|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Okrutny jest, gada i smieje sie od nocy, a niedawno humor mu sie zmienil i marudził i wrzeszczał.
Ewidentnie spiący a spi po 5 minut po czym znowu ryk ![]() Za przeproszeniem tak pampka zasrał jak sie smiał że mało nie padłam ile ta mała dupka tego pomiesciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Tamlin, przykro mi bardzo. Kondolencje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zakorzenienie
|
Tamlin wyrazy współczucia
![]() U Nas nadal sypie ![]() ![]() ![]() Gracjanek z Fabiankiem śpią to nie ma co robić,chyba pojde poleżeć ![]() Iwoncia masz małego terroryste ![]() ![]() Asiulka zdecydowanie Ci za dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze raz mój malutki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
tamlin bardzo mi przykro
![]() ja tez w styczniu pozegnalam swojego dziadka ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- a ja sobie dzis pospalam do 9:30 ![]() moje dziecie mnie zadziwilo bo wczoraj na spacerze usnela o 17,wrocilismy do domu okolo 18:30 ale sie nie obudzila,tyko spala do 22.przebralam ją,nakarmilam i dalej poszla spac.o 2:30 i 6 znow ją nakarmilam no i dalej spalysmy do 9:30 ![]() teraz tez spi a mody z mezem pojechali na grzyby ![]() ![]()
#1267 |
Zadomowienie
|
kupilam wczoraj dla Poli rajtuzki rozmiar 50/56
![]()
#1269 |
Zadomowienie
|
Witam!
Tamlin serdeczne wyrazy współczucia z powodu twojej straty ![]() Lili śpi na brzuszku, normalnie szok bo leżeć za bardzo nie chce w tej pozycji a tu raptem zasnęła i śpi tak już prawie 3 godziny a ja chodzę i sprawdzam, czy dobrze głowę ma Gratulacje dla naszych małych "przewrotków" ![]() Asiulka zazdroszczę tej mobilności, też bym tak chciała ale z cycem się nie da a butelki mała ssać nie umie i na razie nie będę jej uczyć, jakoś te pół roku wytrzymam, już prawie miesiąc zleciał a potem już będzie jadła też inne rzeczy i będzie łatwiej się wyrwać gdzieś ![]() u nas od rana śnieg wali non stop, dobrze, że wczoraj czapkę zdążyłam zakupić, bo nie miałam żadnej - wcześniej nie nosiłam, bo mi niszczyła fryzurę jak miałam króciutkie włoski ![]() a dziś już pośmigałam w czapeczce po chleb do piekarni ![]() ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- jeszcze chciałam napisać, że wy tak fajnie ubieracie swoje dzieci a ja mam całe szafy ciuchów i zakładam jej na razie tylko pajace, bo mi najłatwiej w tym przewijać i ogólnie ubierać i zdejmować, spodenki jakoś nie podchodzą ani mi ani mężowi ktoś jeszcze ma tak jak ja? czy tylko my z mężem tacy niepełnosprytni jesteśmy, że inaczej ubranego dziecka nie umiemy obsłużyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Rozeznanie
|
Opiszę w końcu swój poród
![]() Zacznę od tego że miałam początkowo rodzić w szpitalu prywatnym , który ma podpisaną umowę z NFZ. Płatne było tylko znieczulenie. Warunkiem dopuszczenia do porodu była ciąża donoszona. Po 38. tc chodziłam na ktg. Po terminie kazali dalej przychodzić, tylko częściej a po 8 dniach od tp obiecali mi indukcję. Niestety po umówionym terminie znów odsyłali z kwitkiem, sugerując że lepiej dla mnie jeśli samo się zacznie. Jednak martwiła mnie ta sytuacja, bo nic nie zapowiadało na rozwój akcji. Szyjka w tyłozgięciu, niewielkie rozwarcie. Postanowiłam zgłosić się do innego szpitala (co zresztą zalecił mój gin, który był oburzony i straszył że w każdej chwili może stać się nieszczęście i że dawno powinni mi wywołać poród). Zatem w 9 dniu od tp stawiłam się na IP. Badanie było strasznie nieprzyjemne. Do tego lekarz zrobił mi amnioskopię. Jak zobaczyłam te metalowe rurki, myślałam że padnę. Napięłam się jak struna na tym fotelu a lekarz każe mi się rozluźnić. No nie dało się niestety. Potem chlusnęło ze mnie porządnie, co mnie lekko zdziwiło. Tego samego dnia tuż przed północą dostałam regularnych skurczy. Podpięli ktg, po czym zostałam wysłana na porodówkę. Najpierw lewatywka (ledwo zdążyłam do kibelka ![]() ![]() ![]() ![]() Na początku skurcze były lajtowe (miewałam gorsze przy okresie) ale ostatnie 4 godziny nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Prawie wyrywałam sobie włosy z głowy. Na okrągło powtarzałam że nie dam rady. Krzyczałam z bólu. Powiedzieli mi że mam zielone wody więc odradzili znieczulenie żeby skurcze nie zaniknęły i nie spowolnić porodu. No ale można zawsze podać oksytocynę... Nie wiem czy było to do końca uzasadnione. Dostałam gaz, bo jak powiedziałam: proszę o cokolwiek ![]() ![]() ![]() Gdyby nie mój mąż... Masował mi plecy podczas skurczów co przynosiło mi ulgę przynajmniej na początku, mimo że bóli krzyżowych nie miałam. Mówił do mnie czule ![]() ![]() ![]() Przy rozwarciu na 7 cm akcja spowolniła, skurcze stały się nieregularne i rzadkie więc musieli podać oksytocynę. Potem był niezły hardcore. Przy bólach partych nie miałam już zwyczajnie siły. Wyobraziłam sobie też jak rozrywa mi krocze co nie zachęcało do parcia. Na koniec położna zmotywowała mnie strasząc porodem kleszczowym i mówiąc że teraz ode mnie wszystko zależy. Zawołali też mojego wcześniej wyproszonego męża bo jak położna stwierdziła- tylko jego słucham ![]() Szycie było nieprzyjemne. Głównie ze względu na to że długo trwało. Musiałam baaardzo popękać. Lekarz prosił ciągle o kolejne opakowania nici. Nie chce nawet wiedzieć ile mam szwów. Ale to prawda co mówią, szybko zapomina się o bólu. Przypuszczam że przy badaniu na IP lekarz przebił mi pęcherz wywołując poród bo amnioskopia wykazała że mam zielone wody. Tylko czy rzeczywiście nie poinformowałby mnie o takiej sytuacji... Sama nie wiem. A propo bólu, po porodzie bardziej bolał mnie za przeproszeniem odbyt niż krocze. Po porodzie opieka położnych na 5. Bardzo pomagały i od każdej dowiedziałam się czegoś cennego na temat karmienia. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z porodu w tym szpitalu, potwierdziły się dobre opinie znajomych. To wszystko ode mnie ![]() Colds, możesz wpisać imię małej? -Paulinka
![]() Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-10-27 o 17:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1272 |
Zakorzenienie
|
Agnes wielkie dzięki za opis.
![]() ![]() ![]() Ja już chcę naszego Antosia. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1273 | |||
Wtajemniczenie
|
Zadzwoniłam do położnej i mnie uspokoiła, że jak kupy są normalne, takie jak wcześniej to jest ok, a te odgłosy to też się nie martwić, bo się zdarza, że dzieci różne dziwne dźwięki wydają.
Trochę w głowę dostaję od tego macierzyństwa ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, powiedzcie mi czy nieprzyjemny zapaszek z pępka malucha jest normalny? tak nic nie czuć, ale jak uniosę kikut to trochę wewnątrz zalatuje
![]() kikut z zewnątrz jest suchutki ale w środku nadal się marze, jest trochę wydzieliny, którą regularnie usuwam patyczkami zamoczonym w spirytusie. niestety ocenisept przez miesiąc nic nie dał ![]() i jeszcze jedno, czy po odpadnięciu kikuta pozostaje ranka czy wszystko jest zagojone? dzwoniłam do swojej położnej ale ona mnie uspokaja, że póki nie ma zaczerwienienia wokół pępka, skóra się nie łuszczy to nie jest źle. ma przyjechać w poniedziałek zerknąć. ale ja i tak trochę się martwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zadomowienie
|
Lidka spokojnie- ja też nie uznaje żadnych bluzeczek, tuniczek, spodni a sukienki to już w ogóle kosmos.
Chcę żeby dziecku było wygodnie na strojenie przyjdzie czas, w szafie same body, śpiochy i pajace, 3pary spodni ktore kupilam w lumpie bo ladne byly leżą bezurzytecznie, zwyczajnie szkoda mi malej męczyć jakimiś gumkami w pasie, czy rajstropami (np do sukienek). Taki maluszek powinien mieć luźny ciuszek, żeby swobodnie mógł wymachiwać nóżkami, tak więc ![]() Jezu na was też tak sennie działa ta pogoda??? nieprzytomna dziś jestem...
#1277 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Gda, Ty to masz szczęscie ze swoim mężem. Cudowny facet!
mój mnie dziś (wczoraj zresztą też) wku*** na maksa! wczoraj stwierdził, że jestem źle zorganizowana (ja?? mistrzyni organizacji, perfekcyjna pani domu, u której praktycznie cały czas wszystko lśni? no może tylko gotować nie potrafię za bardzo i nie lubię tego robić). Stwierdizł, że cały czas siedzę przed kompem ![]() ![]() ![]() ![]() a dziś mimo śniegu pojechałam na zajęcia (autobusem, bo samochód u mechanika od wczoraj), po zajęciach miałam zamiar iść na zakupy bo w końcu muszę być sexy mamą na chrzcinach i jakoś wyglądać (a w większość sukienek sprzed ciąży nie dopinam się w cyckach) ![]() ![]() Colds, Brawa dla Melci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ta... a po pracy siedzi przed kompem i rzekomo pracuje tyle, że bez efektów finansowych ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziś o tym myślałam, że to do niczego niepotrzebne! jak mi sie teraz mały głód budzi ok 7 rano, od jutra będzie się budziła o 6 i przecież się nie przestawi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nosz pięknie... na jutro mamy byc najzimniejszym regionem Polski ![]()
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-10-27 o 17:47 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() slodki obrazek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1279 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Fabianek na cycu,więc nakarmie go i ide spać ![]() Do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
![]() Jakoś dzisiaj przez dzień nie miałam czasu tu wejść,korzystam bo tż w domku. Tamlin szczere współczucia ![]() Ivoncia przykro mi że mężul Cię nie wspiera i nie pomaga,mam nadzieję że jeszcze to się zmieni i zacznie pomagać. Agnes cudowny opis ![]() Maggie mam nadzieję żeTwój mąż się poprawi i nie będzie sypał takimi tekstami bo aż nie wypada. A swoją drogą miałam się pytać z kim zostawicie Zuzankę jak wrócisz do pracy? Anusia malutki bardzo kochany ![]() Tyle zdążyłam zapamiętać bo nie cytowałam. U nas dzisiaj super,nie było jakiegoś wielkiego ataku kolki ![]()
#1281 | |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj aktywnie spędziłam dzień, aby troszkę popędzić to nasze dziecię. Dzięki temu odkryłam, że na ostatnim piętrze w bloku mamy suszarnię.
![]() ![]() Nie wiem czy to efekt tego wszystkiego czy moje urojenia, ale wydaje mi się, że czuję silniej skurcze. Chyba nadal są nieregularne, chociaż w sumie może powinnam zacząć sprawdzać ich częstotliwość, żeby mieć pewność. Trzymajcie za nas kciuki, żeby przez noc coś się rozkręciło. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mama mojego TŻ-ta wymarzyła sobie, żeby urodził się w poniedziałek, bo ma tego dnia imieniny... ciekawe czy zrobi babci prezent. ![]()
![]() |
#1282 | ||
Zakorzenienie
|
ech... tak czasami przyjdzie mi ochota wyrzucić z siebie wszystko, żeby się nie denerwować niepotrzebnie, bo jeszcze się to odbije na pokarmie.
Cytat:
![]() pewnie moja mama będzie z Zuzią siedziała. Ona pracuje popołudniami, więc mam taki plan: wrócić do pracy na 7/8 etatu, co da mi w praktyce 6 godzin w pracy (7 godzin - godzinna przerwa na karmienie). jeśli by się przy tym udało zmienić godziny pracy i zaczynać o 8 to kończyłabym o 14 i byłoby ok. Jest jeszcze mozliwość, że przy takim moim planie dnia, mąż mógłby chodzić do pracy na popołudnie jakoś po 14 i wóczas tylko w wyjątkowych sytuacjach albo 2-3 razy w tygodniu byśmy moją mamę angażowali. Gorzej jak z tych planów nic nie wyjdzie... nie chcę nawet o tym myśleć, bo pozytywne nastawienie wiele znaczy Cytat:
![]()
![]() |
#1283 |
Zakorzenienie
|
Ja też chce żeby Jasiu wyszedł. Póki co wykorzystałam TŻ. Zobaczymy czy coś ruszy
![]() Dearline trzymam kciuki, żeby u Ciebie też się ruszyło ![]()
#1284 |
Zakorzenienie
|
Liczyłam przez pół godziny skurcze i były niby co ok.5 minut i trwały 35-40 sekund. Są nieprzyjemne, ale coś w środku podpowiada mi, że to nie to.
![]() ![]() Z TŻ-tem mamy plan, że jeżeli nie pęknie pęcherz, a skurcze będą się utrzymywać to najpierw przedzwonię do szpitala, który lekarz ma dyżur i zapytam czy jest sens, abym przyjeżdżała czy ma jakieś sposoby na sprawdzenie czy to napewno to. Panicznie boję się, że znowu pojadę na IP, a mnie odeślą. Mam traumę po tym czwartku. ![]()
#1285 |
Zakorzenienie
|
Dearlie trzymam kciuki żeby to było to
![]() A napisz mi jak je odczuwasz? Czy to są podobne do tych bóli przy okresie?
#1286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kraven no właśnie problem w tym, że nie! Brzuchol cały mi się spina i odczuwam te skurcze właśnie bardziej na górze niż na dole. Czuję jedynie podczas nich jakby parcie na pęcherz. Od czasu do czasu jedynie coś tam zakłuje mnie na dole. Właśnie dlatego obawiam się, że to fałszywy alarm i to po prostu silniejsze skurcze przepowiadające, bo te właściwie podobno odczuwa się bardziej na dole, prawda? Poza tym słyszałam, że przy tych właściwych skurczach dzieci są mało aktywne, a ten mój cały czas się wierci. Zupełnie nie wiem co robić. ![]()
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
Dearlie i jak????? rodzimy???
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Zakorzenienie
|
A ja dopiero wrocilam :p szkoda ze me dzieci nie wiedza o zmianie czasu i wstana o 6
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.