|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
dobrze pamiętam blond włoski? ![]() może farbowanie trochę przesuszyło(nie pamiętam, czy miałaś naturalki) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#72452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ni, podręcznikowe fale
poszukaj w prehistoriiCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pamiętaj, jeśli prostujesz rób to zdrowo ![]() katie100 - o rety masz jeszcze za 2x więcej włosów niż ja!!
|
|||
|
|
|
#72453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najgorsze jest, że wszyscy w mojej rodzinie wolą mnie w prostych bo całe życie nosiłam "proste" a od 14 roku życia układane na szczotcea ja w falach dopiero czuję się jak "ja" nowopoznawane osoby wolą mnie w falach ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- no na tej focie się "napompowały" ale jest ich dużo
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-25 o 11:52 |
|
|
|
|
#72454 |
|
Wtajemniczenie
|
Katie, pokazuj swoje włosy częściej
Są prześliczne.Hmmm, muszę chyba wymyślić jakąś nową hiper wcierkę na zagęszczenie swoich kudłów
|
#72455 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() strasznie dużo masz tych włosów, za dużo normalnie
|
|
|
|
|
#72456 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję
![]() wiesz, to ma plusy i minusy, z minusów to ciężko je okiełznać jeśli chodzi o lecenie na twarz (najgęściej na czubku głowy i nad twarzą), muszę ciągle czymś podpinać, bo jak zakładam za uszy to mnie uszy bolą , kucyk nigdy nie chce się ładnie trzymać, bo osuwa się w stronę grawitacji, przy upięciu w kok rano po południu mam mega ból głowy od ciągnących cebulek, im dłuższe tym cięższe...do tego dochodzą koszty - nauczyłam się farbować samodzielnie włosy, bo za fryzjera się nie mogłam dopłacić, zawsze kazali mi dopłacać poza najwyższą kwotę, którą mieli w cenniku ("za dodatkowo zużyty materiał" to się nazywało... ) farb żeby zafarbować całe włosy rok temu potrzebowałam 2,5 opakowania, przy obecnej długości pewnie conajmniej 3... henna jest wydajniejsza, ale też 150g się kłania, czyli znowu zakup 2 opakowań, teraz będę robić 2 etapowe, czyli powinnam nabyć 4 opakowania ![]() kiedyś tak mnie wkurzały, że zastanawiałam się nad podgoleniem części w niewidocznym miejscu jak się zniszczyły farbowaniem to stwierdziłam, że jednak je kocham i teraz wracam do natury, tylko muszę ćwiczyć mięśnie szyi, bo miałam tam uraz kręgosłupa z długą rehabilitacją, a one swoje ważą ![]() mam włosy po Tacie, Mama ma bardzo delikatne i zawsze byłyśmy zgodne, że ja bym jej trochę "oddała" i obydwie byśmy były zadowolone
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-25 o 12:57 |
|
|
|
#72457 |
|
Kazar Lady
|
Katie, też kiedyś dawno temu miałąm duuużo włosów, wiem jak ciężko z nimi było, niesforne kosmyki wyrywałam, zamiast ugładzić etc, ale po tym jak mi wypadło ze 2/3 w ciągu niespełna kilku miesięcy to tęsknie za nimi, za tym nieogarniętym spuszonym czyms ( no końcówką do mopa)
ciężko mi skomentować zachłannośc i głupote fryzjerów, za to dopłacanie bo sie aż gotuje ja mam w sumie jeszcze henne NAZ - ona jest w jakiś dużych pakach sprzedawana, tylko ciężko było ją dostać aleeee no tak - ona była czarna, wiec nie pomogę. |
|
|
|
#72458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo, jeszcze znajoma fryzjerka, która przychodziła do domu kasowała znośnie ![]() no póki co wyhaczyłam 500g opakowanie henny irańskiej (wg ekspertów Lush najczerwieńszej i niby w ogóle "naj") wprost od importera, zobaczymy co to będzie ![]() teraz medytuję, co dać na 2gi etap - waham się między orzechowym brązem Sante i brązową umbrą Logony, chciałabym uzyskać kolor podobny do orzechowego brązu Khadi...
|
|
|
|
|
#72459 |
|
Zakorzenienie
|
katie100 patrze na Twoje gęściuchy i mam ochote się schować
ależ ty masz włosków dużo![]() Ale pochwalic się też musze, bo mimo choroby, włosy twardo trzymajaą się głowy Czuję, że od wielu wielu lat mam wreszcie szansę by je zapuścić![]() a u mnie szopka, nowe włoski fajnie kręcą się od samej głowy no i oszukujemy objętością
|
|
#72460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#72461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super są!
|
|
|
|
|
#72462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie Was nadrobiłam
![]() Cytat:
Eeee, gdzie tam nachalna, po prostu dziewczyna chce się wypromować a Ty ją tłamsisz ![]() Cytat:
![]() Alee koty! Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#72463 |
|
Kazar Lady
|
nie ma sie co cieszyć, patrząc jak produkcja postów idzie pełna parą
![]() JudytaKas jest szał ! |
|
|
|
#72464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, polecam przeczytać - http://kascysko.blogspot.com/2012/10...beautiful.html . Dla mnie, mimo że rzadko jej używam, to dość smutna wiadomość Rossman, co się z Tobą dzieje?
|
|
#72465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72466 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuje Cytat:
a co do produkcji postów - to jak ja "wypadnę na dzień lub dwa"- to aż dostaję oczopląsów od nadmiaru informacji i nowych zdjęć ![]() Ale dobrze Tu być z Wami
|
|
|
#72467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72468 | |
|
Zakorzenienie
|
hej. mała dzis daje mi czadu. Wyobrazcie sobie ze naolejowalam wlposuy wczoraj wieczorem i jeszze glowy nie umylam bo niemam czasu. Mała beze mnie dzis sekundy nie wytrzyma!!!!!!!!!!! czekam na małza bo juz mnie łeb swedzi
mam andz ze chpociaz efekt bedzie![]() wczoraj mi wysłali ten olej koksoowy. Moze jutro bedzie Cytat:
|
|
#72469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72470 |
|
Kazar Lady
|
tiaaaaaaaaaaaaaa
a ja wtedy jak kto![]() ale spoko jak zetniesz połowę humor mi wróci
|
|
|
|
#72471 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#72472 |
|
Kazar Lady
|
spoko ![]()
|
|
|
|
#72473 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jesteście niesamowite. Jesteście totalną kopalnią wiedzy i wystarczy poczytać parę postów, a zachodzi rewolucja.
Dziś zrobiłam porządek z włosami, ale tak na serio: na noc oleje, potem umyłam (reszta ziaji, bd, maska ziaji, która mi bardzo służy), nałożyłam odżywkę b/s (joanna miód i cytryna) i to pod pieluchę. Jak trochę odstało (nie wiem, z godzinę?) to żel lniany i odrobinę podsuszyłam, zostawilam do wyschnięcia. Teraz już suche odgniotłam w koszulkę i normalnie postawiłam sobie lusterko przed oczami, bo się nie umiem napatrzeć - CUDO! Włosy są miękkie, ślicznie pozwijane, błyszczące - kocham Was!!!!!!!!!!
|
|
#72474 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
JudytaKas skasowało mi Twój post w cytowaniu, świetnie jest także u Ciebie!!! Wiedziałam, że z takiego skrętu to będzie coś fajnego wkrótce! Łyse d*py
|
|
#72475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#72476 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypominalam o swoim poscie ale dobrze nastepnym razem zacytuje i jezeli wiem co odpowiedziec na zadane pytania innych dziewczyn albo zwyczajnie cos dopowiedziec czy pomoc jakas wypowiedzia to to robie moze poprostu nie zauwazylas ![]() Cytat:
No tak takie bledy sie zdazaja ale mimo wszystko powinna sie dlugosc choc troche zmienic a ja w sumie tak patrzac na nie to nie widze zmiany w dlugosci czy proste czy skrecone ![]() Cytat:
Ja po tych 7-8 min mam wlosy takie jakbym w ogole plunkingu nie robila :P wiec tak jak u mnie to musi byc minimum 30 min :P Cytat:
U mnie za to bawienie sie wlosami sprawia ze sie jeszcze bardziej skrecaja wariaty :P Cytat:
Mysle ze mozna ja kiedys cos takiego probowalam efekt nie byl najgorszy bo mniej taka mieszanka sklejala mi wlosy ale mimo to byly lekko utrwalone ![]() Cytat:
Sliczne wloski widac roznice i w kondycji i w skrecie ![]() Cytat:
Chcialas obciac wlosy majac je wyprostowane ? Lepiej scinac skrecone bo jak sa wyprostowane to mozna sobie za duzo obciac... |
|||||||
|
|
|
#72477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kiedy do Was trafiłam to pomyślałam, że z moich włosów to chyba nie da się wykrzesać lepszego wyglądu, a tu ... bach
|
|
|
#72478 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
..... ale i tak się nie odważyłam, będę się z nią męczyć dopóki do domu nie pojadę ![]() a po długości to chyba bym się jednak sama nie odważyła mimo wszystko, może jak urosną, teraz są jeszcze za krótkie
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-10-25 o 18:20 |
|
|
|
|
#72479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mojej mamie jak fryzjerka kiedys obciela na wyprostowanych wlosach grzywke to tak jej obciela ze jak sie grzywka sama pozniej skrecila to miala taki jeden wielki rulon przy czubku glowy temu lepiej chyba na skreconych obcinac |
|
|
|
|
#72480 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ma leżeć ładnie na czółku i się prezentować przyzwoicie
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

za niedługo do Was dołączę i znów powrócę całkowicie do Cg. Ostatnio moje włosy są w stanie fatalnym. Przez zapuszczanie mam brak kształtu fryzury, włosy matowe, suche bleeeee.

)
Miałam plan obcięcia grzywki ale jak stanęłam przed lusterkiem z nożyczkami to się nie odważyłam, bo jednak muszę do ludzi iść jeszcze
Po pierwsze umęczyłam się z tymi moimi włosami, bo trochę ich jednak mam na głowie, a po drugie po paru miesiącach chodzenia z "gnieciuchami" patrzę w lustro i widzę nie siebie. Nawet moja współlokatorka powiedziała, że wyglądam dziwnie w prostych 

ależ ty masz włosków dużo
Czuję, że od wielu wielu lat mam wreszcie szansę by je zapuścić