|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni u Was tez sa szare wiewiórki ???
U nas w parku gdzie spacerujemy jest ich plaga. A wgl dziwne. Centrum Londynu. Oswojone jakieś ![]() Na jutro zapowiadają w PL śnieg, ciekawe kiedy do nas zawita? Ale raczej sanek kupować nie bede
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
laski nie załamujcie mnie że będzie śnieg
![]() ![]() ja dzisiaj już musiałam piec odpalić 2 kursy po opał do piwnicy i 2 kursy na strych z praniem.Jak ja nie lubię zimy
|
|
|
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
![]() bylismy z nia na poczatku wrzesnia w bawialni, jak wsadzilismy ja na mniejsza zjezdzalnie to histeria, jezdzila tylko autami, a tu nas wczoraj tak zaskoczyla ta swoja radoscia ze slizgwaki, ze szok. wiec moge z czystym sumieniem powiedziec ze lubi - chyba po mamusi, bo ja tez uwielbialamMaz pojechal po mame do pracy, zaraz wroca i ide go molestowac Dzieki jeszcze raz za mile slowa o Marysi Oliweczka jak sie czujesz?? a jak ania i kajool??
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
ewe
ładnie Marysia wage trzyma.Po takich przejściach ładnie waży ![]() najważniejsze że już jesteście w domku.Bo na myśl o szpitalu mam ciarki |
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie tez dziwiło, bo w parkach to normalka, nawet widziałam jak wskakują na kolana turystom siedzącym na ławkach i pyszczki pchają do toreb, sama nieraz karmiłam je z ręki, ale żeby wiewiórka po ścianach budynku biegała , to mi się jeszcze nie zdarzyło widzieć. pająków nie widze za wiele u nas. i całe szczeście bo ich nie znoszę. a sanki to moze nie najlepiej wydane pieniądze w Londynie
|
||
|
|
|
#367 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Tak sama .Kupilam 2 tygodnie temu materialy w hurtowni kwiatów(spedzilam tam 2 godziny-uwielbiam tam chodzic, maja piekne rzeczy).Dzisiaj tylko odpaliłm pistolet na klej i poprzyklejam, wizje wienców miałam juz wczesniej![]() Cytat:
Matko, zeby godzine czekac na lekarke , szkoda gadac!Ja jeszcze nie ubierałam w zimowe, ale jak bedzie kolo zera to trzeba bedzie troszke cieplej ubrac Boryska(jakies rajstopki pod spodnie i dodatkowy sweter).[QUOTE=AgaGuernsey;3725177 7 Wow! Bardzo ladne! Nastepna z talentem! [/QUOTE] Dziękuję Cytat:
|
|||
|
|
|
#368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do sanek to nawet nie wiem czy mozna kupic gdzies
|
|
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
warto się podpytać jakie bajki dziecko ogląda,Mój starszy np uwielbia bajke Tomek i przyjaciele i wszystkie gadżety z tym ma łącznie z majtkami i piżamami, klocki, książki, różne tory itd teraz jeszcze polubił myszkę miki
może podpytaj? na allegro można ciekawe rzeczy bajkowe kupić ![]() teraz na topie jest jeszcze Zygzak, Stacyjkowo ![]() Olivier dostał rok temu taką skrzynke jedna z fajniejszych jego zabawek bardzo ją lubi http://allegro.pl/klein-bosch-zestaw...717902039.html Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-10-25 o 21:54 |
|
|
|
#370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
nieśmiało sie przywitam..... pamięta mnie ktoś jeszcze? ![]() niestety nie mam czasu być na bieżąco odkąd wróciłam do pracy a nie chcę się wcinać z nienacka. Buziaki dla wszystkich maluszków P.S. iustyna gamoniu pisze do Ciebie na fejsie a Ty nic!
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-10-25 o 22:02 |
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Agni, ale wścibska sąsiadka Ci się trafiła.
Uwielbiam wiewiórki. Natko, tak u Nas przy zębach było paskudne choróbsko. Właśnie od takiego charczenia się zaczęło, później aż głos straciła, a wszystko przez to że pierwszy lekarz zbagatelizował sprawę. Później musiała 3 syropy brać i jakoś przeszło. Objawami było to charczenie, wręcz gulgotanie, strasznie ją bolało przy odkasływaniu i chciała spać tylko w pionie, bo na leżąco ciężko jej się oddychało, z rąk leciała i gorączkowała dość wysoko...A z Domkiem jak? Lekarz przepisał mu jakieś leki na tą infekcję? Chelsea, grunt to pozytywne nastawienie. Mnie też ginekolog nastraszył, że może być ciężko, a za drugim razem się udało. Cieszcie się staraniami i nie zamartwiaj się na zapas. ![]() Jacieee, Ciebie też wzięło "na dziecko"? Toż to jakaś epidemia. Fajnie, że Dominik wraca do formy. Aga, na skrzypiący wózek polecam silikon w sprayu Telik, to może tym razem będzie okazja do "wypróbowania" Gauganka. Ellika, wiem że takie pozornie drobnostki potrafią człowieka wyprowadzić z równowagi - szczególnie podczas PMS. Brumku, biedny Tymek, ale takie skrajne zachowania są oznaką zbliżającego się punktu kulminacyjnego- czyli ząb się lada chwila ujawni. ![]() Będą zdjęcia ze spotkania? ![]() Agulaa, super pomysł z tym zdjęciem wnucząt |
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#374 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchaj, a to nie jest związane z tymi jego katarami przewlekłymi, które kiedyś miał? Nie może to być z alergią powiązane.Choć pewnie od tych zębów, tak jak było u Haniołka... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wg schematu jest albo w 13-14, albo w 16-18 miesiącu. W zależności od preparatu, jakim było dziecko szczepione. https://www.szczepienia.pl/kalendarzszczepien.aspx (zakładka 0-3) Cytat:
Od razu się zdrowieje ![]() Trzymam kciuki za bezsmokową noc ![]() - Zaraz wyślę PW. - ![]() Cytat:
![]() Tylko ze dzisiejszy Tymcio, choć oszalał na punkcie Piwnookiej, w niczym nie przypominał tamtego, którego Ty poznałaś. Dzisiaj to był taki pół-szatan Za to cały wieczór przepłakał Buzię mu grymas bólu wykrzywia, oczy podkrążone, ciągnie się za uszko i gmera rączką w buzi. Dałam mu na noc nurofen. Zobaczymy...A wiecie, że pod koniec zaczął się rozkładać u Piwnookiej na kolanach. Żeby go smyrała po nosku Towarzyskie to moje dziecko ![]() Cytat:
Cytat:
Orzeszka było rudaskowi dać ![]() Cytat:
Czy robiłaś, jak spał? Bo u mnie wszelkie robótki ręczne są odkładane na porę nocną, inaczej Pomocnik nie pozwoli
|
|
#375 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Evee dzieki, ze o mnie pytasz. U mnie wszystko ok ![]() Agula, nie iwem czy u was w aldim bedzie ta oferta, ale od poniedzialku beda super polarki dla maluchow, w fajnej cenie. Zrobie na nie polowanie :P A ja po sprzataniu, znowu kuchnie pucowalam, bo byla przewieszka szafek. Tz powiesil je za wysoko. Umeczylam sie. Ale posprzatalam, ugotowalam obiad na jutro i upieklam ciasto bananowe. I musze sie pochwalic, ze pomoglam siostrze, bo malutka siostrzenica ma strszne kolki, wiec poradzilam chuste i noszenie i byl to strzal w dziesiatke
|
|
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o zdjęciach jakoś nie pomyślałyśmy ![]() Cytat:
Chociaż nie, ja nie pamiętam i czuję się porzucona Napisz, co słychać? Chociaż tak ogólnie? Dajesz radę?
|
|
#377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zauważyłam u Boryska dwie napuchniete górne trojki(wczoraj jeszcze byly normalne), dzisiaj ślinił sie strasznie i czasami poplakiwał-ida nastepne zeby, a myslalm ze bedzie chwile spokój(3 noce mi ladnie spał)a dwójek na dole brak ![]() Borysek spał w tym czasie(dzisiaj nawet 2godz), to mogłam zrobić.On by mi na pewno bardzo pomagał
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-25 o 22:19 |
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brumeczku kochany u nas wszystko dobrze. Dajemy radę choć żyjemy na wysokich obrotach ostatnio Filip pięknie zaklimatyzował się w przedszkolu, ma już nawet swoją ulubioną koleżankę Maję z którą się przytula ![]() Lila to już rezolutna mała dziewczynka, fajnie się komunikuje, ma swoje zdanie i generalnie twardy charakterek. Do tego zrobiła się córeczką tatusia i mamusię ma w nosie ![]() Ostatnio jedynie przeszliśmy małe choroby, Filip przyniósł z przedszkola wirusowe zapalenie spojówek, ale na szczęście już zdrowi. Ja w pracy już się odnalazłam i zapomniałam że miałam jakąkolwiek dłuższą przerwę.... Daję radę i nie jest źle. ![]() A co na Wizażu się dzieje?? Ktoś mi streści?
|
|
#379 | ||||
|
Zadomowienie
|
Nadrabiam cały dzień.
Przyjechałyśmy dzisiaj do rodziców. Podróż trwała całe 4 godziny (zazwyczaj 2,5) z powodu objazdów. Drogowcy pewnie chcą wszystkie prace zakończyć przed zimą. Lubię prowadzić, ale takie podróże okropnie mnie męczą. Malwiś na widok dziadków wniebowzięta .Za tydzień w piątek lecę do Irlandii na 2 tygodnie. Może w weekend 24-25 liatopada? Cytat:
Cytat:
Plany są po to, by je realizować .Cytat:
Cytat:
Natko a Wy na jakim jesteście etapie z budowa? |
||||
|
|
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na ząb też liczę, ale pewnie jeszcze nie jutro Szaleństwo z tymi zębami ostatnio. Tyle dzieciaków zaatakowały Życzę, żeby dwójki wyszły szybko i bezboleśnie. U nas z tymi akurat zębami nie było problemów.Cytat:
![]() Dasz zdjęcie Lilki? ![]() I co ja słyszę, prawie-teściową zostałaś ![]() Na wizażu 3 ciąże (ale chyba wiesz?), kilka domów w budowie, dwoje maluchów w szpitalu było ostatnio , połowa wątku chorowała, gadamy już o prezentach świątecznych . No i kombinezony były tematem przewodnim niedawno Aaa, i zęby, zęby, zęby A jak tam u Was w tym temacie?
|
|
#381 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mężczyź ni!Mój mąż to egoista, cieszy się że nie musi się z nikim dzielić ![]() Cytat:
Cytat:
Tzn. humor mu w miarę wrócił, ale kaszle okropnie, charczy i widać, że go boli gardło. Mleka od trzech dni nie tknął... Dławi się nim. Obiadu też dzisiaj nie chciał,nawet chrupek kukurydzianych. Pije tylko letnią wodę, ale też nie tyle co zwykle. Nie gorączkuje. Jak zaczyna kaszleć to zaraz jest płacz bo go boli. Umówiłam nas na jutro, na 10 50 do lekarza, bo nie podoba mi się to. Wczoraj nigdzie nie wychodziłam z nim, dzisiaj też. Inhaluję go rano i wieczorem. Marzenko, Dostał tylko drosetux i clemastinum. Smaruję go tez pulmexem baby. Wtedy aż tak nie charczał i osłuchowo było czysto. A powiedz Hani chyba przeszło jak te zęby wyszły, prawda? Brumku, też pomyślałam o tej alergii, ale to bardziej słychać jakby od gardła. Zaczęło się o tej dużej ilości śliny. Już sama nie wiem. Cytat:
![]() Fajnie, że sobie tak ze wszystkim radzisz My już mamy przykryty dachem, teraz czekamy na okna i zamykamy go na zimę, żeby przemarzł
|
||||
|
|
|
#382 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Mamusie.
Odzyskałam hasło do wizażu, najpierw odzyskując hasło do konta e-mail z którego kiedyś korzystałam. Odnalazłam Was. Trochę poczytałam. Kurcze- tu nadal tak fajnie i przytulnie Ponad miesiąc temu oficjalnie "przebrnęliśmy" z Filipkiem przez pierwszy rok razem. Dzień później wzięłam ślub i zaszalałam na własnym weselu. Przedwczoraj wróciliśmy z odwiedzinowej objazdówki po rodzinie i znajomych w okolicach Londynu. Filip jest zdrowy, wesoły i niesamowicie żywy. W zasadzie jedyny problem jaki z nim mam, to skłonienie go do wytrzymania w miejscu przez jakiś czas przekraczający 30sekund. Tak sobie myślę, że w tym poście chciałabym jeszcze podziękować Dziubkowi i Brunetce za pamięć ![]() i..... pogratulować, bo widzę że w tym wątku znów czekamy na dzieci
|
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu, ale Tymek się nacierpi
Ale są tego pozytywy, zaraz będziecie mieli wszystkie zęby i spokój |
|
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę od rana ściskać I spokojnej nocy życzę!Cytat:
Tyle razy obiecywałaś, że nie znikniesz i pierwsza rzecz po powrocie to ... znikałaś Jest tylko jeden sposób, żebyś się mogła zrehabilitować w naszych oczach. Daj mi tu natychmiast chociaż po jednym zdjęciu ze ślubu i Filipa! ![]() Cytat:
![]() O widzisz, jak się przydałam
|
|
#387 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż i bez PMS można by sie wkurzyć ![]() u nas priorix tez bezboleśnie, samo wkłucie to płacz standardowo, i 3 sekundy później po krzyku Cytat:
edit: mam też skierowanie na badania hormonów, miałam je zrobić w określonych dniach kolejnego cyklu, skierowanie jest nie wykorzystane bo mój cykl czerwcowy nadal trwa ![]() nasze organizmy są nieprzewidywalne powodzenia ![]() jacieeeee, fajnie że już w domku Cytat:
tak to jest jak ludzie interweniują w naturę Cytat:
i ja i ona nie lubimy/mamy dystans/boimy się etc więc jak tylko jej kotka złapie jakiś okaz, od razu mam mms z łupem co do rodzeństwa, ja chciałam by Dawid miał rodzeństwo, by miał towarzystwo, nie był sam, i chciałam by różnica wieku była mała, wiem że dla mnie te pierwsze lata będą ciężkie mam tez trochę latek więc to drugi powód szybkiej decyzji każda z nas ma inną motywację, inne warunki: praca lub jej brak, problemy z mieszkaniem czy nawet kwestia wieku, ktoś może to odłożyć w czasie inny nie coś jeszcze cytowałam chyba i nie widzę by się załączyło, nie pamiętam co to było edit: już wiem! Natka i Domek, mam nadzieję że te dolegliwości szybko miną, biduś ![]() witaj Brida cześć youyou
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2012-10-25 o 23:58 |
||||
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Agni u nas masakra. Agata obudziła się godzine temu z histerią, nie daje się wziąć na ręce, wyrywa się, nie da zgasić światła. Dałam Nurofen i śpi. Może faktycznie te 3 albo robale jutro zaczynamy akcje odrobaczania. Albo może to, ze od poniedziałku zostawała do południa z moją mamą
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida!!!!! Wszelki duch... Czesciej musimy zakladac nowe wątki bo wtedy zguby nam sie znajdują
Biedna Agatka. Ewidentnie cos jej dolega. Stawiam na zeby jak po leku śpi. Natka spokojnej nocy zycze. A jutro lec do lekarza i nie czekaj Kolina ciekawa historia z tymi wiewiorkami. Musze ja sprawdzic. Zmykam do wyra. Dobranoc
|
|
|
|
#390 |
|
Wtajemniczenie
|
Ulcia bo mniej fb nie było wieczorem, tylko w komie momentami zaglądałam
![]() i tak ładnie, po imieniu mi piszesz :P Natko, Brumku biedne maluszki ![]() Chelsea w takich sprawach nie do końca wierzę medycynie, za dużo innych zmiennych wchodzi w grę.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Choc jutro juz do pracy
)
Dzieki, dzieki, dzieki

czekaliśmy na szanowną lekarkę godzinę i w drodze powrotnej Julcia usnęła z wycieńczenia-jest tylko po śniadaniu-jak wstanie to mam nadzieję, że zje obiadek z apetytem
, szkoda gadac!

) a dalej mam kropelki pokarmu