|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#72871 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe
|
|
|
|
#72872 | ||
|
Rozeznanie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
dobiłaś![]() ![]() wyobraziłam sobie to [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37327276]Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe [/QUOTE]jaki skręt
|
||
|
|
|
#72873 |
|
Zadomowienie
|
Hej mam pytanko odnoście plunkingu. Czy wy go robicie już po odciśnięciu nadmiaru wody (z nałożonym już żelem)? Bo ja kiedyś raz to robiłam i włosy zamiast być lokami, były przylizanymi strąkami bez wyrazu. Może coś źle zrobiłam? Teraz chcę trochę ograniczyć suszenie i to mnie tylko ratuje. Dajcie mi jakąś prostą instrukcję
|
|
|
|
#72874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polewam płukanką lnianą odciskam wodę rękami *ew. wgniatam przy okazji trochę b/s (krem z biedry) *ew. cd odciskania ściereczką z mikrofibry (po ściereczce czasem już mi nie trzeba plunkingu, zależy ile mam czasu) plunking *ew. b/s jesli zapomniałam wcześniej schną |
|
|
|
|
#72875 |
|
Konto usunięte
|
kurna... no zrobiłam jak pisalyście. I dupa. Nie ogarniam. Muszę pokombinować z nimi. spróbuje lnianego zelu czy też tej płukanki. Odezwę się jak będą jakiekolwiek efekty ;-)))
|
|
|
|
#72876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dzień trzeci, myte w niedzielę. Dla mnie ŁAŁ!
|
|
#72877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- odżywka bez spłukiwania, odciśnięte rękami - wyciśnięte w ręcznik (żadnego pocierania) - żel lniany - plunking mikrofibrą na 15 min - żel mrożący, krem z Biedry na końcówki - suszenie lub schnięcie naturalne - plunking koszulką w celu odciśnięcia żelu (5 min) staram się ograniczyć miętoszenie włosów rękami ![]() Wczoraj kupiłam sobie szampon Timotei Organic Deligh, szampon Babydream i maskę Treatment Wax Avocado i będę to wszystko pierwszy raz testować ![]() Mój olej lniany (Budwigowy) tak śmierdzi rybą (a mam go krótko), że nie jestem w stanie go dodać do jedzenia i teraz to już muszę go zużyć jakoś do włosów...
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#72878 | |||||||
|
Rozeznanie
|
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37317451]ja robie tak:
olej na noc mycie BD głowy (nie końcówek, myje je spływająca piana) odżywka d/s altera granat i aloes odżywka b/s joanna z apteczki babuni miód i mleko plunking- zawijam w tetrę po ok.40min-1h ściągam tetrę palcami nadaje kształt fryzurze wcieram żel i ugniatam zostawiam same sobie Kurde teraz tak patrze, moze coś przeoczyłam... może żel nakłada się przed ręcznikowaniem? Doczytam. Miałam parę podejść do CG. Po prostu nienawidziłam sie w falach. Jakoś ak od paru dni pałam miłością nieodwzajemnioną do moich włosów ;-) i o dziwo się sobie podobam ;-D Jeszcze parę miesięcy temu nie wyszłabym z domu z włosami wyschnietymi na powietrzu a dziś... ;-)))[/QUOTE] SZkoły są różne, większość nakłada żel przed ręcznikowaniem, ale nie wszyscy. No i świetnie,że pokochałaś się w falach (też mnie to sporo czasu kosztowało i nadal zdarza mi się tęsknie zerkać na proste tafle, choć częsciej zachwycają mnie spirale i korkociągi) Cytat:
Jakoś tak romantycznie mi się zrobiło... :buja_w_obłokach: skrzypce i kręcone włosy....ach...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ODGNIATAMY sucharki raczej przez śliska tkaninę(np. jedwabną lub satynową chustkę). Wszystko na na celu ograniczenie puszenia, osiągnięcie efektu gładkich włosów (co nie zawsze wychodzi , ale starać się trzeba)Cytat:
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37324925]ręką... Dziękuje dziewczyny za rady!!!! Jutro działam dalej!!! Jadę z tym zelem przed ręcznikowaniem i zobaczymy :-DDD A ponizej foty wyschniętych kłaków na powietrzu, bez suszarki ;-) Nie ugniatane i nie stylizowane ;-) Myślicie ze coś z tego będzie? Tylko nie patrzcie na moją idiotyczną minę ;-D Będzie, będzie, może nawet jak u Ajrisz! Cytat:
|
|
#72879 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-675143 to ona
skład ma całkiem ładny, ale powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła... chociaż to były te czasy, kiedy jeszcze myłam włosy silikonami, więc może po prostu nie umiały jej wchłonąć ![]() Cytat:
i daj znać jak maska Avocado!---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- ps. czy Wam też jest zawsze tak smutno, jak kończycie odżywkę?
|
|
#72880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości Tu ten szampon ze składem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html Chcę jeszcze wypróbować odżywki, ale czekam na jakąś promocje, bo na razie ceny są trochę wysokie...Dam znać jak się oba sprawują ![]() Tu analizy szamponu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36383218 i odżywki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36436308 ciężko jest znaleźć szampon zgodny z CG, wiec chwytam się wszystkiego Na razie straciłam wszelką cierpliwość do glutów Alterry, które nawet nie są zgodne z CG. Na gęstych włosach po prostu nie jestem w stanie tego rozprowadzić!
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-30 o 11:49 |
|
|
|
|
#72881 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#72882 |
|
Zakorzenienie
|
nie, w sumie nie wpadałam na to, na razie kubeczkowo myję tylko odżywką. Ale i tak chcę z Alterry zrezygnować, niestety to jedyny na razie szampon, który mi służy. Ale mam już kupione dwa inne do testów i w planach jeszcze dwa, także jest nadzieja
Największa porażką do tej pory było Facelle.śliczne ma opakowanie ten Tomotei szkoda tylko, że to pewnie połowa ceny....
|
|
#72883 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie, na gęściochy kubeczkowo
|
|
|
|
#72884 |
|
Zakorzenienie
|
a mi kubeczkowo kiepsko się Potters rozprowadza, w sensie jest spieniony, ale ta piana i tak natychmiast spływa z głowy, macie jakiś pomysł na Pottersa? Dodam, że mam nawet taki szpanerski dystrybutor, który sam pianę robi, a i tak niewiele to daje
|
#72885 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale ceny faktycznie przesadzone
|
|
|
|
|
#72886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. w kubku nie spieniam, dopiero na głowie masując |
|
|
|
|
#72887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może chociaż będzie wydajna, po wypłacie spróbuję ![]() szamponik też przyjemny, na szczęście u mnie super sprawuje się BD, który w promocji kosztuje 2 zł z kawałkiem <3
|
|
#72888 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta, ogarnęłam FQ jak mi poleciłaś i chyba mniej więcej wszystko wiem. Chyba będę myć włosy jakąś delikatną odżywką, bo metoda OMO może obciążać moje cienkie włoski Tylko z kolei boję się, że myjąc samą odżywką mogą się przetłuszczać- moje naturalne włoski (dopiero mam 2 cm odrostu) szybko się przetłuszczają :pKatie100, Wypróbuję tę metodę z żabkami jak będę miała moje naturalne włosy około do brody, bo teraz muszę skupić się na zapuszczeniu :p Później będę kombinować :p kqq, przepiękne włosy! Assegai, masz taką ładną i miłą twarz
|
#72889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozrobiłam odżywkę w proporcjach 1:1 z wodą w tym pojemniku (może proporcje złe?) Ile ja się muszę namachać żeby wydobyć wystarczającą ilość! Piana taka rzadka, nie da się tego rozprowadzić, wydaje mi się, że w ogóle nie myje, a ilościowo zużywam dwa razy więcej niż przy metodzie kubeczkowej. Ma ktoś patent na to urządzenie? |
|
|
|
|
#72891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój nadwrażliwy skalp jest wystarczającym miernikiem delikatności traktowania, jeśli skalp znosi to włosy tym bardziej |
|
|
|
|
#72893 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37327276]Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe [/QUOTE]ale moc super skręttrzymają się zapuszczaj, będą super wyglądać jak sięgną łopatek Cytat:
![]() dziękuję dlatego np. jak są "proste" i zostawię je z tym przyklapem to jak fryzjer bierze się za cięcie to dopiero w połowie cięcia zauważa - hmm dużo ich coś )Cytat:
Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2012-10-30 o 12:49 |
||
|
|
|
#72894 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero, gdy zacytowałaś mój post, zorientowałam się, ile w nim literówek i głupich błędów, jak brak spacji czy średnik w środku wyrazu... człowiekowi się wydaje, jak to doskonale szybko pisze... a tu .upa... Pati, ślicznie w codzienniku, kwiatuszku
|
|
#72895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72896 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#72897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Brała włosy do ręki i mówiła, że grube są, a nie wyglądają na takie Takie "tajniaki" jak to nazwałaś
|
|
#72898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście dwa lata temu zrezygnowałam z balejażu, bo nakładanie trwało 1,5 godziny Potrafiłam spędzić pół dnia u fryzjera...
|
|
|
#72899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#72900 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spoko, ja też czasem edytuję posty już po wysłaniu, chociaż w czasie pisania wydawało mi się, że wszystko jest "pinknie" i poprawnie Cytat:
ale zadziałał fajnie ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
moim ulubionym doświadczeniem fryzjerskim jest trwała... za pierwszym razem efekt był super, ale fryzjerka działała przez 3 godziny... ![]() za drugim razem wyszłam z włosami takimi samymi jak przyszłam, tylko ciut bardziej podatnymi... oferowali w ramach reklamacji powtórzenie zabiegu - nie skusiłam się ![]() oczywiście później jak dowiedziałam się, jak dbać o fale to się okazało, że pierwsza fryzjerka balansowała na krawędzi, bo mogła mnie włosów pozbawić (na szczęście nie ), a druga miała pecha, bo fale niekoniecznie chcą współpracować przy trwałej...
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

dobiłaś
[COLOR="Silver"]

zainteresowała mnie
i daj znać jak maska Avocado!
ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam
ale może chociaż będzie wydajna, po wypłacie spróbuję

Na szczęście dwa lata temu zrezygnowałam z balejażu, bo nakładanie trwało 1,5 godziny
), a druga miała pecha, bo fale niekoniecznie chcą współpracować przy trwałej...