|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
dzis zadzwonila znow do mojej mamy i nadawala szyfrem
|
|
#902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
2. Sliczni Wy ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
Przyjade w nocy, i chyba jak się obudzi to wyślę do niej mamę i Tzta jeszcze, żeby się nie przestraszyła, a pokażę się jej albo rano, albo do piero jak z pracy wrócę ... Cytat:
Nie zazdroszczę badania
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo z tą reakcją Amelki może być różnie, takie dzieci jeszcze nie mają takiej pamięci .. nie było cię dość długo i może cię nie poznać ... oj to jeszcze do pracy musisz jechać ... należy ci się jakiś urlop po takiej rozłące .... współczuję
|
|
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
dzięki za życzenia zdrowia. Dzisiaj obie się inhalowałyśmy...Natko, kurczę dziwna sprawa z inhalatorem. Może spróbuj zareklamować jeśli ma gwarancję- dobrze by było odzyskać kasę, jeśli chcesz zainwestować w inny inhalator. A co to był za lek, że rozpuścił pojemniczek? Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Brumku, u Nas identycznie z rozmiarem stopy (no może jakieś 2 mm mniejsza ) i wymiana na większe była konieczna. Pierwsze kroki były trochę koślawe, ale już po chwili śmigała jak burza. Może w Warszawie są jeszcze jakieś outlety z butami i uda się upolować większy model?Marinka, współczuje przeżyć- jak mi przyjaciółka opowiadała o tym zabiegu to aż mi słabo było , ale też nie chciałam Cię negatywnie nastrajać. Dobrze, że nie wyszło nic nowego i wiesz już na czym stoisz- oby leki szybko pomogły. ![]() Przystojniak z Igora rekruta, a Ty piękna jak zawsze. Chelsea, co to za śliczny niedźwiadek? Agulaa, o matko ale u Was czarna seria. Zdrówka dla Ciebie i tż. Eve, no proszę, jaka miła niespodzianka. Justi, dla dziewczynki w Mivo Kids widzę jeszcze za 199zł rozm. 21,23,24. Te Lasockiego sama kupiłam Hani, ale oddalam je z obawy o przemakanie. Dodatkowo tż właśnie reklamuje buty tej firmy bo po 2 tyg cała podeszwa mu się rozkleiła...Co do butów, to jeszcze niedawno sama się zapierałam, że nie wydam jakiejś niebotycznej kwoty na buty dla rocznego dziecka. Jednak w praniu wyszło inaczej , mam wrażenie że w niektórych butach dedykowanych dzieciom nawet dorosły nie umiałby chodzić. Do tego dochodzi fakt, że na dziecko o wiele łatwiej wydaje się pieniądze,często kosztem własnych potrzeb.
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
22 strona...
myha- gratulejszyn!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! kinga ma 3 drzemke juz.... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-10-30 o 13:02 |
|
|
|
#906 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuniaste zmory
no skoro mama Kuna to dzieć mały Kunek Cytat:
no wredne babsko z kiepskim poczuciem humor ![]() taaaaa kłamczucha! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój ma pierwszą i ostatnią
|
|
#907 | ||
|
Rozeznanie
|
Chelsea ale misiaczek
![]() Marina śliczna Ty ![]() Cytat:
wiem, że dzieciaki różnie reagują, jak wróciłam po Majce do pracy to na początku codziennie po powrocie płakała na mój widok - ale to było z takim wyrzutem "dlaczego mnie zostawiłaś?" więc nawet jak się rozpłacze to wystarczy, że ją przytulisz i na pewno będzie wszystko dobrze ![]() Cytat:
oby u Hani nic się nie rozwinęło, a katar to zawsze od zęboli może być ![]() dzięki ![]() Ehhh to pechowo Tż trafił i niestety często słyszę o reklamacjach w ccc, choć w lecie kupiłam sandały lasockiego i są suuuper
|
||
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
Brumku, zaciskam
za szczepienie. jestem pewna, że Tymek je dzielnie zniesie. Hania jak jest ze mną sama to też gada i gada ![]() Agawoo, ale będzie radocha w domu. - Hania później bardzo przeżywa i źle śpi. Najlepsza pora jest zawsze ranem, nawet jeśli zaraz znowu ma wyjść. |
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
(jakie spać, 3 godziny to nie spanie) ...
|
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niepotrzebnie to napisałam, to był taki egoistyczny punk widzenia bo marzena ma rację, pewnie później Amelka będzie źle spała, ale nie będzie chciała wcale spaćSama najlepiej będziesz wiedziała co robić
|
|
|
|
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Później Was nadrobię porządnie ![]() Aby z tego co pamiętam: Myha GRATULACJE ![]() klas ki:Brumek dziękuję jeszcze raz za linka I wszystkim wspierającym WIELKIE dzięki Byłam wczoraj u gina- Mateuszek waży już 3200, wszystko jest ok- szyjka bardzo wysoko , główka też, więc się nie zanosi na wcześniejszy poród. Kolejna wizyta 12 listopada, potem 22( dzień po terminie) i ewentualnie jak do tej pory nie urodzę, to 26 będę miała wywoływany poród- tak jak z Julcią, bez zbędnego siedzenia w szpitalu- oby.... ![]() No i mam 13kg na+
|
|
|
|
#912 |
|
Wtajemniczenie
|
Shira Wlasnie od zimna tez Moze byc. U mnie poszła w ruch masc bo bez tego ni chu chu. Nie lubię jej używać bo pozniej sucha skóra jest i zlazi platami. No ale trudno, zlezie i bedzie cacy. Musze tylko przystopowac z kapustą kiszona bo to od tego mam a durny Stronczek nie umie sie oprzeć i zre
|
|
|
|
#913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się, że jak mnie zobaczy a potem znowu jej znikne, to będzie płacz.. Dobrze, że tz siedzi w domu do końca tygodnia Cytat:
Może nie trzeba będzie wywoływać porodu, bo Mateuszek będzie chciał zobaczyć siostrę i wyjdzie w terminie Dziewczynki, zbieram się ... Jedziemy jeszcze do hotelu po bagaże, potem na lotnisko .. Trzymajcie kciuki, żeby się obylo bez przygód Buziaki
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
agawoo
szczęśliwej podróży oliweczka Mateuszek już kawał chłopaka mogę Ci tylko powiedzieć, że drugi poród idzie dużo szybciej (przeważnie) czego Ci z całego serca życzę
|
|
|
|
#915 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuje, że pytasz Trochę lepiej, boli jeszcze ale nie tak mocno. Tylko ciagle ma ta mglę na oku, mam nadzieje że to minie ![]() Cytat:
Igi swietnie wygląda w tych włoskach! No i mamusia.... dziewczyno jaką Ty masz urode Cytat:
![]() Cytat:
super, że wszystko ok!Cytat:
Dziekujemy za kciuki Płacz oczywiście był, ale to bardziej strach przed lekarką niż ból. Całe szczęście to byla ostania poki co...I to druga dawka odra/świnka/różyczka ![]() Nie za wczesnie troche? No nic.. muszę zaufać lekarce, wie co robi. Dzieki za wyrazy współczucia dla mojego guza i pasma nieszczęśliwych wypadków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- My śniegowce juz mamy http://www.discounto.de/Angebot/LUPI.../#.UI_NY2_Qd69 |
|||||||
|
|
|
#916 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Domek ma właśnie drzemkę, ciekawe ile pośpi. Cytat:
) myślałam, że mnie szlag trafi. Walczę z nim o te bałaganiarstwo,ale długo się wściekać nie potrafię, bo nadrabia innymi zaletami ![]() -Spora spora, więc chyba faktycznie 22 będzie lepiej leżał Cytat:
za szczepienie.A z tym czołem to bidula jesteś Posmaruj czymś na stłuczenia może?Cytat:
Daj znać co tam u lekarza Faktycznie szybko zleciało ![]() W ogóle bardzo Cię podziwiam, że zdecydowałaś się wyjechać. Ja mam problem z zostawieniem Domka na jedną noc ![]() Cytat:
![]() -Właśnie! Masz rację, muszę poszukać paragonu Zamówiłam ten inhalator, który Wy macie.A te kropelki to Olbas ![]() -Dziękuję bardzo za życzenia A tak apropo, 2 lata temu mieliśmy cudowną pogodę na ślubie. Grzało jak nie wiem, a dzisiaj snieg ![]() -Co do bucików zgadzam się z Tobą Cytat:
![]() ![]() 13 kg? Co to jest! Mi tez się nie zanosiło na szybki poród, a widzisz jak wzięło mnie znienacka
|
|||||
|
|
|
#917 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek no właśnie moje ręce źle
. Znowu straszę...Ps. Zuza ma dzisiaj wieczorem konsultację w szpitalu, trzymajcie kciuki (resztę napiszę w K.). Niby "nic takiego", ale mam stracha .
|
|
#918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kaputą mam ten sam problem, jak tylko zjem coś kiszonego to szyja i ręce w stanie paskudnym ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
zaciskam!!Marinko, wszyscy mówią że Domek na zdjęciach na większego wygląda a w rzeczywistości to taki skwarek jest A Ty Kochana nawet i bez makijażu świetnie wyglądasz! dalej twierdzę, że jako modelka byłabyś świetna Igor wygląda na duuużo starszego. W nowej fryzurce mu do twarzy
|
||
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
artur zapowiadal sie na leworecznego. ba - lewa kopie pilke czy patrzy przz wizjer. ale zaczyna coraz czesciej prawa rysowac itd.
|
|
|
|
#920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ostatnie trzy dni to maaasakra jeszcze nie wiem za co ale oczywiście a i jeszcze za brumiątko
|
|
|
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, bedzie dobrze Justynko!Ja tez mam problem z rekami jesienią i zimą(pęka mi skora miedzy palcami i strasznie piecze), musze kilka razy dziennie smarowac neurtogeną, a na noc czasami maścią nagietkową. |
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
maz juz wrocil z pracy - przerwal mi ogladanie perfekcyjnej pani domu na tvn player
po czym wyszedl zalatwiac sprawy z kolega.83monia czas pokaze, czy prawo czy lewo reczna. ![]() iustyna trzymam kciuki za konsultacje, o cokolwiek by nie chodzilo agawoo szybkiego powrotu do domku i moc usciskow od Amelki otrzymasz na pewno.Oliweczka zacna waga Mateuszka , a twoje 13 kg to jest nic - na pewno nie dobijesz do 100 kg, bo nie wiele brakowalo w ciazy. Ale jak sie czlowiek przed ciaza spasl to i w ciazy dolozyl.![]() Mery usnela o 12 i niedlugo wstanie, diabel kochany.
|
#923 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!!
Agawoo szcześliwej podróży, ale musisz być szczęśliwa z powrotu do domku i zleciały te 3,5tyg strasznie szybko!!!!! Monia długo Kindze trzyma się ta gorączka.... niech szybko wraca do zdrowia!! I pokaż młodego w przebraniu ![]() brumku dziekuję za opinię o kulkach. Ale ja się chyba zdecyduje Lubię tę formę pudru więc wypróbuję tego cacka![]() Kolina nerwy mają prawo puścić każdemu! Ciekawe tylko co jest przyczyna takich sytuacji u Dawida... Oby szybko wszystko wróciłodo normy!!marzenka zdrówka dla Was, żeby u haniołka nic się poważniejszego nie rozwinęło! dziubku i dla Was mnóstwo zdrowia!!! Biedny Szymuś tak się męczy!!! Pieleszko przelew dotarł Oliweczko Mateuszek rośnie w siłe i na pewno będzie chciał w porę wyjść z brzuszka Eve miło Was ubezpieczalnia zaskoczyła ![]() Marina badanie na pewno do przyjemnych nie należało, ale chociaż wiadomo, że nie czyha tam nic powazniejszego. Agula kurcze, ale Was seria dopadła nieszczęsliwych wypadków!!!! Uważajcie na siebie!!! Witam się, Od rana kursowaliśmy z meżem po urzędach, bankach (telik dziekuję za info odnośnie przelewów) . Głowa mi zaraz eksploduje!! Ala była przez ten czas z opiekunką. Podobno miała jeden moment, że sobie przypomniała o.... TACIE i był chwilę płacz. Mąż wczoraj wrócił i Ala nie odstępuje go na krok, tak jak jeszcze kilka mcy temu było jej to obojętne, czy tata jest czy nie ma, nie wykazywala większych emocji względem jego osoby tak teraz już potrafi pokazać radość, tęsknotę, złość gdy wychodzi i czuję, że bardziej lgnie do niego niz do mnie. Ale mnie to cieszy....bo zawsze się boję o to, że przez tę jego częstą nieobecnośc nie zlapie z mała takiej więzi. Fajne jest też to, ż ejak wróciliśmy to widac było radośc Ali, tulila nas, ale do niańki tez nadal wchodizła na kolana przytulała ją, wiem, że ją bardzo lubi i mają się dobrze w swoim towarzystwie
|
|
|
|
#924 | |||
|
Raczkowanie
|
Borysek ma wlasnie drzemke, a ja siedze z herbatką i nadrabiam, ale duzo juz dzisiaj naskrobalyscie
. Bylismy dzisiaj u lekarza sprawdzic czy oskrzela sa czyste(Borysek kaszle juz drugi tydzień, juz coraz mniej ale wolalam skontrolowac).Wszystko w porządku, osluchowo czysto.---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Najlepsze zyczenia z okazji rocznicy ślubu ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() Szybciutko i bezproblemowo urodzisz i wrocisz do domku Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-30 o 14:16 |
|||
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
brumku, za Wasze szczepienie również
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja byłam pewna, że skoro to do inhalacji to żadna róznica jak się inhaluje. Człowiek jednak cały czas się uczy, szkoda że takim kosztem ![]() Dziekuję kochana, za życzenia |
||
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przy mojej tlustej cerze dobry puder to podstawa![]() 2. Dziękuję Brumku, bardzo lubię!Wracam na cały etat Borys ma podobna dlugosc stopy(ok. 13), takze 22 bedzie dobre, zobacz w sklepie internetowym http://www.eobuwie.com.pl/pol_m_DZIECIECE-3315.html, moze maja takie jak chcesz ![]() Trzymam kciuki za szczepienie
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-10-30 o 14:33 |
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o o o Podpisuję się pod tym. Tylko ja wieczorami mam męża troszkę wcześniej i mi pomaga. Dziś np mam fatalny dzień. Nakrzyczałam na Radka. Poszedł spać dopiero o 14. Nic nie jest po mojej mysli, niby przy maluchu to normalne ale ciężko mi się z tym pogodzić ![]() Mamad1 ja zmniejszam zdjęcia w programie PAINT. Mam zdjęcie np na pulpicie, otwieram je przez ten program (otwórz za pomocą i wybierasz PAINT) Następnie w lewym górnym rogu klikam na OBRAZ i wybieram opcję ROZCIĄGNIJ/POCHYL. W poziomie i pionie wpisuję np po 30 lub 25% i zapisuję zmiany. Mam nadzieję, że o to Ci chodziło i zabłysnęłam
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-10-30 o 14:33 |
|
|
|
|
#928 |
|
Wtajemniczenie
|
Widze ze nie tylko ja mam ten problem. Zmora jakaś. Kiedys ludzie żyli i tego nie było. Alergie, astmy itp masakra
Wiki chyba po mnie odziedziczyła skłonności do alergii. Zauważyłam ze ma suchy placek na paluszku. Natko z kiszonym jest tak ze nie tylko jesc nie moge. Nie moge tez dotknąć bo od razu pali żywym ogniem. W rękawiczkach lateksowych surowke z kapuchy robie zawsze ![]() Justyna dla Zuziaka. Nie wiem o co chodzi, ale NA PEWNO bedzie dobrze. Wierze w to !!!!
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#930 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

Ale jemu też buzia się nie zamyka. Wasze dzieci też tak mają, że cały czas coś gadają?
dzis zadzwonila znow do mojej mamy i nadawala szyfrem
12.06.2010
Przyjade w nocy, i chyba jak się obudzi to wyślę do niej mamę i Tzta jeszcze, żeby się nie przestraszyła, a pokażę się jej albo rano, albo do piero jak z pracy wrócę ...
Nie zazdroszczę badania
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
, ale też nie chciałam Cię negatywnie nastrajać. Dobrze, że nie wyszło nic nowego i wiesz już na czym stoisz- oby leki szybko pomogły.
, mam wrażenie że w niektórych butach dedykowanych dzieciom nawet dorosły nie umiałby chodzić.
Do tego dochodzi fakt, że na dziecko o wiele łatwiej wydaje się pieniądze,często kosztem własnych potrzeb.

za szczepienie. jestem pewna, że Tymek je dzielnie zniesie. 
klas ki:

Trochę lepiej, boli jeszcze ale nie tak mocno. Tylko ciagle ma ta mglę na oku, mam nadzieje że to minie
dziewczyno jaką Ty masz urode 

Zakończone: 2