|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część III:)
Cytat:
Słuchaj się lekarza, bo ten już wie co mówi, a będzie dobrze
|
|
|
|
|
#1922 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A po tylu przytulankach musi się udać! Cytat:
![]() Niech rośnie Wam zdrowy! Cytat:
Cytat:
Ja właśnie zasiadłam do pierwszej kolacji, później pewnie coś jeszcze przegryzę ehhe. Obecnie jem chlebek z pikantną sałatką z makreli i popijam zimnym mlekiem ![]() Jak to mi już nie pomoże na zaparcia to już chyba nic
|
|
|
#1923 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-24 o 19:59 |
|
|
|
|
#1925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś czekaliśmy w kolejce u gina (bo oczywiście się spoźniliśmy i juz weszła babka która miała wejść po mnie) i mój Tż sobie stoi i czyta jakies info na ściane... i nagle mówi do mnie tak jakby go olśniło: "wiem! Karol!" ... Oł maj gad Niecierpię tego imienia![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- aha - no i mówię do mojego Tzta, że jak tak dalej pójdzie i nie wybierzemy imienia przed urodzeniem to ja czarno widzę to że nam sie uda dojść do porozumienia po urodzeniu... A Tż na to wyluzowany: "Czemu? Przeciez pewnie ja będe jechał do usc zerejestrować małego, więc sobie poradzę
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Haha Mokka TŻ cwaniak
![]() A apropo tych legginsów - Luna, na prawdę za 5 zł są? Dajcie jakiegoś linka przydałyby mi się
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
IZa widzisz??!!
moooja juz niedługo będzie dzidzi a ty zapomnisz o tamtym ginekologu![]() ![]()
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I sa dobrej jakości
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się jutro podesłać linka
A teraz zgodnie z zaleceniami lekarza uciekam do męża ale na piwko
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
iza, ciesze sie, ze uspokoilas sie wizyta u lekarza nowego,,,jednak co ekarz to opinia, diagnoza itd... oby ten by tym wlasciwym
na pewno bedzie widac, ze zna sie na rzeczy i wie co mowi i ma fajne podejscie. co do leginsow to ja kupowalam zawsze w hurtowniach odziezowym za max 20 zl, i zawsze bylam zadowolona,,, i wlasnie jedne mam takie 'ocieplane', ze od srodka wlasnie takie cieplusie a na zewnatrz gladkie ![]() jutro ide na badanie krwi, morfologia i chce dorzucic zelazo i ferrytyne. zastanawialam sie czy cos jeszcze zrobic apropos sataranek,,tak przy okazji ae nie wiem co i czy przy braniu w cyklu dupka jest w ogole sens.... jeszcze mi krwi nie wystarczy.. ojej obym nie zemdlala tam
|
|
|
|
#1932 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delegacja TŻ w sumie dobrze, że ta @ przyszła, wiem na czym stoję Cytat:
![]() owocnych działań Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze się że jestes szczęśliwa Cytat:
![]() ![]() Cytat:
bardzo fajnie, że Ci sie udało tak trafić. Teraz tylko do przodu ![]() w ogóle dzisiaj wszystkie dziewczyny zadowolone z wizyt Cytat:
luz. Ja wprawdzie się nie wypowiadałam bo nie karmiłam cycem(jeszcze ) ale wiadomo, że też bym nie chciała mieć po pępek tego i owego ![]() Cytat:
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Hheh moja mieszanka na kolacje dała radę
![]() Od wczoraj mam wkrętkę na marchewkę oczywiście razem z jabłkiem.I tak sobie kroję w kawałeczki 1 jabłuszko i 1 marchewkę i mam zagryzkę przy lapku co by drugiej kolacji nie jeść ![]() Jutro muszę uzupełnić zapasy heeh bo właśnie wykończyłam ostatnie
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które biorą Dupka na regulację - ile go bierzecie i jak?
Bo znalazłam właśnie listek i tak myślę, czy nei skorzystać, skoro ten cykl jest bezowulacyjny ... 1x1 wystarczy, prawda? Hehe właśnie sobie liczę, od kiedy go wziąć, żeby na po delegacji mieć te dni bo jeśli to cykl bezowu to kuśwa bez leków nic nie wiadomo .. z drugiej strony skoro po lutku czekałam 2 tyg na okres to po dupku może być to samo ...
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-24 o 21:42 |
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jutro![]() Mi gin kazal brac od jutra 3x1 przez 6 dni.A w nastepnym cyklu 2x1 od 20-30 dnia cyklu.Ale mysle ze spokojnie mozesz brac 1x1.
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Ale tak pisze magbes zastanów się poważnie nad tym...
|
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/mega-grube-s-m-l-b...628046082.html |
||
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i została Dorotka
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
A te?
http://allegro.pl/ocieplane-grube-le...712133925.html DObranoc ![]() Idę film jeszcze obejrzeć jakiś i spać
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie są jakieś hardkorowe leki ![]() Wiem, co robię, tylko nie pamiętam dawkowania, a ulotki nie mam. W sumie w necie powinna być ... Cytat:
![]() Kurczę, szkoda, że tylko czarne .. chciałabym jakieś kolorki ale muszę pogrzebać, może znajdę
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-10-24 o 22:06 |
||
|
|
|
#1943 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A przedwczoraj rozmawiałam z tżem na ten temat i On stwierdził, że teraz nie będziemy się "starać" tylko będziemy "się bzykać" bez zabezpieczenia kiedy będziemy mieć ochotę, a nie kiedy "trzeba" i może się uda, ale ja i tak nadal myślę "kiedy trzeba" ![]() A dziś w pracy zrobiło mi się przykro, jak żartowałam z koleżanką na temat ciąży i ona w końcu już nie w żartach powiedziała mi żebym się postarała o dziecko, ona nie wie że ja staram się już któryś cykl z kolei, dobrze że mam oparcie w innej koleżance, która stara się już 3 rok, ale nie zdawałam sobie sprawy z tego, że po pół roku starań zacznie mi to sprawiać przykrość ![]() \ ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() i cieszę się że z Twoim dzidziolkiem wszystko ok
❤ K&K 💙 Edytowane przez vanessa1781 Czas edycji: 2012-10-24 o 22:28 |
|||
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam być Kasia
Dobranoc
|
#1945 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki,pierwszy raz tu pisze,nie wiem jak mnie odbierzecie,ale mam pytanie
![]() Mam kolezanke , ktora robi sobie nadzieje ze moze bedzie w ciazy,wszystko ladnie tylko ze do zaplodnienia mialo dojsc podczas ostatniego jak to piszecie przytulania ktore mialo miejsce w przedostatni dzień @...z tego co ja wiem i czytalam jest to raczej nie mozliwe,ale czy myslicie ze jednak jest jakas szansa zeby byla w ciazy?...moze troche glupie pytanie ,przyznam szczerze ze nie jestem jakas bardzo zorientowana w tych wszystkich obliczeniach itp poniewaz za zaszlam w ciaze za pierwszym złotym strzalem jak to moj mąż powiada... bede bardzo wdzieczna za odpowiedz...pozdrawiam serdecznie podczytuje was czasem bo niedlugo chce zaczac starania o 2 gie dziecko ![]() gratujuje wszystkim ktorym juz sie udalo i trzymam kciuki za te ktore sie staraja
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koleżanka to jakaś chyba mało doinformowana. Widzę że masz już jedno dziecię Piotrusia ładne imię i trzymam kciuki za starania o kolejne dziecko ![]() Witam czwartkowo ![]() Jeszcze tylko dziś i jutro już mnie z rana nie ma jadę do babci tradycyjnie. Już wiem kto mi zazdrości ale jak coś to z chęcią zabieram wszystkim ze sobą tnz max 4 osoby to się zgłaszać ![]() Mój teść mnie do szału doprowadza dosłownie już czas odliczam kiedy się od niego wyprowadzimy po prostu mam go dość. Wkłąda gary z tym swoim żarciem ale żeby podkładkę jakaś podłożyć pod gar to nie bo mu korona z głowy spadnie i takim cudem rysuje to szkło na którym stawia. A miał już kilka razy uwagę zwracaną nie wspomnę i ciepłym jedzeniu. Która ma na zbyciu z 50 tys chętnie wezmę
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- ja bym udusiła, jakby TZ zarejestrował inne imię niz uzgodnione
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak będzie pogoda to pozagrabiamy liście ![]() Ja też bym udusiłam jakby mi inne imię zapisał Tż ![]() A ja miałam byc Monika i zostałam Monika
|
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
dzieńdoberek, mąż pojechał do pracy a ja już spać nie mogę,
brzuch mnie pobolewa jak na @, i jajniki z tyłu jak zawsze przed @ o Anielicja trzymam bardzo mocno kciuki żeby wszystko się ułożyło, myślę żę rada innego lekarza na pewno nie zaszkodzi będzie dobrzemagdaammm pamiętaj że tylko od Ciebie zależy jak będzie wyglądało twoje życie mam nadzieję że będziesz szczęśliwa jakiej byś decyzji nie podjęła. będziemy z Tobą!! nam zawsze możesz sie wygadać ![]() Linka1984 gratuluję i zazdroszczę silnej woli u mnie jest jej ewidentny BRAK a mój mąż też lubi zjeść więc jakie z nas kuleczki ![]() nie raz podchodziłam do zmiany sposobu odżywiania, może kiedyś się zmobilizuję w 100 procentach ![]() pszczoua super że wyniki oki a za tż trzymam kciuki ruda_not_grazyna olej ją, ja też się nasłuchałam "mądrych" koleżanek że ślub po niecałych 2 latach znajomości że będę żałować i żę mieszkanie wynajmowane to nie mieszkanie (cokolwiek miały na myśli) i żę dziecko na wynajmie to jak rodzina na emigracji i takie tam, ale z pomocą naprawdę bliskich osób oraz tych całkowicie bezstronnych doszłam do wniosku że to moje życie i jużnikt go za nas nie przeżyje a chcę tak jak jest!! i już dedra 7 będzie szczęśliwa !! ![]() elunka88 @ niedobra!! Luna0 super że wszystko dobrze straszna chudzinka jesteś i masz rację ciąża ma swoje prawa, oby tak dalej
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogółem dużo mam typów ![]() ![]() ok to o 7 ![]() już dziś zobacze moje maleństwo ---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- spinka olej takie cenne rady... Powiem wam, że jakby się człowiek uparł, to nigdy nie ma q 100% gotowości, bo zawsze coś, a jak jest to się człowiek potem stara kilka lat.... Zawsze jest coś nie tak... te słuchałam rad: masz 22 lata, za młoda jesteś, za szybko się żenicie, studiów nie masz , pracy nie masz... no to będe miała. Zrobie przy dziecku studia zaocznie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Prze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytać
Powiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczy
Powiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienie
Tż tez lekarz bardzo spasował

moooja
juz niedługo będzie dzidzi a ty zapomnisz o tamtym ginekologu

Kolejny cykl będzie nasz
owocnych działań 
) ale wiadomo, że też bym nie chciała mieć po pępek tego i owego
No i została Dorotka