|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
![]() I gratuluję. A jak teraz przeżywasz ciążę? Podobnie? Inaczej? Cytat:
|
||
|
|
|
#392 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
.zimno chyba tez jest, aż włączyłam ogrzewanie na trochę.Cytat:
Cytat:
wygląda przerażająco, także wiem co czujesz i znów o 4 rano budzi nas kupa wielka
|
|||
|
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ale paskudna pogoda ![]() dziękuję ![]() ta ciąża jest inna, fizycznie tak samo właściwie, ale psychicznie inaczej, mniej emocjonalnie w pierwszej ciąży skupiałam się tylko na niej, teraz jest już dziecko i to na nim się skupiam, są chwile że o ciąży zapominam (aż wstyd mi to pisać..)
|
#394 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() brrrrrr jak zimno choć teraz piękne słońce wylazło, ale wiatrzysko przeokropne i choć jeżdżę do pracy samochodem to zdążyło mnie w drodze do przedszkola przewiać ![]() na szybko machnęłam już kawkę w robocie i niestety muszę brać się za robotę postaram się szybko uwinąć z kilkoma obliczeniami i do Was zajrzeć ![]() Brida ostatnio o Tobie myślałam mnie też sporo czasu nie było, ale teraz się staram nie zniknąć, więc zaznaczywszy swoją obecność spadam popracować patik |
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
agni, scio czytam z przykrością wasze wpisy
zyczę wam by te jak najszybciej wyszły i dały spokój Agacie i Elilowi, pozostałym dzieciom też, przecież wiekszość przeżywa te katusze ![]() źle to jest wymyślone taka dygresja, jak mieliśmy rtg głowki w czerwcu, to mały miał wtedy chyba 4czy 5 zębów, teraz nie pamiętam, a na zdjeciu widać szczękę jak u dorosłej osoby, normalnie ząbki w szeregu, w kolo, oczywiście to zalążki, ale dla oka laika wyglądają jak ząbki własciwe takie potworki, są tam wszystkie i sie czają
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj sie zorientowałam że mały ma juz wszystkie 4 !!!
Zapałeczka jak Natan w żłobku? i jak twoje szukanie pracy? masz coś na oku? Marinko jak Igorek znosi katarek? co do ciuchów zimowych to ja jeszcze nie ubieram ale chyba zacznę bo jest coraz zimniej, sama w zimowych butach chodzę już a teraz na pole to zakładam rajtuzki spodnie bodziak z długim bluza czapka polarkowa i kurteczka jesienna ja mam wykupione szczepinoki na żółtaczkę wzwB dla siebie i czekam na @ jak przylezie to ide się szczepić żeby się wyrobić do czerwca przed ewent ciążą |
|
|
|
#397 |
|
Zadomowienie
|
patik, widzę Cię na pasku, ale czas się dłuży... tęsknimy
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Lenie ostatnio wyszła trzecie trójka, więc czekamy na ostatnią
a potem piątki, Filipowi dość późno wychodziły i powoli, więc myślę, że jak trójka ostatnia wyjdzie to chwilę odpoczniemy nie mogę mojej Józki oduczyć spania ze mną, nawet jak śpi mocno i ją do łóżeczka włożę to od razu wstaje i wyje to już jest męczące, a myślę że zimą kupimy dzieciom łóżko piętrowe i mała spałaby na dole, tylko w tej sytuacji czarno to widzę wczoraj Lena rozwaliła brodę o stołek, bo tak szaleje z Filipem, wydzierają się i piszczą i biegają od pokoju do pokoju masakra z nią jest, ma coś po mojej mamie, takie kombinowanie gdzie tu wleźć gdzie się wspiąć, a moja mama raz wypadła z okna i złamała obojczyk, jak byla mała wylała na siebie wrzątek i miała wielką bliznę na całą rękę, a raz u kogoś chodziła po rusztowaniach z pokoju do pokoju, skoczyła do środka a było ciemno i nabiła się kolanem na balię, rzepka na wierzchu, krew i aż traciła przytomność- masakra! więc muszę Jóźkę pilnować bo jeszcze się kiedyś zabije
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
jak się chorowitki dzisiaj czują?
![]() u Nas wszystko przeszło
|
|
|
|
#400 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
U nas śnieg z deszczem i zimno. Wstaliśmy o 8. Julek zasnął wczoraj o 18.20 w ubraniu i spał tak całą noc. Dziś urządził histerię pod prysznicem. Janie wiem on się wody boi czy co?? Przerażające to jest ![]() Cytat:
Cytat:
, bo stwierdzilismy wczoraj z tztzem skoro szans na ciaze nie ma to sobie "poszarzujemy bez niczego" no i siesmialismy ze jak ciaza bedzie to cud itp. no to rzeczywiscie moze byc "cud" a chcielismy sie starac tak za pol roku. dobra zobaczymy jak wyjdzie ![]() ![]() dziekuje wam wszystkim za slowa wsparcia dzis czeka mnie sprzatanie bo jutro i w niedziele do szkoly. nie chce mi sie brida, youyou dzien dobry brida dawaj fotki! sorki za niepolska pisownie ale druga reka trzymam Julka
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z nad herbatki
![]() Nocka w porządku. Dwie pobudki na smoka i wstalysmy o 7. Wczoraj Tz miał debiut w Usypianiu Wiktorii. Zlitowala sie nad nim i poszła grzecznie spać. Ważne ze sie nie zraził. Teraz czesciej bede go gonić by mnie wyreczyl. Blondynko dobrze ze B juz lepiej. Pewnie tak jak piszesz, ZĘBY Zanka |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć You you, cześć Brida! Co do zdjęcia, to muszę ten pomysł predstawić siostrom i bratowej No właśnie... rodzeństwo... nie wyobrażam sobie życia bez nich choć bywało różnie to zawsze jedno drugiemu w jakiś sposób pomaga... z jedną siostrą widuje się codziennie, brat u nas mieszka, a z drugą paplamy codziennie po 2 godz przez tel...Najlepsze są święta, kiedy wszyscy zjeżdżają się u rodziców, teraz jesteśmy tutaj razem, ale wcześniej my w polsce, brat mieszkał u swojej żony, siostry gdzieś w świecie... więc święta były zawsze takie wyjątkowe ![]() tż też ma 3 rodzeństwa ![]() Kajool ale to chyba w Aldi Sud? Tej żółtej? Bo u nas wszędzie Aldi Nord-niebieska. Patrzyłam teraz na prospekt Aldi Sud i będą spodnie zimowe 74/80 25km od nas jest chyba Aldi Sud.Byłas w Family? W srode było -50% na zredukowane rzeczy z ta kartą o której Ci pisałam a od czwartku dla wszystkich. |
|
|
|
#403 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do pracy... Szkoda gadać. Na razie się na tyle zniechęciłam, że mi się odechciało aż szukać. Nie wiem co dalej, czas pokaże......
|
|
#404 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
za chuste i pomoc. Cytat:
Cytat:
brumku Marysia w pon idzie po zaswiadczenie do zlobka ze juz zdrowa, a we wtorek dopiero do zlobka. Na jutro sie umowilam z kolezankami do bawialni. Niech sie dziewczyny wyszaleja. Wlasnie skonczylam pic kawusie. Ide zrobic dziecku sniadanie. Pozniej ma podjechac do mnie facet, bo na dzialce obok nas, ktora mamy odstapic gminie na zjazd dwoch drog chca postawic stacje transformatorowa, aby podciagnac nam prad i musze sie dowiedziec co i jak i w razie czego zastzrec pare rzeczy w umowie, bo wiem ze z wybudowaniem nie ma problemu, ale pozniej energetyk robi problemy jak chce sie cos w poblizu niej robic.
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Filip uwielbia przedszkole, chodzi zadowolony i przeboleć nie może jak wstaje w sobotę i ma zostać w domu
![]() lubi wszystkie dzieci, ładnie je i podobno jest grzeczny
|
#406 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() czytam was z kawką ![]() i zmykam zaraz na spotkanie z kolezankami ciężaróweczkami zapomnialam wczoraj napisać- dostalam pierwsze zamowienie na tort "na miasto" na jutro i mam lekką treme trzymajcie kciuki żeby wyszedłwystawilam jakiś czas temu na fb mój tort i stwierdzam że chyba powinnam otworzyć interes ![]() You cześć!! Brida witaj ![]() to jeszcze odnajdzie się karolinee i możemy zorganizować duuuze warszawskie spotkanie dzieci w kulkach mamusie na kawceEdytowane przez adrji Czas edycji: 2012-10-26 o 09:47 |
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
U nas 4 wychodziły niemal bezboleśne (jak wszystkie do tej pory), eraz idą dwie górne trójki juz są plamki białe, ale nie moga sie przebić. Do ego Agata weszła w tej niż 18-miesięczniaka i się chyba na kumulowało
|
|
|
|
#408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki! Na pewno wyjdzie jak zawsze obłędny. A z jakiej okazji torcik? jaki motyw przewodni?![]() I pomysł na biznes świetny! Nie mysl tylko bierz się do roboty ![]() Zanka u nas też Ala diabełek za moją mamą! Widzimy tyle podobieństw, bo ani ja ani mąż jak bylismy mali nie byliśmy tacy ![]() A ze spaniem też mamy problem, ale akurat będę tu bronić dziecia, że przyzwyczjaone do spania z mamą nie chce, nie może spać w swoim łóżeczku. Ja bez Ali obok nie potrafię zasnąć!! Mogę tak godzinę, dwie leżeć z boku na bok się przewracać, dopiero jak ja wezmę do siebie zasypiamy w mig....także u nas to działa w obie strony! Scio, Agni oby ten ciężki okres u Waszych pociech szybko minął. Może cos w tym ejst, że dziecko już teraz potrafi inaczej wyrazic ból niż tylko płaczem! Natka i dla Domka zdrówka. oby to tylko zęby i nic powazniejszego z tego się nie rozwinęło! u nas zimno bo jakieś 3stopnie ale świeci piękne słońce wiec spacer dzisiaj obowiazkowo!I już na pewno w cieplejszej kurteczce. |
|
|
|
|
#409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Aż 3 stopnie za oknem, brrr ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
no i córy marnotrawne wróciły Brida fotki ślubne nam wisisz ![]() You miałam pytać jak tatuaż, nic Ci sie nie dzieje z nim? nie boli nie wymaga uzupełnienia? a u nas zombie-królestwo nie śpimy już kilka nocy tj mój syn budzi się o 4 lub 5 i zasnąć nie może dziś wziełam go już do naszego łóżka i usilnie próbował wcisnąć mi smoczka gdy spałam ząbków nie widzę bo nie chcę pokazać aha miałam pisać wczoraj DDewik naprawdę bardzo ładne stroiki
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Mniej więcej
Tż przyniósł mi wczoraj super wiadomość - od 19.11 będzie wracał szybciej z pracy do domu o jakieś 2 h Szymon zakatarzony Spocił mi się w samolocie, a później musiało go przewiać na płycie lotniska kiedy czekaliśmy na wózek, w dodatku padał deszcz ![]() Zdrówka dla chorujących!
|
#412 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyjdzie w praniu tzn gotowaniu jak zrobie![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a powiedzcie mi jeszcze o co chodzi z tymi 'bazarkami' na fb?? bo wydawalo mi się że fb calkiem ogarniam ale nie spotkałam się z tym jakiegoś linka? czy to jak grupa zamknięta? bo ostatnio działam uskuteczniam dość allegro, zbieramy na duplo
|
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
brumku zauwazylam ze ostatnio pisze zupelnie nie skladnie i moglas nie zrozumiec.
![]() Gotuje pomidorowa z ryzem - pyyccchhhaaaaaaa
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Adrji a co to za tort "na miasto" ?? pokazywałaś już na wątku taki? chyba cos przeoczyłam i nie kumam
|
|
|
|
#415 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam natchnienia...
Jutro teściowie wyjeżdżają na tydzień podobno... Może podładuję akumulatory... Rodzeństwo - też nie wyobrażam sobie, że mogłoby ich nie być. Nie przeszkadza mi moje towarzystwo, ale czasem zwyczajnie brak mi tego harmideru, gdy wszyscy się spotykamy. Tutaj dom trochę ożył, gdy pojawił się Patryk. Mój mąż ma inne relacje ze swoim bratem niż ja ze swoim rodzeństwem... A mysl o drugim dziecku ostatnio mnie bardzo prześladuje, ale raczej na zasadzie, że "nie teraz". Choć ciągle taka opcja istnieje dopóki śpię z mężem ![]() Zdrówka dla chorych! |
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
dodałam coś w klubie, to tak ku pokrzepieniu serc w pewnym sensie
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
U nas wiecej niz 3 stopnie na termometrze, ale odczuwalna nizsza, bo jest zimny, przenikliwy wiatr. Ale pozytyw tez jest - wyszlo slonce. Dziec spi, a ja sie grzeje kawa. Adrij pochwal sie tortem jak juz bedzie gotowy. Dostaniesz kase za niego? ![]() Mamad to super, ze tesciow nie bedzie. Telik Jasiowi zabki ida, czy inny powod nie spania? Ile godzin juz pracujesz? Brida i Youyou witajcie zguby. Jeszcze Dziubek moglby zagladnac... |
|
|
|
#418 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam napisać, że ząb nr 14 (prawa górna trójka) właśnie się przebił
Aczkolwiek nocki niezbyt ciekawe, więc następne białe potwory chyba w natarciu...
|
|
|
|
#419 | |||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
Cytat:
dziwnie mi z tym tak bez pozwolenia ![]() ![]() ![]() Cytat:
miłe słowa? ja pisałam, że spiorę Cię po tyłku ![]() my mamy się sczepić na 18 msc a potem koło 5 roku życia ![]() jakbym o moim teściu czytała ![]() ![]() ejjj tak mi się przypomniało jaki nick miała ta dziewczyna co się więcej nie odezwała jak nie została przyjęta do klubu??
|
|
#420 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej Babolki.
U nas nocka średnia. Malwiś obudziła się o 4 nad ranem, oczy jak 5 złotych i spać nie chciała. Na szczęście po jakichś 40 minutach usnęła, bo nie uśmiecha mi się wstawać o tej porze .Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też nie umiem żyć bez mojego rodzeństwa. Tęsknię za siostrą, za granica bardzo się do siebie zbliżyłyśmy. Choć ch.olernie mnie wkurza (z bratem na spółkę), to nie wyobrażam sobie życia bez nich . Zawsze mówiłam, że jestem zwierzęciem stadnym. Samotność mnie przytłacza. Mimo, że umiem zorganizować sobie zajęcie, gdy jestem sama w domu, to tęsknię za rozmową, obecnością innych.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Tyle razy obiecywałaś, że nie znikniesz i pierwsza rzecz po powrocie to ... znikałaś

.zimno chyba tez jest, aż włączyłam ogrzewanie na trochę.

ostatnio o Tobie myślałam 

Zakończone: 2
za chuste i pomoc.
trzymajcie kciuki żeby wyszedł