|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
nadrabiam jeszcze czwartkowe posty i wcięło mi połowę cytatów
![]() rozmawiałyście o witaminach. Mi lekarz zalecił femibion 2 (oczywiście mam jego wielkie zdjęcie i logo na karcie ciąży) ale nie jestem do końca przekonana czy są dobre. mają dużo witamin, dha, jod, kwas foliowy ale np. żelaza i magnesu już nie czarny flamaster i klementyna śliczne brzuszki ![]() strippi dla Ciebie i Michałka za wizytę ma chłopak charakterek ![]() strasznie fajnie zachowała się Twoja znajoma, super ciuszki i jak tego dużo już w ogóle nie musisz się martwić ubrankami ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() swoją drogą dobrze wiedzieć, że nasze maluszki mniej więcej tak już wyglądają ![]() Sorceresss za 5 miesiąc i baw się dobrze na weselu ![]() ok nadrabiam dalej
|
|
#4742 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
WSZZYSTKO do domu przynosiłam Kochałam ślimaki - niestety często je mordowałam - trzymałam na balkonie, w słońcu w kartonie, a liście nie zawsze je chroniły.. eh, pamiętam te suchutkie muszelki aż się łezka w oku kręci... swego czasu, jak byłyśmy starsze z koleżankami ugotowałyśmy ślimaczki, takie mniejsze (zbierałyśmy je na cmentarzu). Zagotowałyśmy we wodzie, potem dosypałyśmy herbaty (bo nic wiecej nie miałyśmy pod ręką), żeby kolor "zupy" był i już Nie mam bladego pojęcia po co to zrobiłyśmy :PCytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
![]() ![]() klask i:Po raz pierwszy miałam syndrom bezsenności. Jesteśmy z mężem u mamy mojej i od 5 nie śpię - a co tu robić jak każdy smacznie chrapie? Teraz wiem jak Wy to robicie... to jest realne i wykonalne nie spać tak wcześnie ![]() Chciałam przekazać mamusiom dziewczynek z forum pewną wiadomość: DRŻYJCIE O SWOJE CÓRUNIE KOLEJNY AMANT SIĘ IM SZYKUJE ![]() aż mi się zrymowało Wczoraj się dowiedziałam, że mamy zdrowego, 270 g chłopca Przynajmniej lekarz widział siuraczka jak się łobuziak wiercił Maluszek cały czas pokazywał stópki albo kręgosłupik - buziuńki nie chciał pokazać tylko się wpatrywał w mamusiny kręgosłup ![]() ObserwujeCie, wczoraj na tym 3d badał mnie dr Wiecheć
|
|
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kochane
przed pracą pochwalę się wczorajszą wizytą ale też chcę podziękować wam za kciukasy A więc dzidzia wyjatkowo wczoraj nieśmiała usiadła w kącie i nie dała nam się pooglądać, po wielu próbach zlitowała się troszę i połozyła ale za to niesamowicie wierciła bystre oko lekarza coś zauważyło i pyta czy ma mówić co będzie ja na to że tak no i powiedział: "ze wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to że będzie ......DZIEWCZYNKA!!!!! : love:prze szczęśliwa wyszłam z gabinetu. mój mąż nie chce znać płci wiec mam tą świetną wiadomośc dla siebie i Was oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
gratulacje!!!
|
|
#4744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jaki malutki ![]() ![]() Cytat:
Co do świąt Bożego Narodzenia to ja też uwielbiam i już nie mogę się doczekać, nawet ostatnio mówiłam do TŻ że czuję że święta już blisko ![]() ---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
![]() klas ki:
|
|||
|
|
|
#4745 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie mi się kończy femibion i zastanawiam się czy nie przerzucić się na ten vita-miner ![]() nati_85 gratuluję wizyty ja od czasu do czasu noszę dzinsy ciążowe. Kupiłam sobie w h&m rozmiar 38 trochę na zapas i na razie nie jest mi w nich za dobrze. tzn jeśli chodzi o brzuszek to super bo nic nie ciśnie, ale ta gumka sięga mi aż pod piersi i tam jest za luźna więc się zsuwa, no i ogólnie całe mi trochę się zsuwają chodzę i podciągam. oliwka bo te myszy teraz są jakieś wytrenowane... Moja mama ma ten sam problem co Ty. Chytruski z pułapki potrafią wszystko wyżreć a się nie złapią... Mama najczęściej kładzie jakiś boczek, skórkę z boczku itp a raz położyłyśmy taką na prawdę ostrą papryczkę chili myślałyśmy, że jak to zje to popełni samobójstwo od tej ostrości i powiem Ci że następnego dnia zdechła koło pułapki Poza tym skoro juz tak dobrze potrafiły obejść te drewniane pułapki to brat kupił taką ładną czarną nowoczesną plastikową i tam dzień po dniu się jakaś łapała. oczywiście do czasu... potem się znowu schytrzyły i tylko wyjadałyCytat:
ale nie pamiętałam, że to była pupcia i to już w 17tyg niezle Cytat:
![]() to dopiero słodkie stworzonko ojej jak to zabrzmiało groźnie hehhe sprać on coś ma z tymi klapsami, bo często do mnie żartuje jak się z nim droczę albo się z niego śmieje to mówi: "oj chyba już dawno klapsa nie było" prędzej to ja mu lanie spuszczę chociaż z moją siłą i jego posturą pewnie by nawet nie poczuł
|
|
#4746 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i malutki jeszcze ![]() Cytat:
Ja jem normalnie tak jak wcześniej a zaczęło mi przybywać, więc uważam że nie ma co się głodzić i mieć ciśnienia na to, żeby nie przytyć. Tak czy siak kg wpadną. Oczywiście nie popieram obżarstwa i tłumaczenia się, że trzeba jeść za dwoje ale to już zupełnie inna kwestia Cytat:
normalnie śniadanie jem ok 7 i nie ma bata, żebym wyszła z domu bez śniadaniaCytat:
przypomniało mi to dialog matki z córką w ciąży z pewnego serialuMatka: oj współczuje Ci tego obrzęku stóp, mi z Tobą w ciąży też opuchlizna nie dawała spokoju, dlatego tyle piłam Córka:co? ![]() Matka: spokojnie, wtedy to nie szkodziło anna maria ładniutki brzuszek już chyba nie ma na wątku żadnej dziewczyny, która nie miałaby widocznego brzuszka a może się mylę...![]() zazdroszczę ja zmarźluch okropny ale śnieg uwielbiam u nas popadało całą minutę i to słabiutkoCytat:
też kocham białe święta. Boże Narodzenie bez śniegu to nie to samo.A co do potraw świątecznych to dobrze wiedzieć, że mamy tu specjalistkę będę się Ciebie radzić, co można zrobić z suszonymi grzybami, bo dostałam od koleżanki cały pojemniczek. Pewnie skończy się na tym, że oddam mamie, bo do potraw tradycyjnych mam 2 lewe ręce megi-megi, Sorceresss, anika_s gratuluję wizyt i poznania płci same dobre wiadomości na wątku ![]() a mnie strasznie swędzi brzuch po bokach i plecy na samym dole ok zmykam na śniadanko wczoraj kupiłam wielką drożdżówkę do tego kakao i żyć nie umierać ![]() Was też prześladuje na kanapka-mumia? co ją zobaczę to śmiać mi się chce
|
|
#4747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4748 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No ale moja na szczęście mnie pocieszać chce (: Ja stwierdziłam że nie mogę się zadręczyć, bo i tak nie odwrócę tego co zjadłam no i mogę się tak zadręczać do porodu ale wtedy cieszyć się ciążą nie będę mogła a net mówi że szanse nie są duże. megi-megi nie zacytowało mi... więc tak gratuluję dziewczynki! A imię śliczne! Co do świąt... też uwielbiam białe ale szanse tutaj na nie są... jak to śpiewali 'mniej niż zeeerooo' I u mnie będzie 12 potraw na wigilijnym stole i też już planuje co zrobię (będę mieć gości z Polski) na pewno wkońcu pojawi się zupa migdałowa i własnej roboty pasztet. Tylko co do ciast nie jestem pewna
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kwiatuszekkk21;3727 7968]
a mnie strasznie swędzi brzuch po bokach i plecy na samym dole QUOTE] Co do smarowania brzuszka - to moja znajoma z takim namaszczeniem wcierała różne kremy, oliwki , masowała go że spowodowała przedwczesny poród - oczywiście musiała za to zapłacić dość długim pobytem w szpitalu. /choć na naszym etapie to raczej nie możliwe/ Ja codziennie wieczorem szybciutko smaruję brzuchol kremem i pozwalam mu się samemu wchłonąć , bo mnie nieźle wystraszyła mimo wszystko
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2012-10-27 o 10:12 |
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już na Allegro szukam pasa cnoty dla córci
|
|
#4751 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja akurat kupiłam na tej aukcji http://allegro.pl/apteka-femibion-na...597887374.html i wtedy się opłacało. szkoda, że już nie wystawiają po 2 opak. pewnie musisz poszukać u kogoś innego.---------------------- nie chce mi się sprzątać, więc tak popatrzyłam jeszcze na aukcje z femibionem i sporo tego jest w okolicach 41 zł z przesyłką: http://allegro.pl/listing.php/search...mibion+natal+2 jak będziesz kupowała to zwróć uwagę na termin ważności(jesli na aukcji nie napisali to lepiej spytać), bo kiedyś u któregoś sprzedawcy widziałam w komentarzach, że ktoś się skarżył na krótki termin ważności a oni odpisali: a co pani myslala? ze skąd taka niska cena? Cytat:
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2012-10-27 o 10:42 |
||
|
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) dla siusiaka ![]() A tak się domyślałam że dr Wiecheć będzie badał, bo on widziałam na tej www chyba to szkolenie prowadzi. Super że wszystko ok, ja do środy grzecznie czekam
|
|
#4753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4754 | ||||
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny..
odpisuję po trochę.. ![]() u mnie miał być śnieg a nie ma.. a córa wczoraj pół dnia w oknie stała i czekała.. Cytat:
![]() przeleci.. ![]() ja się doczekać nie mogę.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma się co martwić..
|
|
#4755 |
|
Raczkowanie
|
witajcie...
Dziękujemy za miłe słowa ![]() Sorceresss jeszcze raz gratuluje teraz to możesz powiedzieć że spotkałaś mężczyznę swojego życia ![]() Jolanta T, Czarny Flamaster, Klementyna brzuszki śliczne, takie małe mieszkanka mnie zawsze w kobiety w ciąży rozczulają teraz się cieszę że jestem jedną z nich..![]() oglądam Dzień dobry tvn i nie daję rady słuchać Maciąg i jej siemienia lnianego kobieto ja jestem na etapie ciastekkk ![]() u nas od rana motylki szaleją po lewej stronie ciekawa jestem kiedy będzie się czuło przez dotyk na razie tak tylko w środku a mamy w poniedziałek 16 tygodni wg usg ![]() miłego dnia ![]() ja porównywałam skład femibionu i vita mineru i bardzo podobny szkoda że zamówiłam prenatal 90 tabletek
|
|
|
|
#4756 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny nie to żebym robiła jakiejś firmie reklamę bądź nie reklamę.
patrzyłam na ten wasz wita miner bo ja jadę na femibionie (bynajmniej sama go wybrałam nie dostałam bo ginka ma profity) no więc wita miner porównując skład ma dużo mniej ilościowo tych składników co ma femibion, do tego ma rutynę i luteinę - nie wiem czy to się powinno brać w ciąży. no a że nie pisze że to typowo dla kobiet w ciązy to pewnie dlatego tańszy bo dobrze wiadomo ze jak coś jest specjalnego przeznaczenia w nazwie to droższe. owszem femibion nie ma żelaza i magnezu ale nie wiem czy jest konieczne podawanie żelaza. ja np. nie zażywam. a magnez mam asmag forte 50 tabl za 10zł. także może lepiej popatrzeć jeszcze na te różnice między preparatami typowymi dla pań w naszym stanie
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tez lekarz od razu dał Femibion i uważam że wcale drogi nie jest, raz na dwa miesiące 38 zł ? |
|
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Ptaszysko vita-miner prental dha się nazywa czyli określa że jest dla kobiet w ciąży j=i jest to w opisie
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p55683-Vit...tabl.__30_kaps. a pytanie o żelazo? to najważniejsza sprawa niedobory grożą wadami i poronieniem...nie wybieram preparatu jak nie ma żelaza i powie ci to każdy gin, ja dodatkowo łykam tardyferon fol a w pierwszej ciąży brałam zastrzyki z żelaza...poczytaj sobie lepiej o żelazie zanim będzie za póżno...femibion natal clasicc ma żelazo a najwięcej ma prental clasic 60mg dzienne zapotrzebowanie wzrasta z 20mg do 30mg.. http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...ej-diecie.aspx |
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
, ja dzisiaj jestem mega przeziębiona ...już się poprawiało...a teraz to jest już mega przeziębienie ...-chyba czeka mnie jednak wizyta u lekarza bo jakoś sama nie daję rady .... a pomagał mi bardzo ten syrop prena-coś (już zpomniałam nazwy) ale tam było napisane ,że braż do 7 dni ... no i odstawiłam i teraz mam-bum i ledwie oddycham.... dziś mam 12 rocznicę związku z tż (odkąd zaczęliśmy kręcić ze sobą).... więc pójdziemy sobie do kina i na sushi (ja oczywiście wege) a potem się zobaczy... ![]() a ! i dzisiaj zaczynają się targi poznańskie -oprócz akwarystyki i terrarystyki będą też HAPPY BABY- szkoły rodzenia , lekarze specjaliści od chorób dziec.,kluby fitnness z zajęciami dla kobiet w ciąży,kluby malucha,diagnostyka prenatalna a nawet coś tam usłyszałam o feministkach wypowiadaj.się o pogodzeniu roli matki i kariery i zagadnienia o prawach prac.w ciąży http://happybaby.mtp.pl/pl/ Cytat:
za synka!Cytat:
za córeczkę !
|
|
#4760 | |
|
Zadomowienie
|
już niedługo
te całe Halloween jest chyba w środę, więc pewnie w czwartek będzie już coś innegoCytat:
ja mówię cały czas o Femibion Natal 2 i on niestety dużo kosztuje - od 40zł w internecie do 60zł w aptece za dawkę miesięczną (30tabletek i 30 kapsułek)
|
|
#4761 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() uwielbiam święta, zawsze stoję dom ile się da.. kocham śnieg we święta.. no wszystko wszystko wszystko.. a teraz będę dni odliczać.. do grudnia.. ![]() Cytat:
gratuluję córeczki.. one są prze kochane.. śliczny.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super.. ![]() Cytat:
![]() ![]() idę coś zjeść..
|
|
#4763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
wiesz co wiem że żelazo jest potrzebne ale masz je w diecie ja nie wiem nie zażywam syntetycznego. i lekarka nic nie mówiła. może kwestia wyników badań krwi. koleżanka też nie zażywała potem jej wyniki badań krwi poleciały i dostała tak jak ty zastrzyki. a znam takie co całą ciąże zadnych witamin nie łykają. ale dziękuję zapytam mojej lekarki co z tym żelazemno a witaminer ten co ty piszesz ma beta karoten a tego świństwa to ja nie zamierzam brać Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2012-10-27 o 11:09 |
||
|
|
|
#4764 | ||
|
Kniaginia
|
Witam spod kołdry!
Cytat:
Cytat:
Wiecie, co wam powiem? Dzieciaczek do mnie w nocy 3 razy zastukał, czułam go pod ręką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba go moje ciągłe kichanie nocne zbudziło.Dziś 19tc1d. |
||
|
|
|
#4765 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co prawda za bardzo się nie znam na składach itd ale jakoś mało bezpiecznie mi to brzmi- zwłaszcza ten dwutlenek tytanu Cytat:
spytam o to lekarza we wtorekoszaleć można z tymi witaminami Cytat:
gratuluję szykuje się romantyczny wieczór a na co idziecie do kina?---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- a czemu świństwo?
|
|
#4766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten natal clasic tez ma beta-karoten ... jezu juz nie wiem które witaminy brać. |
|
|
|
|
#4767 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam nie chcę straszyć żelazem nikogo...jednym starcza z jedzenia a innym nie...ja mam dodatkowo do łykania od gina..kiepskie wyniki krwi mi wyszły...jak łykacie witaminy to w każdym preparacie jest żelazo..więc głowa do góry...
Ptaszysko czyli nie mówiłyśmy o tym samym preparacie..pozdrawiam
|
|
|
|
#4768 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kwiatuszekkk21;3727 9769]mnie jeszcze jedno zastanawia w tym vita-minerze a właściwie substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna, hydroksypropylo metyloceluloza, dwutlenek tytanu, stearynian magnezu, hydroksypropyloceluloza, dwutlenek krzemu, koszenila, wosk pszczeli, wosk Carnauba.
Co prawda za bardzo się nie znam na składach itd ale jakoś mało bezpiecznie mi to brzmi- zwłaszcza ten dwutlenek tytanu ja się znam na tym to ci napiszę to co wymieniłaś nie jest niebezpieczne. celulozy i te wszystkie jej pochodne (te dłuższe nazwy) to sa substancje pochodzenia naturalnego i stosowane do wytworzenia stałej postaci leku jaką jest tabletka tak samo ten co tak strasznie brzmi dwutlenek tytanu. ten jest zwlaszcza w pomadkach do ust i cieniach do powiek a nawet w kosmetykach do opalania. koszelina jet barwnikiem a woski się dodaje żeby lepiej się to formowało. tego sa małe ilości także nie znajdziesz tabletek ktore tego nie mają co do betakarotenu. on się kumuluje w tkankach i się robi toksyczny. np. to co kiedyś mówiono pijcie dużo soków z marchewki to bedziecie takie ladne jak opalone to jest wlasnie objaw przedawkowania. wiadomo ze w tej ilości to nie zagraża ale ja jakoś jestem przeciwniczką sytnetycznego beta karotenu to już sobie wolę jednego kubusia wypić raz na jakiś czas zwłaszcza że jednak marchewkę czy inne warzywa jadam czy to w zupie czy w sałatce.tzn żebyśmy się dobrze zrozumiały witamina A (jej prekursorem jest beta karoten) jest potrzebna ale łatwo ją przedawkować a wtedy jest już kłopot. największe świństwo z tej grupy to retinol to już taka mała chemiczna dygresja
Edytowane przez Ptaszysko16 Czas edycji: 2012-10-27 o 11:23 |
|
|
|
#4769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nie wiedziałam, że beta-karoten to witamina A trochę się dokształcę na naszym wątku
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2012-10-27 o 11:22 |
|
|
|
|
#4770 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwas_karminowy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

ma chłopak charakterek 

Ginka mi wczoraj o nim mówiła, że 2 godz trzeba siedzieć w poczekalni i nie wolno się nigdzie ruszać za bardzo
A, no i ginka tez mi powiedziała, że kiedys się zgadzali żeby cytrynę wcisnąć a teraz nie pozwalają, bo jednak stwierdzili że zakłamuje wynik

ostatnio na dworze pokazuje mi dźdżownice i mówi mamusiu patrz jaka sliczna mogę ją wziąć ze sobą
żabe też ostatnio brała na ręce na rzeką i wszystko co się rusza to ona kocha
klask i:
chociaż z moją siłą i jego posturą pewnie by nawet nie poczuł