Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-25, 12:59   #721
Blacky
Zadomowienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja jako "podarunek" dla gosci bede miala bufet ze slodyczami i przekaskami z Polski (wesele w UK, goscie glownie brytyjscy). Kazdy dostanie papierowa torebke z podziekowaniami i wybierze sobie z bufetu to na co bedzie mial ochote - albo przegryzc w ciagu wieczoru albo zabrac do domu
Fajny pomysł. U mnie goście dostawali na wyjściu papierowe torby z jabłkami (zamiast kwiatów dekoracje były z jabłek). Jedna z cioć wzięła całą skrzynkę (ok. 20kg) na przetwory.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 13:10   #722
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
do gipsowych aniolkow mozna dodac wszystkie pseudourocze figurki itp z podziekowaniami dla rodzicow.. . allegro jest tego pelne - a trudno jest znalezc cokolwiek fajnego
Figurki dla rodziców faktycznie na nic się przydają ale np. zdjęcia pary młodej już tak, nawiązuję bo ktoś wcześniej pisał też o dawaniu takich zdjęć gościom. I właśnie o ile gościom nic po takim zdjęciu, to myślę, że rodzicom jednak może się podobać, tu opieram swoje zdanie na charakterze mojej mamy i czuję, że bym trafiła Wiem, że później można dać zdjęcia z sesji ale co szkodzi rodzicom wręczyć inne, dodatkowe zdjęcie, niech się czują wyróżnieni A kosz kwiatów czy słodyczy jest jak najbardziej ok. Taniec z rodzicami też bym chciała mieć ale chyba nie w kółeczku, to idiotyczne bujać się w kółku przez te ponad 3 minuty piosenki Myślałam o tańcach w parach (rodzice jednej i drugiej strony + para młoda) i odbijanym, żeby każdy tańczył z każdym. No i na pewno nie do "cudownych rodziców mam"
Stary 2012-10-25, 16:04   #723
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja bym mogła napisać dokładnie to samo: że ja Tobie jak krowie, a Ty nic.

U nas nie ma zwyczaju dawania ciasta. Nie cierpię natomiast dostawać na weselach gipsowych aniołków, zdjęć młodej pary, itd. Uważam to za tandetę i chyba nikt nie sądzi, że mam jakąś specjalną szufladę na takie bibeloty. Wiem, że to ma być miły gest, ale według mnie to po prostu kasa rzucona w błoto, bo zaraz to wywalam albo w ogóle nie zabieram ze sobą do domu. I z tego co obserwuję (a to oczywiście mały wycinek rzeczywistości) nie jestem osamotniona. A mimo to jest lekki wyrzut sumienia, jak taki "podarek" ląduje w koszu. Więc pod tym kątem ciasto widzę dużo lepiej - przynajmniej się zje do kawki. I zamiast niezręczności jest chwila przyjemności.
Jak organizowałam swoje wesele, to też rozważałam zakup właśnie gipsowych aniołeczków z karteczką i wierszykiem na podziękowanie dla gości i migdałów w lukrze w pudełeczkach też na podziękowanie.
Nie zrobiliśmy tego jednak i nie żałuję...postawiłam się na miejscu gościa, gdybym coś takiego dostała i mi przeszło.
Niecały rok po moim ślubie byłam na ślubie znajomych, gdzie w ramach przybycia delegacji z pracy do kościoła w podziękowaniu dostaliśmy po aniołku i tych migdałach, oprócz tego alkohole i ciasta.
Ale jak zobaczyłam tego aniołka i posmakowałam migdałów, to tylko upewniłam się, że dobrze zrobiłam nie kupując tego!!!
Migdały twarde na kamień, ten lukier to niczym plastik.
A aniołek? Kilka dni ozdabiał mi półeczkę, a potem zmiotłam go do pudła z pamiątkami ( mam takie, ze zdjęciami, zaproszeniami, kartkami z życzeniami, które dostaliśmy od gości).
Uważam, że własnie ciacho się sprawdzi.
Cieszę się, że nie inwestowałam w te duperelki.
Zapomniałam jeszcze dodać jeden kicz- naklejki na wódkę i zaproszenia ze zdjęciem młodych ( i potem widok pustych flaszek z naszymi uśmiechniętymi buziami w śmieciach- bezcenne).
My w ramach podziękowania, przed podziękowaniem rodzicom, podziękowaliśmy gościom za przybycie, a na koniec wesela każda para otrzymała od nas butelkę wódki i dwie paczuszki ( jedna na słodko z ciastem, a druga z mięskiem).I każda para była bardzo, bardzo zadowolona, wszyscy chwalili, bo nikt wcześniej tak nie żegnał gości.
Po poprawinach też dawaliśmy gościom po dwie paczki ( na słodko i miąsko). Wbrew powszechnej opinii nie było na poprawinach "odgrzewanych kotletów", tylko zupełnie inne menu.
Poza tym mieliśmy dodatkowo upieczone ciasta na zawiezienie do pracy, w podziękowaniu za życzenia. Rodzice męża, też zawieźli do swoich prac i my do swoich. Mąż zawiózł jedno pięterko z trzech poziomów tortu, bo tyle nam zostało, mieliśmy napoje, dokupiliśmy kawy, cukierki, ciasteczka i on zawiózł do siebie do pracy, ja do siebie zaraz w poniedziałek po poprawinachWszystkim to się bardzo podobało i zostało bardziej docenione niż "duperelowate aniołki i inne takie kiczowate dodatki".Kwestia gustu- ja chciałam, nie kupiłam i nie żałuję. Każdy robi jak uważa. Moje zdanie jeszcze na temat zaproszeń- aby nie wydawać np. 5 zł na jedno, bo nie warto...Kilka osób może zostawi na pamiątkę- większość zaznaczy datę w kalendarzu i heja w kosz
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 17:27   #724
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
My w ramach podziękowania, przed podziękowaniem rodzicom, podziękowaliśmy gościom za przybycie, a na koniec wesela każda para otrzymała od nas butelkę wódki i dwie paczuszki ( jedna na słodko z ciastem, a druga z mięskiem).I każda para była bardzo, bardzo zadowolona, wszyscy chwalili, bo nikt wcześniej tak nie żegnał gości.
Po poprawinach też dawaliśmy gościom po dwie paczki ( na słodko i miąsko).
O kurcze, na bogato, tyle to jeszcze nigdzie nie dostałam
Stary 2012-10-25, 17:39   #725
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Po poprawinach też dawaliśmy gościom po dwie paczki ( na słodko i miąsko). Wbrew powszechnej opinii nie było na poprawinach "odgrzewanych kotletów", tylko zupełnie inne menu.
Poza tym mieliśmy dodatkowo upieczone ciasta na zawiezienie do pracy, w podziękowaniu za życzenia. Rodzice męża, też zawieźli do swoich prac i my do swoich. Mąż zawiózł jedno pięterko z trzech poziomów tortu, bo tyle nam zostało, mieliśmy napoje, dokupiliśmy kawy, cukierki, ciasteczka i on zawiózł do siebie do pracy, ja do siebie zaraz w poniedziałek po poprawinachWszystkim to się bardzo podobało i zostało bardziej docenione niż "duperelowate aniołki i inne takie kiczowate dodatki".Kwestia gustu- ja chciałam, nie kupiłam i nie żałuję. Każdy robi jak uważa. Moje zdanie jeszcze na temat zaproszeń- aby nie wydawać np. 5 zł na jedno, bo nie warto...Kilka osób może zostawi na pamiątkę- większość zaznaczy datę w kalendarzu i heja w kosz
A w jaki sposob podchodzicie do zorganizowania alkoholu na prezent - czy zamawiaice np dodatkowo 50 butelek specjalnie przeznaczonych na podziekowanie dla gosci.

Podobnie z ciastami: czy zamwiacie osobno w cukierni upominki czy pakujecie ciasta , ktore zostaja po uroczystosci - kto wtedy zajmuje sie ich pakowaniem?

Jak to doliczacie do ogolnych wydatkow? dodatkowe 50 butelek po srednio 30 zl = to ok. 1500 zl?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 19:40   #726
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
A w jaki sposob podchodzicie do zorganizowania alkoholu na prezent - czy zamawiaice np dodatkowo 50 butelek specjalnie przeznaczonych na podziekowanie dla gosci.

Podobnie z ciastami: czy zamwiacie osobno w cukierni upominki czy pakujecie ciasta , ktore zostaja po uroczystosci - kto wtedy zajmuje sie ich pakowaniem?

Jak to doliczacie do ogolnych wydatkow? dodatkowe 50 butelek po srednio 30 zl = to ok. 1500 zl?
Alkoholem to zajmowała się teściówka i wyliczyłyśmy 1 litr na głowę razem z poprawinami, plus wódka na delegacje z pracy i wódka na bramy.
Na 80 osób dwudniowe mieliśmy 100 połówek Krupniku i 80 połówek Żołądkowej De Luxe i na delegacje 21 połówek Sobieskiego z drinkami, do tego winka, słodycze itp.
Tort zrobiła nam znajoma babeczka z Karczmy pobliskiej za 150 zł, gdzie w cukierniach ok. 500- 600 zł chcieli
Cista również mieliśmy od kucharek i te dodatkowe to gratis nam upiekły.
Stary 2012-10-25, 23:05   #727
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Jakiej wielkości są te paczki z ciastem, które dajecie?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 23:08   #728
viva91
na przekór do celu

Ja zwykle dostaje w takich:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ps2a.jpg (148,2 KB, 119 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg POJEMNIK1.jpg (145,1 KB, 100 załadowań)

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2012-10-25 o 23:10
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 23:15   #729
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Jakiej wielkości są te paczki z ciastem, które dajecie?
Nie pamiętam dokładnie- takie mniej więcej formatu A4 te pudełeczka i tam np. po dwa, trzy kawałeczki z każdego rodzaju ciacha plus garść cukierków, naprawdę symbolicznie.
U mnie się taki system sprawdził- właśnie te paczuszki z ciachem i mięskiem i do tego połóweczka wódki z kokardką na szyjce. Goście byli pod wrażeniem, naprawdę polecam!!!!!

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Ja zwykle dostaje w takich:
O dokładnie I te na zdjęciach są o wiele lepszej jakości niż np.te papierowe:
http://www.google.pl/search?q=pude%C...w=1422&bih=787
Ekstra wyglądają, zamówiłam kilka sztuk na próbę i niestety nie zdały egzaminu, tekturka się rozrywała. Tamte przeźroczyste są może mniej efektowne, ale praktyczniejsze.
U kogoś innego może te aniołki się sprawdzą i zrobią furorę, w naszych rodzinach, to zbędne było

Edytowane przez 201610281624
Czas edycji: 2012-10-25 o 23:18
Stary 2012-10-25, 23:22   #730
paula54
Zakorzenienie

Nasi goście też dostali paczuszkę ciastek, w czymś podobnym do tego kartonika (ale bez uszek - zwykłe pudełko prostopadłościenne, tyle, że a'la tetrapack - w środku takie foliowe trochę, dzięki czemu nie przemakało ). Taka ilość wg mnie jest ok - także ze strony gościa.
Niezły patent z tym mięskiem dla gości - my proponowaliśmy tylko najbliższym zapasy mięsne, nie każdemu, i dopiero przy "zbieraniu" całego majdanu z sali.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 10:19   #731
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Nasi goście też dostali paczuszkę ciastek, w czymś podobnym do tego kartonika (ale bez uszek - zwykłe pudełko prostopadłościenne, tyle, że a'la tetrapack - w środku takie foliowe trochę, dzięki czemu nie przemakało ). Taka ilość wg mnie jest ok - także ze strony gościa.
Niezły patent z tym mięskiem dla gości - my proponowaliśmy tylko najbliższym zapasy mięsne, nie każdemu, i dopiero przy "zbieraniu" całego majdanu z sali.
to bardzo fajny zwyczaj, tym bardziej że lodówki mają ograniczony zasoby a szkoda wyrzucać popsutego jedzenia
Stary 2012-10-26, 14:15   #732
Blacky
Zadomowienie

O, przypomniało mi się coś.

Według mnie niegrzecznie jest nie podziękować obsłudze/zespołowi/itd.
Oczywiście, jeśli wywiązali się prawidłowo ze zobowiązań. To niby ich praca, ale według mnie warto dać znać, że jesteśmy zadowoleni i podziękować. Zwłaszcza, że to nic nie kosztuje.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-10-26, 15:35   #733
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam jeszcze dodać jeden kicz- naklejki na wódkę i zaproszenia ze zdjęciem młodych ( i potem widok pustych flaszek z naszymi uśmiechniętymi buziami w śmieciach- bezcenne).
Ja rozumiem że zdjęcie pary młodej na butelce z wódka to niezbyt trafiony pomysł, ale co jest złego w zaproszeniu ze zdjęciem?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 20:09   #734
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja rozumiem że zdjęcie pary młodej na butelce z wódka to niezbyt trafiony pomysł, ale co jest złego w zaproszeniu ze zdjęciem?
Według mnie nic. Teraz można piękne indywidualne projekty zamówić. Często też np. zdjęcia z sesji narzeczeńskiej ozdabiają wesele czy całą papeterię.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2012-10-26, 20:34   #735
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Według mnie nic. Teraz można piękne indywidualne projekty zamówić. Często też np. zdjęcia z sesji narzeczeńskiej ozdabiają wesele czy całą papeterię.
Właśnie myślę to samo, ze to może być bardzo fajny indywidualny projekt, dlatego chciałabym poznać punkt widzenia kogoś kto uważa to za kicz.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 22:50   #736
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Złego nic
Po prostu nie widziałam ładnie zrobionych ( wg. mnie) zaproszeń ze zdjęciem przyszłych małżonków, choć nie powiem sam pomysł ciekawy.
W moim przypadku im prostsze i skromne zaproszenie, tym lepiej.
Żadnych zbędnych aforyzmów i wierszyków o ślubie i miłości, kokardek i dżetów. No i mówię absolutne : NIE dla wierszyków z prośbą o pieniądze zamiast prezentów.
Chociaż kiedyś byłam przeciwna prośbom o coś innego zamiast kwiatów, to teraz przemyślałabym to.
Stary 2012-10-26, 23:09   #737
viva91
na przekór do celu

Dzisiaj spotkałam się z taką formą zaproszenia :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg listwbutelce31.jpg (133,4 KB, 312 załadowań)
Stary 2012-10-26, 23:19   #738
laska4
BAN stały

Cytat:
zalezy co się komu podoba,mi nie podoba się,ja jestem za skromnymi zaproszeniami ,po weselu zawsze wyrzucam
laska4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 23:40   #739
karolinaaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Taniec z rodzicami też bym chciała mieć ale chyba nie w kółeczku, to idiotyczne bujać się w kółku przez te ponad 3 minuty piosenki Myślałam o tańcach w parach (rodzice jednej i drugiej strony + para młoda) i odbijanym, żeby każdy tańczył z każdym. No i na pewno nie do "cudownych rodziców mam"
To jest już fajny pomysł, na pewno duzo lepszy niż kółeczko. Ale niestety u mnie by to chyba nie wypaliło, bo TŻ i Jego tata uwielbiają tańczyć, a mój tata nigdy nie lubił tańczyć i wiem, że byłaby to dla niego niezbyt komfortowa sytuacja (tym bardziej, że tata TŻa umie tańczyć, a mój tata niestety nie). Dlatego ja skłaniam się do podziękowań w domu.
I tak sobie myślę, że zwyczaj dziękowania rodzicom na weselu nie jest jakiś stary, bo pamiętam, że jeszcze 7-8 lat temu na weselach tego nie spotykałam.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 00:34   #740
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
No oryginalnie, nie powiem, ale zalatuje kiczem (choć uwielbiam muszelki, bo kocham morze), ale i tak jestem na nie hehe
Cytat:
Napisane przez laska4 Pokaż wiadomość
zalezy co się komu podoba,mi nie podoba się,ja jestem za skromnymi zaproszeniami ,po weselu zawsze wyrzucam
Ja też lubię skromne zaproszenia i takie wg. mnie powinny być- krótko, treściwie i elegancko. Co, gdzie, kiedy i kto kogo. Koniec.
Też zazwyczaj wyrzucałam. Po swoim ślubie zostawiłam zaproszenie świadkowej mojej i koleżanki.
Stary 2012-10-27, 01:11   #741
paula54
Zakorzenienie

też mi się nie podoba ta farsa z tańcem w kółeczku z rodzicami i całą pompą z tym związaną. Szczególnie przy tym smęcie "cudownych rodziców mam".
My to trochę obeszliśmy - bardzo zależało nam na podziękowaniu rodzicom bez takiej farsy, długo szukałam piosenki do której moglibyśmy zatańczyć, a która nie byłaby taka "prosta w przekazie" Ostatecznie po podziękowaniach poprosiliśmy gości o odśpiewanie z nami sto lat dla rodziców, były brawa i uściski. A potem wjechał tort, więc nie było potrzeby tańczenia. Wiem, że rodzicom się to bardzo spodobało bo obawiali się publicznego wystąpienia (pusta sala i tańczące 3 pary) a tak obyło się bez
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 01:16   #742
viva91
na przekór do celu

Cytat:
No oryginalnie, nie powiem, ale zalatuje kiczem (choć uwielbiam muszelki, bo kocham morze), ale i tak jestem na nie hehe
mnie się one nie podobają. po prostu, w którymś wątku je zobaczyłam
Stary 2012-10-27, 10:03   #743
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Złego nic
Po prostu nie widziałam ładnie zrobionych ( wg. mnie) zaproszeń ze zdjęciem przyszłych małżonków, choć nie powiem sam pomysł ciekawy.
W moim przypadku im prostsze i skromne zaproszenie, tym lepiej.
Żadnych zbędnych aforyzmów i wierszyków o ślubie i miłości, kokardek i dżetów. No i mówię absolutne : NIE dla wierszyków z prośbą o pieniądze zamiast prezentów.
Chociaż kiedyś byłam przeciwna prośbom o coś innego zamiast kwiatów, to teraz przemyślałabym to.
Zaproszenie na ostatni ślub dostałam właśnie takie i było super Ale nie było żadnych sztucznych sesji tylko autentyczne zdjęcia z różnych okresów życia pary i na środku, największe, zdjęcie z zaręczyn (zaręczyli się na szczycie góry). I ogólnie było w formie wielkiej pocztówki, z tyłu był znaczek z Pszczółką Mają (co okazało się być motywem przewodnim i było też na butelkach, winietkach i menu, super ), nazwiskami w miejscu adresu itd

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:13   #744
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, straszne
Ja ogólnie zachowuję zaproszenia ale gdzie bym miała schować taki badziew?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 10:19   #745
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
też mi się nie podoba ta farsa z tańcem w kółeczku z rodzicami i całą pompą z tym związaną. Szczególnie przy tym smęcie "cudownych rodziców mam".
My to trochę obeszliśmy - bardzo zależało nam na podziękowaniu rodzicom bez takiej farsy, długo szukałam piosenki do której moglibyśmy zatańczyć, a która nie byłaby taka "prosta w przekazie" Ostatecznie po podziękowaniach poprosiliśmy gości o odśpiewanie z nami sto lat dla rodziców, były brawa i uściski. A potem wjechał tort, więc nie było potrzeby tańczenia. Wiem, że rodzicom się to bardzo spodobało bo obawiali się publicznego wystąpienia (pusta sala i tańczące 3 pary) a tak obyło się bez

też nie znoszę tej piosenki... U nas było podobnie z tym, że bez tańców. Ponieważ ja nie mam ojca nie było żadnych piosenek. Rodzice małża , moja mama i babcia (nie wyobrażałam sobie aby jej nie podziękować- jest dla mnie bardzo ważna) zostali poproszeni n środek sali. Powiedzieliśmy kilka słów, przekazaliśmy prezenty, uściskaliśmy się itp i wszyscy zaśpiewali sto lat dla rodziców. Wyszło super i bez sztucznej reżyserki , zaraz potem wjechał tort i wszystko ładnie się razem zgrało.
Stary 2012-10-27, 10:46   #746
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
mnie się one nie podobają. po prostu, w którymś wątku je zobaczyłam
Hehe domyśliłam się

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Zaproszenie na ostatni ślub dostałam właśnie takie i było super Ale nie było żadnych sztucznych sesji tylko autentyczne zdjęcia z różnych okresów życia pary i na środku, największe, zdjęcie z zaręczyn (zaręczyli się na szczycie góry). I ogólnie było w formie wielkiej pocztówki, z tyłu był znaczek z Pszczółką Mają (co okazało się być motywem przewodnim i było też na butelkach, winietkach i menu, super ), nazwiskami w miejscu adresu itd
Zaintrygowałaś mnie
Bardzo chciałabym zobaczyć takie zaproszonko, bo po opisie ciekawe, no i ten motyw z pszczółką mają- bardzo oryginalnie
Stary 2012-10-27, 12:49   #747
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

Zaintrygowałaś mnie
Bardzo chciałabym zobaczyć takie zaproszonko, bo po opisie ciekawe, no i ten motyw z pszczółką mają- bardzo oryginalnie
jak bardzo to odezwij sie na priv, prześle ci jakoś

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 13:27   #748
Elegancia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
A mój foto mówił, że zdjęcia plenerowe wychodzą z zasady ładniejszy bo PM jest wtedy naturalniejsza
Zdjęcia wychodzą dobrze, kiedy fotograf jest dobry Na studyjnych tez można wyglądać "naturalnie".
Elegancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:05   #749
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
I tak sobie myślę, że zwyczaj dziękowania rodzicom na weselu nie jest jakiś stary, bo pamiętam, że jeszcze 7-8 lat temu na weselach tego nie spotykałam.
A mi się zdaje, że wręcz odwrotnie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 14:48   #750
karolinaaa92
Zakorzenienie

ciri, pewnie w różnych regionach inaczej to wygląda.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości