Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-29, 21:48   #811
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Zaneta, dla zdolnej Emilie!! Domek też od kilku dni pije sam z kubka i podobnie jak Tobie, szczęka mi opadła

Domek też lubi od wszystkich podjadać, ale z niego takie chucherko jest, choć brzuszek ma jak pigmej
Wiecie, że Dominik nosi jeszcze ocieplane spodnie, które nosił w marcu, są od 6-9 m-cy. Ja mu ubieram ubrania jeszcze na 68-74, 80 maksymalnie
Czapkę mu ubieram z H&M-u od 3-6 m-cy

Iustyna, zdecydowałaś się już na jakis portfel dla męża?
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:53   #812
adrji
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Adrji myslalam dzis o Tobie

Jak tam Moj zieciunio ?

ja też
jak gdzieś zajrzysz to nawet będziesz wiedziala co mam na myśłi
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:54   #813
Natka_
Zakorzenienie

Jacieee, a masz może w domu heviran? A z takich dostępnych bez recepty polecam plastry

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Dzisiaj Szymek probowal nakarmić bulką dzieci z teledysku dziadka lulka
Oooo jak słodko
A dieta resztkowa dobra Przy moim synu nie zjadłabym w takim razie nic
Stary 2012-10-29, 21:55   #814
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Uwaga, próbuję wrzucić zdjęcia ... mam cos na mailu, ale nie wiem, czy nie za duże...
Jaka ona śliczna!Oczka cudne!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 21:59   #815
adrji
Raczkowanie

Dieta resztkowa - super musze zatosować biore się się od listopada

Zaneta moze to taki okres dzieci? bo nie sądze żeby poźniej wszystkie tyle jadły, a tak jak dziewczyny piszą u mnie to samo, mówicie o cebuli i porze, mój to dzisiaj zjadał nawet szybko z podlogi skórki te od cebuli jak obieralaam to mi pospadały i też najlepszy przyjaciel tych co akurat jedzą
Stary 2012-10-29, 22:08   #816
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ja też
jak gdzieś zajrzysz to nawet będziesz wiedziala co mam na myśłi
To sie Wlasnie rozwiązała moja zagadka
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:10   #817
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zaneta, dla zdolnej Emilie!! Domek też od kilku dni pije sam z kubka i podobnie jak Tobie, szczęka mi opadła

Domek też lubi od wszystkich podjadać, ale z niego takie chucherko jest, choć brzuszek ma jak pigmej
Wiecie, że Dominik nosi jeszcze ocieplane spodnie, które nosił w marcu, są od 6-9 m-cy. Ja mu ubieram ubrania jeszcze na 68-74, 80 maksymalnie

Iustyna, zdecydowałaś się już na jakis portfel dla męża?
Coś ty. Bo Domek na zdjęciach to wygląda na dużego chłopca.

Agata tez sama pije z kubeczka, je łyżką i widelcem (przy czym jak je widelcem to co jakiś czas jak nabije, odkłada i bije sobie brawo ).
Agatul ma spory brzuch na chudych nóżkach i z chudziutkimi rączkami.

Ale mi wymyślili mam zjazd w nadchodzący weekend

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:10   #818
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Wracasz do nauczania?
Wracam do świetlicy i bardzo sie z tego ciesze

[QUOTE=Marina1;37315385

Czy tylko ja idę z tłustymi włosami i niewymalowana w świat, ale z obowiązkowo napełnionym brzuszkiem?

Obstrzygłam Igora maszynką. Boże, wygląda jak mały Budda [/QUOTE]

Marinko jak bym byla taka sliczna jak Ty to tez bym bez makijazu wychodziła(a tak to korektor , puderek , kredka i moge wyjsc)

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
o co chodzi z tym pępkiem i żółtkiem?!
Nigdy jeszcze nie slyszałam takich określeń. U nas sie mowi ze dziecko sie musi opierzyc (po spaniu ):).

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
A Ja mam pytanie :

Czy Wasze dzieci też jedzą kiedy widzą, że ktoś je?
Chciałam aby dama miała 5 posiłków na dzień,
ale ona pożera wszystko
Dzisiaj miała naleśniki z serem w żłobku zjadła swój,
potem jeszcze podjadła od dzieci i potem jeszcze Pani jadła swoją kanapkę,
a ta podeszła i zaczęła mówić "am"
Przyjdzie ze żłobka widzi, że Ja jem też chce,
przyjdzie dziadek widzi, że je to też chce.
jak głodna idzie do lodówki i mówi "am"

Cieszę się że je i nie mam z nią problemów,
ale kurde nie wiem czy to jest ok?
Fakt wszędzie jej pełno, jakby mogła siedziałaby
cały dzień na dworze,tańczy, skacze, biega,bawi się.
Basiorek nawet ma...

Normalne ?!
Borysek je najczesciej ode mnie i mojego Tz(smiejemy sie ze jest malym sępikiem), ale tylko to co lubi.
Stary 2012-10-29, 22:13   #819
iustyna1
Wtajemniczenie

Natko kupiłam pierre cardin, za stówkę. Może ten droższy na następną rocznicę ślubu mu kupię . Na razie nie mam kasy (na pierdoły ).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:18   #820
adrji
Raczkowanie

AgaG ubij mnie zdjęcia nie zrobiłam ale była to wkońcu beza taka pawlovej z malinami i serduszkami z czekolady, pierwszą moj mąz tak bardzo chcial zatrzymac w domu dla siebie ze powiedzial ze opadaładruga za to wyrosła jak nigdy oki! na zlot na pewno zrobie umowa!

a jeszcze apropo butów ecco tzn ogólnie goretexu usłyszałam taką opinie że nie wolno/nie powinno się stosować do nich skarpetek bawełnianych słyszałyście już o tym czy to tylko dla mnie takie zdziwienie i okazało potwierdziły mi z ecco że faktycznie, może w przypadku dziecięcych że troche mniej bo jednak dzieciaczkom sie mniej noga poci mniej przebywają w tych butach ale u dorosych podobno często przez to są reklamacje... bawełna oddaje wilgoć goretex nie przepuszcza i robi się coś na zasadzie kałuży w bucie co często jest mylone z tym ze przemókł ale ja nie wiem czy wogóle są skarpetki dla dzieci nie bawełniane gdzie powinny być syntetyczne czy z domieszką wełniane, śmiałam się że do takich drogich butów z chińszczyzną skarpetkową no ale to własnie miałam wam powiedzieć a w ecco nawet nie mieli takich skarpetek dla maluchów specjalnych byly tylko dla doroslych

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
To sie Wlasnie rozwiązała moja zagadka
zagadka powiadasz

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Agata tez sama pije z kubeczka, je łyżką i widelcem (przy czym jak je widelcem to co jakiś czas jak nabije, odkłada i bije sobie brawo ).

Ale mi wymyślili mam zjazd w nadchodzący weekend
Jasiowi mówię że wygląda jak Kubuś puchatek, miś o dużym brzuszku
Stary 2012-10-29, 22:23   #821
DDewik
Raczkowanie

Cytat:

Aaaa i moje dziecko je samo widelcem i łyżeczką
i pije sama z kubka
z tym ostatnim to mnie ostatnio zszokowała,
bo tak to zawsze Ja trzymałam i kontrolowałam,
a ona ostatnio wyrywa sie i sama chce,patrzę co robi a ta sobie trzyma kubek i pije i NIC NIE KAPIE po brodzie

Jak Wy to robicie, ze dzieci jedza same ?Moj nie chce zalapac , pelna obsluga musi byc, a próbujemy z lyzka , widelcem i nic!Z kubka pije tylko jak ja trzymam, ale malo, woli bidon ze slomka, jeszcze jak ja pije herbatę to chce ode mnie, jak mu przeleje do innego kubka, nie chce.

Cytat:
Ania no to prawie jak u mnie Mam męza o 15stej w pt a w nd o 21 wyjeżdża.Czasem jest już w czwartek,ale generalnie cały tydzień sama..

Du.pa mi rośnie a Ja wiecznie głodna.
Kto chce mój basior !?
Oddam w całości !
Ja mam swój, dziękuję
Ja nie moge cos zabrac sie za ćwiczenie, do lipca chodzilam na areobik, pozniej przerwalam i do teraz nic a nic, nie moge sie zmobilizowac!
A wszystko rosnie i obrasta!

Cytat:
na początek Myha GRATULUJE!!! pięknie się czyta

Zrobilam tort, panna młoda tzn świętująca rocznice napisala mi dziś wiadomość na fb że piękna niespodzianka więc się chyba udało
AgaG tak, miał być za kaske, ale że pierwszy na rozruch intersu w promocji

Też byliśmy na zakupach kozaczkowych, powiem wam ze nawet nie brałam pod uwage że kupimy ecco, a zgadałam sie w sobote z koleżanką (tą od tortu stąd promocja już zdecydowana) ze może złatwić mi zniżke, przymierzaliśmy wszystkie zimówki w różnych sklepach i jednak w tych ecco chodziło się Jasiowi zdecydowanie najlepiej, no i jeszcze super dla nas rodziców, wchodzą na nózki jak po maśle myslałam ze ze 30% też nas nawet nie urządzi w zakupie a okazało się wkońcu że zniżka 50% i kupiliśmy za 149

a wiecie co od razu pomyślałam? Brumek od razu sobie pomyśłałam o was że najchętniej zabrałabym was na wspólne zakupy ale szybko rozwiały się moje myśli że mogę kupić tylko jedne, bo tż już tez chciał
ale podobnie jak Dominik mielismy dziś inauguracje sezonu i chociaż tyle że mogę polecić, Jaśko poszedł na piechote "na miasto" i szedł super
a ten sklep co Marzenka pisała jest w BlueCity i polecam Wam na prawde tam zajrzec, są tam te same buciki ecco za 199 i inne firmy tu wymieniane można trafić i poprzymierzać

miałam dziś kiepski dzien, ide po herbatke i jeszcze z wami wypije
kto pisała że ostatnio nie starcza nerwów Lila? Patik? oj mi dzisiaj tez musze się jakoś pozbyć nerwów żeby nie nakrzyczeć
Pokaz ten torcik?
Super z butkami sie udalo!

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-10-29 o 22:24
Stary 2012-10-29, 22:29   #822
marzena_S
Zadomowienie

Hej mamuśki, ale się rozbujałyście z pisaniem.

Myha, wow ale nowina- ogromne gratulacje! (też poczułam dreszczyk, jakby mnie to samej dotyczyło )

Agawoo, cudna Amelka i jaka już duża.

Adrij, a gdzie zdjęcie tortu? Super Wam się trafiło z tą zniżką, pozazdrościć. Ja jestem cały czas w szoku, że zimowe buty można tak szybko założyć.

Alibany, ja mam prostownicę GA.MA i jest rewelacyjna - uwielbiam ją, chociaż właśnie sobie uzmysłowiłam, że ma 7 lat! Nie niszczy włosów i szybko się nią prostuje. Ja mam dokładnie ten model http://allegro.pl/ga-ma-prostownica-...722575318.html, ale widzę że teraz są też takie bardziej wypasione np. http://allegro.pl/ga-ma-prostownica-...722575270.html . Jeśli zdecyduję się na inną to na pewno zostanę przy tej firmie.

Isia, biedny zębaty Ewoludek.

Komuś chciałam pogratulować 13 ząbka, ale komu? Skleroza...

Natka
, no to ekonomiczny egzemplarz z Domka, skoro tak długo mieści się w ciuszki. Ja mam wrażenie, że Hania wydłuża się w oczach. Muszę ją zmierzyć i zobaczyć ile przybyło od ostatniej "kreski".

Żaneta, ale zdolniacha z Emi! U nas z jedzeniem podobnie, Hania dba o moja linię nie pozwalając mi zjeść wszystkiego co mam na talerzu. No i mam wrażenie, że będziesz następna w kolejności z wesołą nowiną.

Z racji mojego choróbska nie wychodzimy za dużo na dwór, a Hania zniecierpliwiona przynosi swoje kamasze i mówi "buty!"- dobrze że nie pyta "pójdziemy na spacer?" bo miałabym jeszcze większe wyrzuty sumienia. Dzisiaj kazała je sobie założyć i zadowolona paradowała po domu.

Mam wrażenie, że zapomniałam o połowie postów na które chciałam odpisać, ale tak to jest jak się czyta na raty.
Stary 2012-10-29, 22:29   #823
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Adrji bo ja wieczorami z Iphona nadaje (tz okupuje kompa) i widziałam tylko na szybko ze mam jakieś zaproszenie(wyswietlilo mi powiadomienie) ale nie Sprawdzalam co i jak bo najpierw chciałam do Was zajrzeć. I jak tylko przeczytałam Twojego posta od razu wiedziałam o co chodzi
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 22:33   #824
adrji
Raczkowanie

Cytat:
No to piątka, my też a robiłam teraz porządki i mialam ją już zaszufladkowaną w pudełku "za małe" a chyba przelatamy w niej tą zime

Lili Brunetka
Stary 2012-10-29, 22:36   #825
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

dla Agatki. Domek też sobie sam bije brawo

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko kupiłam pierre cardin, za stówkę. Może ten droższy na następną rocznicę ślubu mu kupię . Na razie nie mam kasy (na pierdoły ).
I tak uważam, że bardzo fajny prezent!

Cytat:
a jeszcze apropo butów ecco tzn ogólnie goretexu usłyszałam taką opinie że nie wolno/nie powinno się stosować do nich skarpetek bawełnianych słyszałyście już o tym czy to tylko dla mnie takie zdziwienie i okazało potwierdziły mi z ecco że faktycznie, może w przypadku dziecięcych że troche mniej bo jednak dzieciaczkom sie mniej noga poci mniej przebywają w tych butach ale u dorosych podobno często przez to są reklamacje... bawełna oddaje wilgoć goretex nie przepuszcza i robi się coś na zasadzie kałuży w bucie co często jest mylone z tym ze przemókł ale ja nie wiem czy wogóle są skarpetki dla dzieci nie bawełniane gdzie powinny być syntetyczne czy z domieszką wełniane, śmiałam się że do takich drogich butów z chińszczyzną skarpetkową no ale to własnie miałam wam powiedzieć a w ecco nawet nie mieli takich skarpetek dla maluchów specjalnych byly tylko dla doroslych
Pierwszy raz o takim czymś słyszę
Stary 2012-10-29, 22:39   #826
adrji
Raczkowanie

Marzena no dokładnie ja tez jestem w szoku że wogóle buty się tak szybko zakładają i to zimowe

Prostownice-też polecam Remingtona, dostalam w zeszlym roku od Mikołaja

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Pierwszy raz o takim czymś słyszę
czyli nie ja jedna ale juz potwierdziły mi dwie osoby, tylko dokładnie myślę że u brzdąców to nie ma takiego znaczenia.
edit: poczytałam już troche na forach oczywiście nie wytrzymałam i chyba nie ma się czego obawiac, to już dotyczy takich membran wyczynowych i skarpetki trekkingowe, u naszych dzieciaczków to chyba nie takie ekstremalne użytkowanie a i tak wszyscy chwalą ze nie zamieniliby na inne:;]

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-10-29 o 22:56
Stary 2012-10-29, 22:42   #827
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Z racji mojego choróbska nie wychodzimy za dużo na dwór, a Hania zniecierpliwiona przynosi swoje kamasze i mówi "buty!"- dobrze że nie pyta "pójdziemy na spacer?" bo miałabym jeszcze większe wyrzuty sumienia. Dzisiaj kazała je sobie założyć i zadowolona paradowała po domu.
A jak się czujesz? Jest coś lepiej? Kuruj się kuruj Hania poczeka
Marzenko, jesteś zadowolona z tego Twojego inhalatora?

Adrij, serio bardzo fajnie udało Wam się z tymi butami
Stary 2012-10-29, 22:56   #828
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Też byliśmy na zakupach kozaczkowych, powiem wam ze nawet nie brałam pod uwage że kupimy ecco, a zgadałam sie w sobote z koleżanką (tą od tortu stąd promocja już zdecydowana) ze może złatwić mi zniżke, przymierzaliśmy wszystkie zimówki w różnych sklepach i jednak w tych ecco chodziło się Jasiowi zdecydowanie najlepiej, no i jeszcze super dla nas rodziców, wchodzą na nózki jak po maśle myslałam ze ze 30% też nas nawet nie urządzi w zakupie a okazało się wkońcu że zniżka 50% i kupiliśmy za 149

a wiecie co od razu pomyślałam? Brumek od razu sobie pomyśłałam o was że najchętniej zabrałabym was na wspólne zakupy ale szybko rozwiały się moje myśli że mogę kupić tylko jedne, bo tż już tez chciał
ale podobnie jak Dominik mielismy dziś inauguracje sezonu i chociaż tyle że mogę polecić, Jaśko poszedł na piechote "na miasto" i szedł super
a ten sklep co Marzenka pisała jest w BlueCity i polecam Wam na prawde tam zajrzec, są tam te same buciki ecco za 199 i inne firmy tu wymieniane można trafić i poprzymierzać
Adrji, aż się wzruszyłam Jesteś cudowna Wiesz co, my tam dzis byliśmy, w tym sklepie w Blue City I kupiliśmy buciki - właśnie te Ecco za 199, ale jutro mąż chyba pojedzie je oddać Bo wydaje mi się, ze jednak powinny być rozmiar większe. Wzięliśmy 21, bo tylko takie były w tej cenie. Ale one są wg mnie na styk. Inne niestety były w normalnych cenach, czyli 299. Super Was się z tą zniżką udało. No i nie wiem, co zrobię. Oddamy te, ale szkoda mi kasy, żeby wziąć te z nowej kolekcji. Może poszukam jeszcze w necie w innych outletach
A sklep fajny, ale pracujące tam kobiety mają chyba gorzej niż w obozie pracy podziwiam je Ludzi masa (byliśmy koło 19.30), one latają jak w ukropie, noszą, mierzą, dzieciaki krzyczą, ciągną je za włosy itp.
A czułaś że pachnie tam gumą do żucia? Mają jakiś specjalny zapach rozpylony

Pokaż jakie wzięliście?
Stary 2012-10-29, 23:01   #829
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Adrji, aż się wzruszyłam Jesteś cudowna Wiesz co, my tam dzis byliśmy, w tym sklepie w Blue City I kupiliśmy buciki - właśnie te Ecco za 199, ale jutro mąż chyba pojedzie je oddać Bo wydaje mi się, ze jednak powinny być rozmiar większe. Wzięliśmy 21, bo tylko takie były w tej cenie. Ale one są wg mnie na styk. Inne niestety były w normalnych cenach, czyli 299. Super Was się z tą zniżką udało. No i nie wiem, co zrobię. Oddamy te, ale szkoda mi kasy, żeby wziąć te z nowej kolekcji. Może poszukam jeszcze w necie w innych outletach
A sklep fajny, ale pracujące tam kobiety mają chyba gorzej niż w obozie pracy podziwiam je Ludzi masa (byliśmy koło 19.30), one latają jak w ukropie, noszą, mierzą, dzieciaki krzyczą, ciągną je za włosy itp.
A czułaś że pachnie tam gumą do żucia? Mają jakiś specjalny zapach rozpylony

Pokaż jakie wzięliście?
Brumku, przymierz te większe Tymkowi i puść go żeby się przeszedł. Ja kupiłam 21, wydawały mi się tak jak Tobie na styk, wymieniłam na 22 i z powrotem na 21. W tych 22 Domek potykał się i gorzej mu się chodziło. W tych 21 spokojnie wsadzę palec jeszcze.
Stary 2012-10-29, 23:06   #830
marzena_S
Zadomowienie

Adrij, ja też pierwsze słyszę. Może tyczy się to osób którym ekstremalnie mocno poci się stopa? Jeśli rzeczywiście Hani będzie się pociła to może zastanowię się nad innymi skarpetami, na razie pozostaję przy bawełnianych.

Natko
, ogólne samopoczucie dobre, ale ten kaszel jeszcze męczy. Pewnie gdyby lekarz dobrał odpowiednie lekarstwa szybciej by przeszlo, ale nie chciałam w Poznaniu iść do przychodni, bo musiałabym wziąć ze sobą Hanię. (a w poczekalni wiadomo, zarazki i ryzyko że i ją dopadłoby jakieś paskudztwo) Po inhalacji lepiej mi się oddycha i kaszel jest wreszcie taki odrywający, więc chyba już niebawem będziemy spacerować. Inhalator polecam z czystym sumieniem, ale wy już przecież macie?
Stary 2012-10-29, 23:12   #831
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Natko
, ogólne samopoczucie dobre, ale ten kaszel jeszcze męczy. Pewnie gdyby lekarz dobrał odpowiednie lekarstwa szybciej by przeszlo, ale nie chciałam w Poznaniu iść do przychodni, bo musiałabym wziąć ze sobą Hanię. (a w poczekalni wiadomo, zarazki i ryzyko że i ją dopadłoby jakieś paskudztwo) Po inhalacji lepiej mi się oddycha i kaszel jest wreszcie taki odrywający, więc chyba już niebawem będziemy spacerować. Inhalator polecam z czystym sumieniem, ale wy już przecież macie?
Mam nadzieję, że szybciutko przejdzie
Przedwczoraj mąż chciał się inhalować. Wlaliśmy krople i ten pojemnik gdzie się wlewa krople rozpuścił się Z tego plastiku zaczęła schodzić guma. Nie dało się już z niego inhalować i musimy kupić nowy...

Jutro nasza rocznica i co? Pokłóciliśmy się
Stary 2012-10-29, 23:24   #832
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nie mamy możliwości wyjechać razem
Ja jakbym wyjeżdżała to na czarno
A czemu tak?

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
uzbierałam z trzech kampanii avonu pewną sumkę i chciałabym teraz to przeznaczyć na jakiś konkretny extra kosmetyk..zastanawiam się nad kulkami "meteorki". Miała/ ma je któraś z Was? Naprawdę są takie rewelacyjne?
Miałam meteory. I cudne to jest, fakt Ale ja
nie przepadam za pudrami w kuleczkach. Więc tak - to bardzo luksusowy puder, piękny, pachnący itp. Rozświetla też ładnie, ale czy genialnie? Ja wolę inne pudry. "Normalne" sypkie + rozświetla choćby Inglota. Serio, moim zdaniem on się ładniej spisuje.
O pudrach mogłabym długo (szczególnie sypkich), bo mam na ich punkcie fioła

Cytat:
Tylko godzinkę tarzał się w śniegu,więc za dużo powiedzieć nie mogę, ale bardzo ładnie w nich chodził, nóżka była cieplutka ( a miał założone tylko rajstopy, bez skarpet) i nic a nic nie przemokły.
Fajnie, że cieplutka i że mu wygodnie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
u mnie x 2

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
jestem.
Ledwo zipię po gastro.
Ja już chyba wolę rodzić dzieci...
Ale ok- chociaż i tak mam leki, ale nie mam wrzodów ani kamieni.
Reflux.
Padam dziewczyny, jeszcze szłam na piechotę i moje podróby emu z biedry przemokły i jak wróciłam to mogłam z nich wodę wylać. U nas biało, śnieżyca.
Marinko :galsiu: Domyślam się, jak się czujesz. Mój mąż to miał 2-3 lata temu. Wymęczył sie okrutnie. Nie mógł tego połknąć, kilka razy próbowali, słyszałam zza drzwi jak charczał i się dusił A potem gardło bolało i bolało.

Cytat:
A, dostałam ten lek co ma mąż Brumka. Brumku ile on kosztuje, bo jeszcze nie byłam w aptece.
Nie pamiętam, ale ok. 35-40 zł za największe opakowanie - 90 tabletek. My takie zawsze mamy. Starcza na 3 miesiące. Tylko wiesz, to trzeba brać stale, już na zawsze właściwie. Pierwsza lekarka nie powiedziała tego mężowi, on zjadł 2 opakowania, było lepiej i przestał brać. A to nie jest tak, że Cię to wyleczy. Tylko na bieżąco łagodzi objawy. Więc szybko dolegliwości wróciły. Dopiero potem nam powiedzieli, ze to się przyjmuje stale.

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Zebowego ataku ciag dalszy...gorna 4 sie juz przebila a teraz ida jednoczesnie dwie dolne czworki i druga górna-czyli 3 czwórki!!!!!!!!!!!11Pół dnia przeplakane a drugie pół na ibumie i tuleniu
Ewoludek postanowił się chyba ze wszystkimi uporać raz dwa i mieć raz na zawsze spokój z ząbkowaniem
A tak serio, to bardzo współczuję maleńkiej Ale też oczywiście gratuluję!

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Jestem...jest dzidzia. 7 tydzień z hakiem jest bijace serduszko. Znó doznałam szoku. test ciazowy sie zmaterializował...
dzisiaj Martyna z tej okazji miała pierwszy dzień samodzielnego zasypiania. Trwało to 30 minut
Ale wieści Aż się łezka w oku kręci? A jak TŻ?

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Aha, mamy 13 ząbka! Wyszła nam górna trójka. Jeszcze tylko 3 trójki no i potem piatki.

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Jutro nasza rocznica i co? Pokłóciliśmy się

Czym Ci podpadł?

Cytat:
Ale H&M to inna bajka Oni mają zawsze zawyżone rozmiary.

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Wracam do świetlicy i bardzo sie z tego ciesze
Widać po tym, co piszesz, że uwielbiasz tę pracę Na pełny etat wracasz?

Cytat:
Brumku, przymierz te większe Tymkowi i puść go żeby się przeszedł. Ja kupiłam 21, wydawały mi się tak jak Tobie na styk, wymieniłam na 22 i z powrotem na 21. W tych 22 Domek potykał się i gorzej mu się chodziło. W tych 21 spokojnie wsadzę palec jeszcze.
U nas nie da się palca wsadzić Chyba... Jutro jeszcze raz przymierzymy.
A jaką Domek ma długość stópki?
Stary 2012-10-29, 23:59   #833
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:

Czym Ci podpadł?

Ale H&M to inna bajka Oni mają zawsze zawyżone rozmiary.

U nas nie da się palca wsadzić Chyba... Jutro jeszcze raz przymierzymy.
A jaką Domek ma długość stópki?
-Za to jego bałaganiarstwo Już się przyzwyczaiłam, ale żeby zostawić rozlany na pół łazienki żel pod prysznic A gdyby tak Dominik się poślizgnął i walnął głową o kafelki
-Tak tak H&M ma mocno zawyżoną rozmiarówkę, ale Domin nie tylko w ich "mniejsze" rzeczy wchodzi
-Ma dokładnie 12 cm. Przymierz jutro na spokojnie i jedne i drugie
Stary 2012-10-30, 00:30   #834
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1.Za to jego bałaganiarstwo Już się przyzwyczaiłam, ale żeby zostawić rozlany na pół łazienki żel pod prysznic A gdyby tak Dominik się poślizgnął i walnął głową o kafelki
2.Ma dokładnie 12 cm. Przymierz jutro na spokojnie i jedne i drugie
1.Skąd ja to znam Chociaż żelu na pół łazienki jeszcze nie mieliśmy, ale inne mocno hardcorowe sytuacje owszem Zrób mu dyspensę na ten jeden dzień i dociśnij od pojutrza
2. A widzisz, Tymek ma ok. 12,7. Spora różnica...
Stary 2012-10-30, 07:06   #835
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry
włączam światło i zmykam

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
polecam diete resztkowa. Ja schudlam dzieki niej sporo. Polega ona na tym, ze zjadam to, co mi zostawi moj syn :P
dobre
Cytat:
Aaniu, tej Twój szwagierek działa mi na nerwy
mnie też, ale generalnie mam coraz bardziej olewczy stosunek do nich.. szkoda zdrowia

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 07:08   #836
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry

Myha jeszcze raz gratki!

Telik dzięki, pobolewa troche;/ sama juz nie wiem... gdyby to była blizna to może by mocniej bolało?

Marinka na szczęście masz już za sobą... gastroskopia nic przyjemnego, sama miałam kilka razy + sonde.. masakra!

Witam się z bólem głowy.... byliśmy wczoraj na zakupach.. tż włożył wielką torbę zakupów do bagażnika i tym samym przyblokował sprężynę od klapy... pod piekarnią chciałam włożyć jeszcze chleb i bułki do piekarnika, przez tą przyblokowaną sprężynę wróciło klape i dostałam prosto w czoło....... Mam pięęęęękny sznit na całe czoło i zaraz zwariuje tak mnie głowa boli............

Prosimy jeszcze o kciuki bo idziemy na szczepienie... na szczęście już ostatnie na najbliższe lata...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 07:28   #837
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witam się z bólem głowy.... byliśmy wczoraj na zakupach.. tż włożył wielką torbę zakupów do bagażnika i tym samym przyblokował sprężynę od klapy... pod piekarnią chciałam włożyć jeszcze chleb i bułki do piekarnika, przez tą przyblokowaną sprężynę wróciło klape i dostałam prosto w czoło....... Mam pięęęęękny sznit na całe czoło i zaraz zwariuje tak mnie głowa boli............

Prosimy jeszcze o kciuki bo idziemy na szczepienie... na szczęście już ostatnie na najbliższe lata...
Jak zaczęłam czytać to pomyślałam, że coś mężowi się stało znowu
Bidulo, pewnie mocno dostałaś

za szczepienie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:00   #838
iustyna1
Wtajemniczenie

wrr, poszłam spać o 1.00 a zuza wstała 6.20. choler.na zmiana czasu - a już tak pięknie spała .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:20   #839
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
stronczku no wlasnie poza basenem nikt nic nie wymysli, a zajecia na basenie zaczely sie we wrzesniu i musze czekac na kolejny kurs. ehh ale ja nie wiem po kim to dziecko taki diabel, jak sie urodzila aniolek, jadla, spala i robila w pieluche i jakby jej nie bylo, odkad zaczela raczkowac to ................ nie nadazam za nia.
basen polecam a gdzie będziecie chodzić?

kurcze te zajęcia dla małych w klubie całkiem fajna sprawa kontakt z dzieciaczkami innymi też pomyslę

Cytat:
A Ja mam pytanie :

Czy Wasze dzieci też jedzą kiedy widzą, że ktoś je?
Chciałam aby dama miała 5 posiłków na dzień,
ale ona pożera wszystko
Dzisiaj miała naleśniki z serem w żłobku zjadła swój,
potem jeszcze podjadła od dzieci i potem jeszcze Pani jadła swoją kanapkę,
a ta podeszła i zaczęła mówić "am"
Przyjdzie ze żłobka widzi, że Ja jem też chce,
przyjdzie dziadek widzi, że je to też chce.
jak głodna idzie do lodówki i mówi "am"

Cieszę się że je i nie mam z nią problemów,
ale kurde nie wiem czy to jest ok?
Fakt wszędzie jej pełno, jakby mogła siedziałaby
cały dzień na dworze,tańczy, skacze, biega,bawi się.
Basiorek nawet ma...

Normalne ?!
całkiem normalne

Cytat:
jestem.
Ledwo zipię po gastro.
Ja już chyba wolę rodzić dzieci...
Ale ok- chociaż i tak mam leki, ale nie mam wrzodów ani kamieni.
Reflux.
Padam dziewczyny, jeszcze szłam na piechotę i moje podróby emu z biedry przemokły i jak wróciłam to mogłam z nich wodę wylać. U nas biało, śnieżyca.

Jutro będą foty obiecuję.
Muszę się otrząsnąć póki co po tej RZEZNI
biedna

Cytat:

Aaaa i moje dziecko je samo widelcem i łyżeczką
i pije sama z kubka
z tym ostatnim to mnie ostatnio zszokowała,
bo tak to zawsze Ja trzymałam i kontrolowałam,
a ona ostatnio wyrywa sie i sama chce,patrzę co robi a ta sobie trzyma kubek i pije i NIC NIE KAPIE po brodzie
wow moj jakoś nie ogarnia... :/ oczywiście wyrywa mi łyżkę, ale niestety wszystko ląduje na stoliku

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Jestem...jest dzidzia. 7 tydzień z hakiem jest bijace serduszko. Znó doznałam szoku. test ciazowy sie zmaterializował...
dzisiaj Martyna z tej okazji miała pierwszy dzień samodzielnego zasypiania. Trwało to 30 minut
kochana ogromne gratulacje raz jeszcze!!!

Cytat:
Dzień dobry

uuuuu biedna.... trzymam kciuki

my przez chorobę, mamy opóźnienie w szczepieniach, najbliższe za 2 tyg... 3mam kciuki

nadrobiłam
witam się

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-30 o 08:27
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:27   #840
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dzień dobry

Myha jeszcze raz gratki!

Telik dzięki, pobolewa troche;/ sama juz nie wiem... gdyby to była blizna to może by mocniej bolało?

Marinka na szczęście masz już za sobą... gastroskopia nic przyjemnego, sama miałam kilka razy + sonde.. masakra!

o jaaaaaaaaaaa musialo bolec mega Trzymaj sie o i oby przeszlo
zaneta dla Emilie za picie z kubeczka, a sadlo dorzuce swoje jakby ktoras chciala
ela myslalam na Jasna lub Krakowska. Musze doczytac kiedy nastepny kurs sie rozpoczyna.

Witam
z kawa i juz po sniadanku. Jutro zalatany ranek, bo musze zrobic badania do pracy i dostarczyc do biura

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości