|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też unikam tematu cierpliwości do dziecka... Coraz częściej puszczają mi nerwy. Do tego dochodzą obowiązki domowe z którymi się sama nie wyrabiam, a nie ma kto mi pomóc.
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
nadrabiam od 9 strony
![]() krótko co i nas dzis artur ma haloween przebiera sie za kosciotrupa ![]() kinga goraczkuje nadal. nie wiemy dlaczego. bede dzis lapac mocz, krew zbadana. ja sie od razu tez dalam pokuć: borelioza (bo mialam w wakacje rumien), tsh (tak w razie czego) i toxoplazmoza (bo nigdy nie robilam )
|
|
|
|
#873 | |
|
Wtajemniczenie
|
....
Cytat:
tylko mój się ich boi na razie....
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Daj mu do zabawy, ja tak zawsze zaczynam, wczoraj otworzył szafkę, wyjął buciki, przyniósł i pokazywał na nóżki - co zanczyło - załóżcie i chciał chodzić po domu.
A i podzielę sie moimi spostrzeżeniami co do spania - mój zaczął lepiej spać odkąd jest chłodniej w pokoju, teraz wieczorem mamy ok 19-20 stop., do rana spada do 18 stop. i już się nie wierci, kręci, itp. Najwyraźniej wcześniej go przegrzewałam. |
|
|
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i co podejrzewasz - zabki czy cos innego? Cytat:
|
|
#876 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Dziubeczku Agawoo super ze wracasz do domku, wczoraj miałam pisać Amelka Co do butkow, tez Musze sie rozejrzeć za kozakami dla mojej panienki. Mamy buty z Clarks, koleżanki córka przechodziła w takich samych cała zeszła zimę ale wydaje mi sie ze nie są za ciepłe. Moja dama szybko w nóżki marznie. Typowych sniegowcow raczej potrzebować nie będziemy, bo tu duzo go raczej nie bedzie. Eveewe super kaska sie Wam trafiła. Chociaz tyle rekompensaty za chorobę i pobyt w szpitalu. A mi znów choroba zaatakowała ręce. Bolą, pieka, swedza. Tragedia Justyna a jak Twoje lapki ? |
|
|
|
#877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bardzo fajne i Szymon w nich bardzo dobrze chodzi.Rozglądałaś się już może za kombinezonem dla Wiki? Ja nie mam jeszcze dla Szymona i nigdzie nie widziałam fajnego i ciepłego
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka mam kombinezon juz. W zeszłym roku Wiki dostała od mojej chrzestnej. Kupiła na wyrost i na ta zimę jak znalazł. Zaraz pokaże
I te butki z Clarks ![]()
|
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
Byliśmy przed chwila z Julkiem zanieść moją próbkę moczu na badanie ogólne i wszystko ok, ale: jest na tym rachuneczku napisane: LEU (leukocyty) Trace BLO (erytrocyty) Trace- lysed. Wiecie co to może oznaczać? Powiedziała mi pielęgniarka e mam stan zapalny, pobrać 3-4 dni urofuraginum lub żurawinę i znów zrobić badanie. Eve super że aż tyle dostaliście ![]() Kolina ja też czasem się denerwuję to normalne, chociaz ostatnio b. rzadko No i tu następna zagadka- zawsze jak brałam luteinę byłam taka spokojna, wyciszona a teraz w tym cyklu jakoś nie wiem co się ze mną dzieje, wczoraj jakiś taki miałam "napad krzyku",dziś trochę też. Chyba ta pora roku jest taka wkurzająca. Wstawiam Julka na śniegu z dziś.
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
tez sie ciesze
![]() A julus piekny
|
#881 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne to było. Jakby jakiś obcy mnie zaatakował od środka. Cytat:
z tym, że ja bym się chyba roztyła, bo mój mało je ![]() 2. Cóż za dobre serduszko ![]() Cytat:
![]() A Dominek wygląda na dużo więszego na fotach wiesz Natko? A tu drobniejszy w rzeczywistości jak piszesz ![]() Cytat:
Lekarz własnie powiedział, że tabletki muszę brać cały czas. Cytat:
Za szczepienie trzymam kciuki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może prześpij się jak Dawid uśnie, co? Cholercia połowy mi nie pozaznaczało. Anka jeszcze pytała się jak się czuję , Aniu jakby mnie walcem przejechali. Gardło boli, krtań tchawica. Ale pewnie będzie lepiej.Wkleje Wam młodego i nasze buty za 40 zł.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||||
|
|
|
#882 |
|
Wtajemniczenie
|
Żaneta CookieMonster jest na FB
mozesz zapytaćZbieramy sie na spacer i na zakupy. Chłodno jest ale przynajmniej slonko świeci. Od razu przyjemniej. |
|
|
|
#883 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
![]() Idziemy dziś na szczepienie. W sumie się cieszę, że be∂zie z głowy. mam nadzieję, że Tymuś nie będzie bardzo tego przeżywał. Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakaś czarna seria wypadków Was dopadła A jak męża oko? Że lubią to ekstra Śmiałąm się bo zabawnie to zabrzmiało - krótko i na temat ![]() Cytat:
![]() Dziubku, a Ty szukasz pracy? Masz coś na oku? Bo jeśli nie, to może weź go do domu i posiedźcie jeszcze parę miesięcy razem ![]() Cytat:
![]() No, ciekawa jestem miny Amelki Pewnie aż jej oczka ze zdziwienia wyjdą, jak mamę zobaczy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A trace oznacza ze w śladowych ilościach. Norma to nieobecne. Sladowe ilości to albo maleńki stan zapalny, albo trzeba będzie powtórzyć badanie.
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
1. Buty
2. ja z igorem, żebyście nie myślały, że jestem taka ładna ( ale dziwnie wyszłam, i siniak między oczami widać )3 Mały rekrut
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz stoją w jego zasięgu, ale na razie omija je szerokim łukiem.... ![]() podobno to najlepsza temp do spania, ale mi zimno wtedy ale skoro jemu pasuje to super ![]() Chelsea91 fajniuchny
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
brumku na tyle niedobrego, to naprawde wynagrodzenie super. Niech sie odklada, bedzie miala Marysia na starty w przyszlosci. Miesiecznie odkladamy 50 zl plus to co z ubezpieczenia teraz i z urodzin i innych okazji. Bedzie jakas sumka na jej start w doroslym zyciu
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Qrwa mać, ale brudny stolik na 1 zdjęciu - wybaczcie
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
marina jaki Igi fajny
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba zadziora z niego? ![]() mój księciunio poszedł spać, obiad gotowy, ogarnięte w miarę, więc obejrzę sobie "Lekarzy" na tvn playerze ![]() aaa jeszcze jedno apropo najprostszych zabawek, które są najlepsze. To u nas hicior ostatnio
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2012-10-30 o 11:31 |
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka faktycznie na tym zdjęciu
... Igorek wygląda super w nowej fryzurce ....
|
|
|
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w avku to niestety nie ja Megan Fox.Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Igor jest nicpon, faktycznie.
|
|
|
|
|
#892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za szczepienie.Dziekuję. Pobiorę chyba kilka dni żurawinę i powtórzę badanie. Cytat:
Idę sobie zrobic kawkę bo już drugi dzień taka ospała jestem, jeszcze jak tż wróci z pracy musimy jechać do urzędu, jak wrócimy on musi na jakieś 90 minut wyjść (chociaż pewnie wyjdzie dłużej...) także prawie cały dzień będę sama z Julkiem. Nie lubie takich dni, nie lubię siedzieć sama... Jakoś mi tak dziwnie wtedy, nie ma do kogo się odezwać. Jeszcze tera tak szybko robi się ciemno, nawet wyjść nie ma jak.
|
|
#893 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że tak mało się odzywam.
Chciałabym tyle rzeczy zrobić zanim nie ma dziadków, więc zawsze kosztem czegoś. Myha gratulacje! Tyle ostatnio pisałyście od kolejnym dziecku, że aż się sama przejęłam. Tym bardziej, że ostatnio bardzo dziwnie się czułam. Ale to chyba ze stresu, bo od kilku dni jest lepiej (ciekawe dlaczego ![]() ). Na wszelki wypadek zrobiłam nawet test, ale tylko jedna kreska była. Buty na zimę też kupiliśmy w ccc z serii action boy, ale chyba zeszłoroczny model, bo z przeceny za 39,99zł. Planuję jeszcze jakieś jedne kupić, np. śniegowce, ale to się dopiero okaże. Z moją cierpliwością też jest różnie. na pewno w nocy mam mniejszą, zwłaszcza gdy muszę się zrywać kilka razy. Mam wielkie wyrzuty sumienia, że ta cała sytuacja (zwłaszcza mieszkaniowa) mnie przerasta, że nie umiem tu być do końca szczęśliwa... Ech... Zdrówka dla wszystkich chorych! Kciuki dla potrzebujących! ![]() Podziwiam wszystkie zdjęcia! |
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy rozpuszczona czy religijna dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe" ![]() 17 strona....
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-30 o 12:29 |
|
|
|
|
#895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale poza siniakiem to tylko zazdrościć! Cytat:
Ja w zasadzie zawsze siedzę "sama" z Tymkiem. I dlatego to najbardziej "zagadane" dziecko na ziemi Ale jemu też buzia się nie zamyka. Wasze dzieci też tak mają, że cały czas coś gadają?
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
no i nie poszlysmy, Marysia usnela
jak wstanie bedzie 15 wiec.... Zanim zje i sie ogarniemy bedzie ciemno
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku mój też ciągle coś tam mówi w większości po swojemu, teraz jest szał na zabawę w pieska, biega na czworaka i szczeka heheheh i ja też muszę bo sam się w to nie pobawi
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze czapki muszę kupić ciepłe.
|
|
#899 |
|
Zadomowienie
|
Z wózkiem wyszło tak, że na razie przy nim zostajemy. Jest wyczyszczony, odnowiony i wygląda całkiem przyzwoicie. Na plus są w tej chwili duże pompowane koła (nawet po śniegu można jeździć), pokrowiec na nogi, pojemny kosz...
|
|
|
|
#900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robisz tak: Piszesz normalny post w okienku. A pod spodem , pod okienkiem są DODATKOWE OPCJE. Tam klikasz ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI. Wyskakuje nowe okno. Klikasz w nim PRZEGLĄDAJ i wybierasz zdjęcie z własnego dysku. Jak chcesz więcej zdjęć to po dodaniu jednego, klikasz następne PRZEGLĄDAJ i tak po kolei. Jak już wszystkie dodasz, klikasz na dole tego okna ZAŁADUJ. To chwilkę trwa. A potem już w tym normalnym okienku z postem robisz WYŚLIJ ODPOWIEDŹ i wsio
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

przebiera sie za kosciotrupa

12.06.2010
ale bardzo fajne i Szymon w nich bardzo dobrze chodzi.

....
Jakoś mi tak dziwnie wtedy, nie ma do kogo się odezwać. Jeszcze tera tak szybko robi się ciemno, nawet wyjść nie ma jak.
dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe"