ Muszę coś zrobić wybrać się do fryzjera bo końcówki mi się rozdwajają no ale jak tu iść z dzieckiem do fryzjera wiem wiem idzie bo niektóre z Was były, ale jak Oskar chce być ciągle na rękach lub aby się z nim bawić to odpada... Chyba znów wykonam tel do przyjaciela i zaproszę sąsiadkę na kawę to przy okazji zrobi mi coś z fryzurą dobrze mieć fryzjerkę wśród sąsiadów... Bratowa TŻ jest jeszcze fryzjerką , ale raz ją poprosiłam to taką minę strzeliła , fakt obcięła mnie ale widziałam że z łaską więc ja dziękuje za takie coś...
|
|
|
|
|
#3248 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dinozaur może jeszcze nie ale najstarsza tu w końcu jestem ![]() A do fryzjera też muszę się wybrać bo albo zajmuję się dzieckiem albo gotuję Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-10-24 o 13:35 |
|
|
|
|
#3249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi o tym nie wiadomo :P (chodzi o najstarszą )Haha ... tak jak ja dziecko, gotowanie, itp Ostatnio kumpela się mnie pyta " a Ty pracujesz czy rola kury domowej" więc ja jej że pracuje na 6 etatach jako "niania, kucharka, sprzątaczka, matka, żona i kochanka" w końcu nie obijamy się i nie leżymy du.. ku słońcu tylko pracujemy w domu. Dbamy o dzieci, TŻ , dom itp |
|
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się tylko przywitam póki co,bo za 15 minut przychodzi położna.A wczoraj moje dziecie dwa razy by mnie osikał,a jaki był zadowolony z siebie,rechotał na głos że siknął sobie dobrze że zdążyłam nakryć małego pieluchą A tatuś komplementuje małego,że wygląda jak gargamel ![]() Apropo Gargamela Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-10-24 o 13:48 |
|
|
|
#3251 |
|
Raczkowanie
|
Kochane, wiem, że brzydko jest się chwalić ale muszę - wiecie, że Zosie nocnikuje od jakiegoś miesiąca, wczoraj sadzałam ją również w ciągu dnia i robiła to co należy (siusiu)
dzisiaj postanowiłam, że będę ją sadzać co godzinę aby iść za ciosem. Posadziłam ją o 10:50, 10:55 skuliła się i ciśnie .... wyszła kupa Nie wiem czy to przypadek ale po godzinie posadziłam ją znowu i było siku Jeśli naprawdę załapała to chyba oficjalnie ogłoszę się zaklinaczką dzieci jak Tracy Hogg
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() super a nam wyszedł ząbek tzn słyszę go pod łyżeczka pierwszy !!
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3253 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3255 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak prosze Hanke powiedz ''mama...ma ma itd itd'' a ona oczywiscie ''tatatatatatattatatatata ttata tata'' Cytat:
no co Ty? Cytat:
dlatego z racji ze ja nie mam wystarczajaco cierpliwosci do jednego dziecka chyba sie nie zdecyduje na drugie. Cytat:
Sliczny Morfeuszek Cytat:
Cytat:
Witajcie ![]() Hanka ma drzemke nr 2 - zasnela w hustawce, bo nie mam sily na spacerowanie 2h, bo jak sie zatrzymam to przeciez ten urwis sie budzi nocka byla kiepska bo Hanka sie budzila co chwile i dawalam cycka i zasypiala, ale pamietam jak mialam smoczkowe noce tak do 2 mieisiecy - czasami bylo cwiczenie - podaj smoka przez 1,5h, w sumie dobrze ze go odrzucila na dobre majac 8 tygodni, ale czasami tez pomagal. a ja od piatku jestem pierwszy raz od 11 lat bez swojego dochodu, w piatek skonczyl mi sie platny macierzynski. tez do fryzjera powinnam sie wybrac, ale to jak tesciowa przyjedzie albo Tz bedzie mial wolna sobote, zetne sie na boba tak jak Gosia Karinio no tak mi sie wydaje ze to byla sennosc u Hanki,ale wystraszylam sie bo to nie bylo w jej stylu takie zamykanie sie oczek i jakos tak malo kontaktowala ![]() swoja droga dzis tez zrobila sie dziwna na chwile po tym samym obiadku (Ella's kitchen ( spinach/apple/swede) nie wiem moze cos tam dodaja do tego jedzenia ![]()
|
|||||||
|
|
|
#3256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki za was
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
No już po wizycie Hv,potem opisze i pokaże co mały dostał
![]() Moniu,to dziwne że po tym jedzeniu mała się tak zachowuje ![]() mama_d za nocnikowanie.Super
|
|
|
|
#3258 | |||||
|
Gang Iren
|
Kupilam Erykowi prezent na swieta,tzn glowny prezent,bo pewnie jeszcze cos dojdzie:
http://www.ebay.co.uk/itm/Vtech-Go-a...item2a23c67168 Dziewczyny z UK w Sainsbury jest promocja na zabawki.Sa za pol ceny. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Ani.Zdolniacha,ze tak dobrze dobie radzi.Eryk wcale nie probuje szukac,tylko sie drze ![]() Cytat:
![]() Ja bede probowac nocniczka moze jakos przed 2 urodzinami,podobno wczesniej nie ma za bardzo sensu,dziecko jest nie gotowe. A moze Zosia jest wyjatkowa i sie nauczy.Dawaj nam znac jak tam jej idzie z nocnikowaniem
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia dzieki za info odnosnie Sainsbury's - moze jutro sie wybiore.
Karinio no moze taki zbieg okolicznosci - bo w sumie po obiadku to ona juz sie i tak robi senna..no nie wiem, ogolnie lubie te jedzonka Ella's kitchen. |
|
|
|
#3260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,super prezent
Mam blisko do 2 Jeden właśnie z ciuchami,rzeczami do domu,agd,zabawkami itp a drugi troche dalej ze spożywką.---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Moniu,hm ciekawe czy to faktycznie senność czy coś dodają do tego jedzenia usypiającego. My kupujemy z Heinza ostatnio,też dobre bo smakują i pachną faktycznie jak domowe obiadki mamy ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() No to fajnie,że nie marudziła i grzecznie zasneła. ![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() A co do smoczków,to ja daje jak marudzi do zasypiania,jak już twardo zaśnie to wypluwa,czasami z takim obrzydzeniem. ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
![]() Oj To jak najabrdziej wykorzystaj znajomą,czy też bratową do obcięcia u siebie w domu-najlepsza opcja
|
||||
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia super zabawka! Julcia ma druga drzemke, znowu ladnie wytrzymala przez 3h. niedlugo powinna obudzic sie na obiadek, a po nim pojdziemy na spacer, jakos sie dzisiaj wybrac nie moge. Sama jeszcze w pizamie chodze
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żartuje,starczy dla wszystkich.Też chce drugie dziecko płci żeńskiej ![]() Mój mały z kolei się przed chwilą zerwał ze sną i podniósł tzn usiadł i chciał płakać. Ależ masz grzeczną Julcie ![]() Ja musze łepeytnke włosy umyć.A co najlepsze mówie mężnemu,że musze umyć włosy bo wyglądam jak...niedokończyłam...a mąż odpowiedział,no jak to jak,wyglądasz jak mama.Na co ja:no chciałeś powiedzieć jak kura domowa
|
|
|
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
Gosia - super zabawka! Eryk pewnie będzie 'skakał' z radości
![]() co myślicie o tym, aby powiedzieć o tej promocji siostrze tż, która przylatuje na święta do pl. nie obrazi się, że jakoś upominam się o prezent? Zośkę przechwaliłam - aż pokłóćiłam się z tż, bo pojechał do babci malowac spożarke a mała rozdarła się i płakała 40 minut non stop, przewinęłam, podałam obiad, podałam mleko z kleikiem (jej ulubione), podałam samo mleko, położyłam do łóżeczka, nosiłam, bawiłam się z nią, jeździła w leżaczku, tv, laptop nic nie pomagało... teraz jakby ją szatan opuścił, siedzi grzeczniutko w siedzonku i bawi się rączkami, bo wszystkie zabawki już wyrzuciła ... o matko - osiwieje przy niej
|
|
|
|
#3264 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu to piateczka.To fajnie,że teściowa przyjedzie ja na własną mame nie mam co liczyć.
Czas na obiadek,dziś tuńczyk z makaronem Ciekawe czy będzie mu smakowało rozebrałam go na golasa,no prawie bo w pieleuszce
|
|
|
|
#3266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Madzia też robi juz dawno na nocnik jak nie siedziała sama to ją trzymałam nad nocnikiem, początkowo na chwilkę żeby załapała. Teraz kupkę przeważnie robi na nocnik, bo jak widze że zaczyna stękać to szybko ją sadzam ![]() Dziewczyny Madzia właśnie obudziła się z całą mokrą główką, wydaje mi się ciepła a ma tylko 35,5 st, nie wiem co o tym myśleć cały dzień marudna z powodu tych wychodzących górnych jedynek. w domu nie jest gorąco bo 20st a ubrana do spania jak zawsze...
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwilke,mały zjadł cały 200 gr słoiczek z tuńczykiem
|
|
|
|
#3268 | ||||
|
Gang Iren
|
Eryk jada rozne,z Ella's kitchen mial dzisiaj kukurydza,dynia i groszek w skladzie,juz nie wiem co gorsze: wyglad,zapach czy smak.No a on oczywiscie cale wciagnal.Im dla mnie gorsze tym Erykowi bardziej smakuje.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super!
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu, ja nie mowie ze chlopcy nie sa fajni, absolutnie, zle to moze ujelam
![]() no ale, wiesz .... druga taka laleczka jak Julcia....
|
|
|
#3270 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z drugiej strony mialabys laleczke i slodkiego lobuziaka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

W dzien wcale nie potrzebuje,a w nocy nauczyl sie (no w sumie to ja go nauczylam) i jak mu wypadnie to kicha 
a Tobie?
boli jak diabli no chyba że to od okresu nie wiem
wiem wiem idzie bo niektóre z Was były, ale jak Oskar chce być ciągle na rękach lub aby się z nim bawić to odpada... Chyba znów wykonam tel do przyjaciela i zaproszę sąsiadkę na kawę to przy okazji zrobi mi coś z fryzurą