|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Cytat:
![]() dzolls Ja bym nie myła jeszcze wlosów, chociaż wiem jak ciężko oprzeć się nowym testom
|
|
|
#72632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jako żelu sklepowego używam tego w wielkich słojach po 500ml Rossman styling gel, obecnie żółty. Jak zobaczyłam ilość i cenę mrożącego to stwierdziłam, że zniknie po 3 użyciach i nie ma co rabować portfela ![]() Czy któraś z Was jeszcze używa tegoż żelu? Są 4 kolory, żółty jest 3 w kolejności...
Magister biotechnologii. Bezrobotny, goły, wypalony magister. Staram się pisać po polsku, nie po polskiemu, a kiedy czegoś nie jestem pewna, to sprawdzam w słownikach. "Małe" cięcie: 92 cm -> 65 cm (miało być góra 20, ale dojdź do ładu z kręconymi ₪ ø lll·o.
|
|
|
|
|
#72633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle w ostatnim czasie, od kiedy zaczęłam używać szamponów dla dzieci i od czasu do czasu wody brzozowej włosy mogę myć co 3 dni, a nie co 2, jak kiedyś. Zmieniło się właśnie to, że zaczęłam używać te dziecięce szampony, no ale eksperymenty mnie wykańczają :P
|
|
|
#72634 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli w weekend będę w pobliżu to mogę zapytać jeszcze raz. Cytat:
![]() Miałam kokosa KTC w butelce ![]() Cytat:
Tzn. nie czuję się komfortowo, kiedy dotyka mnie ktoś obcy, no i wstydliwa zawsze byłam Nigdy też nie miałam specjalnie problemu z rozdwajaniem, więc i do podcinania nie byłam zmuszona. Ale jak już ścinam, to zazwyczaj radykalnie Bo tak samo mam dość użerania się z myciem, suszeniem... Cytat:
Cytat:
Siostra zadowolona, ale ona używa go tylko na końcówki.
|
|
#72635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72636 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zakręcone, nie nadążam z nadrabianiem Was
![]() No i mimo, że mam nieplanowane wolne to i tak z przyzwyczajenia wstałam przed 6 i sobie poczytałam Was przy herbatce muszę wygrzebać rękawiczki bo mało tego, że są ciągle zimne (TŻ zdążył się już przez te wszystkie lata przyzwyczaić) to przy niskiej temperaturze szybko się przesuszają i pękają - a boli to niesamowicie (niedokrwistość) no ale: AjriszMarta normalnie kocham Twoje włosy ![]() Witam wszystkie nowiutkie zakręcone, niech się formują wam śliczne loki i fale Ja się jeszcze pochwalę, że trudno mi w to uwierzyć ale za sprawą pielęgnacji, Jantar'a, CP? - mam od głowy widocznie więcej włosów i są lekko grubsze - czytaj - zdrowsze Wczoraj TŻ oświadczył, że zaczynamy szukać sali (do tej pory jakoś tak się to odwlekało - Anglia, brak czasu, pieniędzy, początki mojej Firmy) ale coraz częściej rozmawialiśmy, że by się już przydało - no i tak już tworzymy listę sal i w najbliższym czasie robimy zwiad ![]() Chcemy na spokojnie - ja tak myślę, że minimum 1,5 roku do 2 dla nas po tylu latach to i tak już formalność, ale cieszymy się tym planowaniem jak małe dzieci
|
|
#72637 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj o masełkach shea na dłonie, wydaje mi się że przyniosłoby ulgę Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#72638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chyba, że jest chory - to wtedy patrzy przez okno, a ja mam prikaz iść przed dom w pole widzenia ![]() Cytat:
zmień na fryzjerkę![]() Cytat:
i powodzenia w organizacji - to jest takie fajne przedsięwzięcie i jaka satysfakcja jak wszystko pójdzie zgodnie z planem
|
|||
|
|
|
#72639 |
|
Raczkowanie
|
hej
jakie polecacie maski bingospa?jakie najlepsze?własnie zauwazylam ze w mojej miescinie w malej drogerii sa produkty bingospa!!!jupiii!!!!
|
|
|
|
#72640 |
|
Zakorzenienie
|
z masłem shea i z glinką ghassoul
|
|
|
|
#72641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie on ma pojemności na polskie? Cytat:
Siedzimy sobie z Tż z olejkiem łopianowym na głowie On myje głowę codziennie, więc codziennie zostanie tym potraktowany. Może coś mu urośnie. Z tyłu głowy ma takie gęste włosy a przód to prześwity. Zastanawiam się czy to może nie od słuchawek, bo codziennie ma je na głowie kilka h i może wycierają włosy ![]() A jak nie to łysieje po facetowatemu. Ja wczoraj wyciągnęłam z głowy 2 garści włosów, więc też liczę na cokolwiek. |
||
|
|
|
#72642 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w PiP sa roznorakie oleje ale ostatnio w ogole jest problem z kokosowy a z takim to juz w ogole sie nie spotkalam ale poszukam ![]() Cytat:
U mnie ciezko ogrzac butelke lapkami bo zawsze mam zimne jak lod I ja tez chce taka zdolnosc do zapuszczania wlosow Cytat:
A jakie jeszcze efekty widzisz po dzieciecych szamponach ? Kiedys uzywalam dzieciecych szamponow ale strasznie mnie przesuszaly chcialam znowu zaczac ich uzywac ale boje sie ze znow beda przsuszac
|
|||
|
|
|
#72643 |
|
Rozeznanie
|
Wreszcie udało mi się znaleźć chwilkę żeby do Was zaglądnąć
![]() W skrócie: Mogę wreszcie powiedzieć, że jestem w 100% zadowolona z tego jak wyglądają moje włosy. Jakieś dwa miesiąc temu zmieniłam sposób ich stylizowania, co u mnie było strzałem w dziesiątkę, a ostatnio, za sprawą Ajrisz, odkryłam fajny sposób na odżywienie - ale powiedzmy, że jest dopiero w fazie testowej ![]() Przestawiam zdjęcie moich - wybaczcie, że niewyraźne, ale obecnie (i nie zapowiada się, żeby to się zmieniło..) dysponuję tylko aparatem umiejscowionym w telefonie komórkowym.
|
|
#72644 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo niby mogę odsprzedać/wymienić jeśli się nie sprawdzi, ale...![]() widzę, że wszyscy faceci mają podobne klimaty ![]() daj znać, czy się to u niego sprawdzi - mój ma podobny problem, ale z tyłu głowy, z przodu się trzymają ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#72645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest ślicznie |
|
|
|
|
#72646 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#72647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72648 |
|
Kazar Lady
|
|
|
|
|
#72649 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() A jak przygotować żel lniany i jak go nakładać, jestem w tym temacie bardzo ciemna
Edytowane przez miranda122 Czas edycji: 2012-10-27 o 11:31 |
|
|
|
|
#72651 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#72652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie tylko na plus, jak w przypadku nivei long repair ale i na minus (niektóre mnie wysuszają, puszą itp.). Ogólnie, to o wiele dłużej wytrzymują, są świeższe, puszyste (uniesione w sensie) i łatwiej je układać ![]() W ogóle to jestem bardzo zadowolona: w czwartek w południe myłam, a wieczorem zmoczyłam trochę włosy i z lnianym wgniotłam trochę kremu do modelowania (bo tylko ten mam i gumę od brata, ale jej nie chcę), upięłam na czubku w zawijaska i do spania. Wczoraj nic z nimi nei zrobiłam, ani nie dotykałam ani nic, na noc zaplotłam warkocza zwyczajnego. Dziś mam ładnie trzymające się poskręcane włosiwo, nie są to loki typu: 5-godzin-siedziałam-u-fryzjera-i-mam-ciężarówkę-lakieru, ale nie potrzebuję takiego looku dziś, więc jestem bardzo zadowolona, że się skręt chociaż trochę utrzymał Wracam do olejowania (miałam parę tygodni przerwy) i aż boję się pomyśleć jakby wyglądały po trzech dniach, jakbym tak się o nie zatroszczyła (nie to, co dziś ) ![]() chcecie bonusik?
curl it, baby! Edytowane przez dzolls Czas edycji: 2012-10-27 o 12:09 |
|
|
|
|
#72653 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#72654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nez, cuuuudooooowneeee!!! Scintilla-pięknie! Za każdym razem zazdroszczę skretu i długości, choc wyobrażam sobie, ze ta druga może byc problematyczna, ale grunt to czuć się dobrze we wlasnej skórze i włosach ![]() JudytaKas, super, że włoski mocniejsze. Oby TŻ-owi też pomogło. Słuchawki mogły się po części przyczynic do przerzedzenia. Ostatnio z lenistwa chyba zaniechałam mojej dawnej praktyki nakładania żelu lnianego wieczorem na leciutko zwilżone dłonią włosy-rano odgniatałam reszte sucharków. Wczoraj wróciłam do tego zwyczaju i dziś fale ładnie się utrzymały. Fakt, że już po wczorajszym myciu się ładnie pokręciły pod wpływem keratynki dodanej do Bingo kaszmir. Wiecej szczegółów wrzucę do codziennika. Dodam, że nie zawsze tak wygladają na drugi dzień, częściej są prostsze, zatem chyba wrócę do ż. lnianego na noc. EDIT: Jula86, ależ pieknie w codzienniku!!!! Boskie spirale!
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-10-27 o 13:17 |
|
|
|
|
#72655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#72656 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kicior jaki błysk w oku
|
|
#72657 | |
|
Zakorzenienie
|
pomerdał w zadowoleniu ogonem
![]() dziękuję ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
to i tak wasza zasługa, bo was czytam i chcę próbować nowe rzeczy
|
|
|
#72658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta ... ![]() W skrócie zmieniło się tyle, że moje włosy osiągają jakiś niebotyczny skręt(długości nie widać za cholercię), powoli dorastam do mycia samymi mocnymi myjadłami (eh, ta porowatość), odrosły mi włosy po łysieniu hormonalnym (nie mam już dziury Aaa, i myślę od 2 miesięcy o rozjaśnianiu ![]() Poza tym wplątałam się w taki tryb życia, że pewnie i tak będę wpadać jak po ogień, ale będę się starać, obiecuję ![]() I włosy Ajrisz mnie nadal zaskakują
|
|
#72659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A to ja po powrocie do normalności po chwili wyłamania się od fal i zdecydowanie ta wersja mnie podoba mi się bardziej Sory za jakość, ale mam tylko do dyspozycji aparat w telefonie
28.08.2012: zaczynam z CG ![]() ujarzmiam fale, dbam o włosy....zapuszczam? Edytowane przez justyna_ju Czas edycji: 2012-10-27 o 12:51 |
|
|
|
|
#72660 |
|
Raczkowanie
|
Acha, zapomniałam dodać, że zmieniłam kolejność i pod koszulką były po nałożeniu lnianego i mrożącego i chyba nie widzę różnicy, muszę jeszcze popróbować
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

) powinna wystarczyc.

)
muszę wygrzebać rękawiczki bo mało tego, że są ciągle zimne (TŻ zdążył się już przez te wszystkie lata przyzwyczaić) to przy niskiej temperaturze szybko się przesuszają i pękają - a boli to niesamowicie (niedokrwistość)