Wakacyjne Mamy 2012 - część III - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 11:56   #3751
depoison
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III

Chciałam was najpierw nadrobić, ale widzę, że jeszcze kilka stron przede mną, więc najpierw napiszę.
Otóż postanowiłam móc stworzyć kolejny (potencjalny, rzecz jasna), wpis w "Pamiętniku wyrodnej matki" i... wyjechać
Decyzja zapadła spontanicznie - sprzedaliśmy Zosię na 1,5 doby babci a sami pojechaliśmy do Pragi.
Do Pragi, bo blisko, niedrogo i nie mieliśmy parcia na żadne intensywne zwiedzanie, bo mąż był w tym mieście chyba 5 razy, a ja... ze 25.
Chodziło głównie o to, bym ja mogła choć trochę odpocząć od krzyku, a mąż od nie mniej absorbującej niż Zosia pracy.
Jaką pogodę mieliśmy chyba nawet nie muszę mówić Jak uda mi się wstać, to wrzucę jakiś.. hmm.. widoczek. Dość że powiem, że czapka tak mi przemokła, że woda z rozpuszczonego śniegu ciekła mi po czole.
I że pierwszą "pamiątką", jaką kupiłam w Pradze, były ciepłe skarpety

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
no właśnie. Mój podpis mieli stąd, że potwierdzałam tego samego dnia odbiór monitora, ale dlaczego teraz w ich systemie figurujemy jako nasz własny sąsiad - i co właściwie stało się z kartą - nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
chyba zostanę wyznawcą Lamaze. Bo oczywiście i mnie szaleństwo zakupów ich zabawek nie ominęło mamy konia z rycerzem, ptaszka i matę edukacyjną tą z tesco no i kupiłam ostatnio tą zebrę ale bez większego przekonania. No i co? Okazało się, że to nie ja mam być zachwycona tylko dziecko a młody ją uwielbia czego wyraz dał dziś trzymając ją Z tego wszystkiego pewnie kupię jeszcze jakieś zabawki z Lamaze tylko na razie się zastanawiam co??? może robot? albo smok? albo... ech, obym umiała wybrać bo inaczej skończy się kupnem wszystkich
to może nie kupuj kolejnej w tym samym klimacie i dla tego samego wieku, tylko coś "na zaś"?
Ja poza słoniem, syrenką Mariną, matą Domek (która dopiero w przyszłym tygodniu do nas dotrze) i Emanuelem, mam kostkę (której jeszcze nawet nie wyciągnęłam z pudełka, bo wydaje mi się na tym etapie mało fascynująca) i coś, co jest przeznaczone niby dla dzieci od 18 miesiąca życia - kowbojkę. Kowbojka ma jakieś sprzączki, guziczki, pętelki i zameczki, które prawdopodobnie wzbudzą większe zainteresowanie za jakiś rok. Może więc coś w tym klimacie?
Z tej samej serii dla chłopców bardziej stosowna wydaję się krowa, która urodą nie poraża, ale dziecko pewnie zainteresuje

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a musiałaś jeszcze raz płacić czy wysyłają Ci nową w ramach ICH pomyłki? DHL porażka a wydaje się byc najlepszą firmą kurierską, przynajmniej w Polsce
pomyłka była, co prawda, DHLu, ale odpowiada za nią Amazon (to jest naprawdę solidna firma, wielki szacun). Amazon wysłał więc nową kartę - oczywiście już nieodpłatnie. W sobotę dotarła

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
o
A swoją drogą, to co robicie z ubrankami, które są już za małe na dzieciaczki?
Zostawiacie, oddajecie czy sprzedajecie komuś?
Ja zostawiam tylko te, które najbardziej mi się podobają oraz te, które okazały się być bardzo praktyczne.
Pozostałe oddaję, bo nie chce mi się tego wszystkiego przetrzymywać. I doszłam do wniosku, że przecież w kolejnej ciąży też z radością zakupię niemowlęce ubranka
na razie trzymam, ale pewnie za jakieś pół roku wsadzę wszystko do wielkich kartonów i wystawię na czymś w rodzaju pchlego targu, organizowanego tu regularnie przy przedszkolach (co rusz przy innym)

Cytat:
Na jakiejś stronie widziałam wymiary wszystkich zabawek, ale nie pamiętam na jakiej. Teraz szukałam na smyku i znalazłam to: http://www.smyk.com/jestem-szefowa-w...p?reko=quartic
Ciociu Dep... może zamówisz?
o rany...
To chyba najbrzydsza zabawka, jaką w życiu widziałam!

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Pokazywałam Wam już Alexa w wersji maczo?
rewelacja!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:04   #3752
mrowka88
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Ale u nas ziiimno Tż rano ledwo odpalił samochód przez mróz. Ehhh chyba nam się szykuje naprawa tego grata :/

Blue, nawet nie wiedziałam, że istnieje takie cudowne mydełko Dzięki

Pawełek kończy dzisiaj o 18.00 2 miesiące, więc ogłaszamy imprezkę Wszystkiego najlepszego też dla Joasi i Hani
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kinderbal II.jpg (35,9 KB, 10 załadowań)

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:06   #3753
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Ale u nas ziiimno Tż rano ledwo odpalił samochód przez mróz. Ehhh chyba nam się szykuje naprawa tego grata :/

Pawełek kończy dzisiaj o 18.00 2 miesiące, więc ogłaszamy imprezkę Wszystkiego najlepszego też dla Joasi i Hani
najlepszego

Nadalko, odpisałam Ci na @

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:09   #3754
nitka_88
Zadomowienie

Depoison, właśnie o Tobie myślałam
Zobaczyłam coś, co mogłabyś kupić swojej pierwszej córce
http://www.gourmet-gold.de/Aktionen/...r/Default.aspx

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:

Wszystkiego Najlepszego
Podpisuję się też pod życzeniami dla dziewczynek.

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:15   #3755
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Za dopłatą bym nawet tego nie wzięła Kto takie brzydactwa wymyśla
Podejrzewam, że osoby przebiegające codziennie po kilka(naście) km. Maluszkowi jest w tym wygodnie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:18   #3756
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Moja koleżanka robiła dzisiaj u mnie test i wyszły jej dwie kreski
Termin wychodzi na 2 lipca
Namówiłam ją żeby założyła wątek lipcowo-sierpniowy
Ale super!!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!
Ile mam nadrabiania

Też tak planuję

co prawda, to prawda!

dobre podejście
Pani ładna, śniłaś mi się Szłaś na spacer z ok. 12 letnią Martynką i pchałaś wózek z kolejnym potomkiem Spotkałyśmy się w jakimś mieście obok basenu. No i tyle bo się obudziłam

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heej nadrobilam Was, wypilam kawe, nakarmilam dziecia i zaraz sie zbieram na zakupy.
Nocke mialam z dupy budzilam sie non stop.
Juz druga noc z rzedu nakarmilam na spiocha mloda okolo 22.30 przed pojsciem do lozka i obudzila sie o 5.40
no ale ja sie obudzilam o 1 o 2 o 4... ludzie...
Hm... może powinnaś coś zjeść bo budziłaś się na karmienie siebie?

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
no właśnie nie mogę znaleźć pełnej ulotki...poczekam może mi doradzi, któraś mamuśka, która też je bierze
a jakie bierzesz??

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Chciałam was najpierw nadrobić, ale widzę, że jeszcze kilka stron przede mną, więc najpierw napiszę.
Otóż postanowiłam móc stworzyć kolejny (potencjalny, rzecz jasna), wpis w "Pamiętniku wyrodnej matki" i... wyjechać
Decyzja zapadła spontanicznie - sprzedaliśmy Zosię na 1,5 doby babci a sami pojechaliśmy do Pragi.
Do Pragi, bo blisko, niedrogo i nie mieliśmy parcia na żadne intensywne zwiedzanie, bo mąż był w tym mieście chyba 5 razy, a ja... ze 25.
Chodziło głównie o to, bym ja mogła choć trochę odpocząć od krzyku, a mąż od nie mniej absorbującej niż Zosia pracy.
Jaką pogodę mieliśmy chyba nawet nie muszę mówić Jak uda mi się wstać, to wrzucę jakiś.. hmm.. widoczek. Dość że powiem, że czapka tak mi przemokła, że woda z rozpuszczonego śniegu ciekła mi po czole.
I że pierwszą "pamiątką", jaką kupiłam w Pradze, były ciepłe skarpety

no właśnie. Mój podpis mieli stąd, że potwierdzałam tego samego dnia odbiór monitora, ale dlaczego teraz w ich systemie figurujemy jako nasz własny sąsiad - i co właściwie stało się z kartą - nie wiadomo

to może nie kupuj kolejnej w tym samym klimacie i dla tego samego wieku, tylko coś "na zaś"?
Ja poza słoniem, syrenką Mariną, matą Domek (która dopiero w przyszłym tygodniu do nas dotrze) i Emanuelem, mam kostkę (której jeszcze nawet nie wyciągnęłam z pudełka, bo wydaje mi się na tym etapie mało fascynująca) i coś, co jest przeznaczone niby dla dzieci od 18 miesiąca życia - kowbojkę. Kowbojka ma jakieś sprzączki, guziczki, pętelki i zameczki, które prawdopodobnie wzbudzą większe zainteresowanie za jakiś rok. Może więc coś w tym klimacie?
Z tej samej serii dla chłopców bardziej stosowna wydaję się krowa, która urodą nie poraża, ale dziecko pewnie zainteresuje

pomyłka była, co prawda, DHLu, ale odpowiada za nią Amazon (to jest naprawdę solidna firma, wielki szacun). Amazon wysłał więc nową kartę - oczywiście już nieodpłatnie. W sobotę dotarła

na razie trzymam, ale pewnie za jakieś pół roku wsadzę wszystko do wielkich kartonów i wystawię na czymś w rodzaju pchlego targu, organizowanego tu regularnie przy przedszkolach (co rusz przy innym)

o rany...
To chyba najbrzydsza zabawka, jaką w życiu widziałam!

rewelacja!
Ech, zazdraszczam Ja ostatnio byłam w Pradze w połowie listopada i mieliśmy cudną pogodę
Pokaż skarpety
A krowa jest super!! Już wiem co kupię Kubie następnego

Cytat:
Cześć Dziewczyny

dla Pawełka

Dziewczyny, czy tylko ja do wczoraj nie umiałam wyłączyć konika fp żeby dalej nie grał?

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:22   #3757
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy tylko ja do wczoraj nie umiałam wyłączyć konika fp żeby dalej nie grał?
ja przez przypadek odkryłam, że da się go wyłączyć Małż by nie wiedział jakbym mu nie pokazała

Nie wyjdę dzisiaj z małą na spacer sypie śnieg a do tego mi się kręci w głowie i co chwilę mi krew z nosa leci...

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:24   #3758
anna99302
Zadomowienie

No czesc!!!!

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
ta wiadomość jest do chętnych na kalendarz ale nie jest do soleilki :P

ja proponuje żebyśmy pokryły koszty druku kalendarza dla sol, to dla nas będzie może 1 zł może 2 zł więcej a sol i tak ma z tym kupę roboty i jeszcze wysyłkę do każdej z nas, co myślicie?

idę spac, jutro poczytam co Wy na to
jestem za

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No mówię Wam, czasami idzie zwariować z tym moim chłopem... I oczywiście jak coś wychodzi nie tak, to zawsze jest moja wina...
Tak samo było z wyjazdem do moich rodziców na święto zmarłych. Przegadałam z nim sprawę i sam powiedział, że najlepiej by było jechać w środę wieczorem. No to już ustaliłam wszystko z mamą, a ten mi w piątek oznajmia, że w środę ma badania do pracy i chyba będzie miał zakraplane oczy więc nie będzie mógł jeździć samochodem. No to ja zbaraniałam i pytam się go, to jak to z tym wyjazdem do moich rodziców, i że ja już z mamą wszystko ustaliłam, że przecież mamy w czwartek jechać do mojej babci też i też wszystko już ustalone. A on do mnie, że ja ustaliłam coś sobie za jego plecami, nic z nim nie omówiłam i tylko mu OZNAJMIŁAM. Do tego okazało się, że on o tym lekarzu wiedział od zeszłego piątku tylko "nie miał kiedy mi powiedzieć". No bo delegacja, bo coś tam. Czyli jak zawsze, zapomniał i próbował tak wszystko wykręcić, żeby na mnie było.
Dopiero jak się wściekłam i powiedziałam, żeby ze mnie głupiej nie robił, bo sam powiedział, że najlepiej będzie jechać w środę i że porobiłam już plany, to stwierdził, że w takim razie lekarza przesunie...
Nie martw się z moim też idzie zwariowac. On tez nigdy nie jest świadom planów, które robimy RAZEM!!!!!!!!!! wkurza mnie! dizisaj już też mnie w☠☠☠☠ił od rana. mówię mu, że źle się czuję i musze isc jednak do lekarza bo domowe sposoby średnio działają, a ten zaczął mi mówic, że mam Franka do przychodni ze sobą wziąc. że ja to bym chciała wszędzie autem, że nie każdy ma tak dobrze jak ja....rzuciłam słuchawką.
Cytat:
ja mogę zrezygnować z listopada i dołączyć do Ciastka, jak Nas przygarnie

czy to już też zarezerwowane???

albo do Anny na sierpień chętnie...
Też myslałam o Was zapraszam na sierpień! tylko może uzgodnijmy czy kolorowe czy czarno białe zdjecie dajemy
Cytat:
Dziewczyny ile dni po zmianie godziny brania tabletki anty z 12 na 22 mam znów pełne działanie antykoncepcyjne???:confus ed:
ehhh ja ostatnio dwa dni nie wzięłam
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
heej nadrobilam Was, wypilam kawe, nakarmilam dziecia i zaraz sie zbieram na zakupy.
Nocke mialam z dupy budzilam sie non stop.
Juz druga noc z rzedu nakarmilam na spiocha mloda okolo 22.30 przed pojsciem do lozka i obudzila sie o 5.40
no ale ja sie obudzilam o 1 o 2 o 4... ludzie...
ha! syndrom młodej mamy. też tak mam. mały śpi z tata w salonie a ja budze się co dwie godziny na karmienie. nie mówiąc, że wczoraj szukalam go w pościeli jak spał we własnym łózeczku...

Aaa i ja równiez przyłączyłam do sekty LAMAZE kupiłam dzisiaj pawia i szeleszczącego kwiatka
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:27   #3759
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Nie martw się z moim też idzie zwariowac. On tez nigdy nie jest świadom planów, które robimy RAZEM!!!!!!!!!! wkurza mnie! dizisaj już też mnie w☠☠☠☠ił od rana. mówię mu, że źle się czuję i musze isc jednak do lekarza bo domowe sposoby średnio działają, a ten zaczął mi mówic, że mam Franka do przychodni ze sobą wziąc. że ja to bym chciała wszędzie autem, że nie każdy ma tak dobrze jak ja....rzuciłam słuchawką.
faceci

Ale znalazłam sposób na zajęcie małej Położyłam Luśkę na macie na brzuszku, przed nią na podłodze psa, dałam psu do gryzienia prasowaną kość i tym sposobem pies ma co robić, Luśka się w niego wgapia spokojnie leżąc a matka ma czas na wizaż

Stary 2012-10-29, 12:30   #3760
mrowka88
Raczkowanie

Cytat:

Nie wyjdę dzisiaj z małą na spacer sypie śnieg a do tego mi się kręci w głowie i co chwilę mi krew z nosa leci...
No to Ty Kobieto siedź w domu i odpoczywaj jak najwięcej! Kurcze, głupio się pisze coś takiego do mamy niemowlaka No ale na osłabienie to raczej innej rady nie ma

Mój dzieć ma chyba dziś gorszy dzień Jest niespokojny jakiś

01.02.2011 inż
mrowka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:33   #3761
karolka110
Wtajemniczenie

WVICTORIA biorę Cerazette
Stary 2012-10-29, 12:34   #3762
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No to Ty Kobieto siedź w domu i odpoczywaj jak najwięcej! Kurcze, głupio się pisze coś takiego do mamy niemowlaka No ale na osłabienie to raczej innej rady nie ma

Mój dzieć ma chyba dziś gorszy dzień Jest niespokojny jakiś
a mój małż jeszcze będzie twierdził, że mam lepiej bo do pracy nie chodzę tylko z dzieckiem w domu siedzę :/

Stary 2012-10-29, 12:35   #3763
lipus89
Rozeznanie

u mnie znowu śnieg sypie

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:36   #3764
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
a tu nie jest czasem cała ulotka?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...-tabletek.html

Stary 2012-10-29, 12:37   #3765
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
a mój małż jeszcze będzie twierdził, że mam lepiej bo do pracy nie chodzę tylko z dzieckiem w domu siedzę :/
Mój mąż takich mądrości nie wyraża odkąd sam zostal z małym kilka razy i zobaczył ile to roboty!

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Na ulotce jest napisane żeby uważac przez 7 dni po opuszczeniu tabletki. W sensie drugi rodzaj antykoncepcji stosowac.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:38   #3766
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

heja
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:38   #3767
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Też myslałam o Was zapraszam na sierpień! tylko może uzgodnijmy czy kolorowe czy czarno białe zdjecie dajemy
ok
to już jak wolisz, ja jeszcze zdjęcia nie mam-kupię na dniach aparat to coś zrobię pięknego-mam nadzieję....i poprzerabiam troszkę.....jeśli już wiesz, czy chcesz kolor, czy czarno/białe to pisz mnie tu
Stary 2012-10-29, 12:40   #3768
prince_polo
Zakorzenienie

na 16.40 idziemy do pediatry

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:41   #3769
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ulotce jest napisane żeby uważac przez 7 dni po opuszczeniu tabletki. W sensie drugi rodzaj antykoncepcji stosowac.
dzieki
Stary 2012-10-29, 12:45   #3770
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
u mnie znowu śnieg sypie
czemu Ci smutno?

u mnie też sypie.
jak się mały obudzi to po nakarmieniu wyjdę z nim na trochę

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:48   #3771
lipus89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
czemu Ci smutno?

u mnie też sypie.
jak się mały obudzi to po nakarmieniu wyjdę z nim na trochę
bo zimno a ja straszny zmarzluch jestem

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:52   #3772
prince_polo
Zakorzenienie

czy wy zawsze zakladaciebody dla maluchow??? czy np sama bluzeczke itp??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 12:53   #3773
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
faceci

Ale znalazłam sposób na zajęcie małej Położyłam Luśkę na macie na brzuszku, przed nią na podłodze psa, dałam psu do gryzienia prasowaną kość i tym sposobem pies ma co robić, Luśka się w niego wgapia spokojnie leżąc a matka ma czas na wizaż
moja ma zajęcie bo wrzeszczy teraz do pozytywki ze światełkami
Cytat:
ha, mój też tak gadał, ale raz go z małą zostawiłam na pół dnia i kazałam mu jeszcze obiad zrobić skończyło się takie gadanie hihi a obiadu wtedy nie zrobił i mówi że nie miał czasu
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
u mnie znowu śnieg sypie
u mnie też i to już od 3 godzin
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:13   #3774
pumas
Zakorzenienie

Heja!!

Sypie śniegiem jak nie wiem, szkoda, bo ze spaceru ani gości nici

Mała piszczy na macie, a ja włączam film na kompie, należy mi się relax.

Po południu idziemy na fitness, nie moge sie doczekać Mam nadzieje, ze mała nie wywinie mi jakiegos numeru, co unimozliwi wyjscie, no i że bedzie grzeczniutka

Odkąd karmię małą na śpiocha koło 22-23, to przesypia mi ładnie do 4. Jakiś postęp

Depoison, Zazdroszczę spontanicznego wyjazdu Fajnie macie, też muszę o tym pomyśleć, ale raczej wolałabym nie nadużywać dobrego serca mojej mamy hehe i dopiero w zimie ruszymy na deskę.

Agunia, mężowi należą się znowu baty ! Jakbym go dorwała to.... Ale jestem pewna, że Ty jesteś w tym lepsza haha
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:20   #3775
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
My jutro mamy badanie słuchu. W związku z czym już małż musiał mnie wnerwić. Ma to zapisane w telefonie, jest zapisane w kalendarzu ściennym (on tam kazał wszystko zapisywać, żeby pamiętał), a ten do mnie, że ja mam mu o takich rzeczach mówić wcześniej, żeby sobie nie ustalał niczego w pracy na te godziny. No tak kurna, najłatwiej to wszystko na mnie zwalić. Bo on sam dopilnować nie może. Kiedyś go rozniosę
za badanie słuchu - oby było formalnością.
*
Znam to!
Mam mówić dwa dni wcześniej i później jeszcze kilka razy, ale pamiętać, że jak jest w pracy, to i tak popołudniowa wizyta u lekarza jest czymś bardzo odległym. Dałam mu kalendarz ścienny, ale nie powiesił. Kupiłam kalendarze typu TENO i podobno z nich korzysta, ale i tak muszę o wszystkim przypominać.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
my bioderka mamy za 2 tygodnie i chyba zrobie usg kolan bo wciaz mnie bola, w kościele nie mogę kucnąć
Aż tak?
Mnie wczoraj bolały kolana przy schodzeniu po schodach, więc jak dzisiaj dziecinka nadal nie będzie chciała piersi, to odpuszczę i zacznę jeść nabiał. Inne rzeczy też, bo marnie się ostatnio czuję. Może znów powinnam przez kilka dni w miesiącu brać żelazo. Tak, jak przed ciążą.
Z laktatorem się nie zaprzyjaźniłam.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
znając życie to się zgodzi, ale zobaczymy, dzięki za chęci

a ten marzec to wolny jeszcze??może ja bym z depoison tam wskoczyła??sama nie wiem....tylo co Ona na to??pewnie by wolała jakiegoś kawalera a nie Lilutkę:/
Czytałam że Nikoś chce przygarnąć narzeczoną.
Stary 2012-10-29, 13:22   #3776
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
czy wy zawsze zakladaciebody dla maluchow??? czy np sama bluzeczke itp??
zawsze body.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:23   #3777
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
za usg Fabiego i wszystkie szczepienia

Nie bijcie, ale... u mnie pięknie świeci słońce Ale pewnie jest zimno
U mnie też słoneczko.
Stary 2012-10-29, 13:29   #3778
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:

Czytałam że Nikoś chce przygarnąć narzeczoną.
Już Anna z Franiem przygarnęli Nas na sierpień

Edytowane przez karolka110
Czas edycji: 2012-10-29 o 13:30
karolka110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:29   #3779
chmielinka
Zadomowienie

Ale u mnie sypie nic przez okno nie widać

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 13:31   #3780
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:

ja przez przypadek odkryłam, że da się go wyłączyć Małż by nie wiedział jakbym mu nie pokazała

Ja też przez przypadek A przez 2 miechy myślałam, że się nie da. Oj, ja głupia

Wiem, że zabrzmi to głupio, ale odpocznij Zimny okład na kark i chwilę poleż.

Cytat:
ja Azalię ale to ponoć to samo tylko nazwy inne W każdym razie - w przypadku gdy się nie wzięło tabletki to dodatkowa antykoncepcja przez 7 dni

Cytat:

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości