|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
a to dziś idziesz potwierdzić? pewnie pisałaś, ale umknęło mi... zniecierpliwienie mi się udzieliło, więc dawaj znać od razu
|
|
#692 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Tak Ela ide dziisaj potwierdzic. najwyższy czas bo wg moich obliczen to 8 tydzień
|
|
|
|
#693 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madziu super, że się odezwałaś. Powodzenia z pracą! Dominik Cytat:
Cytat:
|
|
#694 |
|
Rozeznanie
|
a mnie @ dopadła, druga w tym miesiącu
![]() miałam nadzieję, że mi się cykl wydłuży po Hani, a tu ela_86 witaj |
|
|
|
#695 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
uuu ale ja mam nie lepiej. Zawsze miałam jak w zegarku i "normalnie", a teraz coś mi się pomieszało, przed każdą @ plamienie tydzień, potem prawie tydzień @ bez sensu, ale jakoś nie mogę się zebrać do gina
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Myha gratuluję
![]() Marzena niestety zatrucie, u mnie jedna dup.na kreska Marina doszła paczka, drugi raz chyba pytam,boję się że gdzieś się zawieruszyła ![]() A ja poszłam do lumpa ![]() Znalazłam fajne szlafroczki dla damy, kurteczkę sztruksową i sweterki itd itp w idealnym stanie
|
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Ci dam starą dupę, ja mam tyle samo
|
|
|
#698 |
|
Zadomowienie
|
hej
Myha gratulacje!!! ![]() ogromnie się cieszę wiesz że u was było/jest prawie tak samo jak u nas? długie staranie o pierwsze, przy planowaniu drugiego obawy że znowu będzie problem, a tu od razu się udało, no i dłuuuugie nie robienie testu, no bo jak cykle wiecznie rozjechane to na pewno to zwykłe opóznienie, test robiłam w 8 tyg ciąży ![]() na pewno sobie poradzicie (sobie tez to ciągle powtarzam) agulaaaaa, oby szybko wam przeszło, Tobie brzuch, tz'owi oko ![]() eve, znowu katar? ech... Twoj tz ma super dowcip Marina za badanie ![]() tyle pamiętam.. ja siedzę na kubkiem kawy, z naturalnym termoforem w postaci kota na kolanach, bo jakaś taka nie do życia dzisiaj jestem śniegiem za oknem tak sypie, że zrezygnowałam z wyjazdu na zakupy, a tu mleka mam dla Dawida conajwyżej do jutra rana ale mam letnie opony i boję się dziecko brać na taką eskapadęw nocy Dawid się obudzil i bardzo płakał, dlugo go tuliłam, zasnął może na kwadrans po czym znowu się z płaszczem obudził żadnej gorackzi czy coś po prostu płacz może ząbki? teraz śpi, bo też dzisiaj jakiś taki zmęczony a nam się pobudki w zasadzie nie zdażają więc coś mu musiało dolegać, mam nadzieję że to jednorazowy incydent no i dzisiaj mija 2tyg od szczepienia, nie mieliśmy żadnych sensacji, to już chyba nie będzie? co?
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propos szlafroczków, to kupiłam Amelce tutaj w Niemczech, czerwony Wpadł mi w oko taki tygryskowy, pomarańczowy, ale za drogi był ![]() Agulaaaa, dla Ciebie też zdrówka I zapomniałam przywitać się z Elą
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-10-29 o 12:29 |
|
|
|
|
#700 |
|
Wtajemniczenie
|
to już mamy 2 ciężarówki tak?
przypomniało mi się , Johny dziś podrywał dziewczynkę w poczekalni do lekarza tzn. najpierw chciał ją ubić, ale jak mu powiedziałam, ze nie wolno to obrał inną taktykę dawał jej ulotkę i coś z sensem tłumaczył i to bardzo dosadnie uwielbiam te jego monologi ![]() swoją drogą to agawoo masz zajefajny tekst w podpisie sama prawda ![]() robię małemu budyń, zaraz się pewno obudzi. Sama tez mam ochotę
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-29 o 12:31 |
|
|
|
#701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() KOLINA no to zrobiłas test tak jak ja. Przed ciaza miaął w miare regularne. teraz miałąm tylko jedna @ wiec nie wiem... A u Ciebie który to tydzień? |
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
zanetko jak pytałaś 1 raz to nie doszła jeszcze, ( poza tym to przychodzi do domu rodzinnego, a nie tu- na wynajem, bo tu i tak wszystko stoi na właściciela, nie mamy kluczy do skrzynki ani nic ). Wczoraj byłam w domu rodzinnym, ale mama nic nie mówiła, zadzwonię za chwilę i spytam.
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Elu kochana 4 mamy! A jaś faktycznie słodki, buty b. w moim stylu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#703 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś źle stanął czy coś?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Za takie teksty jej się należy ![]() Cytat:
Zawsze będzie miała pół roczku ![]() A noga - niezła z niej drobinka Mój też ma 20 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#704 |
|
Wtajemniczenie
|
KOLINA martwie sie czy wszystko bedzie w porzadku bo szczerze nie prowadziąłm zdrowego trybu życia. Pofolgowałam sobei nie raz z alkoholem, brałam dosc silne leki pzreciwbólowe na bark
|
|
|
|
#705 | ||
|
Zadomowienie
|
a nie, JUŻ są 4
![]() w kolejnośći porodów: Oliweczka, ja, aania_20 i Myha Cytat:
jutro kończę 19tc tez się cieszę ![]() zwlekałam strasznie z tym szczepieniem bo się bałam, a jednak jakoś bezobjawowo przeszło patrze na all za bluzami dla tz, chcę dla niego na gwaizdkę, taką grubszą, z zamek i z kapturem, nie umiem wybrac ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
w tej tez, na samym poczatku bylismy na wczasach, codziennie lampka winka, jakies piwko... odsuwam mysl ze cos moglam tym zaszkodzic ![]() no i z witaminami tez bylo roznie, jak mi sie przypomnialo nie zamartwiaj się na zapas
|
|
#706 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nocka plus Twoje pewnie niesamowiecie "wysokie" ciśnienie się skumulowały :przytu: a Dawida pewnie zębole męcząpo 2 tygodniach to już nic nie powinno być Cytat:
![]() 2. mnie też, skąd się to bierze... 3. ja tym bardziej
|
||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Myha mi się spóźnia zawsze @,więc nie przykuwam do niej uwagi szczerze powiedziawszy. Regularna była tylko przy anty,których nie biorę już chyba z 4 miesiące.Nic muszę czekać
![]() Marina ok
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie było mnie jeszcze z Wami wtedy
Ale już mnie Brumek wprowadziła w temat Eli i zrolowanych majtek. Ja myślałam, że jej się majtki rolowały ![]() Ja dziś jestem bardzo pracowita; posprzątane, ugotowane ![]() Anka piękną kurteczkę kupiłaś Rafałowi Kolina już raczej nic nie powinno się po szczepieniu dziać ![]() Agawooo Radzio ma taki boski szlafroczek tygrysek ![]() Aga pokaż nam Amelkę, dawno jej nie było ![]() Ela mamy już 4 ciężarówki na wątku Ja dzisiaj swojemu tez budyń zrobiłam. Za słodki wyszedł Brumek mój mąż ma takie rodzeństwo, że szkoda gadać. Zawsze mówiłam, że jego w kapuście znaleźli
|
|
|
|
#709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o ciąży dowiedziałam się właśnie w 8 tygodniu, a zanim się dowiedziałam to też zdarzyło mi się pofolgować z alkoholem, brać leki, a na dodatek - ja wtedy nałogowo paliłam! kwas foliowy tez zaczęłam łykać dopiero wtedy... ale cała ciąże miałam super bezproblemową a na wadę Hani to podobno takie wybryki wpływu nie mają (tak mówiła mi lekarka, że to nie jest od tego..) |
|
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zanetaa88;37313360]Myha mi się spóźnia zawsze @,więc nie przykuwam do niej uwagi szczerze powiedziawszy. Regularna była tylko przy anty,których nie biorę już chyba z 4 miesiące.Nic muszę czekać
![]() [B] QUOTE] Żaneta dlaczego nie bierzesz anty? Staracie się o dzidzia czy zmieniłaś środek antykoncepcji? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-29 o 12:54 |
|
|
|
#711 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szybko bo Jul wstał
Myha gratulacje! Mam nadzieję że za jakis czas i ja podzielę się z Wami taką nowiną
|
#712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam napisać, że wczoraj zniosłam sanki ze strychu (może tym śnieżycę przywołałam
)ale był szał, jeżdzenie po wykładzinie, przechodzenie po nich tam i z powrotem, badanie wszystkich połączeń śrub etc sanki mamy zwykłe drewniane z oparciem są od kuzynki Dawida, więc nie musimy kupować
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool pamiętam, że Ty kiedyś pisałaś o herbacie Rooibos, powiedz mi ona ma takie same działanie jak herbata czerwona ? czy o jest ina herbata? wiem,że nie ma kofeiny.
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Kolina w jakim regionie kraju Ty mieszkasz, że masz taką pogodę???
brumku mąż z kilkuosobową ekipą wynajmuje dom w łomiankach Dziękuję za streszczenie Ale tak jak napisałaś.....Tolerancja. ...agula no pecha ma strasznego ten Twój tż tam! Niech szybko wzrok wraca do normalności, no i żeby u Ciebie to też nie było nic powaznego! Patik praca w firmie brokerskiej ubezp. Będę pracować w dziale rozliczeń, rozliczanie polis, wystawianie faktur do towarzystw ubezpieczeiowych i wszystko co z tym związane-raporty etc. Byliście w kinie?? Siuśki łapiecie bo podejrzewasz, że cos nie tak, że taka niemrawa, czy zalecona kontrola? 2 pytania 1. Mamuśki pracujące: jak się organizujecie z rana przed pracą...macie jakieś triki by się ze wszystkim wyrobić....pewnie nie ma problemu gdy dziec jeszcze śpi gdy wy już wychodzicie. Ale u mnie podejrzewam tak dobrze nie będzie i już się boje, że nie będę się wyrabiać. Najpierw ogarniacie siebie, czy dziecia, dzieci pod opieka niańki - ubieracie już maluchy, dajecie sniadanie, czy to robi opiekunka jak przyjdzie (zrozumiałe, że pamper po nocy od razu wymieniamy). pamiętam, że jak w kweitniu jeździłam na ten kurs z UP to notorycznie się spóźniałam, a wpracy chciałabym tego uniknąć ![]() 2. Ma któraś z Was doświadczenie w przelewie pieniążków do USA? Chodzi mi o najlepszy, sprawdzony bank do takiego przelewu pod kątem opłat. Gdzie nie dzwonię to dostaje takie kosmiczne odpowiedzi....Albo padają konkretne kwoty i ostrzeżenie, żę wraz z dodatkowymi wybranymi usługami naliczają się kolejne sumy = duuuża kwota finalnie, innym razem nie umieją powiedzieć konrketnie, bo to zalezy ile prowizji wezmą sobie pośrednie banki przez które przelew będzie szedł, albo początkowo coś może ksoztować 50zl ale kolene opłaty mogą przez rok do nas spływac I bądź tu mądry człowieku......
|
|
|
|
#716 |
|
Zadomowienie
|
ZANETKO ROOIBOS I CZERWONA TO INNE.
soory za caps
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Lili bo się źle po nich czuła to raz, dwa miałam wrażenie że przytyłam przez nie, trzy jak bobas będzie to będzie. Nic nie używam, żadnych anty. Wychodzę z założenia, że jak będzie kolejne dziecko tzn, że tak ma być
z mężem oboje tego chce,ale podchodzimy do tego na spokojnie, bo zazwyczaj jak się coś chce to nie wychodzi więc wiesz pełen luz
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualna pogoda u mnie
|
|
|
|
#719 |
|
Zadomowienie
|
w Beskidach, rzut beretem do granicy słowackiej
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany z kasiorą do USA nie pomogę, a z organizacją to Ja mam tak.Dama wstaje i siedzi w łóżeczku Ja idę za potrzebą do wc, bo zawsze z rana muszę
przychodzę i ubieram Emilie, i puszczam po pokoju w między czasie Ja się ubieram, potem idę myć głowę ,suszę prostuję maluję się a Emilie zazwyczaj wtedy zęby myje,albo robi sobie coś sama.Robię śniadanie do pracy, dama wtedy zazwyczaj podjada. Nie daje jej śniadania, bo zaraz wychodzimy do żłobka i tam je.NO i ubieramy się i wychodzimy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Ja byłam prawie cała ciaze na L4 (mimo, ze nie było wskazań
) ale to ze strachu,z ęby kolejne poronienei mi sie nie przytrafiło. teraz nie chce im juz tego robic. Wykalkulowąłam, ze akurat zrobie jeden bilans i sobie pójde i wróce na kolejny 

kreska 

ale mam letnie opony i boję się dziecko brać na taką eskapadę

wiem okropna jestem
Zawsze będzie miała pół roczku
Mój też ma 20
Ale już mnie Brumek wprowadziła w temat Eli i zrolowanych majtek. Ja myślałam, że jej się majtki rolowały