|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Zaneta,
dla zdolnej Emilie!! Domek też od kilku dni pije sam z kubka i podobnie jak Tobie, szczęka mi opadła![]() Domek też lubi od wszystkich podjadać, ale z niego takie chucherko jest, choć brzuszek ma jak pigmej Wiecie, że Dominik nosi jeszcze ocieplane spodnie, które nosił w marcu, są od 6-9 m-cy. Ja mu ubieram ubrania jeszcze na 68-74, 80 maksymalnie ![]() Czapkę mu ubieram z H&M-u od 3-6 m-cy ![]() Iustyna, zdecydowałaś się już na jakis portfel dla męża? |
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Dieta resztkowa - super musze zatosować biore się się od listopada
![]() Zaneta moze to taki okres dzieci? bo nie sądze żeby poźniej wszystkie tyle jadły, a tak jak dziewczyny piszą u mnie to samo, mówicie o cebuli i porze, mój to dzisiaj zjadał nawet szybko z podlogi skórki te od cebuli jak obieralaam to mi pospadały i też najlepszy przyjaciel tych co akurat jedzą
|
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
To sie Wlasnie rozwiązała moja zagadka
|
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agata tez sama pije z kubeczka, je łyżką i widelcem (przy czym jak je widelcem to co jakiś czas jak nabije, odkłada i bije sobie brawo ).Agatul ma spory brzuch na chudych nóżkach i z chudziutkimi rączkami. ![]() Ale mi wymyślili mam zjazd w nadchodzący weekend
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Wracam do świetlicy i bardzo sie z tego ciesze
![]() [QUOTE=Marina1;37315385 Czy tylko ja idę z tłustymi włosami i niewymalowana w świat, ale z obowiązkowo napełnionym brzuszkiem? ![]() Obstrzygłam Igora maszynką. Boże, wygląda jak mały Budda Marinko jak bym byla taka sliczna jak Ty to tez bym bez makijazu wychodziła(a tak to korektor , puderek , kredka i moge wyjsc )Nigdy jeszcze nie slyszałam takich określeń . U nas sie mowi ze dziecko sie musi opierzyc (po spaniu ):).Cytat:
|
|
|
|
|
#819 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko kupiłam pierre cardin, za stówkę. Może ten droższy na następną rocznicę ślubu mu kupię
. Na razie nie mam kasy (na pierdoły ).
|
|
#820 | |
|
Raczkowanie
|
AgaG ubij mnie zdjęcia nie zrobiłam
ale była to wkońcu beza taka pawlovej z malinami i serduszkami z czekolady, pierwszą moj mąz tak bardzo chcial zatrzymac w domu dla siebie druga za to wyrosła jak nigdy oki! na zlot na pewno zrobie umowa! ![]() a jeszcze apropo butów ecco tzn ogólnie goretexu usłyszałam taką opinie że nie wolno/nie powinno się stosować do nich skarpetek bawełnianych słyszałyście już o tym czy to tylko dla mnie takie zdziwienie i okazało potwierdziły mi z ecco że faktycznie, może w przypadku dziecięcych że troche mniej bo jednak dzieciaczkom sie mniej noga poci mniej przebywają w tych butach ale u dorosych podobno często przez to są reklamacje... bawełna oddaje wilgoć goretex nie przepuszcza i robi się coś na zasadzie kałuży w bucie co często jest mylone z tym ze przemókł ale ja nie wiem czy wogóle są skarpetki dla dzieci nie bawełniane gdzie powinny być syntetyczne czy z domieszką wełniane, śmiałam się że do takich drogich butów z chińszczyzną skarpetkową---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- zagadka powiadasz ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#821 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a próbujemy z lyzka , widelcem i nic!Z kubka pije tylko jak ja trzymam, ale malo, woli bidon ze slomka, jeszcze jak ja pije herbatę to chce ode mnie, jak mu przeleje do innego kubka, nie chce . Cytat:
![]() Ja nie moge cos zabrac sie za ćwiczenie, do lipca chodzilam na areobik, pozniej przerwalam i do teraz nic a nic, nie moge sie zmobilizowac! A wszystko rosnie i obrasta! Cytat:
Super z butkami sie udalo!
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-29 o 22:24 |
|||
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, ale się rozbujałyście z pisaniem.
![]() Myha, wow ale nowina- ogromne gratulacje! (też poczułam dreszczyk, jakby mnie to samej dotyczyło )Agawoo, cudna Amelka i jaka już duża. Adrij, a gdzie zdjęcie tortu? Super Wam się trafiło z tą zniżką, pozazdrościć. ![]() Alibany, ja mam prostownicę GA.MA i jest rewelacyjna Nie niszczy włosów i szybko się nią prostuje. Ja mam dokładnie ten model http://allegro.pl/ga-ma-prostownica-...722575318.html, ale widzę że teraz są też takie bardziej wypasione np. http://allegro.pl/ga-ma-prostownica-...722575270.html . Jeśli zdecyduję się na inną to na pewno zostanę przy tej firmie. Isia, biedny zębaty Ewoludek. ![]() Komuś chciałam pogratulować 13 ząbka, ale komu? Skleroza...Natka, no to ekonomiczny egzemplarz z Domka, skoro tak długo mieści się w ciuszki. Ja mam wrażenie, że Hania wydłuża się w oczach. Muszę ją zmierzyć i zobaczyć ile przybyło od ostatniej "kreski".![]() Żaneta, ale zdolniacha z Emi! U nas z jedzeniem podobnie, Hania dba o moja linię nie pozwalając mi zjeść wszystkiego co mam na talerzu. No i mam wrażenie, że będziesz następna w kolejności z wesołą nowiną.Z racji mojego choróbska nie wychodzimy za dużo na dwór, a Hania zniecierpliwiona przynosi swoje kamasze i mówi "buty!" ![]() Mam wrażenie, że zapomniałam o połowie postów na które chciałam odpisać, ale tak to jest jak się czyta na raty.
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrji bo ja wieczorami z Iphona nadaje (tz okupuje kompa) i widziałam tylko na szybko ze mam jakieś zaproszenie(wyswietlilo mi powiadomienie) ale nie Sprawdzalam co i jak bo najpierw chciałam do Was zajrzeć. I jak tylko przeczytałam Twojego posta od razu wiedziałam o co chodzi
|
|
|
|
#824 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a robiłam teraz porządki i mialam ją już zaszufladkowaną w pudełku "za małe" a chyba przelatamy w niej tą zime![]() Lili Brunetka |
|
|
|
|
#825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Agatki. Domek też sobie sam bije brawoCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#826 |
|
Raczkowanie
|
Marzena no dokładnie ja tez jestem w szoku że wogóle buty się tak szybko zakładają i to zimowe
Prostownice-też polecam Remingtona, dostalam w zeszlym roku od Mikołaja ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- czyli nie ja jedna ale juz potwierdziły mi dwie osoby, tylko dokładnie myślę że u brzdąców to nie ma takiego znaczenia.edit: poczytałam już troche na forach oczywiście nie wytrzymałam i chyba nie ma się czego obawiac, to już dotyczy takich membran wyczynowych i skarpetki trekkingowe, u naszych dzieciaczków to chyba nie takie ekstremalne użytkowanie a i tak wszyscy chwalą ze nie zamieniliby na inne:;] Edytowane przez adrji Czas edycji: 2012-10-29 o 22:56 |
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marzenko, jesteś zadowolona z tego Twojego inhalatora? Adrij, serio bardzo fajnie udało Wam się z tymi butami |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kupiliśmy buciki - właśnie te Ecco za 199, ale jutro mąż chyba pojedzie je oddać Bo wydaje mi się, ze jednak powinny być rozmiar większe. Wzięliśmy 21, bo tylko takie były w tej cenie. Ale one są wg mnie na styk. Inne niestety były w normalnych cenach, czyli 299. Super Was się z tą zniżką udało. No i nie wiem, co zrobię. Oddamy te, ale szkoda mi kasy, żeby wziąć te z nowej kolekcji. Może poszukam jeszcze w necie w innych outletach ![]() A sklep fajny, ale pracujące tam kobiety mają chyba gorzej niż w obozie pracy podziwiam je Ludzi masa (byliśmy koło 19.30), one latają jak w ukropie, noszą, mierzą, dzieciaki krzyczą, ciągną je za włosy itp. A czułaś że pachnie tam gumą do żucia? Mają jakiś specjalny zapach rozpylony ![]() Pokaż jakie wzięliście?
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Adrij, ja też pierwsze słyszę.
Może tyczy się to osób którym ekstremalnie mocno poci się stopa?![]() Natko, ogólne samopoczucie dobre, ale ten kaszel jeszcze męczy. Pewnie gdyby lekarz dobrał odpowiednie lekarstwa szybciej by przeszlo, ale nie chciałam w Poznaniu iść do przychodni, bo musiałabym wziąć ze sobą Hanię. (a w poczekalni wiadomo, zarazki i ryzyko że i ją dopadłoby jakieś paskudztwo ) Po inhalacji lepiej mi się oddycha i kaszel jest wreszcie taki odrywający, więc chyba już niebawem będziemy spacerować. Inhalator polecam z czystym sumieniem, ale wy już przecież macie?
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przedwczoraj mąż chciał się inhalować. Wlaliśmy krople i ten pojemnik gdzie się wlewa krople rozpuścił się Z tego plastiku zaczęła schodzić guma. Nie dało się już z niego inhalować i musimy kupić nowy...Jutro nasza rocznica i co? Pokłóciliśmy się |
|
|
|
|
#832 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
A czemu tak?
Cytat:
Ale janie przepadam za pudrami w kuleczkach. Więc tak - to bardzo luksusowy puder, piękny, pachnący itp. Rozświetla też ładnie, ale czy genialnie? Ja wolę inne pudry. "Normalne" sypkie + rozświetla choćby Inglota. Serio, moim zdaniem on się ładniej spisuje. O pudrach mogłabym długo (szczególnie sypkich), bo mam na ich punkcie fioła Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A potem gardło bolało i bolało.Cytat:
Cytat:
![]() A tak serio, to bardzo współczuję maleńkiej Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ![]() Czym Ci podpadł? ![]() Cytat:
Oni mają zawsze zawyżone rozmiary. Widać po tym, co piszesz, że uwielbiasz tę pracę Cytat:
A jaką Domek ma długość stópki?
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już się przyzwyczaiłam, ale żeby zostawić rozlany na pół łazienki żel pod prysznic -Tak tak H&M ma mocno zawyżoną rozmiarówkę, ale Domin nie tylko w ich "mniejsze" rzeczy wchodzi -Ma dokładnie 12 cm. Przymierz jutro na spokojnie i jedne i drugie
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż żelu na pół łazienki jeszcze nie mieliśmy, ale inne mocno hardcorowe sytuacje owszem Zrób mu dyspensę na ten jeden dzień i dociśnij od pojutrza ![]() 2. A widzisz, Tymek ma ok. 12,7. Spora różnica...
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() włączam światło i zmykam ![]() Cytat:
![]() mnie też, ale generalnie mam coraz bardziej olewczy stosunek do nich.. szkoda zdrowia
|
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Myha jeszcze raz gratki! Telik dzięki, pobolewa troche;/ sama juz nie wiem... gdyby to była blizna to może by mocniej bolało? Marinka na szczęście masz już za sobą... gastroskopia nic przyjemnego, sama miałam kilka razy + sonde.. masakra! Witam się z bólem głowy.... byliśmy wczoraj na zakupach.. tż włożył wielką torbę zakupów do bagażnika i tym samym przyblokował sprężynę od klapy... pod piekarnią chciałam włożyć jeszcze chleb i bułki do piekarnika, przez tą przyblokowaną sprężynę wróciło klape i dostałam prosto w czoło....... Mam pięęęęękny sznit na całe czoło i zaraz zwariuje tak mnie głowa boli............ Prosimy jeszcze o kciuki bo idziemy na szczepienie... na szczęście już ostatnie na najbliższe lata... |
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bidulo, pewnie mocno dostałaś ![]() za szczepienie
|
|
|
|
|
#838 |
|
Wtajemniczenie
|
wrr, poszłam spać o 1.00 a zuza wstała 6.20. choler.na zmiana czasu - a już tak pięknie spała
.
|
|
#839 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a gdzie będziecie chodzić?kurcze te zajęcia dla małych w klubie całkiem fajna sprawa kontakt z dzieciaczkami innymi też pomyslę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moj jakoś nie ogarnia... :/ oczywiście wyrywa mi łyżkę, ale niestety wszystko ląduje na stolikuCytat:
Cytat:
my przez chorobę, mamy opóźnienie w szczepieniach, najbliższe za 2 tyg... 3mam kciuki ![]() nadrobiłam witam się
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-30 o 08:27 |
||||||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta dla Emilie za picie z kubeczka, a sadlo dorzuce swoje jakby ktoras chcialaela myslalam na Jasna lub Krakowska. Musze doczytac kiedy nastepny kurs sie rozpoczyna. Witam z kawa i juz po sniadanku. Jutro zalatany ranek, bo musze zrobic badania do pracy i dostarczyc do biura
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

dla zdolnej Emilie!! Domek też od kilku dni pije sam z kubka i podobnie jak Tobie, szczęka mi opadła

i też najlepszy przyjaciel tych co akurat jedzą

ale była to wkońcu beza taka pawlovej z malinami i serduszkami z czekolady, pierwszą moj mąz tak bardzo chcial zatrzymac w domu dla siebie
oki! na zlot na pewno zrobie umowa!
słyszałyście już o tym czy to tylko dla mnie takie zdziwienie

Zakończone: 2
za szczepienie