Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 13:14   #2851
Paulaaa23
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja nic nie płaciłam. Ale pewnie daje się co łaska :P

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:18   #2852
hanjah
Zakorzenienie

Dostałam list z przychodni-następne szczepienie mamy 6 listopada. Marysia będzie mieć wtedy 16 tygodni.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:31   #2853
anna99302
Zadomowienie

czrsc. moj biedny maluszek nie dosc ze ma katar to mam wrażenie, że skok przechodzi...bo cały czas na rączki albo jeśc.teraz usnął. nie mam siły ani pomnysłow na zabawianie go leżaczek i mata są beee

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no ja też mieszam z mm.
mam już ponad 20 woreczków zamrożonych, domrożę jeszcze te co mam i koniec.

Rano dałam cyca, i dostał też z butelki odciągnięte bo mi cycki szarpał i się wkurzał. Zdrzemnął się moze 30min. znów dałam cyca, zajęłam zabawkami i przed chwilą zrobiłam mm bo płakał, rzucił się na butelkę jak lew na zwierzynę

[/URL]
mój dzisiaj vt jadł co godzinę be znaczenia czy to cyc czy mm
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Od 3 dni daję małej jabłuszko ale tylko łyżeczkę...ale dzisiaj urodzinki to dostanie ze 3

Chciałam wprowadzić kaszkę, a ty już podawałaś ?

Nadalka ja nie mogę spać jak mała tak się kręci
a ścierasz je na tarce? czy łyżeczką?
Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Blue, dogadzasz sobie !!!!! Też chcę !!!!!!!!!!

Co do kaszek, ja podaję raz dziennie łyżeczkę do mleka, żeby trochę je zagęścić i, żeby lepiej się spało (i dłużej :P)
od kiedy zaczęłaś podawac kaszke?? i jak a?
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej

dziś kończymy 3 miesiące:jupi :Stawiamy tort

Później nadrobię bo mały chce spać
Super!

Wszystkim solenizantom !!!
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość

dziewczyny muszę Was rozczarować, to nie jest motyl, ani ważka, ani tym bardziej smokto robaczek świętojański-Franek
Lilka Go Kocha miłością wielką, na dowód czego foto poniżej....

no i wklejam fotki na macie
ooo taka sama mata jak u nas i u Olci
a robaczek ładne ma imię

Cytat:

Moje dziecię o 5 chciało się już bawić , ale wzięłam ją do łóżka i spałyśmy do 7 , a wstałyśmy o 8 ( jak wczoraj)chociaż nie wiem czy dobrze zrobiłam bo boję się , że mała będzie chciała spać z nami ,a nie w łóżeczku

Mała nadal wstaje o 1/2 a potem o 4.30/5 na jedzenie zastanawiam się czy nie dosypiać jej dzisiaj na kolację jedną miarkę zamiast mleka kaszki , czy to za wcześnie ???? Chyba to nie był u małej skok rozwojowy bo już prawie miesiąc wstaje 2 razy na jedzenie ,a nie jak wcześniej raz
no to u nas takie pory karmienia sa od zawsze
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:48   #2854
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Dostałam list z przychodni-następne szczepienie mamy 6 listopada. Marysia będzie mieć wtedy 16 tygodni.
ja mam 20 :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:51   #2855
prince_polo
Zakorzenienie

moja nmala szis przegina

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:55   #2856
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
czrsc. moj biedny maluszek nie dosc ze ma katar to mam wrażenie, że skok przechodzi...bo cały czas na rączki albo jeśc.teraz usnął. nie mam siły ani pomnysłow na zabawianie go leżaczek i mata są beee

mój dzisiaj vt jadł co godzinę be znaczenia czy to cyc czy mm

a ścierasz je na tarce? czy łyżeczką?

od kiedy zaczęłaś podawac kaszke?? i jak a?

Super!

Wszystkim solenizantom !!!
ooo taka sama mata jak u nas i u Olci
a robaczek ładne ma imię

no to u nas takie pory karmienia sa od zawsze
Aniu podaję i ścieram łyżeczką , najpierw dawałam po łyżece przez 3 dni , a dzisiaj z okazji sędziwego wieku pół małe jabłuszka. Mała wręcz mnie poganiała i pięknie otwiera już buźkę , ale śliniak do prania

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja nmala szis przegina
A co robi ??? nie chce spać
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:55   #2857
Paulaaa23
Rozeznanie

Nie mam sił już do małego. Grzechotki są be, bujanie w foteliku/wózku be. Noszenie na rękach na chwilę ok, potem i tak be. Nawet cyc jest be, odwraca się od niego i śmieje. Nie płacze jakoś przeraźliwie, tylko jęczy, a brzuszek go nie boli....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 14:01   #2858
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Nie mam sił już do małego. Grzechotki są be, bujanie w foteliku/wózku be. Noszenie na rękach na chwilę ok, potem i tak be. Nawet cyc jest be, odwraca się od niego i śmieje. Nie płacze jakoś przeraźliwie, tylko jęczy, a brzuszek go nie boli....
Moje dziecię w wyjątkowo dobrym humorze,ale wczoraj miała dzień marudy ,a smoczek nie pomaga, czy nie potrafi ssać
Stary 2012-10-25, 14:15   #2859
chce_byc_mama
Zakorzenienie

bylysmy na spacerku jest tak zimno ze szok

Amelcia
Stary 2012-10-25, 14:17   #2860
Kasik_12
Zadomowienie

Co myślicie o tych gryzaczkach , chyba się skuszę http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-s...674588378.html
Stary 2012-10-25, 14:20   #2861
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Witamy się w komplecie. Mąż coś dłubie i za chwilę do pracy, młody śpi, a Marian odebrany od weterynarza leży sobie. Niestety nie wyrwali mu zębów bo wszczepili mu tą tabletkę na kastrację chemiczną i przez 2 tyg. nie można mu podawać narkozy. W każdym razie usuwanie zębów czeka go 19 listopada. Moje biedactwo.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no i wklejam fotki na macie
cudo

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was od kilku dni i zostało mi jeszcze z 30 stron.
Jesteś my u mamy mieliśmy troche problemów. Mały znów przestał jeść rzucał się przy cycku i nie chwytał wogóle z butelki też ryk. Lekarze rozkładają ręcę wszystkie badania ok a tego wirusa roty wcale nie mieliśmy (zrobiłam badania na własną rękę) podobno w tym szpitalu mają wadliwe testy. Nasz pediatra przyznał że Wojtuś za dużo płacze, że za mało przybiera i ma zapadnięty brzuszek i żeby dokarmiać. Na początku nie chciał jeść karmiłam strzykawką, potem kupiłam smoczek Lovi 3m+ i zaczął jeść z butelki. Na dzień dzisiejszy zawsze najpierw przystawiam do piersi czasem nie zje nic czasem z przerwami na ryk coś tam łyknie a potem dokarmiam z butelki moim odciągniętym albo jak nie mam to Humaną. Nie wiem o co chodzi z tą histeria przy cycku ale czytam że niektóre z Was też tak mają tylko może nie aż tak jak u nas że nie je nic przez cały dzień.
Ide dalej nadrabiać z małym na ręku.
Echhh, dzieciaki to jednak trudne w obsłudze są.
za Was

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
no to i my stawiamy torcik i babeczki, dziś kończymy 4 miesiące (a dopiero pisałam że 3)
i sie obslnilam na widok torta

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
dla Zosi.

Wieczorem zajrzałam do szuflady z wielkimi (tj na 74 cm wzrostu ) ubrankami i znalazłam tam kilka sztuk na 68. Dobrze, że teraz, a nie w grudniu i dobrze, że nie kupowałam więcej bluzeczek na 68, bo tam są.

Szczęśliwie dziecię wyrasta nie tylko z ciuszków, ale również z ulewania. Czasem ulewa mało, czasem dużo i przez cały wieczór, ale i tak jest lepiej, niż przedtem chociażby dlatego, że częściej leci herbatka z odrobiną mleka, więc nie zatyka jej to od razu całego noska. Wczoraj ja padałam, a ona nie! Zasnęła o 1, a ok. 4 zrobiła mi pobudkę, bo chciała jeść. A niedawno było tak dobrze! Za 2 tygodnie skończy 4 miesiące, to "porozmawiamy" o kaszkach.

Jak już wcześniej pisałam Delicol odstawiłam zupełnie, a od wczoraj nie daję też Infacolu. Może nie będzie potrzebny.
Zagęszczacz do mleka na razie dodaję. Został mi 1 kartonik, ale pewnie jeszcze dokupię. Wczoraj po prostu nie było.
super, ze coraz mniej ulewania

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Ja też się do tego przymierzam. Z niecierpliwością czekałam na dysk o pojemności 2 TB, a jeszcze go nie podłączyłam. Zdjęcia Róży zamierzam przechowywać
1. w kopie na dysku D
2. na dotychczasowym dysku zewnętrznym
3. na nowym dysku zewnętrznym
4. na płytkach
5. z wybranych będę robić odbitki.
Tylko muszę się za to zabrać!
ale kopii my mamy 3 - jedna na lapku i dwie na dysku zewnetrznym (wlasciwie to na dwoch dyskach). no i czesc wywoluje

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dotyczących glutów

ja tak miałam , urodziłam o 12, potem karmiłam na leżąco ale już ok . 15 siedziałam po turecku i gadałam z siostrą która do mnie przyjechała, jak ona pojechała to poszłam do koleżanek salę obok pogadać i tak łaziłam z prawie gołą dupą
Po prysznic poszłam ok 18 sama ale w trakcie miałam mały odjazd tak więc byłam asekurowana przez położną.
Po prostu za dużo krwi się polało ze mnie.
Gdy zeszłam z oxy miałam skurcze co 2,3 minuty, nie wiedziałam że to poród więc tak sobie śmigałam od ok 8,30 do 10,30 a to pod prysznic a to jadłam sobie bułkę z tymi skurczami jak bym wiedziała że rodzę to pewnie inaczej by to wyglądało
Ja ogólnie bardzo dobrze wszystko wspominam.
Nie będę robić z siebie bohaterki, bo nie które z was miały na prawdę ciężkie porody, a ja można powiedzieć że jeden z najłatwiejszych
nastepna twardzielka

Cytat:
u nas to samo! a jeszcze jak mama przy tym śpiewa (chyba mam głuche dziecko) to juz calkiem
mojemu tez nie przeszkadza jak spiewam - tez chyba cos nie halo ze sluchem

Cytat:
Witam się z rana z kawką zbożową Mam dziś super humor Wczoraj byłam u koleżanki, napiłam się radlera, małemu nic po nim nie było Oprócz tego gdy pokazywałam mu grzechotkę wyciągnął do niej rączki, złapał i sam zaczął się nią bawić, pierwszy raz w życiu

Cytat:
Dziewczyny, czy za zgodę na chrzest w innej parafii coś się płaci??
co łaska?? ale ja bym nie dala

Cytat:
Piszecie o porodach i tym co było po. Ja całą noc miałam skurcze, choć nad ranem masakrycznie chciało mi się spać, to chodziłam, bo wyleżeć się nie dało. O 7 trafiłam na porodówkę, podłączyli mi kroplówkę i tak do 10:30 chodziłam z nią wokół. Ale wtedy zrobiło mi się nagle słabo i niedobrze, wymiotowałam. Do tego ciemno mi się przed oczami zrobiło, więc kazali mi się położyć. Od 11:10 zaczęły mi się parte, i mimo że trwały tylko 15min, to parłam 7 razy chyba i to co chwilę mi kazali, wtedy nie wiedziałam czemu, ale teraz kojarzę, że co chwila sprawdzali małemu tętno i mieli nieciekawe miny. Same parte mnie nie bolały, ale nacinanie bardzo. Szycie to był jakiś koszmar, skurcze były już dla mnie łagodniejsze od tego. Mimo znieczulenia przy szyciu wszystko dokładnie czułam. Ale potem poleżałam na porodówce, przewieźli mnie na sale wózkiem. Na sali czułam się dobrze, ale gdy podniosłam się do jedzenia, zasłabłam. Wyglądałam podobno jak śmierć, więc zabrali dziecko i kazali leżeć. Wieczorem do tego zaczęło puszczać znieczulenie i nawet gdy leżałam bez ruchu, to krocze bolało bardzo. A każda próba podniesienia kończyła się tak samo - ciemno przed oczami. Dziecko dowieźli mi na drugi dzień rano, ale i tak do końca pobytu w szpitalu nie siedziałam wcale, tylko leżałam . A kładłam się tak samo, jak tu któraś z was opisała, najpierw plecy, potem tyłek gramoliłam...
wspolczuje

dla dzisiejszych jubilatow

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 14:22   #2862
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
bylysmy na spacerku jest tak zimno ze szok
Też byłyśmy , ale tylko godzinę bo zimno i wietrznie zresztą jak u Was
Co to będzie jak zaczną się prawdziwe mrozy buuu
Stary 2012-10-25, 14:27   #2863
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Też byłyśmy , ale tylko godzinę bo zimno i wietrznie zresztą jak u Was
Co to będzie jak zaczną się prawdziwe mrozy buuu
a bedzie przekichane
chyba trzeba kurtke zimowa wyciagnac, kurcze a do pl chcialam jechac w jesiennej.. :/

Amelcia
Stary 2012-10-25, 14:29   #2864
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Co myślicie o tych gryzaczkach , chyba się skuszę http://allegro.pl/gryzak-dziaselko-s...674588378.html
on do mnie nie przemawia
Stary 2012-10-25, 14:35   #2865
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
on do mnie nie przemawia

Nadalka , a ile wsypujesz kaszki np na 150 ml mleka mysle ze 4 miarki mleka + 1 kaszki .Chcę taką do picia w butelce , tylko nie wiem czy przeleci używam głównie avent 3+

Dajesz głównie na noc?

Edytowane przez Kasik_12
Czas edycji: 2012-10-25 o 14:37

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 14:46   #2866
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Nadalka , a ile wsypujesz kaszki np na 150 ml mleka mysle ze 4 miarki mleka + 1 kaszki .Chcę taką do picia w butelce , tylko nie wiem czy przeleci używam głównie avent 3+

Dajesz głównie na noc?
ja daję 150ml mleka (5 miarek) i 3 płaskie łyżki kaszki tyle że ja mam smoczek do kaszek i gęstych soków.. i jest dosyć płynne, ale jak chcesz to możesz dać 2 płaskie łyżki, w sumie zależy jaką masz, bo te bezmleczne są mniej gęste jak te z mlekiem.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja nie daję na noc kaszki , tylko w dzień bo na noc u nas by nie przeszło, bo mam smoczek nr 2 a przez niego by nie przeszła kaszka , a przez ten do kaszek za łatwo jest pić a ona musi się trochę wieczorem zmęczyć przy jedzeniu żeby zasnąć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Muszę kupić większy smoczek niż nr 2 i wtedy mogę dawać na noc.
Stary 2012-10-25, 14:59   #2867
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecię w wyjątkowo dobrym humorze,ale wczoraj miała dzień marudy ,a smoczek nie pomaga, czy nie potrafi ssać
nie potrafi ssać. Znaczy nie chce, bo jak daję, to chwilę zassa, ale zaraz wypluwa, a próbowałam kilka różnych, żaden nie pasuje mu.

Edit: w końcu usnął, chwilę go w wózku powoziłam i śpi

Czy zauważyłyście jakieś zmiany dot. skóry na twarzy po ciąży? Ja zawsze miałam mieszaną, a od porodu jest taka normalna raczej. Ani się nie przetłuszcza, ani nie jest sucha zbytnio. Zastanawiam się, czy tak już zostanie, czy za jakiś czas powróci to poprzedniego stanu. Bo w sumie odpowiadałoby mi tak jak jest teraz....

Stary 2012-10-25, 14:59   #2868
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
ja daję 150ml mleka (5 miarek) i 3 płaskie łyżki kaszki tyle że ja mam smoczek do kaszek i gęstych soków.. i jest dosyć płynne, ale jak chcesz to możesz dać 2 płaskie łyżki, w sumie zależy jaką masz, bo te bezmleczne są mniej gęste jak te z mlekiem.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja nie daję na noc kaszki , tylko w dzień bo na noc u nas by nie przeszło, bo mam smoczek nr 2 a przez niego by nie przeszła kaszka , a przez ten do kaszek za łatwo jest pić a ona musi się trochę wieczorem zmęczyć przy jedzeniu żeby zasnąć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Muszę kupić większy smoczek niż nr 2 i wtedy mogę dawać na noc.
To spróbuję dzisiaj na noc jej dać , a kaszka mam ryżową z jabłkami i na dobranoc ryżowo-kukurydzianą , dam tą na noc kukurydzianą
Stary 2012-10-25, 15:01   #2869
Opalia
Raczkowanie

GG do Opalia

Cześć dziewczyny
Gratulacje Dla Zosi, Nikosia i Nadii za 4 miesiąc i dla Janka za 3

Ja od wczoraj mam straszny katar i głowa mnie boli

Widziałam, ze rozmawialyscie o porodach - ja rodzilam sn ze znieczuleniem zzo, krocza mi nie nacieli, ale mała urodziła sie z ręka przy głowie i trochę peklam. Na szczęście szycia w ogóle nie czułam, a 2 h po porodzie poszłam sama pod prysznic. Krocze w ogóle mnie nie bolało więc kolejny poród tez będzie raczej sn, bo wspomnienia mam w miarę ok.

Mam pytanie do mam kp - czy są w środa Was takie, które jeszcze nie dostały @ ? Mania robi przerwy w jedzeniu w nocy nawet do 9 h a @ jak nie było tak nie ma. Czy powinno mnie to martwić ?
Opalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-25, 15:07   #2870
Kasik_12
Zadomowienie

Cytat:
nie potrafi ssać. Znaczy nie chce, bo jak daję, to chwilę zassa, ale zaraz wypluwa, a próbowałam kilka różnych, żaden nie pasuje mu.

Czy zauważyłyście jakieś zmiany dot. skóry na twarzy po ciąży? Ja zawsze miałam mieszaną, a od porodu jest taka normalna raczej. Ani się nie przetłuszcza, ani nie jest sucha zbytnio. Zastanawiam się, czy tak już zostanie, czy za jakiś czas powróci to poprzedniego stanu. Bo w sumie odpowiadałoby mi tak jak jest teraz....
U nas też mała na początku nie chciała , ale kładłam małą na boczek obok zwiniętą pieluszkę przy brzegu łóżeczka , aby smoczek jej podtrzymywał i tak się uczyła. Teraz za to potrafi ładnie , ale tak jak Lusi od Aguni mała wyciąga sobie smoka rączkami , a potem płacz bo nie ma smoczka
Stary 2012-10-25, 15:08   #2871
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam identyczna jak przed ciaza, w ciazy mialam chyba troche lepsza, teraz znowu mieszana....

Amelcia
Stary 2012-10-25, 15:17   #2872
Linka25
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego dla Zosieńki, niech rośnie zdrowo

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Hej

dziś kończymy 3 miesiące:jupi :Stawiamy tort
Wszystkiego najlepszego dla Jasia

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
Nadrabiam Was od kilku dni i zostało mi jeszcze z 30 stron.
Jesteś my u mamy mieliśmy troche problemów. Mały znów przestał jeść rzucał się przy cycku i nie chwytał wogóle z butelki też ryk. Lekarze rozkładają ręcę wszystkie badania ok a tego wirusa roty wcale nie mieliśmy (zrobiłam badania na własną rękę) podobno w tym szpitalu mają wadliwe testy. Nasz pediatra przyznał że Wojtuś za dużo płacze, że za mało przybiera i ma zapadnięty brzuszek i żeby dokarmiać. Na początku nie chciał jeść karmiłam strzykawką, potem kupiłam smoczek Lovi 3m+ i zaczął jeść z butelki. Na dzień dzisiejszy zawsze najpierw przystawiam do piersi czasem nie zje nic czasem z przerwami na ryk coś tam łyknie a potem dokarmiam z butelki moim odciągniętym albo jak nie mam to Humaną. Nie wiem o co chodzi z tą histeria przy cycku ale czytam że niektóre z Was też tak mają tylko może nie aż tak jak u nas że nie je nic przez cały dzień.
Ide dalej nadrabiać z małym na ręku.
rzeczywiscie ciężkie przejścia, współczuję
teraz z butelki je bez problemu?

Cytat:

Moje dziecię o 5 chciało się już bawić , ale wzięłam ją do łóżka i spałyśmy do 7 , a wstałyśmy o 8 ( jak wczoraj)chociaż nie wiem czy dobrze zrobiłam bo boję się , że mała będzie chciała spać z nami ,a nie w łóżeczku

Czy Wasze dzieci tez w nocy tak kopią nóżkami, Nadia śpi w śpiworku i strasznie się wierci , w nocy zdjęłam jej i przykryłam cienką kołderką ale było to samo ??? chyba muszę już zdjąć przewijak z łóżeczka bo zaczyna o niego zahaczać .
Mała nadal wstaje o 1/2 a potem o 4.30/5 na jedzenie zastanawiam się czy nie dosypiać jej dzisiaj na kolację jedną miarkę zamiast mleka kaszki , czy to za wcześnie ???? Chyba to nie był u małej skok rozwojowy bo już prawie miesiąc wstaje 2 razy na jedzenie ,a nie jak wcześniej raz
Moja też wierzga nóżkami w nocy, w szczególności nad ranem, to chyba gazy... Śpiworek jej przeszkadza w wierzganiu.
Mało masz pobudek ja nawet nie będę pisac ile mam

Cytat:
no to i my stawiamy torcik i babeczki, dziś kończymy 4 miesiące (a dopiero pisałam że 3)
zdrówko Nikosia! żeby rósł silny i zdrowy

Cytat:
Witam się z rana z kawką zbożową Mam dziś super humor Wczoraj byłam u koleżanki, napiłam się radlera, małemu nic po nim nie było Oprócz tego gdy pokazywałam mu grzechotkę wyciągnął do niej rączki, złapał i sam zaczął się nią bawić, pierwszy raz w życiu
super!

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
no ja też mieszam z mm.
mam już ponad 20 woreczków zamrożonych, domrożę jeszcze te co mam i koniec.

Rano dałam cyca, i dostał też z butelki odciągnięte bo mi cycki szarpał i się wkurzał. Zdrzemnął się moze 30min. znów dałam cyca, zajęłam zabawkami i przed chwilą zrobiłam mm bo płakał, rzucił się na butelkę jak lew na zwierzynę

tu na blogu są odnośniki (w ostatniej notce) http://babelowo.blogspot.com/
ee mnie argumenty typu: dziecko kp częściej płacze bo szybko trawi pokarm i jest głodne, nie przekonują. Przecież to dobrze, że pokarm jest lekkostrawny i dostosowany do odbiorcy Ciężkostrawny lepszy?

Cytat:
Dziewczyny, czy za zgodę na chrzest w innej parafii coś się płaci??
nie sądzę
my mamy w innej niż nasza

Cytat:
to usg przezciemiączkowe zalecają z powodu niedotlenienia w czasie porodu O matko, nie wiedziałam, a Adaś przecież dostał skierowanie jeszcze w szpitalu...

u mnie też lekarze nie zwracają na to uwagi, a Adaś jest bardzo nerwowy i strachliwy. Podnoszę go np najdelikatniej i najwolniej jak potrafię, a on trzęsie rączkami, ciągle się wzdryga. Jak nawet nie śpi, a coś stuknie, czy ktoś krzyknie, to od razu wzdryg. Jak synek siostry zacznie się chichrać, czy krzyknie, to ten od razu w płacz... teraz się zaczęłam martwić
m.in. z powodu niedotlenienia, wiem też, że u mnie w szpitalu jest wykonywane w przypadku porodów zabiegowych np. kleszczowych
my tego usg nie mieliśmy
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:20   #2873
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam kp - czy są w środa Was takie, które jeszcze nie dostały @ ? Mania robi przerwy w jedzeniu w nocy nawet do 9 h a @ jak nie było tak nie ma. Czy powinno mnie to martwić ?
ja karmię piersią i nie mam nadal @

Cytat:
U nas też mała na początku nie chciała , ale kładłam małą na boczek obok zwiniętą pieluszkę przy brzegu łóżeczka , aby smoczek jej podtrzymywał i tak się uczyła. Teraz za to potrafi ładnie , ale tak jak Lusi od Aguni mała wyciąga sobie smoka rączkami , a potem płacz bo nie ma smoczka
mój drze się strasznie w takiej sytuacji. Nawet przytulałam go do piersi podtrzymując mu smoczek w buzi, to samo, krzyk.

Stary 2012-10-25, 15:23   #2874
prince_polo
Zakorzenienie

ja zaraz zwariuje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-25, 15:25   #2875
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja zaraz zwariuje
co jest?

Amelcia
Stary 2012-10-25, 15:28   #2876
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A co robi ??? nie chce spać
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
co jest?
moja mała dzis mnie don sząłu doprowadza!!!!! nie mzoe zasnac zasypia na 5 minut, Teraz zasneła znowu. Znowu ewnie an 5 minut siedze z olejem na głowie od wczoraj miałam rano umyc łeb a dalej tłusta chodz ebo niemam czasu

cos jej sie w główce chyba popie.rdzieliło

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-25, 15:32   #2877
Linka25
Zakorzenienie

Ciastek moja ma dziś to samo, nie może zasnąć a śpiąca, śpi po 5 minut...

Opalia ja też nie dostałam jeszcze @ a już ponad 3 miesiace po porodzie. Karmię piersia ale przerw dłuzszych niż 4 h nie robię
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:48   #2878
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
moja mała dzis mnie don sząłu doprowadza!!!!! nie mzoe zasnac zasypia na 5 minut, Teraz zasneła znowu. Znowu ewnie an 5 minut siedze z olejem na głowie od wczoraj miałam rano umyc łeb a dalej tłusta chodz ebo niemam czasu

cos jej sie w główce chyba popie.rdzieliło
moze ma zly dzien...

Amelcia
Stary 2012-10-25, 15:50   #2879
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość

jestem prawie 4,5 miesiąca po porodzie i @ brak. A w nocy przerwy w karmieniu bywają dłuższe niż 6 godzin

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:54   #2880
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kurde leb mi peka

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości