Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 11:48   #1381
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Ja mam teraz inne zmartwienie, mam wyrzuty sumienia, że być może nie dałam dziecku tyle ciepła i miłości przez ten pierwszy miesiąc ile naprawdę potrzebowało i że będzie to miało wpływ na jej rozwój.
Jak ja bym chciała być taką mamą jak moja własna!
A czemu tak uważasz??

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Lewek ja używam nakładek od urodzenia no ale jak pisałam wcześniej mój egzemplarz bierze do buzi wszystko, smoczki, butelki, nakladki i gołego cyca. Głodek nie pozwala jej wymyślać. Od trzech dni moje dziecko to prawdziwa Głodomorra może to ten skok.
No mój zaczyna ssać cyca, po czym się denerwuje i woli w ogóle nie jeść jak się wysilić trochę przy samym cycu. A za chwilę znów głodny. Nie mam siły się z nim tak przekomarzać. A szczególnie w nocy. Tym bardziej, że moje dziecko sie popsuło i wstaje co 1-1,5h
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 11:50   #1382
elena_100
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Kochana, ja też się o wszystko przypieprzam do męża. Mieliśmy już raz aferę o nic i on poszedł na kanapę, a potem ja wyszłam z domu o 23 i kazałam zadzwonić jak będzie synek głodny. U nas to nie wyspanie i wieczorne ryki Henia, spowodowały takie rozdrażnienie, szczególnie u mnie... Ogólnie mam świetny humor, ale momentami coś mnie łapie i nagle jestem tak wk..rwiona, jak za starych dobrych czasów, kiedy byłam przed okresem

I też wczoraj podniosłam głos na Henia, jak płakał i się wił i wyrywał z rąk

Dziś też czuję wielkie zmęczenie, a mały nie chce spać nigdzie poza moimi rękami. Jak odkładam, to jest taki ryk. A ja już tak zmęczona, że leżę obok i nie mam siły go nawet podnieść! Swoją drogą, to ciężko się robi z noszeniem, jak on już pewnie z 5600 waży. Teraz śpi znowu na rękach, chyba się zdrzemnę tak półsiedząc na łóżku...
Tak miałam w sobotę i wczoraj. Przy tym wczoraj jak trzeba było się jeszcze do kościoła szykować to masakra była. W bezsilności położyłam Kamę w łóżeczku i pozwoliłam jej drzeć się tak długo aż się zmęczy
A potem to już aniołeczek był.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:05   #1383
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak miałam w sobotę i wczoraj. Przy tym wczoraj jak trzeba było się jeszcze do kościoła szykować to masakra była. W bezsilności położyłam Kamę w łóżeczku i pozwoliłam jej drzeć się tak długo aż się zmęczy
A potem to już aniołeczek był.
Ja tak nie potrafię, jak Henio zaczyna ryczeć mocniej, to ja nie wytrzymuję tego i muszę go wziąć od razu...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:27   #1384
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak nie potrafię, jak Henio zaczyna ryczeć mocniej, to ja nie wytrzymuję tego i muszę go wziąć od razu...
Początkowo też było mi ciężko, ale nie miał się nią kto zająć a ja musiałam poprasować, spakować torbę itd.

Stary 2012-10-29, 12:40   #1385
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Początkowo też było mi ciężko, ale nie miał się nią kto zająć a ja musiałam poprasować, spakować torbę itd.

ja tez staram sie nie zawsze od razu brac na rece jak wrzeszczy, niestety ale inaczej bylabym o glodzie caly dzien razem z psem. a dom byłby pobojowiskiem.
jedynie to dobrze ze jak zaśnie to spi w łóżeczko/wózku tutaj akurat zgadzam sie z tym co pisze Hogg, ze dziecko musi sie nauczyc samo zasypiac od maleńkosci bo potem bedzie ciezko.

aaa śpiewacie maluchom ? u nas siostra tz jka byla to jje spiewala a ze sie jej podobalo to ja tez zaczelam, pomimo okropnego glosu
najbardziej lubimy to http://www.youtube.com/watch?v=BzPkwx730xk i to http://www.youtube.com/watch?v=TptcgrJztyw i fajna jest ta muzyka dla bobasa o której pisała katiem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:57   #1386
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dzień dobry,

Tamlin
masz prawo mieć gorszy okres i mam nadzieję, że Twój partner to rozumie. Jego wsparcie jest teraz bardzo ważne.

Cytat:
Dziewczyny polecam Wam zobaczyć sobie tę stronę i filmiki, myślę, że szczególnie dla mam, które mają pierwsze dziecko będzie to ciekawe:
http://www.mamazone.pl/kalendarz-roz...iemowlaka.aspx
Bardzo fajne filmiki.

Cytat:
Ja mam teraz inne zmartwienie, mam wyrzuty sumienia, że być może nie dałam dziecku tyle ciepła i miłości przez ten pierwszy miesiąc ile naprawdę potrzebowało i że będzie to miało wpływ na jej rozwój.
Jak ja bym chciała być taką mamą jak moja własna!
Nie martw się. Na pewno nie będzie to miało na nie wpływu.
Jesteś wspaniałą mamą.

Faktycznie Konczi się coś nie odzywa.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
aaa śpiewacie maluchom ? u nas siostra tz jka byla to jje spiewala a ze sie jej podobalo to ja tez zaczelam, pomimo okropnego glosu
najbardziej lubimy to http://www.youtube.com/watch?v=BzPkwx730xk i to http://www.youtube.com/watch?v=TptcgrJztyw i fajna jest ta muzyka dla bobasa o której pisała katiem
Uwielbiam tą kołysankę. Mama mi ją śpiewała.
Jak się Aleńka urodziła to uczylam się jej na pamięć ze łzami w oczach, tak mnie wzruszała bardzo.
Stary 2012-10-29, 13:06   #1387
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
A czemu tak uważasz??
Bo przez ten mój baby blues byłam taką zimną mamą, tzn. wszystko przy Mai robiłam, karmiłam, przebierałam itd., ale tak mało uczucia w tym było, mało do Niej mówiłam itd.
Jak przychodziła do Niej moja mama i widziałam jak ją tuli w ramionach, jak do Niej mówi to tym bardziej się dołowałam, że ja tak nie potrafię.
Wszędzie piszą jaka ważna jest ta więź między mamą a noworodkiem i zastanawiam się czy te pierwsze 3 zimne tygodnie jakoś na Nią nie wpłyną.

Cytat:
Ja śpiewam "Na Wojtusia z popielnika". Moja mama mi to śpiewała i uwielbiam tę piosenkę. Lubię jeszcze "Był sobie król", ale to zapodaję z YT

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Nie martw się. Na pewno nie będzie to miało na nie wpływu.
Jesteś wspaniałą mamą.
Mam wrażenie, że wszystkie mamy wkoło mnie to takie idealne, tylko ja taka nieudana

Wróciłyśmy właśnie ze spaceru, godzinkę pochodziłyśmy
Stary 2012-10-29, 13:17   #1388
kraven
Zakorzenienie

A ja bardzo lubie tą kołysanke. I ciesze się, że będzie Jasiu bo to tak w sam raz dla Niego - małego Ksiecia http://www.youtube.com/watch?v=AlpoP6gyoa4

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:23   #1389
gda
Zakorzenienie

Kurcze jest 1 stopien, a ja znowu zapomnialam posmarowac Beniowi buzki... Stanie mu sie cos?
Stary 2012-10-29, 14:45   #1390
Katee27
Zadomowienie

Hej.Mam dzień do bani...

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Katee, u nas to samo
dziś równo po 4 tygodniach odpadał małej kikut a raczej jego część... w środku pozostała część pępowinki, jest blada i miękka. nadal przemywam to spirytusem i czekam na rezultaty. dziś będzie położna to zerknie jak sprawa wygląda.

katee, daj mi proszę znać po wizycie u lekarza.

cholerny octenisept, gdybym od razu przemywała spirytusem to pewnie dziś nie byłoby problemu a tak mam zmartwienie

teraz jest moda na ten specyfik więc polecają go do wszystkiego.. do buzi, do dupy ... dla mnie to uniwersalne gówno
Doktorka powiedziała,że jest dobrze i żebym to jeszcze wycierała patyczkiem ze spirytusem,bałam się,żeby to nie był ten ziarniniak.A i Kubuś jutro kończy 6tyg.i waży 5500g

Cytat:
Kurcze jest 1 stopien, a ja znowu zapomnialam posmarowac Beniowi buzki... Stanie mu sie cos?
nic mu nie będzie,ja też nie posmarowałam

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 14:59   #1391
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haj!
Bosze nimom cosu na nic no... glowa non stop mnie boli z niewyspania dziecko me kochane normalnie kuwa jest terrorystom małym oraz histerykiem, ciagle chce na raczklach jak nie podobqa mu sie w jakiejs pozycji to sie drze ciagle woła leee ( znaczy ze jesc chce i na cyca... ssa ssa wypluwa złosci sie drze sie... juz nie spi w nocy niestety .. dzis obudził sie o 00:50 i do 4:30 było po spaniu... zaczyna se gawożyc wiec tak se lezelismy we trójke w łóku i gadalismy se ... teraz młody spi ale ciagle lulany musi byc ( spi w bujaczku) łózeczka nie chce znac mata mu sie nie podoba a karuzelka tym bardziej bo jest przeciez w łózeczku co nie??? no.. spi wiec ze mna mój klocek nadal. Kazda wyprawa odbywa sie w histerycznym płaczu mego dziecka kochanego.. ubieram w kombinezon drze sie jak by go ze skóry obdzierali... uspokaja sie jedynie przystawiony do cyca bo smoczka dziecko me nie toleruje zadnego ( juz wiele wypróbowalismy) nie wiem normalnie czy to sie kiedys skonczy ten płacz i w ogóle... nic go nie boli na bank drze sie marudzi tak całymi dniami...lubi bardzo przewijany byuc bnoooszeee... i kocha odsysanie glutów katarkiem a w ogóle konczy dzis 5 tygodni moje dziecko. A co do płaczu to ja nie umiem go nie brac na rece jak płacze znaczy jak se steka czy marudzi to nie biore ale jak zaczyna sie juz drzec to lece bo czytałam ze my ludzie jako noszeniaki odczuwamy pozostawienie samych ( niemowleta) jako zagrozenie zycia i ze jak sie nie bierze dziecka płaczacego na rtece tylko zostawia do wypłakania sie to dziecko takie robi sie zamkniete w sobie bo uznaje ze nie ma sensu płakac bo i tak nikt mu nie pomoze... no i sie czuje jak wyrodna matka jak me dziecie sie drze a ja nie reaguje...

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:22   #1392
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Mam wiadomość od Anesh:
Dearlie urodziłaAntoś urodził się o 11.08
Waży 3740g i mierzy 50cm.Są zakochani w nim po uszy.

Gratulacje Kochana.Nareszcie
kochana i czekamy na was na wątku

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Powoli wracam do żywych... w zeszły piątek, 19.10 o 17:20 przyszła na świat nasza córeczka. Jest śliczna, słodka, chociaż daje nam popalić od początku... przetrzymali nas w szpitalu bo małej za bardzo zleciała waga - nie chciała jeść, bo spała. Ja nie potrafiłam jej wybudzić (serio!), córcia przyssać w końcu do piersi, dostałam nawału. W tym czasie zaczęła cokolwiek jeść (butlę) więc jak już kamień spadł nam z serca - nie chce jeść z piersi
Poza tym rozleniwiła się okropnie, na szczęście udało się ją przestawić z butelek aventu gdzie mleko samo tryska na tę Medelę. Nie odpuszczę zołzie i nauczymy się ssać cyca, mimo jej spazmów.
W nocy dostałam gorączki i chyba mam zapalenie piersi
Tak więc dziewczyny nie mogę się doczekać kiedy Was normalnie poczytam bo ledwo żyję (co znacie), czekajcie na mnie - na pewno wrócę
Gratuluję nowym mamusiom - a Ciebie Tamlin ściskam mocno, mocno!
witam kochana i trzymam kciuki, by udało się małą przekonac do cyca

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
melduję że żyję. W czwartek wyszłyśmy ze szpitala. Mam mega depresję poporodową. Nie potrafię się cieszyć do końca, choć kocham małą najmocniej na świecie.
Pola urodziła się z bardzo dużą niedokrwistością. Ma o połowę niższy hematokryt niż zdrowy noworodek. W szpitalu zrobili jej szereg badań. Cały czas dostawała kroplówki, bo miała też za mało glukozy, wapnia, a za dużo sodu, więc musieli wyrównać cały ten jonogram. Usg przedciemiączkowe, usg brzucha, echo serca wyszły prawidłowo. Podejrzewają że mała przetoczyła mi swoja krew. Nie wiadomo kiedy to moglo się stać czy w czasie ciąży czy w czasie porodu. Dziękuję Bogu, że było cc, bo jeżeli stalo się to podczas porodu to niewyobrażam sobie co byłoby gdybym rodziła dlugo siłami natury. Na chwilę obecną nie grozi jej przetoczenie krwi, ale nikt nie gwarantuje nam że nie trzeba będzie tego zrobić za 2 czy 4 tygodnie. Mamy stale kontrolować morfologię, podajemy żelazo. Żeby sprawdzić czy to rzeczywiście przetocznia plodowo-matczyna w czwartek wysłali moją krew do Wawy w celu sprawdzenia czy nie ma w niej krwinek dziecka lub czy nie mam jakiegoś wirusa odpowiedzialnego za niedokrwistość. Może jutro po 14 będą już wyniki.
Nie wiem nic na temat tej przetoczni. Nawet razu nie włączyłam neta żeby coś przeczytać, bo nie chcę się niepotrzebnie dołować.
Pozdrawiam Was mocno.
PS. Dearlie, Kraven widziałam wczoraj że jeszcze nie urodziłyscie. Ściskam mocno kciuki za bezbolesny poród i zdrowe dzieciaczki.
dużo zdrówka dla Polci

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 15:32   #1393
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haj!
Bosze nimom cosu na nic no... glowa non stop mnie boli z niewyspania dziecko me kochane normalnie kuwa jest terrorystom małym oraz histerykiem, ciagle chce na raczklach jak nie podobqa mu sie w jakiejs pozycji to sie drze ciagle woła leee ( znaczy ze jesc chce i na cyca... ssa ssa wypluwa złosci sie drze sie... juz nie spi w nocy niestety .. dzis obudził sie o 00:50 i do 4:30 było po spaniu... zaczyna se gawożyc wiec tak se lezelismy we trójke w łóku i gadalismy se ... teraz młody spi ale ciagle lulany musi byc ( spi w bujaczku) łózeczka nie chce znac mata mu sie nie podoba a karuzelka tym bardziej bo jest przeciez w łózeczku co nie??? no.. spi wiec ze mna mój klocek nadal. Kazda wyprawa odbywa sie w histerycznym płaczu mego dziecka kochanego.. ubieram w kombinezon drze sie jak by go ze skóry obdzierali... uspokaja sie jedynie przystawiony do cyca bo smoczka dziecko me nie toleruje zadnego ( juz wiele wypróbowalismy) nie wiem normalnie czy to sie kiedys skonczy ten płacz i w ogóle... nic go nie boli na bank drze sie marudzi tak całymi dniami...lubi bardzo przewijany byuc bnoooszeee... i kocha odsysanie glutów katarkiem a w ogóle konczy dzis 5 tygodni moje dziecko. A co do płaczu to ja nie umiem go nie brac na rece jak płacze znaczy jak se steka czy marudzi to nie biore ale jak zaczyna sie juz drzec to lece bo czytałam ze my ludzie jako noszeniaki odczuwamy pozostawienie samych ( niemowleta) jako zagrozenie zycia i ze jak sie nie bierze dziecka płaczacego na rtece tylko zostawia do wypłakania sie to dziecko takie robi sie zamkniete w sobie bo uznaje ze nie ma sensu płakac bo i tak nikt mu nie pomoze... no i sie czuje jak wyrodna matka jak me dziecie sie drze a ja nie reaguje...
Dokładnie z tego samego powodu jak mój ryczy też lecę od razu go wziąć.

Jeszcze piszę magisterkę o stylach przywiązania u ludzi i się naczytałam. Wszystko ma początek właśnie teraz, a ja chcę żeby moje dziecko miało styl przywiązania bezpieczny, a nie unikowy czy lękowy (które wiążą się właśnie ze strachem przed opuszczeniem).
Stary 2012-10-29, 15:33   #1394
angel166
Zakorzenienie

hey kochane powracam dziś w lepszym humorze rozgryzłam mojego małego potworka mam potworka głodomorka dziś postanowiłam po półgodzinie cyca dawac jej od razu butlę i sprawdzic czy podziała. Tak przy każym karmieniu. Nie przedłuzac ciumkania na wiele godzin, ani nie uspokajac jej po ciumkaniu cyca na siłę, czy wydzielac jej mm. Rozrobiłam 120ml i dałam jej, by zjadła po piersi tyle ile potrzebuje. I udało się zjadła 60ml. Za 3h znów to samo - dojadła 30. Za dwie się obudziła i zjadła 60. Po 3h snu wsunęła 100 no ale dziecko ANIOŁEK nie chwalę dnia przed zachodem, ale robię tak dzisiaj od 4rano i jestem w szoku. CAŁKIEM INNE DZIECKO! Spokojne, grzeczniutkie, nie krzyczy, popłacze tylko przed jedzonkiem troszkę.SZOK! no a w dodatku kupka elegancka, bez wysiłku i płaczu! Jestem prze szczęśliwa! Oby ten sposób karmienia okazał się skuteczny dla mojej niuni na dłużej
a kombinowałam tyle czasu co jej dolega, faszerowałam ją boboticiem, bo myslałam, że to kolki, nosiłam i inne kombinację alpejskie wyprawiałam, czopki jej wkładałam a tu się okazało, że moje dziecko nic oprócz większej ilości papu nie potrzebuje

a tak swoją droga to nie wiem co z tym czasem teraz zrobic, bo jeszcze tak spokojnego dnia nie miałam z nudy posprzątałam całe mieszkanko i nawet wyprostowalam sobie lokersy

Jagódka
Stary 2012-10-29, 15:43   #1395
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez staram sie nie zawsze od razu brac na rece jak wrzeszczy, niestety ale inaczej bylabym o glodzie caly dzien razem z psem. a dom byłby pobojowiskiem.
jedynie to dobrze ze jak zaśnie to spi w łóżeczko/wózku tutaj akurat zgadzam sie z tym co pisze Hogg, ze dziecko musi sie nauczyc samo zasypiac od maleńkosci bo potem bedzie ciezko.

Kamilka też lubi jak śpiewam, a z muzyki oceny najlepszej nie miałam

Cytat:
Dokładnie z tego samego powodu jak mój ryczy też lecę od razu go wziąć.

Jeszcze piszę magisterkę o stylach przywiązania u ludzi i się naczytałam. Wszystko ma początek właśnie teraz, a ja chcę żeby moje dziecko miało styl przywiązania bezpieczny, a nie unikowy czy lękowy (które wiążą się właśnie ze strachem przed opuszczeniem).
Jak widać moje dziecko ma w nosie podręczniki. Dziś jak tylko biorę ją do karmienia to do mnie mruczy, próbuje się uśmiechać i jest taka milusia

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
hey kochane powracam dziś w lepszym humorze rozgryzłam mojego małego potworka mam potworka głodomorka dziś postanowiłam po półgodzinie cyca dawac jej od razu butlę i sprawdzic czy podziała. Tak przy każym karmieniu. Nie przedłuzac ciumkania na wiele godzin, ani nie uspokajac jej po ciumkaniu cyca na siłę, czy wydzielac jej mm. Rozrobiłam 120ml i dałam jej, by zjadła po piersi tyle ile potrzebuje. I udało się zjadła 60ml. Za 3h znów to samo - dojadła 30. Za dwie się obudziła i zjadła 60. Po 3h snu wsunęła 100 no ale dziecko ANIOŁEK nie chwalę dnia przed zachodem, ale robię tak dzisiaj od 4rano i jestem w szoku. CAŁKIEM INNE DZIECKO! Spokojne, grzeczniutkie, nie krzyczy, popłacze tylko przed jedzonkiem troszkę.SZOK! no a w dodatku kupka elegancka, bez wysiłku i płaczu! Jestem prze szczęśliwa! Oby ten sposób karmienia okazał się skuteczny dla mojej niuni na dłużej
a kombinowałam tyle czasu co jej dolega, faszerowałam ją boboticiem, bo myslałam, że to kolki, nosiłam i inne kombinację alpejskie wyprawiałam, czopki jej wkładałam a tu się okazało, że moje dziecko nic oprócz większej ilości papu nie potrzebuje

a tak swoją droga to nie wiem co z tym czasem teraz zrobic, bo jeszcze tak spokojnego dnia nie miałam z nudy posprzątałam całe mieszkanko i nawet wyprostowalam sobie lokersy
W takim razie kciukam, oby to było TO

Rany ale u nas biało, a ja mam mega katar. Buuuuuu... nos mnie już boli

Stary 2012-10-29, 16:09   #1396
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Szczęściaro! Super, że znalazłaś sposób
Może u nas to samo jest... Ale chyba nie, bo on zasypia od razu po cycu i śpi, chyba by nie spał gdyby nie był najedzony...?

A ja chyba mam zapalenie piersi... Boli od rana i teraz mam stan podgorączkowy. Dobrze, że dziś wizyta u ginekolog...

Wiecie może, czy mogę dawać tę pierś do ssania Heniowi???
Stary 2012-10-29, 16:20   #1397
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Może u nas to samo jest... Ale chyba nie, bo on zasypia od razu po cycu i śpi, chyba by nie spał gdyby nie był najedzony...?

A ja chyba mam zapalenie piersi... Boli od rana i teraz mam stan podgorączkowy. Dobrze, że dziś wizyta u ginekolog...

no moja też po cycu zasypiała ale nie zawsze, pospała godzinę, pół, 15minut i od nowa płacz dlatego myślałam, że to nie z głodu a jednak. jak zasypia mi teraz po piersi to ją budzę i daję butle i je czyli wygląda na to, że budziła się i płakała z głodu

SZOK! DALEJ ŚPI! Zwariuję zaraz hehe biegam co chwilę do niej i sprawdzam czy wszystko ok

a co do zapalenia piersi to niestety nie mam pojęcia

Jagódka
Stary 2012-10-29, 16:20   #1398
lilka00
Wtajemniczenie

Hej, u nas w miarę w porządku, parę godzin się zdrzemnęłam w nocy, więc nie narzekam, a teraz mała jęczy i nie wiadomo, czego chce, ale płakać to jak na razie prawie wcale nie płacze, tylko jak jest głodna, a ja w porę nie zauważę.

Wczoraj ściągnęłam mleko i z jednej piersi 125 ml, a ja się bałam, że mam mało pokarmu . Do tego mleko ładne, białe, jak krowie . Szkoda tylko, że nie lubię piersią karmić, strasznie się wiercę i kręcę, takie pół godziny siedzenia bezczynnie strasznie mnie denerwuje . Dałam raz w życiu małej mm, to mi potem się tak wierciła i prężyła, kupki nie mogła zrobić, więc więcej nie próbuję .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:28   #1399
angel166
Zakorzenienie

Cytat:

W takim razie kciukam, oby to było TO

Rany ale u nas biało, a ja mam mega katar. Buuuuuu... nos mnie już boli
dzięki

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej, u nas w miarę w porządku, parę godzin się zdrzemnęłam w nocy, więc nie narzekam, a teraz mała jęczy i nie wiadomo, czego chce, ale płakać to jak na razie prawie wcale nie płacze, tylko jak jest głodna, a ja w porę nie zauważę.

Wczoraj ściągnęłam mleko i z jednej piersi 125 ml, a ja się bałam, że mam mało pokarmu . Do tego mleko ładne, białe, jak krowie . Szkoda tylko, że nie lubię piersią karmić, strasznie się wiercę i kręcę, takie pół godziny siedzenia bezczynnie strasznie mnie denerwuje . Dałam raz w życiu małej mm, to mi potem się tak wierciła i prężyła, kupki nie mogła zrobić, więc więcej nie próbuję .
zazdroszcze ściągnięcia takiej ilości pokarmu ja teraz ściągam co godzinę jak mała śpi i udaje mi się z obu piersi 20ml a moje dziecko potrzebuje między 90,a 120

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

co do śpiewania to nasza niunia bardzo lubi jak jej śpiewamy.Jakby kto usłyszał nasze wymyślone piosenki to by padł co za głupoty nawet męzul swój talent pokazał, co mnie zadziwia, bo jak raz go na karaoke zabrałam to musiał wypić 0,5litra, żeby jakiekolwiek dźwięki z siebie wydobyc

Jagódka
Stary 2012-10-29, 16:28   #1400
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

zazdroszcze ściągnięcia takiej ilości pokarmu ja teraz ściągam co godzinę jak mała śpi i udaje mi się z obu piersi 20ml a moje dziecko potrzebuje między 90,a 120
Ja jestem w szoku, na prawdę, nie myślałam, że tam tyle tego siedzi, piję herbatkę laktacyjną i kawę zbożową z mlekiem i cukrem tak mi poradziła położna i może faktycznie to trochę wspomaga produkcję.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:37   #1401
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Kamilka też lubi jak śpiewam, a z muzyki oceny najlepszej nie miałam

Jak widać moje dziecko ma w nosie podręczniki. Dziś jak tylko biorę ją do karmienia to do mnie mruczy, próbuje się uśmiechać i jest taka milusia
Kochana, bo to nie teraz, a w okresie dorastania i dorosłym życiu się ujawnia

Ja też śpiewam takie teksty, że gdyby ktoś to słyszał... Dobrze, że synek tego nie rozumie

Ja mam już 38 stopni. Mogę apap wziąć?
Stary 2012-10-29, 16:40   #1402
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja jestem w szoku, na prawdę, nie myślałam, że tam tyle tego siedzi, piję herbatkę laktacyjną i kawę zbożową z mlekiem i cukrem tak mi poradziła położna i może faktycznie to trochę wspomaga produkcję.
a moze byc kawa inka z mlekiem???
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:47   #1403
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

ja tylko podczytuję, ale mama mówiła mi, że przy zapaleniu piersi przede wszystkim powinno dawać się chorą pierś, żeby nie doszło do zastoju, ewentualnie odciągać pokarm.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:52   #1404
anesh_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Majeczka sobie śpi,a mamusia uzupełnia jej pamiętnik. I powoli nadrabiam wizaż.

Pozdrawiamy wszystkie mamusie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:53   #1405
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

Ja też śpiewam takie teksty, że gdyby ktoś to słyszał... Dobrze, że synek tego nie rozumie

ja jak mialam goraczke to polozna kaqzala brac tylko paracetamol

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:55   #1406
kraven
Zakorzenienie

Możesz wziąć Apap - on ma Paracetamol.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 16:58   #1407
kaczuszka69
potworkowa

ja pytałam pani neonatolog, czy nawet jakby mnie głowa bolała, czy mogę Apap brać, mówiła że jak najbardziej

odpukać, Bebilon Comfort sprawdził się u nas, kolki praktycznie zniknęły, a kupka ładna i łatwiej wychodzi, niż po zwykłym Bebilonie. chociaż czasami zastanawiam się, czy nie rozbudzać na nowo laktacji, toć to jakieś resztki w piersiach jeszcze mam.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 17:00   #1408
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:

Apap możesz na pewno. Ja jakiś czas temu też miałam stan podgorączkowy i bolała mnie jedna pierś i łamało w kościach. Myślałam, że to grypowe, ale później wyczytałam, że takie mogą być objawy przy zastoju w piersi.
A Apap poleciła mi ciocia położna. Możesz sobie zrobić też okład z kapusty i przystawiać dziecko bo jeśli masz zastój to może wyciągnie. Po Apapie można karmić bez przeszkód.
Stary 2012-10-29, 17:22   #1409
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Jak najczęściej przystawiaj i możesz nawet ibuprom wziąść. Jak ja miałam to tak mi doradziła położna. Bo on działa przeciwzapalnie. Poza tym obkład z zimnej ale nie mrożonej kapusty.

Na przyszłość dziecka i jego zachowanie ma wpływ szereg czynników. Nie dajmy się zwariować

Stary 2012-10-29, 17:42   #1410
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Widzę,że na temat naszej kupki nic nikt nie odpisałto nie wiem gdzie ta Nasza kupka jest.
chyba zadzwonie jutro do położnej.

Co do mleka to ja z jednej piersi ściągam od 60-80 ml.
Karmie jedną piersią,bo mam w miare zdrową brodawke a z drugiej odciągam i podaje z butelki,bo ból straszny przy karmieniu. Ale na początku Fabiś robił straszne awantury,że to butla a nie cycteraz sie przyzwyczaił.
Oby mi sie szybko pogoiłobo ja lubie karmić piersią tą kruszynke moją

Angel gratuluje sposobu na dziecko głodomorek nie najadał sie poprostuoby to było to na stałe

Gda apap możesz spokojnie brać

Ja sie dzisiaj wybrałam na zakupy z mężem i starszym synkiemFabiś został z babcią.
Miło jest wyjść z domu czasami
musiałam kupić Gracjankowi kurte na zime i buty,bo już chyba cieplej nie będzie
musze sobie kupić spodnie,bo w te z przed ciąży coś sie nie mieszcze,za dużo skóry mi na brzuchu zostało. Ale nie moge sie zebrać do tych zakupów..

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości