Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-24, 18:35   #1921
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.Mój tż powiedział nawet że troche flagmatycznyPrze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytaćW następnym cyklu mam brać dupka od 20-30 dnia.Powiedział mi że dupek wzięty PRZED owulacją blokuje ją.Ja mam brać dupka w dużej dawce bo 2x1.Jeżeli ten cykl co bedzie też będzie bez owulacyjny,mam przyjść w następnym cyklu w 16-17 dniu na obserwacje,i wtedy właczy mi wspomaganie owulacjiPowiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczyPowiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienieNie to co tydzień temu,jak przepłakałam przez tego konwała cały dzieńTż tez lekarz bardzo spasował
Ciesze się, że się cieszysz Teraz jesteś spokojna i działać będzie lepiej Słuchaj się lekarza, bo ten już wie co mówi, a będzie dobrze
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:52   #1922
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
dzięki kochanie ale chore to jest moje dziecię

mój jak się badał to nie zmieniał codziennych "nawyków" myślę, że jakieś specjalne przygotowywanie się nie ma sensu, bo zapłodnić Cię będzie musiał też bez przygotowania
Zdrówka dla młodego!!!

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
dobry wieczor
izunia trzymam kciuki za lekarzaa Tobie kwitka za synka, zeby szybko wyzdrowial ps., don pedro pieky (a moze DYŃ pedro??
witam nowe dziewczynki, za ktore trzymam rownie\z mocno kciuki
bylam dzis u laryngologa, wyplukali mi zatoki, zbadali sluch (idealny)
i dostalam jakies pierdółki na te moje zatoki (oczywiscie poinformowalam p dr ze staramy sie o dzidzie i zeby nic niebezpiecznego nie dawala )
polazilam po sklepach, szukajac prezentu urodzinowego dla meza na sobote i sobie botków... prezent wymyslilam taki, ze kupie mu wedke bo on polawiacz ryb i wybierze sobie sam. butow nie kupilam, widzialam fajne ale tycke jak by za wysokie.... przemysle sprawe jeszcze
ze spraw staranowych: dzis 29 dc, okazalo sie ze owulke moglam miec bo ok 25 dc skoczyla tempka a dzis mam 3-4 dzien wyzszych temperatur
przytulanka byly 18, 19, 21, 25 i 27 dc wiec moze jest szansa jakas jednak??
zmachalam sie na tym miescie jak żbik, wrocila m zgrzana, glodna i pozarlam juz pierogi i szarlotke
w ogole polecam Wam sypana szarlotke - mega szybka i bardzo dobra
DYŃ pedro eheheh dobre
A po tylu przytulankach musi się udać!

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Dzastin, no to do dzieła Aha - i ja bym dupka nie odstawiała... Bo on chyba działa podobnie jak lutka... a odstawienie lutki wywołuje @, więc obawiam się czy wlasnie takim odstawieniem sobie nie namieszasz z owulką.Ja sie podpisuję pod tym co napisała kwitka - pęcherzyk już jest i ma się dobrze, więc dupek już teraz nie pownien nic zepsuć

Iza, trzymam kciuki byś po wizycie wyszła zadowolona

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki - jesteście wspaniałe i niezastąpione

A ja własnie ogladam Julię i czekam na spaghetti, które Tz właśnie robi

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

no to super Widzisz? Dobre serduszko popłaca - wizyta i tak zostaje dla Ciebie
Mokka super,że wszystko ok na wizycie i mały nadal został małym heeh
Niech rośnie Wam zdrowy!

Cytat:
Mokka na następną wizytę będziesz musiała gogle zabrać
gratuluję udanej wizyty!
Anulka i wszystko się super ułożyło

i na poprawę humoru
Małżeństwo uprawia seks po czym żona do męża:
-Kochanie ja w ogóle nie mam orgazmu. Nie mam z tego przyjemności. A może zatrudnimy murzyna i będzie mi tańczył, co?
Mąż się zgodził. No i jest ten Murzyn i tańczy, małżeństwo nadal się kocha i żona znowu:
- Skarbie znów nic, nie mam orgazmu. Mąż zrozpaczony nie wie co zrobić. Więc żona na to:
-Kochanie a może zamienisz się z murzynem i Ty będziesz tańczył? Mąż myśli i myśli no i się zgodził. Mąż tańczy a murzyn puka jego żonę. Kobieta jeden orgazm, drugi, jęczy jak szalona. Na to wszystko mąż krzyczy:
-WIDZISZ MURZYN? TAK SIĘ TAŃCZY!
aaaaaaa:h ahaha:

Cytat:
Trzymam kciuki

I widzisz ,ale fajnie

Super że na wizycie wszystko ok

Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.Mój tż powiedział nawet że troche flagmatycznyPrze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytaćW następnym cyklu mam brać dupka od 20-30 dnia.Powiedział mi że dupek wzięty PRZED owulacją blokuje ją.Ja mam brać dupka w dużej dawce bo 2x1.Jeżeli ten cykl co bedzie też będzie bez owulacyjny,mam przyjść w następnym cyklu w 16-17 dniu na obserwacje,i wtedy właczy mi wspomaganie owulacjiPowiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczyPowiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienieNie to co tydzień temu,jak przepłakałam przez tego konwała cały dzieńTż tez lekarz bardzo spasował
No wreszcie kochana trafiłaś na normalnego lekarza!!! I przy nim już zostań. Super!!

Ja właśnie zasiadłam do pierwszej kolacji, później pewnie coś jeszcze przegryzę ehhe.
Obecnie jem chlebek z pikantną sałatką z makreli i popijam zimnym mlekiem
Jak to mi już nie pomoże na zaparcia to już chyba nic

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:52   #1923
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Hej kobitki

Właśnie wróciłam od lekarza... miałam monitoring i jest piękny pęcherzyk 18 cm na dniach pęknie więc ginka kazała ostro działać... Jak zobaczyła ten pęcherzyk to stwierdziła,że dupka odstawimy... jak jej powiedziałam,że wzięłam już 2 tabletki to stwierdziła żeby ten cykl dokończyć.. Zapytałam ją czy dupek może wpłynąć na owulację no i potwierdziła że może ją zblokować... I teraz się zastanawiam czy brać go dalej czy przerwac? Szkoda mi tego cyklu a nie wiem czy jak już wzięłam 2 tabletki i tak przerwe to coś się stanie... Doradźcie coś
Bromka mam brać ale tylko 0,5 tabletki i za 3 miesiące znów zbadać prolaktynę. Od teraz dała Nam 6miesięcy na zajście w ciążę jeżeli nic nie wypali to mam się wstawić i wtedy dopiero zaczniemy myślec co dalej
Jestem ogólnie pozytywnie nastawiona

Zaraz zacznę Was nadrabiać
Dżastina no to działajcie ostro i już za kilka dni chce widziec II krechy

Cytat:
dobry wieczor
izunia trzymam kciuki za lekarzaa Tobie kwitka za synka, zeby szybko wyzdrowial ps., don pedro pieky (a moze DYŃ pedro??
witam nowe dziewczynki, za ktore trzymam rownie\z mocno kciuki
bylam dzis u laryngologa, wyplukali mi zatoki, zbadali sluch (idealny)
i dostalam jakies pierdółki na te moje zatoki (oczywiscie poinformowalam p dr ze staramy sie o dzidzie i zeby nic niebezpiecznego nie dawala )
polazilam po sklepach, szukajac prezentu urodzinowego dla meza na sobote i sobie botków... prezent wymyslilam taki, ze kupie mu wedke bo on polawiacz ryb i wybierze sobie sam. butow nie kupilam, widzialam fajne ale tycke jak by za wysokie.... przemysle sprawe jeszcze
ze spraw staranowych: dzis 29 dc, okazalo sie ze owulke moglam miec bo ok 25 dc skoczyla tempka a dzis mam 3-4 dzien wyzszych temperatur
przytulanka byly 18, 19, 21, 25 i 27 dc wiec moze jest szansa jakas jednak??
zmachalam sie na tym miescie jak żbik, wrocila m zgrzana, glodna i pozarlam juz pierogi i szarlotke
w ogole polecam Wam sypana szarlotke - mega szybka i bardzo dobra
Kochana szanse są i to zawsze także czekam z niecierpliwością na testowanie u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Skoro mowa o lekarzach, to powiem wam co okazało się z moją wizytą. Siostra była z wynikami wczoraj u "miejscowej kobiety" , pogadała z nią od serca, wyjaśniła wątpliwości i zapisała się do niej na kolejną wizytę na 19 listopada, więc ten na 20 listopada jest nadal mój Miejscowa kobieta prowadziła pierwszą ciążę siostry i po wyjaśnieniach, po szczerej rozmowie siostra zdecydowała, żeby Pani doktor jednak poprowadziła i tę kolejną Ta pierwsza wizyta ją jakoś zaniepokoiła, ale po kolejnej jest zadowolona
Ni zobacz jak fajnie wyszło

Cytat:
Dzastin, no to do dzieła Aha - i ja bym dupka nie odstawiała... Bo on chyba działa podobnie jak lutka... a odstawienie lutki wywołuje @, więc obawiam się czy wlasnie takim odstawieniem sobie nie namieszasz z owulką Ja sie podpisuję pod tym co napisała kwitka - pęcherzyk już jest i ma się dobrze, więc dupek już teraz nie pownien nic zepsuć

Iza, trzymam kciuki byś po wizycie wyszła zadowolona

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki - jesteście wspaniałe i niezastąpione

A ja własnie ogladam Julię i czekam na spaghetti, które Tz właśnie robi

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

no to super Widzisz? Dobre serduszko popłaca - wizyta i tak zostaje dla Ciebie
Fajnie że po wizycie u gina wszystko jest ok no to mamy już kolejnego chłopaka na wątku a imię już wybrane

Cytat:
Mokka na następną wizytę będziesz musiała gogle zabrać
gratuluję udanej wizyty!
Anulka i wszystko się super ułożyło

i na poprawę humoru
-Kochanie ja w ogóle nie mam orgazmu. Nie mam z tego przyjemności. A może zatrudnimy murzyna i będzie mi tańczył, co?
Mąż się zgodził. No i jest ten Murzyn i tańczy, małżeństwo nadal się kocha i żona znowu:
- Skarbie znów nic, nie mam orgazmu. Mąż zrozpaczony nie wie co zrobić. Więc żona na to:
-Kochanie a może zamienisz się z murzynem i Ty będziesz tańczył? Mąż myśli i myśli no i się zgodził. Mąż tańczy a murzyn puka jego żonę. Kobieta jeden orgazm, drugi, jęczy jak szalona. Na to wszystko mąż krzyczy:
Kwitka Ty to jesteś debeściara

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Mokka super gratuluje

teraz ja tez prosze o kciuki na jutro bo widze, że są magiczne

IZa czekamy....
Ja już ściskam mocno kciuki

Cytat:
Trzymam kciuki

I widzisz ,ale fajnie

Super że na wizycie wszystko ok

No i zobacz Iza tak się bałaś tak byłas załamana a tu co lekarz to lekarz nie ma co. Bardzo się cieszę że jesteś zadowolona
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 18:56   #1924
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja właśnie zasiadłam do pierwszej kolacji, później pewnie coś jeszcze przegryzę ehhe.
A może czopki glicerynowe?Działają od razu,i z tego co wiem to chyba można je w ciąży

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-24 o 18:59
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 19:42   #1925
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Fajnie że po wizycie u gina wszystko jest ok no to mamy już kolejnego chłopaka na wątku a imię już wybrane
nie wybrane I jakos się nie zapowiada... Tż albo odpowiada, ze jeszcze mamy czas... Albo ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje nieraz z dziwnymi pomysłami Dziś czekaliśmy w kolejce u gina (bo oczywiście się spoźniliśmy i juz weszła babka która miała wejść po mnie) i mój Tż sobie stoi i czyta jakies info na ściane... i nagle mówi do mnie tak jakby go olśniło: "wiem! Karol!"... Oł maj gad Niecierpię tego imienia

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aha - no i mówię do mojego Tzta, że jak tak dalej pójdzie i nie wybierzemy imienia przed urodzeniem to ja czarno widzę to że nam sie uda dojść do porozumienia po urodzeniu... A Tż na to wyluzowany: "Czemu? Przeciez pewnie ja będe jechał do usc zerejestrować małego, więc sobie poradzę
Stary 2012-10-24, 19:48   #1926
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Haha Mokka TŻ cwaniak

A apropo tych legginsów - Luna, na prawdę za 5 zł są?
Dajcie jakiegoś linka przydałyby mi się
Stary 2012-10-24, 19:49   #1927
nuna2
Zakorzenienie

IZa widzisz??!! moooja juz niedługo będzie dzidzi a ty zapomnisz o tamtym ginekologu
Stary 2012-10-24, 19:54   #1928
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
nie wybrane I jakos się nie zapowiada... Tż albo odpowiada, ze jeszcze mamy czas... Albo ni z gruszki ni z pietruszki wyskakuje nieraz z dziwnymi pomysłami Dziś czekaliśmy w kolejce u gina (bo oczywiście się spoźniliśmy i juz weszła babka która miała wejść po mnie) i mój Tż sobie stoi i czyta jakies info na ściane... i nagle mówi do mnie tak jakby go olśniło: "wiem! Karol!"... Oł maj gad Niecierpię tego imienia

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

aha - no i mówię do mojego Tzta, że jak tak dalej pójdzie i nie wybierzemy imienia przed urodzeniem to ja czarno widzę to że nam sie uda dojść do porozumienia po urodzeniu... A Tż na to wyluzowany: "Czemu? Przeciez pewnie ja będe jechał do usc zerejestrować małego, więc sobie poradzę
Karol ładne
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Haha Mokka TŻ cwaniak

Też kupowałam za tyleI sa dobrej jakości

Stary 2012-10-24, 19:57   #1929
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Karol ładne
y-y

Ja się podłączam... dajcie laseczki linka do tych legginsów za 5 zeta
Stary 2012-10-24, 20:25   #1930
iza243
Zakorzenienie

Postaram się jutro podesłać linkaA teraz zgodnie z zaleceniami lekarza uciekam do męża ale na piwko

Stary 2012-10-24, 20:28   #1931
magbes
Zadomowienie

iza, ciesze sie, ze uspokoilas sie wizyta u lekarza nowego,,,jednak co ekarz to opinia, diagnoza itd... oby ten by tym wlasciwym na pewno bedzie widac, ze zna sie na rzeczy i wie co mowi i ma fajne podejscie.
co do leginsow to ja kupowalam zawsze w hurtowniach odziezowym za max 20 zl, i zawsze bylam zadowolona,,, i wlasnie jedne mam takie 'ocieplane', ze od srodka wlasnie takie cieplusie a na zewnatrz gladkie
jutro ide na badanie krwi, morfologia i chce dorzucic zelazo i ferrytyne. zastanawialam sie czy cos jeszcze zrobic apropos sataranek,,tak przy okazji ae nie wiem co i czy przy braniu w cyklu dupka jest w ogole sens.... jeszcze mi krwi nie wystarczy.. ojej obym nie zemdlala tam
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 20:30   #1932
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Kolejny cykl będzie nasz
Cytat:
Jaka szkoda Elunka ale pamiętaj nowy cykl nowe starania nowe nadzieje
Dzięki Dziewczyny, ale ja nie licze na kolejny cykl delegacja TŻ
w sumie dobrze, że ta @ przyszła, wiem na czym stoję

Cytat:
Moja Majka byłaby w siódmym niebie. Poluje zawodowo. Raz przez noc zgromadziła przed drzwiami (na szczęście tymi od tyłu, od ogrodu) na kupce aż 11 myszek Czasem próbuje wnosić je do domu i przynosić mi na górę żeby się pochwalić. Raz rodzice na dole usłyszeli późnym wieczorem, że prosi pod drzwiami o wpuszczenie, otworzyli drzwi, ale nie spojrzeli czy ma coś w pyszczku, a niestety miała. Wniosła myszkę do nas na górę. Już spaliśmy, więc położyła ją obok mnie w łóżku Zaczęła mruczeć i tulić się do mnie. Otworzyłam oczy i myślałam, że umrę. Mąż szybko ją zabrał (jeszcze żyła) i wyrzucił za drzwi do ogrodu. Teraz sprawdzamy za każdym razem czy coś Majka niesie ze sobą wracając do domu
O matko, ja bym chyba zawału dostała
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jestem ogólnie pozytywnie nastawiona
owocnych działań
Cytat:
Skoro mowa o lekarzach, to powiem wam co okazało się z moją wizytą. Siostra była z wynikami wczoraj u "miejscowej kobiety" , pogadała z nią od serca, wyjaśniła wątpliwości i zapisała się do niej na kolejną wizytę na 19 listopada, więc ten na 20 listopada jest nadal mój Miejscowa kobieta prowadziła pierwszą ciążę siostry i po wyjaśnieniach, po szczerej rozmowie siostra zdecydowała, żeby Pani doktor jednak poprowadziła i tę kolejną Ta pierwsza wizyta ją jakoś zaniepokoiła, ale po kolejnej jest zadowolona
Opłacało się ustąpić siostrze, teraz obie jesteście zadowolone

Cytat:

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa
To chyba dwie najsłodsze tabliczki czekolady na świecie
ciesze się że jestes szczęśliwa
Cytat:

i na poprawę humoru
OJ, poprawiłaś mi humor
Cytat:

Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.
Izunia, przeczytała relację z wizyty z uśmiechem na gębie bardzo fajnie, że Ci sie udało tak trafić. Teraz tylko do przodu
w ogóle dzisiaj wszystkie dziewczyny zadowolone z wizyt
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ciesze sie dziewczyny ze zrozumialyscie temat piersi Co do tycia i rozstepow to akurat dla mnie nie jest kompleksem..
na mamusiach oczywiście połowa zrozumiała a połowa stwierdziła że jak się siebie nie akceptuje to trzeba do psychiatry.. swietnie heh bede udawac ze mam ladne cycki bo jestem pewna siebie
Hm, no to wychodzi, że każdego kto się odchudza trzeba być dać do psychiatry
luz. Ja wprawdzie się nie wypowiadałam bo nie karmiłam cycem(jeszcze ) ale wiadomo, że też bym nie chciała mieć po pępek tego i owego
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Powinno dać radę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:33   #1933
colorblue
Zakorzenienie

Hheh moja mieszanka na kolacje dała radę

Od wczoraj mam wkrętkę na marchewkę oczywiście razem z jabłkiem.
I tak sobie kroję w kawałeczki 1 jabłuszko i 1 marchewkę i mam zagryzkę przy lapku co by drugiej kolacji nie jeść
Jutro muszę uzupełnić zapasy heeh bo właśnie wykończyłam ostatnie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-24, 20:38   #1934
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziewczyny które biorą Dupka na regulację - ile go bierzecie i jak?
Bo znalazłam właśnie listek i tak myślę, czy nei skorzystać, skoro ten cykl jest bezowulacyjny ...
1x1 wystarczy, prawda?

Hehe właśnie sobie liczę, od kiedy go wziąć, żeby na po delegacji mieć te dni bo jeśli to cykl bezowu to kuśwa bez leków nic nie wiadomo .. z drugiej strony skoro po lutku czekałam 2 tyg na okres to po dupku może być to samo ...

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:42
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:42   #1935
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
iza, ciesze sie, ze uspokoilas sie wizyta u lekarza nowego,,,jednak co ekarz to opinia, diagnoza itd... oby ten by tym wlasciwym na pewno bedzie widac, ze zna sie na rzeczy i wie co mowi i ma fajne podejscie.
co do leginsow to ja kupowalam zawsze w hurtowniach odziezowym za max 20 zl, i zawsze bylam zadowolona,,, i wlasnie jedne mam takie 'ocieplane', ze od srodka wlasnie takie cieplusie a na zewnatrz gladkie
jutro ide na badanie krwi, morfologia i chce dorzucic zelazo i ferrytyne. zastanawialam sie czy cos jeszcze zrobic apropos sataranek,,tak przy okazji ae nie wiem co i czy przy braniu w cyklu dupka jest w ogole sens.... jeszcze mi krwi nie wystarczy.. ojej obym nie zemdlala tam
za jutro
Cytat:
Bo znalazłam właśnie listek i tak myślę, czy nei skorzystać, skoro ten cykl jest bezowulacyjny ...
1x1 wystarczy, prawda?
Mi gin kazal brac od jutra 3x1 przez 6 dni.A w nastepnym cyklu 2x1 od 20-30 dnia cyklu.Ale mysle ze spokojnie mozesz brac 1x1.

Stary 2012-10-24, 20:49   #1936
magbes
Zadomowienie

Cytat:
1x1 wystarczy, prawda?

Hehe właśnie sobie liczę, od kiedy go wziąć, żeby na po delegacji mieć te dni bo jeśli to cykl bezowu to kuśwa bez leków nic nie wiadomo .. z drugiej strony skoro po lutku czekałam 2 tyg na okres to po dupku może być to samo ...
ja bym chyba nie kombinowala sama z lekami....to jednak hormony..
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:57   #1937
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Cieszę się, że ten lekarz wzbudził Wasze zaufanie, a z tego co piszesz to jest naprawdę lekarz, anie konował.

Cytat:
cwaniak. Moja siostra miała być Kinga, bo tak chciała mama, ale dla taty zawsze podobało się Aleksandra i tak ją zapisał. I jest Ola

Cytat:
1x1 wystarczy, prawda?
Ja zawsze brałam 5 dni w dawce 2x1. Po 3-4 dniach pojawiała się @.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ale tak pisze magbes zastanów się poważnie nad tym...

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:59   #1938
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Haha Mokka TŻ cwaniak

http://allegro.pl/ocieplane-bezszwow...708473496.html
http://allegro.pl/mega-grube-s-m-l-b...628046082.html

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:01   #1939
Sophia_1
Zadomowienie

dobranoc

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 21:02   #1940
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
cwaniak. Moja siostra miała być Kinga, bo tak chciała mama, ale dla taty zawsze podobało się Aleksandra i tak ją zapisał. I jest Ola
no to u mnie było identycznie Moja siostra miała mieć na imię Karolinka i mama już tak do niej wołała. A tata pojechał ją zarejestrować... wrócił i mówi do mamy: "nie mów do niej Karolinka, bo to Dorotka" Jak mama spytała dlaczego, to powiedzial że jego mama mu powiedziala, ze będą do dziecka wołać Karolina d...ę wypina No i została Dorotka
Stary 2012-10-24, 21:03   #1941
colorblue
Zakorzenienie

A te?
http://allegro.pl/ocieplane-grube-le...712133925.html

DObranoc
Idę film jeszcze obejrzeć jakiś i spać

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-10-24, 21:03   #1942
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
ja bym chyba nie kombinowala sama z lekami....to jednak hormony..
Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Ja zawsze brałam 5 dni w dawce 2x1. Po 3-4 dniach pojawiała się @.

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Ale tak pisze magbes zastanów się poważnie nad tym...
Oj tam, przecież to progesteron, jak nie było owu lepiej go podać, żeby uregulować conieco.
To nie są jakieś hardkorowe leki
Wiem, co robię, tylko nie pamiętam dawkowania, a ulotki nie mam. W sumie w necie powinna być ...

Grazie
Kurczę, szkoda, że tylko czarne .. chciałabym jakieś kolorki ale muszę pogrzebać, może znajdę

Edytowane przez MarudexuS
Czas edycji: 2012-10-24 o 21:06
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:23   #1943
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
vanessa a czemu chcesz rodzić akurat w lato?? bo nie wiem czy przeoczyłam
nie pisałam, że chcę rodzić w lato, tylko że NIE chcę pod koniec roku, najbardziej to chciałabym marzec-maj, ale wiem, że moje plany zostaną zweryfikowane tam na Górze pewnie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

dlaczego nie chcesz pod koniec roku?? uwierz mi ze koniec roku i poczatek to najlepsza pora bo i tak musisz siedziec z maluszkiem wiekszosc czasu w domu a akurat jak ma 3-6 miesiecy to pogoda piekna i mozna spacerowac, jezdzic na wycieczki itp. za to porod w lecie to meczarnia bo wszedzie goraco, a maluszek nie moze sie przegrzewac. A kiedy ma pol roku to siedzis w domu bo zima ja bym za nic nie chciala w lecie, ewentualnie w czerwcu lub wrzesniu
na początku roku bym chciała, ale nie pod koniec, nie wiem czemu, może przez to że akurat moje koleżanki mają dzieci z końca października i z grudnia i wmawiają mi że lepiej mieć dziecko na początku roku... no ale narazie jeszcze mogę sobie powymyślać, ale jak dalej tak będzie że nie będę mogła zajść to pewnie mi będzie wszystko jedno kiedy się urodzi, ale mimo wszystko nie chcę w listopadzie i grudniu.
A przedwczoraj rozmawiałam z tżem na ten temat i On stwierdził, że teraz nie będziemy się "starać" tylko będziemy "się bzykać" bez zabezpieczenia kiedy będziemy mieć ochotę, a nie kiedy "trzeba" i może się uda, ale ja i tak nadal myślę "kiedy trzeba"

A dziś w pracy zrobiło mi się przykro, jak żartowałam z koleżanką na temat ciąży i ona w końcu już nie w żartach powiedziała mi żebym się postarała o dziecko, ona nie wie że ja staram się już któryś cykl z kolei, dobrze że mam oparcie w innej koleżance, która stara się już 3 rok, ale nie zdawałam sobie sprawy z tego, że po pół roku starań zacznie mi to sprawiać przykrość

\

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
no to u mnie było identycznie Moja siostra miała mieć na imię Karolinka i mama już tak do niej wołała. A tata pojechał ją zarejestrować... wrócił i mówi do mamy: "nie mów do niej Karolinka, bo to Dorotka" Jak mama spytała dlaczego, to powiedzial że jego mama mu powiedziala, ze będą do dziecka wołać Karolina d...ę wypina No i została Dorotka
ja też miałam być Karolinka, ale tata z babcią pojechali mnie zapisać do urzędu i nazwali mnie wbrew mamie Ewa, więc ja stwierdziłam że jak będę mieć córcię to będzie Karolinka

i cieszę się że z Twoim dzidziolkiem wszystko ok

Edytowane przez vanessa1781
Czas edycji: 2012-10-24 o 21:28
vanessa1781 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 21:40   #1944
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Ja miałam być Kasia jak Tata wrócił z USC to mama pierwsze miesiące mowiła do mnie "moje dziecko" bo jej się nie podobało Ela

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 00:12   #1945
Martulka118
Raczkowanie

Hej kobietki,pierwszy raz tu pisze,nie wiem jak mnie odbierzecie,ale mam pytanie
Mam kolezanke , ktora robi sobie nadzieje ze moze bedzie w ciazy,wszystko ladnie tylko ze do zaplodnienia mialo dojsc podczas ostatniego jak to piszecie przytulania ktore mialo miejsce w przedostatni dzień @...z tego co ja wiem i czytalam jest to raczej nie mozliwe,ale czy myslicie ze jednak jest jakas szansa zeby byla w ciazy?...moze troche glupie pytanie ,przyznam szczerze ze nie jestem jakas bardzo zorientowana w tych wszystkich obliczeniach itp poniewaz za zaszlam w ciaze za pierwszym złotym strzalem jak to moj mąż powiada...
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...pozdrawiam serdecznie
podczytuje was czasem bo niedlugo chce zaczac starania o 2 gie dziecko
gratujuje wszystkim ktorym juz sie udalo i trzymam kciuki za te ktore sie staraja
Martulka118 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 06:08   #1946
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka118 Pokaż wiadomość
Hej kobietki,pierwszy raz tu pisze,nie wiem jak mnie odbierzecie,ale mam pytanie
Mam kolezanke , ktora robi sobie nadzieje ze moze bedzie w ciazy,wszystko ladnie tylko ze do zaplodnienia mialo dojsc podczas ostatniego jak to piszecie przytulania ktore mialo miejsce w przedostatni dzień @...z tego co ja wiem i czytalam jest to raczej nie mozliwe,ale czy myslicie ze jednak jest jakas szansa zeby byla w ciazy?...moze troche glupie pytanie ,przyznam szczerze ze nie jestem jakas bardzo zorientowana w tych wszystkich obliczeniach itp poniewaz za zaszlam w ciaze za pierwszym złotym strzalem jak to moj mąż powiada...
bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...pozdrawiam serdecznie
podczytuje was czasem bo niedlugo chce zaczac starania o 2 gie dziecko
gratujuje wszystkim ktorym juz sie udalo i trzymam kciuki za te ktore sie staraja
Hej wydaje mi się że musiałby się chyba zdarzyć jakiś cud niepokalanego poczęcia bo inaczej to ja tego nie widzę
A koleżanka to jakaś chyba mało doinformowana.
Widzę że masz już jedno dziecię Piotrusia ładne imię i trzymam kciuki za starania o kolejne dziecko

Witam czwartkowo
Jeszcze tylko dziś i jutro już mnie z rana nie ma jadę do babci tradycyjnie. Już wiem kto mi zazdrości ale jak coś to z chęcią zabieram wszystkim ze sobą tnz max 4 osoby to się zgłaszać
Mój teść mnie do szału doprowadza dosłownie już czas odliczam kiedy się od niego wyprowadzimy po prostu mam go dość. Wkłąda gary z tym swoim żarciem ale żeby podkładkę jakaś podłożyć pod gar to nie bo mu korona z głowy spadnie i takim cudem rysuje to szkło na którym stawia. A miał już kilka razy uwagę zwracaną nie wspomnę i ciepłym jedzeniu. Która ma na zbyciu z 50 tys chętnie wezmę
Stary 2012-10-25, 06:21   #1947
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Hej wydaje mi się że musiałby się chyba zdarzyć jakiś cud niepokalanego poczęcia bo inaczej to ja tego nie widzę
A koleżanka to jakaś chyba mało doinformowana.
Widzę że masz już jedno dziecię Piotrusia ładne imię i trzymam kciuki za starania o kolejne dziecko

Witam czwartkowo
Jeszcze tylko dziś i jutro już mnie z rana nie ma jadę do babci tradycyjnie. Już wiem kto mi zazdrości ale jak coś to z chęcią zabieram wszystkim ze sobą tnz max 4 osoby to się zgłaszać
Mój teść mnie do szału doprowadza dosłownie już czas odliczam kiedy się od niego wyprowadzimy po prostu mam go dość. Wkłąda gary z tym swoim żarciem ale żeby podkładkę jakaś podłożyć pod gar to nie bo mu korona z głowy spadnie i takim cudem rysuje to szkło na którym stawia. A miał już kilka razy uwagę zwracaną nie wspomnę i ciepłym jedzeniu. Która ma na zbyciu z 50 tys chętnie wezmę
ja chce jechac ja

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

ja bym udusiła, jakby TZ zarejestrował inne imię niz uzgodnione
Stary 2012-10-25, 06:28   #1948
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce jechac ja

---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

ja bym udusiła, jakby TZ zarejestrował inne imię niz uzgodnione
No to wyjazd o godz 7 ode mnie spod domu może jak będzie pogoda to pozagrabiamy liście
Ja też bym udusiłam jakby mi inne imię zapisał Tż
A ja miałam byc Monika i zostałam Monika
Stary 2012-10-25, 06:33   #1949
123spinka
Zadomowienie

dzieńdoberek, mąż pojechał do pracy a ja już spać nie mogę,
brzuch mnie pobolewa jak na @, i jajniki z tyłu jak zawsze przed @
o
Anielicja trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko się ułożyło, myślę żę rada innego lekarza na pewno nie zaszkodzi będzie dobrze

magdaammm pamiętaj że tylko od Ciebie zależy jak będzie wyglądało twoje życie mam nadzieję że będziesz szczęśliwa jakiej byś decyzji nie podjęła. będziemy z Tobą!! nam zawsze możesz sie wygadać

Linka1984 gratuluję i zazdroszczę silnej woli u mnie jest jej ewidentny BRAK a mój mąż też lubi zjeść więc jakie z nas kuleczki
nie raz podchodziłam do zmiany sposobu odżywiania, może kiedyś się zmobilizuję w 100 procentach

pszczoua super że wyniki oki a za tż trzymam kciuki

ruda_not_grazyna olej ją, ja też się nasłuchałam "mądrych" koleżanek że ślub po niecałych 2 latach znajomości że będę żałować i żę mieszkanie wynajmowane to nie mieszkanie (cokolwiek miały na myśli) i żę dziecko na wynajmie to jak rodzina na emigracji i takie tam, ale z pomocą naprawdę bliskich osób oraz tych całkowicie bezstronnych doszłam do wniosku że to moje życie i już
nikt go za nas nie przeżyje a chcę tak jak jest!! i już

dedra 7 będzie szczęśliwa !!

elunka88 @ niedobra!!

Luna0 super że wszystko dobrze straszna chudzinka jesteś i masz rację ciąża ma swoje prawa, oby tak dalej
Stary 2012-10-25, 06:38   #1950
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
No to wyjazd o godz 7 ode mnie spod domu może jak będzie pogoda to pozagrabiamy liście
Ja też bym udusiłam jakby mi inne imię zapisał Tż
A ja miałam byc Monika i zostałam Monika
mi się twoje imie podoba
ogółem dużo mam typów

ok to o 7

już dziś zobacze moje maleństwo a przynajmniej jego banieczke

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

spinka olej takie cenne rady... Powiem wam, że jakby się człowiek uparł, to nigdy nie ma q 100% gotowości, bo zawsze coś, a jak jest to się człowiek potem stara kilka lat.... Zawsze jest coś nie tak...

te słuchałam rad: masz 22 lata, za młoda jesteś, za szybko się żenicie, studiów nie masz , pracy nie masz... no to będe miała. Zrobie przy dziecku studia zaocznie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości