|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
Żłobki ...
![]() Nie, żebym miała cos przeciwko, po prostu sam temat szukania opieki dla małego mnie przeraża, od dłuższego czasu... Ja do pracy wracam po 24 tyg macierzyńskiego i 11 tygodniach urlopu wypoczynkowego a i tak zostanie mi jeszcze 2 tygodnie, hehe. Tyle mam zaległego ![]() Ja się nie zdecyduję na żłobek, bo na państwowy nie mamy najmniejszych szans a prywatny w Warszawie to koszt porównywalny do opiekunki, więc będę szukac niani. Mam silne przekonanie że dziecko min. do ukończenia 1 roku życia potrzebuje osoby, która jest skoncentrowana na nim jednym, a w żłobku nie ma na to szans, wiadomo. Wiadomo, najlepiej byłoby gdyby to była mama, no ale czasy wspólczesne sa jakie są i trzeba wracac do pracy ![]() Tylko obawiam sie, czy znajdę nianię, która mi odpowiada, bo sama byłam nianią podczas studiów więc wiem, jakie mam wymagania ![]() Ja kilka ładnych lat temu nie zgadzałam się pracować za mniej jak za 2-2,3
proście, a będzie wam dane Edytowane przez meiadeleite Czas edycji: 2012-10-28 o 12:24 |
|
|
|
#3663 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o sprawy techniczne: przewijanie itp. to na pewno damy radę. Na początku będzie nam to szło ślamazarnie, ale w końcu się nauczymy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o znajomych to każdy zabiegany i wiadomo jak to jest. Jeśli będziecie chcieli gdzieś wyskoczyć to jak się nauczę obsługi noworodka to możecie liczyć na moją pomoc, jeśli oczywiście będziecie chcieli skorzystać. Ja tam żadnej kasy na pewno nie będę chciała
|
||||
|
|
|
#3664 |
|
Zakorzenienie
|
Ee... to Hawaje ale jak widzisz zależność to ja juz spokojna jestem ![]()
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Cytat:
![]() No to bierz męża w obroty, bunga bunga i rodzimy ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Halwaya na Hawaje a Ma_majka na Jamajkę ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Dziewczyny kiedy ta pełnia? Dzisiaj? Bo czuję że będzie się działo
|
|
|
|
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro pełnia.. 29 ![]() o 19:49 dokładnie
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-28 o 12:33 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Moje podczas pełni poczęte - to może podczas pełni wyjdzie
|
#3670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3671 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny !
Ja jeszcze zyje... Nie bylam nigdzie... po prostu ten strach mnie tak sparaliżował, ze w ogole mam strasznego doła... Naprawde... boje sie, ze umre Znalazłam na necie wypowiedz babki, ktora miala identyczne objawy jak ja, z tym,ze miala je az 3 krotnie. Kazali jej zrobic badania okulistyczne i neurologiczne , pozniej robiła chyba rezonans magnetyczny czy cos ... Nie wiem na razie mam metlik w glowie i strasznie sie boje ale jutro jade do lekarza i zobaczymy co powie............
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po necie nie czytaj.. ja kiedyś tak czytałam to i raka u siebie zdiagnozowałam, bo objawy się zgadzały
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Znaczy ogolnie jak tak czytam to nie jest zle, nic strasznego sie nie dzieje, tylko bardziej chodzi o to , czy sa jakies zmiany w mozgu itp ogolnie w glowie, z ktorymi moze sie cos stac przy porodzie naturalnym, dlatego cc jest rozpatrywane.... No ale ja to troche panikara jestem to mi sie wydaje ze umre od razu boze walnijcie mnie po pysku plisssssss
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby nie za miesiąc
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zrob wszystko co powinnas i sprobuj dokladnie opisac swojemu gin co sie dzialo... masz jakiegos konkretnego przykladajacego sie gin??
|
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wizyte mam dopiero 9 listopada, ale jutro bede do niego dzwonic zeby pojsc gdziekolwiek jest tylko wczesnie, jak się nie uda to we wtorek przyjmuje, a jeszcze jutro pojde do normalnego moze da mi jakies skierowanie na badania albo cokolwiek mi wyjasni co mam robić, jakie badania itd No do tej pory wydawał mi się konkretny ale zobaczymy jak to teraz będzie... Mam nadzieje, ze mnie nie zawiedzie...
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tz-towi powiedzialas?
|
|
|
|
|
#3679 |
|
Zadomowienie
|
Nie jeszcze
|
|
#3680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
aerien w szpitalu?
a ona ie miała iść dopiero jutro?! coś się stało? |
|
|
|
#3682 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a roznice w przegladajacych moga wynikac z tzw profili niewidocznych ![]() Cytat:
co do terminow mi wychodzi identyczny w 12tyg z om i z usg.a wczesniej musze luknac bo nie wiem.w 16 tyg chyba dzien roznicy a w 20 3-4 wiec u mnie napewno z om jest prawidlowy.mialam bardzo regularne cykle.pozniej roznie to bywalo.maly byl "starszy" a teraz znow mi wyszedl z usg jak z om. Cytat:
co do niepewnosci w kwestiach poczatkow z maluchem to tak jak napaisala Karolamankowa-kazda z nas to czuje nawet te ktorych to nie jest pierwsze dziecko-to zupelnie naturale.ja rowniez sie boje!ale damy sobie rade.na poczatku bedziemy popelniac bledy-bo na nich czlowiek sie uczy ale w miare upywu czasu nabierzemy wprawy i bedzie dobrze-glowa do gory ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja dzis mialam taki sen ze przezylam nocny orgazm moj organizm sie chyba domaga az sie obudzilam![]() musze jutro zadzwonic do serwisu bosha zglosic ta prlke.myslicie ze wystarczy ze zadzwonie do najblizszego autoryzowanego serwisu?? ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- wlasnie pozdrowienia dla Arien
|
|||||||
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#3684 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochaniutkie
Mój mąż pojechał na meczyk tak więc wpadłam na chwilkę Wczoraj jak mąż wrócił zabraliśmy się za resztę prańska i prasowanka. Mąż złożył już łóżeczko i ja pościeliłam dla malutkiej. Wyglada ślicznie Cytat:
![]() Cytat:
Malutka już duża dziewczynka..niech jeszcze trochę posiedzi w brzuniu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kia nie czytaj informacji w necie..najlepiej będzie jeżeli wybierzesz sie do lekarza ! I to jak najszybciej !!! Nie ma co zwlekac z takimi objawami !!! Milenko- gratuluje udanej wizyty !!! Justa- brawo za 40 t.c. ![]() Udanej niedzieli
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||||
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
widzę, że temat opieki nad dzieckiem się rozwinął, ja swoich dzieci do żadnych żłobków ani przedszkoli nie mam zamiaru posyłać, jak do tej pory sami się zajmujemy Klaudią, tż pracuje cały czas na jedną zmianę zwykle do 14-16, on wraca z pracy i ja idę do swojej (pacuję w domu) i szybko zaczęłam jak mała miała chyba 3-4 miesiące, nie wyobrażam sobie nie widzieć dziecka cały dzień i jeszcze malutkiego, no i nie mam zaufania do żłobków, nigdy bym dziecka nie oddała
|
|
#3686 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co trzeci cykl bez owulacji i jeszcze wahania od 29 do 42 dni Cytat:
![]() Cytat:
wróciłam ze spaceru, pogoda przyjemna obiad przygotowany, tylko na gaz wstawiać
|
|||
|
|
|
#3687 |
|
Zakorzenienie
|
idę się dalej pakować.
miłej niedzieli wam ; ) |
|
|
|
#3688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w przedszkolach nie widze nic złego, wręcz przeciwnie-dzieci powinny mieć kontakt z rówieśnikami naszym maluszkiem bedzie sie zajmowac moja mama, gdy my bedziemy w pracy, a jak już bedzie starszy to pójdzie do przedszkola
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 1 nie kazda ma taka mozliwosc jak Wy po 2 dzieci w przedszkolu rozwijaja sie duzo lepiej jak w domu.ja nie musialam oddawac malej do przedszkola ale zrobilam to ze wg na nia.i mam nadzieje ze Mikolaj rowniez sie gdzies dostanie do przedszkola.dzieci ucza sie zycia w spolecznosci a to bardzo wazny aspekt zyciowy.rozwijaja rozne umiejetnosci ktorych my jakbysmy nie wiem jak stawaly na glowie na codzien nie dalaybysmy rady rozwjac.ale to tylko moje skromne zdanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

No dobra - w końcu niania to podobno koszt 2-2,5tys.
Że nie będę miała siły wstawać do karmienia, że załamię się przy pierwszej pieluszce... I tak bardzo cieszę się z Wami że niedługo będziecie miały Maleństwa przy sobie ale swoje bym teraz odkładała i odkładała...

ale zrob wszystko co powinnas i sprobuj dokladnie opisac swojemu gin co sie dzialo... masz jakiegos konkretnego przykladajacego sie gin??

z torbieli wargi sromowej zrobił mi się bolesny ropień, nacięli mi w znieczuleniu miejscowym i podali antybiotyk, i już zostaje na oddziale
Adam 18.11.2012