Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 10:33   #871
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Jestem...jest dzidzia. 7 tydzień z hakiem jest bijace serduszko. Znó doznałam szoku. test ciazowy sie zmaterializował...
dzisiaj Martyna z tej okazji miała pierwszy dzień samodzielnego zasypiania. Trwało to 30 minut
Jeszcze raz gratuluję!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam dość
mały od rana płacze i trzyma się rączką za tył główki, za uszkiem
katar leje się litrami
bidulek tak cierpi ,idę do lekarza na 10 i pewnie znów leki
nici ze żłobka, piękna pogoda też tylko za oknem
mam dość...
Biedny... Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzisiejsza noc masakra, chyba najgorsza od wielu miesięcy
dziecko nei spało od 3do 6, drzemki byly chwilowe, a tak to płacz i wszystko nie - nie łóżko, nie lóżeczko, nie noszenie
jestem zombi z wyrzutami sumienia bo tracilam nerwy chwilami

Ja też unikam tematu cierpliwości do dziecka... Coraz częściej puszczają mi nerwy. Do tego dochodzą obowiązki domowe z którymi się sama nie wyrabiam, a nie ma kto mi pomóc.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:34   #872
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

nadrabiam od 9 strony

krótko co i nas

dzis artur ma haloween przebiera sie za kosciotrupa

kinga goraczkuje nadal. nie wiemy dlaczego. bede dzis lapac mocz, krew zbadana. ja sie od razu tez dalam pokuć: borelioza (bo mialam w wakacje rumien), tsh (tak w razie czego) i toxoplazmoza (bo nigdy nie robilam )

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:34   #873
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dowiedzieliśmy się w 2 dobie po urodzeniu...
....

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam takie http://ccc.eu/pl#/kids/catalog/all/302779, wczoraj był debiut, podobno mały bardzo dobrze w nich chodzi (ja nie widziałam - relacja babci).
to cąłkiem podobne tylko mój się ich boi na razie....
Stary 2012-10-30, 10:41   #874
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
....
to cąłkiem podobne tylko mój się ich boi na razie....
Daj mu do zabawy, ja tak zawsze zaczynam, wczoraj otworzył szafkę, wyjął buciki, przyniósł i pokazywał na nóżki - co zanczyło - załóżcie i chciał chodzić po domu.

A i podzielę sie moimi spostrzeżeniami co do spania - mój zaczął lepiej spać odkąd jest chłodniej w pokoju, teraz wieczorem mamy ok 19-20 stop., do rana spada do 18 stop. i już się nie wierci, kręci, itp. Najwyraźniej wcześniej go przegrzewałam.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:44   #875
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
o nerwach to nawet pisać nie chcę, unikam tego tematu publicznie
ale sama już nie wiem jak się powstrzymywać

dzisiejsza noc masakra, chyba najgorsza od wielu miesięcy
dziecko nei spało od 3do 6, drzemki byly chwilowe, a tak to płacz i wszystko nie - nie łóżko, nie lóżeczko, nie noszenie
jestem zombi z wyrzutami sumienia bo tracilam nerwy chwilami
o nerwach ja tez nie pisze - bo puszczaja mi ostatnio
i co podejrzewasz - zabki czy cos innego?

Cytat:
A ja musze pochwalić mojego małego - coraz ładniej śpi!!! Jestem wyspana!!!Wczoraj zasnął ok.20, przed 12 na śpiocha dostał butlę, o 6 na pół śpiocha dostał butlę, przebudził się przy zmianie pampersa do 6:30 się ze mną "polelkał" i zasnął, jak wychodziłam do pracy o 7:35 smacznie jeszcze spał

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 10:58   #876
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry

Dziubeczku daj znac po wizycie

Agawoo super ze wracasz do domku, wczoraj miałam pisać Amelka

Co do butkow, tez Musze sie rozejrzeć za kozakami dla mojej panienki. Mamy buty z Clarks, koleżanki córka przechodziła w takich samych cała zeszła zimę ale wydaje mi sie ze nie są za ciepłe. Moja dama szybko w nóżki marznie. Typowych sniegowcow raczej potrzebować nie będziemy, bo tu duzo go raczej nie bedzie.

Eveewe super kaska sie Wam trafiła. Chociaz tyle rekompensaty za chorobę i pobyt w szpitalu.

A mi znów choroba zaatakowała ręce. Bolą, pieka, swedza. Tragedia
Justyna a jak Twoje lapki ?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:04   #877
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Co do butkow, tez Musze sie rozejrzeć za kozakami dla mojej panienki. Mamy buty z Clarks, koleżanki córka przechodziła w takich samych cała zeszła zimę ale wydaje mi sie ze nie są za ciepłe. Moja dama szybko w nóżki marznie. Typowych sniegowcow raczej potrzebować nie będziemy, bo tu duzo go raczej nie bedzie.
My też mamy jedne z Clarksa, a drugie kupiłam w PL w Boti tzn. nie ja tylko dziadkowie ale bardzo fajne i Szymon w nich bardzo dobrze chodzi.
Rozglądałaś się już może za kombinezonem dla Wiki? Ja nie mam jeszcze dla Szymona i nigdzie nie widziałam fajnego i ciepłego

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:09   #878
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Madziulka mam kombinezon juz. W zeszłym roku Wiki dostała od mojej chrzestnej. Kupiła na wyrost i na ta zimę jak znalazł. Zaraz pokaże
I te butki z Clarks

Stary 2012-10-30, 11:11   #879
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Dzien dobry
Byliśmy przed chwila z Julkiem zanieść moją próbkę moczu na badanie ogólne i wszystko ok, ale:
jest na tym rachuneczku napisane:
LEU (leukocyty) Trace
BLO (erytrocyty) Trace- lysed.
Wiecie co to może oznaczać? Powiedziała mi pielęgniarka e mam stan zapalny, pobrać 3-4 dni urofuraginum lub żurawinę i znów zrobić badanie.

Eve super że aż tyle dostaliście
Kolina ja też czasem się denerwuję to normalne, chociaz ostatnio b. rzadko
No i tu następna zagadka- zawsze jak brałam luteinę byłam taka spokojna, wyciszona a teraz w tym cyklu jakoś nie wiem co się ze mną dzieje, wczoraj jakiś taki miałam "napad krzyku",dziś trochę też. Chyba ta pora roku jest taka wkurzająca.

Wstawiam Julka na śniegu z dziś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jul śnieg.jpg (102,0 KB, 66 załadowań)

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:13   #880
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość

Eve super że aż tyle dostaliście

tez sie ciesze

A julus piekny - ja zastanawiam sie czy z moja zakatarzona mery wyhcodzic, czy nei ryzykowac

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 11:17   #881
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem...jest dzidzia. 7 tydzień z hakiem jest bijace serduszko. Znó doznałam szoku. test ciazowy sie zmaterializował...
dzisiaj Martyna z tej okazji miała pierwszy dzień samodzielnego zasypiania. Trwało to 30 minut
Raz jeszcze bardzo, bardzo gratuluję i posyłam Wam mnóstwo całusów!

Cytat:
MARINKO współczuje gastro...
Straszne to było. Jakby jakiś obcy mnie zaatakował od środka.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
1.polecam diete resztkowa. Ja schudlam dzieki niej sporo. Polega ona na tym, ze zjadam to, co mi zostawi moj syn :P

2.Dzisiaj Szymek probowal nakarmić bulką dzieci z teledysku dziadka lulka
1. O, dobre z tym, że ja bym się chyba roztyła, bo mój mało je
2. Cóż za dobre serduszko

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Marinko, dobrze że to nic poważnego! Samej gastro współczuję, ale masz już to za sobą. Przynajmniej jesteś spokojniejsza.

A Dominek wygląda na dużo więszego na fotach wiesz Natko? A tu drobniejszy w rzeczywistości jak piszesz

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Marinko :galsiu: Domyślam się, jak się czujesz. Mój mąż to miał 2-3 lata temu. Wymęczył sie okrutnie. Nie mógł tego połknąć, kilka razy próbowali, słyszałam zza drzwi jak charczał i się dusił A potem gardło bolało i bolało.

Nie pamiętam, ale ok. 35-40 zł za największe opakowanie - 90 tabletek. My takie zawsze mamy. Starcza na 3 miesiące. Tylko wiesz, to trzeba brać stale, już na zawsze właściwie. Pierwsza lekarka nie powiedziała tego mężowi, on zjadł 2 opakowania, było lepiej i przestał brać. A to nie jest tak, że Cię to wyleczy. Tylko na bieżąco łagodzi objawy. Więc szybko dolegliwości wróciły. Dopiero potem nam powiedzieli, ze to się przyjmuje stale.
dzięuję brumku.
Lekarz własnie powiedział, że tabletki muszę brać cały czas.

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Marinka na szczęście masz już za sobą... gastroskopia nic przyjemnego, sama miałam kilka razy + sonde.. masakra!

Witam się z bólem głowy.... byliśmy wczoraj na zakupach.. tż włożył wielką torbę zakupów do bagażnika i tym samym przyblokował sprężynę od klapy... pod piekarnią chciałam włożyć jeszcze chleb i bułki do piekarnika, przez tą przyblokowaną sprężynę wróciło klape i dostałam prosto w czoło....... Mam pięęęęękny sznit na całe czoło i zaraz zwariuje tak mnie głowa boli............

Prosimy jeszcze o kciuki bo idziemy na szczepienie... na szczęście już ostatnie na najbliższe lata...
Oj biedactwo

Za szczepienie trzymam kciuki

Cytat:
dziewczyny mam dość
katar leje się litrami
mam dość...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Agawoo to super że wracasz ..... a Amelka jest bardzo do ciebie podobna
Podpisuję się pod tym

Cytat:
współczuję gastro, mam skręt żołądka jak myslę o tym badaniu
nie pisałam ci nic wczoraj o odczuciach by cie nie nakecać na drogę..
dobrze że różne paskudztwa zostąły wykluczone, a z refluksem sobie poradzicie

Może prześpij się jak Dawid uśnie, co?

Cholercia połowy mi nie pozaznaczało.

Anka jeszcze pytała się jak się czuję , Aniu jakby mnie walcem przejechali. Gardło boli, krtań tchawica. Ale pewnie będzie lepiej.

Wkleje Wam młodego i nasze buty za 40 zł.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:17   #882
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Żaneta CookieMonster jest na FB mozesz zapytać

Zbieramy sie na spacer i na zakupy. Chłodno jest ale przynajmniej slonko świeci. Od razu przyjemniej.
Stary 2012-10-30, 11:21   #883
brumek
Zakorzenienie

DZIEŃ DOBRY
Idziemy dziś na szczepienie. W sumie się cieszę, że be∂zie z głowy. mam nadzieję, że Tymuś nie będzie bardzo tego przeżywał.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wlasnie przezylam szok . weszlam na konto oszczednosciowe Marysi a tam wplata 1080 zł z ubezpieczalni. Pisalam wam ze nalezy jej sie za pobyt w szpitalu - myslalam ze tak jak mnie 60 zl za kazdy dzien, a tu szok 135 zl za kazdy dzien. Moje dziecko jest bogatsze od rodzicow
Takie niespodzianki to mogą być codziennie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Witam się z bólem głowy.... byliśmy wczoraj na zakupach.. tż włożył wielką torbę zakupów do bagażnika i tym samym przyblokował sprężynę od klapy... pod piekarnią chciałam włożyć jeszcze chleb i bułki do piekarnika, przez tą przyblokowaną sprężynę wróciło klape i dostałam prosto w czoło....... Mam pięęęęękny sznit na całe czoło i zaraz zwariuje tak mnie głowa boli............

Prosimy jeszcze o kciuki bo idziemy na szczepienie... na szczęście już ostatnie na najbliższe lata...

jakaś czarna seria wypadków Was dopadła
A jak męża oko?

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Brumek z czego tu się śmiać.że obie lubią jedzonko?
Że lubią to ekstra
Śmiałąm się bo zabawnie to zabrzmiało - krótko i na temat

Cytat:
dziewczyny mam dość
katar leje się litrami
mam dość...

Dziubku, a Ty szukasz pracy? Masz coś na oku? Bo jeśli nie, to może weź go do domu i posiedźcie jeszcze parę miesięcy razem

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Mówisz, że się skończyły outletowe modele? kurcze, a planowałam się z Haniutkiem wybrać, szkoda
Wszystko przez ten śnieg, jakby poczekał jeszcze chwilę, to pewnie wszyscy by się tak nie rzucili. W sumie nas też zmobilizował do takich zakupów.
Cały czas mam butowwe rozterki... weszłam wczoraj na sekunde do ccc zobaczyć co mają i oglądałam buciki pt lasocki kids - ogólnie bardzo fajnie się zapowiadały giętka podeszwa, ładnie wykończone i cena nie powalająca bo 99zł, ale..... skórzane bez membrany, więc będą pewnie przemakać.... sama już nie wiem
muszę się z Hanią wybrać i popatrzeć jak w nich chodzi, bo jednak 300 za ecco to nie dam
Outletowy został jeden model: tylko ecco, tylko rozm. 21 i tylko chłopięcy. Zresztą dziś już nawet jego nie widzę na stronie, pewnie to był ten, który my kupiliśmy

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, dzisiaj wracam do domu Zleciało te 3,5 tygodnia jakoś
No, ciekawa jestem miny Amelki Pewnie aż jej oczka ze zdziwienia wyjdą, jak mamę zobaczy

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kinga goraczkuje nadal. nie wiemy dlaczego. bede dzis lapac mocz, krew zbadana. ja sie od razu tez dalam pokuć: borelioza (bo mialam w wakacje rumien), tsh (tak w razie czego) i toxoplazmoza (bo nigdy nie robilam )
Hmmmm, dziwne. Ciekawe co jej dolega...

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Jak szukałam opinii o butach na zimę, to sporo dobrych rzeczy o Clarksach widziałam.

Cytat:
Dzien dobry
Byliśmy przed chwila z Julkiem zanieść moją próbkę moczu na badanie ogólne i wszystko ok, ale:
jest na tym rachuneczku napisane:
LEU (leukocyty) Trace
BLO (erytrocyty) Trace- lysed.
Wiecie co to może oznaczać? Powiedziała mi pielęgniarka e mam stan zapalny, pobrać 3-4 dni urofuraginum lub żurawinę i znów zrobić badanie.

Jaki misiaczek

A trace oznacza ze w śladowych ilościach. Norma to nieobecne. Sladowe ilości to albo maleńki stan zapalny, albo trzeba będzie powtórzyć badanie.
Stary 2012-10-30, 11:23   #884
Marina1
Zakorzenienie

1. Buty
2. ja z igorem, żebyście nie myślały, że jestem taka ładna ( ale dziwnie wyszłam, i siniak między oczami widać )
3 Mały rekrut
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04211.jpg (130,0 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04208.jpg (98,2 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04198.jpg (95,2 KB, 79 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-10-30, 11:25   #885
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Daj mu do zabawy, ja tak zawsze zaczynam, wczoraj otworzył szafkę, wyjął buciki, przyniósł i pokazywał na nóżki - co zanczyło - załóżcie i chciał chodzić po domu.

A i podzielę sie moimi spostrzeżeniami co do spania - mój zaczął lepiej spać odkąd jest chłodniej w pokoju, teraz wieczorem mamy ok 19-20 stop., do rana spada do 18 stop. i już się nie wierci, kręci, itp. Najwyraźniej wcześniej go przegrzewałam.
daje mu do zabawy, zakładałam na swoją nogę, żeby zobaczył, że nie gryzą, to stanął przy mnie, pokazywał na nie paluszkiem i płakał, tak jakby się bał, że zrobią mi krzywdę teraz stoją w jego zasięgu, ale na razie omija je szerokim łukiem....

podobno to najlepsza temp do spania, ale mi zimno wtedy ale skoro jemu pasuje to super

Chelsea91 fajniuchny
Stary 2012-10-30, 11:25   #886
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku na tyle niedobrego, to naprawde wynagrodzenie super. Niech sie odklada, bedzie miala Marysia na starty w przyszlosci. Miesiecznie odkladamy 50 zl plus to co z ubezpieczenia teraz i z urodzin i innych okazji. Bedzie jakas sumka na jej start w doroslym zyciu

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 11:25   #887
Marina1
Zakorzenienie

Qrwa mać, ale brudny stolik na 1 zdjęciu - wybaczcie
Stary 2012-10-30, 11:26   #888
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marina jaki Igi fajny a na tym zdjeciu wyglada na conajmniej 2, 5 roku

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 11:27   #889
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
1. Buty
2. ja z igorem, żebyście nie myślały, że jestem taka ładna ( ale dziwnie wyszłam, i siniak między oczami widać )
3 Mały rekrut
wygląda na starszego chyba zadziora z niego?

mój księciunio poszedł spać, obiad gotowy, ogarnięte w miarę, więc obejrzę sobie "Lekarzy" na tvn playerze

aaa jeszcze jedno apropo najprostszych zabawek, które są najlepsze. To u nas hicior ostatnio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0456.jpg (176,2 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-30 o 11:31
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:34   #890
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinka faktycznie na tym zdjęciu jakaś taka niewyspana jesteś ... Igorek wygląda super w nowej fryzurce ... a w avatarku to przyznaj się że to ty ....

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 11:44   #891
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Marinka faktycznie na tym zdjęciu jakaś taka niewyspana jesteś ... Igorek wygląda super w nowej fryzurce ... a w avatarku to przyznaj się że to ty ....
Wypłakana po wczorajszej rurze :P. Serio, leżałam tam a łzy mi leciały jak dziecku. Heh.
A w avku to niestety nie ja Megan Fox.

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa. Igor jest nicpon, faktycznie.
Stary 2012-10-30, 12:19   #892
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
A julus piekny - ja zastanawiam sie czy z moja zakatarzona mery wyhcodzic, czy nei ryzykowac
ja bym zaryzykowała

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY
Idziemy dziś na szczepienie. W sumie się cieszę, że be∂zie z głowy. mam nadzieję, że Tymuś nie będzie bardzo tego przeżywał.

Jaki misiaczek

A trace oznacza ze w śladowych ilościach. Norma to nieobecne. Sladowe ilości to albo maleńki stan zapalny, albo trzeba będzie powtórzyć badanie.
Trzymam za szczepienie.

Dziekuję. Pobiorę chyba kilka dni żurawinę i powtórzę badanie.

Cytat:
1. Buty
3 Mały rekrut
Sliczni jesteście

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość

Chelsea91 fajniuchny

Idę sobie zrobic kawkę bo już drugi dzień taka ospała jestem, jeszcze jak tż wróci z pracy musimy jechać do urzędu, jak wrócimy on musi na jakieś 90 minut wyjść (chociaż pewnie wyjdzie dłużej...) także prawie cały dzień będę sama z Julkiem.
Nie lubie takich dni, nie lubię siedzieć sama... Jakoś mi tak dziwnie wtedy, nie ma do kogo się odezwać. Jeszcze tera tak szybko robi się ciemno, nawet wyjść nie ma jak.

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:26   #893
mamad1
Zadomowienie

Przepraszam, że tak mało się odzywam.
Chciałabym tyle rzeczy zrobić zanim nie ma dziadków, więc zawsze kosztem czegoś.

Myha gratulacje!
Tyle ostatnio pisałyście od kolejnym dziecku, że aż się sama przejęłam. Tym bardziej, że ostatnio bardzo dziwnie się czułam. Ale to chyba ze stresu, bo od kilku dni jest lepiej (ciekawe dlaczego). Na wszelki wypadek zrobiłam nawet test, ale tylko jedna kreska była.

Buty na zimę też kupiliśmy w ccc z serii action boy, ale chyba zeszłoroczny model, bo z przeceny za 39,99zł. Planuję jeszcze jakieś jedne kupić, np. śniegowce, ale to się dopiero okaże.

Z moją cierpliwością też jest różnie. na pewno w nocy mam mniejszą, zwłaszcza gdy muszę się zrywać kilka razy. Mam wielkie wyrzuty sumienia, że ta cała sytuacja (zwłaszcza mieszkaniowa) mnie przerasta, że nie umiem tu być do końca szczęśliwa... Ech...

Zdrówka dla wszystkich chorych!

Kciuki dla potrzebujących!

Podziwiam wszystkie zdjęcia! (sama bym może coś wstawiła, ale nie umiem zmniejszać zdjęć)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:27   #894
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
To tak jak u nas

Witaj Ela

A gdzie sie podziała Haniula? Odezwij się, bo Cię posądzimy o to, że Nas naciągnęłaś tylko na kciuki za obronę

Czy Wasze dzieciaki też strzelają fochy? Że się obraża, ucieka gdzieś do kąta, nie da dotknąć? Jula tak ma od jakiegoś czasu, albo jak Jej np. czegoś nie chcę dać-rozpuszczone dziecko
Idziemy się kąpać, bo Julka już marudna i zmęczona po wizycie koleżanki

Dobranoc
moja kładzie sie krzyżem na podłodze i wyje nie wiem czy rozpuszczona czy religijna dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe"

17 strona....

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-10-30 o 12:29
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:27   #895
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie widać siniaka
Ale poza siniakiem to tylko zazdrościć! Twoje policzki to dzieło sztuki! Buzia jak wyrzeźbiona

Cytat:
brumku na tyle niedobrego, to naprawde wynagrodzenie super. Niech sie odklada, bedzie miala Marysia na starty w przyszlosci. Miesiecznie odkladamy 50 zl plus to co z ubezpieczenia teraz i z urodzin i innych okazji. Bedzie jakas sumka na jej start w doroslym zyciu
Pewnie że będzie! Bardzo rozsądnie robicie.

Cytat:
Qrwa mać, ale brudny stolik na 1 zdjęciu - wybaczcie

Cytat:
Trzymam za szczepienie.

Ja w zasadzie zawsze siedzę "sama" z Tymkiem. I dlatego to najbardziej "zagadane" dziecko na ziemi Ale jemu też buzia się nie zamyka. Wasze dzieci też tak mają, że cały czas coś gadają?
Stary 2012-10-30, 12:30   #896
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

no i nie poszlysmy, Marysia usnelajak wstanie bedzie 15 wiec.... Zanim zje i sie ogarniemy bedzie ciemno

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 12:31   #897
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brumku mój też ciągle coś tam mówi w większości po swojemu, teraz jest szał na zabawę w pieska, biega na czworaka i szczeka heheheh i ja też muszę bo sam się w to nie pobawi

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:32   #898
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A ja się zasanawiam nad takimi śniegowcami http://allegro.pl/fajnebutki-demar-s...686493266.html. Wczoraj widziałam ze niektóre dziewczyny na chustoforum polecały.

Dla mnie 150 zł za buty dla dziecka to juz jest masakra.
Ja to mysle,że w tych pieniążkach się zmieścimy z dwiema parami i jeszcze czapki muszę kupić ciepłe.
Stary 2012-10-30, 12:32   #899
mamad1
Zadomowienie

Z wózkiem wyszło tak, że na razie przy nim zostajemy. Jest wyczyszczony, odnowiony i wygląda całkiem przyzwoicie. Na plus są w tej chwili duże pompowane koła (nawet po śniegu można jeździć), pokrowiec na nogi, pojemny kosz...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 12:33   #900
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Podziwiam wszystkie zdjęcia! (sama bym może coś wstawiła, ale nie umiem zmniejszać zdjęć)
To żadne wytłumaczenie
Robisz tak:
Piszesz normalny post w okienku. A pod spodem , pod okienkiem są DODATKOWE OPCJE. Tam klikasz ZARZĄDZAJ ZAŁĄCZNIKAMI. Wyskakuje nowe okno. Klikasz w nim PRZEGLĄDAJ i wybierasz zdjęcie z własnego dysku. Jak chcesz więcej zdjęć to po dodaniu jednego, klikasz następne PRZEGLĄDAJ i tak po kolei. Jak już wszystkie dodasz, klikasz na dole tego okna ZAŁADUJ. To chwilkę trwa. A potem już w tym normalnym okienku z postem robisz WYŚLIJ ODPOWIEDŹ i wsio

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości