|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 | |
potworkowa
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O, zas usnął na bujaku - ciekawe na jak długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Cytat:
masz racje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm... a w jakiej pozycji kładziesz go do snu? i w ogóle w jakiej pozycji zasypia? Może spróbuj karmić na leżąco i później delikatnie oderwać go od piersi, gdy przestanie ciągnąć, i zastąpić pierś smokiem (o ile ssie). Może wtedy uda się go troszkę zmylić? takie dzieciaki są genialne!!
![]() |
#1475 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1476 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spi różnie, na boku albo na plecach. Sam sie z boku potem przekręci na plecy i sie wtedy budzi przeważnie a na plecach to chyba najbardziej lubi. Na brzuchu nie znosi i jak go tak chwile przytrzymam to płacze albo krzyczy ![]() Karmie np w nocy piersią to czasem zasnie na dłużej tak jak wczoraj bo przespalismy prawie całą noc pomijając jedną pobudke na cyca ![]() Za smoczkem nie przepada ale udało mu sie kilka razy usnąć z nim i mlackał mi do ucha 2 godziny, potem wypluł i spał bez. No, już 10-15 minut spi w bujaku co mu tyłek wibruje a moja noga huśta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zadomowienie
|
Iwonka kurcze biedna Ty
![]() i dodaje wczorajszą Zochne ![]()
#1479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak w ogóle to dzień dobry ![]() ![]() No i w nocy trzasnął taką kupe,że ledwo sie w pampersie zmieściła ![]() kupiłam sobie cherbatke z Hipp dla mam karmiących ![]() ![]() A te na uspokojenie nic nie daja,probowalam przy starszym synku bo miał podobnie jak Iwonci Alanek ![]() ide robic obiad |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zadomowienie
|
hejka mala dziś konczy miesiać
![]() u nas też noce bywają ciezkie no ale coz i na dodatek taką mam rane w sutku ze karmie z płaczem jak mała zaczyna ciągnąc
#1481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Ja tez mam lewy co chwile kontuzjowany i pomaga mi purlan medela, ranka 'goi sie' w ciagu 3 godzin a przynajmniej na tyle ze nie wyje juz przy karmieniu. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1482 |
Wtajemniczenie
|
Haaaaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1484 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam zamiar kiedyś spróbować ją zachustować i tak pójść do Kościoła, może wytrzyma, bo od narodzin nie byłam jeszcze na mszy... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety niektóre bobasy rodzą się takie nadpobudliwe od samego początku. Moje znajome, które mają takie dzieci zrezygnowały z tego by starać się o drugie. Jakie jest Twoje podejście? Muminku oby to był porządny rehabilitant. Powodzenia! ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Próba nakarmienia mojego brzdąca mlekiem z butli zakończyla się niepowodzeniem. Mam zamiar od dzisiaj próbować codziennie. Oby się nauczyła. Boje się tylko, że znienawidzi wręcz butle bo płacze okropnie jak jej podaje.... No ale trzeba jak mam kiedyś wrócić do pracy, |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
My po krótkim spacerze
![]() ![]() Czy któreś z Waszych dzieci ma naczyniaki płaskie ? Mój ma na szyjce i na powiekach. Pediatra mówiła że w ciągu roku one znikają i często właśnie u dzieci występują . Jestem ciekawa jak to z tym jest czy faktycznie zginie do roku ...
#1486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- A propo tematu kolki są takie czopki uspokajajace Viburcol kosztują ok.25zł za 12 szt. Przy pierwszym synku stosowałam jak miał kolki, trochę pomagały,wczoraj pytałam w aptece i są na receptę niestety. Jest też coś takiego na allegro http://allegro.pl/kolka-niemowleca-r...696486686.html nie wiem czy się spotkałyście pewnie działa podobnie jak Windi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 |
Zadomowienie
|
Moja córcia zauważył migające lampki na swoim grającym krabie i była oczarowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Zadomowienie
|
Viburcol jest świetny..
Jak miałam jazdy z Hanką to było zbawienie, ale nie można przesadzać bo to uzależnia. ale to nie są czopki na kolki tylko uspokajające- fakt uspokajają podejrzewam że w składzie jakiś drag by się znalazł. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Nie o moje dziecie mnie rozbraja.. lezy w hustawce i od godziny gapi się a rzeźbioną Maryjke na ścianie.. (wisi se taki obrazek święty który mnie irytuje- bo ja nie wierząca, ale jak się tu przeprowadziliśmy to dostalismy info od właścicielki żeby obrazka nie ściągać, że zapomniała nam powiedzieć... my z TŻ obrazek odchylamy a tam dziura w ścianie ![]() ![]() ![]()
#1489 |
Wtajemniczenie
|
A ja się gapa nie przywitałam nawet...
A więc Hej!My dziś po wizycie u ortopedy bioderka ok u jednego i drugiego i tu uwaga niespodzianka!Oliwia miała być szeroko pieluchowana ze względu że siedziała pupką do dołu,ale nie robiłam tego bo gdzieś przeczytałam że to nic nie daje no i proszę bioderka ok! Mamuski wiem że temat już był ale na jaką antykoncepcję się zdecydowałyście?Ja mam narazie tabletki ale gin mówiła że jak chce wkładke to nie ma sprawy(miałam już przed bliźniakami) no i mam dylemat... |
![]() ![]() |
![]() |
#1490 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
My chyba spróbowaliśmy po 3tyg,ja nie krwawiłam po łyżeczkowaniu tylko trochę plamiłam.W ogóle to czuje się tam sucha jak wiór,chyba musze nabyć "naoliwienie"w aptece,bo mąż mówi,że w płaszczyku teraz ![]() Kochana Ty jeszcze masz siłe na sprzątanie jak mała daje do wiwatu?Odpocznij kobieto! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Też myślałam,że przy drugim będzie mi łatwiej,ale to trudniejszy egzemplarz ![]() ![]() Cytat:
![]() A pytałaś kogoś pediatrę/położną czemu on nie chce spać?gdzie może leżeć przyczyna? Cytat:
![]() Rozbraja tą miną ![]() ![]()
![]() |
#1491 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- W pepco są fajne po 50zł, ja kupiłam Oliwce z przeceny za 30zł był lekko przybrudzony |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
I_K gratulacje ![]() ![]() Wszystkie pozostałe dzieciaczki również cudowne. Mnie dzisiaj od rana TŻ tak wkurzył, że musiałam jakoś odreagować i pojechałam do pracy żeby pogadać. Dopiero wróciłam. Nadal nic sie nie dzieje. Mam nadzieje, że do 5000 postów zdąże ![]() ![]()
#1493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1494 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Zakorzenienie
|
sweet
![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1496 |
Zadomowienie
|
ehh i teraz kiedy trzeba powoli szykowac się do ortopedy Zośka stwierdziła że jednak się zdrzemnie... mały podły potworek
![]()
#1497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- chociaż dzisiaj przeszła mała samą siebie zjadla cyca + 90ml mm + znów cyca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
![]() moja zawsze przy robieniu kupki ma banana od ucha do ucha. W ogóle od kilku dni zaczęła też śmiac się z dźwiekiem ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- nisia co do herbatki to ja tez ją mam i nic nie pomaga ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- jaki tam puplet śliczna buziulka ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- zmykam jeszcze coś zjejsc puki spi, bo już się wierci także lada moment wstanie. No i patent na sen, gdy marudzi: po spacerze nie wyciągam jąz gondoli, uchylam balkon i niunia dalej w niej spi ale już odkryta bardziej ![]() ![]() ![]()
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-10-30 o 14:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1498 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje i czekamy na opis ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję kochana,mam nadzieję że to sie zmieni i odsapniesz ![]() Cytat:
![]() jaki tam pulpet,śliczna jest i zgrabna ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
cudownie wtulony w tej chuscie ![]() Cytat:
kolezanki dzidzia miała dwa dosc spore i znikly. Katee korzystam do południa i sprzatam bo przewaznie popoludniu mamy problem z kolkami. uff własnie uspalam Zuzie,ide cos zjesc bo padne.
![]() |
#1499 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- lukrecja gdzies mi pytanie do postu wcielo, sama uczylas sie chustowac czy ktos cie nauczyl? tez sie przymierzam tylko nie wiem czy sama sobie poradze z tymi wiazaniami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O teraz zasnął na mnie, bo piszę tego posta już 1,5h ![]() Mój ma takie czerwone plamy na powiekach, na nosku i czole. Pewnie to to samo. Ja też miałam do ok. 6 miesiąca życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.