Fale -wątek zbiorczy - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 20:16   #451
katie100
Wtajemniczenie

Dot.: Fale -wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Yukiri Pokaż wiadomość
Co Ty mówisz, przecież masz takie piękne włosy, że aż się ślinię!
Jeśli doprowadzę je do takiego samego stanu, to będę wniebowzięta!
dzięki
no nie mam akurat pod ręką zdjęcia w krótkich, ale wierz mi, że podobnie

dobra, znalazłam kilka fot i zrobiłam dla Ciebie zestawienie sprzed pielęgnacji
niestety nie znalazłam w krótkich z czasów zupełnie naturalnych kolorystycznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (57,9 KB, 81 załadowań)

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-27 o 20:42
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 21:29   #452
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

katie100, faktycznie taki sam typ. Zrobiłaś mi dużą nadzieję na to, że moje włosy będą się tak cudnie falować jak Twoje Masz wycieniowane?

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-27, 22:09   #453
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Ech... teraz widzę, że zmarnowałam ponad rok pielęgnacji. O tak, od zeszłorocznych wakacji intensywnie dbam o moje włosy, ale zajmuję się nimi tak, jakby były proste. Kogo ja oszukuję, przecież proste nie są.
Jutro lecę kupić siemię lniane (na szczęście jedna apteka jest wtedy czynna), włosy myję w poniedziałek rano, więc żel będzie gotowy.
Koniec z prostymi włosami... Zacznę używać dyfuzora. I w poniedziałek zapiszę się do fryzjera, może uda się już na 2 listopada.

Ale wiecie co, cieszę się Zawsze marzyłam o falach. Niestety efekty nie mogą być natychmiastowe. Jakoś ścierpię początki
A tam, wcale nie rok zmarnowany! Przecież nagle całe odżywianie, nawilżanie i wszystko inne nie wyparowało!
powiedzmy tak.. najpierw zajęłaś się poprawą kondycji włosów, teraz zajmiesz się wydobywaniem skrętu.
ja siebie tłumaczę podobnie, bo tak samo, jak Ty, traktowałam moje włosy jak proste.
Stary 2012-10-28, 15:53   #454
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Witaj falowana smutna_dziewczyno. Pokaż włoski, pochwal się ich pięknem!
Moje włosy szczerze powiedziawszy są dziwne... Traktuję je jako proste, ale chyba do takich nie należą, bo nigdy po rozczesaniu nie są idealnie proste tak jak np. włosy Idalii. Są krzywe i zawsze zbijają się w strąki mimo że pielęgnuję je już ponad rok. Postanowiłam spróbować postępować z nimi jak z falkami. Zdjęcia moich włosów są w albumie w moim profilu i do pięknych nie należą. Nie są takie, jakbym chciała. Raz już próbowałam je stylizować i wyszło mi coś takiego...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p4020126.jpg (21,5 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p4020125.jpg (29,6 KB, 63 załadowań)

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2012-10-28 o 16:04 Powód: zdj
smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 11:05   #455
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość

mam Babyliss, podam model jak spiszę, ale go chyba już nie ma w produkcji, bo w zeszłym roku brałam "z wystawy"
Dziękuję, ja własnie szukam z kryzą bo taką zwykła mam
Katie ile Ty masz tych fotek włosowych?

Cytat:
Kateijuz, właśnie oglądałam Twoją galerię i niniejszym stwierdzam, że jeszcze trochę i będziesz miała piękne kręciołki.
Jeszcze trochę Jak dla mnie to Katie ma już jedne z najpiękniejszych. Uwibiam takie "grubasy"

Cytat:

Witaj w gronie falowanych ! Właściwie czesałam. Wiedziałam, że jestem falowana, lecz moje włosy nie chciały falować bardziej.

Mi się Twoje w avku bardzo podobają, a tam są lekko falowane i czesane? Też masz piękne, choć zwykle aż tak długich nie lubię. Ale tym bardziej podziwiam utrzymanie takiej jakości przy tej długości

Cytat:
Ok, zaczynam pielęgnację fal Myślę, że to jest to. Przecież gdybym miała proste włosy, to w żaden sposób by nie falowały.
Musze kupić siemię lniane. Szkoda, że o tej porze apteki są zamknięte... Bo tam je kupię, prawda?

Nie wiem tylko co zrobić z grzywką. Mam wysokie czoło, więc źle bez niej wyglądam. Falowana raczej nie będzie dobrze wyglądać.

Aha, no i muszę znaleźć dobrego fryzjera. Pójdę pocieniować włosy
Pocieniowane na pewno się lepiej układają... Mam porównanie bo przez ostatnie 3 lata schodziałam z cieniowania zeby nosić proste... Teraz mam je rowne w U i dochodzę do wniosku ze z prostych nic nie bedzie To sie dopiero nazywa zmarnowac rok x3
A grzywka przy falach fajnie wygląda, przeciez to nie sprężynki
Ja za to lubie grzywkę na całe czoło, macie jakieś fotki do falowanych?

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Moje włosy szczerze powiedziawszy są dziwne... Traktuję je jako proste, ale chyba do takich nie należą, bo nigdy po rozczesaniu nie są idealnie proste tak jak np. włosy Idalii. Są krzywe i zawsze zbijają się w strąki mimo że pielęgnuję je już ponad rok. Postanowiłam spróbować postępować z nimi jak z falkami. Zdjęcia moich włosów są w albumie w moim profilu i do pięknych nie należą. Nie są takie, jakbym chciała. Raz już próbowałam je stylizować i wyszło mi coś takiego...
A masz fotkę swoich prostych włosów?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 12:02   #456
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A masz fotkę swoich prostych włosów?
Tak, tutaj.

Stary 2012-10-29, 14:10   #457
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
katie100, faktycznie taki sam typ. Zrobiłaś mi dużą nadzieję na to, że moje włosy będą się tak cudnie falować jak Twoje Masz wycieniowane?
gracias
tak - cięcie widać na środku TUTAJ
Cytat:
witaj
a co dałaś po kolei jak je stylizowałaś? bo fale to są na pewno
Cytat:
Dziękuję, ja własnie szukam z kryzą bo taką zwykła mam
Katie ile Ty masz tych fotek włosowych?

Jeszcze trochę Jak dla mnie to Katie ma już jedne z najpiękniejszych. Uwibiam takie "grubasy"

Pocieniowane na pewno się lepiej układają... Mam porównanie bo przez ostatnie 3 lata schodziałam z cieniowania zeby nosić proste... Teraz mam je rowne w U i dochodzę do wniosku ze z prostych nic nie bedzie To sie dopiero nazywa zmarnowac rok x3
ja suszarkę mam TAKĄ - ma kryzę kupowałam taką samą jak ma Eloe
ale jej już nie ma w regularnej sprzedaży, musiałabyś trafić na jakieś resztki magazynowe
jak weszłam na stronę Saturna to podało, że z całej Polski mają ją tylko w Tychach a w Media Markt podaje Stare Miasto k. Konina

fotek mam mnóstwo odkąd pielęgnuję fale i w ogóle wpadłam na wizaż, bo robię komórką - ciach i 4 foty mam w minutę, aparatem nie umiem, zawsze prześwietlę - wtedy już muszę kogoś angażować

dzięki za komplementy

ja też schodziłam ostatnio z cieniowania i chcę jeszcze zejść, żeby mieć mniejszą różnicę z tyłu wtedy lepiej się układają, jeśli wysuszę "na prosto" i mam większą różnorodność fryzur
czyli jak ze wszystkim - dla każdego coś miłego
Cytat:
Tak, tutaj.
link nie działa

EDIT: znalazłam jeszcze TAKĄ suszarkę, do której jest opcja dokupienia dyfuzora właśnie z kryzą, ale uczciwie mówię, że nie mam pojęcia o tej firmie i jakości ich prduktów

Edytowane przez katie100
Czas edycji: 2012-10-29 o 14:31
katie100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-29, 15:00   #458
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
gracias
witaj
a co dałaś po kolei jak je stylizowałaś? bo fale to są na pewno
Stylizowałam je według wskazówek Eloe77, cytuję :

Cytat:
Włosy trzeba ugnieść, gdy ociekają wodą po ostatnim płukaniu, rękami z rozprowadzoną na nich odżywką b/s. Gdy woda już nie cieknie, odcisnąć w koszulkę/gładki materiał i nałożyć żel - podobnie jak ugniatałaś włosy tuż po spłukaniu.
Niech wyschną. Nie dotykaj ich, no chyba że podpinasz spinkami przy skórze - warto!

Wtedy ugniatałam je żelem Isany pomarańczowym, ale moje włosy były po nim dziwne... Takie suche. Więc dziś będę próbować z żelem lnianym i zobaczymy co z tego wyjdzie

Oraz dodaję zdjęcia moich prostych włosów w załączniku niestety robione dos dawno, bo w maju.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg user615187_pic130453_1336658252.jpg (37,1 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2012-10-29 o 15:08
Stary 2012-10-29, 16:57   #459
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
[FONT=Century Gothic][SIZE=2]Stylizowałam je według wskazówek Eloe77, cytuję :

Wtedy ugniatałam je żelem Isany pomarańczowym, ale moje włosy były po nim dziwne... Takie suche. Więc dziś będę próbować z żelem lnianym i zobaczymy co z tego wyjdzie
no to metoda była dobra, tylko żel trudny w obsłudze
z lnianym powinno być lepiej, ale fale mogą być bardzo lekkie - zależy od włosa
masz jakiś "sklepowy" żel w domu, ale lżejszy niż Isana?
Isana się dobrze sprawdza przy suszeniu dyfuzorem, przy schnięciu naturalnym ja osobiście nie przepadam, bo trudno o bardziej uporządkowany efekt od tego który Ty uzyskałaś
początki są trudne - bo fale tak mają ale nie zrażaj się! będzie coraz lepiej
Stary 2012-10-30, 12:33   #460
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
no to metoda była dobra, tylko żel trudny w obsłudze
z lnianym powinno być lepiej, ale fale mogą być bardzo lekkie - zależy od włosa
masz jakiś "sklepowy" żel w domu, ale lżejszy niż Isana?
Isana się dobrze sprawdza przy suszeniu dyfuzorem, przy schnięciu naturalnym ja osobiście nie przepadam, bo trudno o bardziej uporządkowany efekt od tego który Ty uzyskałaś
początki są trudne - bo fale tak mają ale nie zrażaj się! będzie coraz lepiej
Próbowałam wczoraj z lnianym ... wrr.. Jestem zła, bo zawsze po użyciu jakichkolwiek stylizatorów z włosów robi mi się puch... Chyba nie nadaję się na falowaną.

Stary 2012-10-30, 12:53   #461
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam wczoraj z lnianym ... wrr.. Jestem zła, bo zawsze po użyciu jakichkolwiek stylizatorów z włosów robi mi się puch... Chyba nie nadaję się na falowaną.
spokojnie, ja za lnianym też nie przepadam, wolę go jako płukankę jak już
szukaj i testuj - znajdziesz

wejdź też na główny wątek dla kręconych i falowanych - tam Ci Dziewczyny doradzą coś więcej
Stary 2012-10-30, 14:08   #462
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
a jak go używasz? Trudno mi aż uwierzyć, że po lnianym można mieć puch, to dla mnie największy odpuszacz spośród wszystkich kosmetyków (co nie znaczy, że z jego działania jestem zadowolona - zawsze muszę go łączyć z mocniejszym żelem)
Stary 2012-10-30, 15:14   #463
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
a jak go używasz? Trudno mi aż uwierzyć, że po lnianym można mieć puch, to dla mnie największy odpuszacz spośród wszystkich kosmetyków (co nie znaczy, że z jego działania jestem zadowolona - zawsze muszę go łączyć z mocniejszym żelem)

Wczoraj akurat nałożyłam go, gdy odcisnęłam nadmiar wody w koszulkę. Później zrobiłam plooping. Wczoraj były jeszcze ok, ale dziś rano mimo reanimowania fal rękami zwilżonymi wodą był już lekki puch.
Czy ja coś robię źle?

Stary 2012-10-31, 09:15   #464
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj akurat nałożyłam go, gdy odcisnęłam nadmiar wody w koszulkę. Później zrobiłam plooping. Wczoraj były jeszcze ok, ale dziś rano mimo reanimowania fal rękami zwilżonymi wodą był już lekki puch.
Czy ja coś robię źle?
to zależy jak duży ten puch, jeśli 1 dnia było ok, to 2 potrafi się ciut puchu pojawić możesz sprobować to zniwelować śpiąc na satynowej poszewce lub w jedwabnej chustce
Stary 2012-10-31, 09:29   #465
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
to zależy jak duży ten puch, jeśli 1 dnia było ok, to 2 potrafi się ciut puchu pojawić możesz sprobować to zniwelować śpiąc na satynowej poszewce lub w jedwabnej chustce
Już widzę minę mojego małża...

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
g
ja suszarkę mam TAKĄ - ma kryzę kupowałam taką samą jak ma Eloe
ale jej już nie ma w regularnej sprzedaży, musiałabyś trafić na jakieś resztki magazynowe
jak weszłam na stronę Saturna to podało, że z całej Polski mają ją tylko w Tychach a w Media Markt podaje Stare Miasto k. Konina
dziękuję
Cytat:

ja też schodziłam ostatnio z cieniowania i chcę jeszcze zejść, żeby mieć mniejszą różnicę z tyłu wtedy lepiej się układają, jeśli wysuszę "na prosto" i mam większą różnorodność fryzur
czyli jak ze wszystkim - dla każdego coś miłego
No tak, to wszystko prawda, jednak przy falowanych włosach, ściętych na prosto coraz trudniej wydobyć skret, a jeszcze z długością robią się coraz cieższe... ja się bartdzo zastanawiam co teraz robić...

Mi się wydaje, że to Twoje ciecie ze srodkowego zdjęcia jest idealne, nie za głebokie, zepniesz włosy i warkocza też zrobisz... a przy tym masz pocieniowane

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 12:32   #466
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

A ja mam jeszcze do Was pytanie... Co robicie z włosami , gdy idziecie spać ? Ja zazwyczaj wcześniej wiązałam w warkocz lub robiłam koczek ślimaczek, ale teraz jakbym chciała falowane, to nie wiem jak je traktować.

Stary 2012-10-31, 12:42   #467
margitta
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ja coś robię źle?
No na drugi dzień to się nie dziwię, ja zawsze na drugi nie widzę już żadnego działania żelu

Cytat:
A ja mam jeszcze do Was pytanie... Co robicie z włosami , gdy idziecie spać ? Ja zazwyczaj wcześniej wiązałam w warkocz lub robiłam koczek ślimaczek, ale teraz jakbym chciała falowane, to nie wiem jak je traktować.
Ja po wielu próbach (tragicznych) z wieloma kosmetykami doszłam na razie do etapu, że nie nakładam na włosy kompletnie nic - ani wieczorem ani rano. Zawijam włosy w warkocz na czubku głowy i idę spać. Rano mam dokładnie taki skręt jak wieczorem, włosy od spodu lekko spuszone, ale z wierzchu jest super, a spodu nie widać Widać u mnie się dokładnie pokrywa skręt warkoczowy z naturalnym
Stary 2012-10-31, 15:43   #468
Lara1980
Raczkowanie

Ja śpię w ślimaczku na czubku głowy.
Wklejam porównanie 4 miesięcy prawidłowej pielęgnacji, a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4 miez z cg.jpg (41,7 KB, 127 załadowań)

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 21:36   #469
Margaretka94
Przyczajenie

Cześć- od miesiąca dbam o włosy stosując metodę CG. Mam falowane włosy, jednak nie potrafię wydobyć ich skrętu. Używam żelu z czarną rzepą na mokre włosy i ugniatam ale nie widzę efektów. Są bardziej proste niż bez stylizacji. Doradźcie proszę czy mogę coś zmienić, może któraś z Was tez miała taki problem

Najładniejsze fale uzyskuję, gdy spryskam suche włosy odrobiną lakieru i je ugniotę, a to raczej nie jest dla nich zdrowe...
Margaretka94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-31, 23:35   #470
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Już widzę minę mojego małża...

No tak, to wszystko prawda, jednak przy falowanych włosach, ściętych na prosto coraz trudniej wydobyć skret, a jeszcze z długością robią się coraz cieższe... ja się bartdzo zastanawiam co teraz robić...

Mi się wydaje, że to Twoje ciecie ze srodkowego zdjęcia jest idealne, nie za głebokie, zepniesz włosy i warkocza też zrobisz... a przy tym masz pocieniowane
no ja nie napisałam, że JA śpię w chustce, tylko że jest taka metoda mój małż pewnie by to zniósł, ale ja nie cierpię spać "z czymś" na głowie...

co do cięcia - zgadza się, jak miałam cieniowane to jeszcze przed CG i jakimkolwiek dbaniem o skręt robił się "baranek" przy lekkim wygnieceniu (załącznik - właśnie znalazłam ) inna sprawa że bardzo puchaty baranek...

ale ja mam zniszczone końce, które i tak muszą iść do kosza, więc najpierw jeszcze podrównam, a jak będzie za płasko to jak pocieniuję mocniej to i tak jeszcze nie zejdę z wszystkiego co zniszczone... trochę pola do manewru jest jakby wszystko było super zdrowe na końcach to bym miała większe dylematy, a tak to wiadomo, że musi polecieć - pytanie nie "czy", tylko "kiedy" i "jak"
Cytat:
ja od zawsze (niezależnie czy "proste" czy fale) przerzucam za poduszkę, nie mam cierpliwości do innych metod, a ta na szczęście się u mnie nieźle sprawdza - jak mam ochotę rozpieścić włosy to zamieniam poszewkę bawełnianą na satynową
Cytat:
Napisane przez Lara1980 Pokaż wiadomość
fajny postęp
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciemne.jpg (7,7 KB, 55 załadowań)
Stary 2012-10-31, 23:39   #471
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margaretka94 Pokaż wiadomość
Cześć- od miesiąca dbam o włosy stosując metodę CG. Mam falowane włosy, jednak nie potrafię wydobyć ich skrętu. Używam żelu z czarną rzepą na mokre włosy i ugniatam ale nie widzę efektów. Są bardziej proste niż bez stylizacji. Doradźcie proszę czy mogę coś zmienić, może któraś z Was tez miała taki problem

Najładniejsze fale uzyskuję, gdy spryskam suche włosy odrobiną lakieru i je ugniotę, a to raczej nie jest dla nich zdrowe...
cześć
na początek zmień żel - czarna rzepa robi mi masakrę na głowie, jeśli już jej używam to tylko mieszając z czymś mocniejszym (czarna Isana męska z pomarańczową etykietą lub Joanna mrożąca)
polecałabym na początek spróbować innego żelu bez mieszania np. Artiste fioletowego lub niebieskiego - może trochę spuszyć przy obecnych warunkach za oknem, ale skręt definiuje lepiej niż czarna rzepa (ten żel to dla mnie jakaś pomyłka)
Stary 2012-11-01, 09:29   #472
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Ja śpię w ślimaczku na czubku głowy.
Dużo wyżej Ci poszedł skręt Jak wygląda Twoja pielęgnacja?
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-01, 10:17   #473
Lara1980
Raczkowanie

Katie - dzięki
Softgrey - czy wyżej to nie wiem, one w międzyczasie zostały podcięte (najdłuższa warstwa o ok 6 cm), są też zniszczone farbowaniem i źle pocieniowane. Aktualnie moim priorytetem jest nawilżanie i dbanie o końcówki. A najlepiej na przesusz działa mi Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, który jest składnikiem obciążającym włosy, skręt mam mniejszy, ale włosy gładsze i nawilżone.
co do pielęgnacji:
- olejowanie lnianym lub orzechem z olejem rokitnikowym
- mycie albo babydream fur mama albo odżywką
- maska (bingo spa jakakolwiek, plus dodatki nawilżające, albo aloes, albo olej, albo mleczko pszczele, albo kwas hialuronowy), po masce na minutę, dwie coś z Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride. Bez tego mam trudności z rozczesaniem włosów i nie są takie miękkie i gładkie.
- suszenie suszarką z dyfuzorem, na włosy nałożony żel Iasna pomarańczowy.

Stary 2012-11-01, 15:59   #474
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:

Mi się Twoje w avku bardzo podobają, a tam są lekko falowane i czesane? Też masz piękne, choć zwykle aż tak długich nie lubię. Ale tym bardziej podziwiam utrzymanie takiej jakości przy tej długości

A grzywka przy falach fajnie wygląda, przeciez to nie sprężynki
Ja za to lubie grzywkę na całe czoło, macie jakieś fotki do falowanych?
Dokładnie, w avku mam już w zasadzie stare zdjęcie, które przedstawia włosy w jednej najprostszych postaci, którą udało mi się uzyskać (bardziej proste chyba były tylko raz). Od dawna przymierzam się do zmiany avku, by pokazać bardziej pofalowaną wersję, ale jakoś nie mogę się do tego zebrać. Dzięki za komplement , ja dążę do włosków dużo dłuższych (mój cel jest taki, by opleść warkoczem całą głowę ), ale na pewno nie kosztem ich zdrowia! Stąd staram się regularnie obcinać końcówki.

Cytat:
Zazwyczaj śpię w rozpuszczonych włosach, przerzuconych przez poduszkę, czasami kilka dni z rzędu związuję w koka (niskiego, bo od wysokiego boli mnie skóra głowy ), warkocza jednego lub dwa, czasami są zwykłe, czasami dobierany francuski lub holenderski. Niemniej potem wracam do starych nawyków i znowu śpię w rozpuszczonych. I tak w kółeczko.
Cytat:
Napisane przez Margaretka94 Pokaż wiadomość

Tak jak katie100 napisała możesz zmienić żel, ewentualnie spróbuj innych metod stylizacyjnych - np. ręcznikowania.
Moje włosy w zasadzie tylko po kilku produktach ładnie falują, po innych mają tylko pofalowane końce, może Ty też musisz znaleźć "swój" produkt?

Cytat:
co do cięcia - zgadza się, jak miałam cieniowane to jeszcze przed CG i jakimkolwiek dbaniem o skręt robił się "baranek" przy lekkim wygnieceniu (załącznik - właśnie znalazłam ) inna sprawa że bardzo puchaty baranek...

ale ja mam zniszczone końce, które i tak muszą iść do kosza, więc najpierw jeszcze podrównam, a jak będzie za płasko to jak pocieniuję mocniej to i tak jeszcze nie zejdę z wszystkiego co zniszczone... trochę pola do manewru jest jakby wszystko było super zdrowe na końcach to bym miała większe dylematy, a tak to wiadomo, że musi polecieć - pytanie nie "czy", tylko "kiedy" i "jak"
ja od zawsze (niezależnie czy "proste" czy fale) przerzucam za poduszkę, nie mam cierpliwości do innych metod, a ta na szczęście się u mnie nieźle sprawdza - jak mam ochotę rozpieścić włosy to zamieniam poszewkę bawełnianą na satynową
fajny postęp
Faktycznie łatwiej ściąć włosy, gdy wiesz, że i tak musisz. Miałam tak samo, ale tamtej decyzji nie żałuję. Teraz muszę wrócić do zabierania ze sobą nożyczek w i wolnych chwilach ścinać pojedyncze rozdwojone końce.
Poszewkę masz z prawdziwej satyny czy z bawełnianej? Od jakiegoś czasu szukam poszewek lub nawet całych zestawów pościeli z prawdziwej satyny, ale wszędzie są tylko z bawełnianej satyny.
Stary 2012-11-02, 21:20   #475
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Poszewkę masz z prawdziwej satyny czy z bawełnianej? Od jakiegoś czasu szukam poszewek lub nawet całych zestawów pościeli z prawdziwej satyny, ale wszędzie są tylko z bawełnianej satyny.
z bawełnianej - nie lubię spać na innej satynie
zastanawiam się jeszcze nad zakupem poszewki z prawdziwego jedwabiu...
Stary 2012-11-03, 19:26   #476
Yukiri
Raczkowanie

GG do Yukiri

Cześć, Dziewczyny

Moje włosy, dzień po cieniowaniu, wyglądają tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 listopada.jpg (77,4 KB, 61 załadowań)

Album włosowy
Yukiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-05, 21:08   #477
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
z bawełnianej - nie lubię spać na innej satynie
zastanawiam się jeszcze nad zakupem poszewki z prawdziwego jedwabiu...
Oo, nad taką też myślałam. Jestem ciekawa czy naprawdę włosy by mniej się niszczyły.
Cytat:
Cześć, Dziewczyny

No no, widać zarys ładnych fal.
Stary 2012-11-07, 10:53   #478
Lara1980
Raczkowanie

Cytat:
Cześć, Dziewczyny

Moje na początku też miały podobny skręt (tylko były o wiele mniej zadbane). Aktualnie kręcą się tak (stylizacja żelem męskim z Isany)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sierpien-listopad.jpg (39,3 KB, 82 załadowań)

Stary 2012-11-07, 11:11   #479
jusik
Raczkowanie

Dziewczyny, śliczne falki i pewnie się mogą bardziej skręcić jeszcze.

Ja mam takie jak Sheep w avatarku - tj kształt fal i raczej więcej z nich nie wykrzesam - jedyne co mogę to falkę wyżej podnieść, ale i tak lubię je bardziej niż proste<przynajmniej objętość jest fajniejsza niż przy prostych - kiedyś miałam idealnie proste to wiem>

Też podcięłam minimalnie końcówki i myślę nad długą, skośną grzywką na zimę, żeby coś powiewało jak zepnę włosy<nie spinam praktycznie w ogóle, bo jakoś mało się dzieje jak spięte są, a na zimę by się tak nie niszczyły od ubrań, kupiłam fajne duże spinki z kauczku nawet>.
Chcę po zimie obciąć tylko końcówki 1-2 cm a nie 15-20 jak to bywało po najgorszych zimach

Ostatnio z braku odżywki do mycia umyłam różową Isaną z jedwabiem - ale super - w ogóle pokochałam tą odżywkę - choć widzę po córce(ona ma loki nie fale), że u niej skręt się troszkę rozluźnił, choć włosy przepiękne.
U mnie fale jak zwykle - ich chyba nic nie rozluźnia ani nie podkręca w jakiś diametralny sposób

Aaa i zimą wracam do silikonów, co niestety oznacza częstsze mycie szamponem- Wy też wracacie/uzywacie?
jusik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-07, 11:18   #480
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Oo, nad taką też myślałam. Jestem ciekawa czy naprawdę włosy by mniej się niszczyły.
na razie kupiłam dużą chustę jedwabną na wyprzedaży i owinę sobie nią poszewkę - zobaczymy

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Moje na początku też miały podobny skręt (tylko były o wiele mniej zadbane). Aktualnie kręcą się tak (stylizacja żelem męskim z Isany)
ale dostały kopa objętości

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez jusik Pokaż wiadomość
Aaa i zimą wracam do silikonów, co niestety oznacza częstsze mycie szamponem- Wy też wracacie/uzywacie?
ja daję po b/s jedwab na silikonie bez alkoholu na końcówki, więc tak ale póki co góra raz na mc mi wystarcza SLS inna sprawa, że moje włosy trudno obciążyć

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości