|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Hej,
Dzięki dziewczyna za opinie dotyczace kombinezonów. U nas zimno więc jutro ubiorę Sare w kombinezon i na spacer zobaczę czy wygodnie jej. Teraz z 3 dni nie wychodziąlm bo Maal miała katar i gorączke ale juz jest lepiej to na spacerek jutro wyjde. Wczoraj miałam małą kolizje. U nas na wsi ![]() ![]() A ogolnie u nas w nocy ciążko było mała od 12-3 budziął sie chyba z cztery razy. No i rano pobudka o 6:/ Dzis zrobiłam jej marchewke z ziemniaczkiem to zjadła kolo 60ml. Też musze jakieś ciasto zrobić bo za mna chodzi mam ochote na jakieś z bitą śmietaną. Ostatnio robiłam 3 bita strasznie slodki ale pyszny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pola_m, zrób bo pyszne ![]() Skladniki: Ciasto: 115g miekkiego masla 3/4 szklanki cukru 2 jajka 2 szklanki maki tortowej 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 lyzeczka sody 1/2 lyzeczki soli 1 szklanka smietany 1/3 szklanki mleka Posypka: 1/3 szklanki cukru 3-4 lyzeczki cynamonu 1/2 szklanki drobniutko posiekanych orzechow wloskich Utrzec maslo z jajkami i cukrem na puszysta mase. Zmieszac razem suche skladniki: make, proszek, sode i sol. Dodawac suche na przemian ze smietana do masla z cukrem i jajkami (po lyzce) Foremke 20x30cm wysmarowac maslem, posypac maka (lub wyłożyć papierem do pieczenia). Na dno wylozyc polowe ciasta, na to wylozyc wiecej niz polowe posypki, na to druga warswe ciasta i znowu na wierzch posypka. Piec ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni. Ja pieke w termoobiegu.
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U Maksia niestety dziś gorzej, kaszle strasznie. Zamówiłam wizytę pediatry i niestety dobrze mi się wydawało. Pierwszy antybiotyk nie pomógł i rozniosło mu się z kawałka jednego oskrzela na całe obydwa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Jak ja Wam wszystkim zazdroszczę basenu. ![]() Albumy do wklejania kupuję na allegro. ![]() Cytat:
Tak czytam na bieżąco i nie pozaznaczałam. Nie pamiętam co komu miałam napisać. ![]() Ktoś pytał o ciągnięcie stanika. Tak, Hania intensywnie mnie ciągnie. Albo za stanik albo za bluzkę. Odpuściłam sobie wszelkie wisiorki co by jej nie kusiło. ![]() Widzę że pieczenie ruszyło. Ja mam przesyt po tych wszystkich październikowych imprezach. Nawet dziś obiadu nie gotowałam. ![]()
![]() |
#4896 |
Zadomowienie
|
Sory że tu wklejam, ale normalnie nikt mi nie doradzi;/ pliz pomóżcie mi podjąć decyzję... na samym dole w linku .
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post37319560 |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 | |||||
Zadomowienie
|
W końcu wyszliśmy, ale zadowolona jestem bardzo. Borys chyba też. Przebieżyłam kawał drogi marszem interwałowym i jestem mile wykończona, Borys zaś wyspany!
Cytat:
![]() nam lekarka kazała ćwiczyć przed snem, ale u nas to pewnie związane z napięciem. Te ćwiczenia są rozluźniające i mają go wyciszyć właśnie (jakkolwiek by to nie wyglądało podczas ćwiczeń, PODOBNO działają dobrze jeśli wykonuje je się przed snem) - ale to u nas tak jest. My dlatego mamy to robic 4 razy dziennie, rano, w południe, po południu i przed snem. Dziś rozmawialam z moją pediatrą na ten temat, ona mi w ogóle powiedziała, żeby nie dać się wygonić z tego ośrodka zbyt wcześnie. Jej wnuczka ćwiczyła do 6mca i ta lekarka twierdzi , że stanowczo za krótko. Miała asymetrię. Twierdzi również, że gdyby ćwiczyła dłużej nie miałabym problemów z kręgosłupem potem, a tak to do tej pory się bujają. Jej wnuczek ćwiczył dłużej i jest o niebo lepiej ponoć. I jeszcze na wychodne krzykneła do mnie ponownie : "Nie dajcie się wygonić, pamiętaj! ![]() Cytat:
taaaa.. ja poklikam co się da , a potem jak zwykle coś zepsuje, i mąż będzie wrzeszczał : "Znowu klikałaś w co popadnie ?? a nie łaska było najpierw poczytać ? " ![]() ![]() ![]() ![]() rozumiem, że mam się zalogować nickiem wizażowym (tj . loginem) ? Cytat:
my odciągamy lekko i nie do końca. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4898 |
Wtajemniczenie
|
Millena - w Dentinoxie jest lidokaina - środek znieczulający, więc to naprawdę nie jest placebo
![]() QUOTE=Gaabbi;37300847] Tylko to nie jest takie proste. Konie wyczuwają, że ja się ich boję i nie za dobrze na mnie reagują. Ja widzę milion symptomów, że zaraz stanie się coś złego. Może przesadzam, nie wiem. Za każdym razem, jak mam możliwość, to staram się podejść do "zwierza", ale nigdy jeszcze to nie skończyło się jakimś bliższym kontaktem ![]() ![]() [/QUOTE] No to prawda, jak koń czuje niepewność jeźdźca, to będzie robił z co będzie chciał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kism - trzymam kciuki za Twojego malucha i wszystkie nasze chore szkraby!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-10-29 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Debilizm i "rady" niektórych lekarzy powalają ![]() A linomagiem nie można smarować w zimę? Nie ochroni? Sailor nie rób prostej grzywki, jakoś cię w niej nie widzę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zadomowienie
|
No właśnie mam dylemat, w prostej wyglądałam tak,
58c3aad8d5.jpg Chce zmienic, bo włosy tak strasznie mi wypadają, że chyba będę łysa;/ wczoraj rano naczesałam cały spód wanny około 5 cm włosów a potem wieczorem myłam głowę i drugie tyle zebrałam byłam cała zalepiona włosami, jakiś koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 | |||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() A moja też urządza sobie takie zabawy. No przecież wszystko jest taaakie ciekawe, więc trzeba się rozglądać, ale stołówkę trzymać w zasięgu ![]() Cytat:
![]() No tak, dni nie są takie same, więc czasami ciężko ściągać tyle razy ile się chce. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja rok temu wpadłam w poślizg przed skrzyżowaniem i uderzyłam w faceta przede mną. Trochę mu się wbiłam w zderzak, ale tak naprawdę, to więcej szkody wyrządziłam sobie. Zażądał 100 zł na naprawę i się zgodziłam, bo i tak była moja wina, nie chciałam policji, a on jeszcze z dosyć małym dzieckiem jechał, które to się wystraszyło tego uderzenia. Wiem, że mnie naciągnął, bo tyle ta szkoda nie była 'warta', no ale trudno. Tak, jak w Twoim przypadku - po co komu jeszcze mandat i punkty. Cytat:
![]() Ja niestety też zaczęłam dzisiaj się sypać. Złapał mnie katar, ból głowy i gardła. Wiecie czy można podczas karmienia stosować te szeroko reklamowane specyfiki przeciwko grypie? Typu gripex, nurofen antigrip, etc.? Coś mi się obiło o uszy, że ibuprofen (który jest również w nurofenie) to tak niebardzo, więc póki co biorę apap, ale on zawsze był dla mnie za słaby... A i macie może jakieś sprawdzone sposoby na bolące gardło? Nie mogę przez to śpiewać/nucić córce, a ona to przecież uwielbia ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zadomowienie
|
ech, mąż mi nie ułatwia, powiedział, że teraz mi jest ładniej, niż jak miałam grzywkę... no i zgłupiałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zadomowienie
|
Miałam na ukos, trochę podobna, ale jednak inna
![]() b5788eacd5.jpg http://photos.nasza-klasa.pl/1064279...74ba0475c.jpeg
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2012-10-29 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tylko wytłumacz, bo nie zaczaiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sailor, zgadzam się z onething, grzywka raczej na bok ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- a, tak się ucieszyłam, że Antek się tak pięknie dostosował do zmiany czasu... Uśpiłam go na popołudniową drzemkę (nie za bardzo chciał zasnąć -w końcu zasnął po 17) i coś się nie budzi ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też lubię imbir, zwłaszcza dlatego, że rozgrzewa, ja jestem strasznym zmarźlakiem...;/ Właśnie szłam do ogrodu i po drodze się wyrypałam, oczywiście M kazał zanieść mi mięso(resztki) do kur a że ciemno i zimno to postanowiłam zrobić to jak najszybciej, no i poszłam pewnie mój upadek miał coś wspólnego z dziurą w chodniku, choć nie jestem pewna;/ ucierpiało moje ramię i ręka, a od wstrząsu boli mnie głowa;/ nawet nie mam komu się pożalić bo on polazł sobie na siłownie... no chyba, że córce ale ona jeszcze nie za bardzo jest w temacie... ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4907 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A do nas się jakieś dziadostwo przyplątało ;/ Filip po wczorajszym wieczornym karmieniu zaczął mi wymiotować. Chlusnęło 3 razy jak z wiadra! Boshhe ile ja się strachu najadłam, prawie nie spałam, bo bałam się, że się zachłyśnie. Dzisiaj byliśmy u lekarza i to podobno nic poważnego. Nie było gorączki i ostatni raz wymiotował około 10 rano, mamy podawać probiotyki i obserwować. Na szczęscie teraz chętnie zjadł i już śpi, chociaż wierci się. Obawiam się, że zaraził się ode mnie, bo od wczorajszego ranka czuję się "niewyraźnie". Coś jeszcze miałam pisać, ale zapomniałam. Chyba zaraz się położę spać...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4910 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czytam w trakcie odciągania ![]() Fajne dźwięki generuje Twoja mała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4911 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pokażę jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już nie mam pomysłu dlaczego tak jest. Cytat:
Muszą nam wypaść te włosy, które powinny w czasie ciąży. Cytat:
Ale zima, wracałam dziś od mamy na letnich oponach i miałam trochę stracha. Maks ma humory, nic mu nie pasuje. Nie zabawi się sam niczym, jak go położe to przekręca się na brzuch, a że nie podpiera się rękami to zaraz płacze bo nie wie co robić. W bujaczku nie, na macie nie, na rękach najlepiej ale trzeba łazić bo on chce wszystko dotknąć. Zazdroszczę Wam, jak czytam że macie czas na gotowanie i pieczenie. W środę idziemy na szczepienie ![]()
![]() |
#4912 | |
Wtajemniczenie
|
Czytam teraz "Cisza pod sercem" Moniki Orłowskiej - polecam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
![]() U nas jest identycznie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zadomowienie
|
Mi pediatra kazała dawać skórke z chleba chodzi o gluten,w życiu bym 5 mies dziecku Nie dała nawet Nie ma ząbkòw masakra z tymi lekarzami,chyba zmienie pediatre.
#4915 |
Zakorzenienie
|
benka99, Maksiu nadal nie podpiera się rączkami jak leży na brzuchu?
![]() |
#4916 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w ogóle nie opuszczam do siebie myśli, że trzeba by zastosować jakąś bardziej inwazyjną metodę, żeby rozkleić Hani wargi ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Zadomowienie
|
Mamy poratujcie! Czy Wasze dzieciaczki miały jakieś problemy po wprowadzeniu glutenu do diety? Moja mała dzisiaj strasznie płakała przy robieniu kupki i zaczęłam się zastanawiać czy nie gluten jest właśnie winowajcą. Co prawda wszędzie piszą, że reakcja alergiczna jest przede wszystkim skórna u takich maluchów, ale lepiej być przezornym :/
![]() |
#4918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia n aszczepieniu ! _agata upiekłam dziś to ciasto cynamonowe, go mi narobiłaś smaka. ono takie suche jest? czy mnie takie wyszło ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- aha... i nie podałaś co zrobić z mlekiem ![]() a mogłabyś walnąć fotę Twojego ciasta? bo chyba jednak mi nie wyszło.... jakieś takie niskie :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i zapomniałam dopisać wczoraj: Kism- życzę zdrówka dla Maluchów! Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2012-10-30 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.