Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-26, 14:08   #1171
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chyba nadszedł czas na mojego dziadka. Zaczął sinieć i lekarz stwierdził że zaczyna umierać. Dał mu silne leki przeciwbólowe, siostrze nie chcieli ich wydać w aptece, dzwonili do lekarza czy się nie pomylił. Ja już tylko modlę się aby się nie męczył...
Tamlin smutne to kiedy nasi kochani dziadkowie i babcie odchodzą tulę cię mocno bo wiem co przeżywasz

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:09   #1172
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cześć Dziewczynki!

Zawzięłam się, że zanim napiszę to Was nadrobię i udało się jakoś

Gratuluję nowym mamuśkom

Anesh pytałaś o koszt - cc kosztuje w tej klinice 2000zł my dodatkowo mieliśmy taki pokój rodzinny, który nas za dwie doby kosztował 1200zł

Tamlin przykro mi z powodu dziadziusia, trudno sobie wyobrazić odejście kogoś bliskiego, ale tak jak piszesz najważniejsze aby nie cierpiał.

Co do smarowania pupki to mi położna powiedziała, że nie ma potrzeby smarować, ja nawilżam jedynie po kąpieli. No i ważne aby osuszać wszystkie fałdki.

Ja zaliczyłam już baby bluesa, od razu jak wróciliśmy do domku, zaczęłam ryczeć na zawołanie wręcz. Przytłoczyło mnie to wszystko, całą ta odpowiedzialność za małego człowieczka, wstawanie nocne i ciągłe zmęczenie, poza tym nerwy, że mały marudzi przy cycu a ja nie mam cierpliwości, nie mówiąc już o TŻcie, który zaczął się wkurzać, że znęcam się nad dzieckiem, bo przecież można ściągnąć pokarm i dać z butli.. A ja chciałam bardzo z cyca, w związku z czym poszłam trochę na łatwiznę i zaczęłam używać nakładek na sutki. A teraz nie mogę ich odstawić Próbujemy codziennie, ale mały się już przyzwyczaił do nich.. I kolejny stres.
Czy któraś z Was używa tych nakładek?

Generalnie Misio nasz jest spokojny, choć od wczoraj zaczął jeść co godzinę, w nocy co dwie, na początku dawał więcej pospać bo i 4h mu się zdarzały. Ja mogę wstawać aby tylko zaczął tego cyca ładnie ssać Moje pokłady cierpliwości chyba wyczerpał już mój TŻ

Załączam Wam fotkę mojego modela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17102012397.jpg (129,8 KB, 85 załadowań)
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:10   #1173
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Ile????????!!!!!!!!
Jezu co to za kwota...
U nas max 50zł i to nie "co łaska" tylko od razu w oczy mówią.

A tu mój mały chwilowo śpiący marynarz
U nas 6 lat temu było 50zł za chrzest, może dlatego że to małe miasteczko i wiedzą że tu duże bezrobocie jest. Nawet nie wiem ile teraz ale niebawem będę wiedzieć bo idę zgłaszać naszą pannę

Iwoncia systojny ten twój marynarz

Lewek - twój skarbek to urodzony myśliciel

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski

Edytowane przez Bafi@Home
Czas edycji: 2012-10-26 o 14:12
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 14:18   #1174
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja zaliczyłam już baby bluesa, od razu jak wróciliśmy do domku, zaczęłam ryczeć na zawołanie wręcz. Przytłoczyło mnie to wszystko, całą ta odpowiedzialność za małego człowieczka, wstawanie nocne i ciągłe zmęczenie.
Jakbym czytała o sobie. A teraz lepiej się już czujesz?
A zdjęcie rewelacja
Stary 2012-10-26, 14:23   #1175
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Jakbym czytała o sobie. A teraz lepiej się już czujesz?
A zdjęcie rewelacja
Trochę lepiej, postanowiłam tak się nie przejmować tymi nakładkami, choć wieczorami jak się ściemni i jestem bardziej zmęczona po całym dniu, to znów mnie dopada. I znów oczy mokre... Kiedy to przejdzie?! Matko, człowiek się może wykończyć.
Stary 2012-10-26, 14:28   #1176
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Trochę lepiej, postanowiłam tak się nie przejmować tymi nakładkami, choć wieczorami jak się ściemni i jestem bardziej zmęczona po całym dniu, to znów mnie dopada. I znów oczy mokre... Kiedy to przejdzie?! Matko, człowiek się może wykończyć.
Nie przejmuj się nakładkami, najważniejsze, że Mały je z cycka i się nie denerwuje.
Ja pomimo tego, że Maja ma już miesiąc i tydzień i naprawdę jest raczej bezproblemowa w dalszym ciągu mam gorsze okresy. A najbardziej boję się wieczorów. Co prawda Ona bardzo ładnie śpi, ale każdego wieczoru boję się, że dzisiaj to na pewno noc będzie cała nieprzespana. Poza tym mam cały czas schiza, że jej się w nocy coś stanie więc każde jej kwęknięcie to ja jestem na nogach.
Stary 2012-10-26, 14:32   #1177
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przejmuj się nakładkami, najważniejsze, że Mały je z cycka i się nie denerwuje.
Ja pomimo tego, że Maja ma już miesiąc i tydzień i naprawdę jest raczej bezproblemowa w dalszym ciągu mam gorsze okresy. A najbardziej boję się wieczorów. Co prawda Ona bardzo ładnie śpi, ale każdego wieczoru boję się, że dzisiaj to na pewno noc będzie cała nieprzespana. Poza tym mam cały czas schiza, że jej się w nocy coś stanie więc każde jej kwęknięcie to ja jestem na nogach.
Dzięki za wsparcie. Ja też właśnie się boję tych kolek, płaczu i jeszcze większego zmęczenia, i wieczorów. Fatalnie że urodziłam akurat jesienią, depresyjna pora roku, a tu tyle wyzwań przed nami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 14:55   #1178
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Chyba nadszedł czas na mojego dziadka. Zaczął sinieć i lekarz stwierdził że zaczyna umierać. Dał mu silne leki przeciwbólowe, siostrze nie chcieli ich wydać w aptece, dzwonili do lekarza czy się nie pomylił. Ja już tylko modlę się aby się nie męczył...
Pomodlę się za Niego.
Tak bardzo boję się śmierci

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
śliczniusia i jaka jużduża z niej pannica mam kochana pytanko, bo na focie Melcia ma główkę do tyłu odchyloną jak leży czy częśto tak śpi? bo moja Jagódka tak i jak pediatra to zobaczył, gdy ją śpiącą na przewijak wyłożyłam to wysłał mnie do neurologa ten kazał mi ją nosić tylko poziomo i inaczej wycigac z łóżeczka+ wszystko w łóżeczku na wysokosci oczu, by główki nei odchylała i za miesiąc kontrola, by sprawdzic czy to nawyk był czy coś innego
To mnie teraz przestraszyłaś..
Melcia ogólnie sama się poprawia. Tak długo się kręci aż nie będzie Jej wygodnie. A czy często? Nie zwróciłam uwagi Ale teraz będę się przyglądać.

W jaki sposób masz Jagódkę wyciągać?

Daję zdjęcie butów i torebki, bo sweterka nie mam. Chociaż ten, co mam na zdjęciu to w lumpie wyszperałam, razem ze spodniami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0041.jpg (154,1 KB, 98 załadowań)
Stary 2012-10-26, 14:57   #1179
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za wsparcie. Ja też właśnie się boję tych kolek, płaczu i jeszcze większego zmęczenia, i wieczorów. Fatalnie że urodziłam akurat jesienią, depresyjna pora roku, a tu tyle wyzwań przed nami.
Rozumiem Cię w 100%.
A to prawda, pora roku nam nie sprzyja, szczególnie, że teraz zaczną się naprawdę brzydkie pogody, gorzej będzie z wyjściem na spacer itd., ale pocieszam się, że na wiosnę nasze dzieciaczki będą już całkiem spore. Szkoda tylko, że wtedy trzeba będzie wrócić do pracy...
Ja momentami czuję się jak chodząca mleczarnia, która zatraciła własne JA Potrafię przechodzić cały dzień w piżamie no bo i tak co chwila wyciągam cyca. Chciałabym czasem zrobić się na bóstwo i wyjść chociaż na godzinkę, ale w dzień to trudno ocenić czy Maja po jedzeniu pośpi godzinę czy trzy.
Stary 2012-10-26, 15:11   #1180
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem Cię w 100%.
A to prawda, pora roku nam nie sprzyja, szczególnie, że teraz zaczną się naprawdę brzydkie pogody, gorzej będzie z wyjściem na spacer itd., ale pocieszam się, że na wiosnę nasze dzieciaczki będą już całkiem spore. Szkoda tylko, że wtedy trzeba będzie wrócić do pracy...
Ja momentami czuję się jak chodząca mleczarnia, która zatraciła własne JA Potrafię przechodzić cały dzień w piżamie no bo i tak co chwila wyciągam cyca. Chciałabym czasem zrobić się na bóstwo i wyjść chociaż na godzinkę, ale w dzień to trudno ocenić czy Maja po jedzeniu pośpi godzinę czy trzy.
Cytat:
Cześć Dziewczynki!

Zawzięłam się, że zanim napiszę to Was nadrobię i udało się jakoś

Gratuluję nowym mamuśkom

Anesh pytałaś o koszt - cc kosztuje w tej klinice 2000zł my dodatkowo mieliśmy taki pokój rodzinny, który nas za dwie doby kosztował 1200zł

Tamlin przykro mi z powodu dziadziusia, trudno sobie wyobrazić odejście kogoś bliskiego, ale tak jak piszesz najważniejsze aby nie cierpiał.

Co do smarowania pupki to mi położna powiedziała, że nie ma potrzeby smarować, ja nawilżam jedynie po kąpieli. No i ważne aby osuszać wszystkie fałdki.

Ja zaliczyłam już baby bluesa, od razu jak wróciliśmy do domku, zaczęłam ryczeć na zawołanie wręcz. Przytłoczyło mnie to wszystko, całą ta odpowiedzialność za małego człowieczka, wstawanie nocne i ciągłe zmęczenie, poza tym nerwy, że mały marudzi przy cycu a ja nie mam cierpliwości, nie mówiąc już o TŻcie, który zaczął się wkurzać, że znęcam się nad dzieckiem, bo przecież można ściągnąć pokarm i dać z butli.. A ja chciałam bardzo z cyca, w związku z czym poszłam trochę na łatwiznę i zaczęłam używać nakładek na sutki. A teraz nie mogę ich odstawić Próbujemy codziennie, ale mały się już przyzwyczaił do nich.. I kolejny stres.
Czy któraś z Was używa tych nakładek?

Generalnie Misio nasz jest spokojny, choć od wczoraj zaczął jeść co godzinę, w nocy co dwie, na początku dawał więcej pospać bo i 4h mu się zdarzały. Ja mogę wstawać aby tylko zaczął tego cyca ładnie ssać
Moje pokłady cierpliwości chyba wyczerpał już mój TŻ

No, no z modela niezły myśliciel
Dziewczyny bardzo Wam współczuję
Nie ma nic gorszego niż zamartwianie się i obwinianie samej siebie za jakieś drobne niepowodzenia... Czasem po prostu pojawiają się przeszkody, na które nie mamy wpływu. Najważniejsze, że dzieciny zdrowo rosną, są najedzone i czasem nawet szczęśliwe
Po pierwszej ciąży, potem jak straciłam drugie dzieciątko też bardzo się za wszystko obwiniałam, ale nie tędy droga kochane.
Pora roku faktycznie sprzyja wszelkim załamaniom, ale wszystkie mamy dla kogo się starać a nawet poświęcać... Ja tam zdania nie zmienię, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz jaka mogła nam się w życiu przydarzyć.
Trzymajcie się cieplutko i głowy do góry
Kwiatuńki kolorowe na poprawę nastroju
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:20   #1181
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Pomodlę się za Niego.
Tak bardzo boję się śmierci

To mnie teraz przestraszyłaś..
Melcia ogólnie sama się poprawia. Tak długo się kręci aż nie będzie Jej wygodnie. A czy często? Nie zwróciłam uwagi Ale teraz będę się przyglądać.

W jaki sposób masz Jagódkę wyciągać?

Daję zdjęcie butów i torebki, bo sweterka nie mam. Chociaż ten, co mam na zdjęciu to w lumpie wyszperałam, razem ze spodniami
super!! szczegolnie torebka mi sie podoba!! poluje teraz wlasnie na brazowa, mzoe z etorebki zamowie. a ta skad masz? jakis konkretny sklep?

aa i kurcze moja pannica tez czasem z taka glowa odchylona spi...

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 15:37   #1182
colds
Zakorzenienie

kasiam - Z castelli.
W sumie to ja chciałam jakąś czarno karmelową, ale w końcu zdecydowałam się na tę.
Stary 2012-10-26, 15:37   #1183
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
No, no z modela niezły myśliciel
Dziewczyny bardzo Wam współczuję
Nie ma nic gorszego niż zamartwianie się i obwinianie samej siebie za jakieś drobne niepowodzenia... Czasem po prostu pojawiają się przeszkody, na które nie mamy wpływu. Najważniejsze, że dzieciny zdrowo rosną, są najedzone i czasem nawet szczęśliwe
Po pierwszej ciąży, potem jak straciłam drugie dzieciątko też bardzo się za wszystko obwiniałam, ale nie tędy droga kochane.
Pora roku faktycznie sprzyja wszelkim załamaniom, ale wszystkie mamy dla kogo się starać a nawet poświęcać... Ja tam zdania nie zmienię, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz jaka mogła nam się w życiu przydarzyć.
Trzymajcie się cieplutko i głowy do góry
Kwiatuńki kolorowe na poprawę nastroju
Dzięki Kochana za otuchę
Mam nadzieję, że również niebawem będę mogła stwierdzić, że macierzyństwo to najpiękniejsza rzecz, na razie zrobiło się w moim życiu strasznie poważnie, nigdy nie czułam się tak odpowiedzialna za drugą osobę.

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2012-10-26 o 15:41
Stary 2012-10-26, 15:45   #1184
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Ile????????!!!!!!!!
Jezu co to za kwota...
U nas max 50zł i to nie "co łaska" tylko od razu w oczy mówią.

A tu mój mały chwilowo śpiący marynarz
no to mnie rozwaliłas na łopatki...
myślałam, że te 200 zł to mało (bo sądziłam, że powie coś ok 500 zł, bo to taki ksiądz - kościół od 10 lat się buduje i co tydzień na ogłoszeniach jest durny zwyczaj, z którym pierwszy raz się w mieście spotkałam, że wyczytuje kto ile dał. i ciągle przypomina, żeby przynosić mosiądz itd)
w takich przypadkach to myślę, że za sakramenty powinien być ustalony cennik

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
śliczniusia

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

no to małą przybiera jak na drożdżach ja boję się pomyślec ile 31 będzie ,bo mamy usg główki wtedy powtórne i ważyc tez bedą mała co do ślinienia to Jagódka ślini się co nie miara, szczególnie gdy jest na brzuszku no i rączki całe już prawie do buzi wkłada hehe

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

hehe ale minkę strzelił

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

śliczniusia i jaka jużduża z niej pannica mam kochana pytanko, bo na focie Melcia ma główkę do tyłu odchyloną jak leży czy częśto tak śpi? bo moja Jagódka tak i jak pediatra to zobaczył, gdy ją śpiącą na przewijak wyłożyłam to wysłał mnie do neurologa ten kazał mi ją nosić tylko poziomo i inaczej wycigac z łóżeczka+ wszystko w łóżeczku na wysokosci oczu, by główki nei odchylała i za miesiąc kontrola, by sprawdzic czy to nawyk był czy coś innego

a w ogóle jak tam wasze dzieciaczki trzymają dobrze główkę w pionie, bo moja ma 7 tyg i czasem mi ją odchyli jak się pręzy na kupkę do odbicia wiem, że to mija ale kiedy mniej więcej? bo nie chcę się zamartwiac na zpas, bo Ci pediatrzy to wszystkie choroby podejrzewają u dzieci

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

ja sudocremu i podobym kremow nie uzywam w ogole. Jagódce wystarczy ten babydream krem na odparzenia, co w ogole jestem w szoku, bo wszystko cacy, różowiutkie nawet jak mega kupkę nawali, czy gdy w siusiu dłużej poleżyno raz miała lekko podrażnioną pupkę ale to 3h leżała w pełnym pampku, bo mamusia nie zorientowała się, że dziecko nawaliło, bo tak słodko spała

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

co do czkawki, to moja miała w bruzchu dwa razy dziennie teraz ma różnie, są dni, że cały dzień miaął(ale to gdy karmiliśmy ją bebiko, a nie wiedzielismy, że ma alergie) teraz po zmianei na biebilon po jedzonku ma rzadko, częściej gdy zmarznie
Angel, nam z kolei ortopeda na pierwszej wizycie powiedział, żeby pilnować ułożenia ciała, bo mała tak dziwnie się przekrzywiała (jak na zdjęciu) i że to prawdopodobnie od tego, że tak była ułożona w brzuszku. Kazał ją korygować żeby później rehabilitacja nie była potrzebna. Więc ile mogłam, to z nią walczyłam o poprawną prostą postawę (szczególnie jak leżała na brzuszku). w środę byliśmy na wizycie i już było ok. zresztą sama zauważyłam, ze mniej się krzywi podczas leżenia.

Colds, piękna torebka...

BTW kiedy maluchy zaczynają ząbkować? nie wiem co się dzieje, ale od tego ryku, który zrobiła we wtorek, jest trochę inna. Trochę bardziej niż zwykle marudna, smoka wypluwa (nagle wszystkie przestały jej pasować), rączki wkłada do buzi non stop, ślini się okropnie, a jak już ssie smoka to tak inaczej niż zwykle, jakby bardziej dziąsłani trzymała? ... na pierwszy ząb za wcześnie przecież, więc o co chodzi?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8230043.jpg (60,7 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9040123.jpg (79,3 KB, 71 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-10-26 o 16:03
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 15:52   #1185
Dearlie
Zakorzenienie

Colds świetne buty!!!

Jak ja Wam zazdroszczę zakupów... ja chodzę cały czas w balerinach na gołe stopy!!! Wyobraźcie sobie jak durnie wyglądam w taką pogodę jak dziś, pomijając fakt, że cały czas boję się, aby przez to się nie rozchorować. Od czasu do czasu ubieram tylko adidasy pożyczone od mojej mamy, ale to na wyjścia typu 5 minut do sklepu. Moje nogi są jak baniaki i nie jestem w stanie ubrać nawet botków, które kupiłam o rozmiar większe w tamtym roku. Nie wspominając już o tym, że wszystkie płaszcze noszę rozpięte i też marznę nieludzko. A nie chcę teraz kupować nic gigantycznego, bo wolę poczekać do porodu i kupić coś większego, ale jak już brzuszek będzie trochę mniejszy. Ale znowu sobie pomarudziłam.

Cytat:

Zdjęcie jest po prostu B-O-S-K-I-E !
Stary 2012-10-26, 15:54   #1186
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem Cię w 100%.
Dziewczyny, ja też tak miałam po powrocie do domu ze szpitala, chodzenie w piżamie i płacze... Trwało to z 4-5 dni, bo potem wzięłam się w garść i teraz codziennie biorę Henia do łazienki, wsadzam w bujaczek i biorę prysznic, myję włosy, suszę się, maluję (to też ważne, bo tuszuję te okropne wory pod oczami i używam różu, żeby zdrowiej wyglądać ) i ubieram tylko w fajniejsze ciuchy (do cyca można podwinąć koszulkę czy sweterek). Wiecie jak dobrze się dzięki temu czuję?

A Henio od dźwięków wody i suszarki śpi pięknie w łazience.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
super!! szczegolnie torebka mi sie podoba!! poluje teraz wlasnie na brazowa, mzoe z etorebki zamowie. a ta skad masz? jakis konkretny sklep?

aa i kurcze moja pannica tez czasem z taka glowa odchylona spi...
MÓJ TEŻ TAK ODGINA! Jak jest na przewijaku, to patrzy w górę w lewo na okno, jak go noszę na rękach, to czasem patrzy tak nad siebie i jak śpi też czasem tak się układa... A o czym to może świadczyć???

Ja sobie zamówiłam taką puchówkę - http://www.mangooutlet.com/PL/p0/out...=1351179311183
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:11   #1187
Iwoncia81
Zakorzenienie

Lewek zdjęcie cudne
Taki mały cwaniak słodki

Kurcze, zima sie zbliża wielkimi krokami nienawidze tej pory roku strasznie. Znowu trza sie ubierać po same uszy
A ja znowu przegrałam licytacje a chciałam kupić małemu kombinezon na zime
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:12   #1188
sandra23s
Zadomowienie

anesh gratujacje

my bylismy dzis u ortopedy.pan doktor poszerzyl szyne miedzy nozkami.

widze,ze zachwalacie KATAREK.czy w aptece tez go mozna dostac???

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 16:20   #1189
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Tamlin tak mi przykro. Dobrze, że miał jeszcze okazję zobaczyć prawnuka. Teraz oby spokojnie odszedł.

Aneczko ładnie to napisałaś. To moje pierwsze dzieciątko, ale też już uważam że macierzyństwo jest wspaniałe i mam nadzieję, że nie zmienię zdania.

Lewek dasz radę. Dla naszych szkrabów to my wszystko zniesiemy a model jest super.

maggie Twoja dziecinka ma prawie 2 miesiące więc nie chce Cię martwić, ale ona może już zacząć ząbkować. Nie ma ustalonego okresu kiedy dzieci zaczynają ząbkować.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 16:36   #1190
Iwoncia81
Zakorzenienie

Maggie tu coś o ząbkowaniu
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113155,2806834.html
Stary 2012-10-26, 16:44   #1191
Kalpana
Zakorzenienie

Tamlin bardzo współczuję

Dziewczyny potrzebuję pomocy w wyborze karuzeli do łóżeczka...
Chciałabym, żeby była długogrająca, bo nie chce mi się latać co 5min. przez cały pokój żeby znowu ją nakręcić. No i powiedzcie mi, czy lepsza jest z plastikowymi zabawkami, czy materiałowymi? No i generalnie co proponujecie?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 17:11   #1192
tamlin111
Zakorzenienie

Byłam u dziadka, jest w szpitalu, morfina działa krótko, męczy się strasznie, dusi. Jak trzymałam go za rękę i widziałam że każdy oddech to wyczyn i ogromny ból to stwierdziłam że eutanazja powinna być legalna.
Stary 2012-10-26, 17:32   #1193
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Lewek zdjęcie cudne
Taki mały cwaniak słodki

Kurcze, zima sie zbliża wielkimi krokami nienawidze tej pory roku strasznie. Znowu trza sie ubierać po same uszy
A ja znowu przegrałam licytacje a chciałam kupić małemu kombinezon na zime
ja już nie licytuję, bo cały czas od półtora tygodnia przegrywam

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
maggie Twoja dziecinka ma prawie 2 miesiące więc nie chce Cię martwić, ale ona może już zacząć ząbkować. Nie ma ustalonego okresu kiedy dzieci zaczynają ząbkować.
Agyś, moja Zuzia ma już 2,5 mca (dziś kończy 10 tygodni)... na górze po lewej stronie dziąsło jest bardziej twarde niż po prawej i jakby jakieś zgrubienie było
Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Tamlin bardzo współczuję

Dziewczyny potrzebuję pomocy w wyborze karuzeli do łóżeczka...
Chciałabym, żeby była długogrająca, bo nie chce mi się latać co 5min. przez cały pokój żeby znowu ją nakręcić. No i powiedzcie mi, czy lepsza jest z plastikowymi zabawkami, czy materiałowymi? No i generalnie co proponujecie?
Kalpana, ja poluję na karuzelkę z tiny love. Albo wyspa marzeń albo klasyczna albo mała księżniczka. właśnie z tej przyczyny, że mała uwielbia teraz karuzelką sie bawić, a mamy taką, co się nakręca z misiami i niestety melodyjka po 3 minutach się kończy ostatnio wpatrywała sie w te misie 45 minut. a ja co chwilę odrywałam się od obierania i krojenia buraczków do barszczu i latałam nakręcać

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 17:36   #1194
kraven
Zakorzenienie

Dopiero wróciłam do domu. Rano koleżanki wyciągnęły mnie do pracy bo impreza była . Przy okazji KTG zrobilam - tetno ok, 1 skurcz którego nawet nie czułam

Tamlin bardzo mi przykro z powodu Twojego Dziadziusia.

Maggie pierwsze zeby pojawiają się teoretycznie w 6 msc ale jest mozliwe, że u Zuzi to już.

Dziewczyny śliczne są Wasze dzieciaki, a Lewek Twój to faktycznie urodzony model.

Zamówilam dla Jasia taką ksiązeczke. Zamówiłam w środe, dzisiaj już doszła - jak dla mnie jest genialna. Jak Jasiu nie bedzie się chciał nią interesować to ja się będe bawić http://www.miki.com.pl/lamaze/11640-...zle-27230.html

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-10-26 o 17:38
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 17:38   #1195
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Colds świetne buty!!!

Jak ja Wam zazdroszczę zakupów... ja chodzę cały czas w balerinach na gołe stopy!!! Wyobraźcie sobie jak durnie wyglądam w taką pogodę jak dziś, pomijając fakt, że cały czas boję się, aby przez to się nie rozchorować. Od czasu do czasu ubieram tylko adidasy pożyczone od mojej mamy, ale to na wyjścia typu 5 minut do sklepu. Moje nogi są jak baniaki i nie jestem w stanie ubrać nawet botków, które kupiłam o rozmiar większe w tamtym roku. Nie wspominając już o tym, że wszystkie płaszcze noszę rozpięte i też marznę nieludzko. A nie chcę teraz kupować nic gigantycznego, bo wolę poczekać do porodu i kupić coś większego, ale jak już brzuszek będzie trochę mniejszy. Ale znowu sobie pomarudziłam.

Zdjęcie jest po prostu B-O-S-K-I-E !
wiem co czujesz... ja sobie kupiłam z 5 dni przed porodem czyli właściwie po terminie buty emu w auchan za 24zł 2 rozmiary większe. w końcu mi było ciepło...a jak wygodnie!

ja po powrocie do domu czułam się jakby mnie ktoś przywrócił do życia. szpitale na mnie bardzo źle działają, tym bardziej 4 doby w szpitalu - dla mnie o 4 za dużo! nie swoje łóźko, nie swoja pościel... generalnie dla mnie wszystko ble choćby było nie wiem jak ładne czy nowe
wiem, wiem mam schizę jak nic

Nisia dokładnie... ja też czuję się jak chodząca mleczarnia szkoda, że cyce nie są odpinane na zamek. mogłabym zostawić i nie byłabym potrzebna

tamlin przykro mi. moja babcia ma 89 lat i leży w szpitalu, bo w domu już nie chciała nic jeść, więc musi być na kroplówce
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 17:39   #1196
lidka0308
Zadomowienie

Iwoncia jaki fajny ten twój łysolek

Colds świetna torba

Lewek twój myśliciel cudny

Melcia ma przepiękne oczyska, tylko się zakochać

a ja dziś też na zakupki poszłam

kupiłam małej dwie czapeczki ciepłe

sobie ładny stanik do karmienia z alles, czapkę i szalik

a teraz me dziecko daje koncert
i nie wiem od czego tak płacze, chyba brzuszek, na razie mąż ja nosi
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 17:55   #1197
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny

Chyba Was nie nadrobie bo wczoraj tez mnie nie bylo.
To praca, to dzieciaczki, to cholerne zdjecia
Najpierw bylo 500 to maz powiedzial ze chyba zwariowalam. To zaczelam ostra selekcje - mam nieco ponad 200 i teraz trzeba zredukowac do 200.
Stwierdzilam ze rodzenstwu tylko nagram na plyty i jak beda chcieli to sami wywowalaja..

A w ogole to moze by nie trwalo to tak dlugo gdybym nad kazdym zdjeciem sie tak nie wzruszala. Wracaja wspomnienia, a potem nostalgia - dlaczego juz tak nie wygladam jak w 2009 r?

Anesh serdeczne gratulacje

TAmlin bardzo wspolczuje....

MAggie objawy ktore opisujesz wskazuja na zabki - slinienie, raczki w buzi, zgrubienie (a gdzie? w zuchwie? ). Kontroluj tez temperature. ok juz doczytalam. Teoretycznie pierwsze zabki jakie najczesciej pojawiaja sie pierwsze to dolne siekacze- jedynki - potem gorne - potem dwojki dolne i gorne. Ale przeciez zawsze sa wyjatki od reguly. Tylko ze co to znaczy z boku? w sensie ze na miejscu klow lub trzonowcow?

Pawełek

Kubuś

Edytowane przez katiem
Czas edycji: 2012-10-26 o 18:03
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:00   #1198
Dearlie
Zakorzenienie

Kraven, a ja już myślałam, że może coś się zadziało u Was, że tak cichutko byłaś cały dzień.
Stary 2012-10-26, 18:10   #1199
kraven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kraven, a ja już myślałam, że może coś się zadziało u Was, że tak cichutko byłaś cały dzień.
Chciałabym ale niestety nic Za to torty dzisiaj pyszne wciągnęłam

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 18:12   #1200
Iwoncia81
Zakorzenienie

Lidka fajny jak robi wszystko oprócz wrzeszczenia
A on ma blond włoski tylko mało

Czy Wasze dzidzie też robią kupki co 2 dni?? Mój jest dokarmiany mm bo cycochy mało produkują i mysle ze dlatego tak rzadko...

Ooo, a do rodzenia już tyko 4 kobitki
No to laski do boju
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości