Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - część 15 - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 15:55   #601
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Ana zaczęliśmy się starać tak w październiku 2011, ale musieliśmy "przerwać"...w maju zaczęliśmy od nowa, ale się nie udało...i w czerwcu już tak

I nie miałam żadnej przerwy w studiach, do technikum też nie chodziłam...mój licencjat trwał 3,5 roku, a nie 3 jak przeważnie...dlatego skończyłam później niż większość..bo magisterka 2 lata
czyli jednak coś mi dobrze świtało
a powiedz mi nie bałaś się (wtedy jak staraliście się w październiku) o studia? że np. będzie zagrożona i nie będziesz mogła jeździć?

Cytat:
Napisane przez tomalinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny... spójrzcie..
aaaaaaaaaaaa gratulacje!!!!!!!!!!!!!!

ściągnęłam w końcu jakieś II kreseczki!!!

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabciu tak na wiosnę. Zależy jak będzie zima długo trzymać ale tak maj/czerwiec. W następnym roku chcemy postawić stan surowy + dach przykryć.
to Wy w przyszłym roku chcecie być na tym etapie co my teraz

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Dzień doberek
Bika wiesz jaka ona śliczna? będzie bardzo ładną dziewczynką

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Natalka, Zabcia, Madzia i cala reszta

dorzuce swoje 3 grosze nt karmienia

po 1 uwazam, ze mleko moze byc slabe
wykarmilam 2 dzieci piersia i wiem, ze mleczko moze byc super (przy Sandrze)... a moze byc praktycznie woda (przy Ricie)...
Sandra od samego poczatku byla w 90 centylu wagowym, Rita na poczatku byla w 80, a po 3 miesiacach w 25
i tak jak Sandra wiedzialam, ze sie najada, odciagniete mleko bylo doslownie tluste.. tak przy Ricie byla masakra, a mleko prawie przezroczyste

po 2, popieram walke o kp... w koncu natura tak nas obdarzyla, zebysmy potrafily wykarmic swoje potomstwo... zadne mm nie dostarczy takiej ilosci i jakosci skladnikow jakich potrzebuje niemowle

po 3, przede wszystkim zdrowie matki (bosz.. jakie to egoistyczne, ale jakie prawdziwe)
w moim przypadku podejrzewam, ze jakosc mleka byla taka zla ze wzgledu na moje niedobory... organizm ludzki jest bardzo "sprytny" i kiedy nie ma sam dla siebie, to odcina tez dla innych

po 4, dostaje bialej goraczki jak slysze, zeby podac mm, bo dziecko wyglada na glodne...
przy Sandrze splywalo po mnie jak po kaczce, bo wiedzialam jak jest...
przy Ricie czesto myslalam o mm, bo balam sie o jej zdrowie (i maly przyrost wagi)... i prawdopodobnie gdyby nie to, ze wyszla u niej skaza, to bym zdecydowanie wczesniej przeszla na mm

po 5, nic na sile... nic tak nie meczy jak ogolna presja (w obie strony)

i tak suma sumarum, Sandre uwielbialam karmic piersia, przy Ricie czesto byla to dla mnie katorga ... i jestem wdzieczna, ze zyje w takich czasach, ze mm jest pod scisla kontrola i tak latwo dostepne

pięknie to podsumowałaś
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:56   #602
onyks
Zakorzenienie

Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż, rurki z Biedry jemy wciąż - cz

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
No nic. Jeśli już to mogłąbym teraz wrócić na 4 rok na seminarium. Ale nie wiem czy dziekan się zgodzi bo trochę już późno. Zła jestem bo miałam jedną z najwyższych średnich na studiach...a tu takie zaniedbanie.
No szkoda, faktycznie Ale ja bym próbowała to jakoś załatwić...może porozmawiaj z dziekanem.

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:58   #603
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Przymierzyłam sporo kurtek takich dłuższych o 2-3 rozmiary większych i jakieś take kroje mają że w ramionach "pływam" a w brzuchu i biodrach niewiele zapasu zostaje i obawiam się, że za miesiąc się nie zmieszczę

Mam na oku jedną kurtkę w Top Secret, właśnie taki płaszcz kurtkowy, ale muszę jeszcze raz przymierzyć bo zapasu zostawało więcej w porównaniu do innych, ale też nie aż tak dużo..

A wogóle to mi się podoba straszniev płaszczyk z Happy Mum, ale ceny tam mnie powalają!
http://www.happymum.pl/sklep3/index....urtki&przesun=
swietny, ale odziez ciazowa ma to do siebie,ze jest niestety drogaa przyznam,ze to wydatek bez sensowny...

Ja nie mialam duzego brzucha, takze spokojnie ponosilam do samego konca. Napewno cos znajdziesz
Stary 2012-10-25, 15:58   #604
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:
A wogóle to mi się podoba straszniev płaszczyk z Happy Mum, ale ceny tam mnie powalają!
Ej fajny! Patrząc na ceny kurtek zimowych po sklepach to cena raczej standardowa niestety... Ale przynajmniej posłuży też po cięży. Nawet jeśli znajdziesz coś za 200zł to i tak tej kurtki się później pozbędziesz. A może warto dołożyć i mieć coś na dłużej? Znowu ekonomistka mi się włączyła...
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:59   #605
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

to Wy w przyszłym roku chcecie być na tym etapie co my teraz
Hej Ana, a jak tam dach (w sensie pokrycie), założony?

Stary 2012-10-25, 16:00   #606
blonde_hair
Zakorzenienie

Tasia
Stary 2012-10-25, 16:03   #607
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
swietny, ale odziez ciazowa ma to do siebie,ze jest niestety drogaa przyznam,ze to wydatek bez sensowny...

Ja nie mialam duzego brzucha, takze spokojnie ponosilam do samego konca. Napewno cos znajdziesz
Mam nadzieję, a ceny odzieży ciążowej, której teoretycznie nie będzie się nosiło długo, to makabra!

Cytat:
Ej fajny! Patrząc na ceny kurtek zimowych po sklepach to cena raczej standardowa niestety... Ale przynajmniej posłuży też po cięży. Nawet jeśli znajdziesz coś za 200zł to i tak tej kurtki się później pozbędziesz. A może warto dołożyć i mieć coś na dłużej? Znowu ekonomistka mi się włączyła...
Też tak myślałam, ale jakoś w tym miesiącu nam się wydatki skumulowały więc zobaczymy...

Stary 2012-10-25, 16:26   #608
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz mam problem z kurtką, intensywnie poszukuję czegoś na zimę bo w starej mogę pomarzyć o zapięciu....zresztą z tych co przymierzam to mam ten sam problem.
A tu jeszcze cała zima przed nami....
też mam ten problem :/ Juz teraz na cmentarze nie mam w czym isc :/ założe podkoszulki ze dwie, gruby swetr i kurtke zarzucę rozpięta :/ innego wyjścia nie mam :/
z Wojtkiem to pozyczyłam kurtke od teściówki, ale jego rodziłąm na poczatku gudnia i w sumie nie wiele z domu wychodzilam wiec założyłąm ją w sumie kilka razy do lekarza ( a wygladalam w niej fatalnie:/) , teraz gorzej bo codziennie trzeba do przedszkola wyjść :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:32   #609
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
czyli jednak coś mi dobrze świtało
a powiedz mi nie bałaś się (wtedy jak staraliście się w październiku) o studia? że np. będzie zagrożona i nie będziesz mogła jeździć?
Ana szczerze...nie myślałam tak o tym...owszem niektórzy mnie przestrzegali, ale nigdy nie można być pewnym...

Poza tym...to był mój ostatni rok i ja zajęć miałam mało, a w ostatnim semestrze tylko w soboty...więc myślę, że dałabym radę...nawet jakbym nie mogła chodzić, to myślę, że szkoła nie robiłaby problemów...
A pracę mgr zawsze można później napisać i obronić...

A przede wszystkim...nie miałam żadnych gwarancji, że uda się za pierwszym czy drugim razem...dlatego nie ma co gdybać i planować...

A w ogóle nie ma mnie w domu...więc tak na szybko nadrabiałam...heh...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:41   #610
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zagadka dla zabicia czasu
super

t(asia) o matko, moze jednak da sie cos z tym zrobic, tzn ja bym tego tak nie zostawila, napisalabym podanie, nie wiem

tomalinka

onyks mi sie ten plaszczyk chyba nie bardzo podoba
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:50   #611
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Ana, a jak tam dach (w sensie pokrycie), założony?
tak w tamtym tyg. porządnie oblany mój mąż to się wręcz utopił

Cytat:
Ana szczerze...nie myślałam tak o tym...owszem niektórzy mnie przestrzegali, ale nigdy nie można być pewnym...

Poza tym...to był mój ostatni rok i ja zajęć miałam mało, a w ostatnim semestrze tylko w soboty...więc myślę, że dałabym radę...nawet jakbym nie mogła chodzić, to myślę, że szkoła nie robiłaby problemów...

A przede wszystkim...nie miałam żadnych gwarancji, że uda się za pierwszym czy drugim razem...dlatego nie ma co gdybać i planować...

A w ogóle nie ma mnie w domu...więc tak na szybko nadrabiałam...heh...
ja to jednak głupia jestem zawsze muszę wynajdować

u mnie to też ostatni rok - piąty lub drugi drugiego stopnia jak zwał tak zwał
i w sumie to marzy mi się dzidziol, ale tyle wątpliwości, jedną z nich właśnie studia, a drugi praca, bo na zastępstwo - ale czasem to już myślę, że to chyba najlepszy moment
Stary 2012-10-25, 16:52   #612
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam zawieźć pracę promotorowi. W dziekanacie pani zgodziła się żeby ją oddać trochę później ale z dobrą datą. I promotor tak zaczął kręcić, że jeszcze dużo zmian, że on mi jej takiej nie przyjmie. Więc ja do domu, poprawiłam, odesłałam mu i on znowu to samo. A dodam że to było tydzień przed ślubem. Zła jestem na siebie że zostawiłam to na sam koniec i zamiast przygotowywać się do ślubu ja z pracą po nocach siedziałam.
No ale efekt był taki że nie zdążyłam mu zawieźć jej przed ślubem, a po ślubie wróciłam do pracy i temat się rozmył.
Także du*a du*a du*a
Nie chcę nawet jechać do dziekanatu, bo muszę napisać podanie o wznowienie studiów, zapłacić za to, a i tak nie wiem czy mnie przywrócą bo to już koniec października. Do tego dochodzą różnice programowe i zjazdy... Nie chce mi się chyba.
Wszystko oczywiście moja wina, bo trzeba to było załatwić zaraz po skończeniu studiów ale oczywiście były zawsze ważniejsze sprawy... Tyle kasy poszło się... utopiłam.
Nawet jeśli będę wrócę na studia kiedyś na te studia to zmienię promotora! Zawsze muszę na jakiś baranów trafić
Osz kurczę... Pamiętam, że przed ślubem ją jeszcze ostatnimi siłami łatałaś. Miałam nadzieję, że udało się oddać <przytul>
Uważam jednak (jako świeżo upieczony mgr z paroma wizytami niech-pani-przyjmie-moją-pracę-póóóóźźźźnieeeej w dziekanacie plus jako żona studenta, którego promotor nie oszczędza ), że nic nie jest przesądzone!
Powinnaś jak najszybciej wystosować piękne pismo o możliwość oddania pracy, może poszliby na rękę i przyjęli pismo z datą wcześniejszą, np. z prośbą o wyrażenie zgody na przedłużenie terminu oddania pracy. Ja takie pismo pisałam, mąż też, koleżanka na innej uczelni też. U nas przedłużali o miesiąc, ale u kumpeli np. do końca grudnia.
Nie wiem, jakie są przeszkody - u nas nie dałoby się z datą wcześniejszą, bo zwyczajnie jeśli do kiedyś nie przyniosłaś, to ostatniego dnia zamykali system. I po ptokach. Ale spróbować możesz!
A jeśli nie, to drugie pismo z prośbą o powtarzanie roku z seminarium. Wtedy płacisz (przynajmniej u nas) za seminarium i już zimą tak naprawdę możesz startować z obroną! Zwłaszcza, że masz pracę napisaną

Kochana, skontaktuj się z dziekanatem, przedstaw, że ślub, że problemy w pracy... Zrób to jak najszybciej - do stracenia nie masz nic, a może a nóż się uda. Szkoda Twojego czasu i kasy w studia włożonych

Cytat:
Oby
Oczywiście, że tak będzie!

Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze! Mój zawsze mówi, ze do łóżka nie wnosi sie problemów i fochów i bedziemy tak długo siedziec i gadac az sie dogadamy
Mój mąż zawsze wyznaje, że trzeba się godzić przed zachodem słońce. Niestety jak się pokłócisz po zachodzie, to do następnego zachodu daleko

Cytat:
ale tak ejst najzdrowiej
a co sie u Ciebie sprawdza?
Nie sprawdza - w sensie, że nie tylko nie chudnę, ale nawet lekko tyję
Ja właśnie tak jem - i niestety

Cytat:
Biziela
Ooo, to chyba pierwsza tak pozytywna opinia o nich. Jakoś do tej pory o Bizielu słyszałam niezbyt pochlebne opinie, za to o MSW całkiem dobre, dlatego chwilowo jestem zdecydowana na MSW (kurczę, gadam, jakbym już co najmniej w 5tym m-cu była ).
A kurteczka z Happy Mum śliczna! Super rozwiązanie! Rzeczywiście, cena dość wysoka (choć patrząc na inne sieciówki, to są niestety też na tym poziomie - ale jestem zdania, że wszyscy z cenami powariowali ).
Ale za to jakie śliczne kozaczki ma ta pani!
Mi spodobały się TAKIE, ale cena jak dla mnie w tej chwili za wysoka... No i boję się, że taki obcas za rok-dwa nie będzie modny. A ja kozaki męczę co najmniej 3 lata...

Mąż pojechał z moją siostrą na "Jesteś bogiem" - ja nie chciałam, bo totalnie mnie ten film nie kręci. Także mam chatę wolną
Zaległam pod kołdrą i mam zamiar się ruszyć dopiero wieczorem pod prysznic A do tego czasu nadrobię zaległości serialowe

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:55   #613
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się zapatrujecie na temat prawdziwych skór i futer?
za futro podziekuje nie dosc ze mi sie nie podobaja to jeszcze mnei nie stac ale kurtalke skorzana chetnie bym przyjela
Cytat:
,,Wrzody dwunastnicy natomiast występują pięciokrotnie częściej. Pojawiają się wcześniej,
bo dotyczą już ludzi w wieku 25 lat. Ból pojawia się na czczo i ustępuje po jedzeniu. W tym wypadku mamy nadmiar kwasu solnego w żołądku.
Cechą charakterystyczną tego schorzenia, szczególnie wrzodów dwunastnicy, jest zależność od pory roku - zaostrzenie objawów obserwuje się zwykle wiosną i jesienią.,,
oo matko jakby o mnie

zimno mi i kicham caly czas.......zaraz zrobie sobie herbate z malinkowym sokiem i wskakuje pod cieply koc

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 16:58   #614
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Ja się zapatrujecie na temat prawdziwych skór i futer?

Jak ktoś nosi i nie ma z tym problemów, to ja tym bardziej. Sama futer nie nosiłabym, nawet jakby było mnie na nie stać.

Cytat:
i to nie raz

Cytat z
TEJ STRONY

,,Wrzody dwunastnicy natomiast występują pięciokrotnie częściej. Pojawiają się wcześniej,
bo dotyczą już ludzi w wieku 25 lat. Ból pojawia się na czczo i ustępuje po jedzeniu. W tym wypadku mamy nadmiar kwasu solnego w żołądku.
Cechą charakterystyczną tego schorzenia, szczególnie wrzodów dwunastnicy, jest zależność od pory roku - zaostrzenie objawów obserwuje się zwykle wiosną i jesienią.,,

Jakbym czytala o sobie
O widzisz, u mnie częściej bóle pojawiają się po jedzeniu albo późno w nocy, do tego stopnia są silne, że się budzę i wyję z bólu

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Tulę przemocno!

Cytat:
Byłam zawieźć pracę promotorowi. W dziekanacie pani zgodziła się żeby ją oddać trochę później ale z dobrą datą. I promotor tak zaczął kręcić, że jeszcze dużo zmian, że on mi jej takiej nie przyjmie. Więc ja do domu, poprawiłam, odesłałam mu i on znowu to samo. A dodam że to było tydzień przed ślubem. Zła jestem na siebie że zostawiłam to na sam koniec i zamiast przygotowywać się do ślubu ja z pracą po nocach siedziałam.
No ale efekt był taki że nie zdążyłam mu zawieźć jej przed ślubem, a po ślubie wróciłam do pracy i temat się rozmył.
Także du*a du*a du*a
Nie chcę nawet jechać do dziekanatu, bo muszę napisać podanie o wznowienie studiów, zapłacić za to, a i tak nie wiem czy mnie przywrócą bo to już koniec października. Do tego dochodzą różnice programowe i zjazdy... Nie chce mi się chyba.
Wszystko oczywiście moja wina, bo trzeba to było załatwić zaraz po skończeniu studiów ale oczywiście były zawsze ważniejsze sprawy... Tyle kasy poszło się... utopiłam.
Nawet jeśli będę wrócę na studia kiedyś na te studia to zmienię promotora! Zawsze muszę na jakiś baranów trafić
Sytuacja bardzo nieciekawa, ale na pewno nie odkładałabym załatwiania tego w nieskończoność! Tyle lat, pieniędzy i czasu zmarnować? Nie pozwól na to i dowiedz się jak najprędzej co można z tym zrobić!

Moja siostra nie pojechała na obronę mgr, bo szef nie dał jej wolnego i zostawiła to tak. Największa głupota !

Cytat:

Dzisiaj jeszcze raz robiłam test z rana - kreseczka była taka sama.
Tak oczywiście bardzo się cieszę z tych II ale.. boję się troszkę. Co chwilę latam sprawdzać czy jednak nie dostałam okresu. Jakoś po historiach u Natalii i Stokrotki boję się.
I w ogóle żadnych objawów nie mam.. wiem, wiem smęcę..
Ja rozumiem Twój strach, ale staraj się jak najwięcej relaksować, myśleć o Iskierce, która rozwija się w Tobie! Ten czas jest jedyny w swoim rodzaju i nie psuj go obawami

Cytat:
Przymierzyłam sporo kurtek takich dłuższych o 2-3 rozmiary większych i jakieś take kroje mają że w ramionach "pływam" a w brzuchu i biodrach niewiele zapasu zostaje i obawiam się, że za miesiąc się nie zmieszczę

Mam na oku jedną kurtkę w Top Secret, właśnie taki płaszcz kurtkowy, ale muszę jeszcze raz przymierzyć bo zapasu zostawało więcej w porównaniu do innych, ale też nie aż tak dużo..

Ładny, ale cena faktycznie dosyć wysoka. W ogóle wszystko co dla kobiet w ciąży i panien młodych jest takie drogie

Ja to tania dziewczyna jestem i mam dwie zimowe kurtki za 100 pln

Cytat:

Dokładnie tak. Drogo i niestety sprzedać potem ciężko, a jak się sprzeda to za małe pieniądze.

Cytat:

U mnie na studiach dziennych, dziewczyna we wrześniu urodziła swoje trzecie dziecko. Na semestrze poprzednim miała kartkę od dziekana, że może opuszczać zajęcia i wykładowcy musieli to respektować. Zdała wszystko, wykładowcy byli dla niej mili i życzyli pozytywnego rozwiązania
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:04   #615
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Nie sprawdza - w sensie, że nie tylko nie chudnę, ale nawet lekko tyję
Ja właśnie tak jem - i niestety

wiesz, jeszcze zalezy co jesz i o ktorej godz ostatni posiłek...

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
oo matko jakby o mnie

to sie przebadaj
Ja mam identyczne objawy i starsznie to meczace, zwlaszcza zeby mnie brzuch nie bolal musze jesc czesto, co czasem jest niemozliwe i uciazliwe (praktycznie zawsze chodze z kanapka):rolleyes :no ale tak mam na szczescie 2 razy w roku...
U mnie wrzody sa rodzinne

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
O widzisz, u mnie częściej bóle pojawiają się po jedzeniu albo późno w nocy, do tego stopnia są silne, że się budzę i wyję z bólu

to masz troszke inne dolegliwosci. Wspolczuje i mam nadzieje,ze sie poprawi
Stary 2012-10-25, 17:10   #616
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
ja to jednak głupia jestem zawsze muszę wynajdować

u mnie to też ostatni rok - piąty lub drugi drugiego stopnia jak zwał tak zwał
i w sumie to marzy mi się dzidziol, ale tyle wątpliwości, jedną z nich właśnie studia, a drugi praca, bo na zastępstwo - ale czasem to już myślę, że to chyba najlepszy moment
Ana prawda jest taka, że nigdy nie zaplanujesz sobie wszystkiego i do końca, zawsze może się coś zdarzyć...
A druga prawda jest taka, że jakby ci się "przytrafiło" to na pewno byłabyś w stanie sobie wszystko poukładać, bo byś musiała...i niejedna kobieta czy człowiek był w takie sytuacji...
Co dodaja także napisała i dała ci przykład...

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że niepotrzebnie przerwaliśmy starania, bo nic nie wyszło z powodu, z którego zrezygnowaliśmy...oczywiś cie nie można było tego przewidzieć...ale właśnie dlatego nie ma co planować...o i tyle!
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:20   #617
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Także umiem już wykąpać dziecko, teoretycznie =)

Cytat:

to szykuja Wam sie roboty

oj niestety tak

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Żabciu wiesz, ja też zauważyłam "nagonkę" na karmienie piersią. Są kobiety które bardzo chcą karmić, ale tak się dzieje, że nie dają rady, są takie które po prostu nie chcą i też mają do tego prawo. mam wrażenie, że to wszystko wynika z "medialnej" nagonki na seksowną mamę, karmiącą piersią - matka polka idealna. A życie nie jest idealne, dzieci też nie wsystkie są jednakowe.
Uważam, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko a jakieś informacje o tym, że dziecko jest bardziej chorowite, alergiczne itp - włożyłabym pomiędzy bajki!
Nie widzę różnicy między matką która karmi piersią, która karmi swoim mlekiem ale z butelki a tym bardziej między tą która podaje mm. Wszystko i tak dla dobra dziecka!
p.s. zresztą karmienie piersią dla mnie jest ciężkim tematem, nie wiem jak to u mnie będzie.
dziekuje , juz myslalam ze tylko ja to widze

Cytat:
tez to niestety zauwazylam ja nie karmilam piersia i wszyscy mysleli ze mloda jest na mm a jak powiedzialam ze sciagam i Maja je moje a nie mm to nie dosc ze bylo wielkie zdziwko jak to tak chce mi sie sciagac a po chwili stwierdzenie ze juz wolalyby dawac mm a nie meczyc sie z laktatorem

hmmm ja bym poprostu zwiekszala dawke az dojdziecie do calego sloiczka.....z Maja robilam tak ze najpierw dostala ze 2 lyzeczki i nic jej nie bylo dalam jej pol sloiczka i jak nic jej nie bylo dalam jej caly....ale znajoma tez tak chciala zrobic ale dzidzius nie chcial zjesc calego bo tak jakby najadal sie 3/4 sloiczka.

dziekuje czyli pomalutku zwiekszac dawke

Cytat:
Dzień doberek
hej

Caly tata chyba nie?

Cytat:

Identycznie to odbieram

Cytat:
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tej kwestii z punktu widzenia osoby, która nie karmiła i przed wyborem między mm a kp jeszcze nie stawała, a za to mająca wokół mnóstwo świeżo upieczonych mam.
Bywam w naprawdę różnych środowiskach i ani razu nie spotkałam się z nagonką na mm. Owszem - proponuję się zakup mleka czy butelki w razie W, ale akurat uważam to za rozsądne podejście, ponieważ nie wyobrażam sobie po porodzie ganiać za mlekiem! I nie przekonuje mnie wysyłanie męża, bo akurat męża chcę mieć wtedy przy sobie! I nie mówię tutaj o zakupie mleka w takim celu, by przy pierwszym najmniejszym kryzysie od razu po nie sięgnąć. Nie, żeby było - ale jako ostateczność. Bo stres związany z tym, że nie jest się na każdą ewentualności przygotowanym, na pewno nie pomaga w kp
Dodatkowo jeśli chodzi o pracę - nie wyobrażam sobie karmić pracując. U mnie w firmie nie ma godzin karmienia, mimo, że mieszkam 5 minut samochodem od firmy, to nie mogłabym wrócić i nakarmić. I dlatego mam nadzieję, że jeśli oczywiście będę kp, to 3-4 tygodnie przed powrotem do pracy powoli będę przerzucać się na mm. I nie chodzi o wygodę - choć pewnie o to też. Chodzi o komfort mój, dziecka, babci/opiekunki i wszystkich wokół. Również osób w biurze - nie muszą oglądać mojej poplamionej bluzki, a i ja nie chcę biegać po firmie z laktatorem, bo cieknę.

A na kp widzę nagonkę. I mimo plusów, nie rozumiem jej.

Już?

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Bikus padlam Ty juz chcesz o sklepu chodzic (tzn TZ Ci powi ze mozesz).
Moj mnie z wyra nie mogl wygonic nawet o toalety nosil przez 3 tyg, chociaz Ty ani nacieta nie bylas zadnych szwow to pewnie inaczej zazdroszcze
Ja urodzilam we wtorek a w piatek bylam autem na zakupach

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:42   #618
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana prawda jest taka, że nigdy nie zaplanujesz sobie wszystkiego i do końca, zawsze może się coś zdarzyć...
A druga prawda jest taka, że jakby ci się "przytrafiło" to na pewno byłabyś w stanie sobie wszystko poukładać, bo byś musiała...i niejedna kobieta czy człowiek był w takie sytuacji...
Co dodaja także napisała i dała ci przykład...

Na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że niepotrzebnie przerwaliśmy starania, bo nic nie wyszło z powodu, z którego zrezygnowaliśmy...oczywiś cie nie można było tego przewidzieć...ale właśnie dlatego nie ma co planować...o i tyle!
oh oh wszystkie pięknie, niby to wiem, ale gorzej się zdecydować boje się bardzo tego, że będzie zagrożenie, musowe leżenie i ostatni rok poleci... a tego bym nie chciała. Choć gdzieś we mnie siedzi coś takiego, że to dobry moment, nawet to, że praca na zastępstwo, bo jej nie szkoda stracić (nie ma to jak szukać plusów )... choć dla tych wszystkich spraw mam tez pełno minusów
czemu ja tak niezdecydowana, ni w jedną ni w drugą
Stary 2012-10-25, 17:47   #619
Tommorow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Ja urodzilam we wtorek a w piatek bylam autem na zakupach
Zaabcia wow, to chyba tylko ja taka niedolega bylam, no ale coz nie dalo sie inaczej jak sama wstawal myslalm ze mnie rozerwie. Choc polozna mowila (jak zdejmowala mi szwy) ze niby "w srodku" mialam samorozpuszczalne szwy ktore sie nie rozpuszczay wogole i podejrzewala ze zalozyly mi norlane dlatego tak umieralam bo wewnetrznie mnie tam ciagnelo.... brrrr mam nazieje ze tym razem sie obedzie bez zadnych szwow

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:51   #620
stokrotka24
Zakorzenienie

cześć dziewczyny
20 stron w 2 dni, normalnie nie macie litości. Nie będę w tej części na pewno na bieżąco bo mam młyn w pracy, ze studiami. W tym tempie to nawet nie zdążę się postarać o dziecko a co dopiero zobaczyć II kreseczki.

Tomalinko nie myśl o najgorszym, będzie dobrze u Ciebie na pewno ciesz się fasolką która w tobie kiełkuje

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:59   #621
kaska87
Zakorzenienie

cześć

Bika śliczna Emilka, ale ma łądną cerę, bo niektóre dzieci po porodzie mają taką "noworodkową" a ona wygląda jakby ze 3 miesiące już miała taka dorosła

jestem zmęczona dobrze, że jutro już piątek
czekam też na telefon/maila w sprawie pracy

no i zostawiłam Wam coś jeszcze

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:05   #622
metkaa
Zakorzenienie

kasia
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:11   #623
Tommorow
Raczkowanie

Ok lece po mojego M. wpadne moze wieczorkiem jak juz malego poloze a meza wtedy na silownie wysle sesesee

Filip

Maya

Gubimy Ciążowe Kilogramy
66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 56 53 54 51 52 50
Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:18   #624
ButterBear
Zakorzenienie

Ana, widzę, że mocno się wahasz jeśli chodzi o starania...
Ja, jak wiesz, też jestem w trakcie studiów. Na chwilę obecną zostało mi 2,5 roku. I zaczęliśmy starania.
Tak jak Ty, porozpatrywałam plusy i minusy... przeważyły plusy z jednym gigantycznym plusem na czele: bardzo chcemy mieć dziecko!
I wiem, że może być różnie, czasem ciężko, czasem nie... wiem też, że będę mogła liczyć na męża, na mamę, może na siostrę, jak będzie taka potrzeba (wrodzona intuicja podpowiada mi, że na teściową lepiej nie liczyć)

Jakos staram się nie brać pod uwagę opcji, że będę musiała w ciąży leżeć itp... mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze i damy sobie radę, będziemy szczęśliwymi rodzicami, a potem ja zostanę szczęśliwą mgr psychologii, która już z lekko 'odchowanym' maluszkiem będzie mogła szukać nowej pracy

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:19   #625
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, fotka z przed chwili na pożegnanie i już zmykam
o jaaa tu cala mama

Cytat:
Zapomniałam napisać:
Pamiętacie jak pisałam, że bardzo mi zależy żeby po cc mieć "pokój rodzinny" żeby tż mógł ze mną zostać?
W najbliższym szpitalu gdzie prawie wszystkie znajome dziewczyny rodziły jest taki pokój i płaci się 300 zł za pobyt po porodzie sn, a 500 zł po cc.
I zadzwoniłam do Bydgoszczy, tam gdzie będę rodzić żeby zapytać czy mają coś takiego. Przemiła położna oddziałowa poinformowała mnie, że wszystkie sale są po remoncie, 2 osobowe z łazienkami, ale dla mnie przygotują tą salę (nieodpłatnie) jako 1 osobową + miejsce dla osoby towarzyszącej Strasznie się ucieszyłam bo sen z powiek spędzała mi wizja, że nie będzie takiej możliwości albo będzie taka sala ale zajęta...
Ogólnie pani była taka miła, zapraszała i zapewniała "czekamy na panią", że miałam ochotę gnać rodzić od zaraz

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

A siemię piję zaparzone
super

Cytat:
Napisane przez Tommorow Pokaż wiadomość
Zaabcia wow, to chyba tylko ja taka niedolega bylam, no ale coz nie dalo sie inaczej jak sama wstawal myslalm ze mnie rozerwie. Choc polozna mowila (jak zdejmowala mi szwy) ze niby "w srodku" mialam samorozpuszczalne szwy ktore sie nie rozpuszczay wogole i podejrzewala ze zalozyly mi norlane dlatego tak umieralam bo wewnetrznie mnie tam ciagnelo.... brrrr mam nazieje ze tym razem sie obedzie bez zadnych szwow
Ja mialam mase szwow w srodku no i na zewnatrz bo mnie nacinal. Ciagly mnie niemilosiernie nie moglam stac w jednym miejscu musialam sie bujac albo chodzic w miejscu bo tak to byl koszmar

Trzymam kciuki aby bylo bez

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-10-25, 18:20   #626
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Ana, widzę, że mocno się wahasz jeśli chodzi o starania...
Ja, jak wiesz, też jestem w trakcie studiów. Na chwilę obecną zostało mi 2,5 roku. I zaczęliśmy starania.
Tak jak Ty, porozpatrywałam plusy i minusy... przeważyły plusy z jednym gigantycznym plusem na czele: bardzo chcemy mieć dziecko!
I wiem, że może być różnie, czasem ciężko, czasem nie... wiem też, że będę mogła liczyć na męża, na mamę, może na siostrę, jak będzie taka potrzeba (wrodzona intuicja podpowiada mi, że na teściową lepiej nie liczyć)

Jakos staram się nie brać pod uwagę opcji, że będę musiała w ciąży leżeć itp... mam nadzieję, że wszystko potoczy się dobrze i damy sobie radę, będziemy szczęśliwymi rodzicami, a potem ja zostanę szczęśliwą mgr psychologii, która już z lekko 'odchowanym' maluszkiem będzie mogła szukać nowej pracy
Stary 2012-10-25, 18:27   #627
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dziewczyny .. wierzycie w to ze male dzieci widza duchy?

Olivia 2.07.2014
Stary 2012-10-25, 18:32   #628
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje czyli pomalutku zwiekszac dawke
skoro juz zjada ok pol sloiczka nic mu nie jest to spokojnie mozesz mu podac caly....jak zje caly to juz bym mu tak dawala a jak nie to znaczy ze narazie najada sie mniejsza iloscia

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:33   #629
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny .. wierzycie w to ze male dzieci widza duchy?
Żabciu, ja generalnie nie wierzę w duchy, więc co za tym idzie...nie wierzę też, że małe dzieci je widzą...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 18:36   #630
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
skoro juz zjada ok pol sloiczka nic mu nie jest to spokojnie mozesz mu podac caly....jak zje caly to juz bym mu tak dawala a jak nie to znaczy ze narazie najada sie mniejsza iloscia
Wlasnie ja podaje od poczatku polowe sloiczka i maly sie wkurza bo chce wiecej ale balam sie ze mu sie cos stanie. Ale przez 2 dni bylo ok , to dzisiaj mu moze podam caly

Nie wiem czy dobrze robie, rano podaje ten kleik ryzowy pozniej butle kolo poludnia marchewke i juz do wieczora bute. Cyz powinnam kleik podac mu jeszcze wieczorem?

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości