|
|
#2611 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
A moja wczoraj mnie miło zaskoczyła: bawiła się sama w łóżeczko łosiem Lamaze, po pewnym czasie wchodzę zobaczyć co u niej bo uderzenia łosia o szczebelki łóżeczka ucichły, a ona.. śpi! Eh miód na serce matki ten widok
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, ja bym kupiła zwykł termos. Ja mam taki za 30 zł i trzyma ciepło nawet 24h.
Mamka, co to za patent? Z pieluchą? Linka, super ! Martynka dorasta Szkoda, że moja B. tak rzadko po zabawie sama zasypia. Każda zabawa kończy się płaczem, wtedy ją zabieram z łóżeczka/maty/ huśtawki i noszę...
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
no i dziewczyny mialy tez problem bo dzieciaczki zasypialy przy cycku no i podmienianie cycka na smoczka pielucha konik FP smoczek i dziecko spi
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- przynajmniej moje
|
|
|
|
#2615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- mamcia ja wybrałabym jakiś lepszy termos, praktyczniejsze |
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- to chyba kupie normalny termos. |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Mamcia-co to za cudowny sposób na usypianie w łóżeczku? Bo szukam i nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao podbijam pytanie Wanilllki
![]() lecę na spacer... chociaz pogoda do du.py |
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu ja nie wiem czy on jest cudowny ale ja tak robie i u mnie dziala
![]() PO tym jak mala wykapie i nakarmie odkladam ja do lozeczka, daje jej smoczka, tylko ze Ty smoczka nie uzywasz, wlaczam konika z fp i klade pieluszke tetrowa na buzke przewaznie zakrywam tylko glowke i oczka a ona sobie ja sama zaciaga na cala twarz i wychodze z pokoju a ona zasypia :P---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ja mialam w planach isc do parku poczytac ksiazke a tu musi padac |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę spróbować z tą pieluszką I w ogóle odkładać dziecko do łóżeczka... czasem mężowi się uda-tak jak wczoraj. Spała w łóżeczku od 22 do 4.15
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Wanillka, Linka ja nie zawazylam przy tej końcówce większej ilości mleczka, neistety
dla mnie ona delikatniej zasysa
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja konsekwentnie mala odkladalam nawet jak piszczala to jej nie wyciagalam, no chyba ze sie rozryczala na amen ale tak to nie poprawialam jej pieluszke wlaczalam ponownie konika i wychodzilam. i teraz juz bez problemu, ani jednej nocy nie spedzila u nas w lozku. teraz jak w nocy po karmieniu czasami zasypia pod koniec a czasem nie odkladam ja do lozeczka gasze swiatlo i zasypia sama. |
|
|
|
|
#2625 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cudny
Cytat:
Mój jeszcze tak się nie rzuca ale podczas snu potrafi się kilka razy obrócić z boczku na plecy i znowu na boczek ![]() Cytat:
No i chory facet to gorzej niż dziecko ![]() Cudna Cytat:
ale i to się skończy jak zacznie lepiej słyszeć...Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie dziwie sie. tez bym jechala w zeszlym roku jechalismy na weekend do przyjaciol - wyjazd w poludnie w sobote powrot popoludniu w niedzele. Marian mogl spokojne zostac sam w domu, a my co zrobilismy? spakowalismy do bagaznika klatke, kojec do biegania po podworku, Manka w transporterze do auta i pojechalsmy nie wyobrazalam sobie zostawienia go samego.a dzis sie okazalo, ze Marian musi miec wyrwane zeby. w piatek mu beda wyrywac czesc, a za jakies 2-3 tygodnie kolejne. no i sikal na lozko prawdopodobnie z bolu. strasznie mo go szkoda. bedzie jadl gerberki dla dzieci. moje biedne zwierzatko ![]() Cytat:
Cytat:
na Kube i Mariana zawsze kase znajdzie.
|
||||||||
|
|
|
#2626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed chwilą to zastosowałam - pieluszka na oczkach i główce zasnął w końcu
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
no z tą kąpielą to każdy robi jak uważa, ja jeszcze w temacie polecę artykuł
http://nauka.newsweek.pl/czeste-myci...92919,1,1.html zwłaszcza fragment o alergiach. Zbytnie zmywanie warstwy lipidowej to nie tylko wysuszanie naskórka, ale i niestety zwiększanie skłonności do alergii. Z drugiej strony - jakby mała tak bardzo uwielbiała kąpiele i nie potrafiła bez nich zasnąć, to sama nie wiem, czy bym nie kąpała codziennie. No ale tak czy inaczej ona do tego nie przyzwyczajona, kąpieli aż taką wielką miłością nie darzy więc będziemy nadal kąpać się co 2-3 dni ![]() Ja jak Luśce założę pieluchę na głowę, to ona się wścieka...
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
wvictoria, to Ty pytałaś, co czytam małej? bo pytanie pamiętam, ale oczywiście mi się nie zacytowało.
No więc - pokazuję tylko szmaciane książeczki, i jeszcze jedną taką, która na każdej (grubej) stronie ma duży rysunek wiejskiego zwierzątka. To ogląda. Natomiast czytam... wszystko jedno co (ostatnio recytowałam np. "Powrót taty" Mickiewicza, bo znam na pamięć, a mąż jej namiętnie czyta Manna w oryginale! Słońce w trzciny bambusowe swą czerwoną twarz pochyla, w ciemne wstęgi długich cieni cała dżungla się pokrywa. Coraz ciszej, tylko w trawie ktoś cichutko, rzewnie płacze. Trudno dostrzec pośród cieni, że to mały tygrysiaczek. Coraz ciemniej, słońce znika, cała dżungla prążkowana. - Gdzieś w tych cieniach wśród zarośli zagubiła mi się mama. Mama w pręgi, dżungla w pręgi i ja cały prążkowany. Gdzie ty jesteś? Mamo, mamo! Ja tak bardzo chcę do mamy. Słońce zaszło już za trzciny, nocka sinym cieniem mroczy, tylko w dali zielonkawo świecą czyjeś kocie oczy. - Już nie płaczę, chociaż ciemno, jestem już uratowany. Zaraz mama będzie ze mną, to są oczy mojej mamy. jak ja go uwielbiałam, jak byłam mała! ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i pytalas o cene hippa w rossmanie - 41 zł
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
robie dzis makarot z sosem kremowym z kurczakiem i szpinakiem
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- dziewczyny mechaci Wam sie rodek gondoli? mnie denerwuja te kulki które sie porobiły, jak mam Je usunąc?
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie nie mechaci bo mam niemechacacy material :P |
|
|
|
|
#2633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekuje. przywoze od rodzicow moje zbiory bajek i legend bo ich nie przeprowadzilam razem z soba ![]() wierszyk jest piekny. bardzo mi sie podoba ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- taki: http://allegro.pl/termos-fjord-nanse...707937327.html jest naprawde super. i temp trzyma rewelacyjnie. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale kurde tu takiego oczywiscie nie ma musze sie jutro rozejrzec na miescie. |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten termos to mozesz kupic jak bedziesz w kraju
|
|
|
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mam golarki musze kupic
|
|
#2637 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny za opinie ws. fotelika
zastanawiam sie jeszcze nad takim 9-25 kg. chociaz chcialabym zeby wystarczyl na dluzej
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro pojde na miasto i porozgladam sie za czyms. |
|
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozatym żeby zmyc bakterie ud ziecka to nie wystarczy zanurzyc w wanience, ważam że trzebaby poszorować analogicznie do mycia rąk-dopiero po kilku minutach mycia usunie się większość bakterii
|
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
nie dam was rady ponadrabiac bo wciaz latam,zaraz po smykow lece a teraz mam chwilke bo ściągam mleko :P
udalo m isie zalatwic Prechtla w Frankfurcie...w przyszly weekend bede juz miala kamere i bedziemy nagrywac...tak sie ciesze.... A pozatym to mała dzis przeprowadzila sie do takiego łóżeczka jakie juz bedzie miala w domu,ma juz 2,8 kg,dzis pobila rekord picia z piersi i az 70 ml wciągneła!! Pozatym to załatwiam pomału rehabilitanta do domu,dobrze mi idzie,jutro juz moze bede wiecej wiedziała I jutro tez rozmowa z ordynatorem odnosnie eeg bo dzis musieli robic drugi raz bo ostatnio była za zywa a dzis ja wyrehabilitowalismy,byla kąpiel,cyc wiec spała w najlepsze wiec moze tym razem sie uda...pozatym to mała dzis walneła 3 kupy pod rzad,jedna w pampers,drugą w śpiworek a trzecia na mnie i czesciowo do wanny z gotowa juz wodą :P ale oczywiscie zeby nie bylo zbyt kolorowo to odsuneli operacje na 2 tyg bo widza chwilowe przelomy wiec chca jeszcze czekac liczac ze obejdzie sie bez a glowka stranie rosnie mimo punkcji 2 razy dziennie...mała jest na 10 centylu a glowka daleko juz za 90! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.

Szkoda, że moja B. tak rzadko po zabawie sama zasypia. Każda zabawa kończy się płaczem, wtedy ją zabieram z łóżeczka/maty/ huśtawki i noszę...

dla mnie ona delikatniej zasysa

ma katar i kaszelek. na 15:00 idę z nim do lekarza....ale gorsze chyba jest to, że mój mąż też jest chory i mam teraz dwójkę dzieci do opieki!!!! szlag mnie trafi 

musze kupic