Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2430 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 07:39   #72871
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:49   #72872
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiaa87 Pokaż wiadomość
pati_bc jaki gruby skręt l.o.v.e
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
a spróbuj zmieszać Pottersa z odrobiną emolientu i BD - mi sam nie służy, a zmieszany już tak - z Garnierem AiK i Babydream (który sam mi też nie służy)
Fajny pomysł

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ale widzę, że Pati dała nowe zdjęcia włosów Jakie zdefiniowane, pięknie
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Ale kto ich tam wie, rozkapryszone kudły i tyle

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Żel lniany ma sklejać włosy - robić tak zwane sucharki potem się je odgniata i włoski znowu są mięsiste ważne, by je odgnieść już po całkowitym wyschnięciu włosów.

Może tak będzie łatwiej zrozumieć (patrz załącznik - przepraszam za jakość zdjęć, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi):
Bosz dobiłaś

Cytat:
Napisane przez tiniaczek Pokaż wiadomość
Patka, Malina, Doe [COLOR="Silver"]

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
może jak mi aparat zdejmą, bo tak to się pukle w druty pozaplatają
wyobraziłam sobie to

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37327276]Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe [/QUOTE]

jaki skręt
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 08:55   #72873
iwonsia01
Zadomowienie

Hej mam pytanko odnoście plunkingu. Czy wy go robicie już po odciśnięciu nadmiaru wody (z nałożonym już żelem)? Bo ja kiedyś raz to robiłam i włosy zamiast być lokami, były przylizanymi strąkami bez wyrazu. Może coś źle zrobiłam? Teraz chcę trochę ograniczyć suszenie i to mnie tylko ratuje. Dajcie mi jakąś prostą instrukcję
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:39   #72874
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Hej mam pytanko odnoście plunkingu. Czy wy go robicie już po odciśnięciu nadmiaru wody (z nałożonym już żelem)? Bo ja kiedyś raz to robiłam i włosy zamiast być lokami, były przylizanymi strąkami bez wyrazu. Może coś źle zrobiłam? Teraz chcę trochę ograniczyć suszenie i to mnie tylko ratuje. Dajcie mi jakąś prostą instrukcję
Ja go robię na ociekające:
polewam płukanką lnianą
odciskam wodę rękami
*ew. wgniatam przy okazji trochę b/s (krem z biedry)
*ew. cd odciskania ściereczką z mikrofibry (po ściereczce czasem już mi nie trzeba plunkingu, zależy ile mam czasu)
plunking
*ew. b/s jesli zapomniałam wcześniej
schną

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:52   #72875
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764
Konto usunięte

kurna... no zrobiłam jak pisalyście. I dupa. Nie ogarniam. Muszę pokombinować z nimi. spróbuje lnianego zelu czy też tej płukanki. Odezwę się jak będą jakiekolwiek efekty ;-)))
efc6a1cb5fe4a74ea359d2acbd2eea31cfefd6de_624396d99d764 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:53   #72876
dzolls
Zakorzenienie

Hej

dzień trzeci, myte w niedzielę.

Dla mnie ŁAŁ!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0099 (2).jpg (26,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0100.jpg (32,9 KB, 30 załadowań)

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:03   #72877
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja robię tak:
- odżywka bez spłukiwania, odciśnięte rękami
- wyciśnięte w ręcznik (żadnego pocierania)
- żel lniany
- plunking mikrofibrą na 15 min
- żel mrożący, krem z Biedry na końcówki
- suszenie lub schnięcie naturalne
- plunking koszulką w celu odciśnięcia żelu (5 min)

staram się ograniczyć miętoszenie włosów rękami

Wczoraj kupiłam sobie szampon Timotei Organic Deligh, szampon Babydream i maskę Treatment Wax Avocado i będę to wszystko pierwszy raz testować

Mój olej lniany (Budwigowy) tak śmierdzi rybą (a mam go krótko), że nie jestem w stanie go dodać do jedzenia i teraz to już muszę go zużyć jakoś do włosów...
Stary 2012-10-30, 11:30   #72878
Ag Rafka
Rozeznanie

[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37317451]ja robie tak:
olej na noc
mycie BD głowy (nie końcówek, myje je spływająca piana)
odżywka d/s altera granat i aloes
odżywka b/s joanna z apteczki babuni miód i mleko
plunking- zawijam w tetrę
po ok.40min-1h ściągam tetrę
palcami nadaje kształt fryzurze
wcieram żel i ugniatam
zostawiam same sobie

Kurde teraz tak patrze, moze coś przeoczyłam... może żel nakłada się przed ręcznikowaniem? Doczytam.

Miałam parę podejść do CG. Po prostu nienawidziłam sie w falach. Jakoś ak od paru dni pałam miłością nieodwzajemnioną do moich włosów ;-) i o dziwo się sobie podobam ;-D Jeszcze parę miesięcy temu nie wyszłabym z domu z włosami wyschnietymi na powietrzu a dziś... ;-)))[/QUOTE]
SZkoły są różne, większość nakłada żel przed ręcznikowaniem, ale nie wszyscy.
No i świetnie,że pokochałaś się w falach (też mnie to sporo czasu kosztowało i nadal zdarza mi się tęsknie zerkać na proste tafle, choć częsciej zachwycają mnie spirale i korkociągi)
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Żeberko takie jak w załączniku
Do skrzypiec, nowe mam i pomimo tego, że wygodnie, to strasznie te gumowe końcówki łapią włosy.
A koncert taki mały, sami rodzice uczniów Szkoły Muzycznej.
O, proszę, mamy skrzypaczkę w gronie Jakoś tak romantycznie mi się zrobiło... :buja_w_obłokach: skrzypce i kręcone włosy....ach...
Cytat:
Mój brat też ma. Alergie wszelkie, astmę. Ale skoro on może przy tym palić to co ja nie mogę kota mieć? W sumie to 3 koty
Ciekawe czemu się wyprowadził...

Cytat:
no z przodu przy dobrych wiatrach wygląda to tak, to w sumie nie wiem, trwałość bez mocnego utrwalenia to to ma jak cherub
z tym miejscem to ja się ręcami i nogami podpisuję pod tą teorią

rozkapryszone - jak to fale

ja poważnie mówię
jak małża nie ma - albo jak mam w nosie to, czy się przejmie moim pociągającym wyglądem
to ładuję włosy w czepek nr1 z siateczki (bo łatwiej-ma regulację) i czepek nr2 wodoodprony i tak uzbrojona idę pod prysznic - czuję się wtedy piękna niczym nimfa błotna ale efekt mi to wynagradza - bo nieraz dzięki temu odpada potrzeba jakiejkolwiek reanimacji
Dotychczas zachwycałam się burzą z tyłu, a tu z przodu rónie pieknie-tak ich dużo ,że przyk;lapu niet i śłicznie okalają buzię... ech. A moje falują dopiero nad uchem... i przygłowie leżą plackiem..
Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
wczoraj byłam zmuszona umyć głowę wieczorem , zastanawiałam się z czym na głowie rano wstanę i miło się zaskoczyłam mycie: szampon lniany FARMONA, odżywka Garnier AiK pomieszana z maską Gloria d/s, joanna z apteczki babuni b/s, żel lniany (pod koszulkę), potem trochę mrożącego, poczekałam aż wyschną i z sucharkami poszłam spać, rano tylko odgniotłam. Niestety na zdj tego nie widać, ale porobiły mi się takie śmieszne ruloniki i wreszcie skręt utrzymał się cały dzień.
Brawo, ślicznie jest!
Cytat:
Napisane przez krolowa zurawin Pokaż wiadomość
dzięki za miłe przyjęcie
zdjęcia się pojawią jak uda mi się aparat naładować
moja dociekliwość mnie zabija,a póki co odpowiedzi nie znalazłam : dlaczego odgniatacie sucharki przez koszulkę?
UGNIATAMY wilgotne przez koszulkę, pieluszkę lub ręcznik z mikrofibry.
ODGNIATAMY sucharki raczej przez śliska tkaninę(np. jedwabną lub satynową chustkę).
Wszystko na na celu ograniczenie puszenia, osiągnięcie efektu gładkich włosów (co nie zawsze wychodzi, ale starać się trzeba)
Cytat:
coś za coś

ja chyba sobie walnę grzywkę, bo mam zmarszczki mimiczne na czole
Mam to samo, w dodatku wysokie czoło i wciaż rozważam powrót do grzywki. Moja rok zapuszczana sięga za brodę. Zapuściłam, bo mi prosta nie pasowała do fal. A nieprostowana dziwnie się ukłąda, a raczej rozkłada w krzywego McDonalda.
[1=efc6a1cb5fe4a74ea359d2a cbd2eea31cfefd6de_624396d 99d764;37324925]ręką...

Dziękuje dziewczyny za rady!!!! Jutro działam dalej!!! Jadę z tym zelem przed ręcznikowaniem i zobaczymy :-DDD
A ponizej foty wyschniętych kłaków na powietrzu, bez suszarki ;-) Nie ugniatane i nie stylizowane ;-) Myślicie ze coś z tego będzie? Tylko nie patrzcie na moją idiotyczną minę ;-D

[/QUOTE]
Będzie, będzie, może nawet jak u Ajrisz!
Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Żel lniany ma sklejać włosy - robić tak zwane sucharki potem się je odgniata i włoski znowu są mięsiste ważne, by je odgnieść już po całkowitym wyschnięciu włosów.

Może tak będzie łatwiej zrozumieć (patrz załącznik - przepraszam za jakość zdjęć, ale mam nadzieję, że widać o co chodzi):
Ty to zawsze dowalisz tymi włosami :mdleję:
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:36   #72879
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Pokaż jaką zainteresowała mnie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...#review-675143 to ona skład ma całkiem ładny, ale powiem Ci, że mnie jakoś specjalnie nie zachwyciła... chociaż to były te czasy, kiedy jeszcze myłam włosy silikonami, więc może po prostu nie umiały jej wchłonąć

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiłam sobie szampon Timotei Organic Deligh, szampon Babydream i maskę Treatment Wax Avocado i będę to wszystko pierwszy raz testować
a skąd pomysł na szampon Timotei, one są takie dobre? i daj znać jak maska Avocado!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

ps. czy Wam też jest zawsze tak smutno, jak kończycie odżywkę? ja właśnie po ponad miesiącu zużyłam Alverde awokado, co prawda wkurzał mnie jej zapach i nie była to KWC zdecydowanie, ale zdązyłam się przyzwyczaić, a szybko jej teraz nie kupię

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:43   #72880
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
a skąd pomysł na szampon Timotei, one są takie dobre? i daj znać jak maska Avocado!
Ta nowa linia Organic Delight, której nie da się prawie nigdzie kupić ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości Tu ten szampon ze składem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html Chcę jeszcze wypróbować odżywki, ale czekam na jakąś promocje, bo na razie ceny są trochę wysokie...

Dam znać jak się oba sprawują

Tu analizy szamponu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36383218
i odżywki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post36436308

ciężko jest znaleźć szampon zgodny z CG, wiec chwytam się wszystkiego Na razie straciłam wszelką cierpliwość do glutów Alterry, które nawet nie są zgodne z CG. Na gęstych włosach po prostu nie jestem w stanie tego rozprowadzić!

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-30 o 11:49
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:50   #72881
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Na gęstych włosach po prostu nie jestem w stanie tego rozprowadzić!
a próbowałaś kubeczkowo?
Stary 2012-10-30, 11:55   #72882
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
a próbowałaś kubeczkowo?
nie, w sumie nie wpadałam na to, na razie kubeczkowo myję tylko odżywką. Ale i tak chcę z Alterry zrezygnować, niestety to jedyny na razie szampon, który mi służy. Ale mam już kupione dwa inne do testów i w planach jeszcze dwa, także jest nadzieja Największa porażką do tej pory było Facelle.

śliczne ma opakowanie ten Tomotei szkoda tylko, że to pewnie połowa ceny....
Stary 2012-10-30, 11:59   #72883
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
ciężko jest znaleźć szampon zgodny z CG, wiec chwytam się wszystkiego Na razie straciłam wszelką cierpliwość do glutów Alterry, które nawet nie są zgodne z CG. Na gęstych włosach po prostu nie jestem w stanie tego rozprowadzić!
no dokładnie, na gęściochy kubeczkowo

Stary 2012-10-30, 12:15   #72884
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
no dokładnie, na gęściochy kubeczkowo
a mi kubeczkowo kiepsko się Potters rozprowadza, w sensie jest spieniony, ale ta piana i tak natychmiast spływa z głowy, macie jakiś pomysł na Pottersa? Dodam, że mam nawet taki szpanerski dystrybutor, który sam pianę robi, a i tak niewiele to daje

Stary 2012-10-30, 12:17   #72885
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Ta nowa linia Organic Delight, której nie da się prawie nigdzie kupić ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości
W Rossku jest ale ceny faktycznie przesadzone

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:18   #72886
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a mi kubeczkowo kiepsko się Potters rozprowadza, w sensie jest spieniony, ale ta piana i tak natychmiast spływa z głowy, macie jakiś pomysł na Pottersa? Dodam, że mam nawet taki szpanerski dystrybutor, który sam pianę robi, a i tak niewiele to daje
ja nie spieniam ani szamponu ani odżywki myjącej, wolę operować mazią niż pianą
tzn. w kubku nie spieniam, dopiero na głowie masując

Stary 2012-10-30, 12:19   #72887
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Ta nowa linia Organic Delight, której nie da się prawie nigdzie kupić ma CG-owe składy z tego co zrozumiałam A ja uwielbiam nowości Tu ten szampon ze składem: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ch-wlosow.html Chcę jeszcze wypróbować odżywki, ale czekam na jakąś promocje, bo na razie ceny są trochę wysokie...

hej, faktycznie super skład tej odżywki! szkoda, że taka droga ale może chociaż będzie wydajna, po wypłacie spróbuję

szamponik też przyjemny, na szczęście u mnie super sprawuje się BD, który w promocji kosztuje 2 zł z kawałkiem <3

Stary 2012-10-30, 12:25   #72888
imaginacja93
Raczkowanie

AjriszMarta
,

ogarnęłam FQ jak mi poleciłaś i chyba mniej więcej wszystko wiem. Chyba będę myć włosy jakąś delikatną odżywką, bo metoda OMO może obciążać moje cienkie włoski Tylko z kolei boję się, że myjąc samą odżywką mogą się przetłuszczać- moje naturalne włoski (dopiero mam 2 cm odrostu) szybko się przetłuszczają :p

Katie100,

Wypróbuję tę metodę z żabkami jak będę miała moje naturalne włosy około do brody, bo teraz muszę skupić się na zapuszczeniu :p Później będę kombinować :p

kqq,
przepiękne włosy!

Assegai,
masz taką ładną i miłą twarz Ale włosów też zazdroszczę, oczywiście

Ostatnie farbowanie: 22.02.2016r.
Zapuszczam włosy -51 cm (29.02.16)
Pół drogi do celu i zadowolenie- 60 cm
Wymarzony cel:70 cm

Mój last.fm
imaginacja93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:28   #72889
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
ja nie spieniam ani szamponu ani odżywki myjącej, wolę operować mazią niż pianą
tzn. w kubku nie spieniam, dopiero na głowie masując
a nie wyrywasz sobie tych włosów podczas masowania? w sensie jak to znoszą?

Stary 2012-10-30, 12:30   #72890
whiteska
Raczkowanie

Cytat:
Ja też ostatnio kupiłam sobie spieniacz z rival de loop specjalnie do mycia odżywką i... albo to jest lipa albo nie umiem używać
Rozrobiłam odżywkę w proporcjach 1:1 z wodą w tym pojemniku (może proporcje złe?)
Ile ja się muszę namachać żeby wydobyć wystarczającą ilość! Piana taka rzadka, nie da się tego rozprowadzić, wydaje mi się, że w ogóle nie myje, a ilościowo zużywam dwa razy więcej niż przy metodzie kubeczkowej.
Ma ktoś patent na to urządzenie?
whiteska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:33   #72891
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whiteska Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio kupiłam sobie spieniacz z rival de loop specjalnie do mycia odżywką i... albo to jest lipa albo nie umiem używać
Rozrobiłam odżywkę w proporcjach 1:1 z wodą w tym pojemniku (może proporcje złe?)
Ile ja się muszę namachać żeby wydobyć wystarczającą ilość! Piana taka rzadka, nie da się tego rozprowadzić, wydaje mi się, że w ogóle nie myje, a ilościowo zużywam dwa razy więcej niż przy metodzie kubeczkowej.
Ma ktoś patent na to urządzenie?
nie mam patentu, ale używam w zupełnie innych proporcjach, jakieś 5 razy więcej wody ale może też źle to robię

Stary 2012-10-30, 12:36   #72892
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
a nie wyrywasz sobie tych włosów podczas masowania? w sensie jak to znoszą?
własnie lepiej
mój nadwrażliwy skalp jest wystarczającym miernikiem delikatności traktowania, jeśli skalp znosi to włosy tym bardziej

Stary 2012-10-30, 12:48   #72893
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
może jak mi aparat zdejmą, bo tak to się pukle w druty pozaplatają

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;37327276]Moje, jeszcze nie zreanimowane. Spłaszczone troche pod czapką, to wydają się dłuższe [/QUOTE]ale moc super skręt
Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
dzień trzeci, myte w niedzielę.

Dla mnie ŁAŁ!
trzymają się zapuszczaj, będą super wyglądać jak sięgną łopatek
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
SZkoły są różne, większość nakłada żel przed ręcznikowaniem, ale nie wszyscy.

Dotychczas zachwycałam się burzą z tyłu, a tu z przodu rónie pieknie-tak ich dużo ,że przyk;lapu niet i śłicznie okalają buzię... ech. A moje falują dopiero nad uchem... i przygłowie leżą plackiem..
no ja daję żel po

dziękuję a podpinasz włosy jak schną? ja bez żabek to mam przyliz i przyklap, bo je ciężar ugniata
dlatego np. jak są "proste" i zostawię je z tym przyklapem to jak fryzjer bierze się za cięcie to dopiero w połowie cięcia zauważa - hmm dużo ich coś bo ten przyklap skutecznie imituje mniejszą ilość włosów niż faktyczna (tak się "tajniaczą")
Cytat:
ja ostatnio dałam do słoika tak ok. 1/6 słoika Pottersa, łyżeczkę Garniera AiK, łyżeczkę BD i dopełniłam ciepłą wodą (ale nie po samo wieczko), wymerdałam zakręcony słoik i na dobrze zmoczonych włosach nie było piany jak po SLSie ale w zupełności wystarczająco

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-30 o 12:49
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:05   #72894
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Miałam pisać,ze kubeczkowo, ale oczywiście Czytająca Mi w Myślach Pati, już mnie wyprzedziła
Cytat:

dziękuję a podpinasz włosy jak schną? ja bez żabek to mam przyliz i przyklap, bo je ciężar ugniata
dlatego np. jak są "proste" i zostawię je z tym przyklapem to jak fryzjer bierze się za cięcie to dopiero w połowie cięcia zauważa - hmm dużo ich coś bo ten przyklap skutecznie imituje mniejszą ilość włosów niż faktyczna (tak się "tajniaczą")
ja ostatnio dałam do słoika tak ok. 1/6 słoika Pottersa, łyżeczkę Garniera AiK, łyżeczkę BD i dopełniłam ciepłą wodą (ale nie po samo wieczko), wymerdałam zakręcony słoik i na dobrze zmoczonych włosach nie było piany jak po SLSie ale w zupełności wystarczająco
Hm, w sumie nie podpinałam nigdy, może czas spróbować.... Żabkami podpinasz czy tukanami? (nie mam ani jednych, ani drugich, trza na zakupy...)

Dopiero, gdy zacytowałaś mój post, zorientowałam się, ile w nim literówek i głupich błędów, jak brak spacji czy średnik w środku wyrazu... człowiekowi się wydaje, jak to doskonale szybko pisze... a tu .upa...

Pati, ślicznie w codzienniku, kwiatuszku
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:20   #72895
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
hm, w sumie nie wpadłam na pomysł mieszania w jednym kubeczku BD i Pottersa, dobra myśl, dzięki

Stary 2012-10-30, 13:25   #72896
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Miałam pisać,ze kubeczkowo, ale oczywiście Czytająca Mi w Myślach Pati, już mnie wyprzedziła
Siostro

Cytat:
Pati, ślicznie w codzienniku, kwiatuszku
Dziękuję Kochana
Stary 2012-10-30, 14:25   #72897
imaginacja93
Raczkowanie

Cytat:
O jaa, ja miałam dokładnie tak samo, jak byłam u fryzjerki w sierpniu!
Brała włosy do ręki i mówiła, że grube są, a nie wyglądają na takie Takie "tajniaki" jak to nazwałaś

Mój last.fm
Stary 2012-10-30, 14:29   #72898
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imaginacja93 Pokaż wiadomość
Brała włosy do ręki i mówiła, że grube są, a nie wyglądają na takie Takie "tajniaki" jak to nazwałaś
ja też mam coś takiego, tyle że ja mam znowu strasznie cienkie włosy i też przyklapnięte wyglądają jakby ich było mało. A potem fryzjerka "o rany! tych włosów jest naprawdę strasznie dużo!" Podczas farbowania przynajmniej 3-4 razy dorabia farbę Na szczęście dwa lata temu zrezygnowałam z balejażu, bo nakładanie trwało 1,5 godziny Potrafiłam spędzić pół dnia u fryzjera...
Stary 2012-10-30, 14:48   #72899
imaginacja93
Raczkowanie

Cytat:
ja też mam coś takiego, tyle że ja mam znowu strasznie cienkie włosy i też przyklapnięte wyglądają jakby ich było mało. A potem fryzjerka "o rany! tych włosów jest naprawdę strasznie dużo!" Podczas farbowania przynajmniej 3-4 razy dorabia farbę Na szczęście dwa lata temu zrezygnowałam z balejażu, bo nakładanie trwało 1,5 godziny Potrafiłam spędzić pół dnia u fryzjera...
Ja też mam cienkie i przyklapnięte, a uwielbiam długie, to przez ciężar są jeszcze bardziej przyklapnięte;P Cieniowane włosy nie są już takie ładne jak długie i "całe". Moje też są cienkie, ale mam ich dużo;P Też kiedyś farbowałam u fryzjerki na blond , strasznie długo jej to zeszło, jak farbowałam sobie sama w domu to trwało to krócej, miałam takie wrażenie

Mój last.fm
Stary 2012-10-30, 15:01   #72900
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, w sumie nie podpinałam nigdy, może czas spróbować.... Żabkami podpinasz czy tukanami? (nie mam ani jednych, ani drugich, trza na zakupy...)

Dopiero, gdy zacytowałaś mój post, zorientowałam się, ile w nim literówek i głupich błędów, jak brak spacji czy średnik w środku wyrazu... człowiekowi się wydaje, jak to doskonale szybko pisze... a tu .upa...
podpinam żabkami, swoje kupuję w Rossmannie, takie czarne, normalnych rozmiarów nie lubię tukanów, bo odgniatają mi ślady we włosach

spoko, ja też czasem edytuję posty już po wysłaniu, chociaż w czasie pisania wydawało mi się, że wszystko jest "pinknie" i poprawnie
Cytat:
hm, w sumie nie wpadłam na pomysł mieszania w jednym kubeczku BD i Pottersa, dobra myśl, dzięki
to był pomysł z gatunku potrzeba matką wynalazku, a akcja denko niech się kręci... ale zadziałał fajnie

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też mam cienkie i przyklapnięte, a uwielbiam długie, to przez ciężar są jeszcze bardziej przyklapnięte;P Cieniowane włosy nie są już takie ładne jak długie i "całe". Moje też są cienkie, ale mam ich dużo;P Też kiedyś farbowałam u fryzjerki na blond , strasznie długo jej to zeszło, jak farbowałam sobie sama w domu to trwało to krócej, miałam takie wrażenie
ooo to możemy założyć "związek przyklapniętych"
moim ulubionym doświadczeniem fryzjerskim jest trwała... za pierwszym razem efekt był super, ale fryzjerka działała przez 3 godziny...
za drugim razem wyszłam z włosami takimi samymi jak przyszłam, tylko ciut bardziej podatnymi... oferowali w ramach reklamacji powtórzenie zabiegu - nie skusiłam się

oczywiście później jak dowiedziałam się, jak dbać o fale to się okazało, że pierwsza fryzjerka balansowała na krawędzi, bo mogła mnie włosów pozbawić (na szczęście nie), a druga miała pecha, bo fale niekoniecznie chcą współpracować przy trwałej...

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości