|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
Karmisz tylko piersią? Może za dużo tej kaszki? Ja wprowadzam gluten przez podanie codziennie 1/2 łyżeczki kaszki glutenowej. Też podaję łyżeczką.
![]() |
#4922 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dzis idziemy do lekarza ![]() Cytat:
![]() |
#4924 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo ładnie Ci tak. Do prostej grzywki masz zbyt pociągłą twarz, moim zdaniem. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- No i jest kolejna afera żłobkowa. Strach oglądac TV.
![]() |
#4926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba zrobię taką grzywkę na ukos, ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4928 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ostatnio miałam taką kilku dniową pracę, więc mała z babcią próbowały już tego kleiku +4 miesiące, bo Ninka ma już skończone. I poszło im całkiem nieźle więc pierwszy posiłek mamy już za sobą, i było wszystko ok, wiem, że to może szybko, no ale czasami trafia mi się fucha to trzeba skorzystać ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Wtajemniczenie
|
Co do wypadania włosów - mi też już sporo mniej wypada. Wypadło strasznie dużo.
Kupiłam odżywkę do wcierania w skórę głowy - z Rzepy (7 kapsułek 20zł) i z Farmony JANTAR (Pola m kiedys polecała). Poczytałam opinie i ta odżywka z Farmony jest podobno rewelacyjna. Po 3 tyg. kuracji jest mnóstwo baby hair. U siebie już widzę poprawę, mam duzo nowych włosków.
#4930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Rozeznanie
|
Gotowej kaszki.
Moja Hania nauczyła się krzyczeć! Non stop pokazuje swój głosik. Nie płacze, nic jej nie jest tylko próbuje siłę swojego głosu. ![]() ![]()
#4932 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam przez All.eg.ro , ale w takich małych kosmetycznych drogeriach tez znajdziesz. W duzych typu ross.man nie widzialam.
#4933 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A co do leków, ja osobiście nie uznaję tych gripexów- one tylko zaleczają objawy. No i organizm się przyzwyczaja. Próbowałaś płukać gardło? Np szałwią? Inhalacje też fajnie działają i przynosza ulgę. No i inne czosnki, maliny, porzeczki, imbir ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale ta, zaczynamy w ten sposób go zaznajamiać z jedzeniem. Marchewka była ugotowana, ale nie rozgotowana - taka dosyć jędrna. (jeśli chodzi o marchewkę, lepiej jest gotować w całości i kroić dopiero po ugotowaniu - zostaje wtedy więcej smaku i wartości odżywczych) Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też jeszcze letnie opony mamy, ale podobno ma się poprawiać pogoda za parę dni ![]() A Maksio może taki gorszy moment ma po prostu? Na brzuchu niech leży i kombinuje (oczywiście bez przesady - nie za długo, żeby się całkiem nie rozwył ![]() Cytat:
ja kupiłam na allegro na początku, ale są często takie nieweilkie drogerie, albo stoiska ze zdrową żywności w supermarketach |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy te siatki do owoców canpol albo nuby są gdzieś dostępne w sklepach czy tylko na allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Wtajemniczenie
|
W rossmanie i tesco widzialam
#4936 |
Zadomowienie
|
O dziękuję Ci, w rossmanie zobacze, bo w tesco to u mnie nie ma działu dziecięcego :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- liwka tak samo w nocy je co 2 godz dzisiaj wstawałam z 4 razy ,juz mam dość takiego wstawania nieraz zje 2 razy na noc a teraz od nowa się zaczyna dawałam jej pic ale nie zadowoliło ją na długo.
![]() |
#4938 |
Zadomowienie
|
U mnie w rossmanie pani powiedziala, że takich gryzaków nie mieli nigdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tu fotka po fryzjerze , troche kiepska bo robiona kamerką z laptopa, ale chyba widać ![]() Pojedyncze, 30.10.2012 o 14.20 #3.jpg Dzięki za pomoc w decyzji ![]() Miałam dać jego pracownikowi paczkę... wiem, że zaniedbałam, ale u licha czemu ja mam zajmować się jego firmą skoro on nawet nie raczy zrobić mi aukcji na e bayu żebym coś zarobiła... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Zadomowienie
|
JA byłam w naturze to były takie ampułki jak mówicie w cenie 19 zł tylko firmy Joanna... Nie wiem czy to też będzie dobre?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zadomowienie
|
O mam lepsze,
![]() No i dodam zdjęcie małej ![]() 2012-09-22 16.24.12.jpg 2012-10-30 13.14.51.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Zakorzenienie
|
_millena, ciasto się skończyło.
![]() Mleko razem ze śmietaną oczywiście ![]() Moje mialo ok. 3-4 cm wysokości. Ono nie jest wysokie, ale dość wilgotne i puszyste. W weekend pewnie powtórka będzie to zrobię zdjęcie ![]() pola_m, tak mi wczoraj ochoty na rosół zrobiłaś, że musiałam ugotować. No i pyrka sobie wesoło na płycie ![]() Zaliczyliśmy dzisiaj długaśny spacer. 2 godziny na mrozie. Godzinkę Maciek spał, drugą rozglądał się zdziwiony co tak zimno ![]() ![]() Ale fajnie jest, ciepło się ubrałam, kurtka z kapturem, ciepłe buty... ![]()
![]() |
#4943 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mam smaka na to ciasto cynamonowe ![]() My też byliśmy dzisiaj na spacerze, ja, Hania i nasz pies. Zapomniałam rękawiczek więc ręce mi zmarzły niemiłosiernie. Na nogi musiałam założyć kalosze, bo śnieg topnieje i jest plucha. Hania spała sobie smacznie w wózku, a pies umorusał się cały w błocie i ciągnął do domu, bo mu zimno było :/ Spacer średnio udany ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4944 |
Wtajemniczenie
|
My dzisiaj z rosołu mamy risotto, mąż jest mistrzem, właśnie gotuje - dyniowe
![]() Ja też dzisiaj na intensywnym spacerku (w sensie, że szybko chodziłam) Młodego zapakowałam do chusty, włożyłam mężowy polar i w drogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zakorzenienie
|
My dzisiaj tez na spacerku byłysmy. Jej taka pogoda odpowiada, cieplutko pod kocykiem, mi nie za bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
My tam zamierzamy spacerować bez względu na pogodę. No wiadomo, że jak będzie siarczysty mróz czy zawierucha to odpuścimy, ale tak jak dzisiaj całkiem fajnie jest
![]() Ale mi dobry rosół wyszedł... ![]()
![]() |
#4947 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale teraz byłam zmuszona isc do mojej z przychodni :/ No i okazało się, że musimy zmienic mleko, na bebilon pepti. Podejrzewam, że Hania jest najszczuplejszym wizażowym dzieciątkiem na naszym wątku 5960 ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
![]() Niunia śliczna, taki pyziolek ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Lidlowi wyszedł dobry chleb, kupiłam jeszcze gorący ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- AA bylismy dzis na kontroli bioderek, wszystko OK, tylko pan doktor zwrócił uwagę na nierównomierne rozmieszczenie fałdek na udach. Hahahahha moja Hancia właśnie zagwizdała ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
najlepiej wmasowac w skore glowy i isc w tym spac. Sporo osob narzeka, ze smród i nie wiadomo co, ale wg mnie to ma przyjemny zapach ![]() Wogole to wpadłam w szał gotowania ![]()
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Oj, ja jak nie wyjdę na spacer, to też mnie nosi. Wcale się nie dziwię, że dzieciak też nie wie co ma ze sobą zrobić...
Pewnie jeszcze będą takie dni, że nie wyjdziemy, bo któreś z nas zaniemoże )(tfu, tfu!) więc teraz korzystamy ![]()
![]() |
#4949 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4950 |
Raczkowanie
|
hej,
mam pytanie jak ubieracie dzieciaczki na taka pogodę w okolicach 0 stopni? My dzisiaj krótki spacer zaliczyłyśmy 20 min tylko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.