|
|
#3961 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jakie są zalecenia w przypadku karmienia mieszanego? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale najważniejsze, że w końcu dała się zbadać i że wszystko ok Muszę coś w domu ogarnąć, bo wizytację z agencji dziś mamy. A tak mi się nie chce |
|||
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Mamka, ja Ci powiem ze ile ludzi tyle opinii.
Ja uważam że każdy ma prawo robić jak chce, a nie trzymać się sztywnych reguł. I nikt nic nie "musi" . Tak więc olej koleżankę, rób jak uważasz... ![]() Tu jest taka tabelka, miałam na komputerze jakby któraś chciała
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY Z UK czy wyplacala kiedys ktoras z was kase z bankomatow w pl ? uzywajac angelskiej karty?
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu wg tej tabelki jest ze od 5 miesiaca, ja wlasnie gdzies od 5 miesiaca bede wprowadzac
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale nie opłaca się, bo po bardzo niskim kursie przelicza |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile razy jestem u babci Tż, nawet ostatnio z Jaśkiem to mówią : o na święta będziesz już barszcz jadł jak tata ( a Tż z 1.lipca ) i uszy aż mu się podobno trzęsły tak mu smakował ... aż strach się bać jak pojadę tam z małym .... |
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
A to nie wiem
ale chyba się karmi piersią i dokarmia mm to chyba też nie ma co się spieszyć Ale ja tam mówię, każdy robi jak uważa i chce.. ja małej będę dawać na początku po trochu bo jeszcze nie umie za bardzo jeść z łyżeczki.. no ale muszę poczekać do tego 5. (czy 6.) żeby jechać do innego miasta po jakieś papki bo u nas nic nie ma. Widziałam tylko jabłuszka i brokuł - na bogato ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
![]() Mój tż urodził się 22. maja a na święta BN teściowa dała mu kiełbasę do jedzenia |
|
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- nitka. a w jakim jesteś banku? |
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle nie zacytowało mi wszystkiego :/
Sol jak dla mnie 2 projekt, z imieniem dziecka, bez daty urodzenia i nicków, na okładkę kolaż ze zdjęć z kalendarza. I ja bym bardzo, bardzo chciała dać czarno-białe zdjęcie, bo to mam naj naj najładniejsze! A ono w kolorze już tak super nie wgląda, buuuu ja też tam dupę widzę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mamcia tak jak dziewczyny piszą, nic nie musisz! Często też natykam się w necie na info (BLW mówi to samo), że dziecku i na mm i na piersi dietę rozszerza się podobnie - od około 6 miesiąca A co do tego co Nadalka napisała, że mm ma stały skład a skład mleka matki się zmienia - gdzieś mi się obiło o oczy, że jak dziecko karmione jest wyłącznie mm zaleca się stopniowe przejście na mleko 2 wcześniej, przed 6 miesiącem, ale teraz nie mam pojęcia gdzie to widziałam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-30 o 12:28 |
||
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, Lusia ma dużo badań itp itd to może się w końcu wkurzyła i pokazała że koniec żartów
![]() A jak chcesz czarno białe to może dogadaj się z Hanią żeby też dała żeby pasowało
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze go nie podłączyłam. Kupiłam jako polecany przez Blue albo Irmusię.
Cytat:
Cytat:
Na początku to przecież nie jest rozszerzanie diety, tylko poznawanie smaków i przyzwyczajanie układu pokarmowego do innych produktów. Gdyby to miało znaczenie dla całego organizmu, to musiałabyś podawać ściśle określone ilości. Akurat ja najchętniej dałabym jej coś do posmakowania już teraz, ale czekam do ukończenia czwartego miesiąca. Kręci mi się w głowie, a dzisiaj USG bioderek. Dobrze, że z tż, bo sama nie chciałabym wychodzić. W dodatku drapie mnie w gardle.
|
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za USGja dzisiaj na to badanie słuchu też zatargałam małża ze sobą, chociaż coś tam gadał, że mogę przecież sama jechać. I dobrze, że był ze mną, bo przy tym jej koncercie to ja nie wiem, jak sama bym sobie dała radę!
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie wyglądałoby to lepiej, niż dwa.---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Sprawdź na stronie swojego banku, czy możesz korzystać z sieci Euronet. |
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Kasikkka, mogę odstąpić swoje miejsce
Cytat:
Ja tak właśnie będę robić |
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio na czas badania gdzieś pojechał, ale mnie interesuje zawiezienie i odbiór z przychodni, a właściwie z poczekalni, bo na takie krótkie wyjścia bierzemy sam fotelik i on go wnosi.
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() TŻ dziś w nocy wstawał do Małej I dziś też zamierza![]() Wiecie może jak długo dobry jest słoiczek z papką po otwarciu? ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Mniej mnie będzie na forum, bo naukę czas zacząć |
|
|
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam pytanie.. Moja Melka ma 2miesiące i tydzień. Od jakiś 2tygodni nagminnie pakuje łapki do buzi, całe piąstki, wszystko ślini. Na zęby za wcześnie, smoczek wypluwa - woli rękę Czym to spowodowane jest? Wasze dzieci też przez to przechodziły?
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Agunia ale mieliście prześcia w tej przychodni, czasem sie tak zdarza... dzieci! ![]() Blue naukę czas zacząć mówisz? Ja też powinnam, ale ciągle odkładam na później licząc na uregulowanie się pewnych spraw, teraz wszystko się kręci wokól jedzenia... Eh... to normalny etap rozwoju związany z poznawaniem świata i siebie - dziecko poznaje siebie poprzez wkładanie rączek do buzi, potem wkłada wszystko co popadnie.. |
|
|
|
#3983 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez zamierzam rozszerzac dietę za miesiąc czylu gdy Jaś skończy 4ty miesiąc, ale myslę o tym, by rozpocząc z kaszkami 2 tygodnie wcześniej, wszytsko zalezy od wagi jaką mały będzie miał na najbliższym ważeniu ![]() wróciłam z miasta, zrobiłam zakupy spozywcze jakby koniec świata miał przyjść Jas gada do robota, zaraz pęknę I ejstem zła, wszytscy naokoło poprzeziębiani, teraz to nikomu Jasia na 5 minut nie mogę zostawić ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- widze ze mothercare ostatnio szaleje z promocjami dziś promocja na......podpaski kup 1 a 2 50% taniej Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-10-30 o 13:01 |
|||
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam gryzaczek. Czasem pomaga. |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nawet byłam na uczelni i to z całą rodzinką![]() Cytat:
![]() To uważaj na siebie, żebyś czegoś nie złapała. A jaką kaszkę? To zaszalej i kup sobie dwie paki podpasek To strasznie krótko!!! Dziecię nie zdąży tego wsunąć... Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-10-30 o 13:14 |
||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój lapek ześwirował, ciągle muli i nie da się na nim pracować - znaczy wizażować
Małż odstąpił mi na chwilkę swojego Pisałam Wam, że jesteśmy już po chrzcinach - msza była bardzo przyjemna i w ogóle się nie dłużyła, przyjęcie w restauracji udane - jedzonko dobre i dużo, a Amelka absolutnie cudowna. W kościele ani nie pisnęła, a na przyjęciu albo spała, albo jadła albo grzecznie leżała w wózku. Do tego dzielnie zniosła robienie zdjęć - każdy chciał mieć zdjęcie z małą. Mimo, że mała była na rękach u wszystkich dzielnie to zniosła. Bardzo się cieszę, że goście nie brali małej - jedynie do zdjęć. W sukieneczce wyglądała cudnie W prezentach Amelka dostała ciuszki - różowe, wielki wściekle różowy wózek z pampersów, srebrny obrazek z aniołkiem i bardzo ładną pozytywkę z grawerami. Poza tym pieniądze. Zdjęcia wrzucę jak odzyskam mojego kompa. W niedzielę rano byłam w Tesco po rajstopy, no i oglądałam zabawki Lamaze. Nie było ich dużo, ale pomacałam Emily, pawia, jakąś grzechotkę i smoka. Smok bardzo mi się spodobał i chyba go kupię. Ale jeszcze pojadę do dużego Tesco bo pewnie tam będzie większy wybór zabawek ![]() Cytat:
Nie należy zabierać dziecku rączki z buźki. Moja robi tak samo - najpierw wkładała jeden paluszek, potem dwa, a teraz wcina całą piąstkę. Czasami bardzo śmiesznie to wygląda. |
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie dziwię, bo to nic strasznego, i wcale głęboko tego nie wsadzają. Ona o wiele lepiej zniosła szczepienia, pobieranie krwi (z których jedno raz trwało 20 minut) i badanie dna oka. Uspokajała się momentalnie, a tutaj był przez pół godziny ryk jakby ją ktoś ze skóry obdzierał, nie do ukojenia. A jak już się wyciszyła w końcu to badanie przebiegło bezproblemowo, nic sobie z tej końcówki w uchu nie robiła
|
#3990 |
|
Zadomowienie
|
Agunia dobrze że wszystko w porządku i że mąż był z wami
![]() My już po szczepieniu... Były 3 wkłucia,z czego przy pierwszym Hania się śmiała przy dwóch następnych płakała ale króciutko, za to na pielęgniarkę patrzyma z tamim żalem w oczach ![]() Moja kochana niunia... Teraz sobie ucięła drzemkę, mam nadzieję, że nie będzie się męczyć jak ostatnio. A, no i waży 5450 g
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

nie wnikalam jakiego :P

za USG
Pewnie wyglądałoby to lepiej, niż dwa.
Wasze dzieci też przez to przechodziły?

Małż odstąpił mi na chwilkę swojego