Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-28, 12:16   #3661
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Wieszaj, wieszaj
kurcze.. popcornu zapomniałam kupić
Nie szykuj popcornu - ona na pewno cos jeszcze wymysli do zrobienia
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:20   #3662
meiadeleite
Raczkowanie

Żłobki ...
Nie, żebym miała cos przeciwko, po prostu sam temat szukania opieki dla małego mnie przeraża, od dłuższego czasu... Ja do pracy wracam po 24 tyg macierzyńskiego i 11 tygodniach urlopu wypoczynkowego a i tak zostanie mi jeszcze 2 tygodnie, hehe. Tyle mam zaległego
Ja się nie zdecyduję na żłobek, bo na państwowy nie mamy najmniejszych szans a prywatny w Warszawie to koszt porównywalny do opiekunki, więc będę szukac niani. Mam silne przekonanie że dziecko min. do ukończenia 1 roku życia potrzebuje osoby, która jest skoncentrowana na nim jednym, a w żłobku nie ma na to szans, wiadomo. Wiadomo, najlepiej byłoby gdyby to była mama, no ale czasy wspólczesne sa jakie są i trzeba wracac do pracy
Tylko obawiam sie, czy znajdę nianię, która mi odpowiada, bo sama byłam nianią podczas studiów więc wiem, jakie mam wymagania

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Ile???? No dobra - w końcu niania to podobno koszt 2-2,5tys.
Ja kilka ładnych lat temu nie zgadzałam się pracować za mniej jak za 2-2,3

Edytowane przez meiadeleite
Czas edycji: 2012-10-28 o 12:24
meiadeleite jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:21   #3663
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Wiecie co im bliżej wtorkowej wizyty tym bardziej się boję. Wiem że jestem dziwna ale przez większą część ciąży nie mogłam się doczekać kiedy przytulę tego szkraba z brzuszka, wszystkie sny o nim mnie rozwalały emocjonalnie itd. A teraz mam taki strach w oczach - odkładałabym codziennie przyjście na świat o jeden dzień. Niby po tej sr było super - wszystko takie oczywiste i jasne i piękne. Ale teraz jestem przerażona - nie wiem czym bardziej czy porodem czy tym co będzie potem. Tak się boję, że nie dam rady i nie będę dobrą mamą Że nie będę miała siły wstawać do karmienia, że załamię się przy pierwszej pieluszce... I tak bardzo cieszę się z Wami że niedługo będziecie miały Maleństwa przy sobie ale swoje bym teraz odkładała i odkładała...
Ja też mam obawy: że będę zmęczona, a ja jak jestem niewyspana to jestem zła, że będę czuła się przywiązana.
A jeśli chodzi o sprawy techniczne: przewijanie itp. to na pewno damy radę. Na początku będzie nam to szło ślamazarnie, ale w końcu się nauczymy

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Wiadomości od Aerien

Ogólnie macie wszystkie pozdrowienia . W szpitalu nudno .Szwy ciągną i dostaje antybiotyk.Ale jest ktg 2 razy dziennie i monitorują tętno malutkiej. Czekamy aż lekarz zarządzi cc - może się opóźnić o 2-3 dni przez ten ropień ale jutro powinna już wiedzieć co i jak
To trzymam kciuki

Cytat:
Znów sny miałam niesamowite - śniło mi się, że zabookowałam sobie lot na Hawaje sama dla siebie tylko.. no i przed wylotem miałam tyle spraw do załatwienia, że się na samolot spóźniłam - a sprzed mojego domu miał startować. Typowe jak dla mnie.. a nic co z dzieckiem związane mi się nie śni.. co najwyżej w śnie jestem w ciąży.
Widzę pewną zależność pomiędzy porodem a tym wylotem na Himalaye

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
hmmmm jak się czuję? Chyba tak jak my wszystkie - z jednej strony bardzo się cieszę a z drugiej jestem pełna obaw o to że nasze życie zmieni się o 360 stopni i już nic nie będzie tak jak dawniej.
Poza tym my nie możemy liczyć na niczyją pomoc, żeby np sobie wyjść gdzieś wieczorem tylko we dwoje bo rodzice i teściowie daleko.

[/COLOR]
Ja też nie mam tutaj rodziny, mam tylko na cmentarzu - ale tutaj to trudno będzie o pomoc
Jeśli chodzi o znajomych to każdy zabiegany i wiadomo jak to jest.

Jeśli będziecie chcieli gdzieś wyskoczyć to jak się nauczę obsługi noworodka to możecie liczyć na moją pomoc, jeśli oczywiście będziecie chcieli skorzystać. Ja tam żadnej kasy na pewno nie będę chciała
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:24   #3664
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Widzę pewną zależność pomiędzy porodem a tym wylotem na Himalaye

Ee... to Hawaje ale jak widzisz zależność to ja juz spokojna jestem

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:27   #3665
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Widzisz, już wszytko mi się pomieszało: Twój nick Halwaya, Hawaje i Himalaje
Stary 2012-10-28, 12:29   #3666
Ma_majka
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ufff udalo sie przez weekend przetrzymac Kubusia, tym razem mame posluchal tak wiec od dzis zaczynamy dzialac za 4-5h bedzie tż wec mozemy sie juz ruszac hi hiiii
tylko ja czuje ze mi jakos lepiej wiec sie nie zapowiada zeby sie gdzies wybieral.... kuuurcze
Dzis zaczynamy jakis tydzien....kurcze tylko juz nie wiem ktory 40 chyba
No to bierz męża w obroty, bunga bunga i rodzimy

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Halwaya na Hawaje a Ma_majka na Jamajkę

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Dziewczyny kiedy ta pełnia? Dzisiaj? Bo czuję że będzie się działo
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:31   #3667
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

Halwaya na Hawaje a Ma_majka na Jamajkę

Dziewczyny kiedy ta pełnia? Dzisiaj? Bo czuję że będzie się działo

Jutro pełnia.. 29
o 19:49 dokładnie

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-28 o 12:33
Stary 2012-10-28, 12:34   #3668
justa86
Zadomowienie

Cytat:

Jutro pełnia.. 29
UUU to jutro rodzimy
Stary 2012-10-28, 12:36   #3669
halwaya
Zakorzenienie

Moje podczas pełni poczęte - to może podczas pełni wyjdzie

Stary 2012-10-28, 12:36   #3670
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Halwaya na Hawaje a Ma_majka na Jamajkę [COLOR="Silver"]

A ja to chyba na szpital na Solcu, gdzie planuje rodzić Peperonik, bo nic innego nie kojarzę
Stary 2012-10-28, 12:39   #3671
kia_mia
Zadomowienie

Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
Nie bylam nigdzie... po prostu ten strach mnie tak sparaliżował, ze w ogole mam strasznego doła... Naprawde... boje sie, ze umre
Znalazłam na necie wypowiedz babki, ktora miala identyczne objawy jak ja, z tym,ze miala je az 3 krotnie. Kazali jej zrobic badania okulistyczne i neurologiczne , pozniej robiła chyba rezonans magnetyczny czy cos ...
Nie wiem na razie mam metlik w glowie i strasznie sie boje ale jutro jade do lekarza i zobaczymy co powie............

kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 12:42   #3672
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
Nie bylam nigdzie... po prostu ten strach mnie tak sparaliżował, ze w ogole mam strasznego doła... Naprawde... boje sie, ze umre
Znalazłam na necie wypowiedz babki, ktora miala identyczne objawy jak ja, z tym,ze miala je az 3 krotnie. Kazali jej zrobic badania okulistyczne i neurologiczne , pozniej robiła chyba rezonans magnetyczny czy cos ...
Nie wiem na razie mam metlik w glowie i strasznie sie boje ale jutro jade do lekarza i zobaczymy co powie............
biedna..
a po necie nie czytaj.. ja kiedyś tak czytałam to i raka u siebie zdiagnozowałam, bo objawy się zgadzały

Stary 2012-10-28, 12:47   #3673
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Jutro pełnia.. 29
To ok, jutro mam wolny wieczór
Stary 2012-10-28, 12:47   #3674
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
biedna..
a po necie nie czytaj.. ja kiedyś tak czytałam to i raka u siebie zdiagnozowałam, bo objawy się zgadzały

Znaczy ogolnie jak tak czytam to nie jest zle, nic strasznego sie nie dzieje, tylko bardziej chodzi o to , czy sa jakies zmiany w mozgu itp ogolnie w glowie, z ktorymi moze sie cos stac przy porodzie naturalnym, dlatego cc jest rozpatrywane....
No ale ja to troche panikara jestem to mi sie wydaje ze umre od razu boze walnijcie mnie po pysku plisssssss

Stary 2012-10-28, 12:50   #3675
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Moje podczas pełni poczęte - to może podczas pełni wyjdzie
Oby nie za miesiąc

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

A ja to chyba na szpital na Solcu, gdzie planuje rodzić Peperonik, bo nic innego nie kojarzę

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
Kia, a kiedy masz wizytę?
Stary 2012-10-28, 12:52   #3676
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy ogolnie jak tak czytam to nie jest zle, nic strasznego sie nie dzieje, tylko bardziej chodzi o to , czy sa jakies zmiany w mozgu itp ogolnie w glowie, z ktorymi moze sie cos stac przy porodzie naturalnym, dlatego cc jest rozpatrywane....
No ale ja to troche panikara jestem to mi sie wydaje ze umre od razu boze walnijcie mnie po pysku plisssssss
Nie panikuj niepotrzebnie bo to maluszek czuje ale zrob wszystko co powinnas i sprobuj dokladnie opisac swojemu gin co sie dzialo... masz jakiegos konkretnego przykladajacego sie gin??
Stary 2012-10-28, 12:56   #3677
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Oby nie za miesiąc

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kia, a kiedy masz wizytę?
Cytat:
Nie panikuj niepotrzebnie bo to maluszek czuje ale zrob wszystko co powinnas i sprobuj dokladnie opisac swojemu gin co sie dzialo... masz jakiegos konkretnego przykladajacego sie gin??

Wizyte mam dopiero 9 listopada, ale jutro bede do niego dzwonic zeby pojsc gdziekolwiek jest tylko wczesnie, jak się nie uda to we wtorek przyjmuje, a jeszcze jutro pojde do normalnego moze da mi jakies skierowanie na badania albo cokolwiek mi wyjasni co mam robić, jakie badania itd

No do tej pory wydawał mi się konkretny ale zobaczymy jak to teraz będzie... Mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie...

Stary 2012-10-28, 12:58   #3678
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Wizyte mam dopiero 9 listopada, ale jutro bede do niego dzwonic zeby pojsc gdziekolwiek jest tylko wczesnie, jak się nie uda to we wtorek przyjmuje, a jeszcze jutro pojde do normalnego moze da mi jakies skierowanie na badania albo cokolwiek mi wyjasni co mam robić, jakie badania itd

No do tej pory wydawał mi się konkretny ale zobaczymy jak to teraz będzie... Mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie...
Bedzie dobrze tz-towi powiedzialas?
Stary 2012-10-28, 13:02   #3679
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Bedzie dobrze tz-towi powiedzialas?

Nie jeszcze ale w szkole jest i bedzie po 21..porozmawiam z nim jak wroci

Stary 2012-10-28, 13:03   #3680
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Nie jeszcze ale w szkole jest i bedzie po 21..porozmawiam z nim jak wroci
Nooo to koniecznie bo bedzie lańsko w dupke
Stary 2012-10-28, 13:09   #3681
emylka86
Zakorzenienie

aerien w szpitalu?
a ona ie miała iść dopiero jutro?! coś się stało?

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:10   #3682
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
no to zostałam sama..... + 6 osób widmo

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (1 użytkowników i 6 gości)
agasobo
kobieto Ty spij w nocy a nie!!
a roznice w przegladajacych moga wynikac z tzw profili niewidocznych

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

mój tż już w pracy, a ja znów sama jeszcze 4 dni i będzie miał 1 dzień wolnego

mi z om wychodzi 18.11, a 1go usg 13.11, co wg. powyższego oznacza, że to będzie między 06.11 a 20.11, więc też jakoby termin wg om się w tym przedziale mieści

chociaż nie powiem, ten 13.11 najbardziej mi pasuje

ja też mam podobnie, szczególnie wieczorem, kiedy przygotowuję się już do spania, to sobie coś wypiję, żeby mnie w nocy nie "suszyło" i wtedy od razu "chce mi się siku", idę a tam nic.... puszczam sobie wodę, wyobrażam, że już zrobiłam i jak chociaż kilka kropel pójdzie, to czuję ulgę.... wstaję, a za chwilę to samo.....
tez biedna jestes ciagle sama
co do terminow mi wychodzi identyczny w 12tyg z om i z usg.a wczesniej musze luknac bo nie wiem.w 16 tyg chyba dzien roznicy a w 20 3-4 wiec u mnie napewno z om jest prawidlowy.mialam bardzo regularne cykle.pozniej roznie to bywalo.maly byl "starszy" a teraz znow mi wyszedl z usg jak z om.

Cytat:
Dzień dobry
jest jakoś tak świątecznie ale się wyspałam.

Co do wstawania do toalety ja od ponad tygodnia wstaję tylko raz . A jednej nocy to nawet nie wstałam. Ale w dzień nadrabiam jak mi na pęcherzu się Mały usadowi to bieg do toalety kilka kropel i nic. Ostatnio jak mi tak usadowił się na pęcherzu a dopiero co wróciłam z łazienki to powiedziałam "Synku nie oszukuj mamusi - tam jest pusto - tylko złaź z pęcherza".

Wiecie co im bliżej wtorkowej wizyty tym bardziej się boję. Wiem że jestem dziwna ale przez większą część ciąży nie mogłam się doczekać kiedy przytulę tego szkraba z brzuszka, wszystkie sny o nim mnie rozwalały emocjonalnie itd. A teraz mam taki strach w oczach - odkładałabym codziennie przyjście na świat o jeden dzień. Niby po tej sr było super - wszystko takie oczywiste i jasne i piękne. Ale teraz jestem przerażona - nie wiem czym bardziej czy porodem czy tym co będzie potem. Tak się boję, że nie dam rady i nie będę dobrą mamą Że nie będę miała siły wstawać do karmienia, że załamię się przy pierwszej pieluszce... I tak bardzo cieszę się z Wami że niedługo będziecie miały Maleństwa przy sobie ale swoje bym teraz odkładała i odkładała...

jakie ciśnienie. Dobrze że już dziś lepiej

to koniec - to jeśli metoda na leniwy dzień nie zadziałała to ja nie wiem; jakiś uparciuch z tego Olusia

Kuzynka pożyczyła mi kurtkę ciążową - zimówkę ale nie taką grubą, puchatą i dopinam się na ostatnim zapięciu na styk. Ale ratuje mi życie przez te dni.
A wcześniej cały czas chodziłam w kilku warstwach z odpiętą kurtką jesienną (miałam np. jeansy ciążowe z pasem, na to sam pas ciążowy, na to bluzeczkę, serdaczek i kurtkę).
co do sikania to umnie zalezy od dnia=ulozenia malego podejrzewam.mam noce ze wstaje raz a mam ze wstaje 5 razy.pije w nocy rozniez bo jak juzz nie mam czym sikac to mnie cewka piecze a nienawidze tego uczucia!!
co do niepewnosci w kwestiach poczatkow z maluchem to tak jak napaisala Karolamankowa-kazda z nas to czuje nawet te ktorych to nie jest pierwsze dziecko-to zupelnie naturale.ja rowniez sie boje!ale damy sobie rade.na poczatku bedziemy popelniac bledy-bo na nich czlowiek sie uczy ale w miare upywu czasu nabierzemy wprawy i bedzie dobrze-glowa do gory

Cytat:
Ja mam te same obawy.. już zastanawiam się jak logistycznie rozwiązać urlop jaki zaplanowaliśmy sobie na maj (mamy zaproszenie do PL na ślub do znajomych). Moja rodzina mieszka w południowej Polsce - Opole, rodzina tż w Gdańsku.. ślub jest w centralnej Polsce Tż ma tylko tydzień urlopu - ja mam macierzyński, więc mogę jechać wcześniej, ale samochodem sama nie dam rady - a z półrocznym dzieckiem samolotem sama też jakoś niepewnie się czuję.. a jak przylecimy samolotem to jeszcze z Opola do Gdańska trzeba będzie pociągiem się tłuc.. matko - dziecka na swiecie jeszcze nie ma - a ja już się martwię o to co będzie za pół roku
a nie mozeciebezposrednio do gdanska przyleciec?? co do wesela to zawsze mozna babcie zabrac ze soba i niech siedzi z maluszkiem w hotelu a Wy bedziecie tancowac.jedynie problem z przyjazdem.mysle ze najlepszym rozwiazaniem jak masz byc sama to jednak lot.kilka godzin i bedziesz ma msc a tz dojedzie.

Cytat:
Ufff udalo sie przez weekend przetrzymac Kubusia, tym razem mame posluchal tak wiec od dzis zaczynamy dzialac za 4-5h bedzie tż wec mozemy sie juz ruszac hi hiiii
tylko ja czuje ze mi jakos lepiej wiec sie nie zapowiada zeby sie gdzies wybieral.... kuuurcze

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Mnie tez jest gorąco, Tz odkreca kaloryfery a ja przykrecam i mogłabym w krótkiej koszulce latać, ostatnio spalismy oddzielnie bo on chory i kaszle pól nocy więc ja w sypialni twierdzi ze lodówkę zrobiłam
ja jestem zmarzlak ale do spania nienawidze jak jest cieplo!!musi byc chlodnawo

Cytat:
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
wszystko bdzie dobrze

a ja dzis mialam taki sen ze przezylam nocny orgazm moj organizm sie chyba domaga az sie obudzilam
musze jutro zadzwonic do serwisu bosha zglosic ta prlke.myslicie ze wystarczy ze zadzwonie do najblizszego autoryzowanego serwisu??

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

wlasnie pozdrowienia dla Arien

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:13   #3683
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

a ja dzis mialam taki sen ze przezylam nocny orgazm moj organizm sie chyba domaga az sie obudzilam
musze jutro zadzwonic do serwisu bosha zglosic ta prlke.myslicie ze wystarczy ze zadzwonie do najblizszego autoryzowanego serwisu??

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

wlasnie pozdrowienia dla Arien
hehe tak sprytnie przeszlas z tematu orgazmiu do pralki ze zwatpilam o co chodzi jak to czytalam :brzyda l:
Stary 2012-10-28, 13:17   #3684
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Kochaniutkie

Mój mąż pojechał na meczyk tak więc wpadłam na chwilkę

Wczoraj jak mąż wrócił zabraliśmy się za resztę prańska i prasowanka. Mąż złożył już łóżeczko i ja pościeliłam dla malutkiej. Wyglada ślicznie O 23 zamówiliśmy pizze zjedliśmy i oczywiście byliśmy tak za sobą stęsknieni, że poseksiliśmy się trochę Najlepsze jest to, że o tak intensywnym popołudniu i wieczorku nie miałam żadnych bóli i skurczów..

Cytat:
Sms od Aerien

No i wyladowałam w szpitalu, prosto z uczelni z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale . cesarska w poniedziałek, wtorek lu środę. Pozdrawiam
Biedna.. Najważniejsze, że jest już pod dobrą opieką i zaraz będzie miała maleńką w ramionach

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
padł mi telkefon dopiero wlaczylam!!!!już pisze

micia kicia " pisalam na wizazu, ze mnie brzuch voli no i pytalam ginki co o tym mysli to ona jest w warszawie,m powiedziala zxe mam jechac na oddzial to mnie zbadali.szyjka skrócona, rozwarcia brak, usg bylo, mała waży 2700.podlączyli ktg ale skurczy zadnych tylko tam jakies 20 ale to jak nic,lykam jakies leki, skoro ok to chyba mnie jutro wypuszczą"

Malutka już duża dziewczynka..niech jeszcze trochę posiedzi w brzuniu

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Wreszcie mialam sile sie zwlec z lozka i cos napisac ..
U nas w miare ok . skurcze dalej mam ale juz nie sa tak uciazliwe ..
To moje latanie do kibelka to napewno grypa zoladkowa a nie oczyszczanie sie organizmu przed porodem .. czuje sie jakbym miala zwykla grype .. Ledwo zyje .. miesnie mnie bola .. ehh .. straszna

Powiem wam ze zaczynam bac sie porodu .. to co sie dzisiaj dzialo przeszlo moje najsmielsze oczekiwania a podobno ma byc o wiele gorzej gdy przyjda te wlasciwe skurcze .. mam nadzieje ze je rozpoznam . I ciesze sie ze nie dalam sie polozyc do szpitala .. babka powiedziala ze musi mnie polozyc na obserwacji ale jak naprawde nie chce i mam 5 min autem do szpitala to umawiamy sie ze mnie ta tej izbie przyjec nie bylo .. I dobrze .. bo wszystko sie powoli uspokjaja a tak to musialabym tam lezec ..

Trzymam mocno za Aerien i Micię ..
Karolka Ty to się namęczysz z tymi skurczami..

Cytat:
Wiadomości od Aerien

Ogólnie macie wszystkie pozdrowienia . W szpitalu nudno .Szwy ciągną i dostaje antybiotyk.Ale jest ktg 2 razy dziennie i monitorują tętno malutkiej. Czekamy aż lekarz zarządzi cc - może się opóźnić o 2-3 dni przez ten ropień ale jutro powinna już wiedzieć co i jak
Również pozdrawiamy i trzymamy kciuki z całych sił

Cytat:
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...

Kia nie czytaj informacji w necie..najlepiej będzie jeżeli wybierzesz sie do lekarza ! I to jak najszybciej !!! Nie ma co zwlekac z takimi objawami !!!

Milenko- gratuluje udanej wizyty !!!

Justa- brawo za 40 t.c.

Udanej niedzieli

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:20   #3685
musso4
Zakorzenienie

widzę, że temat opieki nad dzieckiem się rozwinął, ja swoich dzieci do żadnych żłobków ani przedszkoli nie mam zamiaru posyłać, jak do tej pory sami się zajmujemy Klaudią, tż pracuje cały czas na jedną zmianę zwykle do 14-16, on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące, nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka cały dzień i jeszcze malutkiego, no i nie mam zaufania do żłobków, nigdy bym dziecka nie oddała co do przedszkola to też podchodzę sceptycznie, ale rozumiem matki co muszą do pracy wrócić i dziecko zostawić w przedszkolu my akurat tak się ustawiliśmy, że nie musimy tego robić
Stary 2012-10-28, 13:21   #3686
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj sobie policzyłam z zeszłego roku jaka średnia długość cyklu mi wypada.. wyszło 27,7 dni, więc planowo Halloween powinno być jak nic.. stwierdziliśmy z tż, że po 1 listopada jak mała nie wyjdzie podnosimy jej czynsz bo już nielegalnie będzie zamieszkiwać
ja to sobie mogę liczyć
co trzeci cykl bez owulacji i jeszcze wahania od 29 do 42 dni

Cytat:

Cytat:
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje...
idź lepiej

wróciłam ze spaceru, pogoda przyjemna
obiad przygotowany, tylko na gaz wstawiać
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:22   #3687
emylka86
Zakorzenienie

idę się dalej pakować.
miłej niedzieli wam ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:27   #3688
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochaniutkie

Mój mąż pojechał na meczyk tak więc wpadłam na chwilkę

Wczoraj jak mąż wrócił zabraliśmy się za resztę prańska i prasowanka. Mąż złożył już łóżeczko i ja pościeliłam dla malutkiej. Wyglada ślicznie O 23 zamówiliśmy pizze zjedliśmy i oczywiście byliśmy tak za sobą stęsknieni, że poseksiliśmy się trochę Najlepsze jest to, że o tak intensywnym popołudniu i wieczorku nie miałam żadnych bóli i skurczów..

to fajnie spedziliście wieczór

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
widzę, że temat opieki nad dzieckiem się rozwinął, ja swoich dzieci do żadnych żłobków ani przedszkoli nie mam zamiaru posyłać, jak do tej pory sami się zajmujemy Klaudią, tż pracuje cały czas na jedną zmianę zwykle do 14-16, on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące, nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka cały dzień i jeszcze malutkiego, no i nie mam zaufania do żłobków, nigdy bym dziecka nie oddała co do przedszkola to też podchodzę sceptycznie, ale rozumiem matki co muszą do pracy wrócić i dziecko zostawić w przedszkolu my akurat tak się ustawiliśmy, że nie musimy tego robić
ja też do żłobków nie mam zaufania
ale w przedszkolach nie widze nic złego, wręcz przeciwnie-dzieci powinny mieć kontakt z rówieśnikami

naszym maluszkiem bedzie sie zajmowac moja mama, gdy my bedziemy w pracy, a jak już bedzie starszy to pójdzie do przedszkola

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:31   #3689
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
ale w przedszkolach nie widze nic złego, wręcz przeciwnie-dzieci powinny mieć kontakt z rówieśnikami
nawet jakbym nie musiała pracować to bym dała 2-3 latka chociaż na kilka godzin do przedszkola by miał kontakt z innymi dzieciakami
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 13:31   #3690
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a ja sie z Toba nie zgodze
po 1 nie kazda ma taka mozliwosc jak Wy
po 2 dzieci w przedszkolu rozwijaja sie duzo lepiej jak w domu.ja nie musialam oddawac malej do przedszkola ale zrobilam to ze wg na nia.i mam nadzieje ze Mikolaj rowniez sie gdzies dostanie do przedszkola.dzieci ucza sie zycia w spolecznosci a to bardzo wazny aspekt zyciowy.rozwijaja rozne umiejetnosci ktorych my jakbysmy nie wiem jak stawaly na glowie na codzien nie dalaybysmy rady rozwjac.ale to tylko moje skromne zdanie

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości