|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3392 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja też przybijam piątkę! i dołączam do klubu nie mających mdłości i nie wymiotujących
Nie przejmujmy się laski, dostarczymy inteligencję dzieciaczkom jakoś w inny sposób hehehe mam tylko nadzieję, że nie będzie to biegunka albo coś równie mało przyjemnego ![]() Witaj Mysia_Mysz! Dla wszystkich za udane wizyty i dobre wyniki! widziałam zdjęcia ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
sama mam jednego zęba do skończenia, ale chyba pójdę "na żywca" bo zawsze tak chodzę, po znieczuleniu "nie czuję" pół twarzy... choć ostatnio byłam wq nieźle, bo ból był nie do wytrzymania ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- My dziś skończyliśmy 13sty tydzień i zaczynamy 14 Ten ubiegający czas to widzę chyba tylko po zmieniających się tygodniach, brzuszek zaczyna się powoli ujawniać ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Witaj delfinka! |
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Rozeznanie
|
Jenny Gratuluje udanej wizyty
Łącze się w bólu z dziewczynami które straciły swoje malenstwa,wiem co czujecie,też straciłam moje pierwsze malenstwo 4lata temu i też w 7 tygodniu,i przepraszam ale nie mogę o takich rzeczach czytać bo do poniedziałku zwariuje :/ Już pojawiają się myśli że mogło się cos stać w 9 tyg jak bolał mnie tak mocno brzuch;( Choćbym miała pożyczyć kasę od znajomych,to w przyszłym tyg zamawia m. Detektor płodu,dla swojego spokoju!!! Miłego weekendu Wam życzę ![]() Odezwę się w poniedziałek
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sa nie szkodliwe dla dziecka ale jak wiadomo przez pierwsze 3 miesiace mało co mozna![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Własnie dlatego ja sie juz tez stresuje przed poniedziałkiem ;(
|
|
#3396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak strasznie mi przykro ![]() ![]() ![]() ![]() To takie niesprawiedliwe
|
||
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takich sytuacjach nic wiecej nie da sie powiedziec.. Przytulam mocno
|
|
|
|
|
#3398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Jej jak mi smutno sie wogole zrobiło z powodu Was dziewczyny....az łezki mi poleciały;(
|
#3400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja myślałam że jak coś nie tak z dzidzią to się krwawi. Normalnie w szoku jestem że ktoś idzie sobie na normalną wizytę i sorry- płód obumarł
Jeszcze bardziej się denerwuję jutrzejszą wizytą. Chociaż dzisiaj brzuszek nie boli. |
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie stresuj się, grunt to pozytywne myślenie ! ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Santom - przykro mi z tego powodu mocno!
|
|
|
|
|
#3403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dlatego ja się cieszę, że ostatnio miałam usg co tydzień a nawet częściej, fakt, że to z powodu samych problemów ale jestem spokojna o dzieciaczka. chociaż znów gdzieś wyczytałam, że niby wg najnowszych badań częste usg może powodować uszkodzenia nerwów maleństwa a fale przez nie emitowane dziecko słyszy jako głośny pisk (ale to chyba od 17-18 tyg, jak zaczyna słyszeć). już nie wiadomo, w co wierzyć
|
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy. Mój brzuszek też już lekko zaokrąglony... na razie pewnie przez obżarstwo a nie przez dzidzie ![]() z tego co kojarzę, to tatuś dzidzi Meliitele już się dowiedział telefonicznie Santom to straszne aż brakuje słów w takich momentach... Dziewczyny tak mi przykro.. Strasznie to niesprawiedliwa i dotkliwa kara.. tak jak b_p życzę Wam szybkiego zafasolkowania i cieszenia się zdrowo urodzoną dziecinką |
|
|
|
|
#3405 | ||
|
siedzę i myślę
|
Na szczęście poszło w miarę gładko
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymajcie się kochane
|
|
#3406 |
|
Zakorzenienie
|
http://medmagazyn.pl/ciaza/13-tydzien-ciazy/
fajna strona- bardzo krótki opis co może się dziać w naszym organizmie, ale przede wszystkim zależało mi na takich zdjęciach tydzień po tygodniu ![]() I jest napisane w 13- że niektóre kobiety mogą odczuwać skurcze. Więc mam nadzieję że ze mną jest ok. vil mnie lekarz zapewniał że usg jest nieszkodliwe (przynajmniej nigdzie na świecie jeszcze nie wykryto że mogło komuś zaszkodzić) ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- też mi się tak wydaje |
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
nieeee... no jak czytam takie złe wiadomości to aż doła łapię tyyle złego na około się dzieje, że aż strach...
|
|
|
|
#3408 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dzis bylam na zastrzyku w swojej przychodni (jak codzien), to mi pani pielegniarka powiedziala, ze maja w przychodni takie cos (zapomnialam nazwy), co sie przyklada do brzucha i slychac tetno/serce dziecka. Zmartwilam sie dzis tymi wiadomosciami zlymi od naszych dziewczyn z forum, ze postanowilam conajmniej raz na tydzien sluchac bicia serca mojej kruszynki. Popytajcie, moze w waszych przychodniach maja takie aparaty- zawsze to mniej zachodu, niz isc na usg ..
|
|
|
|
#3409 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
santom
kurcze obie testowałyśmy i w ogóle jak to??;( ech;( przytulam...![]() b p Ciebie również ![]() weszłam, żeby poczytać wesołe wiadomości a Tu...;( I jak nie panikować...
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
no ja zaczęłam panikować ale przeglądnęłam parę fajnych stronek i aż mi lepiej
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
trzeba być dobrej myśli stres szkodzi dzidzi a za nasze dziewczyny trzymamy kciuki o ponowną i szczęśliwą ciąze...
|
#3413 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem co powiedzieć... Przytulam Cię mocno!!!!Cytat:
Witam dziewczyny wieczorkiem. Miałam dzisiaj troszkę zajęty dzień ![]() Wracam tutaj a tu takie smutne wieści ![]() Niestety wiem co przeżywają nasze koleżanki bo również straciłam dziecko kilka lat temu, także nie pozostaje mi nic innego jak wirtualnie je mocno przytulić... I jak tu nie wariować? Mnie brzuch coś czasami boli okresowo...Mdłości są,piersi bolą więc póki co biorę to za dobry znak.... W niedzielę zacznę 9tc. Następna wizyta dopiero jakoś 9-12 listopad. Niby nie długo a dla mnie wieczność..
|
|
|
#3414 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
b_p santom boże tak mi przykro szybkiego ponownego zajścia,ze szczęśliwym końcem Cytat:
A z mojego wolnego nici! jutro 11godzin! Z zębem który chyba sama zaraz wyrwe |
|||
|
|
|
#3415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro o 13 sie widzimy. Dziekuje dziewczyny za kciuki.
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
zajrzałam tylko powiedzieć Wam dobranoc
![]() chyba znalazłam sposób na bolące ucho. mam nadzieję. kłuło mnie dziś cały dzień, taki nie jeszcze ból, ale upierdliwe, a pamiętam jak raz w życiu miałam zapalenie ucha - najgorszy ból jaki pamiętam :/ żeby tego uniknąć, pogrzebałam w necie, wsadziłam sobie kawałek czosnku do ucha na dwie godziny - i od tego momentu kłucia nie ma i mam nadzieję, że nie wróci. piszę, bo może Wam się przyda kiedyś ![]() śnieg u mnie pada od dwóch godzin !!! kolorowych |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju jak sie stresuje
![]() Byłam rano na badaniach (chyba na wszystko co możliwe) i popołudniu mam mieć wyniki teraz wkręcam sobie dodatni hiv itp. masakra :/
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
ale przymulająca pogoda...Nawet wstać się nie chce... Mysia nie nakręcaj się, trzymamy kciuki za wynik ![]() :kci uki:i Maleństwo najbardziej lubi spokój
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i lece coś zjeść
![]() Mysia nie wkręcajmy sobie niepotrzebnie bo tylko spokój nas uratuje.
|
#3420 |
|
Przyczajenie
|
Czesc Mamusie
![]() Wczoraj byłam na wizycie i wszystko jest super, pecherzyk 7,5mm, lekarz potwierdzil moje wyliczenia - dzis zaczynam 6 tydzien i nakazał się nie przejadać, wrecz uwazac na to, aby na poczatku nie przytyc (jestem dosc szczupla). Mam do Was pytanie, zapomnialam wczoraj go o to zapytac, byc moze zadzwonie jeszcze w poniedzialek. Jakie macie zdanie o basenie w ciazy? Pytala ktoras z Was o to swojego gina? Ja do momentu kiedy dowiedzialam sie o Malenstwu chodzilam i bardzo poprawialo mi to samopoczucie, ale naczytalam sie o tych wszystkich infekcjach, dzialaniach chloru (moj jest niby ozonowany ale i tak czuc, ze dodaja chlor) i juz sama nie wiem. Niby ruch to zdrowie, moze przeczekac do 2 trymestru? Jak myslicie ?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

hehehe mam tylko nadzieję, że nie będzie to biegunka albo coś równie mało przyjemnego
Dla wszystkich za udane wizyty i dobre wyniki! widziałam zdjęcia 
Ten ubiegający czas to widzę chyba tylko po zmieniających się tygodniach, brzuszek zaczyna się powoli ujawniać 

za dziewczynkę 

ale przymulająca pogoda...