|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
Kurde ja się ciągle martwie bo w połowie dnia mi się spina brzuch i pobolewa.. i tak przez 3 godziny
po nospie przechodzi ale i tak się martwie ![]() na dodatek TŻ nie zdążył do apteki i nie mam magnezu na wieczor Cytat:
![]() Cytat:
ale jutro już napewno zadzwonie Cytat:
Ja się własnie boje tego badania serduszka itd. dobrze ze masz to juz za sobą
|
|||
|
|
|
#4592 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pod koniec 17 tyg. [QUOTE=Mokka_83;37234257]no własnie z tym karmieniem to też się zastanawiam jak to będzie. Na pewno nie mam zamairu karmić przy kimś poza Tżtem. Choć powiem Wam szczerze, że jakos tak sied ziwnei czuję jak sobie pomyślę o pierwszym przystawieniu dzidzi do cyca... nawet przy Tżcie ![]() to mnie polubisz bardziej ![]() Musze się za siebie wziąc, bo z tego co czytam to w porównaniu z wiekszościa z was jakoś szybko mi przybieranie idzie ![]() Laseczki, a ja już jestem w domku Ogólnie jestem zadowolonona z wizyty, ginka nam ładnie wszystko pokazywała i opowiadałaJa własnie czekam na spaghetti, które Tz teraz robi [/QUOTEmnie na chwilę obecną przeraża wizja karmienia piersią dodatkowo jak zobaczyłam dzisiaj filmik instruktażowy w jaki sposób trzeba dbać o piersi to już w ogóle ![]() za wizytęCytat:
![]() Cytat:
gdzie tak tanio ??? ja ostatnio zapłaciłam 48 zł za 30 tabl. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pięknieCytat:
|
|
#4593 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a psychopaci niech zbierają psie odchody w schronisku....
jesteśmy razem od 11.03.2007r. zaręczyny 24.09.2011r. LEONEK 2.03.13. Edytowane przez Leonikowa Czas edycji: 2012-10-25 o 20:31 |
||
|
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie tak samo. Około godziny 18 najwięcej ![]() jem teraz vita-miner prenatal+DHA 30tabletek+30 kapsułek. U mnie kosztuje 19zł. Skład... DHA 220mg EPA 44mg Więc nieźle, a cena kusząca. Gratuluję wizyt i trzymam kciuki na następne
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2012-10-25 o 20:43 |
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
apteka Niezapominajka. nie wiedzialam ze tanio (bym wiecej kupila
|
|
#4596 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No już trudno... Jak kupiłam ten prenatal to go zużyje i dopiero potem pomyślę o innych
|
|
#4597 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i zazdraszam tych ubranek.. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ciesz się że nie skończyło się to u Ciebie puszczeniem pawia.. nie uważam tego za demonizowanie, każdy organizm jest inny.. np. mój.. tym bardziej jak nadal pojawiają się mdłości.. woda doprowadza mnie do szału a co dopiero picie lukru.. ![]() mój mąż sadzi wszystko co mu w ręce wpadnie i wszystko mu rośnie.. ogólnie w domu to on się zajmuje roślinami.. cytrynę ma i z pestki i z targów, ta z targów owocuje co roku, potężne owoce ma więc korzystamy.. oprócz tego mandarynki, pomarańcze, palmy (ma fioła ), kiwi.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też się boję badania serduszka, tym bardziej że moja ginka powiedziała mi że ostatnio im się w szpitalu dziwne przypadki pojawiają.. i że najważniejsze jest żeby sprawdzić echo serca.. ale wierzę, że wszystko jest dobrze..
|
|
#4598 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() A wyniki mi wyszły w normie. Znów mój lekarz niepotrzebnie wszczął alarm, ale może i lepiej... Jak mówi moj mąż, już miałam wg tego lekarza i raka, i cukrzycę ciążową. |
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
czytałam sobie o 22 i 23 tyg i patrzcie co znalazłam
http://fakty.interia.pl/ciekawostki/...iata,873732,18
|
|
#4600 |
|
Kniaginia
|
jejku, jakie maleństwo...
|
|
|
|
#4601 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super z szlafrokiem i brzuszek cudny dzięki Cytat:
dzięki doczekasz Cytat:
skończę nadrabiać i dodam ![]() ![]() Cytat:
boję się teraz, bo dostałam skierowanie Cytat:
idę dalej nadrabiać
|
|
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też miałam niewidoczny brzuch do 7 miesiąca w 1 ciąży ![]() każda ciąża jest inna i inaczej ją przechodzimy lada chwila i zacznie się pukanie Cytat:
a brzuszek prześliczny
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-10-25 o 22:01 |
|
|
|
|
#4604 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no z ciuszkami bardzo się cieszę, bo przydadzą się, połowa to taka tylko po domu, ale tych to nigdy za mało, bo szybko się niszczą i nie żal jak wprowadza się posiłki, że zaraz ubrudzone itd. Cytat:
ja z Julią poczułam dopiero w 22tyg dzięki ![]() Cytat:
![]() na pewno wszystko ok Cytat:
i kupić sobie magnez, bo do tej pory nie brałam. No stresik był, bo nie wiedziałam co z tym krwiakiem, ale wchłonął się jupi!! Dzidziuś zdrowy i temperamentny chyba po mnie heheh [QUOTE=Leonikowa;37255889]pod koniec 17 tyg. do tej pory jestem w szoku, że dostałam zaraz wam wstawię fotki co nie ![]() Cytat:
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam się już z domu
|
|
#4606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, niestety nie każdemu jest to dane.. ![]() Cytat:
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Ciuszki które dostałam
![]() 1. - pajacyki 2 - śpioszki (te żółte mają 2 aplikacje tak jakby ze srebrnego brokatu, bo mają motyw świąteczny) 3 - body 4 - buciki, te wysokie trampki i te takie po środku na dole to są niemowlęce te trampki są boskie 5 - czapki i ratuzki (ten beret boski 6 - rampers, kaftanik biały i 2 pary bodów 7 - ogrodniczki, są świetne! 8 - ogrodniczki z 5-10-15 9 - dresy polarowe po domu, takie sprawne już, ale jeszcze długo posłużą. 10 - spodenki, te ze stópkami to na 0-3 te większe brązowe na 3-6m i są cienkie, idealne na lato cdn
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
11 - spodnie, te na dole to spodenki krótkie, na roz 12-18m.
12 - komplet i kocyk w koniki ![]() 13 - ciepłe kurtki 14 - bluzy i katana 15 - bluzy po domu i do piachu 16 - bluzeczki 17 - bluzeczki takie bardziej po domu
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
wow strippi to juz nic nie musisz kupowac z ciuchow
bedziesz malego co pol godziny przebierac
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo z tych ciuszków jest większych
tylko body, pajace, śpioszki i te półśpiochy na teraz, ale w stanie idealnym wszystkoreszta na większego bobasa już i głównie takie po domu, do piasku, albo na działkę ale bardzo się z nich cieszę i będę musiała podziękować tej koleżance.
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
tyle miało być dzisiaj wizyt a tylko jedna relacja? czy znowu cos przegapilam?
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
dobra idę spać
dobranoc
|
#4615 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oczywiscie dodałam do ulubionychCytat:
Cytat:
Bo też mam obiecane![]() A wracając do wcześniaków - jakiś czas temu debatowałyśmy chyba o tym w jakim wieku maluchy mają szansę na przeżycie. I dziś jak ogladałam "Porodówkę" na TLC to był poród 14latki w 24t2d ciąży. I tam mówili, że dzieci urodzone w skończonym 25 tyg mają bardzo dużą szansę na przezycie, natomiast urodzone nawet ciut wczesniej mają bardzo małą szansę... A tak w ogóle to dziś w panoramie mówili o jakimś naszym polskim wczesniaczku - nie jestem pewna ale chyba ur się w 25 tyg. Już pół roku jest w szpitalu a na jego leczenie potrzeba jeszcze 120 tys
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na panieńskim też się widziałyśmy Cytat:
no trafiło mi się, bo się tego nie spodziewałam, zwłaszcza że to nie moja koleżanka, a znajoma
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się z ranka, po wczorajszej wizycie, no więc córcia pozostała córcią
.Mnie się oberwało za wagę, że 7 kg po 20 tygodniu to za dużo, dostałam wykład na temat cukrzycy ciążowej i diety ale z tym się niestety liczylam od poczatku ciązy, bo problemy to ja miałam już przed ciążą, oczywiście tż był przy rozmowie, jak usłyszł o możlwości insuliny to zrobił taką minę, że lekarz tylko dziwnie na mnie popatrzył. Nastepna wizyta za 3 tygodnie, ciekawe czy to już standard że w drugiej połowie co 3 tygodnie bo inne babki tez tak umawiał, no i mam zakaz przytycia przez te 3 tygodnie nawet 1 kg, ciekawe jak to zrobić. Teraz mam szybko zrobić krzywą cukrową i jak wyniki nie bedą w normie to na wizytę. I tu chyba liczę na cud, bo już kilka ładnych lat nie miałam w normie. Przejrzałam jeszcze wczoraj na szybko te diety cykrzycowe w ciąży i niewiele sie różnią od zwykłego zdrowego odżywiania. No nic, trzeba się będzie chyba bardziej przyłożyć. I ciekawostka, mam szyjkę o długości 8 cm, co jest bardzo rzadko spotykane, jak się dowiedziałam, "bardzo dobrze dla ciąży, ale dla porodu....." oj będzie ciężko, ale tym to się będę martwić za 4 miesiące. Najważniejsze ze maluszek zdrowy, a reszta jakoś będzie. I oczywiście |
|
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
Idę Was nadrabiać bo wczoraj nie było mnie prawie cały dzień a tu 4 strony |
|
|
|
#4619 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć!
No i gdzie ten śnieg nie ma nawet płateczka a ja już się nastawiałam, że się obudzę a wszystko będzie zasypane uwielbiam takie poranki, tylko gorzej potem wyjść i walczyć z tym śniegiem Próbuję Was nadrobić, bo wczoraj tak się ochydnie czułam, że wolałam się nawet nie ruszać. TŻ jadł w pracy wieśniaka z mc'donalda i wziełam ze 2 gryzki, oj jak bardzo potem żałowałam co chwile mi się odbijało i myślałam, że będę zwracać, ale na szczęście obyło się bez tegoDziś już piątek, potem weekend, w poniedziałek badania i we wtorek wizyta ![]() Cytat:
ja do tej pory też cały czas albo obcasy albo koturny, adidasy bardzo rzadko ale boję się o wywrotkę w zimę... a jak się wywalę to nie wiem jak z tym brzuchem wstanę ![]() co do ciuchów, kurtek itd to zaczynam teraz żałować, że większość była obcisła ![]() Cytat:
ciesz się małym brzuszkiem póki możesz, ja też miałam mały w 17t - już się nawet martwiłam czy wszytko ok a potem jak wystrzelił to w momencie zrobił się wielki a i kopniaki zaczęłam czuć mocno, także cierpliwości Cytat:
ale ile łatwiej by nam było gdyby tż też rodzili przynajmniej by bardzo dobrze rozumieli przez co przechodzimy ![]() Cytat:
czy możliwe, żeby w 20tc mały wystawiał dupcię? ale już widzę że możliwe jakie to fajne uczucietak jak Ty leżałam sobie wczoraj na plecach nagle poczułam tak jakby mocnego kopniaka, przykładam rękę do brzucha a tu po prawej stronie taka twarda górka wyczuwalna (na pewno nie nóżka). Mówię do tż: mały chyba mi pupę wystawia a on na to się śmieje: to daj mu klapsa więc ja niewiele myśląc puknęłam delikatnie palcami w tą górkę (często tak pukam w brzuch żeby zobaczyć czy mały odpowie), no i jeszcze chwilę była, trochę pogłaskałam i zaraz zniknęła. Jakieś wyrzuty sumienia mnie wzięły, że jeszcze się nie urodził a już go klapsami straszą ale to wszystko w żartach było i z czułością... więcej się tż nie posłucham eh... tż i te jego dobre rady
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2012-10-26 o 07:09 |
||||
|
|
|
#4620 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Wczoarj narzekałam,że nie mam co robić w pracy... nie minęła godzina jak mi szef wrzucił duży temat na już (ale fajny i ciekawy) więc go robię... Będę Was czytać w miarę na bieżąco - jak Wam się jezyki nie rozwiążą za bardzo hihihiPo południu jedziemy do mej mamy, potem wesele w sobotę więc ... MIŁEGO WEEKENDU już teraz Wam i dzidziusiom życzę Ah, i bym zapomniała! Dzisiaj skończyłam 18 tydzień więc... startujemy z 5 m-cem! Jupik!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-10-26 o 07:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

[/QUOTE
za wizytę
wpadłam z pytaniem czy mogę jeść wędzoną makrelę byłam w sklepie i mają dziś świeżą i teraz mam rozkminkę kupić czy nie a ślinka mi leci 

co chwile mi się odbijało i myślałam, że będę zwracać, ale na szczęście obyło się bez tego