Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 11:00   #3271
niteczka83
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
i ponawiam pytanie : co sądzicie o tym , na wyjscie ze szpitala małej :
koszulke
kaftanik
spiochy
polspiochy
sweterek
2 czapki
kombinezon
kocyk.
Ja się nie znam za bardzo ale dla mnie śpiochy i półśpiochy to trochę za dużo...potem jeszcze na to masz kombinezon. I u mnie chyba sweterek już by nie wszedł pod kombinezon.
Ale może doświadczone mamy lepiej się wypowiedzą

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Witam się z wami w 33 t.c
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:03   #3272
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ja się nie znam za bardzo ale dla mnie śpiochy i półśpiochy to trochę za dużo...potem jeszcze na to masz kombinezon. I u mnie chyba sweterek już by nie wszedł pod kombinezon.
Ale może doświadczone mamy lepiej się wypowiedzą

no wlasnie ja tez chcialam tylko spiochy,ale...mama z bratowa mowia ze bedzie jej za zimno?!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:03   #3273
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

z tym ubieraniem, to wcale nie jest takie proste jak dla mnie.
Stary 2012-10-27, 11:03   #3274
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
z kolei z drugim dzisckiem też mi się nic a nic nie działo,ale był już termin,pojechałam na IP po prostu skontrolować czy wszystko ok,zrobili mi usg i okazało się,że szybko trzeba wywoływać poród,bo mało wód i cośtam jeszcze,nie pamiętam co.Od razu na porodówkę,przebili pęcherz płodowy i dopiero po tym zaczęły pojawiać się skurcze.Także w kwestii porodów ja dalej pozostaję głupia ....
o kurcze... to faktycznie kazdy porod inny;p
Cytat:
Hejka Mamuśki

Co się działo jak mnie nie było ?
Czy ktoś rodził ? urodził ?
za kolejny tydzien
a co sie dzialo? dalej prawie rodzimy ale jednak nie rodzimy
Stary 2012-10-27, 11:03   #3275
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
no wlasnie ja tez chcialam tylko spiochy,ale...mama z bratowa mowia ze bedzie jej za zimno?!
to może jakieś grubsze, np welurowe??
Stary 2012-10-27, 11:04   #3276
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
ja jestem niedoświadczona, ale mam zamiar wziąć:
body lub kaftanik
bluzeczkę welurową
śpiochy welurowe
kombinezon (mój nie jest za gruby)
grubszy koc lub śpiworek z wózka
tetrówkę do nakrycia buzi
czapkę, której jeszcze nie kupiłam
także zestawy chyba mamy podobne
Ja podobnie jak Ty:
- body
- bluzeczkę
- śpiochy
- kombinezon (mój jest ciepły, misiowy)
- czapeczkę (raczej cienką - kombinezon ma gruby kapturek, i taki misiowy)
- grubszy koc
- łapki niedrapki
I może faktycznie tetrówkę o tym nie pomyślałam...
Ale też nie mam doświadczenia
Stary 2012-10-27, 11:07   #3277
nini_b
Zadomowienie

Ja też myślę, że body z długim rękawem, na to pajacyk welurowy i kombinezon plus czapeczka wystarczy . Przy wyjściu na dwór okryjemy małego kocykiem, a w aucie odkryjemy, bo będzie cieplutko.
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:11   #3278
niteczka83
Zadomowienie

Ausente - może tak jak Gusiak pisze jakieś cieplejsze, welurkowe czy coś... poza tym zależy kiedy będziesz rodzić bo jeśli za te kilka dni to słyszałam (choć jako geograf stwierdzam że sprawdzalność takiej długoterminowej pogody to 50 na 50% ) że ma być po 1 listopada 10st i więcej. Ale wracała będziesz autkiem ze szpitala???
Aż normalnie napiszę do koleżanki i zapytam jak ona ubrała na wyjście swoje dziecko (a rodziła 15 listopada zeszłego roku ).

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja też myślę, że body z długim rękawem, na to pajacyk welurowy i kombinezon plus czapeczka wystarczy . Przy wyjściu na dwór okryjemy małego kocykiem, a w aucie odkryjemy, bo będzie cieplutko.
tak samo zastanawiałam się czy nie zamienić na body z długim rękawem+pajacyk i kombinezon + czapeczka + kocyk. Dokładnie o tym samym zestawie myślałam. To co napisałam - wiele się nie różni a jak nie to ten drugi zestaw.
Stary 2012-10-27, 11:15   #3279
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dekajka oj ciekawe co z Tobą? No wyglądało to poważnie juz

A mi sie wczoraj pojawiły wyniki morfologii i żelazo spadło mi do najniższego poziomu jaki miałam a ostatnio było juz tak ładnie...Tz mnie ochrzanil ze za mało mięsa a za dużo chrupkow i słodyczy .
A w Warszawie śnieg pada! Brr
dlatego ja zelaza nie odstawiam...zrobie morfo za 1,5 tyg i sie okaze jak tam moje zelazo.ale mysle ze jakby bylo za duzo to organizm wydali.tymbardziej ze jak raz odstawilam to hemoglobina przez miesiac zleciala mi na pysk na szyje...tylko ja tez pipa bo mu nie mowie o takich rzeczach a skad ma wiedziec-toc dziennnie przyjmuje tyl pacjentek a komputerem nie jest.zelazo lykam praktycznie od poczatky ciazy moze stwierdzil ze juz starczy

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Marti zakochałam się w Tobie!!!!! Tylko jeszcze nie widziałam tych zdjęć zimowych

witam w klubie, ja mam mysz w kotłowni, na szczęście przez 2 dni tż miał 1zmianę to palił w piecu, ale dzisiaj na 16godz i nie będzie go do 22, więc sama muszę na szczęście rozsypał trutkę, ale nie wiem czy zadziałała

specjalnie dla Ciebie moje zimowe zdatko. usunelam reszte bo tak w trakcie dyskusji wrzucilam a potem usunelam.
dzis wstalam w domu 16,5 st bylam tak zdeterminowana ze zeszlam....i widze lezy martwa wie wchdze a druga po polce z weckami leci no ale trudno...mysle to pewnie one szuraly nie szczur i rozpalilam bo kuzwa zimno no co tu duzo gadac!! uroki mieszkania na wsi w domku jednrodzinnym:/ ehhh

DeKajka bidulko wyspij sie teraz mam nadzieje ze szybko Ci przejdzie!!

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość

Witam.Dopiero wstałam,ale nie spałam zbyt dobrze...o trzeciej miałam bóle jak na miesiączkę,ale bez skurczy,wzięłam nospę i przeszło.Ale taraz to już tak będzie.Każda z nas będzie się zastanawiać czy to już,czy jeszcze nie??? Najgorsze jest to że to moje trzecie dziecię,a czuję się jak pierworódka...
moje co prawda dopiero drugie ale ja sie czuje tak samo...pocieszam sie ze jak za pierwszym azem bez problemu sie zorientowalam przy drugim skurczu ze to to to teraz nie bede miala watpliwosci

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
hey kochane

witam się w 34 tygodniu

Od rana tż kładzie panelki w pokoju i już przyszły mi mebelki dzisiaj na urodzinki do siostrzeńców i wieczorm już pokoik będzie gotowy

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning dziewczynki

Wczoraj przyszli właściciele mieszkania: pastor z żoną - pogratulowali nam przyszłej nowej lokatorki.. zobaczyli przeciek w łazience i dobry news: pozwolili nam wypi.eprzyć wykładzinę z łazienki! Tak - angole do łazienki kładą wykładzinę! Ja juz nie mogłam na to patrzyć.. wilgoć - blah.. Najlepsze, że hydraulik przyjdzie dopiero w poniedziałek, więc sorry, ale przez weekend nie mogę rodzic - najwcześniej po jego wizycie I tak mam termin zaklepany w kolejce na 31 więc proszę nie poganiac

Oho Przewidujesz, że będzie wesoło?
Ojciec mój już stwierdził, że on też chce jechać do szpitala i będzie czekał tam pod - na miejscu.. no ja bym wolała, żeby w domu został i ewentualnei goracą linie utrzymywał - ale gdzie tam.. no może po kilku godzinach wymięknie

bedziecie klasc plytki??
A tacie sie nie dziw-pewnie tez sie denerwuje o Ciebie i jajo by zniosl w domu!! najwazniejsze ze sie nie pcha na sale porodowa:P

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

w ten śnieżny poranek, w którym zaczynamy 38 tydzień, nie wypada mi zacząć inaczej niż:

http://www.youtube.com/watch?v=E8gmARGvPlI

bitwa na śnieżki z tżtem zaliczona, lecę nadrabiać

piosenka czuje swieta!!
kurde zima juz u nas dalej jesien i niech nie ada bo moj tz na letnich wraca

Cytat:
i ponawiam pytanie : co sądzicie o tym , na wyjscie ze szpitala małej :

koszulke
kaftanik
spiochy
polspiochy
sweterek
2 czapki
kombinezon
kocyk.
hmmmm ja bym zamienila kaftanik na body, wyeliminowala koszulke mysle ze bluzka na to z dl rekawem lub sweterek wystarczy.i zamiast 2 par spichow to moze jakies cieple rajstopki albo spodenki cieple??

no to i my sie witamy w 38 tygodniu....i zaciskamy nogi jeszcze rowno tydzien i jeden dzien
ide psiaka swojego potulac bo go wypuscilam z klatki zeby pobiegal i sie dobija do domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2008.11 (27).jpg (133,6 KB, 44 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:17   #3280
Dojotka1987
Zakorzenienie

Marti cudne zdjecie!!!
Stary 2012-10-27, 11:17   #3281
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Ausente - może tak jak Gusiak pisze jakieś cieplejsze, welurkowe czy coś... poza tym zależy kiedy będziesz rodzić bo jeśli za te kilka dni to słyszałam (choć jako geograf stwierdzam że sprawdzalność takiej długoterminowej pogody to 50 na 50% ) że ma być po 1 listopada 10st i więcej. Ale wracała będziesz autkiem ze szpitala???
Aż normalnie napiszę do koleżanki i zapytam jak ona ubrała na wyjście swoje dziecko (a rodziła 15 listopada zeszłego roku ).

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------
.
moze i tak...musze poszukac takich czy w ogole mam takie...
autem bedziemy wracac . Kurcze bo mama mnie tu straszy ze takiemu maluszkowi to zimno bardzo jest

Stary 2012-10-27, 11:17   #3282
agasobo
Zadomowienie

DeKajka - trzymaj się tam jakoś, może jedź do tego szpitala, jeszcze się odwodnisz przez tą biegunkę....
Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem, że od kilku lat wyglądam lepiej niż jak miałam 18-20 lat, naprawdę bardziej się sobie podobam, bo zmieniłam fryzurę na o niebo lepszą i bardziej pasującą do mojej twarzy, lepiej dobieram ubrania do swojej figury, z dodatków lubię tylko kolczyki (mam chyba ze 200 par ) i bransoletki więc biorąc pod uwagę całokształt im jestem starsza tym ładniejsza
ja się ogólnie sobie bardzo nie podobam, ale w ciąży jakoś mi lepiej

Cytat:
witam się w 34 tygodniu

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
A Ty Aga gdzies w kolejke sie wpisalas?? bo juz donoszona
a ja myślałam, że donoszona dopiero jak skończę 38
ja się na 13.11 wpisałam wstępnie, także bez wypychania tu poproszę

Cytat:

a mój tż wczoraj jak przyszedł to robił mi "prysznic" z wody nagrzanej w garczkach..... od razu lepiej się poczułam, a dzisiaj okazało się, że tylko ja i jedna babka z parteru nie mamy gazu
więc zaraz dzwonię, niech przychodzą i naprawiają, jak zepsuli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0414.jpg (159,3 KB, 19 załadowań)

Antek 18.11.2012

Edytowane przez agasobo
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:34
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:18   #3283
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
no to i my sie witamy w 38 tygodniu....i zaciskamy nogi jeszcze rowno tydzien i jeden dzien
Stary 2012-10-27, 11:21   #3284
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
DeKajka - trzymaj się tam jakoś, może jedź do tego szpitala, jeszcze się odwodnisz przez tą biegunkę....[

QUOTE=agrafka85;37276653]
a ja Wam powiem, że od kilku lat wyglądam lepiej niż jak miałam 18-20 lat, naprawdę bardziej się sobie podobam, bo zmieniłam fryzurę na o niebo lepszą i bardziej pasującą do mojej twarzy, lepiej dobieram ubrania do swojej figury, z dodatków lubię tylko kolczyki (mam chyba ze 200 par ) i bransoletki więc biorąc pod uwagę całokształt im jestem starsza tym ładniejsza
ja się ogólnie sobie bardzo nie podobam, ale w ciąży jakoś mi lepiej

a ja myślałam, że donoszona dopiero jak skończę 38
ja się na 13.11 wpisałam wstępnie, także bez wypychania tu poproszę

a mój tż wczoraj jak przyszedł to robił mi "prysznic" z wody nagrzanej w garczkach..... od razu lepiej się poczułam, a dzisiaj okazało się, że tylko ja i jedna babka z parteru nie mamy gazu
więc zaraz dzwonię, niech przychodzą i naprawiają, jak zepsuli [/QUOTE]

Racja ze donoszona jak skonczone 38, wiec jeszcze tydzien
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:23   #3285
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Przezylam dzisiaj w nocy horror .

Skurcze byly jak w zegarku .. rowno co 3 minuty przez prawie 2 godziny. ani jeden sie nie wylamal..Bolaly tak ze sie spac nie dalo, nie ustepowaly jak chodzilam , lezalam czy siedzialam .. promieniowaly na krzyz i to bardzo .. ale szczerze to nie takie mialam o nich wyobrazenie Obudzilam TŻeta . dopakowalam torbe i pojechalismy na IP. Pani byla na poczatku troche zla ze ja obudzilam ale potem jej przeszlo, Zbadala mnie . mowi ze co prawda szyjka skrocona i widac ze sie przygotowuje do porodu ale rozwarcia nie ma . No i ze mnie polozy na obserwacji . No to ja dziekuje . Powiedzialam ze wole za 2 godziny przyjechac niz lezec w szpitalu .. Powiedziala co robic jak sie akcja rozkreci i zapewniala mnie ze napewno zdarze nawet jakby mi sie parte zaczely .. Chciala mi jeszcze przed badaniem zrobic lewatywe ale na szczescie sie powstrzymala .

Do tego leci ze mnie jak z kranu . Latam do kibelka co 10 minut . Miesnie mnie bola strasznie . wyglada mi to na grype zoladkowa .. Moze to ona ma cos wspolnego z tymi skurczami .. bo one dalej nie przeszly .. są tylko juz nie tak czesto ale spac mi nie daja . Nie wiecie moze co mozna na biegunke w ciazy ??? bo ja sie wykoncze ..

Nigdy w zyciu tak sie nie czulam .. nigdy sie tak nie balam..
Mam wrazenie ze umieram
Spalam łącznie z pol godziny .. fatalnie sie czuje . niech to wszystko sie juz uspokoi
Biedactwo Odpoczywaj Ja też polecam gorzką czekoladę

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:

witam się w 34 tygodniu

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:

Wczoraj się nie odzywałam gdyż miałam jazdy a później pół dnia spędziłam u siostry. Wieczorem przyjechał po mnie TŻ i stwierdził że jedziemy sobie do kina na Bonda, bardzo chciałam go obejrzeć, jestem wielbicielka Bonda zwłaszcza tych pierwszych filmów.

I jak Bond? Warto się wybrać?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:24   #3286
justa86
Zadomowienie

Skora mnie swedzi.... ;( w sensie brzuch....dupa z tym smarowaniem, nic nie daje :/ ooo nie, w niedziele jedziemy rodzic, nie ma bata
Zawsze bylam zakompleksiona babka a teraz z tym brzuchem.... eszzzz kur'wa .
A najgorsze jest to ze nachodza mnie mysli ze mam przystojnego, mlodszego do siebie meza i szkoda mi Go ze bedzie mial taka smasakrowana zone - hehe teraz mowie jak 50latka z 20paro latkiem
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:25   #3287
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Też planuję podobny zestaw

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:30   #3288
agrafka85
Rozeznanie

DeKajka odpoczywaj wiemy, że jesteś zmęczona, ale urodzić musisz, odwrotu nie ma i na pewno dasz radę wszystkie damy radę

marti, pokrzywka, immortal klask i: za kolejne tygodnie

ausente ja wyszłam z założenia, że dwie warstwy ubrania + kombinezon i ciepła czapeczka, a na to kocyk w zupełności wystarczy położna na sr mówiła, żeby maluchom zakładac 1 warstwę więcej niż sobie, czyli jak ja będę w bluzce z długim rękawem, spodniach i kurtce to dziecku na kaftanik i śpiochy dołożę pajacyk, na to kombinezon i ze szpitala do samochodu to wystarczy. Chyba żeby zapowiadali mrozy -10 czy -15 stopni, ale jeśli będzie powyżej +5 to myślę że to wystarczy

a u mnie wszystko się uspokoiło czuję od czasu do czasu jakieś ciągnięcie, ale już bez bólu - dziwne to wszystko

Edytowane przez agrafka85
Czas edycji: 2012-10-27 o 11:31
agrafka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:34   #3289
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
moze i tak...musze poszukac takich czy w ogole mam takie...
autem bedziemy wracac . Kurcze bo mama mnie tu straszy ze takiemu maluszkowi to zimno bardzo jest
Właśnie - to autkiem podjeżdża się zwykle jak najbliżej się uda
U nas na sr bardzo zwracali uwagę na to abyśmy nie przesadzali z ilością warstw ubranek na dziecku, że niby mamy tendencje do przegrzewania dzieci bo myślimy że im jest tak baaardzo zimno. Ale z drugiej strony skąd ja, biedna, na niczym nie znająca się pierworódka mam wiedzieć kiedy jest dobrze a kiedy przegrzewam??
Stary 2012-10-27, 11:34   #3290
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Skora mnie swedzi.... ;( w sensie brzuch....dupa z tym smarowaniem, nic nie daje :/ ooo nie, w niedziele jedziemy rodzic, nie ma bata
A najgorsze jest to ze nachodza mnie mysli ze mam przystojnego, mlodszego do siebie meza i szkoda mi Go ze bedzie mial taka smasakrowana zone - hehe teraz mowie jak 50latka z 20paro latkiem
ja widzialam Twoje zdjecia w albumie i nie chce slyzec takich bzdur
brzuch zejdzie a rozstepy usuniemy!!!!no:pala :

Stary 2012-10-27, 11:38   #3291
karolla12
Rozeznanie

Cytat:
Musisz pozbyć się tych kompleksów.Niedługo z powrotem będziesz laską do tego sexi mamuśką.Troszkę pracy przed nami,ale wierzę,że tak będzie.
A mąż będzie kochał Cię jeszcze bardziej z ten skarb,który mu urodzisz
Mój mąż ciągle mi powtarza jak bardzo mnie kocha i jak to pięknie wyglądam
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:39   #3292
ausente
Zadomowienie

aaaaa zapomnialam Wam powiedziec,
ale sie w☠☠☠☠ilismy zTŻ ! Za balkonem mamy działkę , no i mielismy tam posadzone wiśnie 4 drzewa + choinke . A na wiosne mielismy sadzic tam inne rzeczy. Wczoraj patrze... DUP DRZEWA ŚCIĘTE !!!!!!!!!!!!:mu r:
z ☠☠☠☠☠☠☠onej administracji nam ścieli bez pytania !!!!! Idioci !! To że reszta działki nie uzywana nie znaczy ze mogli sobie bezprawnie sciac!!

Stary 2012-10-27, 11:40   #3293
jo_manh
Rozeznanie

Witam się z Wami śnieżynkowo

i coś miłego na dzień dzisiejszy
http://www.youtube.com/watch?v=-10fWHdpmks

DeKajka odpoczywaj słońce
Gratulacje kolejnych tygodni

Jeślichodzi o ubranka dla małego na wyjście ze szpitala to ja się posiłkuję pomocą jednej z naszych koleżanek i zabieram tak:

- body z długim rękawkiem
- pajacyka
- półśpiochy
- kombinezon
- ciepłą czapę
- mały lekki kocyk (ale on jest z polaru więc nie jest taki całkiem chłodny)
- no i w razie czego tetrę jedną (choć nam na sr powiedzieli, że dziecka nie trzeba kryć od wiaterku, tylko krem nałożyć i niech sobie oddycha)

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:42   #3294
marti86
Zakorzenienie

Karola swiete slowa!!

Ausente ale to Wasza dzialka??

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Jomanh kurde jak slysze te kawalki to widze siebie w markecie na zakupach swiatecznych albo w mopem i szmatka w reku oraz rozkreconym radiem na maxa w domu przy porzadkach

Stary 2012-10-27, 11:42   #3295
jo_manh
Rozeznanie

A tak unas dziś za okienkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0059.jpg (155,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0060.jpg (138,2 KB, 14 załadowań)

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2012-10-27, 11:43   #3296
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Karola swiete slowa!!

TAK !!!

Stary 2012-10-27, 11:44   #3297
marti86
Zakorzenienie

o kurde

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

to nie mozecie tego zglosic gdzies??

Stary 2012-10-27, 11:45   #3298
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Karola swiete slowa!!

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Jomanh kurde jak slysze te kawalki to widze siebie w markecie na zakupach swiatecznych albo w mopem i szmatka w reku oraz rozkreconym radiem na maxa w domu przy porzadkach
Ja już się nie mogę doczekać jak będzie połowa grudnia i zaczną się przygotowania....mam swoją ulubioną piosenkę świąteczną i słucham jej non stop. Oto ona: http://www.youtube.com/watch?v=VdmJa1W0PzY

Ale wstrzymuję się jak najdłużej, bo rodzinka mnie pogoni z domu, jakbym tak teraz zaczęła jej słuchać, poza tym nie ma jeszcze tego nastroju.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2012-10-27, 11:45   #3299
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie - to autkiem podjeżdża się zwykle jak najbliżej się uda
U nas na sr bardzo zwracali uwagę na to abyśmy nie przesadzali z ilością warstw ubranek na dziecku, że niby mamy tendencje do przegrzewania dzieci bo myślimy że im jest tak baaardzo zimno. Ale z drugiej strony skąd ja, biedna, na niczym nie znająca się pierworódka mam wiedzieć kiedy jest dobrze a kiedy przegrzewam??
Jak wychodziłam z dzieckiem małą ubierała Pani od noworodków i sama mi powiedziała, ze za dużo warstw i żebym spakowała reszte tych ubrań bo niepotrzebne. Kazała dać tylko pieluchę na buzię. A jedna rada powiedzcie tż żeby nauczyli się wcześniej montować fotelik w aucie bo moj był taki mądry, że oczywiście miał na wszystko czas a ja później się niepotrzebnie denerwowalam bo jak przyszło co do czego to zapomniał i wiało i padało a dziecka zapiąć nie umiał o!!!!
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 11:46   #3300
ausente
Zadomowienie

Cytat:
o kurde

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

to nie mozecie tego zglosic gdzies??
Sąsiad i TŻ pojda do administracji .! Bo to chore jest żeby ściąć komuś drzewa bez pytania ;/ ale to samo sasiad mial , mial zasadzone drzewko pod klatka, i pewnego dnia wstaje patrzy drzewo sciete !!
A najgorsze jest to ze to juz byly dojrzale drzewa ,a teraz bedzie ile czasu trzeba czekac zeby znow urosly ;/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości