|
|
#2731 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Czesc dziewczsyny u nas wszytsko ok nie wiedzialam jak usunac linka wiec go edytuje. kurde nie mam co z nimi zrobic a byly bardzo drogie
Nie rezygnuj z nadziei, nie daj się ponieść rozpaczy z powodu tego, co się stało. Opłakiwanie tego, co nie wróci, co zostało stracone bezpowrotnie, jest najgorsza z ludzkich słabości." - Khalil Gibran
Edytowane przez kobra913 Czas edycji: 2012-10-26 o 11:13 |
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Kobra usuń tego linka i propozycję bo to niezgodne z regulaminem jest.
Nie wolno sprzedawać leków na receptę
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2012-10-26 o 09:15 |
|
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
hej laski
i jak tam paulinka????dra dzieki za wiadomosc pozdrawiam cie serdecznie..... ![]() wiadomo ze teraz takie trudne czasy ale uwazam jednak ze jedno dziecko to malo...jednak chodzi o kwestie czasu drugie chcialabym urodzic na zime bo w lecie w te upaly znow tragedia..dlatego pasuje starac sie na luty marzec ale zeby tak odrazu zajsc.......no i maz mowi ze w lecie lepiej bo lena jak bedzie niedobra to pojdziemy na spacer i sie wybiega a drugie bedzie spalo smacznie w domu bedzie sie darla i drugie nie bedzie sie wysypiac i tak wkolo
|
|
#2734 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() Brawa dl Rafalka-gaduły Mój starszy, ale mało jeszcze mówi...![]() ...ale dokąd?? gdzieś ją sprzedają?? ![]() Cytat:
No to mam nadzieje, ze żołnierzyki juz dotarły do bazy ![]() Cytat:
teraz smieszy mnie tez "planowanie" płci...No a u mnie tak jak pisałam powyżej, juz tylko czekam na rozkręcenie @... postanowiłam w związku z tym wyleczyć wszystkie zęby, bo wstyd się przyznać, ale mam takiego stracha przed dentysta-sadystą, że w ogóle unikałam jak mogłam wizyt...nawet wolę rodzić kilka razy niż leczyć się stomatologicznie (dobrze, że chociaz mam bardzo mocne zęby, bo przy tej ilości wizyt u lekarza jakie miałam w zyciu, to sie dziwię, że w ogóle jeszcze zęby mam ( No ale chyba dojrzałam (w końcu... no ale poczekam, bo wiem, że delikatny i slucha pacjentów i nie zddziera kasy za wszelką cene mam tylko nadzieję, że wtedy juz bede wiedziała na czym stoję z cyklem... bo ja bez znieczulenia to nawet buziaka nie otworzę... ![]() poza tym juz piatek...ten weekend mąz ma wolne Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-10-26 o 11:24 |
|||
|
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
IUI doszło do skutku... ale nie wiem czy potrzebnie Spóźniliśmy się trochę na wizytę przez korki a na dodatek czekałam jeszcze 20 min na swoją kolej Materiał mieliśmy ze sobą z domu i nie wiem czy nie za długo "czekał". Po ponad godzinie mi podał. Twierdzi, że do IUI musi się upłynnić i jest ok. A poza tym jeszcze pęcherzyk nie pękł i zastanawiał się czy nie przełożyć zabiegu na sobotę Pokazał na monitorze, że ładnie rośnie i była tam liczba 20.8 to chyba wielkość pęcherzyka nie? Wczoraj miałam 13dc. Ale, że my w sobotę nie możemy przyjechać, bo mąż cały dzień pracuje to zrobił wczoraj...moim zdaniem w sobotę i tak by było za późno...bo w poprzednim cyklu w 14 dc już było pęknięte. Cenowo mnie to kosztuje tyle co wizyta, dlatego się zgodziłam. Dziś robiłam test owu ale jakoś dziwnie wyszedł...jedna kreska gruba, a druga jakaś taka zamazana i nieregularnego kształtu a do tego blada tak to jest jak się kupuje tanie testy na ebayu zrobię drugi później...Ogólnie mam mieszane uczucia co do całego tego IUI i nie robię sobie nadziei tak jak w poprzednim cyklu. ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Zrobiłam test owu i wyszły II krechy
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2012-10-26 o 14:04 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Jola ja też sobie zęby wyleczyłam, zaczęłam już od grudnia, żeby zdążyć przed zajściem w ciążę, z którą zaczęliśmy działać od kwietnia, a tu ciągle nic
![]() Paula no to pozostaje trzymać kciuki Mam nadzieje, że się uda i już niedługo ujrzysz dwie kreski ale nie na teście owulacyjnym ![]() A ja jutro będe tydzien po prawdopodobnym (daj Boże) zapłodnieniu i chcę zrobić jutro test...wiem za wcześnie, ale wieczorem idziemy do mojej mamy na 50-tkę i będzie drinkowanie
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do porodu ja całe lato przechodziłam i czułam się rewelacyjnie,a ciebie lato męczyło? to już zależy od dziecka,każde jest inne jedno prędzej chodzi,jedno prędzej mówi,nie ma co porównywać. Cytat:
![]() oj za wsześnie,ale mimo wszystko kciuki zaciskam
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, Libra trzymam za Was kciuki.
Jola jak tam? rozkrecilo się? |
|
|
|
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
dra nie ma latwo w dzisiejszych czasach moj maz pracuje niby stala ma pensje ale 3 tys nie przekroczy na miesiac ale wiem ze niektorzy zarabiaja mniej przy tym mamy lkredyt wiec z 5 stoweczek idzie na oplaty na miesiac mimo wszystko nie jest zle nie moge powiedziec bo zawsze cos dorobi po znajomych pomoze i zawsze jakas lewa kasa jest....mimo wszystko mysle ze jakos bysmy dali rade wiadomo ze gdybym jeszcze i ja oracowala to byloby lepiej ale jak pomysle ze mam po 5 latach gdy lena pojdzie do szkoly znow chodzic z brzuchem to wole miec to teraz za soba a pzniej isc do pr bo mieszkam z maam ktora bedzie mogla mi siedziec z dziecmi...wiec to tak jest
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- paula ale jestem ciekawa co z tego bedzie trzyma kciuki
|
|
#2740 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i na następny cyklCytat:
Matko, Rafałek ma już 2 latka, szok To już taki cwaniaczek z niego. Sama radość Cytat:
Cytat:
Paula, tak zapytam, nie masz wcześniej monitorowanego cyklu, bo widzę, że stosujesz testy owu? U mnie wygląda to tak, że przyjmuję leki stymulujące, jadę kilka razy na podgląd czy pęcherzyki rosną. Jak już ma odpowiednią wielkość, dostaję ovitrelle i umawiam się na IUI. Partner oddaje nasienie, które jest preparowane i dopiero mi podawane. Później jeszcze gin sprawdza czy pęcherzyk pękł. Dziewczynki, na usg okazało się, że niestety znów mam cysty i muszę czekać aż się wchłonął i dopiero będę mogła podejść do IUI. No i niech ktoś powie, że to nie jest jak na złość
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam monitorowango cyklu, bo lekarz tu jest co 2 tygodnie a nasienie też preparuje przed podaniem za dalsze próby!! U nas też wszystko pod górkę w kwestii wizyt, badań... zawsze coś się kiepści jak mamy konkretnie zaplanowane |
|
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet jakby wziąć pod uwagę czarny scenariusz, że spóźniliście się z nasieniem, poprawka była. A poza tym pewnie jakby sie okazało, że nasienie jest za słabe, pewnie wcale by nie zrobiono Ci IUI. Szkoda, że lekarz jest raz na 2 tygodnie, ciężko trafić, żeby wszystko się zgrało. Ja też nie mogę sobie zaplanować wielu rzeczy, bo w kółko coś staje na przeszkodzie. Mam nadzieję, że w końcu zostanie nam to wynagrodzone Oczywiście zaciskam mocno kciuki za Ciebie
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinko mam nadzieję że uda Wam się zostać rodzicami bez in vitro bo to stresujaca procedura. Zabieg będzie częściowo refundowany więc i tak trzeba będzie wyłożyć kilka tysięcy z własnego portfela. Cysty są wynikiem symulacji? Jak długo się wchlaniaja?
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Libra robilas test? |
|
|
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Cherubinko powodzenia, aby te cysty czym predzej sie wchlonely i pamietaj... Co nas nie zabije to nas wzmocni
![]() Test wyszedl tak jak powinien czyki jedna krecha kurde i jakos mam wrazenie i ze w tym cyklu kicha
|
|
|
#2745 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam potrzymać kciuki
Jak mija wam weekend? Ja mam wolną chwilkę na sprzątanie bo mąż zajął się malutką ![]() Nigdy nie sądziłam, że można mieć "przyjemność" ze sprzątania W cudzysłowie dlatego, że przyjemnością to jednak nie jest, ani tym bardziej odpoczynkiem, ale zawsze to jakieś oderwanie od dziecka, które chce być przy mnie 24/7, szczególnie jak mnie widzi.
|
|
#2747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak gin mi teraz powiedziała, że to tzw. efekt odbicia. Wchłaniają się zazwyczaj przez 2 cykle. Naduś, chciałabym ominąć in vitro, ale nie wiem czy to się uda Zdaję sobie sprawę z kosztów jakie mnie czekają nawet przy refundacji. Jednak chociaż częściowe dofinansowanie to już jest dla mnie coś Cytat:
Pomimo Twoich przeczuć ja kciuków jeszcze nie puszczam
|
|
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale to wyjete z kontekstu- moze odnosilas to do czegos a ja nei wylapalam ![]() ciąża nie jest przeciwwskazaniem do znieczulenia. Tylko trzeba powiedziec, ze sie jest w ciąży, żeby dostac odpowiednie. Ustka- ach... dzis myslalam o niej, bo tak mysle ze jeszcze z meisiac i trzeba wczasy bukowac ![]() Cherubinko- tule ![]() Paulinko- no to kciukasy za białą armię!!!
|
|
|
#2749 |
|
Wtajemniczenie
|
witam laski
znow trzeba zaczac tydzien na nowo...jakos sie strasznie objadal ostatnio nie wiem co mam z tym zrobic...cherubinka mysle ze bedzie dobrze nie mozesz sie poddawac one sie wchlona.. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- libra nie za wczesnie z testem??ja jak z mala robilam to nie wyszedl a za 3 dni juz byl lekko pozytywny paulinaizabela fajnie byloby jakbysmy w tym miesiacu we dwie zafasolkowaly ...chyba na nastepny cykl zapiszecie mnie na liste staraczek...ale to jeszcze do obgadania narazie w tym cyklu troche sie moglismy spoznic tzn w 18 dc bylo juz na luzie co bedzie to bedzie ale wolalabym zeby byl juz styczen! ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- a co do planowania plci...kazdy wie _przed owulacja corka,w owulacje syn...ja o ile zobacze 2 kreski bedzie syn bo zrobilismy to albo po owul.albo w owul.. ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- o w ddtvn mowia o refundacji in vitro ze niby od 1 lipa 2013....
|
|
#2750 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Witam oczywiście z kawką
![]() Libra, może za wcześnie na test było... Poza tym musimy popracować nad pozytywnym myśleniem...![]() Cherubinko, no niech to szlag... Oby cysty szybko sie wchłonęły ![]() Paulina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paulinko, prosze o aktualizaję na liście... cykl 4 ostatnia @ 28.10 ![]() Wiecie co, ale się (łagodnie pisząc, bo nie chcę przeklinać ) wkurzyłam wczoraj... idziemy rano do samochodu, a tam nam ktoś obie tablice rejestracyjne za **** tzn ukradł Pomijam fakt, ze pewnie wkrótce dowiemy sie do jakiego przestępstawa komus te tablice były potrzebne i mąz pewnie będzie musial sie tłumaczyć... Dobrze, ze chociaz dzień się miło zakończył wygraną Czarnych Słupsk |
||
|
|
|
|
#2751 |
|
Wtajemniczenie
|
yolanda szkoda ze dostalas @ kurcze...
---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- wlasnie a jak tam nasza lista??sa jakies zafasolkowane juz???a moze na swieta jakies prezenty ??\ja malej juz powoli kupuje prezenty pod choinke...narazie mam duza bajke odkupilam od sasiadki bo niechcacyu jej maz kupil 2 takie same...jak sobie pomysle ze teraz dziecko zaczyna rozumiec tzn swiety mikolaj i te sprawy to zaczne powoli zbierac
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
halo jestescie???chcialam dolaczyc do listy staraczek moj @ ostatni 6.10
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Na tym wątku jestem od 23 lutego i jeszcze nie miałam okazji gratulować żadnej z nas dwóch kreseczek, a szkoda...
Jeśli chodzi o pozytywne myślenie to fakt mam z tym problem...test powtórzę w piątek (dzień spodziewanej @) Jola co za pech, czemu ludzie są tacy wredni? Ja też zawsze jak cos odłożę...to nagle trzeba "władować" w samochód
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nie wychodzi, to płeć schodzi an długi tor To zrozumiałe. Ja sobie powiedziałam, że poł roku celujemy w dziewczynkę, jak się nie uda,to w tedy juz jak leci ![]() Nie ma nawet za bardzo co czytać. Bo w znieczuleniu chodzi o to, żeby nie bylo substancji obkurczającej naczynia, jesli jest ktos w ciąży, dlatego trzeba powiedziec ze ma sie dzidziusia w brzuchu Acz kolwiek niektorzy profesorowie medycy uwazaja, że to i tak nie ma wplywu, bo kobieta z nerwów na fotelu wiecej adrenaliny uwolni No ale trzeba powiedziec, żeby nie bylo niespodzianek. No i jesli nie ma nic pilnego, to najbezpieczniejszy na leczenie drugi trymest. Z tablicami to bym z***ała i ja ja pourywała jakbym dorwala !!!!!!!
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dentystka też mówiła, że nie ma przeciwwskazań do znieczulenia. Ale rzeczywiście lepiej leczy się w drugim trymestrze.
Ja dwa pierwsze cykle celowałam na chłopca ![]() a teraz jak leci
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
ja na początku celowałam jak leci a potem na dziewczynkę
|
|
#2757 | |||||
|
Zadomowienie
|
No szkoda, ale juz się pogodziłam z tym i zbieram siły na nowy cykl...
Cytat:
Cytat:
...ale to i tak mało....no ale z drugiej strony nas też za dużo tu nie ma![]() Cytat:
no musi sie w końcu ruszyć!!!Cytat:
teraz przynajmniej zlodzieje będa mieli odrobine trudniej... ![]() Cytat:
Teraz zrobię sobie pantomogram wszystkich zębów, pierwszą wizytę na 28 listopada mam (to bedzie 32 dc to już moze będe wiedziała czy moge leczyć czy zaczekać do tego drugiego trymestru ).A ja dzisiaj na paznokcie idę...i nie mam pomysłu na zdobienia...zdam się na kosmetyczke chyba ![]() A i do mojej "walki" dołączyłam castagnusa... może mi trochę długość cyklu skróci...no bo idzie z tym oszleć
Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2012-10-30 o 07:40 |
|||||
|
|
|
|
#2758 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a pamietacie nasze slynne ziolka????ja je pilam i za niedlugo zaszlam w ciaze....moze ktoras sie skusi??
|
|
#2759 |
|
Zadomowienie
|
A co to za "słynne ziólka"?? Ja pije drugi cykl zioła o. Sroki nr 3...
|
|
|
|
|
#2760 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Masakra co za ludzie Cytat:
Cytat:
za II kreseczki ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech jesienny dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 4 staraczki paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Libra22 (Monika, 27 lat, Bydgoszcz) cykl 8, last @ 02,10 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 47, last @ 23,10 yolanda9 (Jola, 31 lat, Pomorze) cykl 4, last @ 28,10 Malinka123108 cykl 1, last @ 06,10 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 4 zafasolkowane: Agasobo (Agnieszka, 29 lat, Łódź) gratulujemy! dwie kreseczki w 17 cyklu (t.p 16/18.11.2012r.) Kobra913 (Agnieszka) gratulujemy! dwie kreseczki w 20 cyklu (t.p 31.12.2012r.) Kadia83 (Anna, 28 lat, Anglia) gratulujemy! dwie kreseczki w 14 cyklu (t.p 13-18.03.2013r.) Ewakol (Ewa, 25 lat, Poznań)gratulujemy! dwie kreseczki w 34 cyklu (tp.19.04.2013r.) Szczęśliwe mamusie i ich maleństwa, czyli nasze "wątkowe" spełnione marzenia !! Dra - Rafał - ur.14.09.2010r. Lisica1 - Małgorzata - ur.26.10.2010r. Kotek81 - Izabela - ur.21.11.2010r. Coralady - Liliana - ur.08.04.2011r. Bella7 - Lena i Liliana - ur.26.04.2011r. Nadiazloto1 - Amadeusz i Sergiusz - ur.14.06.2011r. Edzia - Camilla - ur.24.06.2011r. Malinka123108 - Lena - ur.13.07.2011r. Egwene6 - Gabriel i Emma ur.12.09.2011r. Magdulec - Gabriel - ur.27.09.2011r. Danika - Olga - ur.04.10.2011r. Tincia - Liliana - ur.04.11.2011r. Karolca - Ewelina - ur. 22.03.2012r. Rinco - Sebastian - ur. 20.05.2012r. Tacca - Piotr - ur. 17.06.2012r. Sas - Lena - ur.07.07.2012r. Irmusia81 - Leon - ur.11.07.2012r. Dziewczyny odzywajcie się i dajcie znać co u Was, trzeba uaktualnić listę !!! Malinko podaj swój wiek i skąd jesteś to uzupełnie na liście Jola chodzi właśnie o ziółka o.Sroki |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

- kilka dłubanek

Mój starszy, ale mało jeszcze mówi...

( No ale chyba dojrzałam (w końcu...
Wczoraj miałam 13dc. Ale, że my w sobotę nie możemy przyjechać, bo mąż cały dzień pracuje to zrobił wczoraj...moim zdaniem w sobotę i tak by było za późno...bo w poprzednim cyklu w 14 dc już było pęknięte. 

i 
To już taki cwaniaczek z niego. Sama radość

W cudzysłowie dlatego, że przyjemnością to jednak nie jest, ani tym bardziej odpoczynkiem, ale zawsze to jakieś oderwanie od dziecka, które chce być przy mnie 24/7, szczególnie jak mnie widzi.