|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
ALIBANy na szczescie coraz czesciej Martyna śpi jak ja sie zbieram. W zasadzie jest tylko pare takich dni kiedy ja jestem rano sama. Zazwyczaj Tż zmienia mnie w łóżku obok Martyny.
Jednak jak juz nadchodzi ten dzień kiedy musze sie z nia wyszykowac bo nie spi to po pierwsze zmieniam pampera a potem biore ja ze soba do łazienki, daje jakies nowe 'zabawki" myje głowe, maluje sie itd. Z e śniadaniem Martyna czeka na babacie która jest jakies 15 minut przed moim wyjsciem. A i Martyna do tego czasu lata w ubranku nocnym
|
|
|
|
#722 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Bry Kuny
Cytat:
a jak Nutka? ale cacy Kuniątko Cytat:
![]() kl aski:Cytat:
więc jest ładny bardzo![]() piekłaś chlebek?? no to już wiem co zrobię małemu jak wstanie mam śmietankowy! Cytat:
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
My się chyba nie zdecydujemy na drugie dziecko
![]() Jeśli chcemy się wynieść z tego mieszkania to nie ma szans żeby tylko mąż pracował. Mam straszny mętlik w głowie. Chcę się stąd wyprowadzić ale wątpię, że znajdę pracę. Zagranicę póki co nie planuje wyjechać bo takie małego dziecka nie dam rady zostawić. A jak byłoby drugie dziecko to już w ogóle tu utkwimy ![]() A czas leci. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAaaaaaaaaa............. .. Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-29 o 13:14 |
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) po nocnym buszowaniu tż-ta no i o 6:45 budzę małża (o ile nie jest akurat w delegacji) i Hanyskę. ja zmieniam jej tylko pampersa i idziemy myć buzię i rączki. i ok. 7 jest już niania i ona przejmuje dziecko. ja jej tylko mówię/ proponuje co ma dać Hance na śniadanko, co ugotowałam dla młodej, czy musi brać jakieś leki, na co ma zwrócić szczególną uwagę w ciągu dnia itp.. i czekam na Tż-ta bo on się z reguły grzebie, a teraz jeszcze skrobie samochód. a jak Tż nie ma to wychodzę od razu po przyjściu niani bo mam z buta jakieś 15 min do pracy, a przed 7:30 powinnam być już wpisana na listę ...a jak zdarza się, że Hania się obudzi raniutko, to najpierw ją ogarniam ( w sensie ubieram), daję buteleczke z piciem, prowadzę do zabawek. ale i tak z reguły muszę się malowac z Hanką wiszącą na mojej nodze. chociaż ostatnio można ją czymś zając - w sensie ogląda wszelkie możliwe kremy w łazience ![]() co do 2 pytania - niestety nie pomogę... Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-10-29 o 13:15 |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, mały śpi juz przełożony do wózka ( mamy jeszcze duży TAKO ale mały już na styk ledwo się mieści) i zaprowadzam do mamy mojej do pokoju i ona już go tam lula jakby się ruszył, gdy mojej mamy nie ma to o 6.30 przychodziła niania i już ona husiała wózkiem ( do tego czasu wózek stoi koło łazienki i ja tam go ululam jakby coś się przebudzał) ja mam 30 minut żeby wyprostować włosy coś się malnąć, TZ mi robił mi śniadanie do pracy i wychodzę ( w pracy jem pierwszą bułkę zaraz z rana bo w domu czasu brak )
|
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
mialam w pracy kolezanke leworeczna i klient kiedys podlapal, ze leworeczna i mowi do niej " o leworeczna Pani, to ma pani mnóstwo talentów" na co A. odpowiada "to musza sie dobrze ukrywac"
Cytat:
Maz gotowy - maz tylko duzo mowi a malo robi Cytat:
oby u Dawidka to tylko zabki. A co do sniegu, u nas nie widze aby padal. Ja tez mam letnie opony i dopiero rozgladamy sie za zimowkami. No i dzwonilam do kierowniczki i nie moge miec piatku wolnego, wiec od piatku po 2 miechach nieobecnosci zaczynam prace. Ide na urzad na ktorym nie bylam z dobre 3 lata i musze zakonczyc miesiac. a ja ostatni raz konczylam miesiac w listopadzie 2010 roku
|
|
#727 | |
|
Rozeznanie
|
Żaneta, Myha, Pieleszka
No na męża pomoc za bardzo nie mam co liczyć, dlatego mnie to tak przeraża. Ala budzi się póki co w moim łóżku więc nie ma opcji by posiedziała chwilę w swoim łóżeczku....Jedyna oszczędnośc czasu widze w przygotowaniu sobie ciuchów wieczorem i nie mycie głowy z rana (czyli kompletne przeciwieństwo tego, jak do tej pory funkcjonowałam) Ala na szczęście nie je od razu po obudzeniu, ale po 30min już zaczyna ją głód ssać (mnie zresztą też) więc szukam alernatywy bym nie musiała jej robić owsianki, tylko niańka by to zrobiła na drugie sniadanie. A ze mna Ala zjadłaby jakąś kanapeczkę. Może być owsianka na drugie śniadanie? A aarmagedon będzie gdy jeszcze odsniezyć wjazd mi przyjdzie z rana, oby ta zima była łaskawa! No i dojazd do pracy przy normalnych warunkach atmosf. i bez korków 25min. śnieżyca + korki = nawet nie chcę myśleć ![]() W ogóle nie wyobrażam sobie tego, że jak rano się obudzimy to od razu zryw na równe nogi, bez tulenia, leżakowania jeszcze 15min i wciąganie pępucha Kolina góry Lili u Ciebie też grubo ze śniegiem ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Nieźle macie z tym lulaniem w wózku Widzę, że dużo z Was prostuje wlosy.....jestem na czasie zakupu nowej prostownicy...polecacie jakąś konkretnie? Ja mam jakąś 5letnią philipsa i juz ledwo zipie i długo się nagrzewa A propos sformułowania "wciąganie pępka". Powiedziałam kiedyś tak przy koleżance, "po drzemce Ala nie w humorze, bo nie wciągnęła dobrze pępka"....a ona na mnie oczy przerażone i mówi " a mi rodzice nie wciągali pępka, a Tobie wciągali??" Padłam jak to powiedziała
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-10-29 o 13:38 |
|
|
|
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
alibany plan poranny to ja mam, ale niestety nie zawsze się pokrywa z planem moich dzieci
![]() ogólnei staram się być ogarnięta czyt. umyta, wysuszona, ubrana i umalowana i najlepiej jeszcze jedzenie do pracy przygotowane, zanim budzę starszą do przedszkola, bo ją zaprowadzam. Hania budzi się sama i nigdy nie wiadomo o której to nastąpi, najspokojniej jest jak śpi do mojego wyjścia, ale najczęściej budzi się razem z Majka i obie szaleją ![]() Po kilku dniach będziesz wiedziała co i jak U mnie jest tak, że jak obie się obudzą to muszę obie ogarnąć (Hania- przewinąć, ubrać i jak jest czas to jeszcze na cyca się załapie) (Majka - dobudzić, powtarzać, żeby się ubrała, albo pomóc, uczesać, je na szczęście w przedszkolu) , bo jak przychodzi moja mama to ja z Majką wychodzę. Dasz radę
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
alibany ja mam prostownicę firmy Remington (czy jakoś tak) też ledwie zipie
![]() Ale chyba kupię sobie u fryzjerki, taką jaką ona używa. Cieniutka i wystarczy raz przejechać po włosach. Koszt to jakieś 300zł. Może kiedyś
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)dlatego ja jestem szczęśliwa, że do pracy mam blisko i mogę iść pieszo. co prawda mrozik nieraz gryzie w tyłek, ale przynajmniej skutecznie mnie z rana dobudza taki marszobieg ![]() a co do tulenia porannego... Hania jak ją budzę to się jeszcze broni przed wybudzeniem i tak fajnie własnie oczka przeciera, zwija w kłębek, takie to słodkie to poranne budzonko u nas... wolę ją własnie chwilę wcześniej rozbudzać, żeby miło dzień zaczęła niż miałabym ją tak od razu za nogi spod kołdry wyciągać
|
|
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ubranie i jedzenie do pracy szykuje dzień wczesniej. No i obowiazkowo musze zjesc śniadanie
Chyba bym nie dojechała do pracy bezśniadania
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2. Ja myję i prostuję rano, spoko dasz radę http://www.ceneo.pl/1854670 3. A wiesz, że ja też nie zajarzyłam o co chodzi z "wciąganiem pępka"? Ale to pewnie to samo, co nasze "wskakiwanie żółtka"
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Myha wielkie gratulacje. Bedzie dobrze Lili, Shira proszę sie nie śmiać z moich majtek Tak mi to dokuczalo ze szok. Brzuch pod koniec miałam ogromny ( ludzie na ulicy mnie zaczepiali i pytali ile tam dzieci siedzi) Rozważałam juz mozliwosc chodzenia bez lub zakupu takich namiotowych pod pachy Miło powspominac. Koleżanka pojechała wczoraj. Znów sama siedzę (tak jak Madziulka) Moj tz wychodzi 7.30 wraca 17.15 i o 18.30 znów wychodzi i wraca przed 21. Weekendy tez czesto ma zajęte. Pomaga koledze (zawsze to pare groszy wpadnie) Lece położyć Wiktorie na drzemke i do garów. |
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ad.3. |
|
|
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
kiedyś nie wyobrażałam sobie wyjścia z domu bez śniadania, ale teraz jak mam wybierać: makijaż czy sniadanie, wygrywa makijaż
a śniadanie musi do pracy poczekać
|
|
|
|
#736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() STRONCZKU ja tez miała ogromniasty brzuch. Podejrzewali mnie o bliźniaki ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Ja kiedys myślałam, zeby sobie kupic prostownice na te swoje niesforne włosy, ale boje sie , ze bede naduzywac ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- JUSTPI jakbym ja miałą taki dylemat tez bym wybrała makijaz +umycie głowy.Ja nawet jak mi sie kiedys zdarzyło zaspac i tak musiałam umyc głowe
|
|
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
myha to tak jak ja, bez umytej głowy i pomalowanych rzęs nigdy z domu nie wychodzę
|
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o odśniezaniu mi nie mów, w tygodniu jestem sama i poprzednią zimę sama odśnieżałam, a teraz? w ciąży kolejne zajęcie spadnie na moją mamę (o teściach nie mam co myśleć) ![]() no góry, a ja ciepłolubna jestem i tu mi przyszło mieszkać o wciąganiu pepka i żółtku nie słyszałam
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
JUSTPI to mi ulżyło bo mysłałam, ze tylko ja tak mam
W rodzinie dziwnie na mnie patrza bo ja zawsze musze miec tez makijaz jak wychodze, nawet na działce. Po prostu źle sie czuje i tyle
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
U nas mówi się wciągnąć zółtko.
Myha gratulacje Ale ziąb
|
|
|
|
#741 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. A wiesz, że ja tez tak o niej myślę? Ze ona taka malutka A tu mój dzidziuś niedługo roczek skończy .. Kiedy to zleciało ... Cytat:
Gdzieś czytałam, że organizm jest tak skonstruowany, że chroni takie maluszki na początku, do któregoś tam tygodnia, własnie na wypadek takich "wybrykow", bo nie zawsze koebieta od razu wie, że jest w ciąży. Więc alkohol, leki itp. na poczatku nie mają wpływu na maluszka. Chyba z łożyskiem to jest związane o ile dobrze pamiętam Kolina, to Ty byłaś tą ciężarówczką, która się maskowała w klubie? CZy mamy jeszcze jedną w krzakach? Cytat:
2. Pokażę, pokażę, ale tu nie mam jak, bo w pracy jestem .. Na fb wrzucałam coś z telefonu, ale na wizaż z telefonu nie umiem ... Albo ... hm, może się uda ![]() No, jak tak ładnie prosisz .... ...... ...... to się zastanowię
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, próbuję wrzucić zdjęcia ... mam cos na mailu, ale nie wiem, czy nie za duże...
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany ta moja grzeje do 220 stopnii i ma wibracje, które ułatwiają prostowanie. Mam sporo włosów, ale idzie dość sprawnie
Ja muszę rano zjeść, pomalować się i ewentualnie umyć głowę (co drugi dzień). Full service
|
#744 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- KOLINA i inne ciezaróweczki...jak u Was z objawami przy tej drugiej ciazy? bo u mnie totalnie nic z wyjatkiem obżarstwa... Cycki miekkie i niebolace... |
|
|
|
|
#746 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Kolina;37313217]a nie, JUŻ są 4
![]() w kolejnośći porodów: Oliweczka, ja, aania_20 i Myha patrze na all za bluzami dla tz, chcę dla niego na gwaizdkę, taką grubszą, z zamek i z kapturem, nie umiem wybrac [/QUOTE]Cytat:
a Kolina niezdecydowana jak przystało na kobietę w ciąży może my pomożemy?Cytat:
![]() Cytat:
to w takim razie po cichutku 3mam kciuka ![]() Cytat:
![]() cieszę się, że Cię zainspirowałam my jedliśmy wiśniowy ![]() Cytat:
![]() uuu to powodzenia w piatek, ale na pewno dasz radę ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze bardziej biało za oknem. Wrrr
Cytat:
![]() Jeśli mowa o jedzeniu to jeszcze 3 godziny od 9.30 muszę wytrzymać do tej głupiej gastro. Ajjj a już kiszki marsza tak grają ![]() Na dodatek akumulator mi padł w aucie i będę musiała iść z buta w tą śnieżycę, na szczęście kuzynka od lwiątek przyjdzie do nas. Obstrzygłam Igora maszynką. Boże, wygląda jak mały Budda
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
już to wyjaśniałamw rodzinie nie mówiliśmy od razu, a tutaj czasem zagląda pewien szpieg... nie chciałam by doniósł w mig przed namiCytat:
![]() nawet mi się nie chciało po test jechać, chyba z tydzień zwlekałam, bo byłam pewno że to znowu opóźnienie agawoo, cukiereczek piszecie o prostownicach, kupiłam jak się obcięłam na krótko bo mi stercząły we wszystkie strony i z wiecznieprostych sianowate się zrobiły, ale teraz już zapuszczam, a prostownicę nie dawno oddałam na cel charytatywny
|
|
#750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. za badanie3. Dawaj zdjęcie małego Buddy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.

pozytywny!!
kl aski:![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) po nocnym buszowaniu tż-ta 
a ja ostatni raz konczylam miesiac w listopadzie 2010 roku
12.06.2010

Tak mi to dokuczalo ze szok. Brzuch pod koniec miałam ogromny ( ludzie na ulicy mnie zaczepiali i pytali ile tam dzieci siedzi) Rozważałam juz mozliwosc chodzenia bez lub zakupu takich namiotowych pod pachy 
Zawsze będzie miała pół roczku
Mój też ma 20
za badanie