|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV
Cytat:
Jeeeezu boli mnie na samą myśl. Cytat:
![]() To Micia ma 18 letniego syna? Uuua! Grubo
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4324 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, najważniejsze żeby imię podobało się rodzicom. Jedni wolą imiona, które kiedyś nadawano, takie jak Jaś, czy Franio, a inni coś nowoczesnego.
My długo zastanawialiśmy się przy imieniu dla naszego chłopczyka, ale chyba w końcu zostanie na imieniu Alan. Wiem, że niektórym się imię nie podoba, i jak mówię jak będzie miał na imię to albo nic się nie odzywają, albo mówią z takim wymuszonym uśmiechem ..."ładnie", ale szczerze powiedziawszy nie zwracam za bardzo na to uwagi. Zawsze będzie ktoś na tak i ktoś na nie. Chociaż ja akurat jestem taką osobą, że jeśli ktoś mi np mówi jak jego dziecko będzie miało na imię i choćby mi się nie podobało to nie skrytykuje, bo wiem że wtedy nie jest najmilej jak ktoś tak robi. Wolę powiedzieć, że ładnie, oryginalnie niż się krzywić, bo akurat ja nie jestem jego zwolenniczką. Byłam dzisiaj u dentystki z tą moją mądrą ósemką i powiedziała mi Pani, żeby smarować Denstosept, szałwią i rumiankiem płukać. Jutro mam wizytę u ginka to go zapytam czy to wszystko jest wskazane. Nie nacinała mi, bo nie było takiej potrzeby, ale mówiła że pcha się ewidentnie ząb. Dziewczynki powiedzcie mi, w czym Wy chodzicie teraz po dworze? Ja w mamy kurtce i z jednej strony mam ochotę sobie coś kupić, a z drugiej nie wiem czy na te kilka tygodni jest sens. Mega podoba mi się to :http://allegro.pl/new-jesien-eleganc...735466109.html tylko to raczej zimne będzie i za wiele nie ogrzeje, ale takie ładne.
|
|
|
|
#4325 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Co do imion, to my wybraliśmy Oliwier i mało komu się podoba, a już teść to ile razy nas widzi, to mówi, żeby zmienić. Ale ja się nie przejmuję, nam się podoba i takie zostanie. Jak ja byłam mała, to też niektórzy się dziwili, że jestem Nina, bo wtedy było to jeszcze rzadko spotykane imię, ale mi się zawsze podobało
|
|
|
|
#4326 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
znow TŻ jest na nieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i za wizyte![]() ![]() moja mama a wklesle brodawki i owila ze nie bylo to proste, ale jej sie udalo i karmila mnie 8 miesiecy, za to straszych braci tylko po 2, 3 miesiace bo w szpiatlu byla moda na sztuczne mleko i polzne wrecz mowily ze sztuczn ejest lepsze i nawet niech nie probuje normalnie karmic Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co od Milany nie przejmuj sie to ładne imie i olej innych Lena Julek to sliczne imie, bylo na drugim miejscu zaraz za moim Tomkiem jak mielismy wybierac, ale Tz znow sie nie zgodzil i zostal Tomek bylam na poraniu i byl tam mlody koles i mial taaaakie wielkie dziurki w nosie ![]() nie moglam sie opanowac zeby nie popatrzec, normalnie w zyciu nie widzialam takich duuuuzych dziurek |
||||||||||
|
|
|
#4327 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Często podglądam, rzadko piszę, ale kilka dni temu wspominałam Wam o moim czopie. No więc niby odszedł, ale powiedzcie mi jak to z tym jest? Czy to wyłazi raz i koniec, czy może wydostawać się etapami? Bo dziś w nocy jak zwykle odbywałam moje pielgrzymki do toalety, wysikałam się i czuję, że mi coś cieknie. Patrzę, a na papierze taki rzadki śluz podbarwiony krwią. I tak przez resztę nocy co wstałam aż do rana. Moja dzidzia się rusza, nic mnie nie boli, więc chyba nie ma co siać paniki, co? Mam nadzieję, że chyba odróżniłabym odchodzące wody od tego czegoś (może co niektóre z Was pomyślą, że tępa jestem, ale nigdy nie rodziłam i już sama nie wiem).
|
|
#4328 |
|
Rozeznanie
|
AnnaEf ależ Ty robisz cudne paznokcie!
Teraz oglądałam zdjęcia. Powiedz Ty mi, czy Ty jesteś samoukiem, czy miałaś jakieś kursy, bo sama się zastanawiam nad takim czymś czy by sobie nie zrobić jakiegoś kursu na wiosnę.
|
|
|
|
#4329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki z gratulacje i kciuki Dziewczyny
|
|
#4330 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja chciałam takie żeby pasowało i teraz i jak będzie dorosły, i żeby jakoś z nazwiskiem wyglądało są np imiona które moim zdaniem tylko u małego chłopca fajnie brzmią a u 40-letniego faceta np sobie nie wyobrażam potem ![]() dla dziewczynki też nam się wstępnie podobały proste- Aleksandra, Natalia, Anna
|
|||
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescie jej przeszloa ja chciałam byc adrianną, nawet miałam miec tak na imie bo rodzice poznali sie tzn randke mieli w lokalu adria w poznaniu, ale babcia sie nie zgodziła ![]() jak my mowimy ze tymon to zapada cisza..a tesciowa wciaz wyprawia histerie ze ma byc jędrzej..nie ma mowy. |
|
|
|
|
#4332 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ciężka sprawaCytat:
mój też sie dzisiaj obija ![]() Cytat:
, ![]() u nas w rodzinie nikt nie komentował wyboru imienia wszyscy zaakceptowali, chocciaż zdaje sobie sprawe, że pewnie nie wszystkim sie podoba, ale to już nie mój problem
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie wiem nie znam sie ) ale mnie glowa boli, chyba cisnienie daje w kosc... |
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Błagam, nie zmieniajcie imienia, jest piękne, oryginalne ale na prawdę śliczne. To jest wasza córka, wasza decyzja, a wiadomo że wszystkim nie dogodzisz. To wy będziecie codziennie tak ją nazywać a nie koleżanka która pojawi się raz na jakiś czas. Wyobraź sobie że nasze imię - KAPCER - (wydaję mi się że tradycyjne i ktoś by powiedział "normalne") też wzbudza różne reakcje, a to że ktoś tam znał Kacpra i był sierota, albo z krzywym uśmiechem powie "ładnie". Imię to imię, nie wiem czego u znajomych i rodziny wzbudza tyle kontrowersji! |
|
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Fasolko śliczna ta kurtka czy ponczo. Tylko niepraktyczna mi się wydaje... Jakby krótka i taka że podwiewa z każdej str. No ale śliczna, tak do samochodu i nigdzie dalej
|
|
|
|
#4337 | |||||
|
Zadomowienie
|
Kamila - śliczny brzuszek
Cytat:
moja wizja przesunęła się na kilka miesięcy a nie tygodni. No nic zobaczymy - może nie będzie źle. Może Mały polubi takie dźwięki - w końcu dzieci podobno lubią szum suszarki czy odkurzacza silnika w aucie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozpoczęcia 33 tc i za wizytę ![]() Cytat:
Bardzo mi się to podobało ![]() Nie wiem jak to tam kiedyś było - u mojej mamy stwierdzono brak pokarmu (zorientowali się po 2-3 dniach jak bardzo spadłam na wadze że ssę tylko jakoś mleka brak - i byłam podłączona pod kroplówkę) i oni wtedy uznali ze mama nie ma pokarmu. Ale może to było tak że nikomu się nie chciało tylko albo jest albo nie ma. Nie wiem to było dawno. Aczkolwiek nie czuję się mniej inteligentna przez to (ostatnio przeczytałam artykuł w którym jest napisane że dzieci karmione nie mlekiem matki są mniej inteligentne, słabsze itd - myślałam że padnę i bardzo rzadko chorowałam jako dziecko). Moi bracia też są rośli więc chyba wpływu to nie miało żadnego.Ja chciałabym karmić piersią i będę do tego jak najbardziej dążyła ale są różne sytuacje więc nie wiem czy na pewno mi się uda ![]() Cytat:
Hmmm... poczułam się staro zawsze mogła mieć 15 lat jak urodziła i teraz to tylko lekko po 30-stce. Dobra czas dojrzeć do tej myśli - jestem już stara dla części osób.
|
|||||
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co się schylać i męczyć ![]() no aż gorąco mam w pokoju i kuchni |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam morfologie, chyba już ostatnią, jutro wyniki
|
|
#4340 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i czy bez paska nie będzie podwiewac????Cytat:
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
babcia tż namawia nas na juliana, ale mi jakos do nazwiska nie pasuje...
tż ostatnio zaczal sie zastanawiac mowi ze zdecydujemy o imieniu jak sie urodzi, niby nie zmienil wyboru i tymon ale jest bardziej ostrozny. ja juz do tymka sie przyzwyczailam, |
|
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie, melduję 34 tydzień na liczniku i czwórkę z kolokwium z fizyki
Na głównej widzę w dalszym ciągu brak noworozpakowanych Mamuś, żadna się nie wybrała na porodówkę? Liczę, że to na mnie czekałyście z emocjami i dzisiejsza pełnia kogoś zmotywuje ![]()
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
fasolka ta kurtka to taka jesienna bardzo, chociaz ładna
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4345 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra jak była w ciazy miala pomysl na imie dla synka Matatron-od archanioła jakiegos.na szczescie urodziła sie dziewczynka
jeszcze bruno mi sie podoba ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- najczesciej jest z krwia lub różowy, tak czytałam |
|
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na dwa dni do wyznaczonego terminu obserwuje jakby Syndrom Napiecia.. brzuch lekko czasami pobolewa i jestem rozdrazniona.. ale to moze stres sie wkrada.. czopa ani widu, ani slychu
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klask i:![]()
|
|
|
|
|
#4349 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście połowa wypowiedzi znowu się nie zacytowała
Jeśli chodzi o imię Judyta - to jeśli chodzi o mnie to w tej wersji oficjalnej wersji Judyta nie bardzo mi się podoba, ale za to podoba mi się Judytka czy Judka - może to dziwne, ale jakoś tak mam ![]() U mnie chyba też chyba będzie zmiana imienia. Miała być Karolina, ale w związku z tym, że chyba będzie za dużo szczęścia związanego z literą r w połączeniu z nazwiskiem to chyba będzie Izabela Karolina, ale to jeszcze nic pewnego. Jak się urodzi to zobaczymy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To normalnie powinno być hasło dnia. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4350 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
źle mi się siedzi z takim byncem, przede wszystkim dlatego, że Mała uwielbia się przeciągać i rozpychać... po tatusiu :P Na początku pazury robiłam mamie, siostrze i sobie bez kursu, ale kiedy ludzie zaczęli się interesować tym co nosimy na łapkach postanowiłam iść na kurs żeby nie brać się za obcych ludzi bez podstawowej wiedzy o higienie i chorobach skórnych. Poszłam na pierwszy, drugi, czwarty dziesiąty kurs. Już nawet nie pamiętam na ilu szkoleniach byłam, ale skończyłam wiele. Najfajniejszy chyba u Pepyna Borrela, czyli mistrza świata z Holandii. Dlatego właśnie rozumiem, że dobrze zrobione paznokcie kosztują nieco więcej niż 50zł bo za szkolenia i dobre produkty niestety troszkę trzeba zapłacić ![]() Hehhe Wtedy jeszcze rozumiałam wątpliwości kulminacja mojej frustracji nastąpiła w ostatnią środę, kiedy koleżanki zorganizowały na mnie "nalot" i nie mogłam sobie poradzić z nimi ranyy ile miały argumentów... skończyło sie na tym, że jeśli dam dziecku tak na imię to będę wyrodną matką blabalkbala Cytat:
Gdybym czekała na chłopca to byłby Julek i mogliby mi ludzie gadać co chcą, nic nie zmieniłoby mojego zdania. Jest piękne i finał
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.

100 lat nie jadłam ruskich pierogów
Fajnie.
Jeeeezu boli mnie na samą myśl. 

czemu Wy jeszcze nie rodzicie??? 
), Helena, Jaśmina.

ciężka sprawa

moja wizja przesunęła się na kilka miesięcy a nie tygodni. No nic zobaczymy - może nie będzie źle. Może Mały polubi takie dźwięki - w końcu dzieci podobno lubią szum suszarki czy odkurzacza
Klaudia 16.10.2009