Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 11:48   #4321
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - część XV

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
100 lat nie jadłam ruskich pierogów

AnnaEf, hej. To u Ciebie też bliżej niż dalej Fajnie.
Trochę mnie to przeraża, że już niebawem.... ach jakoś nie wyobrażam sobie tego bólu kiedy pęka krocze :/ o niczym innym nie myślę. Dla mnie poród to pęknięcie krocza Jeeeezu boli mnie na samą myśl.

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Imię dla dziecka ma przede wszystkim podobać sie rodzicom a nie dziadkom, ciotce czy sasiadce najwazniejsze zeby nie było jakieś mega dziwne zeby pózniej z dzieciaka sie nie śmiali. Ja ostatnio słyszałam o pani co ma na imię Blandyna
Blandyna to już przesada

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Może Micia - ostatnio narzekała
To Micia ma 18 letniego syna? Uuua! Grubo
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:49   #4322
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Może adoptowała

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:51   #4323
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, nie pochwaliła się nawet
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:52   #4324
fasolka124578
Rozeznanie

Dokładnie, najważniejsze żeby imię podobało się rodzicom. Jedni wolą imiona, które kiedyś nadawano, takie jak Jaś, czy Franio, a inni coś nowoczesnego.
My długo zastanawialiśmy się przy imieniu dla naszego chłopczyka, ale chyba w końcu zostanie na imieniu Alan. Wiem, że niektórym się imię nie podoba, i jak mówię jak będzie miał na imię to albo nic się nie odzywają, albo mówią z takim wymuszonym uśmiechem ..."ładnie", ale szczerze powiedziawszy nie zwracam za bardzo na to uwagi. Zawsze będzie ktoś na tak i ktoś na nie. Chociaż ja akurat jestem taką osobą, że jeśli ktoś mi np mówi jak jego dziecko będzie miało na imię i choćby mi się nie podobało to nie skrytykuje, bo wiem że wtedy nie jest najmilej jak ktoś tak robi. Wolę powiedzieć, że ładnie, oryginalnie niż się krzywić, bo akurat ja nie jestem jego zwolenniczką.
Byłam dzisiaj u dentystki z tą moją mądrą ósemką i powiedziała mi Pani, żeby smarować Denstosept, szałwią i rumiankiem płukać. Jutro mam wizytę u ginka to go zapytam czy to wszystko jest wskazane. Nie nacinała mi, bo nie było takiej potrzeby, ale mówiła że pcha się ewidentnie ząb.
Dziewczynki powiedzcie mi, w czym Wy chodzicie teraz po dworze? Ja w mamy kurtce i z jednej strony mam ochotę sobie coś kupić, a z drugiej nie wiem czy na te kilka tygodni jest sens. Mega podoba mi się to :http://allegro.pl/new-jesien-eleganc...735466109.html
tylko to raczej zimne będzie i za wiele nie ogrzeje, ale takie ładne.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:52   #4325
nini_b
Zadomowienie

Dzień dobry
Co do imion, to my wybraliśmy Oliwier i mało komu się podoba, a już teść to ile razy nas widzi, to mówi, żeby zmienić. Ale ja się nie przejmuję, nam się podoba i takie zostanie. Jak ja byłam mała, to też niektórzy się dziwili, że jestem Nina, bo wtedy było to jeszcze rzadko spotykane imię, ale mi się zawsze podobało
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:53   #4326
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
witam sie z Wami..
czemu ja jeszcze nie rodze?? czemu Wy jeszcze nie rodzicie???

Judyta spoko, a Łucja Ci sie nie podoba??
mnie Łucja sie podoba, ale TŻ nie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość

judkama
judyta mi sie bardzo podoba, nasz sąsiadka ma coreczke 5 latek judytke , bardzo gzreczna
jak grzeczna to baaardzo dobrze

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Mnie podobają się takie imiona jak Kalina, Karina, Nadia, Lena (ale tych to już zatrzęsienie ostatnio ), Helena, Jaśmina.
Judyta to bardzo ładne imię i faktycznie dość rzadkie. Miałam jedną znajomą o tym imieniu. Zawsze jak chcesz mniej spotykane to możesz wybrać - Matylda, Renata (ostatnio jakoś mało spotykane wśród dzieci), Bernardetta, Irmina, Marlena, Marieta.
Jaśmina fajne, ale chyba jednak za bardzo oryginalne, wczesniej miala byc Matylda, ale im czesciej powtarzalismy to imie to tym niej bylismy do niego przekonani

Cytat:
mi sie podoba dla dziewczynki Dobrochna-tak miała meic na imie nasza, jakby byla dziewczynką, Jaśmina tez jest piekne, Jagoda, Helenka, Aurelia, Adrianna, Anastazja (ale tez czesto ostatnio), Olimpia (moja siostrzenica tak ma),
mialam tez kolezanki o imionach:Klara, Sonia, Syntia, mam ciocię Romanę, duuzo jest takich rzadkich imion pieknych
Olimpia i Sonia sliczne znow TŻ jest na nie

Cytat:
Napisane przez meiadeleite Pokaż wiadomość
Witajcie

Dziewczyny piszecie o wycinaniu metek... czy to konieczne? Ja wyciełam tylko te sztywne, które mogą uwierać maluszka. Jakbym miała wyciąć z każdego ubranka to chyba bym się załamała...
ja nigdy nie wycinalam metek, nie zauwazylam zeby przeszkadzaly malemu

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dzisiaj fotkę brzuszka. Już dawno nie wstawiałam tak wiec specjalnie dla Was- lecący 38 tydzień
śliczny brzuszek

Cytat:
Hehhee - ale mnie teraz zawstydzilaś - moja córka będzie Eva właśnie, bo angole by mówili Iła, gdyby było przez W. No i nazwisko będzie do tego typowo Polskie, bo tż ma końcówkę -ski - ale już mam to gdzieś
no co innego jak Wy jestescie w UK, a co innego jak ktos mieszka w Polsce

Cytat:
Napisane przez gk7 Pokaż wiadomość
Ja niestety się z Wami nie zgadzam w kwestii karmienia, że jak się chce to się karmi. Ja córcię bardzo chciałam karmić, ale się nie udało. Nasza walka trwała 1,5 misiąca i nie dałam rady dłużej męczyć dziecka, które wiecznie szarpało mi cycki, głową kręciło podczas jedzenia. okarmu miałam bardzo dużo, ale cóż z tego. Kolki zaczęły się już w szpitalu, ciągle dziecko zagazowane, płaczące całe dnie. Jak zaczęłam podawać w końcu butelkę z mm wszystko ustąpiło. Ja mam akurat problem płaskich brodawek, z którymi już walczę taką nakładką wyciągającą Medeli. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej i to przez moje brodawy mała nie potrafiła się najeść. Zakupiłam też kapturki do karmienia i mimo złych wspomnień z karmienia piersią zamierzam teraz próbować.

A Judyta bardzo ładne imię

My zaczeliśmy dzisiaj 33 tydzień i mam wizytę na 17:15. Proszę o kciuki.

A teraz idę Was poczytać dalej
i za wizyte

moja mama a wklesle brodawki i owila ze nie bylo to proste, ale jej sie udalo i karmila mnie 8 miesiecy, za to straszych braci tylko po 2, 3 miesiace bo w szpiatlu byla moda na sztuczne mleko i polzne wrecz mowily ze sztuczn ejest lepsze i nawet niech nie probuje normalnie karmic

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Witam sie w 37TYGODNIU , jak juz skoncze ten tydzien moge rodzic:P chce urodzic miedzy 10 - 15 Listopada zobaczymy jak to wyjdzie;p

Cytat:
Byłam u lekarza, spadła mi hemoglobina co dziwne bo biorę żelazo... no ale najważniejsze, że Malutka siedzi jeszcze na swoim miejscu. Pani dr powiedziała, że jeszcze jestem pozamykana, ale Mała już leży główką do dołu i tylko czeka na sygnał żeby się wydostać więc mam rozważnie spędzać czas żeby jej nie pospieszać Zwolnienie na 2 tygodnie, za tydzień USG, 12.11 na badania do szpitala i jeśli wyjdzie skrócona szyjka, albo jakiekolwiek skurcze na KTG to możliwe że już wtedy będę "rozkręcana" a jeśli nie, to 17.11 Pani dr mnie rozkręci i finał

co od Milany nie przejmuj sie to ładne imie i olej innych

Lena Julek to sliczne imie, bylo na drugim miejscu zaraz za moim Tomkiem jak mielismy wybierac, ale Tz znow sie nie zgodzil i zostal Tomek

bylam na poraniu i byl tam mlody koles i mial taaaakie wielkie dziurki w nosie
nie moglam sie opanowac zeby nie popatrzec, normalnie w zyciu nie widzialam takich duuuuzych dziurek

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:56   #4327
AgusiekT
Raczkowanie

Witajcie.
Często podglądam, rzadko piszę, ale kilka dni temu wspominałam Wam o moim czopie. No więc niby odszedł, ale powiedzcie mi jak to z tym jest? Czy to wyłazi raz i koniec, czy może wydostawać się etapami?

Bo dziś w nocy jak zwykle odbywałam moje pielgrzymki do toalety, wysikałam się i czuję, że mi coś cieknie. Patrzę, a na papierze taki rzadki śluz podbarwiony krwią. I tak przez resztę nocy co wstałam aż do rana.
Moja dzidzia się rusza, nic mnie nie boli, więc chyba nie ma co siać paniki, co? Mam nadzieję, że chyba odróżniłabym odchodzące wody od tego czegoś (może co niektóre z Was pomyślą, że tępa jestem, ale nigdy nie rodziłam i już sama nie wiem).
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:57   #4328
fasolka124578
Rozeznanie

AnnaEf ależ Ty robisz cudne paznokcie! Teraz oglądałam zdjęcia. Powiedz Ty mi, czy Ty jesteś samoukiem, czy miałaś jakieś kursy, bo sama się zastanawiam nad takim czymś czy by sobie nie zrobić jakiegoś kursu na wiosnę.
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:58   #4329
gk7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Pisząc to miałam na myśli raczej wymówkę typu "nie mam pokarmu" lub "pokarm małowartościowy, dziecko nie najada się". Właśnie pisałam że brodawki płaskie lub wciągnięte to może być problem Na szczęście są nakładki

za 33 tydzień i za wizytę
Ja nie sądzę, żeby kobiety decydowały się przechodzić z premedytacją na sztuczny pokarm, mając własny i nie mając problemów z karmieniem. Przecież jest to dużo wygodniejsze, szczególnie w nocy, nie trzeba ciągle butelek szorować, wyparzać, mleka kupować. Sztuczny pokarm jest tak naprawdę drogi, plus butelki, podgrzewacz...

Dzięki z gratulacje i kciuki Dziewczyny Przydadzą się, bo u nas ma za godzinę śnieżyca być, a ja mam ok 25 km do lekarza i opony letnie jeszcze w samochodzie.
gk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:59   #4330
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Zrobiłam sobie dzisiaj fotkę brzuszka. Już dawno nie wstawiałam tak wiec specjalnie dla Was- lecący 38 tydzień
jaki zgrabny

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Powiem Wam że z tymi imionami dla dzieci to nie taka prosta sprawa Niby się mówi że ma się rodzicom podobać a resztę mieć w d... Ja nie do końca się zgadzam! Pamiętajmy o tym że to nasze dziecko całe życie będzie się z tym imieniem zmagać. I nam robić wyrzuty Lepiej dać proste, polskie imię. Jest tyle pięknych imion, po co wydziwiać
ja się po części z tobą zgadzam
ja chciałam takie żeby pasowało i teraz i jak będzie dorosły, i żeby jakoś z nazwiskiem wyglądało
są np imiona które moim zdaniem tylko u małego chłopca fajnie brzmią a u 40-letniego faceta np sobie nie wyobrażam potem

dla dziewczynki też nam się wstępnie podobały proste- Aleksandra, Natalia, Anna
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:00   #4331
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama pracuje w szkole (w LO).. był u niej uczeń, który miał jakoś śmiesznie na imię.. takie z niemieckiego - nie pamiętam dokładnie - jak ukończył 18 lat poszedł i zmienił sobie sam w papierach
Ja swojego też jakoś niespecjalnie lubię, ale nie zmieniłabym, bo nie wiedziałabym na jakie
moja siostra miała face ze chciala sobie zmienic imię z Natalii na Bibliannę na szczescie jej przeszlo

a ja chciałam byc adrianną, nawet miałam miec tak na imie bo rodzice poznali sie tzn randke mieli w lokalu adria w poznaniu, ale babcia sie nie zgodziła

jak my mowimy ze tymon to zapada cisza..a tesciowa wciaz wyprawia histerie ze ma byc jędrzej..nie ma mowy.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:01   #4332
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Tysiąc dwieście złotych to ja mogę zapłacić położnej, ale jak urodzi za mnie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej. Witam się w 37 tygodniu
Dziś mam wizytę u gina, za wszystkie wizytujące dziś trzymam kciuki!
i
Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
witam się w 39tyg
będę później bo TŻ ma dzis urlop
własnie przyniósł swieże bułeczki i jakies słodkie rogaliki.
Idę na śniadanko
miłego dnia!!!

Cytat:
dlatego ja nie biorę całych opakowań, tylko po kilka szt, a potem będę tż dawać wytyczne co ma przywozić
ja tak samo
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
myślałam o tym ale koleżanki i siora męża poradziły przewijak na łóżku, nie ukrywajmy - po porodzie nie jest się jakimś super wypoczętym i sprawnym (zwłaszcza jak skończy się cc) i powiedziały że najzwyczajniej w świecie ciężko się schylać nad łóżkiem
a przy przewijaku wygodnie stoisz
mnie to przekonuje a ty zrobisz jak uważasz

no faktycznie jak skończy sie cc to może być kiepsko ciężka sprawa

Cytat:
u mnie takie słońce praży że chyba wcisnę ten rożek do pralki to może przeschnie

a i wszystko wróciło do normalności u mnie
z 7 razy to na pewno byłam w nocy siku
ale fikanie synka poczułam dopiero o 8.30, ja nie wiem - w sen zimowy mi zapada czy co
słońce? u nas nawet śnieg nie stopniał, a co dopiero o słońcu myśleć

mój też sie dzisiaj obija

Cytat:

,

u nas w rodzinie nikt nie komentował wyboru imienia
wszyscy zaakceptowali, chocciaż zdaje sobie sprawe, że pewnie nie wszystkim sie podoba, ale to już nie mój problem

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:01   #4333
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Witajcie.
Często podglądam, rzadko piszę, ale kilka dni temu wspominałam Wam o moim czopie. No więc niby odszedł, ale powiedzcie mi jak to z tym jest? Czy to wyłazi raz i koniec, czy może wydostawać się etapami?

Bo dziś w nocy jak zwykle odbywałam moje pielgrzymki do toalety, wysikałam się i czuję, że mi coś cieknie. Patrzę, a na papierze taki rzadki śluz podbarwiony krwią. I tak przez resztę nocy co wstałam aż do rana.
Moja dzidzia się rusza, nic mnie nie boli, więc chyba nie ma co siać paniki, co? Mam nadzieję, że chyba odróżniłabym odchodzące wody od tego czegoś (może co niektóre z Was pomyślą, że tępa jestem, ale nigdy nie rodziłam i już sama nie wiem).
moze wtedy Ci nie odszedl caly czop tylko teraz odchodzi pozostalosc) nie wiem nie znam sie)

ale mnie glowa boli, chyba cisnienie daje w kosc...
Stary 2012-10-29, 12:02   #4334
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie.

podoibno etapami moze byc..ale niestety moj czop jeszcze nie ma zamiaru sie ujawniac światu wiec nie wiem..
Stary 2012-10-29, 12:03   #4335
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
Cześć Dziewczynki!

Dawno mnie nie było. Tzn byłam, podglądałam i musiałam uciekać nie pisząc ani słowa, bo tyle ględzicie, że po lekturze nie miałam czasu już się odezwać

Mam taki nastrój świąteccczny! Najchętniej przystroiłabym już choinkę Za oknem biało i jeszcze mam szyby zaparowane tak zimowo cudnie! A jak obieram mandarynki to już w ogóle szaleństwo prawie śpiewam kolędy hehehe

Byłam u lekarza, spadła mi hemoglobina co dziwne bo biorę żelazo... no ale najważniejsze, że Malutka siedzi jeszcze na swoim miejscu. Pani dr powiedziała, że jeszcze jestem pozamykana, ale Mała już leży główką do dołu i tylko czeka na sygnał żeby się wydostać więc mam rozważnie spędzać czas żeby jej nie pospieszać Zwolnienie na 2 tygodnie, za tydzień USG, 12.11 na badania do szpitala i jeśli wyjdzie skrócona szyjka, albo jakiekolwiek skurcze na KTG to możliwe że już wtedy będę "rozkręcana" a jeśli nie, to 17.11 Pani dr mnie rozkręci i finał

Dla Małej już mam wszystko gotowe. Łóżeczko stoi i czeka, wózek też, torba spakowana, ciuchy poprane, wyprasowane. Nic tylko rodzić

Widzę, że rozmawiacie od rana o imionach i powiem Wam, że my też mamy z mężem problem. Zdecydowaliśmy się na imię MILANA, ale aktualnie wszyscy nas denerwują, bo tylko słyszmy "milena, tak?" więc się zaczyna tłumaczenie, a potem komentarze typu "eeeee, zniszczycie dziecku życieee, wieczny problem w dokumentach, wszyscy się będą mylić, co to za imię" No ku.... staropolskie takie. I odechciało mi się, bo mnie denerwuje ta paplanina, a jak sobie pomyślę, że Małej też tak będą ludzie pierniczyć to jestem całkowicie zniechęcona. Chyba będzie Emilia i finał. Ech.... wyżaliłam się

Co u Was? podczytałam, że porodów brak a liczyłam na to, że jak wpadnę po weekendzie to zastanę jakąś forumkową niespodziankę
Haha, sama się pytałam czy chodzi ci o Milenę, sorki;-)
Błagam, nie zmieniajcie imienia, jest piękne, oryginalne ale na prawdę śliczne. To jest wasza córka, wasza decyzja, a wiadomo że wszystkim nie dogodzisz. To wy będziecie codziennie tak ją nazywać a nie koleżanka która pojawi się raz na jakiś czas.
Wyobraź sobie że nasze imię - KAPCER - (wydaję mi się że tradycyjne i ktoś by powiedział "normalne") też wzbudza różne reakcje, a to że ktoś tam znał Kacpra i był sierota, albo z krzywym uśmiechem powie "ładnie". Imię to imię, nie wiem czego u znajomych i rodziny wzbudza tyle kontrowersji!
Stary 2012-10-29, 12:04   #4336
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Fasolko śliczna ta kurtka czy ponczo. Tylko niepraktyczna mi się wydaje... Jakby krótka i taka że podwiewa z każdej str. No ale śliczna, tak do samochodu i nigdzie dalej
Stary 2012-10-29, 12:04   #4337
niteczka83
Zadomowienie

Kamila - śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Współczuję My ogarnęliśmy generalny remont mieszkania 95 m. w 2 miesiące. A naprawdę była rozpierdziucha wszystkiego i stawianie wszystkiego od nowa. Czerwiec/lipiec i po sprawie. Za to dokładnie pod nami w identycznym rozmiarowo mieszkaniu remont trwa od lipca. I końca chyba nie widać
moja wizja przesunęła się na kilka miesięcy a nie tygodni. No nic zobaczymy - może nie będzie źle. Może Mały polubi takie dźwięki - w końcu dzieci podobno lubią szum suszarki czy odkurzacza silnika w aucie

Cytat:
nieźle, faktycznie. Mój brat też miał ciekawą sytuację. Składał dokumenty do szkoły średniej i okazało się, że system nie przyjmuje jego peselu, bo ktoś już taki pesel ma. Później po wielu wyjaśnieniach itp, okazało się, że jest jeszcze jeden chłopak, który miał dokładnie taką samą datę urodzenia, jakaś pani w urzędzie się pomyliła i 2 osobom przypisała taki sam pesel i ostatecznie okazało się, że mój brat był 1 i tamtemu chłopakowi zmienili. Ale też straszny zbieg okoliczności i dobrze, że się to wyjaśniło
To dopiero niezłą akcja - ten sam pesel.

Cytat:
Ja niestety się z Wami nie zgadzam w kwestii karmienia, że jak się chce to się karmi. Ja córcię bardzo chciałam karmić, ale się nie udało. Nasza walka trwała 1,5 misiąca i nie dałam rady dłużej męczyć dziecka, które wiecznie szarpało mi cycki, głową kręciło podczas jedzenia. okarmu miałam bardzo dużo, ale cóż z tego. Kolki zaczęły się już w szpitalu, ciągle dziecko zagazowane, płaczące całe dnie. Jak zaczęłam podawać w końcu butelkę z mm wszystko ustąpiło. Ja mam akurat problem płaskich brodawek, z którymi już walczę taką nakładką wyciągającą Medeli. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej i to przez moje brodawy mała nie potrafiła się najeść. Zakupiłam też kapturki do karmienia i mimo złych wspomnień z karmienia piersią zamierzam teraz próbować.
rozpoczęcia 33 tc i za wizytę

Cytat:
Co do karmienia ja doświadczenia nie mam ale zgadzam z Tobą i uważam ze czasami pomimo wielkiej chęci matki moze sie nie udać i wtedy meczymy i dziecko i siebie. Nam na SR polozna kladla do głowy właśnie ze nie ma opcji ze "nie da rady karmić cycem". Ja bardzo chce i nie zamierzam łatwo odpuścić jak cos ale jak bedą problemy to tez sobie włosów z głowy nie powyrywam. Moja mama miała duże problemy z karmieniem a te 30 lat temu wydaje mi sie ze matki częściej karmily piersią bo nie było tego wszystkiego co jest teraz, tesciowka tez bardzo krótko bo tez miała problemy. Zarówno ja mój brat i Tz i jego brat to jesteśmy rosłe "dzieciaki"
A co do tego karmienia. U mnie na sr na szczęście położna miała super podejście. Powiedziała że ona jest tu od mówienia o karmieniu piersią plusach, minusach. Ale nie będzie nikogo ganić za to że zamierza karmić inaczej bo rożne są sytuacje w życiu i każda z Nas może mieć powód dlaczego karmi inaczej i ona to rozumie. Oczywiście najlepiej karmić piersią i ona jest za tym ale rozumie Bardzo mi się to podobało
Nie wiem jak to tam kiedyś było - u mojej mamy stwierdzono brak pokarmu (zorientowali się po 2-3 dniach jak bardzo spadłam na wadze że ssę tylko jakoś mleka brak - i byłam podłączona pod kroplówkę) i oni wtedy uznali ze mama nie ma pokarmu. Ale może to było tak że nikomu się nie chciało tylko albo jest albo nie ma. Nie wiem to było dawno. Aczkolwiek nie czuję się mniej inteligentna przez to (ostatnio przeczytałam artykuł w którym jest napisane że dzieci karmione nie mlekiem matki są mniej inteligentne, słabsze itd - myślałam że padnę i bardzo rzadko chorowałam jako dziecko). Moi bracia też są rośli więc chyba wpływu to nie miało żadnego.
Ja chciałabym karmić piersią i będę do tego jak najbardziej dążyła ale są różne sytuacje więc nie wiem czy na pewno mi się uda

Cytat:
Napisane przez lena3012 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to mi od lat ponad 7 niezmiennie podoba się najbardziej Lena. Wiem, że teraz to imię jest bardzo popularne, ale kilka lat temu gdy byłam w pierwszej ciąży tak nie było i gdybym zamiast synka urodziła córeczkę to na pewno miałaby na imię Lena. Miałam nadzieję, że w drugiej ciąży będzie dziewczynka a tu.... drugi synek. A z imieniem dla chłopca problem już mam.Podoba mi się Julek ( od Juliana) ale chyba tylko miTAk więc nie wiem jeszcze jakie imię damy drugiemu synkowi. Ja i i Mikołajek zwracamy się do niego: Julek ale czy tak zostanie???Obawiam się, że jeśli zmienię na jakieś inne to będę żałować.Tak naprawdę to Mikołaj miał być Julkiem ale uległam presji rodziny. Ciekawe jak to się teraz skończy?
Julek - śliczne

Cytat:
ale jak ma syna 18-letniego to mloda nie jest
Hmmm... poczułam się staro zawsze mogła mieć 15 lat jak urodziła i teraz to tylko lekko po 30-stce.
Dobra czas dojrzeć do tej myśli - jestem już stara dla części osób.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:07   #4338
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
no faktycznie jak skończy sie cc to może być kiepsko ciężka sprawa

słońce? u nas nawet śnieg nie stopniał, a co dopiero o słońcu myśleć
nawet po sn trzeba dojść do siebie, a jak któraś tu pisała - to przebieranie nie jest raz dziennie tylko może i być 10 razy na dzień
po co się schylać i męczyć

no aż gorąco mam w pokoju i kuchni
Stary 2012-10-29, 12:10   #4339
musso4
Zakorzenienie

zrobiłam morfologie, chyba już ostatnią, jutro wyniki
Stary 2012-10-29, 12:10   #4340
martaj9
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Dokładnie, najważniejsze żeby imię podobało się rodzicom. Jedni wolą imiona, które kiedyś nadawano, takie jak Jaś, czy Franio, a inni coś nowoczesnego.
My długo zastanawialiśmy się przy imieniu dla naszego chłopczyka, ale chyba w końcu zostanie na imieniu Alan. Wiem, że niektórym się imię nie podoba, i jak mówię jak będzie miał na imię to albo nic się nie odzywają, albo mówią z takim wymuszonym uśmiechem ..."ładnie", ale szczerze powiedziawszy nie zwracam za bardzo na to uwagi. Zawsze będzie ktoś na tak i ktoś na nie. Chociaż ja akurat jestem taką osobą, że jeśli ktoś mi np mówi jak jego dziecko będzie miało na imię i choćby mi się nie podobało to nie skrytykuje, bo wiem że wtedy nie jest najmilej jak ktoś tak robi. Wolę powiedzieć, że ładnie, oryginalnie niż się krzywić, bo akurat ja nie jestem jego zwolenniczką.
Byłam dzisiaj u dentystki z tą moją mądrą ósemką i powiedziała mi Pani, żeby smarować Denstosept, szałwią i rumiankiem płukać. Jutro mam wizytę u ginka to go zapytam czy to wszystko jest wskazane. Nie nacinała mi, bo nie było takiej potrzeby, ale mówiła że pcha się ewidentnie ząb.
Dziewczynki powiedzcie mi, w czym Wy chodzicie teraz po dworze? Ja w mamy kurtce i z jednej strony mam ochotę sobie coś kupić, a z drugiej nie wiem czy na te kilka tygodni jest sens. Mega podoba mi się to :http://allegro.pl/new-jesien-eleganc...735466109.html
tylko to raczej zimne będzie i za wiele nie ogrzeje, ale takie ładne.
Bardzo to ładne. Ale z paska musisz zrezygnowac i będzie taki namiocik No i czy bez paska nie będzie podwiewac????

Cytat:
moja siostra miała face ze chciala sobie zmienic imię z Natalii na Bibliannę na szczescie jej przeszlo

a ja chciałam byc adrianną, nawet miałam miec tak na imie bo rodzice poznali sie tzn randke mieli w lokalu adria w poznaniu, ale babcia sie nie zgodziła

jak my mowimy ze tymon to zapada cisza..a tesciowa wciaz wyprawia histerie ze ma byc jędrzej..nie ma mowy.
Tymuś bardzo ładne! Jędrzej- nie w moim guście. Nigdy nikomu nie dogodzisz z imieniem- ile ludzi tyle gustów

19.11.2012 Moje szczęście- Mikołajek
martaj9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:11   #4341
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

babcia tż namawia nas na juliana, ale mi jakos do nazwiska nie pasuje...
tż ostatnio zaczal sie zastanawiac mowi ze zdecydujemy o imieniu jak sie urodzi, niby nie zmienil wyboru i tymon ale jest bardziej ostrozny.
ja juz do tymka sie przyzwyczailam,
Stary 2012-10-29, 12:11   #4342
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Witam po weekendzie, melduję 34 tydzień na liczniku i czwórkę z kolokwium z fizyki Tak pędzicie, że nie mam szans nadrobić zaległości, zwłaszcza, że zaczęliśmy dzisiaj remont naszej sypialni, żeby maksymalnie przygotować ją na przyjście Nikodemka. W tym tygodniu w jego pokoju staną też meble Przewinęły mi się jakieś nieznane nicki, więc witam wszystkie nowe ciężarówki.

Na głównej widzę w dalszym ciągu brak noworozpakowanych Mamuś, żadna się nie wybrała na porodówkę? Liczę, że to na mnie czekałyście z emocjami i dzisiejsza pełnia kogoś zmotywuje
Stary 2012-10-29, 12:12   #4343
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

fasolka ta kurtka to taka jesienna bardzo, chociaz ładna
Stary 2012-10-29, 12:13   #4344
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Witajcie.

A czop moze być podbarwiony krwią? W sensie ze nie trzeba przy właśnie krwi na IP jechać...? Kurcze nie wiem

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:15   #4345
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

moja siostra jak była w ciazy miala pomysl na imie dla synka Matatron-od archanioła jakiegos.na szczescie urodziła sie dziewczynka

jeszcze bruno mi sie podoba

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
A czop moze być podbarwiony krwią? W sensie ze nie trzeba przy właśnie krwi na IP jechać...? Kurcze nie wiem
najczesciej jest z krwia lub różowy, tak czytałam
Stary 2012-10-29, 12:15   #4346
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie, melduję 34 tydzień na liczniku i czwórkę z kolokwium z fizyki
Stary 2012-10-29, 12:16   #4347
halwaya
Zakorzenienie

U mnie na dwa dni do wyznaczonego terminu obserwuje jakby Syndrom Napiecia.. brzuch lekko czasami pobolewa i jestem rozdrazniona.. ale to moze stres sie wkrada.. czopa ani widu, ani slychu

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:17   #4348
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie, melduję 34 tydzień na liczniku i czwórkę z kolokwium z fizyki Tak pędzicie, że nie mam szans nadrobić zaległości, zwłaszcza, że zaczęliśmy dzisiaj remont naszej sypialni, żeby maksymalnie przygotować ją na przyjście Nikodemka. W tym tygodniu w jego pokoju staną też meble Przewinęły mi się jakieś nieznane nicki, więc witam wszystkie nowe ciężarówki.
za tydzien i za kolokwiumklask i:

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:20   #4349
Sola1
Zakorzenienie

Oczywiście połowa wypowiedzi znowu się nie zacytowała

Jeśli chodzi o imię Judyta - to jeśli chodzi o mnie to w tej wersji oficjalnej wersji Judyta nie bardzo mi się podoba, ale za to podoba mi się Judytka czy Judka - może to dziwne, ale jakoś tak mam

U mnie chyba też chyba będzie zmiana imienia. Miała być Karolina, ale w związku z tym, że chyba będzie za dużo szczęścia związanego z literą r w połączeniu z nazwiskiem to chyba będzie Izabela Karolina, ale to jeszcze nic pewnego. Jak się urodzi to zobaczymy.

Cytat:
U Aerien wstępnie cc na jutro

zaraz was nadrobię

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
U mnie nie przejdzie cos takiego jak'' TŻet dowiezie '' On sie na niczym nie zna .. i zapewne wzial by co innego niz mi potrzeba .. jedyne co to polozylam w lozeczku reklamowke z rzeczami na wyjscie dla Adasia .. i mam nadzieje ze to go nie przerosnie ..
Wydaje Ci się - daj mu szansę

Cytat:
witam sie z Wami..
czemu ja jeszcze nie rodze?? czemu Wy jeszcze nie rodzicie???

To normalnie powinno być hasło dnia.

Cytat:
no wezmę jakąs wyborcza w przerwach miedzy skurczami poczytam se o obradach sejmu albo wezme super express i poczytam o czyms w stylu ze porwali go kosmici albo coś ..pelen relaks

Cytat:

Super

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Moje imię z moim panieńskim nazwiskiem było wręcz niespotykane dopóki nie okazało się że istnieje w Polsce jeszcze jedna dziewczyna o tym samym imieniu i nazwisku co ja. Do tego mieszka/mieszkała w Warszawie. Była/jest 2 lata młodsza - studiowała tak jak ja na UW. Pamiętam jak musiałam odkręcać przez nią swoje sprawy - np. miałam w systemie wpisane niezaliczone przedmioty z I roku fizyki (nienawidzę fizyki całym sercem - nawet nie próbowałabym studiować) bo system był głupi i to mi przypisał a nie jej (a przecież różne pesele, różni rodzice itd). Potem musiałam to odkręcać, najpierw na jednym wydziale, potem na drugim. Ale wtedy na nią psioczyłam. A szczytem zbieżności był już fakt jak okazało się że wzięła tak jak ja kredyt studencki i to słuchajcie w tym samym oddziale banku co ja (na tyyyyle oddziałów i banków w Warszawie). I kiedyś Pani do mnie dzwoni w kwestii chyba nie zapłaconej raty czy coś? Oczywiście szybko się wyjaśniło że to nie o mnie chodzi (nikt nie podejrzewał takiego zbiegu okoliczności).
To rzeczywiście nieciekawie, ale najważniejsze, że wszystko się wyjaśniało

Cytat:
Z tymi imionami jest problem własnie.. ja widzę jak tutaj jest Łitek czy Łeronika.. Slałek to padam Sama wolałabym, żeby córka była Ewa, bo przez v to trochę pretensjonalne, ale nigdy nie wiem cczy tu na długo zostaniemy.. czy dziecko nie ułoży sobie tutaj życia.. a my w PL wiemy jak v przeczytać..
Być może w Anglii mają inne podejście niż w Stanach. Kuzynka dała jednej córce na imię Maja przez j. Pytałam się jej czy nie ma problemów z wymową tego imienia przez Amerykanów, a ona mówi, że wystarczy powiedzieć jak się wymawia i nie ma żadnego problemu. Tylko, że oni są tam bardziej przyzwyczajeni, że imię można wymawiać inaczej.

Cytat:
Widzę, że rozmawiacie od rana o imionach i powiem Wam, że my też mamy z mężem problem. Zdecydowaliśmy się na imię MILANA, ale aktualnie wszyscy nas denerwują, bo tylko słyszmy "milena, tak?" więc się zaczyna tłumaczenie, a potem komentarze typu "eeeee, zniszczycie dziecku życieee, wieczny problem w dokumentach, wszyscy się będą mylić, co to za imię" No ku.... staropolskie takie. I odechciało mi się, bo mnie denerwuje ta paplanina, a jak sobie pomyślę, że Małej też tak będą ludzie pierniczyć to jestem całkowicie zniechęcona. Chyba będzie Emilia i finał. Ech.... wyżaliłam się
Powiem Ci, że ja generalnie nie jestem fanką oryginalnych imion, ale to imię Milana bardzo mi się podoba.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:22   #4350
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
AnnaEf ależ Ty robisz cudne paznokcie! Teraz oglądałam zdjęcia. Powiedz Ty mi, czy Ty jesteś samoukiem, czy miałaś jakieś kursy, bo sama się zastanawiam nad takim czymś czy by sobie nie zrobić jakiegoś kursu na wiosnę.
Cieszę się, że Ci się moja radosna twórczość podoba, bo już dawno nie robiłam paznokci nikomu źle mi się siedzi z takim byncem, przede wszystkim dlatego, że Mała uwielbia się przeciągać i rozpychać... po tatusiu :P Na początku pazury robiłam mamie, siostrze i sobie bez kursu, ale kiedy ludzie zaczęli się interesować tym co nosimy na łapkach postanowiłam iść na kurs żeby nie brać się za obcych ludzi bez podstawowej wiedzy o higienie i chorobach skórnych. Poszłam na pierwszy, drugi, czwarty dziesiąty kurs. Już nawet nie pamiętam na ilu szkoleniach byłam, ale skończyłam wiele. Najfajniejszy chyba u Pepyna Borrela, czyli mistrza świata z Holandii. Dlatego właśnie rozumiem, że dobrze zrobione paznokcie kosztują nieco więcej niż 50zł bo za szkolenia i dobre produkty niestety troszkę trzeba zapłacić

Cytat:
Napisane przez Dorisp Pokaż wiadomość
Haha, sama się pytałam czy chodzi ci o Milenę, sorki;-)
Hehhe Wtedy jeszcze rozumiałam wątpliwości kulminacja mojej frustracji nastąpiła w ostatnią środę, kiedy koleżanki zorganizowały na mnie "nalot" i nie mogłam sobie poradzić z nimi ranyy ile miały argumentów... skończyło sie na tym, że jeśli dam dziecku tak na imię to będę wyrodną matką blabalkbala

Cytat:
Napisane przez lena3012 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o imiona dla dziewczynek to mi od lat ponad 7 niezmiennie podoba się najbardziej Lena. Wiem, że teraz to imię jest bardzo popularne, ale kilka lat temu gdy byłam w pierwszej ciąży tak nie było i gdybym zamiast synka urodziła córeczkę to na pewno miałaby na imię Lena. Miałam nadzieję, że w drugiej ciąży będzie dziewczynka a tu.... drugi synek. A z imieniem dla chłopca problem już mam.Podoba mi się Julek ( od Juliana) ale chyba tylko miTAk więc nie wiem jeszcze jakie imię damy drugiemu synkowi. Ja i i Mikołajek zwracamy się do niego: Julek ale czy tak zostanie???Obawiam się, że jeśli zmienię na jakieś inne to będę żałować.Tak naprawdę to Mikołaj miał być Julkiem ale uległam presji rodziny. Ciekawe jak to się teraz skończy?

A jeśli chodzi o przewijak to powiem WAm, że ja po cc nie odczułam kompletnie jego braku. I nie wiem czy go teraz kupować. Wtedy mieliśmy malutkie mieszkanie i nie miałabym go gdzie umieścić.
Jedyne pewne imię, co do którego byliśmy z mężem przekonani na 100% to właśnie Julian Gdybym czekała na chłopca to byłby Julek i mogliby mi ludzie gadać co chcą, nic nie zmieniłoby mojego zdania. Jest piękne i finał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości