|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() A potem to już aniołeczek był.
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1384 |
|
Wtajemniczenie
|
Początkowo też było mi ciężko, ale nie miał się nią kto zająć a ja musiałam poprasować, spakować torbę itd.
|
#1385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez staram sie nie zawsze od razu brac na rece jak wrzeszczy, niestety ale inaczej bylabym o glodzie caly dzien razem z psem. a dom byłby pobojowiskiem. jedynie to dobrze ze jak zaśnie to spi w łóżeczko/wózku tutaj akurat zgadzam sie z tym co pisze Hogg, ze dziecko musi sie nauczyc samo zasypiac od maleńkosci bo potem bedzie ciezko.aaa śpiewacie maluchom ? u nas siostra tz jka byla to jje spiewala a ze sie jej podobalo to ja tez zaczelam, pomimo okropnego glosu najbardziej lubimy to http://www.youtube.com/watch?v=BzPkwx730xk i to http://www.youtube.com/watch?v=TptcgrJztyw i fajna jest ta muzyka dla bobasa o której pisała katiem |
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Tamlin masz prawo mieć gorszy okres i mam nadzieję, że Twój partner to rozumie. Jego wsparcie jest teraz bardzo ważne. Cytat:
Cytat:
![]() Jesteś wspaniałą mamą. Faktycznie Konczi się coś nie odzywa. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Jak się Aleńka urodziła to uczylam się jej na pamięć ze łzami w oczach, tak mnie wzruszała bardzo. |
|||
|
|
|
#1387 | ||
|
Zadomowienie
|
Bo przez ten mój baby blues byłam taką zimną mamą, tzn. wszystko przy Mai robiłam, karmiłam, przebierałam itd., ale tak mało uczucia w tym było, mało do Niej mówiłam itd.
Jak przychodziła do Niej moja mama i widziałam jak ją tuli w ramionach, jak do Niej mówi to tym bardziej się dołowałam, że ja tak nie potrafię. Wszędzie piszą jaka ważna jest ta więź między mamą a noworodkiem i zastanawiam się czy te pierwsze 3 zimne tygodnie jakoś na Nią nie wpłyną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciłyśmy właśnie ze spaceru, godzinkę pochodziłyśmy
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
A ja bardzo lubie tą kołysanke. I ciesze się, że będzie Jasiu bo to tak w sam raz dla Niego - małego Ksiecia
http://www.youtube.com/watch?v=AlpoP6gyoa4
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze jest 1 stopien, a ja znowu zapomnialam posmarowac Beniowi buzki... Stanie mu sie cos?
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zadomowienie
|
Hej.Mam dzień do bani...
Cytat:
nic mu nie będzie,ja też nie posmarowałam
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj!
Bosze nimom cosu na nic no... glowa non stop mnie boli z niewyspania dziecko me kochane normalnie kuwa jest terrorystom małym oraz histerykiem, ciagle chce na raczklach jak nie podobqa mu sie w jakiejs pozycji to sie drze ciagle woła leee ( znaczy ze jesc chce i na cyca... ssa ssa wypluwa złosci sie drze sie... juz nie spi w nocy niestety .. dzis obudził sie o 00:50 i do 4:30 było po spaniu... zaczyna se gawożyc wiec tak se lezelismy we trójke w łóku i gadalismy se ... teraz młody spi ale ciagle lulany musi byc ( spi w bujaczku) łózeczka nie chce znac mata mu sie nie podoba a karuzelka tym bardziej bo jest przeciez w łózeczku co nie??? no.. spi wiec ze mna mój klocek nadal. Kazda wyprawa odbywa sie w histerycznym płaczu mego dziecka kochanego.. ubieram w kombinezon drze sie jak by go ze skóry obdzierali... uspokaja sie jedynie przystawiony do cyca bo smoczka dziecko me nie toleruje zadnego ( juz wiele wypróbowalismy) nie wiem normalnie czy to sie kiedys skonczy ten płacz i w ogóle... nic go nie boli na bank drze sie marudzi tak całymi dniami...lubi bardzo przewijany byuc bnoooszeee... i kocha odsysanie glutów katarkiem a w ogóle konczy dzis 5 tygodni moje dziecko. A co do płaczu to ja nie umiem go nie brac na rece jak płacze znaczy jak se steka czy marudzi to nie biore ale jak zaczyna sie juz drzec to lece bo czytałam ze my ludzie jako noszeniaki odczuwamy pozostawienie samych ( niemowleta) jako zagrozenie zycia i ze jak sie nie bierze dziecka płaczacego na rtece tylko zostawia do wypłakania sie to dziecko takie robi sie zamkniete w sobie bo uznaje ze nie ma sensu płakac bo i tak nikt mu nie pomoze... no i sie czuje jak wyrodna matka jak me dziecie sie drze a ja nie reaguje...
|
|
|
|
#1392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana i czekamy na was na wątku---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze piszę magisterkę o stylach przywiązania u ludzi i się naczytałam. Wszystko ma początek właśnie teraz, a ja chcę żeby moje dziecko miało styl przywiązania bezpieczny, a nie unikowy czy lękowy (które wiążą się właśnie ze strachem przed opuszczeniem).
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
hey kochane powracam dziś w lepszym humorze
rozgryzłam mojego małego potworka dziś postanowiłam po półgodzinie cyca dawac jej od razu butlę i sprawdzic czy podziała. Tak przy każym karmieniu. Nie przedłuzac ciumkania na wiele godzin, ani nie uspokajac jej po ciumkaniu cyca na siłę, czy wydzielac jej mm. Rozrobiłam 120ml i dałam jej, by zjadła po piersi tyle ile potrzebuje. I udało się no ale dziecko ANIOŁEK a kombinowałam tyle czasu co jej dolega, faszerowałam ją boboticiem, bo myslałam, że to kolki, nosiłam i inne kombinację alpejskie wyprawiałam, czopki jej wkładałam ![]() a tak swoją droga to nie wiem co z tym czasem teraz zrobic, bo jeszcze tak spokojnego dnia nie miałam z nudy posprzątałam całe mieszkanko i nawet wyprostowalam sobie lokersy
|
#1395 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
Rany ale u nas biało, a ja mam mega katar. Buuuuuu... nos mnie już boli
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może u nas to samo jest... Ale chyba nie, bo on zasypia od razu po cycu i śpi, chyba by nie spał gdyby nie był najedzony...? A ja chyba mam zapalenie piersi... Boli od rana i teraz mam stan podgorączkowy. Dobrze, że dziś wizyta u ginekolog... Wiecie może, czy mogę dawać tę pierś do ssania Heniowi??? |
|
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak. jak zasypia mi teraz po piersi to ją budzę i daję butle i je czyli wygląda na to, że budziła się i płakała z głodu![]() SZOK! DALEJ ŚPI! Zwariuję zaraz hehe biegam co chwilę do niej i sprawdzam czy wszystko oka co do zapalenia piersi to niestety nie mam pojęcia
|
|
#1398 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, u nas w miarę w porządku, parę godzin się zdrzemnęłam w nocy, więc nie narzekam, a teraz mała jęczy i nie wiadomo, czego chce, ale płakać to jak na razie prawie wcale nie płacze, tylko jak jest głodna, a ja w porę nie zauważę.
Wczoraj ściągnęłam mleko i z jednej piersi 125 ml, a ja się bałam, że mam mało pokarmu . Do tego mleko ładne, białe, jak krowie . Szkoda tylko, że nie lubię piersią karmić, strasznie się wiercę i kręcę, takie pół godziny siedzenia bezczynnie strasznie mnie denerwuje .
|
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
ja teraz ściągam co godzinę jak mała śpi i udaje mi się z obu piersi 20ml---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- co do śpiewania to nasza niunia bardzo lubi jak jej śpiewamy.Jakby kto usłyszał nasze wymyślone piosenki to by padł co za głupoty nawet męzul swój talent pokazał, co mnie zadziwia, bo jak raz go na karaoke zabrałam to musiał wypić 0,5litra, żeby jakiekolwiek dźwięki z siebie wydobyc
|
|
#1400 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem w szoku, na prawdę, nie myślałam, że tam tyle tego siedzi, piję herbatkę laktacyjną i kawę zbożową z mlekiem i cukrem tak mi poradziła położna i może faktycznie to trochę wspomaga produkcję.
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też śpiewam takie teksty, że gdyby ktoś to słyszał... Dobrze, że synek tego nie rozumie ![]() Ja mam już 38 stopni. Mogę apap wziąć? |
|
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
a moze byc kawa inka z mlekiem???
|
#1403 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Majeczka sobie śpi,a mamusia uzupełnia jej pamiętnik . I powoli nadrabiam wizaż.Pozdrawiamy wszystkie mamusie
|
|
|
|
#1405 |
|
Zadomowienie
|
ja jak mialam goraczke to polozna kaqzala brac tylko paracetamol
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz wziąć Apap - on ma Paracetamol.
|
#1407 |
|
potworkowa
|
ja pytałam pani neonatolog, czy nawet jakby mnie głowa bolała, czy mogę Apap brać, mówiła że jak najbardziej
![]() odpukać, Bebilon Comfort sprawdził się u nas, kolki praktycznie zniknęły, a kupka ładna i łatwiej wychodzi, niż po zwykłym Bebilonie. chociaż czasami zastanawiam się, czy nie rozbudzać na nowo laktacji, toć to jakieś resztki w piersiach jeszcze mam. |
|
|
|
#1408 |
|
Zadomowienie
|
Apap możesz na pewno. Ja jakiś czas temu też miałam stan podgorączkowy i bolała mnie jedna pierś i łamało w kościach. Myślałam, że to grypowe, ale później wyczytałam, że takie mogą być objawy przy zastoju w piersi.
A Apap poleciła mi ciocia położna. Możesz sobie zrobić też okład z kapusty i przystawiać dziecko bo jeśli masz zastój to może wyciągnie. Po Apapie można karmić bez przeszkód.
|
#1409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na przyszłość dziecka i jego zachowanie ma wpływ szereg czynników. Nie dajmy się zwariować
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę,że na temat naszej kupki nic nikt nie odpisał
to nie wiem gdzie ta Nasza kupka jest .chyba zadzwonie jutro do położnej .Co do mleka to ja z jednej piersi ściągam od 60-80 ml .Karmie jedną piersią,bo mam w miare zdrową brodawke a z drugiej odciągam i podaje z butelki,bo ból straszny przy karmieniu. Ale na początku Fabiś robił straszne awantury,że to butla a nie cyc teraz sie przyzwyczaił .Oby mi sie szybko pogoiło bo ja lubie karmić piersią tą kruszynke moją![]() Angel gratuluje sposobu na dziecko głodomorek nie najadał sie poprostu oby to było to na stałe![]() Gda apap możesz spokojnie brać ![]() Ja sie dzisiaj wybrałam na zakupy z mężem i starszym synkiem Fabiś został z babcią .Miło jest wyjść z domu czasami ![]() musiałam kupić Gracjankowi kurte na zime i buty,bo już chyba cieplej nie będzie ![]() musze sobie kupić spodnie,bo w te z przed ciąży coś sie nie mieszcze,za dużo skóry mi na brzuchu zostało . Ale nie moge sie zebrać do tych zakupów..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

może to ten skok.

tutaj akurat zgadzam sie z tym co pisze Hogg, ze dziecko musi sie nauczyc samo zasypiac od maleńkosci bo potem bedzie ciezko.

kochana i czekamy na was na wątku
a jednak. jak zasypia mi teraz po piersi to ją budzę i daję butle i je czyli wygląda na to, że budziła się i płakała z głodu