Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 08:57   #4381
mpati86
Zadomowienie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

R:
6 pobudka
Ś: 1 bułka podłużna wieloziarnista: pół z twarogiem chudym i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; pół z sałatą, serem gouda light i szynką drobiową; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem
praca 7- 15
IIŚ: 1 twarożek lekki z 1 czubatą łyżką masła orzechowego sante; kawa parzona z mlekiem
O: kasza gryczana z natką pietruszki; klops drobiowy gotowany; mnóstwo pałeczek marchewki z groszkiem (gotowanej)
po pracy
2 h orbitrek
codzienne czynności
K: kawałek chleba dużego żytniego szefa ze zmielonym lnem z sałatą, twarogiem chudym i wędliną drobiową na to ogórek kiszony; 1 pomidor; kubek gorącego mleka koziego
zajęcia cykling ok. 45 min.
zajęcia step ok. 45 min.
22 sen

uwielbiam)))
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 10:52   #4382
Annie1441
Wtajemniczenie

Post Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

dziękie Narc właśnie wiedziałam że coś mi tu nie pasuje
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 15:06   #4383
Narc
Wtajemniczenie

Erka.

1. owsianka z 4 łyżek płatków plus 1 łyżka otrębów, na mleku, ze słonecznikiem, kakao oraz konfiturą truskawkową (sporo, ze 4 łyżeczki)
2. nie ma drugiego śniadania bo wstałam o 11.00 ...
3. obiad- 1,5 szklanki ( trochę za duża ta porcja wyszła, ledwo zjadłam ) makaronu razowego świderki z '' potrawką" z piersi kurczaka, cebulki, marchewki, szpinaku plus świeże rzodkiewki i mnóstwo ziół.
4. serek homo naturalny z orzechami włoskimi. (plan)
5. 2 sadzone jajka na łyżeczce oliwy, surówka z ogórka kiszonego i pomidora oraz koperku (plan)
dziś chyba bez ćwiczeń.

może oceni ktoś?
Narc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:28   #4384
monita01
Zakorzenienie

U mnie dzis takie R:

1. Owsianka jak zawsze + zielona herbata
2. jogurt pitny z ziarnami zboz, jablko, dwie kawy z mlekiem i kazda z lyzeczka cukru
3. Grilowane filety z piersi z indyka w marynacie plus surowka (salata, pomidor, cebula, kawaleczek sera plesniowego, vinegret)
4. na kolacje jajo na twardo, plaster wedliny, kawalki czerwonej papryki.
Stary 2012-10-24, 17:07   #4385
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Rozumiem, że to R?
Moja droga, wczoraj nie miałaś węgli w obiadku, a potem mega chcicę na nie, co zaskutkowało tym musli i batonikiem. Ok, zdarza się, ale dlaczego w takim razie dzisiaj też nie jesz żadnych węgli do obiadu? Kolację masz redukcyjną, nic Ci się nie stanie jak gdzieś wcześniej wpleciesz jeszcze jakieś zdrowe węgle - a prawdopodobnie pomoże Ci to na przyszłość z chętką na słodkie pod wieczór
Maca jako chrupkie pieczywo, tak? To też nie jest najlepsze rozwiązanie na śniadanie. Zrób sobie jakiś pożywny, wypasiony posiłek. To jest poranek, cały dzień przed Tobą! Metabolizm rusza z kopyta, to rano możesz sobie pozwolić na coś słodszego
Do jajecznicy i chleba daj jakieś warzywa, smutne są takie bez niczego Jesz mało warzyw.
Racja. Nie przywiązałam do tego uwagi.
Na śniadanie dokroiłam sobie korniszony do serka wiejskiego i rzodkiewkę, a na obiad do mięsa zrobiłam paprykę nadziewaną jajkiem
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 17:58   #4386
blax5
Zadomowienie

Dzisiaj:

I. owsianka z serkiem homogenizowanym, kiwi, wiórkami kokosowymi i suszoną żurawiną

II. kanapka z masłem orzechowym, dżemem porzeczkowym i twarogiem

III. serek wiejski z serem camembert ziołowym i wkrojonymi paprykami (czerwona i zółta)

IV. placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii z jogurtem naturalnym i miodem

V. budyń kakaowy z suszonymi śliwkami i migdałami

O rety, przesadziłam z nabiałem! ;o
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:00   #4387
poppy seed
Zakorzenienie

U.

1. 2 naleśniki pszenno-orkiszowe z: twarogiem i domowym dżemem dyniowo-jabłkowym / twarogiem, nutellą i bananem, obydwa posypane płatkami migdałów

2. W szkole: kanapka z dwóch kromek razowca z piersią z kurczaka pieczoną w ziołach; garśc mieszanki studenkiej.

3. Zupa kalafiorowa, filet z miruny pieczony z warzywami - papryka, cebula, marchewka.

4. Dwie kromki razowca z serkiem kozim i karmelizowaną gruszką / makrelą wędzoną i pomidorem.

do picia woda, herbatka z bratka i kawa z mlekiem

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:15   #4388
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sowilo Pokaż wiadomość
Może faktycznie trochu źle się wyraziłam w poprzednich postach, ale jak widać, polska język trudna być. Moja wina.

Do tej owsianki to, mam rozumieć, mowa jest o suszonej brzoskwini? Czy zwykłej?

Sałatkę jadłam o 15, jak czekałam na pętli na autobus, kolacja była o 18. Łatwiej mi brać sałatkę ze sobą, a po powrocie szykować coś na ciepło. Czy jak chodzę spać w okolicach 23, to 18 jest zbyt późną porą na węglowodany?
Owsianka była ze zwykłą brzoskwinią- z syropu co prawda, ale odsączona i opłukana (nie przepadam za tym sokiem, a świeżych już nie ma...).

Aha, no chyba, że wracasz codziennie do domu tak późno. Z tymi węglowodanami nie chodzi nawet o porę, ale o to, że po tym posiłku już nie masz raczej okazji tej energii z cukrów zużyć. Wieczorem raczej nie ćwiczysz, a siedzisz, robisz lekcje, odpoczywasz, przemiana materii spada Ale oczywiście w momencie kiedy nie masz możliwości zjeść ich wcześniej taka kolacja jest w porządku. I powinnaś coś jeszcze zjeść koło 20-21, bo przerwa między jedzeniem a snem jest raczej za duża

Cytat:
Napisane przez hryzotemis Pokaż wiadomość
A czym to grozi?
Głównie silnymi zaparciami, mogą się też pojawić podrażnienia przewodu pokarmowego.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:20   #4389
Le_Souvenir
Kawoholiczka

I. Dwie kromki ciemnego pieczywa z serkiem Almette, rzodkiewka.

II. Jabłko.

III. Dwa pampuchy z sosem truskawkowym.

IV. Nic.

V. Dwie kromki z szynką pewnie.

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:24   #4390
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
R
1. owsianka- 4 lyżki płatków, pół szklanki mleka 2 proc, starte jabłko, słonecznik, cynamon, trochę wiórek kokosowych
2. kanapka składana z zytniego razowca z 2 plastrami poledwicy drobiowej, cieniutkim plasterkiem zółtego sera, posmarowane pastellą oliwkową dorzuć warzywa, poza tym zostawiłabym z tych dodatków tylko szynkę
2. pół torebki ryzu z sosem pomidorowym, pesto i surimi znowu brak warzyw, reszta ok
4. omlet z 3 jaj z pomidorem, wędliną i otrębami na łyżce oliwy.
Jw. Ogólnie ładnie, ale jedyne warzywo które jesz to pomidor w kolacji i sos pomidorowy (czyli znowu to samo warzywo) w obiedzie. A różnorodność to klucz!

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
dance makabre - a grahamka z wiejskim źle? jestem na zajęciach i muszę coś na szybko...
Grahamka z wiejskim jest ok, ale jak dorzucisz do niej jeszcze warzywa i pod warunkiem, że nie zastępuje obiadu ani nie jest kolejną bułką w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
I. Dwie kromki ciemnego pieczywa z serkiem Almette, rzodkiewka.

II. Jabłko.

III. Dwa pampuchy z sosem truskawkowym.

IV. Nic.

V. Dwie kromki z szynką pewnie.
Gratulacje, porcje głodowe, zero warzyw (jednej rzodkiewki nie policzę), zero zdrowych tłuszczów.

Cytat:
Napisane przez Narc Pokaż wiadomość
Erka.

1. owsianka z 4 łyżek płatków plus 1 łyżka otrębów, na mleku, ze słonecznikiem, kakao oraz konfiturą truskawkową (sporo, ze 4 łyżeczki)
2. nie ma drugiego śniadania bo wstałam o 11.00 ...
3. obiad- 1,5 szklanki ( trochę za duża ta porcja wyszła, ledwo zjadłam ) makaronu razowego świderki z '' potrawką" z piersi kurczaka, cebulki, marchewki, szpinaku plus świeże rzodkiewki i mnóstwo ziół.
4. serek homo naturalny z orzechami włoskimi. (plan)
5. 2 sadzone jajka na łyżeczce oliwy, surówka z ogórka kiszonego i pomidora oraz koperku (plan)
dziś chyba bez ćwiczeń.

może oceni ktoś?
Ładnie Tylko tej konfitury sporo, ale to śniadanie, więc jedz na zdrowie
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:25
Stary 2012-10-24, 18:24   #4391
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Gratulacje, porcje głodowe.
Nie czuję się ani trochę głodna.

Stary 2012-10-24, 18:30   #4392
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poppy seed Pokaż wiadomość
U.

1. 2 naleśniki pszenno-orkiszowe z: twarogiem i domowym dżemem dyniowo-jabłkowym / twarogiem, nutellą i bananem, obydwa posypane płatkami migdałów

2. W szkole: kanapka z dwóch kromek razowca z piersią z kurczaka pieczoną w ziołach; garśc mieszanki studenkiej.

3. Zupa kalafiorowa, filet z miruny pieczony z warzywami - papryka, cebula, marchewka.

4. Dwie kromki razowca z serkiem kozim i karmelizowaną gruszką / makrelą wędzoną i pomidorem.

do picia woda, herbatka z bratka i kawa z mlekiem
Ooooo bardzo moje smaki dzisiaj Super!

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
U mnie dzis takie R:

1. Owsianka jak zawsze + zielona herbata
2. jogurt pitny z ziarnami zboz, jablko, dwie kawy z mlekiem i kazda z lyzeczka cukru te kawy to na zapicie głodu czy na pobudzenie? bo jeśli to pierwsze, warto dorzucić kanapkę albo coś treściwszego od jogurtu
3. Grilowane filety z piersi z indyka w marynacie plus surowka (salata, pomidor, cebula, kawaleczek sera plesniowego, vinegret)
4. na kolacje jajo na twardo, plaster wedliny, kawalki czerwonej papryki. 1 jajo to trochę mało, spokojnie zjedz 2 i w razie głodu dojedz warzywami

Przy 4 posiłkach dziennie polecałabym jednak węgle do obiadu albo na II śniadanie.

Cytat:
Nie czuję się ani trochę głodna.
A ja ani trochę nie wierzę, że przy takich porcjach można utrzymywać wagę.

Edytowane przez dance makabre
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:31
Stary 2012-10-24, 18:31   #4393
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
A ja ani trochę nie wierzę, że przy takich porcjach można utrzymywać wagę.
Nie jem tak codziennie, zazwyczaj dołączam jeszcze drugie śniadanie i podwieczorek. A kto powiedział, że chcę utrzymywać wagę?

Stary 2012-10-24, 18:33   #4394
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie jem tak codziennie, zazwyczaj dołączam jeszcze drugie śniadanie i podwieczorek. A kto powiedział, że chcę utrzymywać wagę?
Dieta redukcyjna metodą głodówki i pozbawiona warzyw to jeszcze gorszy pomysł i z takimi pomysłami lepiej nie zgłaszać się tutaj, a na KZ
Stary 2012-10-24, 18:51   #4395
Irish lady 28
Zadomowienie

r
  1. kanapka z orkiszem, masłem, pasztetem, pomidorem
  2. 4 plastry salami, ogórek konserwowy, jasna bułka
  3. gołąbek nadziewany kaszą, pieczarkami, ziołami- wersja wege
  4. jajko na miękko ,kilka liści bazylii

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:06   #4396
beatiska
Zakorzenienie

Czy moge prosic o jakąś radę? Wiem, ze nie jest najlepiej, ale strasznie spadła mi przemiana materii. Ponizej przedstawiam przykłady tego co jadam (pierwsze trzy posiułki tak naprawde sa zawsze tkie same) (godziny zależą od tego jaka zmiane w pracy mam), tak jadam od kilku tyg:

I 5.30 - 7.30: owsianka 4-5 łyżek z dżemem 1-2 łyżki ( własnej roboty na początku, potem sie skonczył, więc tym sklepowym) + zalanie maślanką (niewielka ilość) + kilka migdałów / rodzynek (sniadanie zaraz po wstaniu)
II 9.30-10.30: kefir/maslanka (200-400 g) + jabłko + czasami:kiwi, pomarańcza
III 14-15.30 dwie kanapki (czasami białe pieczywo) z palędwicą z indyka, lososiową, z salatą
IV 17.30-19.00 *devolay z piersi kurczaka z plastrem sera z piekarnika + kasza jaglana+ sałatka (pomidory, ogórki, oliwki, maślanka) - to było przedwczoraj
*dzisiaj np: spaghetti (iestety z bialej maki) + łosoś + spinak z pomidorami z puszki
*czasami bywa, ze takiego obiadowego posiłku nie mam i jem cos na szybko typu: kasza, ryż z jakimś warzywem + jogurt, maslanka itp + jakieś warzywo (bez mięsa)
V 19.30 - 20.30 *serek wiejski/ jogurt/ maślanka/ kefir - jakies warzywo: papryka/ brukselki/ pomidor/ ogórki
* jajecznica na maśle z 1-2 jaj z warzywem
* twaróg pół kostki z warzywem

Prosze nie szukac jakiś smaków, bo wiem, ze nie jest smacznie. Szukam porady, bo czuję (nie ważę się), ze coś mi z brzucha na pewno zeszlo, ale teraz od 2 tyg stoi i w ogóle przemiana materii jest gorsza niz jak jadlam keidyś: I,II,III - kanapki z bialym pieczywem + tłusty obiad + kanapki lub jakis jogurt, serek wiejski. Czasami zdarzają mi się podjadania, mam tez czasami napady na slodkości (może to przez okres). Wiem, ze białe pieczywo jest fe, ale naprawde maksymalnie ograniczyłam pieczywo, co uważam za sukces i chciałabym soebi wybaczyć czasami te dwie kromki białego pieczywa, bo nie sądzę, by to głownie na tym zaważyło. Posze o opinie, co jest nie tak?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:34   #4397
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
r
  1. kanapka z orkiszem, masłem, pasztetem, pomidorem
  2. 4 plastry salami, ogórek konserwowy, jasna bułka
  3. gołąbek nadziewany kaszą, pieczarkami, ziołami- wersja wege
  4. jajko na miękko ,kilka liści bazylii

i jak?
wow-nie ma parówek, wina i innych syfów ale niestety i tak jest marnie..

po co maslo jak jest pasztet??
salami to sam tluszcz...lepsza chuda szynka..
kolacja to kpina

ogolnie-malo warzyw i zero owocow

Edytowane przez tapetka22
Czas edycji: 2012-10-24 o 19:36
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:15   #4398
Poa alpina
Zadomowienie

U. Typowe środowe menu.

Śniadanie:
* twarogowe pszenne placuszki z otrębami orkiszowymi, smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Na uczelni:
* małe jabłko, śliwka
* 2 kanapki z ziarnistego razowca: z szynką, ogórkiem i sałatą / z camembertem, ciemnymi winogronami i sałatą
* kefir naturalny 375g
Obiadokolacja:
* gęsta zupa jarzynowa (kalafior, kalarepa, burak, ziemniak, marchew, nać pietruszki, mięso z ćwiartki kurczaka) + dokładka

Do picia: woda źródlana, czarna kawa, herbaty: zielona i ziołowa

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:25   #4399
CleoDuquesne
BAN stały

R

I. Bułka otrębowa z wędliną
II. Serek naturalny 0%
III. Filet z kurczaka w curry + sałatka z pomidorów i cebuli
IV. Jabłko
V. Jajecznica z cebulką

_________________________ _________________
Byłabym bardzo wdzięczna za głosy
w poniższym linku

bardzo proszę o głosy.
Stary 2012-10-25, 06:17   #4400
whiness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość
R

II. Serek naturalny 0%
IV. Jabłko
V. Jajecznica z cebulką

_________________________ _________________
Byłabym bardzo wdzięczna za głosy
w poniższym linku

bardzo proszę o głosy.
A jakaś oliwa albo masło były? Na bułce, przy sałatce/filecie albo jajecznicy? Bo by się przydały, i to bardzo.
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 07:24   #4401
Wiolapoprostu
Raczkowanie

Moje kochane U

1.śn.: omlet z 2jaj ze startą marchewką, czosnkiem i pomidorem, smażony na łyżeczce masła,kromka chleba wieloziarnistego opiekana w tosterze, liść pekińskiej, wędlina drobiowa, ogórek, mrożony koperek, pomarancza, malinowa herbata.
II: jogurt milko żurawina, mandarynka, marchew.
Ob.:wątróbka drobiowa z cebulką,2 ziemniaki, surówka,zielona herbata
Podwieczorek:pomarańcza, jeszcze jedna marchew , kanapka z kurczakiem.
Kolacja: dorsz w galarecie, bułka fitness, ogórek, papryka.

Ponadto 1,5 litra wody niegazowanej/

I jak to wygląda?
Wiolapoprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 10:36   #4402
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość

Przy 4 posiłkach dziennie polecałabym jednak węgle do obiadu albo na II śniadanie.
Te kawy to jedna na obudzenie, a druga rzeczywiscie na zabicie glodu, bo zapomnialam wziac posilku do pracy....

Dzis takie R:

sniadanie: owsianka, pol miski mleka 2%, 4 lyzki platow, lyzka rodzynek, lyzka mieszanki: kawalki orzechow wloskich, migdalow i pestek dyni, herbata czarna.

tu wpadly dwie kawy z mlekiem, lyzeczka cukru, na pobudzenie

drugie sniadanie: jogurt z ziarnami zboz do picia lub jablko

lunch w pracy: kanapka z bulki z ziarnami, pol steka z piersi z indyka grillowanego w ziolach, do chrupania czerwona papryka, zielona herbata z pigwa.

podwieczorek: jogurt lub jablko, w zaleznosci od tego, co zostanie z 2giego sniadania.

kolacja w domu na cieplo: filet z indyka jak w kanapce (to zostalo z wczoraj), do tego salatka z pomidorow, ziolka na dobry sen.
Stary 2012-10-25, 10:44   #4403
mpati86
Zadomowienie

R:
6 pobudka
Ś: 1 bułka podłużna wieloziarnista: pół z twarogiem chudym i dżemem malinowo- granatowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; pół z sałatą, serem gouda light i szynką drobiową; 1 kiwi; kawa parzona z mlekiem
praca 7- 15
IIŚ: 1 twarożek lekki z 1 czubatą łyżką masła orzechowego sante; kawa parzona z mlekiem
O: kasza gryczana z natką pietruszki; klops drobiowy gotowany; mnóstwo pałeczek marchewki z groszkiem (gotowanej)
po pracy
2 h orbitrek
codzienne czynności
K: kawałek chleba dużego żytniego szefa ze zmielonym lnem z sałatą, twarogiem chudym i wędliną drobiową na to ogórek kiszony; 1 pomidor; kubek gorącego mleka koziego
zajęcia cykling ok. 45 min.
zajęcia step ok. 45 min.
22 sen

uwielbiam)))

R:
6- pobudka
Ś: bułka razowa: pół z 1 jajkiem gotowanym; pół z twarożkiem domowym i dżemem figowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; kawa parzona z mlekiem
praca 7- 15
IIŚ: 1 twarożek lekki z garstką orzechów laskowych i garścią rodzynek; kawa parzona z mlekiem
O: ryż brązowy z natką pietruszki; marchewki gotowanej fura; pierś z kurczaka gotowana polana 1 łyżeczką oleju rzepakowego kujawski( i tu pyt. czy on jest dobry na redukcji)
po pracy 2h orbitrek
30 min rowerek stacjon.
K: 1 kawałek chleba żytniego duży z mielonym lnem: z sałatą, wędliną drobiową, serem i ogórkiem świeżym; 1 pomidor; 1 jajko gotowane
45 min. - ćw na macie różne
wieczór z tż
22- sen

i jak dziewczynki? na razie trwam
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 11:44   #4404
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
A jakaś oliwa albo masło były? Na bułce, przy sałatce/filecie albo jajecznicy? Bo by się przydały, i to bardzo.
Filet z kurczaka i inne mięso zawsze pieczone na patelni z oliwą z oliwek
To u mnie konieczność.
Stary 2012-10-25, 13:12   #4405
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
R

II. Serek naturalny 0%
IV. Jabłko
V. Jajecznica z cebulką
Taka bida z nędzą. Smutny ten jadłospis. I znowu tak ograniczasz te węgle. Przecież to jedna bułeczka z rana! Nie dziwię się, że przychodzi Ci ochota na słodkie.

Obejrzałam Twojego bloga. Nie rozumiem dlaczego się odchudzasz. Wiele dziewczyn pewnie zazdrości Tobie tego, jak wyglądasz. Jesteś młodziutka, uważaj, żeby nie zrobić sobie krzywdy!

Cytat:
Napisane przez Wiolapoprostu Pokaż wiadomość
Moje kochane U

1.śn.: omlet z 2jaj ze startą marchewką, czosnkiem i pomidorem, smażony na łyżeczce masła,kromka chleba wieloziarnistego opiekana w tosterze, liść pekińskiej, wędlina drobiowa, ogórek, mrożony koperek, pomarancza, malinowa herbata.
II: jogurt milko żurawina, mandarynka, marchew.
Ob.:wątróbka drobiowa z cebulką,2 ziemniaki, surówka,zielona herbata
Podwieczorek:pomarańcza, jeszcze jedna marchew , kanapka z kurczakiem.
Kolacja: dorsz w galarecie, bułka fitness, ogórek, papryka.

Ponadto 1,5 litra wody niegazowanej/

I jak to wygląda?
Podoba mi się! Uważaj tylko na te jogurty smakowe... Mnie zawsze przeraża, ile w takiej butelce jest kalorii... A ani się tym człowiek nie naje, ani jakieś wartościowe nie jest... (lepszy jogurt naturalny i wrzucić sobie do tego świeże lub suszone owoce żurawiny). Szczerze, to za te same kalorie wolę drożdżówkę zjeść

Stary 2012-10-25, 13:25   #4406
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Obejrzałam Twojego bloga. Nie rozumiem dlaczego się odchudzasz. Wiele dziewczyn pewnie zazdrości Tobie tego, jak wyglądasz. Jesteś młodziutka, uważaj, żeby nie zrobić sobie krzywdy!
Bułka otrębowa jest dość sycąca. Składa się na nią:
2 jajka
3 łyżki otrębów owsianych
ok. 150g serka twarogowego
musztarda + pieprz.

Na to kładę pomidorka i ogórka i jestem najedzona na długi czas

Odchudzam się, by lepiej czuć się w swoim ciele. Nie katuje się zbytnio dietami i staram się racjonalnie podchodzić do żywienia, więc krzywdy sobie zrobić nie powinnam Chciałabym się czuć zarówno ładnie, jak i zdrowo
Ale zgodnie z radami postaram się dodać do swoich jadłospisów więcej węglowodanów, by urozmaicić posiłek i dodać wartościowych witamin
Stary 2012-10-25, 13:41   #4407
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Bułka otrębowa jest dość sycąca. Składa się na nią:
2 jajka
3 łyżki otrębów owsianych
ok. 150g serka twarogowego
musztarda + pieprz.

Na to kładę pomidorka i ogórka i jestem najedzona na długi czas

Odchudzam się, by lepiej czuć się w swoim ciele. Nie katuje się zbytnio dietami i staram się racjonalnie podchodzić do żywienia, więc krzywdy sobie zrobić nie powinnam Chciałabym się czuć zarówno ładnie, jak i zdrowo
Ale zgodnie z radami postaram się dodać do swoich jadłospisów więcej węglowodanów, by urozmaicić posiłek i dodać wartościowych witamin
No to w takim razie dziś praktycznie w ogóle nie jadłaś złożonych węgli, bo te w otrębach przez wysoką zawartość błonnika są w dużej mierze nieprzyswajalne...
Ja też chciałam lepiej się czuć w swoim ciele, szukałam dziury w całym, a teraz muszę to odpokutowywać . Życzę Tobie, żeby Twoim celem była nie utrata wagi, ale po prostu zdrowe, wartościowe odżywianie organizmu!

Stary 2012-10-25, 15:12   #4408
dirtysoul
Raczkowanie

U:

Śniadanie: kasza jaglana ( 5 łyżek, na mleku i wodzie) ze startym jabłkiem i połową bielucha lekkiego i cynamonem

Drugie śniadanie: garść sunbitesów ^^

Obiad: ziemniaki gniecione, pieczona pierś z kurczaka, surówka z porą i kukurydzą, ogórek kiszony

Podwieczorek: opieczona bułka ze słonecznikiem z masłem orzechowym crunchy; z polędwicą drobiową, chrzanem, papryką, ogórkami kiszonymi

Kolacja: serek wiejski lekki 180 g z miodem i domowym crunchy

Do picia: 4 herbaty zielone, kawa z mlekiem 1,5 %, herbata malinowa, dużo wody

Ruch: godzina tańca, 40 min ćwiczeń
dirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:41   #4409
Bibiannaa
Rozeznanie

Na co to menu?

Sniadanie
kromka razowego z serem topiony zoltym i pomidorem
kromka z serkiem bialym i wedlina

II
drozdzowk z serekanapka z dwoch kromek razowego z serem zoltym

obiad
zappiekanka z makaronem,wedlina,paprka, pieczarkami,serek zoltym,cebulka polana ketchupem i troche majonezem

podwieczorek
snickers
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:43   #4410
aniolbezskrzydel89
Zadomowienie

Dawno mnie tu nie było... ^^
Moje U, do sprawdzenia:
I (6:20) Makaron pełnoziarnisty z twarogiem, bananem, domowym masłem orzechowym crunchy, powidłami śliwkowymi i cynamonem

II (9:45) Podwójna kanapka z masłem ziołowym, polędwicą drobiową, pomidorem, oliwkami i ogórkiem, 2 kostki mlecznej czekolady

duże kwaśne jabłko, kilka marchewek (13:00)

III (14:30) 2 talerze gęstej grochówki z ziemniakami na wędzonym mięsku, potem jeszcze 2 mandarynki

IV (17:15) Ciepły, orkiszowy waniliowy scone z naturalnym serkiem homo i miodem, kubek inki z mlekiem, gruszka

V (20:00) Sałatka z brokułów i pomidorów, z jogurtowym sosem czosnkowym, fetą i prażonymi płatkami migdałów

Obleci?

Aparatka
20.12.2012 - góra
21.03.2013 - dół + wyciągi
aniolbezskrzydel89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości