|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II
to zależy. mi spadły wyniki krwi i miałam zacząć brać witaminy właśnie ze względu na niską hemoglobinę, więc bez żelaza ani rusz. dopóki wyniki były w normie nie brałam żadnych witamin. magnez też mam asmag, ale zwykły, ma bardzo mało magnezu, przynajmniej w porównaniu z dawką z kompleksowych witamin. niby ma 50 tabletek w opakowaniu, ale przy braniu 3 razy dziennie (tak jak mi gin kazał) szybko się kończy.
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
witam was w takim nastroju
![]() http://www.youtube.com/watch?v=mN7LW0Y00kE
|
|
#4773 | |
|
Wtajemniczenie
|
no moje drogie
jeśli chodzi o poświecenie robaczków dla ludzi to było ogromne. niektóre gatunki po prosu wymarły bo ludzie je przerobili na barwniki. najbardziej znana to jest purpura na szaty kardynałów - ślimaki oddały za nią życie. tak samo nie wiem czy wiecie że piżmo w perfumach jest z piżmowców (biedne zwierzaki a tak słodko wyglądają) teraz powoli zastępuje się je syntetycznym piżmem ale ile ich zginęło ... ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
rozumiem. no ja na razie 2x1 bo mi się skurcze łydek zaczęły także tak jak mówisz czasem może lepiej jeszcze w witaminach. każda z nas jak widać ma inne potrzeby. no ja zapytam o to żelazo na następnej wizycie. ale patrzyłam specjalnie na hemoglobinę i erytrocyty i nic nie spadło także daję radę
|
|
|
|
|
#4774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak tak to zazdraszczam.. u mnie tylko wieje i liści wszędzie pełno.. i wybieram się teraz na cmentarz z mężem trochę groby sprzątnąć.. także miłego dnia..
|
|
#4776 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie ma uniwersalnych rzeczy ja przed ciążą łykałam femibion zeby sobie uzupełnić witaminy po antykonceptach i stad zostałam bo nic mi po nim nie było.
|
|
|
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I od razu święta przed oczami przy tej piosence ![]() U mnie śniegu nie ma w tym roku jeszcze
|
|
|
|
|
#4778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję przeprowadzki, bo ja w 1 ciąży miałam w 36 tygodniu ale sprawnie to poszło czego i wam życzę chcemy tego Cytat:
ja dziś sobie w końcu pofarbuję Fajnie mają te chłopy, och fajnie. Oooo tak, u nas też drzewko zawsze żywe i pachnące Cytat:
co do pierwszego, to chyba razem tam stałyśmy oczywiście pochwalisz się, co nie za usg ![]() a trampki są naprawdę zabójcze, nie mogę się doczekać aż je ubiorę na takiego małego naleśniczka
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Ptaszysko16 a nie jest tak, że w ogóle poziom wchłaniania z takich suplementów, jest w ogóle ciągle dyskutowany w środowisku naukowym ?
nestelle kurde, uważaj na siebie dziewczyno, wydaje mi się że co najmniej jeden dzień powinnaś przeleżeć w łóżku, ja pierwsze co u lekarza, dowiedziałam się że w ciąży wszelkie przeziębienia leczymy do końca, bo wszelkie powikłania bywają niebezpieczne !! Odpocznij trochę
|
#4782 |
|
Zakorzenienie
|
kanapka MUMIA wymiata, ale nie jest tak pyszna jak moje snaidanko, ktore w tym momencie mam zamiar zjesc
tak oczywiscie STRIPII ze sie pochwale, ja sie zawsze chwale do tego mam mega talent. gratuluje chlopczyka i dziewczynki.a ten pas cnoty ROZBAWIL mnie az do lez. a ja dzis sie budzac stwierdzialam ze moja dzidzia ulokowala sie po lewej stronie, nie bylo tego wczesniej widac, ale dzis jak wstalam lezalam na plecach to bylo widac ze lewa strona jest ciut wieksza no ale to juz 31.10 i 1wszy raz zobacze moje malenstwo, och pewnie sie porycze bo ja z tych bardziej uczuciowych jestem
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie już jak jest zimno to chociaż śnieg by mógł spaść z tym żelazem to Wam powiem, że nawet nie wiem czy mi nie spada, bo jak miałam robione badanie krwi w 10tyg tak od tamtej pory nie... chyba pójdę i zrobię na własną rękę. wolę wiedzieć czy wszystko ok
|
|
#4785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ObserwujeCię jak ze wszystkim. nigdy nie ma do końca dowodów ze coś szkodzi albo mega super działa. zależy jaką grupę ludzi zbadasz przemysł farmaceutyczny żyć z czegoś musi a takie suplementy mają z tego co wiem mniej restrykcyjne przepisy niż normalne leki chociaż trzeba przyznać że na pewno wyższe niż kosmetyki. chociaż powoli się to zaczyna zmieniać gdyż jednak w kosmetykach pojawiają się substancje o działaniu aktywnym.
|
|
|
|
|
#4786 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
pięknie
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahh te odpowiedzi naukowców ![]() a let it snow uwielbiam
|
|
#4788 |
|
Kniaginia
|
Ja właśnie to przerabiam. Idę w poniedziałek do lekarza i po zwolnienie na cały tydzień. I nie wiem, czy w ogóle pojadę na groby, bo wszystkie mam daleko, w 3 miastach.
|
|
|
|
#4789 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do wcześniejszego to się zgadzam Cytat:
Cytat:
Cytat:
zrób sobie cały dzień w łóżku i najlepszego na rocznicę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zaraz fotki wstawię
|
|
|
#4790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do farbowania.. kupiłam w aptece naturalną farbę z BIOKAP i jest super.. warto w tym okresie wydać troszkę więcej pieniędzy a naprawdę się opłaca. Nie smierdzi, dobrze kryje, nie wypłukuje się Cytat:
dzień dobry tak w ogóle i dziękuję za miłe słowa o brzuszku jem jak dzika a brzuch za specjalnie nie rośnie.. robicie smaka tymi przysmakami śniedaniowymi ja dziś 2 kanapki z dżemem truskawkowym i 2 z serkiem i ogórem kiszonym hahhaap.s. niech żyją mandarynki, czekolada milka i woda z cytryną
|
||
|
|
|
#4791 | |||
|
Zakorzenienie
|
aaaaa!!!!!! cudoooo!!!!!
Cytat:
nie skusi sie na poznanie?! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wylegujemy sie z konkubentem w lozku... smarkacze z nas straszni...
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w domu spędzam cały weekend bo przeziębiona jestem Trochę zimy dla was ![]() jak się przypatrzycie to widać jak sypie śnieg zwłaszcza na 2 ostatnich
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-10-27 o 12:44 |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe ja też chyba chłopa zaraziłam... bo coś chodzi i smarka..
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to z grzybkami ta rolada? ![]() ale fajnie a u nas właśnie zaczyna padać
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to przygarnij chlopiure moj sie musi do jutra wykurowac (delegacja)
|
|
|
#4796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki u nas na razie nie zanosi się na takie ładne widokilecę do kuchni, bo chyba gulasz zaczyna się buntować
|
|
#4797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yhmm a ja bym takie MALOSOLNEGO zjadla jak moj tato robi no paluszki lizac ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o raaaanyyy ale śniegu wow
|
|
#4799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a że trochę o farmacji wiem to dlatego że moj dr jest z nią zwiazany natomiast nie czytałam jakiś naukowych artykułów o wchłanianiu substancji także nie chcę głupot pisac
|
|
|
|
|
#4800 |
|
Kniaginia
|
W Wawie też pada śnieg.
A kto mi zrobi obiad? ![]() Mąż dopiero wieczorem przyjedzie, mam tylko rosół i kawałek kurczaka... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

jeśli chodzi o poświecenie robaczków dla ludzi to było ogromne. niektóre gatunki po prosu wymarły bo ludzie je przerobili na barwniki. najbardziej znana to jest purpura na szaty kardynałów - ślimaki oddały za nią życie.

.. ciekawa jestem jak my wszystkie z resztą czy to dziewczynka czy chłopiec 

już jak jest zimno to chociaż śnieg by mógł spaść