Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 20:10   #4591
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Kurde ja się ciągle martwie bo w połowie dnia mi się spina brzuch i pobolewa.. i tak przez 3 godziny
po nospie przechodzi ale i tak się martwie
na dodatek TŻ nie zdążył do apteki i nie mam magnezu na wieczor

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Mamusie - patrzycie w swoich witaminkach czy zawierają DHA? Bo tak sobie poczytałam że to jest istotny skladnik przy rozwoju mózgu dziecka - żeby potem łatwiej kojarzyło i zapamiętywało...
dlatego ja biore Ladeevit bo własnie ma to DHA

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
ja się umówiłam na połówkowe na 6 listopada..
a dziś miałam dentystę, ale nie poszłam, bo mam go już dość!
Super że sie umówiłaś! Ja jak zawsze zapomniałam
ale jutro już napewno zadzwonie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Ja już po wizycie. Michałek waży 380g termin porodu przesunął się na 03.03, ale powiedziała, że teraz już będzie różnie i mam się tym nie sugerować, tylko tym z genetycznego i OM
Przytyłam 0,5kg i mnie chwaliła
Michałek odwrócony główką do dołu i buźką też. Zasłaniał się dziś i jak lekarka przyciskała urządzenie do usg to kopał, bo mu się nie podobało, że ktoś go gniecie (w nocy też potrafi mi kopa sprzedać jak lekko leżę na brzuchu) ma charakterek to moje dziecko
Cały czas miał buźkę skierowaną do dołu, a na koniec popatrzył się tak jakby prosto na nas, dając nam znać, żebyśmy już dały mu spokój, śmiać mi się chciało jak nie wiem hehe artysta
USG trwało 35min i wszystko ładnie, serce świetne, zero ubytków, 2 przegrody, aortę było widać. Mózg też ładnie. 5 paluszków, bo pomachał do nas na koniec, po tym jak się popatrzył .
No i na sam koniec w końcu odsłonił nogę i dalej siusiak jest
Szyjka ładna 4cm.
Duphaston mam odstawiać i brać tylko 1raz dziennie. Dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić przed wizytą w 29 tygodniu, czyli za 1,5miesiąca.
Ciśnienie miałam słabe i powiedziała, bym sobie kawę wypiła.
Także wszystko super!!

Julka dostała od teściowej kurtkę (moi rodzice też jej kupili) w sumie ma 6 kurtek na zimę

Za to jaaaa jestem w mega szoku!!!
Bo dostałam 2 wielkie reklamówki ciuszków dla chłopczyka, od koleżanki tż siostry (którą też znam, ale nie kumplujemy się aż tak). Aż mi się płakać chce ze wzruszenia. Zaraz będę oglądać, porobię fotki i wam pokażę.
Idę oglądać
potem nadrobię was.
To wielkie szczęście że mały cały i zdrowy dużo stresu było?
Ja się własnie boje tego badania serduszka itd. dobrze ze masz to juz za sobą

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:16   #4592
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
To teraz ja mam pytanie w którym tygodniu poczułyście ruchy dziecka i kopniaczki??

pod koniec 17 tyg.

[QUOTE=Mokka_83;37234257]no własnie z tym karmieniem to też się zastanawiam jak to będzie. Na pewno nie mam zamairu karmić przy kimś poza Tżtem. Choć powiem Wam szczerze, że jakos tak sied ziwnei czuję jak sobie pomyślę o pierwszym przystawieniu dzidzi do cyca... nawet przy Tżcie
to mnie polubisz bardziej U mnie 19tc i 5k+
Musze się za siebie wziąc, bo z tego co czytam to w porównaniu z wiekszościa z was jakoś szybko mi przybieranie idzie

Laseczki, a ja już jestem w domku Więc z dzidziolkiem wszystko super Mówię Wam jaka to ulga... normalnie kamień z serca Mały waży tyle co dwie tabliczki czekolady... Nooo i siusiakiem to nam mało oczu nie powybijał Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadała Jestem przeszczęśliwa I strasznie Wam Kochane dziękuję za kciuki

Ja własnie czekam na spaghetti, które Tz teraz robi [/QUOTE

mnie na chwilę obecną przeraża wizja karmienia piersią dodatkowo jak zobaczyłam dzisiaj filmik instruktażowy w jaki sposób trzeba dbać o piersi to już w ogóle

za wizytę

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie!

Dzisiaj dzień w wolny i za chwile dzwonię do przychodni by umówić się na wizytę u mojego lekarza Nie widział nas już biedak dawno... Pewnie tęskni! Muszę się z nim podzielić moimi obawami i paroma pytaniami.

Miałam wczoraj dziwne wrażenie. Stałam tak sobie w pracy i przyglądałam się swojemu brzuszkowi. No i pytam koleżanki czy też ma wrażenie, że jakby na dole było go więcej. W sensie, miał dość dziwny kształt. Potwierdziła. Dziś rano jak się przerzuciłam na plecki, dotknęłam brzuszka i normalnie- z mojej prawej strony brzuszek ewidentnie był twardszy niż po lewej. Podejrzewam, że maluch wędrował w nocy

A tak w ogóle to wg Babystrology dzis mamy pełne 19tc! Jeeeej! Jeszcze troszkę i idziemy na USG 3D

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja w pracy pełno roboty wpadłam z pytaniem czy mogę jeść wędzoną makrelę byłam w sklepie i mają dziś świeżą i teraz mam rozkminkę kupić czy nie a ślinka mi leci
ja jem od samego początku ciąży

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
pregnaPLUS tez ma DHA (22%). 30 tabletek ok. 30 zl.
gdzie tak tanio ??? ja ostatnio zapłaciłam 48 zł za 30 tabl.

Cytat:
Mama do mnie zadzwoniła, że moja ciocia ma dla mnie prezent w postaci ciążowego szlafroka Nie mogę się doczekać normalnie, hehe

Zrobiłam sobie ostatnie zdjęcie brzuszka. Koniec 19tc. Wydaje mi się, że z każdym dniem jest większy!
super brzuszek

Cytat:
Hej kochane!

Ja już po wizycie. Michałek waży 380g termin porodu przesunął się na 03.03, ale powiedziała, że teraz już będzie różnie i mam się tym nie sugerować, tylko tym z genetycznego i OM
Michałek odwrócony główką do dołu i buźką też. Zasłaniał się dziś i jak lekarka przyciskała urządzenie do usg to kopał, bo mu się nie podobało, że ktoś go gniecie (w nocy też potrafi mi kopa sprzedać jak lekko leżę na brzuchu) ma charakterek to moje dziecko
Cały czas miał buźkę skierowaną do dołu, a na koniec popatrzył się tak jakby prosto na nas, dając nam znać, żebyśmy już dały mu spokój, śmiać mi się chciało jak nie wiem hehe artysta
USG trwało 35min i wszystko ładnie, serce świetne, zero ubytków, 2 przegrody, aortę było widać. Mózg też ładnie. 5 paluszków, bo pomachał do nas na koniec, po tym jak się popatrzył .
Szyjka ładna 4cm.
Duphaston mam odstawiać i brać tylko 1raz dziennie. Dostałam skierowanie na glukozę, ale mam zrobić przed wizytą w 29 tygodniu, czyli za 1,5miesiąca.
Także wszystko super!!

Julka dostała od teściowej kurtkę (moi rodzice też jej kupili) w sumie ma 6 kurtek na zimę

Bo dostałam 2 wielkie reklamówki ciuszków dla chłopczyka, od koleżanki tż siostry (którą też znam, ale nie kumplujemy się aż tak). Aż mi się płakać chce ze wzruszenia. Zaraz będę oglądać, porobię fotki i wam pokażę.
Idę oglądać
potem nadrobię was.
pięknie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
no mój mąż własnie jak mu przeczytałam że twoj uprawia mango mówi idź ratuj nasza pestkę

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:30   #4593
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Hello!

Byłam rano na glukozie. Nie rozumiem tego demonizowania, że to takie ohydztwo i robienia z tego wielkiego aj waj
Pani mi poradziła rozpuścić glukozę w ciepłej wodzie, to będzie lepiej wypić. Wypiłam duszkiem bez żadnej cytryny. Po prostu bardzo słodki napój. Fajniej było potem. Usiadłam sobie z gazetką w dużym głębokim fotelu i po paru minutach odpłynęłam. Sen mnie zmorzył. Zdołałam tylko ustawić sobie budziki w komórce, żebym poszła na kolejne pobrania krwi i usnęłam. Dobrze, że mi te budziki dzwoniły, bobym spała tam w najlepsze.
Mąż właśnie poszedł odebrać moje wyniki.

A teraz idę czytać wątek.
Uff to dobrze wiedzieć, że nie jest aż tak źle

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
durna jest. Np uwaza ze dobrym pomyslem jest dac psychopacie zwierzatko do opieki bo to go uwrazliwi. no ja bym nie ryzykowala
dragusia88 ja zawsze się wkurzałam jak mi wyskakiwał taki wykładowca i zaczął walić teorie dot. rodzin patologicznych i jak im trzeba pomagać nieraz miałam ochotę wstać i powiedzieć człowieku idź w teren popracuj z tymi ludźmi kilka dobrych miesięcy a potem wykładaj a nie cytuj książek

a psychopaci niech zbierają psie odchody w schronisku....

LEONEK 2.03.13.

Edytowane przez Leonikowa
Czas edycji: 2012-10-25 o 20:31
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:37   #4594
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
...a ! i się pochwalę - mój mały kopie już na całego ! rano,wieczorem,i w nocy , w dzień chyba śpi
Super
U mnie tak samo. Około godziny 18 najwięcej

jem teraz vita-miner prenatal+DHA 30tabletek+30 kapsułek. U mnie kosztuje 19zł.
Skład... DHA 220mg
EPA 44mg Więc nieźle, a cena kusząca.

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki na następne

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2012-10-25 o 20:43
bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:46   #4595
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
gdzie tak tanio ??? ja ostatnio zapłaciłam 48 zł za 30 tabl.
apteka Niezapominajka. nie wiedzialam ze tanio (bym wiecej kupila ). 32 zl zaplacilam.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 20:49   #4596
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Mój TŻ hodował kiedyś cytrynę i miała bardzo dużo owoców. Niestety zostawił ja w spadku jak sprzedawali z rodzicami mieszkanie dla nowego nabywcy.
a tę cytrynkę sam zasadził z pestki/ Czy była ze sklepu? Bo mój tez kiedyś posadził i nawet mu urosła - ale miała tak z 15 cm i na owocowanie się nie zanosiło. A potem w końcu zdechła
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Kobietki trzymajcie kciuki za moją jutrzejszą wizytę, troszkę mam stresika
trzymamy
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
jem teraz vita-miner prenatal+DHA 30tabletek+30 kapsułek. U mnie kosztuje 19zł.
Skład... DHA 220mg
EPA 44mg Więc nieźle, a cena kusząca.
no własnie ja dopiero dzisiaj jak zaczęlam trochę szperać po opisach witamin trafiłam na ten vita-miner - i faktycznie kosztuje około 20zł a jest w nim wszystko co potrzeba... Szkoda, ze nie zauważyłam go wczesniej No już trudno... Jak kupiłam ten prenatal to go zużyje i dopiero potem pomyślę o innych
Stary 2012-10-25, 21:23   #4597
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Hej kochane!

Szyjka ładna 4cm.
Także wszystko super!!

Idę oglądać
potem nadrobię was.
świetne wiadomości..
i zazdraszam tych ubranek..

Cytat:
...a ! i się pochwalę - mój mały kopie już na całego ! rano,wieczorem,i w nocy , w dzień chyba śpi
super.. mój właśnie mi po brzuchu nawala..

Cytat:
Hello!
Byłam rano na glukozie. Nie rozumiem tego demonizowania, że to takie ohydztwo i robienia z tego wielkiego aj waj
jednym wchodzi, innym nie.. ciesz się że nie skończyło się to u Ciebie puszczeniem pawia.. nie uważam tego za demonizowanie, każdy organizm jest inny.. np. mój.. tym bardziej jak nadal pojawiają się mdłości.. woda doprowadza mnie do szału a co dopiero picie lukru..

Cytat:
moja matka caly czas namawia na sadzenie pesteczek... kiwi
mój mąż sadzi wszystko co mu w ręce wpadnie i wszystko mu rośnie..
ogólnie w domu to on się zajmuje roślinami..
cytrynę ma i z pestki i z targów, ta z targów owocuje co roku, potężne owoce ma więc korzystamy..
oprócz tego mandarynki, pomarańcze, palmy (ma fioła ), kiwi..

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Super że sie umówiłaś! Ja jak zawsze zapomniałam
ale jutro już napewno zadzwonie

czyli w końcu zdecydowałaś się na Krynicę?
ja też się boję badania serduszka, tym bardziej że moja ginka powiedziała mi że ostatnio im się w szpitalu dziwne przypadki pojawiają..
i że najważniejsze jest żeby sprawdzić echo serca..
ale wierzę, że wszystko jest dobrze..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:41   #4598
maria28
Kniaginia

Cytat:
jednym wchodzi, innym nie.. ciesz się że nie skończyło się to u Ciebie puszczeniem pawia.. nie uważam tego za demonizowanie, każdy organizm jest inny.. np. mój.. tym bardziej jak nadal pojawiają się mdłości.. woda doprowadza mnie do szału a co dopiero picie lukru..
Moja koleżanka z pracy ostatnio też nie miała niemiłych przygód związanych z piciem glukozy i ja jakoś też się pozytywnie nastawiłam i akurat się udało. Ale ja rzeczywiście nie mam odruchów wymiotnych przy piciu wody i jedzeniu. Tylko że nie przepadam za słodyczami i wszystkim co słodkie
A wyniki mi wyszły w normie. Znów mój lekarz niepotrzebnie wszczął alarm, ale może i lepiej... Jak mówi moj mąż, już miałam wg tego lekarza i raka, i cukrzycę ciążową.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:42   #4599
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

czytałam sobie o 22 i 23 tyg i patrzcie co znalazłam

http://fakty.interia.pl/ciekawostki/...iata,873732,18
Stary 2012-10-25, 21:50   #4600
maria28
Kniaginia

jejku, jakie maleństwo...
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 21:56   #4601
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Mama do mnie zadzwoniła, że moja ciocia ma dla mnie prezent w postaci ciążowego szlafroka Nie mogę się doczekać normalnie, hehe

Zrobiłam sobie ostatnie zdjęcie brzuszka. Koniec 19tc. Wydaje mi się, że z każdym dniem jest większy!
super z szlafrokiem
i brzuszek cudny

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
strippi
brawo i super że wszystko w najlepszym porządku
dzięki

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Strippi - brawo dla synusia! mi się wydaje, że prawie wszystkie sie rozpakujemy szybciej niż mamy terminy - tak jak na wątku wrześniowo - październikowym np.
też mi się tak wydaje
dzięki

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
strippi- bardzo się ciesze i nie mogę sie doczekac swojej wizyty!

doczekasz

Cytat:

za wizytę,super ,że wszystko ok !
no i super ,że laska pomyślała o Tobie -ludzie nadal potrafią zaskoczyć serdecznością .
noo to prawda

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

stripii czekam na zdjecia
skończę nadrabiać i dodam

Cytat:
alez raduja takie posty

Cytat:
Hello!

Pani mi poradziła rozpuścić glukozę w ciepłej wodzie, to będzie lepiej wypić. Wypiłam duszkiem bez żadnej cytryny. Po prostu bardzo słodki napój. Fajniej było potem. Usiadłam sobie z gazetką w dużym głębokim fotelu i po paru minutach odpłynęłam. Sen mnie zmorzył. Zdołałam tylko ustawić sobie budziki w komórce, żebym poszła na kolejne pobrania krwi i usnęłam. Dobrze, że mi te budziki dzwoniły, bobym spała tam w najlepsze.
Mąż właśnie poszedł odebrać moje wyniki.
ja ją niestety bardzo źle wspominam i to jak zostałam potraktowana przez ludzi...
boję się teraz, bo dostałam skierowanie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Strippi
Gratuluję wizyty

Cytat:
Strippi brawo dla michalka super ze wszystko dobrze. noi fajnie ze dostalas te rzeczy bardzo milo. A twoja coreczka bedzie miala rewie mody z kurtkami hehe.
oj to prawda, rewia mody, tylko zima ma być łagodna i na plusie, to nie wiem czy tak ponosi

idę dalej nadrabiać
Stary 2012-10-25, 21:58   #4602
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
witam

jej ale mam dziś parcujacy fizycznie dzień!
od rana prezwalalmy dokumnetacje w archiwum bo czas najwyzszy wszystko tam uporzadkować naszczesnie ja sama niewiele dzwigam! wyreczyly mnie panie sprztajace ...

ale wiecie co- chyba nasz dzidzius normalnie strajkuje!
jestesmy na samym koncu 17tc i nic nie puka i nie stuka od wewntarz!!! a ja sie doczekac nie moge!
... wsłuchuje się i nic ... ehhhh...
pozatym wydaje mi sei,ze nadal mam bardzo maly brzuszek a co za tym idzie mam stresa czy wszystko ok i czy dzidzius dobrze sie rozwija... choc nepweno wszystko jest ok - musi byc
na pewno wszystko dobrze, nic się nie martw
ja też miałam niewidoczny brzuch do 7 miesiąca w 1 ciąży
każda ciąża jest inna i inaczej ją przechodzimy
lada chwila i zacznie się pukanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dołączam zdjęcia moich wczorajszych zdobyczy za majątek Wyprane, wyprasowane gotowe do biegania. Ta z białym to taki sportowy płaszczyk- bardziej na latanie z psem itp. A ten z guzikami już taki bardziej do wyjścia Zwykłe proste- tylko szkoda, że czarne, był taki jeden śliczny fioletowy, ale sie ledwo dopiełam;p 10 listopada wizyta, mam andzieję, że potwierdzenie płci i dopiero zacznę szaleństwo zakupów dla małego....Nie mogę się juz doczekac, bo na razie to kupuje tylko gniazdka, kontakty i ewentualnie farby do remontu;p
No i fota moja i dzidziolka- w turbanie bo własnie umyłam włosy- fota sprzed 4 dni- czyli jeszcze 19 tydzień
wow!! zakupy świetne, ten płaszczyk z guzikami boski!!
a brzuszek prześliczny
Stary 2012-10-25, 21:59   #4603
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

aż się płakać chce.... dobrze ,że wszystko skończyło się dobrze .ale pomijając ,że to przerażająca sytuacja ... to że "coś"tak małego i kruchego ,taka kruszyneczka potrafiła sobie dać radę .... i że "ktosiek "w naszym brzuchu tak samo wygląda ,to troszkę zmienia wizję obecnego czasu ciąży ....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2012-10-25 o 22:01
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:06   #4604
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
strippi, super że wizyta udana no i synek nadal jest synkiem
No i jak fajnie, że te ciuszki dostałaś

no z ciuszkami bardzo się cieszę, bo przydadzą się, połowa to taka tylko po domu, ale tych to nigdy za mało, bo szybko się niszczą i nie żal jak wprowadza się posiłki, że zaraz ubrudzone itd.

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Ja ja chciałabym tak jak Wy leżeć już sobie i czuć jak mi coś w środku puka, czy daje kopa... ahhh nie moge się doczekać.
Wczoraj o 23.00 zachciało mi się lodów i mężuś leciał do sklepu, dziś wieczór przy paczce chipsów i dobrej komedii.
Chyba mnie jakaś chandra jesienna łapie :/ nic mi się nie chce, ciągle bym spała, humoru też nie mam. Wkurza mnie ten nawał białych styropianowych kulek, już chyba wolałabym śnieg ...
poczujesz ja z Julią poczułam dopiero w 22tyg

Cytat:
Mooonis, Mokka, Strippi gratuluję udanych wizyt!
dzięki

Cytat:

Cytat:

na pewno wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
co do pobolewania to też tak mam i mam brać nos-pę 3 razy dziennie.
i kupić sobie magnez, bo do tej pory nie brałam.

No stresik był, bo nie wiedziałam co z tym krwiakiem, ale wchłonął się jupi!!
Dzidziuś zdrowy i temperamentny chyba po mnie heheh

[QUOTE=Leonikowa;37255889]pod koniec 17 tyg.

Cytat:
za wizytę

Cytat:
świetne wiadomości..
i zazdraszam tych ubranek..
do tej pory jestem w szoku, że dostałam
zaraz wam wstawię fotki

Cytat:
jejku, jakie maleństwo...
co nie

Cytat:
aż się płakać chce.... dobrze ,że wszystko skończyło się dobrze .ale pomijając ,że to przerażająca sytuacja ... to że "coś"tak małego i kruchego ,taka kruszyneczka potrafiła sobie dać radę .... i że "ktosiek "w naszym brzuchu tak samo wygląda ,to troszkę zmienia wizję obecnego czasu ciąży ....
dokładnie to samo pomyślałam
Stary 2012-10-25, 22:16   #4605
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

ojejku jaka maciupka. Strippi to nasze synku już są większe o 100 gram!! masakra

witam się już z domu

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:20   #4606
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Moja koleżanka z pracy ostatnio też nie miała niemiłych przygód związanych z piciem glukozy i ja jakoś też się pozytywnie nastawiłam i akurat się udało. Ale ja rzeczywiście nie mam odruchów wymiotnych przy piciu wody i jedzeniu. Tylko że nie przepadam za słodyczami i wszystkim co słodkie
A wyniki mi wyszły w normie. Znów mój lekarz niepotrzebnie wszczął alarm, ale może i lepiej... Jak mówi moj mąż, już miałam wg tego lekarza i raka, i cukrzycę ciążową.
no i super że przeszłyście to dobrze , niestety nie każdemu jest to dane..

Cytat:

jejku jaka kruszynka.. cud chyba że przeżyła..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 22:22   #4607
Dragusia88
Zakorzenienie

http://parenting.pl/portal/22-tydzien-ciazy#

Stary 2012-10-25, 22:27   #4608
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Ciuszki które dostałam

1. - pajacyki
2 - śpioszki (te żółte mają 2 aplikacje tak jakby ze srebrnego brokatu, bo mają motyw świąteczny)
3 - body
4 - buciki, te wysokie trampki i te takie po środku na dole to są niemowlęce te trampki są boskie , potem są trampki z białymi sznurówkami roz 19-20. Skarpety z misiami z dzwoneczkami w środku i kapcie reniferki, ale niestety na święta będą już za małe.
5 - czapki i ratuzki (ten beret boski )
6 - rampers, kaftanik biały i 2 pary bodów
7 - ogrodniczki, są świetne!
8 - ogrodniczki z 5-10-15
9 - dresy polarowe po domu, takie sprawne już, ale jeszcze długo posłużą.
10 - spodenki, te ze stópkami to na 0-3 te większe brązowe na 3-6m i są cienkie, idealne na lato

cdn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03600.jpg (43,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03601.jpg (39,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03603.jpg (37,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03604.jpg (51,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03606.jpg (46,1 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03607.jpg (46,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03609.jpg (32,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03610.jpg (43,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03611.jpg (49,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03612.jpg (44,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2012-10-25, 22:29   #4609
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

11 - spodnie, te na dole to spodenki krótkie, na roz 12-18m.
12 - komplet i kocyk w koniki
13 - ciepłe kurtki
14 - bluzy i katana
15 - bluzy po domu i do piachu
16 - bluzeczki
17 - bluzeczki takie bardziej po domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03613.jpg (42,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03614.jpg (43,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03615.jpg (49,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03617.jpg (42,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03618.jpg (46,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03619.jpg (50,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03621.jpg (50,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-10-25, 22:33   #4610
Dragusia88
Zakorzenienie

wow strippi to juz nic nie musisz kupowac z ciuchow bedziesz malego co pol godziny przebierac

Stary 2012-10-25, 22:38   #4611
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dużo z tych ciuszków jest większych
tylko body, pajace, śpioszki i te półśpiochy na teraz, ale w stanie idealnym wszystko
reszta na większego bobasa już i głównie takie po domu, do piasku, albo na działkę ale bardzo się z nich cieszę i będę musiała podziękować tej koleżance.
Stary 2012-10-25, 22:40   #4612
Dragusia88
Zakorzenienie

tyle miało być dzisiaj wizyt a tylko jedna relacja? czy znowu cos przegapilam?

Stary 2012-10-25, 22:55   #4613
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Piękne ciuchy, koleżankę naprawdę ozłocić

A z wizyt tylko ta relacja, ale nie pamiętam kto miał jeszcze dziś mieć.
Stary 2012-10-25, 22:57   #4614
Dragusia88
Zakorzenienie

dobra idę spać
dobranoc

Stary 2012-10-26, 00:05   #4615
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

strippi... to nie trzeba się smucic tylko cieszyć, że takie maleństwo uratowali
Cytat:
ojejku jaka maciupka. Strippi to nasze synku już są większe o 100 gram!! masakra
to mój jeszcze nie
Cytat:
ale fajna strona Oczywiscie dodałam do ulubionych
Cytat:
Ciuszki które dostałam

1. - pajacyki
2 - śpioszki (te żółte mają 2 aplikacje tak jakby ze srebrnego brokatu, bo mają motyw świąteczny)
3 - body
4 - buciki, te wysokie trampki i te takie po środku na dole to są niemowlęce te trampki są boskie , potem są trampki z białymi sznurówkami roz 19-20. Skarpety z misiami z dzwoneczkami w środku i kapcie reniferki, ale niestety na święta będą już za małe.
5 - czapki i ratuzki (ten beret boski )
6 - rampers, kaftanik biały i 2 pary bodów
7 - ogrodniczki, są świetne!
8 - ogrodniczki z 5-10-15
9 - dresy polarowe po domu, takie sprawne już, ale jeszcze długo posłużą.
10 - spodenki, te ze stópkami to na 0-3 te większe brązowe na 3-6m i są cienkie, idealne na lato

cdn
Cytat:
11 - spodnie, te na dole to spodenki krótkie, na roz 12-18m.
12 - komplet i kocyk w koniki
13 - ciepłe kurtki
14 - bluzy i katana
15 - bluzy po domu i do piachu
16 - bluzeczki
17 - bluzeczki takie bardziej po domu
strippi ale super Ci się udalo z tymi ciuszkami Ciekawe co ja dostanę od moich dwóch koleżanek Bo też mam obiecane

A wracając do wcześniaków - jakiś czas temu debatowałyśmy chyba o tym w jakim wieku maluchy mają szansę na przeżycie. I dziś jak ogladałam "Porodówkę" na TLC to był poród 14latki w 24t2d ciąży. I tam mówili, że dzieci urodzone w skończonym 25 tyg mają bardzo dużą szansę na przezycie, natomiast urodzone nawet ciut wczesniej mają bardzo małą szansę...
A tak w ogóle to dziś w panoramie mówili o jakimś naszym polskim wczesniaczku - nie jestem pewna ale chyba ur się w 25 tyg. Już pół roku jest w szpitalu a na jego leczenie potrzeba jeszcze 120 tys
Stary 2012-10-26, 00:30   #4616
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Piękne ciuchy, koleżankę naprawdę ozłocić

A z wizyt tylko ta relacja, ale nie pamiętam kto miał jeszcze dziś mieć.
no będę musiała, a to jeszcze nie moja koleżanka tylko siostry tż-ta, ja ją widziałam kilka razy i 2 razy byliśmy na sylwestra co ona była z mężem
i na panieńskim też się widziałyśmy

Cytat:
strippi... to nie trzeba się smucic tylko cieszyć, że takie maleństwo uratowali

strippi ale super Ci się udalo z tymi ciuszkami Ciekawe co ja dostanę od moich dwóch koleżanek Bo też mam obiecane
ja się nie smucę, tylko się wzruszyłam i poryczałam oczywiście, dlatego ta minka

no trafiło mi się, bo się tego nie spodziewałam, zwłaszcza że to nie moja koleżanka, a znajoma
Stary 2012-10-26, 06:50   #4617
maczek35
Raczkowanie

Question Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Witamy się z ranka, po wczorajszej wizycie, no więc córcia pozostała córcią , waży 376 gr, wymierzona we wszystkie strony, przebadana i wszystko OK, to najważniejsze .

Mnie się oberwało za wagę, że 7 kg po 20 tygodniu to za dużo, dostałam wykład na temat cukrzycy ciążowej i diety ale z tym się niestety liczylam od poczatku ciązy, bo problemy to ja miałam już przed ciążą, oczywiście tż był przy rozmowie, jak usłyszł o możlwości insuliny to zrobił taką minę, że lekarz tylko dziwnie na mnie popatrzył.

Nastepna wizyta za 3 tygodnie, ciekawe czy to już standard że w drugiej połowie co 3 tygodnie bo inne babki tez tak umawiał, no i mam zakaz przytycia przez te 3 tygodnie nawet 1 kg, ciekawe jak to zrobić.

Teraz mam szybko zrobić krzywą cukrową i jak wyniki nie bedą w normie to na wizytę. I tu chyba liczę na cud, bo już kilka ładnych lat nie miałam w normie.

Przejrzałam jeszcze wczoraj na szybko te diety cykrzycowe w ciąży i niewiele sie różnią od zwykłego zdrowego odżywiania. No nic, trzeba się będzie chyba bardziej przyłożyć.

I ciekawostka, mam szyjkę o długości 8 cm, co jest bardzo rzadko spotykane, jak się dowiedziałam, "bardzo dobrze dla ciąży, ale dla porodu....." oj będzie ciężko, ale tym to się będę martwić za 4 miesiące.

Najważniejsze ze maluszek zdrowy, a reszta jakoś będzie.

I oczywiście za wszystkie kciuki.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 06:52   #4618
monicca1989
Zakorzenienie

Dzieńdobry
Idę Was nadrabiać bo wczoraj nie było mnie prawie cały dzień a tu 4 strony
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:05   #4619
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cześć!
No i gdzie ten śnieg nie ma nawet płateczka a ja już się nastawiałam, że się obudzę a wszystko będzie zasypane uwielbiam takie poranki, tylko gorzej potem wyjść i walczyć z tym śniegiem

Próbuję Was nadrobić, bo wczoraj tak się ochydnie czułam, że wolałam się nawet nie ruszać. TŻ jadł w pracy wieśniaka z mc'donalda i wziełam ze 2 gryzki, oj jak bardzo potem żałowałam co chwile mi się odbijało i myślałam, że będę zwracać, ale na szczęście obyło się bez tego

Dziś już piątek, potem weekend, w poniedziałek badania i we wtorek wizyta

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kwiatuszek - rozbawiłaś mnie z rana

Cytat:
ja tam zawsze na wyyysokich obcasach albo koturnach -już 2 ciąże tak przeleciałam to i w tej mam zamiar.... ale żeby nie było kilka par płaskich też się znajdzie.....
a co do mieszczenia się w ciuchy to jakiś płaszczyk na zimę musiałabym skombinować bo moje płaszcze mają rozmiar 34-36.... co tam włożę -chyba tylko ręce....
o czyli jednak się da w obcasach w ciąży ja do tej pory też cały czas albo obcasy albo koturny, adidasy bardzo rzadko ale boję się o wywrotkę w zimę... a jak się wywalę to nie wiem jak z tym brzuchem wstanę

co do ciuchów, kurtek itd to zaczynam teraz żałować, że większość była obcisła

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
ale wiecie co- chyba nasz dzidzius normalnie strajkuje!
jestesmy na samym koncu 17tc i nic nie puka i nie stuka od wewntarz!!! a ja sie doczekac nie moge!
... wsłuchuje się i nic ... ehhhh...
pozatym wydaje mi sei,ze nadal mam bardzo maly brzuszek a co za tym idzie mam stresa czy wszystko ok i czy dzidzius dobrze sie rozwija... choc nepweno wszystko jest ok - musi byc
na pewno jest wszystko ok ciesz się małym brzuszkiem póki możesz, ja też miałam mały w 17t - już się nawet martwiłam czy wszytko ok a potem jak wystrzelił to w momencie zrobił się wielki a i kopniaki zaczęłam czuć mocno, także cierpliwości

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Dzisiejszy sen: zaczęłam wcześniej rodzić, ale jakoś tak na relaksie kładą mnie na oddział, patrzę a na łóżku obok leży mój mąż, który też zaczął rodzić i tak se leżymy i gadamy, co my teraz zrobimy, bo dzieciaki jeszcze żadnej wyprawki nie mają Boże skąd takie sny ja się pytam
eh ten sny ale ile łatwiej by nam było gdyby tż też rodzili przynajmniej by bardzo dobrze rozumieli przez co przechodzimy

Cytat:
to ja też wczoraj miałam takie dziwne wrażenie późnym wieczoram... Leżalam sobie na plecach przed telewizorem i naglę zaczęłam czuć taki mocny ucisk - jakby mi się skóra na brzuchu zaraz miała rozejść Dotknęłam brzucha o on napięty że szok - podnoszę koc a tam po prawej stronie taka górka Mały chyba pupę wystawiał... a nogami zabierał się o boje wnętrzności
Właśnie tu wpadłam z takim pytaniem czy możliwe, żeby w 20tc mały wystawiał dupcię? ale już widzę że możliwe jakie to fajne uczucie
tak jak Ty leżałam sobie wczoraj na plecach nagle poczułam tak jakby mocnego kopniaka, przykładam rękę do brzucha a tu po prawej stronie taka twarda górka wyczuwalna (na pewno nie nóżka). Mówię do tż: mały chyba mi pupę wystawia a on na to się śmieje: to daj mu klapsa więc ja niewiele myśląc puknęłam delikatnie palcami w tą górkę (często tak pukam w brzuch żeby zobaczyć czy mały odpowie), no i jeszcze chwilę była, trochę pogłaskałam i zaraz zniknęła. Jakieś wyrzuty sumienia mnie wzięły, że jeszcze się nie urodził a już go klapsami straszą ale to wszystko w żartach było i z czułością... więcej się tż nie posłucham eh... tż i te jego dobre rady

Edytowane przez kwiatuszekkk21
Czas edycji: 2012-10-26 o 07:09
kwiatuszekkk21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 07:24   #4620
Sorceresss
Wtajemniczenie

Hej!
Wczoarj narzekałam,że nie mam co robić w pracy... nie minęła godzina jak mi szef wrzucił duży temat na już (ale fajny i ciekawy) więc go robię... Będę Was czytać w miarę na bieżąco - jak Wam się jezyki nie rozwiążą za bardzo hihihi

Po południu jedziemy do mej mamy, potem wesele w sobotę więc ... MIŁEGO WEEKENDU już teraz Wam i dzidziusiom życzę

Ah, i bym zapomniała! Dzisiaj skończyłam 18 tydzień więc... startujemy z 5 m-cem! Jupik!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2012-10-26 o 07:38
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości