|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Ojejuuu mąż właśnie "odblokował" Henia termometrem i wielka kupa strzeliła na pół pokoju!
![]() Fuuuuuj! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Toczylismy walke z kupa w końcu dałam czop nie zdążyłam zamknąć pieluchy a kupa była na przewijaku podlodze komodzie oraz mojej nodze ![]() Termomtr u nas tym razem nie zadziałał ![]()
![]() |
#1353 |
Zakorzenienie
|
To dzisiaj dzien porannuch kup ;D u nas tez kupa o 6 rano
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]()
![]() |
#1355 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Kraven
![]() od wczoraj mam hustawke i powiem ze magia ![]() ![]() ale jednak wieczorem wolał byc na rekach,ale i tak wypoczelam przez dzien. wogole mam normalny internet tzn z TP. Teraz moge sciagac bez 0bawy ze mi transfer zablokuja,wiec sciagam wszyskie Simsy 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1356 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego częstego jedzenia to taka zmiana czasowa, tak myślę, Maja też tak miała, ale ja też robiłam błąd, że jak ona zapłakała to ja ją do cycka a w sumie to może po prostu chciała na rączki czy żeby ktoś był blisko. Mnie po kilku dniach w domu wydawało się, że już baby blues przeszedł, ale w sumie trwał u mnie długo. Też płakałam bez powodu na zawołanie. Mnie pomagały rozmowy z mamą, żaliłam jej się i mówiłam o swoich obawach no i mama starała się abym mogła gdzieś wyjść chociaż na chwilę i odsapnąć. A wieczory i noce w dalszym ciągu napawają mnie grozą, ale jest już lepiej ![]()
![]() |
#1357 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że poniedziałkowy ranek wyjątkowo zasrany
![]() ![]() Dziś u nas -6 stopni, a potem ma być 1 stopień. W co ubieracie maluchy? Ja mam niby taki puchowy kombinezon, ale wydaje mi się trochę za lekki. Myślicie, że mogę go dodatkowo wsadzić w taki puchowy śpiworek...? A od ilu stopni trzeba smarować buźkę kremem? Macie rękawiczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Zakorzenienie
|
Gda dołączam do grona zasranego poranka, moja walnęła takie kupsko, że nawet głowa z tyłu była ubrudzona
![]() ![]()
#1359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję Dearline
![]() ![]() Kraven kochana ![]() ![]() ![]()
#1361 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
melduję że żyję. W czwartek wyszłyśmy ze szpitala. Mam mega depresję poporodową. Nie potrafię się cieszyć do końca, choć kocham małą najmocniej na świecie. Pola urodziła się z bardzo dużą niedokrwistością. Ma o połowę niższy hematokryt niż zdrowy noworodek. W szpitalu zrobili jej szereg badań. Cały czas dostawała kroplówki, bo miała też za mało glukozy, wapnia, a za dużo sodu, więc musieli wyrównać cały ten jonogram. Usg przedciemiączkowe, usg brzucha, echo serca wyszły prawidłowo. Podejrzewają że mała przetoczyła mi swoja krew. Nie wiadomo kiedy to moglo się stać czy w czasie ciąży czy w czasie porodu. Dziękuję Bogu, że było cc, bo jeżeli stalo się to podczas porodu to niewyobrażam sobie co byłoby gdybym rodziła dlugo siłami natury. Na chwilę obecną nie grozi jej przetoczenie krwi, ale nikt nie gwarantuje nam że nie trzeba będzie tego zrobić za 2 czy 4 tygodnie. Mamy stale kontrolować morfologię, podajemy żelazo. Żeby sprawdzić czy to rzeczywiście przetocznia plodowo-matczyna w czwartek wysłali moją krew do Wawy w celu sprawdzenia czy nie ma w niej krwinek dziecka lub czy nie mam jakiegoś wirusa odpowiedzialnego za niedokrwistość. Może jutro po 14 będą już wyniki. Nie wiem nic na temat tej przetoczni. Nawet razu nie włączyłam neta żeby coś przeczytać, bo nie chcę się niepotrzebnie dołować. Pozdrawiam Was mocno. PS. Dearlie, Kraven widziałam wczoraj że jeszcze nie urodziłyscie. Ściskam mocno kciuki za bezbolesny poród i zdrowe dzieciaczki.
![]() |
#1362 |
Zakorzenienie
|
Czesc. U nas noc spokojna a jakze
![]() Strasznie juz bym chciala urodzic bo faktycznie to czekanie jest okropne. I jeszcze ludzie ktorzy dzisiaj do tej pory zdazyli zadzwonic 3 razy czy juz urodzilam. Dali by sie na koncowce wyspac. A i dolaczam do zasranego dnia tyle ze ze soba ![]()
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-29 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() melduję, że my po chrzcinach ![]() Za to ja złapałam przeziębienie i musiałam malutką teściowej sprzedać co by jej nie zarazić. Tylko na picie ją biorę.
#1365 |
Zadomowienie
|
Jak ja nienawidze zimy :pała: moje dziecie przez to będzie poszkodowane bo nie mam zamiary wystawiać nosa za drzwi :P
#1366 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 | |||
Wtajemniczenie
|
hehe i u nas byl kupowy poranek i z tego powodu nie spimy juz od 5, tak sie pannica rozbudzila
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
Dobry.
Chyba dopiero wczoraj mnie to wszystko dobiło. Cały dzień na zmianę krzyczałam i płakałam, a raczej wyłam. Czuję że sobie nie radzę. Sama niewiem czego chcę. Jest mi ogólnie źle, wszystko mnie przytłacza. I tak bardzo brakuje mi dziadka... Wczoraj pokłóciłam się z Kropkiem, Pauliną. Tylko Matiemu się nie dostało, choć krzykłam na niego. A Stasiowi taką awanturę o nic zrobiłam że aż mi wstyd. Pierwszy raz mnie widział w takiej furii. A później wyłam jak kojot. A tak się dzielnie trzymałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#1369 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dołączam sie do osób nie lubiących zimy ![]() ![]() ![]() ![]() Ale do osranych porankow nie moge dołączyć,bo Fabiś od dwóch dni kupki nie robił ![]() ![]() Doradźcie coś.. Co do przygnębień to mnie też to łapie wieczorami,nie wyspanie,nocne wstawanie,ogrom obowiązków przy dwójce dzieciaczków. Boje sie jak sobie poradze jak mąż pójdzie do pracy np na nocke czy od 17-3 w nocy ![]() Kraven zaciskam za Was kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny polecam Wam zobaczyć sobie tę stronę i filmiki, myślę, że szczególnie dla mam, które mają pierwsze dziecko będzie to ciekawe: http://www.mamazone.pl/kalendarz-roz...iemowlaka.aspx
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-10-29 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zadomowienie
|
oj tam oj tam :P jeszcze balkon w domu mam
![]() ![]() ![]() Tamllin współczuje bardzo....i nie bądź twardą babką- placz, krzycz i rób to co przynosi Ci ulge
#1372 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Mi się też czasem wydaje że już wyszłam na prosta, po czym przychodzi wieczór, TŻ powie coś nie tak, zmęczenie przyciśnie i już łzy same lecą. Mnie jeszcze zimno aż tak nie przeraża, jak to że jest ciemno, już o 16... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziś równo po 4 tygodniach odpadał małej kikut a raczej jego część... w środku pozostała część pępowinki, jest blada i miękka. nadal przemywam to spirytusem i czekam na rezultaty. dziś będzie położna to zerknie jak sprawa wygląda. katee, daj mi proszę znać po wizycie u lekarza. cholerny octenisept, gdybym od razu przemywała spirytusem to pewnie dziś nie byłoby problemu a tak mam zmartwienie ![]() teraz jest moda na ten specyfik więc polecają go do wszystkiego.. do buzi, do dupy ... dla mnie to uniwersalne gówno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak ja bym chciała być taką mamą jak moja własna!
![]() |
#1375 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurcze giganty. Ja dla mojej kupiłam dwie pary 56/62 i obie ma dobre prawie od urodzenia. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Lewek ja używam nakładek od urodzenia no ale jak pisałam wcześniej mój egzemplarz bierze do buzi wszystko, smoczki, butelki, nakladki i gołego cyca. Głodek nie pozwala jej wymyślać. Od trzech dni moje dziecko to prawdziwa Głodomorra ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1376 |
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
![]() Kurcze chyba nie nadrobie....ale mam takiego powera ze w domu malo jestem. W weekend tylko na chwilke wchodzilam na net bo tesc jest niedaleko w sanatorium i chce czas wolny z wnukami spedzac. to jezdzimy do niego, spacerki itd. Uporalam sie ze zdjeciami ![]() Zaraz ide na poczte wyslac plyte bo zdecydowalam sie na usluge przez internet. przy okazji spacerek z Kubusiem. A na 15 do pracy. Zabralam sie za szafe i oproznilam z rzeczy ktorych juz nie nosimy. A jak zobaczylam ciuchy ciazowe to wspomnienia wrocily ![]() A dzisiaj dowiedzialam sie ze zona szwagra jest w ciazy ![]() No i mala roznica wieku miedzy najmlodszymi Pawel z 2010, Olek z 2011, Kuba z 2012 i w 2013 dwa maluszki od bratowej i zony szwagra(to szwagierka chyba co?). I ciuszki po synkach trzeba bedzie jakos rozdzielic na obie ![]() Dearlie serdeczne gratulacje ![]() ![]() Tamlin kochana bardzo wspolczuje ![]() Kraven juz niedlugo. Tyle wytrzymalas.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I też wczoraj podniosłam głos na Henia, jak płakał i się wił i wyrywał z rąk ![]() Dziś też czuję wielkie zmęczenie, a mały nie chce spać nigdzie poza moimi rękami. Jak odkładam, to jest taki ryk. A ja już tak zmęczona, że leżę obok i nie mam siły go nawet podnieść! Swoją drogą, to ciężko się robi z noszeniem, jak on już pewnie z 5600 waży. Teraz śpi znowu na rękach, chyba się zdrzemnę tak półsiedząc na łóżku... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Noc minęła u nas spokojnie a Zuzia po wczorajszym ataku kolki spała ciągiem 6 godzin tak była wymęczona. Udało mi się już wysprzątać sypialnie,poprasować pranie,jeszcze mały pokój bym chciała posprzątać ale teraz zasnęła więc zrobię sobie kawkę,też mi się należy chwila relaksu. Tamlin kochanie nie miej wyrzutów sumienia,nie należy tłumić emocji,jest Ci ciężko i musisz o tym mówić,mocno Cię tulę kochana ![]() Colds a kiedy u Was minęły kolki? Gda kiedy planujecie drugiego dzidziusia bo z tego co wyczytałam to niedługo? Konczi co z Tobą,tak długo się nie odzywasz? ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Ja wczoraj miałam wieczór płaczu,z małżem się pokłóciłam,mała spała a ja płakałam z bezsilności,żalu,sama nie wiem. Wytykałam sobie że nie umiem pomóc własnemu dziecku jak cierpi,że zle się nią zajmuje i miałam milion głupich myśli w głowie na szczęście przez noc wyparowaly mi z głowy.
#1379 |
Zadomowienie
|
matko jedyna widziałyście??!! mamy lipcowo-sierpniowe 2013 już się pojawiają... za chwile dojdą wrześniówki
![]()
#1380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, nie możesz się tak obwiniać, bo przecież na kolki nie masz wpływu zupełnie. Układ pokarmowy córeczki nusi dojrzeć i wtedy to się skończy. A na razie możesz jej tylko próbować trochę ulżyć sposobami, które zostały tu wymienione. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.