Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 11:12   #1471
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A na pytanie "czy ma rodziców" mówię jej, że ja jestem jej mamą i tłumaczę "pamiętasz jak miałam taki duży brzuch, to Maja tam mieszkała", na co ona "pamiętam, miałaś taki duży brzuch jak miś" :P

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Maja miała taki dzień w sobotę i dzisiaj też tak ma, przysypia na kilka minut i pobudka.
Dałam jej dzisiaj trochę herbatki rumiankowej. Widziałam z Hipp herbatkę na uspokojenie, którąś z Was ją podaje?
ja kupiłam, podawałam w płaczliwe dni, ale nie przynosiło żadnego skutku

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:13   #1472
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Maja miała taki dzień w sobotę i dzisiaj też tak ma, przysypia na kilka minut i pobudka.
Dałam jej dzisiaj trochę herbatki rumiankowej. Widziałam z Hipp herbatkę na uspokojenie, którąś z Was ją podaje?
Ja podaje tą herbatke ale g... pomaga

O, zas usnął na bujaku - ciekawe na jak długo
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:14   #1473
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

dziękuhję za odp. w sprawie kremiku. Dziś na pewno coś kupię.
Tak sobie myślę, że skro niektóre maluszki uspokajają się przy dźwiękach szczoteczki, okapu, odkurzacza itp. to można na płytkę sobie dźwięki nagrać żeby się silniczek szczoteczki czy suszarki nie spalił
swoją drogą ciekawy biznes - muzyka uspokajająca dla maluszka (suszarka, odkurzacz itp) tego chyba jeszcze kupić nie można

masz racje bo nie wiem ile jeszcze ta szczoteczka wytrzyma

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:14   #1474
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
On od urodzenia jest dokarmiany mm bo nie mam tyle pokarmu w piersiach, on poprostu nie chce spać co mnie już męczy. Jak zasnie to tylko na kilka minut. To wygląda jakby sie bronił przed spaniem.
Zasnie na dłużej tylko na rękach albo jak już jest mega padnięty.
A tż wczoraj choroba złapała i miał 38° gorączki. Oby na maLego nie przeszło ani na mnie...
to wybacz, gdzieś mi umkęło i byłam przekonana, że tylko piersią karmisz. To już nie wiem, co Ci doradzić... a coś wymyślić trzeba, żebyś sama się nie wykończyła. Bo tak będziesz mam słabła z dnia na dzień i na wszystkie infekcje przy tej okropnej pogodzie będziesz narażona.
hmm... a w jakiej pozycji kładziesz go do snu? i w ogóle w jakiej pozycji zasypia? Może spróbuj karmić na leżąco i później delikatnie oderwać go od piersi, gdy przestanie ciągnąć, i zastąpić pierś smokiem (o ile ssie). Może wtedy uda się go troszkę zmylić?
Cytat:
A na pytanie "czy ma rodziców" mówię jej, że ja jestem jej mamą i tłumaczę "pamiętasz jak miałam taki duży brzuch, to Maja tam mieszkała", na co ona "pamiętam, miałaś taki duży brzuch jak miś" :P
takie dzieciaki są genialne!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:16   #1475
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
wpadłam przedstawić Wam Polę, bo jeszcze nie miałyśmy okazji się tu pokazać.
Mała od wczoraj tylko na cycu by wisiała. Jak zaśnie i się oddale na chwilę to budzi się i w ryk. Wczoraj nie spała cały dzień. Myślałam że padnę. Dziś podobnie inaczej wyobrażałam sobie to macierzyństwo...

gratuluje
Załącznik 4953841
slicznotka

Cytat:
Wercia mój ufik ma większość takich dni/nocy żeby nie powiedzieć że codziennie
Widze ewidentnie że tak jak teraz popłakuje ze zmęczenia a broni sie przed tym

A tu uchwyciłam minkę jak ciśnie kupe
ahaha super mina

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:18   #1476
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Tak sobie myślę, że skro niektóre maluszki uspokajają się przy dźwiękach szczoteczki, okapu, odkurzacza itp. to można na płytkę sobie dźwięki nagrać żeby się silniczek szczoteczki czy suszarki nie spalił
moja się uspokaja przy odgłosie odkurzacza, na yt jest godzinny seans i jej puszczam, jak już nic innego nie przychodzi mi do głowy

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:22   #1477
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
to wybacz, gdzieś mi umkęło i byłam przekonana, że tylko piersią karmisz. To już nie wiem, co Ci doradzić... a coś wymyślić trzeba, żebyś sama się nie wykończyła. Bo tak będziesz mam słabła z dnia na dzień i na wszystkie infekcje przy tej okropnej pogodzie będziesz narażona.
hmm... a w jakiej pozycji kładziesz go do snu? i w ogóle w jakiej pozycji zasypia? Może spróbuj karmić na leżąco i później delikatnie oderwać go od piersi, gdy przestanie ciągnąć, i zastąpić pierś smokiem (o ile ssie). Może wtedy uda się go troszkę zmylić?
Nie szkodzi, nie da sie wszystkich postow czytać

Spi różnie, na boku albo na plecach.
Sam sie z boku potem przekręci na plecy i sie wtedy budzi przeważnie a na plecach to chyba najbardziej lubi.
Na brzuchu nie znosi i jak go tak chwile przytrzymam to płacze albo krzyczy
Karmie np w nocy piersią to czasem zasnie na dłużej tak jak wczoraj bo przespalismy prawie całą noc pomijając jedną pobudke na cyca
Za smoczkem nie przepada ale udało mu sie kilka razy usnąć z nim i mlackał mi do ucha 2 godziny, potem wypluł i spał bez.
No, już 10-15 minut spi w bujaku co mu tyłek wibruje a moja noga huśta
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 11:43   #1478
Sojka1990
Zadomowienie

Iwonka kurcze biedna Ty ja jak Zocha ma marudny dzień (na szczęście bardzoo rzadko) to robie taki myk- kładę się z nia na kanape kładę ją sobie na piersiach moniek w paszcze (przytrzymuję ręką żeby nie wypadał bo wtedy momet się wybudza) druga ręka na pupe i bujam ją tą ręką góra-dół a jak nie bujam ręką to odbijam się ugiętymi nogami od kanapy i się cała bujam a wolną ręka głaszczę po pleckach. 10 minut takiego bujania i wpada w twardy sen i mogę ją przeturlać na kanape, po prostu przekręcam się na bok i powolutku kładę na pleckach. Jak nie da się Twój odłożyć to przynajmniej może udałoby wam się obojgu tak pospać??

i dodaje wczorajszą Zochne pulpet gruby mój :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zosiek.jpg (68,1 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-10-30, 11:54   #1479
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
25.10 o 17.31 na świat przez cc przyszedł PIOTRUŚ. Miał 3700g i 55 cm.

jesteśmy już w domu i czujemy się dobrze
Gratulacje! Witajcie w domku!

A tak w ogóle to dzień dobry Fabianek po nocy wstał przed 10,mąż zajmował sie starszym synkiem a ja pospałam do 8.

No i w nocy trzasnął taką kupe,że ledwo sie w pampersie zmieściła.

kupiłam sobie cherbatke z Hipp dla mam karmiącychbede sobie popijala chociaz pokarmumi nie brakuje.

A te na uspokojenie nic nie daja,probowalam przy starszym synku bo miał podobnie jak Iwonci Alanek

ide robic obiad

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:13   #1480
kajaja
Zadomowienie

hejka mala dziś konczy miesiać a ze mnie nadal cieknie ehhh ciekawe jak długo jeszcze............

u nas też noce bywają ciezkie no ale coz i na dodatek taką mam rane w sutku ze karmie z płaczem jak mała zaczyna ciągnąc
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:18   #1481
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie proszę o natychmiastowy powrót do czasu letniego!! nie wiem jak długo wytrzymam te pobudki o 6.17.
To już trzeci dzień z rzędu. I również trzeci dzień głowa mi pęka.. jak tylko kruszynka się obudzi, zapakuję na spacer i pójdziemy do apteki po jakieś silniejsze leki niż apap, bo ten znów na mnie nie dziala

Gratulacje dla 8tygodniowej Zuzi
podejrzewam, ze na usg skierowanie jest potrzebne.
po tym pierwszym razie po porodzie, kiedy bolało strasznie, też nogi zaciskam i wcale mi nie spieszno..

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

dziękuhję za odp. w sprawie kremiku. Dziś na pewno coś kupię.
swoją drogą ciekawy biznes - muzyka uspokajająca dla maluszka (suszarka, odkurzacz itp) tego chyba jeszcze kupić nie można

gratulacje! słodki Misiaczek

Kraven, dziś witamy Jasieńka na świecie?

BTW listopadowo-grudniowe mamusie już zaczęły się rozpakowywać i też rymują tytuły. A lecą z wątkiem jak szalone. Dobrze, ze u nas troszkę wolniejsze tempo
Na allegro widzialam plyte z dzwiekami odkurzacza, suszarki, plynacej wody itd

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka mala dziś konczy miesiać a ze mnie nadal cieknie ehhh ciekawe jak długo jeszcze............

u nas też noce bywają ciezkie no ale coz i na dodatek taką mam rane w sutku ze karmie z płaczem jak mała zaczyna ciągnąc
Ja tez mam lewy co chwile kontuzjowany i pomaga mi purlan medela, ranka 'goi sie' w ciagu 3 godzin a przynajmniej na tyle ze nie wyje juz przy karmieniu.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:23   #1482
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj my sie od dzisiaj tak nosimy gdyz chcemy byc u mamy na rączkach ciągle i na spacery w wózku jeździc nie chcemy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30102012636.jpg (138,4 KB, 104 załadowań)

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:25   #1483
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
Na allegro widzialam plyte z dzwiekami odkurzacza, suszarki, plynacej wody itd

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Ja tez mam lewy co chwile kontuzjowany i pomaga mi purlan medela, ranka 'goi sie' w ciagu 3 godzin a przynajmniej na tyle ze nie wyje juz przy karmieniu.
no tylko ja nie brdzo mam te 3 godz bo mala cały czas prawie wisi na cycu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:54   #1484
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Haaaaj my sie od dzisiaj tak nosimy gdyz chcemy byc u mamy na rączkach ciągle i na spacery w wózku jeździc nie chcemy
oo widze, że jeszcze jedna przekonała się do chusty moja to potrafi tak ze 3 godziny pospać, tylko moje plecy nie są wtedy zachwycone.
Mam zamiar kiedyś spróbować ją zachustować i tak pójść do Kościoła, może wytrzyma, bo od narodzin nie byłam jeszcze na mszy...

Cytat:
Napisane przez mala mysz Pokaż wiadomość
U mnie też lewy. Smaruje ziajką i mlekiem, ale słabo sie goi. Ból przy karmieniu okropny.

Cytat:

Gratulacje! Piotruś jest śliczny.

Cytat:
Czytam tu że niektore z Was mają problemy bo czas sie przestawił
Chciałabym taki problem że dziecko zamiast o 7 wstało o 6.
Ja nie spie dziennie po 20 godzin i żyje...
Ide spać o 21 albo 22 i pobudka o 1 czy 2 i tak mi wojuje dzieciak do 21
I co ja mam powiedzieć
Wow Ty to masz ciężko... a chustować próbowałaś?
Niestety niektóre bobasy rodzą się takie nadpobudliwe od samego początku. Moje znajome, które mają takie dzieci zrezygnowały z tego by starać się o drugie. Jakie jest Twoje podejście?

Muminku
oby to był porządny rehabilitant. Powodzenia!

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Próba nakarmienia mojego brzdąca mlekiem z butli zakończyla się niepowodzeniem. Mam zamiar od dzisiaj próbować codziennie. Oby się nauczyła. Boje się tylko, że znienawidzi wręcz butle bo płacze okropnie jak jej podaje.... No ale trzeba jak mam kiedyś wrócić do pracy,
Stary 2012-10-30, 13:40   #1485
weronika_91
Zakorzenienie

My po krótkim spacerze zimno więc 40 minut wystarczy

Czy któreś z Waszych dzieci ma naczyniaki płaskie ? Mój ma na szyjce i na powiekach. Pediatra mówiła że w ciągu roku one znikają i często właśnie u dzieci występują . Jestem ciekawa jak to z tym jest czy faktycznie zginie do roku ...
Stary 2012-10-30, 13:53   #1486
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
matko jedyna a pomyśleć że dopiero co tworzyła się nasza lista przyszłych mam, dopiero co opisywałyśmy pierwsze USG, pierwsze ruchy dzieciaczków..
tyle niepewności, oczekiwania, radości, niepokoju, szczęścia, smutku, obaw.. a teraz tulimy te nasze mniej i bardziej "wredne" maluszki i życia sobie bez nich nie wyobrażamy

Kiedy przychodzi na świat taka kruszyna wszystko się zmienia.. nasze priorytety, patrzenie na przyszłość, snucie całkiem innych planów i marzeń a wszystkie te zmiany kręcą się wokół takiego maleństwa i są właśnie dla niego. i jak to kurcze jest zrobione że takie pchły jednym uśmiechem potrafią rozłożyć na łopatki, że mija każda złość, frustracja, smutek i jak można tak strasznie kochać kogoś kogo się przecież tak na prawdę nie zna, bo dopiero co samo zaczeło poznawać świat???

Kurcze, fajnie być mamą i zadawać sobie takie pytania na które i tak nie ma odpowiedzi, no bo przecież nikt nam tej więzi nie wyjaśni...
.
Ale to pięknie ujęłaśZgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

A propo tematu kolki są takie czopki uspokajajace Viburcol kosztują ok.25zł za 12 szt. Przy pierwszym synku stosowałam jak miał kolki, trochę pomagały,wczoraj pytałam w aptece i są na receptę niestety.
Jest też coś takiego na allegro http://allegro.pl/kolka-niemowleca-r...696486686.html nie wiem czy się spotkałyście pewnie działa podobnie jak Windi
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:58   #1487
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Moja córcia zauważył migające lampki na swoim grającym krabie i była oczarowana rozwija się to moje kochanie. Wcześniej nie zwracała na nie uwagi.
Stary 2012-10-30, 14:07   #1488
Sojka1990
Zadomowienie

Viburcol jest świetny..
Jak miałam jazdy z Hanką to było zbawienie, ale nie można przesadzać bo to uzależnia. ale to nie są czopki na kolki tylko uspokajające- fakt uspokajają podejrzewam że w składzie jakiś drag by się znalazł.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Nie o moje dziecie mnie rozbraja.. lezy w hustawce i od godziny gapi się a rzeźbioną Maryjke na ścianie.. (wisi se taki obrazek święty który mnie irytuje- bo ja nie wierząca, ale jak się tu przeprowadziliśmy to dostalismy info od właścicielki żeby obrazka nie ściągać, że zapomniała nam powiedzieć... my z TŻ obrazek odchylamy a tam dziura w ścianie chyba wczesniejszy lokator miał problemy z psychiką i w ściany walił pięścią ) no ale żeby się tylko gapiła...a ona z nim gada i się do niego (a raczej d niej-Maryjki) śmieje więcej niż do matki własnej! Jestem zazdrosna o ten cholerny obrazek
Stary 2012-10-30, 14:11   #1489
ula2689
Wtajemniczenie

A ja się gapa nie przywitałam nawet...
A więc Hej!My dziś po wizycie u ortopedy bioderka ok u jednego i drugiego i tu uwaga niespodzianka!Oliwia miała być szeroko pieluchowana ze względu że siedziała pupką do dołu,ale nie robiłam tego bo gdzieś przeczytałam że to nic nie daje no i proszę bioderka ok!

Mamuski wiem że temat już był ale na jaką antykoncepcję się zdecydowałyście?Ja mam narazie tabletki ale gin mówiła że jak chce wkładke to nie ma sprawy(miałam już przed bliźniakami) no i mam dylemat...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:14   #1490
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Cudny widok

Dzień Dobry.

U nas noc bez zmian pobudki jak zawsze o tych samych porach,nad ranem troszkę marudzenia.
Teraz moja królewna przysypia a ja gotuję krupnik.
Łazienkę już posprzątałam,pranie właśnie się wiruje,zaraz powieszę,po południu zostanie mi umycie podłóg i mam luz.

Mam nadzieję ze dzisiaj nie będzie malutka miała ataku

Orientujecie się może czy na usg brzuszka trzeba mieć skierowanie od pediatry?

U nas jeszcze nic a już 8 tygodni po porodzie,mam jakąś blokadę ze na samą myśl ściskam nogi

Najpiękniejsze 8 tygodni w życiu,pomimo czasem trudu,rozdrażnienia,braku sił nie wyobrażam sobie już innego życia
Ja na usg brzuszka miałam skierowanie,inaczej kosztuje 80zł.

My chyba spróbowaliśmy po 3tyg,ja nie krwawiłam po łyżeczkowaniu tylko trochę plamiłam.W ogóle to czuje się tam sucha jak wiór,chyba musze nabyć "naoliwienie"w aptece,bo mąż mówi,że w płaszczyku teraz

Kochana Ty jeszcze masz siłe na sprzątanie jak mała daje do wiwatu?Odpocznij kobieto!Buziak dla 8tygodniowej panienki

Cytat:

Witamyczekałyśmy tu na WasGratulacje!!!Piotruś taki jak mój Jureczek kiedy się urodził,choć wydaje się na tym zdjęciu taki malutki

Cytat:
Cześć dziewczyny,
Mała od wczoraj tylko na cycu by wisiała. Jak zaśnie i się oddale na chwilę to budzi się i w ryk. Wczoraj nie spała cały dzień. Myślałam że padnę. Dziś podobnie inaczej wyobrażałam sobie to macierzyństwo...

gratuluje
Załącznik 4953841
Urocza i jak włoski jej śmiesznie sterczą,cudnie to wygląda
Też myślałam,że przy drugim będzie mi łatwiej,ale to trudniejszy egzemplarz,ale nie wyobrażam sobie życia bez niego

Cytat:
I co ja mam powiedzieć
biedna
A pytałaś kogoś pediatrę/położną czemu on nie chce spać?gdzie może leżeć przyczyna?

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Iwoncia moj tez ma takie dni że nie chce spać ... jest marudny i w ogóle chciałby tylko na rękach . Śpi czasem po 10 - 15 minut i koniec spania ... więc wiem co czujesz
Ja mówie zawsze no nie śpi to nie śpi ale mógłby chociaż grzecznie poleżeć w łóżeczku na macie czy w bujaku a tu dupcia
Dokładnie to samo przerabiam z Kubą

Cytat:
Rozbraja tą minąWyczaiłaś moment

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:19   #1491
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
A to zdjęcie z serii ''aktywne dziecko przed kąpielą''

wyjełam go z łóżeczka,rozebrałam a on dalej spał,dopiero przy wkładaniu do wody sie obudził
a wczoraj sieobudził jak go z niej wyciągałam
Jaka żabka fajnaHubcik też się wczoraj kąpał na śpiocha, przeczknął się w wannie a potem dalej spać

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Anusia, ja nic nie podpowiem bo moja mała zapełnia prawie każdą pieluchę

dziewczyny, podpowiedzcie proszę gdzie kupię jakiś fajny kombinezon zimowy dla Leny pepco, smyk
W pepco są fajne po 50zł, ja kupiłam Oliwce z przeceny za 30zł był lekko przybrudzony
Stary 2012-10-30, 14:25   #1492
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

I_K gratulacje Śliczny, mały chłopczyk.
Wszystkie pozostałe dzieciaczki również cudowne.

Mnie dzisiaj od rana TŻ tak wkurzył, że musiałam jakoś odreagować i pojechałam do pracy żeby pogadać. Dopiero wróciłam. Nadal nic sie nie dzieje. Mam nadzieje, że do 5000 postów zdąże i nastepny wątek założymy już w odchowalni

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:26   #1493
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ja jestem w szoku, na prawdę, nie myślałam, że tam tyle tego siedzi, piję herbatkę laktacyjną i kawę zbożową z mlekiem i cukrem tak mi poradziła położna i może faktycznie to trochę wspomaga produkcję.
ja herbatkę piję od początku ale na mnie nie działa no a z mlekiem się pożegnałam od kiedy małej stwierdzono alergię

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:36   #1494
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:

Czy któreś z Waszych dzieci ma naczyniaki płaskie ? Mój ma na szyjce i na powiekach. Pediatra mówiła że w ciągu roku one znikają i często właśnie u dzieci występują . Jestem ciekawa jak to z tym jest czy faktycznie zginie do roku ...
Hubert ma na pośladku taki mały okrągły i pod szyją małą kropkę pediatra mówiła że się wchłonie.

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Viburcol jest świetny..
Jak miałam jazdy z Hanką to było zbawienie, ale nie można przesadzać bo to uzależnia. ale to nie są czopki na kolki tylko uspokajające- fakt uspokajają podejrzewam że w składzie jakiś drag by się znalazł.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Nie o moje dziecie mnie rozbraja.. lezy w hustawce i od godziny gapi się a rzeźbioną Maryjke na ścianie.. (wisi se taki obrazek święty który mnie irytuje- bo ja nie wierząca, ale jak się tu przeprowadziliśmy to dostalismy info od właścicielki żeby obrazka nie ściągać, że zapomniała nam powiedzieć... my z TŻ obrazek odchylamy a tam dziura w ścianie chyba wczesniejszy lokator miał problemy z psychiką i w ściany walił pięścią ) no ale żeby się tylko gapiła...a ona z nim gada i się do niego (a raczej d niej-Maryjki) śmieje więcej niż do matki własnej! Jestem zazdrosna o ten cholerny obrazek
No właśnie wczoraj farmaceutka mi mówiła że coś ma w składzie i dlatego na receptę kiedyś dla Kamila kupowałam bez recepty.
Stary 2012-10-30, 14:40   #1495
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
a to mój bączek kochanyjak śpi po cycu ze smokiem
sweet

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:

witamy z powrotem i wszystkiego dobrego dla Was, dużo zdrówka dla Piotrusia, a dla Ciebie cierpliwosci

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny,

gratuluje
Załącznik 4953841
ale ma czuprynkę, śliczniusia

Jagódka
Stary 2012-10-30, 14:41   #1496
Sojka1990
Zadomowienie

ehh i teraz kiedy trzeba powoli szykowac się do ortopedy Zośka stwierdziła że jednak się zdrzemnie... mały podły potworek
Stary 2012-10-30, 14:54   #1497
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
jaka słodzinka śliczna! i jakie ma piękniusie włoski

Iwoncia, Ty to w ogóle jesteś biedniutka z Alankiem wiszącym na piersi non stop. A może on się dostatecznie nie najada i dlatego tak wisi i wisi? może spróbuj butlę z mm dawać po karmieniu, jak to Angel zrobiła i wtedy zobaczysz, czy on faktycznie głodny, czy po prostu cyc mamy i ciumkanie są mu niezbędne do życia i bez nich jest rozpacz i tragedia? Naprawdę dziewczyno szkoda mi Cię bardzo
maggie zgadzam się z Tobą. Moja niunia też tak wisiała i wisiała, a ona bidna głodna była. Ja też myslałam na początku, że ona od ciumkania uależniona ale jak się najadła "po pachy" to już buźką ruszac przestałaa myślałam, że to jej nawyk jakiś, że caly czas rusza i rusza buźką

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

chociaż dzisiaj przeszła mała samą siebie zjadla cyca + 90ml mm + znów cyca to moje dziecko pęknie chyba nie długo taki ma apetyt hehe, a najbardziej uszczęśliwoło mnie to, że nie chciala więcej mm tylko odchylałą główkę do cycuszka

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

ale słodziak
moja zawsze przy robieniu kupki ma banana od ucha do ucha. W ogóle od kilku dni zaczęła też śmiac się z dźwiekiem piski wydaje, a nie jak dotychczas sam rogał szczeólnie jak mężul do niej mówi dzień dobry

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

nisia co do herbatki to ja tez ją mam i nic nie pomaga

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Cytat:
jaki tam puplet śliczna buziulka

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

zmykam jeszcze coś zjejsc puki spi, bo już się wierci także lada moment wstanie. No i patent na sen, gdy marudzi: po spacerze nie wyciągam jąz gondoli, uchylam balkon i niunia dalej w niej spi ale już odkryta bardziej, bo dzisiejszym 1h spacerku śpi juztak dwie godziny i mamusia 3 godzinki miała dziś dla siebie Wreszcie, bo od rana marudna była i od 6 do 12 spłaa tyle co na cycu

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-10-30 o 14:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-30, 14:55   #1498
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje i czekamy na opis

Cytat:
Cześć dziewczyny,

Załącznik 4953841
słodka niunia

Cytat:
I co ja mam powiedzieć

współczuję kochana,mam nadzieję że to sie zmieni i odsapniesz

Cytat:

ale ma ładne duże usta,bedzie całusny chłopak

Cytat:

jaki tam pulpet,śliczna jest i zgrabna

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość

No i w nocy trzasnął taką kupe,że ledwo sie w pampersie zmieściła.
d
a martwilas sie o kupe a synek taka niespodzianke zrobił

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka mala dziś konczy miesiać

za pierwszy miesiac

Cytat:

cudownie wtulony w tej chuscie

Cytat:

kolezanki dzidzia miała dwa dosc spore i znikly.

Katee korzystam do południa i sprzatam bo przewaznie popoludniu mamy problem z kolkami.

uff własnie uspalam Zuzie,ide cos zjesc bo padne.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:08   #1499
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:

ja tez mam nadzieje ze zniknie bo mała ma na policzku, pedaitra powiedziala ze narazie nie bedziemy sie tym zajmowac. pozostaje miec nadzieje ze sie sam wchlonie.

Cytat:
Viburcol jest świetny..

Dobre

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

lukrecja gdzies mi pytanie do postu wcielo, sama uczylas sie chustowac czy ktos cie nauczyl?
tez sie przymierzam tylko nie wiem czy sama sobie poradze z tymi wiazaniami.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:20   #1500
gda
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dziś mimo zimna 1,5 h na dworzu Ale zmieniłam godzinę spaceru z 14 na 13 i niestety zaczął mi się wybudzać i ryczeć w wózku. Musiałam wyjąć, sekundkę utulić, z powrotem do wózka i spał dalej. Myślałam, że pośpi w domu, ale wybudził się od razu.

O teraz zasnął na mnie, bo piszę tego posta już 1,5h

Mój ma takie czerwone plamy na powiekach, na nosku i czole. Pewnie to to samo. Ja też miałam do ok. 6 miesiąca życia
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości