Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 06:15   #91
_Trufla_
Rozeznanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Aloha!.
nowa częśc rany jak lecicie prędko

miłego dnia, i porannej kawy
Stary 2012-10-25, 06:36   #92
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XV

Hej...

Ale mi się dzisiaj nie chciało zwlec...
Piję kawę i zaraz się zbieram.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 06:47   #93
adunia89
Zadomowienie

Dzien dobry! Melduje sie w nowym watku i ja! Tescie z dziadkami sie wczoraj zasiedzieli, wiec nie moglam sie nawet odmeldowac, a teraz wstaje i ide na badania.
Nie nadrabiam, bo na telefonie to jedna wielka katorga...

Medi, mam nadzieje, ze zauwazysz, prosze dopisz mi do listy tp na 3.06. Pieknie to w ogole uporzadkowalas, w koncu jest aktualna Tylko fio mi brakuje

Uciekam do labu!

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 06:48   #94
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ja już w domu.Powiem wam że warto było czekać 2 godziny na wizyte bo lekarz bardzo w porządku,miły i bardzo spokojny.Mój tż powiedział nawet że troche flagmatycznyPrze jrzał wyniki,dokumentacje od konowała,zrobił dokładny wywiad,badanie i usg.No wiec progesteron za niski,rzeczywisćie nie ma w tym cyklu owulacji.Powiedział że na razie musimy unormować cykl bo mam wszyatko namieszane.Bardzo zaskoczony był jak mu powiedziałam co mówił konował o klinice i in vitro.Powiedział że w naszym wypadku nie ma mowy o niepłodności bo mieliśmy dziecko,i trzeba to tylko unormować i znowu będzie dziecko.Bardzo był zaskoczony że przy długich cyklach miałam brać dupka od 12-22 dnia.Na razie tak w zwiazku z tym że mam toplamienie mam od jutra zaczać brać dupka 3x1 przez 6 dni,odstawić i czekać na @.Od jutra mam też brać 3x1 takie leki jak Hemorigen i cyclonamine.Nie wiem co to za leki musze dopiero poczytaćW następnym cyklu mam brać dupka od 20-30 dnia.Powiedział mi że dupek wzięty PRZED owulacją blokuje ją.Ja mam brać dupka w dużej dawce bo 2x1.Jeżeli ten cykl co bedzie też będzie bez owulacyjny,mam przyjść w następnym cyklu w 16-17 dniu na obserwacje,i wtedy właczy mi wspomaganie owulacjiPowiedział też że widać ze jestem bardzo spięta,mam sie nie denerwoiwać bo to moze byc też przyczyna blokowania owulacji.Ziółka na razie mam przestać pić,powiedział że kieliszek wina z mężem wieczorem wystarczyPowiem wam że wyszłam z wizyty uspokojona,wiem co robić i mam jakies pozytywne nastawienieNie to co tydzień temu,jak przepłakałam przez tego konwała cały dzieńTż tez lekarz bardzo spasował
cieszę się kiedy to słyszę. teraz już będzie tylko lepiej.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37236398]Iza, ależ odetchnęłam z ulgą, jak przeczytałam Twoją relację... Wiedziałam, że tak będzie Widzisz jest OK. I może faktycznie nie stresuj się tak tym wszystkim, stres działa na nas bardzo źle Ja się ostatnio bardzo zestresowałam i mi się mój idealny szwajcarskozegarkowy cykl przedłużył :/ Trzeba odpuścić. Ja w ogóle już wyznaję w życiu zasadę: IDGF (I don't give a fuck), oprócz najważniejszych aspektów - rodzina, zdrowie, cała reszta naprawdę mało mnie rusza. Jest jeszcze jedno bardzo nieparlamentarne przysłowie, które przeczytałam chyba w opisie jakiejś wizażanki. Ale jest bardzo nieładne, więc piszę na biało :P I coś w tym jest, naprawdę.......
Miej wyj*****, a będzie ci dane.

[/QUOTE]

interesujące, coś w tym jednak może byc.

Mnie też czas bardzo prędko biegnie. Kiedy Was tak podczytuje z krzaczorów, to rośnie we mnie nadzieja, że sama sie doczekam na swojego malego człowieka.

Tymczasem, zamierzam w końcu porobic badania zlecone przez lekarza. Z racji, że na wizycie prywatnej nie mógł mi dac ksirowania, to jeśli chce miec je free potzrebuję iśc od przychodni. I chyba juz najwyższa pora.

Zastanawiam się tylko jak złatiwc to skierowanie od innego lekarza na te wszystkie badania. Możę mu powiem jaka była sytuacji i sam doborwolnie mi je wypisze. A jesli tak nie będzie, to co? zmusic go?

jak radzicie?

ps. Perse, co Ty masz na awatarze? Światełko w tunelu?
Stary 2012-10-25, 06:58   #95
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Księżyc na nocnym niebie jest tłem do jakiegoś drzewka, na gałęzi którego jest zawieszony jakiś paproch.

Trufla sama nie wiem, ja czuję, że mnie czeka kupa $$$ do wydania na badania, bo będę wszystko musiała robić prywatnie. Gdybym miała jakiś pomysł, to bym Ci napisała, a tak to z chęcią skorzystam z rad, które pewnie dziewczyny Ci dadzą.

Tymczasem się zbieram. Miłego dnia!
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 07:04   #96
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
BYou, a mogę zapytać, co było przyczyną aż trzech strat?

Alonka, a nie swędzi Cię tam nic?
Swoją drogą- wygimnastykowana jesteś

Inutil, robię dla Ciebie uaktualnioną listę. Jak się wszystkie dziewczyny wpiszą, to wyślę Cię ją na PW
nie swędzi, nie piecze, nie boli, właściwie tylko brzuch pobolewa ale to od owulki, zadzwonię do gina bo się martwie, to chyba nienormalne żeby tkanka była koloru białego zamiast różowego
eee tam wygimnastykowana, teraz to zastana jestem, po prostu nie chce w fl grzebać tam palcami żeby śluz sprawdzać

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 07:45   #97
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry! Melduje sie w nowym watku i ja! Tescie z dziadkami sie wczoraj zasiedzieli, wiec nie moglam sie nawet odmeldowac, a teraz wstaje i ide na badania.
Nie nadrabiam, bo na telefonie to jedna wielka katorga...

Medi, mam nadzieje, ze zauwazysz, prosze dopisz mi do listy tp na 3.06. Pieknie to w ogole uporzadkowalas, w koncu jest aktualna Tylko fio mi brakuje

Uciekam do labu!
O, masz rację, idę uzupełniać
Nie padnij tam!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37242614]Księżyc na nocnym niebie jest tłem do jakiegoś drzewka, na gałęzi którego jest zawieszony jakiś paproch.

Trufla sama nie wiem, ja czuję, że mnie czeka kupa $$$ do wydania na badania, bo będę wszystko musiała robić prywatnie. Gdybym miała jakiś pomysł, to bym Ci napisała, a tak to z chęcią skorzystam z rad, które pewnie dziewczyny Ci dadzą.

Tymczasem się zbieram. Miłego dnia![/QUOTE]

Perse... Z Twoich postów ostatnio bije takie zrezygnowanie i melancholia... Naprawdę kiepsko działa na Ciebie ta jesień

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
nie swędzi, nie piecze, nie boli, właściwie tylko brzuch pobolewa ale to od owulki, zadzwonię do gina bo się martwie, to chyba nienormalne żeby tkanka była koloru białego zamiast różowego
eee tam wygimnastykowana, teraz to zastana jestem, po prostu nie chce w fl grzebać tam palcami żeby śluz sprawdzać
Tak zrób
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 07:52   #98
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry!

eee, ledwo na oczy patrzę

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pomaranczowy???
wiśniowo-brązowy
Stary 2012-10-25, 07:56   #99
pani22ka
Zakorzenienie

Witam, witam!
Kubek goracej herbatki z sokiem malinowym dla kazdej!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

wiśniowo-brązowy
najmodniejszy

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 07:58   #100
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Witam, witam!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

najmodniejszy
tak? nie wiedziałam, capnęłam w biegu w drogerii nie sprawdzając jak wygląda na paznokciu

herbatka się przyda bo wczoraj leżałam pod kocem trzęsąc się z zimna
Stary 2012-10-25, 08:06   #101
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Witam wszystkie
Za jakas godzine lece do endo, dzis po 7 obudzil mnie telefon dzownil kurier dzis maja mi przywiezc zlew do kuchni (ekspresowe tempo bo wczoraj zamowilam o 16 a dzis juz bedzie - firma wysyla az z wroclawia) wczoraj zamowilismy jeszcze piekarniki i plyte ind. ojjj kaska leci... ale cale szczescie moja pensja w przyszlym tygodniu
a tak wogole u mnie pogoda lozkowa, szaro buro i zimno 5st...

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 08:11   #102
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tak?
bordo, jak najbardziej.

kochana - to dla Ciebie cale wiaderko goracej herbatki!!!!

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
ojjj kaska leci...
ale jaki ekspres!!!

Stary 2012-10-25, 08:31   #103
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam wszystkie
Za jakas godzine lece do endo, dzis po 7 obudzil mnie telefon dzownil kurier dzis maja mi przywiezc zlew do kuchni (ekspresowe tempo bo wczoraj zamowilam o 16 a dzis juz bedzie - firma wysyla az z wroclawia) wczoraj zamowilismy jeszcze piekarniki i plyte ind. ojjj kaska leci... ale cale szczescie moja pensja w przyszlym tygodniu
To trzymam kciuki za wizytę!
A że w Warszawie syfna pogoda- potwierdzam...

Cytat:
bordo, jak najbardziej.
To jest burgund, Paniczko, burgund!
Stary 2012-10-25, 08:37   #104
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

To jest burgund, Paniczko, burgund!
ja jak facet 'a co mi po tym indygo'

Stary 2012-10-25, 08:48   #105
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jak facet 'a co mi po tym indygo'
Chodzi mi o to, że to bardziej ostatnio nazwy kolorów robią karierę Teraz nie nosi się bordo, buraczkowej czerwieni, ciemnej wiśni itp, tylko właśnie "burgund".
Tak samo, jak na wiosnę wszystko było "miętowego" koloru.
Swego czasu szał był też na kobalty i fuksje.
Ach, tam moda...

Lecę na egzamin...
Stary 2012-10-25, 08:49   #106
adunia89
Zadomowienie

No, wróciłam z badań i pierwsze co to rzuciłam się na lodówkę. Od wczoraj cały czas jem kanapki z serkiem śmietankowym, szok, tak mi smakują, że jem już drugiego rogalika z rzędu. I podpiłam trochę kawy od TŻta Ależ mi się chciało... Chyba kupię w końcu Inkę

Iza, tak bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty! Niepotrzebnie się nadenerwowałaś, zobaczysz, że teraz dobrze Cię poprowadzi, trzymam kciuki!

Kundzia, u Ciebie trzymam kciuki za wizytę

Medi, powodzenia na egzaminie!

Siadam na godzinkę coś poskrobać przy mgr, bo jutro mam zjazd, i trzeba coś rzucić promotorowi na biurko.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-10-25 o 08:51
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 08:58   #107
eseska
Zakorzenienie

WITAJCIE GADUŁY KOCHANE!!!!!
Cytat:
Esia kiedy masz kolejna wizyte u lekarza??
Ja dzis odebralam czesc wynikow krwi, tsh wyszlo mi 2,08 mam nadzieje ze jest oki - jutro mam endo gin.
KUNDZIA! teraz mam za 2 tygodnie- powiedziła ze jeszcze 2 wizyty i na porodówke a w sumie to ze po tej następnej juz moge rodzić A Twoje Tsh chyba ok - z tego co pamietam dziewczyna w ciązy troszeczke rosło! I zaciskam mocno za wizytę!!!!
Cytat:
Dziewczyny, gdzie można stacjonarnie dostać pieluchy tetrowe sztuk jeden?
MEDI! a co na rehabilitacje potrzebujesz? ja mysle ze w dzieciowym na sztuki tez Ci sprzedadzą!

Cytat:
Dzieki dziewczynyAż mi od razu lepiej Bardzo podoba mi sie podejscie tego lekarza.Nie wciskał mi bzdur,wziął pod przy dawkowaniu dupka że mam długie cykle a nie jak tamten próbował mnie na siłe wcisnąć w cykle 28 dniowe
IZA! Bardzo mnie ucieszyła relacja z wizyty. Lekarz mi sie tez zwidział- własnie nie na sile w 28 dniowe cykle!!!! I optymizm w Was wlał. wiem ze duzo nerwów Cie to kosztowało ale chyba dobrze ze tamten konował sie wycofał po 3 cyklach bo pewnie starcilibyście tylko u niego czas. A winko jest dobre na budowe endometrium (żeby sie dzidzi mialo gdzei zagnieżdzić a i orzeszki też sa na to dobre). Takze winko i przytulanki!

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
a jak wroce to Marcelka bedziemy robic:-D

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37240122]Marnuję dzisiaj czas, totalnie się odmóżdżam.[/QUOTE]
PERSE! ja uczciwie patrząc mogłabym tak o sobie codziennie , no co drugi dzien napisac!
Cytat:
Mam nadzieję, że mi te miesiące oczekiwania zlecą szybko...
MEDI! ja tez pamiętam jak doktorek kazał czekac 3 cykle by zrobic badania i mi sie to strasznie dlugo wydawało, ale z każdym dniem coraz blizej
Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
Mnie też czas bardzo prędko biegnie. Kiedy Was tak podczytuje z krzaczorów, to rośnie we mnie nadzieja, że sama sie doczekam na swojego malego człowieka.

Tymczasem, zamierzam w końcu porobic badania zlecone przez lekarza. Z racji, że na wizycie prywatnej nie mógł mi dac ksirowania, to jeśli chce miec je free potzrebuję iśc od przychodni. I chyba juz najwyższa pora.
TRUFLA! ja wierze ze wszystie staraczki zostana nagrodzone rózowym bobaskiem! a co do badań to zrób, zrób nie odkładaj. Spróbuj na nfz- powiesz ze wyczytałas ze to i to moze wpływac, ze chcesz sprawdzic. Moze choć na częśc badan Ci da a reszte cóz... pewnie trzeba będize prywatnie zrobić...
Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
ALONKA! a skoro jestes w okolicach owu to moze to jest poprpstu śluz ktory jeszcze nie "spłynął"
Cytat:
Witam, witam!
PANI! ja poprosze. Dokładam delicje wisniowe w białej czekoladzie z biedry - dobre są

Cytat:
dzis po 7 obudzil mnie telefon dzownil kurier dzis maja mi przywiezc zlew do kuchni (ekspresowe tempo bo wczoraj zamowilam o 16 a dzis juz bedzie - firma wysyla az z wroclawia) wczoraj zamowilismy jeszcze piekarniki i plyte ind. ojjj kaska leci... ale cale szczescie moja pensja w przyszlym tygodniu
oj to rzeczywiście ekspres!!!! i juz sie nie moge doczekac Tojej kuchni!

MEDI!!!!!!!!!!!! zaciskam za egzamin!!!!!!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 09:04   #108
kooocur
Zakorzenienie

Buuu jak zimno. Wrociłam z psem zjadlam, pije actimelka i herbatke i zaczynam prace

Zmęczona jestem..pracowalismy w srodku nocy nad Marcelem i teraz bym spała do 12

Moj Tż wstał o 5

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 09:26   #109
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Mmedi wszystko wskazuje na kłopoty z tarczycą:/ mam niedoczynność. Dla lekarzy do których trafiałam wynik był w normie-żaden nie powiedział, że wynik ponad 3 nie jest dla kobiet starających się dobrym-a w kiedy zachodziłam w ciążę i byłam bez leków to sobie tsh szybowało w górę i dziecko nie miało szans:/. mieściłam sie w normie ogólnej to dla nich było ok:/dopiero jak trafiłam na obecnego lekarza to mnie pokierował i się udałobo wszystkie inne wyniki i wyniki Męża są dobre
więc uchwyciłam się tej tarczycy i powtarzałm jak mantrę:mam leki, wynik są w porządku to teraz sie uda
szkoda, że lekarze są tak niekompetentni w kwestii tarczycy. ja TSH zbadałam na własną rękę dopiero na początku drugiej ciąży, wynik 3,2 - wg. gin w normie. tylko ze względu na to czego naczytałam się na wizażu uparłam się na wizytę u endo, rodzinna nie chciała mi dać skierowania bo wynik przecież w normie i czego ja się czepiam, ale uparłam się i dostałam. endo potwierdziła, że to nie jest prawidłowy wynik. potem kilka powtórzeń bo TSH skakało, usg tarczycy i euthyrox, który biorę cały czas, odwiedzam endo co miesiąc. jednak 3 lekarzy wmawiało mi, że mój wynik jest dobry, gdyby nie wizaż..

Cytat:
ja chcę. mój sok malinowy się skończył.. chyba muszę powiedzieć mamie, żeby poszukała u siebie w piwnicy..

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
WITAJCIE GADUŁY KOCHANE!!!!!

KUNDZIA! teraz mam za 2 tygodnie- powiedziła ze jeszcze 2 wizyty i na porodówke a w sumie to ze po tej następnej juz moge rodzić A Twoje Tsh chyba ok - z tego co pamietam dziewczyna w ciązy troszeczke rosło! I zaciskam mocno za wizytę!!!!
coraz bliżej
TSH w ciąży naturalnie rośnie, normy dla kolejnych trymestrów są coraz większe mi teraz urosło, myślałam, że za dużo, ale endo nie zwiększyła mi dawki euthyroxu, powiedziała tylko, że TSH jest mało stabilnym wynikiem, nie jest źle i najważniejsze, że FT4 jest na stałym poziomie i jest prawidłowe (coś w tym stylu).

ja już po kawie i śniadaniu. chłop poszedł na 10 godzin do pracy a ja dalej będę intensywnie myśleć nad przemeblowaniem sypialni i zorganizowaniem miejsca na łóżeczko.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 09:27   #110
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Zastanawiam się tylko jak złatiwc to skierowanie od innego lekarza na te wszystkie badania. Możę mu powiem jaka była sytuacji i sam doborwolnie mi je wypisze. A jesli tak nie będzie, to co? zmusic go?
Ja próbowałam załatwić skierowania u rodzinnego, ale się nie udało. Wszystkie badania musiałam robić prywatnie, a robiłam ich około 15, więc się prawie 1000 rozleciał

Cytat:
dzis maja mi przywiezc zlew do kuchni
A jaki zamówiliście?

Cytat:
Chyba kupię w końcu Inkę
Nie namawiam, ale myślę, że na zwykłą słabą kawkę z mleczkiem też sobie możesz pozwolić

Cytat:
pracowalismy w srodku nocy nad Marcelem
Taki powód do zmęczenia to może być

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 09:45   #111
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Nie namawiam, ale myślę, że na zwykłą słabą kawkę z mleczkiem też sobie możesz pozwolić
jedną/dwie kawy z mlekiem dziennie spokojnie można pić. sama cały czas piję.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 09:46   #112
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jedną/dwie kawy z mlekiem dziennie spokojnie można pić. sama cały czas piję.
mnie tez tak dokorek mowi. tyle ze mi wciaz nie smakuje.
choc ostatnio zbozowke wypilam

Stary 2012-10-25, 09:48   #113
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Mmedi wszystko wskazuje na kłopoty z tarczycą:/ mam niedoczynność. Dla lekarzy do których trafiałam wynik był w normie-żaden nie powiedział, że wynik ponad 3 nie jest dla kobiet starających się dobrym-a w kiedy zachodziłam w ciążę i byłam bez leków to sobie tsh szybowało w górę i dziecko nie miało szans:/. mieściłam sie w normie ogólnej to dla nich było ok:/dopiero jak trafiłam na obecnego lekarza to mnie pokierował i się udałobo wszystkie inne wyniki i wyniki Męża są dobre
więc uchwyciłam się tej tarczycy i powtarzałm jak mantrę:mam leki, wynik są w porządku to teraz sie uda

Alonko ja nie mam pojęcia:/
Jak dobrze że trafiłaś w końcu na kompetentego lekarzaSzkoda tylko że takim kosztemAle ważne że teraz jest ok
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37240122]Medi ja mam już 27 lat... Ech... Marnuję dzisiaj czas, totalnie się odmóżdżam.[/QUOTE]
Czasem trzeba
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;37241202]Dziewczyny, nie martwcie się aż tak bardzo czasem. Płynie tak zatrważająco szybko.... Grunt, to się czymś zająć. U mnie minęło już ponad pół roku od straty synka. Nawet nie wiem kiedy...[/QUOTE]
U mnie mija dziśCholernie długie pół rokuSmutno mi
Cytat:
cieszę się kiedy to słyszę. teraz już będzie tylko lepiej.

interesujące, coś w tym jednak może byc.

Doczekasz kochana
Cytat:
Witam wszystkie
za wizyte
Cytat:
Buuu jak zimno. Wrociłam z psem zjadlam, pije actimelka i herbatke i zaczynam prace

Zmęczona jestem..pracowalismy w srodku nocy nad Marcelem i teraz bym spała do 12

Moj Tż wstał o 5
Jak udała sie impreza?

Ja mam długi przymusowy weekend.Przymusowy bo 2 dni bezpłatne.Malujemy z tż ostatni pokój w mieszkaniu

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-25 o 09:49
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 10:08   #114
_Trufla_
Rozeznanie

Cytat:
Ja próbowałam załatwić skierowania u rodzinnego, ale się nie udało. Wszystkie badania musiałam robić prywatnie, a robiłam ich około 15, więc się prawie 1000 rozleciał
o jacież pierdzielę cytując Pole z przepisu na zycie. szok! szok! szok!

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

TRUFLA! ja wierze ze wszystie staraczki zostana nagrodzone rózowym bobaskiem! a co do badań to zrób, zrób nie odkładaj. Spróbuj na nfz- powiesz ze wyczytałas ze to i to moze wpływac, ze chcesz sprawdzic. Moze choć na częśc badan Ci da a reszte cóz... pewnie trzeba będize prywatnie zrobić...
tak sobie własnie kninie, że skoro płace to ubezpiecznie zdrowotne, to badania mnie się należa jak burkowi buda. Własnie dlatego chcialabym by mi państawo za nie zapłaciło bo bez jaj ileż można do nfz-tu dokladac.
Co więcej, z pracy mam dodatkową opieke medyczna, za którą płace ekstra co miesiąc. Jednka już nie pamiętam jak tam jest z tym pakietem badań. I chyba będę się musiala przekonac osobiscie.

I zrobie tak jak mowiłycie. jesli doktor sam nie zaproponuje konkretnych badań, to sama poprosze o skierowanie na nie. A co!

co do kawy. Mnie bardzo ale to bardzo do gustu przypadła kawa inka pół na pół z mlekiem skondensowanym też cielym i słodzikiem. Pyyyyychaaaa! smak dzieciństwa i eklerków kawowych. Polecam!
Stary 2012-10-25, 10:12   #115
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Co myślicie o takim portfelu? http://allegro.pl/ochnik-puzzle-pzle...741237281.html

chodzi o ten pierwszy na zdjęciu czarno-turkusowo-pomarańczowy

Cytat:
Chodzi mi o to, że to bardziej ostatnio nazwy kolorów robią karierę Teraz nie nosi się bordo, buraczkowej czerwieni, ciemnej wiśni itp, tylko właśnie "burgund".
Tak samo, jak na wiosnę wszystko było "miętowego" koloru.
Swego czasu szał był też na kobalty i fuksje.
Ach, tam moda...

Lecę na egzamin...
powodzenia

heh, dla mnie to w sumie brąz jestem chyba bardziej 'męska' w postrzeganiu kolorów

Cytat:
No, wróciłam z badań i pierwsze co to rzuciłam się na lodówkę. Od wczoraj cały czas jem kanapki z serkiem śmietankowym, szok, tak mi smakują, że jem już drugiego rogalika z rzędu. I podpiłam trochę kawy od TŻta Ależ mi się chciało... Chyba kupię w końcu Inkę
hihi fajnie, ja miałam fazę na chleb z pasztetem pomidorowym i pomidorem

kawkę z mlekiem możesz wypić

Cytat:
fajna robota

Cytat:
na pewno tak nawet dwie jeśli dość słabe

Cytat:

U mnie mija dziśCholernie długie pół rokuSmutno mi
Stary 2012-10-25, 10:21   #116
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podoba

Dziewczyny mam pytanie.Ile płaciłyscie za cytomegalie,toksoplazmoze i przeciwciała?Bo lekarz wczoraj o tym wspominał że dobrze byłoby zrobić,ale ja na razie nie mam kasy

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-10-25 o 10:25
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 10:32   #117
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Mi sie podoba

Dziewczyny mam pytanie.Ile płaciłyscie za cytomegalie,toksoplazmoze i przeciwciała?Bo lekarz wczoraj o tym wspominał że dobrze byłoby zrobić,ale ja na razie nie mam kasy
ja nie pamiętam, ale tu masz cennik z laboratorium gdzie zawsze robię badania http://www.vitalabo.com.pl/files/pag...1011023523.pdf może mniej więcej będziesz wiedzieć. Może zadzwoń i zapytaj do swojego laboratorium?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 10:35   #118
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ostatnio jesienny Julek i w koszu (miał być na zabawki ale znaleźliśmy inne - lepsze zastosowanie)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-10-20 11.03.35.jpg (83,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ....jpg (25,0 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-10-25, 10:40   #119
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie podoba

Ja dostałam skierowanie od lekarz z nfz na toxo i cytomegalie U mnie toxo kosztuje 70 zł, podobnie jak cytomegalia więc sporo zaoszczędziłam.
A przeciwciał nie robiłam

Inutil u mnie podobnie wkłada się takie dzieci do takich pudełek, dzieci cieszą się z tego.
A Julek jest boski
Mam jeszcze pytanie, czym smarowałaś Julka jak miał suchą skórę?

Edytowane przez fiolusiek
Czas edycji: 2012-10-25 o 10:45
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-25, 10:48   #120
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o takim portfelu?
lubie takie. fajny, oryginalny motyw!

Cytat:
Ostatnio jesienny Julek i w koszu (miał być na zabawki ale znaleźliśmy inne - lepsze zastosowanie)
slicznego masz synia. soorrrryyyy, przystojnego, bo juz duzy jest!

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
u mnie podobnie wkłada się takie dzieci do takich pudełek, dzieci cieszą się z tego.
dzieci znajomych same wlaza mnie najbardziej zaskakiwala 10 miesieczna Tosia, ktora wybrala sobie szuflade ze skarpetami taty. ubaw z niej mielismy

ja sporo placilam za badania. wszystko prywatnie robilam

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości