|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik tez nie odpusci jak ktos je przy nim. Trzeba mu dac "gryza".
Maly juz spi. W dzien mial tylko jedna drzemke. Ciekawe czy znowu wstanie o 5tej.
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
A, dostałam ten lek co ma mąż Brumka. Brumku ile on kosztuje, bo jeszcze nie byłam w aptece.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Telik z porą i z cebulą identycznie
Stronczek u mnie znowu nic swobodnie nie może leżeć, nawet jak spadnie jej kluska na podnóżek przy krzesełku i ona z niego zejdzie, bierze kluskę i zjada. Aaaa i moje dziecko je samo widelcem i łyżeczką i pije sama z kubka ![]() z tym ostatnim to mnie ostatnio zszokowała, bo tak to zawsze Ja trzymałam i kontrolowałam, a ona ostatnio wyrywa sie i sama chce,patrzę co robi a ta sobie trzyma kubek i pije i NIC NIE KAPIE po brodzie ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Marina kurdę Ja nie pamiętam ceny,ale chyba go miałam na receptę i drogi nie był.Helicid.Mi pomagał, choć nie wiem czy bardziej nie działa na to moja psychika,ale dobre było
|
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki znowu potrzebuje Waszej rady. Nigdy nie mialam "zimy" (opryszczki) czy jak to sie tam zwie, ale przed wczoraj wyszla mi jedna i juz zaczyna swedziec mnie obok czyli pewnie druga rosnie. Podejrzewam, ze nabawiliam sie wirusa dzieki zapaleniu jamy ustnej Dominika. No i teraz nie wiem jak sie tego pozbyc. Boli cholerstwo, swedzi, peka. Czym to leczyc? Hydrocortisonum srednio sobie radzi, a teraz juz pewnie sie bedzie odnawiac swinstwo co jakis czas.
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee Ja nie pomogę. Pewnie pojechałabym do całodobowej apteki i poprosiła o jakąś maść, oni się tam znają i wiedzą co doradzić
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta u nas ten sam problem. Dzisiaj jadłam pieczarki smażone z cebulką i mały rozpłakał się - aż łkał - że mu nie dałam
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
zanetko
![]() A mój niejadek. Nie zje od nikogo z talerza, może leżeć przed nim- nie zje. jacieee tribiotic. Zawsze tym mama smarowała. Ja nie miałam nigdy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- marina ciesze sie ze to nie wrzody i zadne inne "dziadostwo" ![]() Ja wlasnie wykapalam Mery i dalam flache i zostawilam w lozeczku. Pewno zaraz usnie. Moje dziecie tez kocha jesc to co inni i tez przychodzi i prosi. nie mowi am, ale widac ze chce, na ogol dostaje.
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
w soboty są w boboraju na dalekiej
http://www.klubmamkielce.blogspot.co...la-dzieci.html |
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#792 |
|
Rozeznanie
|
Myszko -gratulacje !!!!! Super
Pozdrawiam mamuski
|
|
|
|
#793 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!!!
Myha Gratulacje!!!!!!!!!!A juz sie zastanawiałam czemu Cie nie ma-pisz jak po wizycie Cytat:
![]() http://www.nokaut.pl/szukaj/leki-i-s...-x-15-szt.html lepszy niz hascoviry,zoviraxy ZanetaU Nas to samo z jedzeniem Wczoraj miałam niezły ubaw bo był u Nas tżta brat z rodzinka i upiekłam pizze. Ewa rabała ja po całosci a tz 6letnia chrzesnica ledwo skubnela boki...cebula nie, pomidor nie, ser nie, brokuły nie itd...Ewa cały dzien jadła wszystko od wszystkich a Olka chleb z masłem![]() Ciekawe czy z Ewki tez bedzie kiedys taki niejadek ![]() TelikO! TEŻ masz cebulowo-porowego smakosza Alibany Podstawa w szykowaniu to zapewnic atrakcje łazienkowe ![]() Ciuchy szykujemy wieczorem ![]() Ogarniesz ja na ogół jestem 4 dni w tyg bez tz i dajemy rade![]() U Nas sie mówi-"wciagnac pepek" ![]() Zebowego ataku ciag dalszy...gorna 4 sie juz przebila a teraz ida jednoczesnie dwie dolne czworki i druga górna-czyli 3 czwórki!!!!!!!!!!!11Pół dnia przeplakane a drugie pół na ibumie i tuleniu
|
|
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem...jest dzidzia. 7 tydzień z hakiem
dzisiaj Martyna z tej okazji miała pierwszy dzień samodzielnego zasypiania. Trwało to 30 minut |
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE ja używam czasami sztyftu Sonol dobrze wysusza. Kosztuje grosze, jak widzisz ze cos dopiero wychodzi to uzyj plasterków Compeed.
Co jeszcze? Hascovir a doraźnie można to potraktować pasta do zebów. ja swgo czasu miałam bardzo czesto "zimno" nawet na nosie |
|
|
|
#797 |
|
Wtajemniczenie
|
Myha no to super
Dzieki za odzew kobitki. Musze jutro skoczyc do apteki, dzis mam w domku tylko tribiotic (Marina
|
#798 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No to wzór zaleceń żywieniowych ja wręcz przeciwnie ![]() Cytat:
aaa..bo Ty nie znasz jeszcze naszej Shiruni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj tak, odkurza co się da, ten kto ma jedzenie, jest chwilowo najlepszym kolegą Siada na kolanach i sam się częstuje ![]() Cytat:
Cytat:
zdolniacha! ![]() ![]() klask i:Co do godzin pracy TŻów, mój wychodzi z domu w pon. o 4.30 i wraca w piątek o 18 ![]() U nas też się mówi "wciągać żółtko" ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-10-29 o 21:10 |
||||||||
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Ania no to prawie jak u mnie
Mam męza o 15stej w pt a w nd o 21 wyjeżdża.Czasem jest już w czwartek,ale generalnie cały tydzień sama..Du.pa mi rośnie a Ja wiecznie głodna. Kto chce mój basior !? ![]() Oddam w całości ! |
|
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W dodatku prawie ich nie widać i szybko goją ranę ![]() Cytat:
![]()
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
Myha no to super! Gratuluję jeszcze raz, cieszę się bardzo że nie musieliście znów przeżywać takiej nerwówki jak przy pierwszym dzidziusiu
Wiecie ja zawsze tak strasznie się cieszę jak któraś z Nas jest w ciąży co najmniej jakbym to ja zaszła hehe Zobaczymy u mnie czy lekarz miał rację z tym, że na dzidzzię na razie szans nie ma. po cichu jednak liczę, że może być niespodzianka, bardzo bym się cieszyła ale zobaczymy. "Co ma być to będzie.Marina dobrze, że nic się złego strasznie nie dzieje. Co do makijażu to ja z domu niepomalowana nie wyjdę. Opryszczka- najlepsze są maści z acyklowirem, np. Hascovir, Zovirax. Aha, mamy 13 ząbka! Wyszła nam górna trójka. Jeszcze tylko 3 trójki no i potem piatki. Za to mi wyrzyna się druga ósemka- na górze. Co do jedzenia u nas Jul też je na okrągło, jak tylko widzi że coś Jemy od razu przylatuje, jak zobaczy że coś leży-od razu zjada, otwiera sobie szufladę- chlebak, bierze paluszka lub bułkę i zjada, także niejadkiem nie jest a brzuszek coraz większy się robi Mój "pulpecik" Lecę pod prysznic i spać. Dobranoc mamusie
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zycze ci aby sie udalo bez nerwowki
|
|
#804 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta przy Zuzie nawet niektórych słów nie można wymówić np. jogurt... od razu leci do lodówki i krzyczy AMMMMM! Ogólnie ona cały dzień by mogła jeść, wstyd ją między ludzi wziąć, bo by im z talerzy kradła
. Ale Zuza tylko pyza na buzi jest, brzuszek ma malutki.Myha jeszcze raz wielkie gratulacje! JustPi wysokie te krawężniki robią .GDZIE JEST MESZSARES?! Kalinka i Karolinee też w kulki lecą, nie wspominając Agadus i Nerolę
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
na początek Myha GRATULUJE!!!
Zrobilam tort, panna młoda tzn świętująca rocznice napisala mi dziś wiadomość na fb że piękna niespodzianka więc się chyba udało ![]() AgaG tak, miał być za kaske, ale że pierwszy na rozruch intersu w promocji ![]() Też byliśmy na zakupach kozaczkowych, powiem wam ze nawet nie brałam pod uwage że kupimy ecco, a zgadałam sie w sobote z koleżanką (tą od tortu stąd promocja już zdecydowana ) ze może złatwić mi zniżke, przymierzaliśmy wszystkie zimówki w różnych sklepach i jednak w tych ecco chodziło się Jasiowi zdecydowanie najlepiej, no i jeszcze super dla nas rodziców, wchodzą na nózki jak po maśle myslałam ze ze 30% też nas nawet nie urządzi w zakupie a okazało się wkońcu że zniżka 50% i kupiliśmy za 149a wiecie co od razu pomyślałam? Brumek od razu sobie pomyśłałam o was że najchętniej zabrałabym was na wspólne zakupy ale szybko rozwiały się moje myśli że mogę kupić tylko jedne, bo tż już tez chciał ![]() ale podobnie jak Dominik mielismy dziś inauguracje sezonu i chociaż tyle że mogę polecić, Jaśko poszedł na piechote "na miasto" i szedł super![]() a ten sklep co Marzenka pisała jest w BlueCity i polecam Wam na prawde tam zajrzec, są tam te same buciki ecco za 199 i inne firmy tu wymieniane można trafić i poprzymierzać Ela witaj! to już mamy Jasia z czerwca lipca i sierpnia ![]() miałam dziś kiepski dzien, ide po herbatke i jeszcze z wami wypije kto pisała że ostatnio nie starcza nerwów Lila? Patik? oj mi dzisiaj tez musze się jakoś pozbyć nerwów żeby nie nakrzyczeć
|
|
|
|
#807 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji
Jak tam Moj zieciunio ? |
|
|
|
#808 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nasz ulubiony smoczek. Nie moge Szymka przestawic na wiekszyhehe ja tez nie wiedzialam wiem tylko, ze jak dziecko po przebudzeniu tak lubi sie jeszcze potulic, to w Poznaniu mowi się, ze się lela Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj Szymek probowal nakarmić bulką dzieci z teledysku dziadka lulka
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko, dobrze że to nic poważnego!
Isiu, za kolejnego ząbka!Adrij, fajnie że torcik się udał Teraz nic, tylko rozkręcać biznes ![]() Aaniu, tej Twój szwagierek działa mi na nerwy ![]()
|
|
|
|
#810 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oj tak, u nas jest tak samo... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluje nowych zabkow dzieciakom! Adrij zdjecie |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

klask i:
za wasze starania