Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-30, 14:40   #931
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

wiecie, że ja nawet surowego mięsa nie mogę umyć bez rękawiczek? nie wiem co do niego dodają, ale zaraz mam ręce czerwone i pieką.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:47   #932
DDewik
Raczkowanie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Widze ze nie tylko ja mam ten problem. Zmora jakaś. Kiedys ludzie żyli i tego nie było. Alergie, astmy itp masakra
Wiki chyba po mnie odziedziczyła skłonności do alergii. Zauważyłam ze ma suchy placek na paluszku.
Natko z kiszonym jest tak ze nie tylko jesc nie moge. Nie moge tez dotknąć bo od razu pali żywym ogniem. W rękawiczkach lateksowych surowke z kapuchy robie zawsze

Justyna dla Zuziaka. Nie wiem o co chodzi, ale NA PEWNO bedzie dobrze. Wierze w to !!!!
Alez mi ochotę zrobiłas na kiszoną kapustę!Dawno nie jadlam, po kosmetyczce podjade do sklepu

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tylko ciagle ma ta mglę na oku, mam nadzieje że to minie

Dziekujemy za kciuki Płacz oczywiście był, ale to bardziej strach przed lekarką niż ból. Całe szczęście to byla ostania poki co...
I to druga dawka odra/świnka/różyczka
Nie za wczesnie troche? No nic.. muszę zaufać lekarce, wie co robi.

Dzieki za wyrazy współczucia dla mojego guza i pasma nieszczęśliwych wypadków

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

My śniegowce juz mamy

http://www.discounto.de/Angebot/LUPI.../#.UI_NY2_Qd69
Zdrówka dla męża, limit na wypadki już wyczerpaliście!A jak twoja głowa , boli?
poszczepienne, aby wszystko bylo dobrze
U nas te buciki maja dopiero być
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:48   #933
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Natka inhalator/nebulizatory sluza glownie do inhalacji sola fizjologiczna, tez slyszalam ze Olbasa nie wolno tam wlewac - ale nie wiem gdzie. Jak moja dama wstanie musze ja zmusic do inhalowania sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:52   #934
DDewik
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Byliśmy przed chwila z Julkiem zanieść moją próbkę moczu na badanie ogólne i wszystko ok, ale:
jest na tym rachuneczku napisane:
LEU (leukocyty) Trace
BLO (erytrocyty) Trace- lysed.
Wiecie co to może oznaczać? Powiedziała mi pielęgniarka e mam stan zapalny, pobrać 3-4 dni urofuraginum lub żurawinę i znów zrobić badanie.

Eve super że aż tyle dostaliście
Kolina ja też czasem się denerwuję to normalne, chociaz ostatnio b. rzadko
No i tu następna zagadka- zawsze jak brałam luteinę byłam taka spokojna, wyciszona a teraz w tym cyklu jakoś nie wiem co się ze mną dzieje, wczoraj jakiś taki miałam "napad krzyku",dziś trochę też. Chyba ta pora roku jest taka wkurzająca.

Wstawiam Julka na śniegu z dziś.
Śliczny chłopczyk!A ile śniegu!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
1. Buty
2. ja z igorem, żebyście nie myślały, że jestem taka ładna ( ale dziwnie wyszłam, i siniak między oczami widać )
3 Mały rekrut
Ładnie Igorek wyglada, o Tobie to juz nie wspomnę(jak zwykle ślicznie)!
A jak obcinalas mu wlosy maszynka to nie uciekał, nie plakal?
Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
wygląda na starszego chyba zadziora z niego?

mój księciunio poszedł spać, obiad gotowy, ogarnięte w miarę, więc obejrzę sobie "Lekarzy" na tvn playerze

aaa jeszcze jedno apropo najprostszych zabawek, które są najlepsze. To u nas hicior ostatnio
Najprostsze zabawki sa najlepsze!
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 14:58   #935
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

u mnie slowo zabawki to: pilot od telewizora i od dekodera, telefon mamy, pudelka po telefonach, kabelki (czyt. ladowarki stare i inne kable ktore TZ upchnal w szafce "bo sie przydadza"), lub jakas gazeta, garnki, pokrywki, pojemniki prozniowe itd.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 15:03   #936
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
u mnie slowo zabawki to: pilot od telewizora i od dekodera, telefon mamy, pudelka po telefonach, kabelki (czyt. ladowarki stare i inne kable ktore TZ upchnal w szafce "bo sie przydadza"), lub jakas gazeta, garnki, pokrywki, pojemniki prozniowe itd.
U nas to samo. Wiki lubi jeszcze puste puszki. Czy to po energetykach czy po piwie i klucze
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:11   #937
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
U nas to samo. Wiki lubi jeszcze puste puszki. Czy to po energetykach czy po piwie i klucze
tez dopisuje do listy zabawek i uwielbia butelki po piwiejak zobaczy ze TZ pije piwko nie odejdzie od niego.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-10-30, 15:27   #938
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziulka mam kombinezon juz. W zeszłym roku Wiki dostała od mojej chrzestnej. Kupiła na wyrost i na ta zimę jak znalazł. Zaraz pokaże
I te butki z Clarks

Świetny kombinezon i buciki

Cytat:
Wstawiam Julka na śniegu z dziś.
mały miś

Cytat:
1. Buty
2. ja z igorem, żebyście nie myślały, że jestem taka ładna ( ale dziwnie wyszłam, i siniak między oczami widać )
3 Mały rekrut
Świetnie wygląda Igorek w nowej fryzurce i Ty Marinko Te Twoje kości policzkowe

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja w zasadzie zawsze siedzę "sama" z Tymkiem. I dlatego to najbardziej "zagadane" dziecko na ziemi Ale jemu też buzia się nie zamyka. Wasze dzieci też tak mają, że cały czas coś gadają?

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u gina- Mateuszek waży już 3200, wszystko jest ok- szyjka bardzo wysoko , główka też, więc się nie zanosi na wcześniejszy poród. Kolejna wizyta 12 listopada, potem 22( dzień po terminie) i ewentualnie jak do tej pory nie urodzę, to 26 będę miała wywoływany poród- tak jak z Julcią, bez zbędnego siedzenia w szpitalu- oby....
No i mam 13kg na+
Ale z Mateuszka już duży chłopiec

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:29   #939
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja kładzie sie krzyżem na podłodze i wyje nie wiem czy rozpuszczona czy religijna dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe"
umarłam dobre a co do rzucania, mój na szczęście już się nie rzuca, ale jeszcze tyle przed nim, może mu to wrócić....

Cytat:
Ja w zasadzie zawsze siedzę "sama" z Tymkiem. I dlatego to najbardziej "zagadane" dziecko na ziemi Ale jemu też buzia się nie zamyka. Wasze dzieci też tak mają, że cały czas coś gadają?
mój non stop coś gada, czasem tak do siebie, pod nosem, a czasem przyjdzie do mnie i mi coś tłumaczy i potem czeka co ja na to, a ja głupia nie wiem kompletnie co do mnie powiedział, no to on znowu i jeszcze coś pokazuje, coś tam mu odpowiem, ale jakbyśmy w dwóch różnych językach gadali czasem to mi się wydaje, że on myśli " oj Ty głupia, przecież nie o to mi chodzi!"

Cytat:

Byłam wczoraj u gina- Mateuszek waży już 3200, wszystko jest ok- szyjka bardzo wysoko , główka też, więc się nie zanosi na wcześniejszy poród. Kolejna wizyta 12 listopada, potem 22( dzień po terminie) i ewentualnie jak do tej pory nie urodzę, to 26 będę miała wywoływany poród- tak jak z Julcią, bez zbędnego siedzenia w szpitalu- oby....
No i mam 13kg na+
super 3mam kciuki ale Ci fajnie, znów będziesz miała takie maleńswto

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Dziewczynki, zbieram się ...
Jedziemy jeszcze do hotelu po bagaże, potem na lotnisko ..
Trzymajcie kciuki, żeby się obylo bez przygód
szczęśliwej podrózy

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
oliweczka Mateuszek już kawał chłopaka mogę Ci tylko powiedzieć, że drugi poród idzie dużo szybciej (przeważnie) czego Ci z całego serca życzę więc jakby coś się zaczęło dziać to nie czekaj z jazdą do szpitala
bardzo na to licze kiedyś w przyszłości

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Stronczek no właśnie moje ręce źle . Znowu straszę...

Ps. Zuza ma dzisiaj wieczorem konsultację w szpitalu, trzymajcie kciuki (resztę napiszę w K.). Niby "nic takiego", ale mam stracha .
ja znów nie wiem o co chodzi, ale z czasem się wdrożę. Powodzenia i 3mam kciuki

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Borysek ma wlasnie drzemke, a ja siedze z herbatką i nadrabiam, ale duzo juz dzisiaj naskrobalyscie. Bylismy dzisiaj u lekarza sprawdzic czy oskrzela sa czyste(Borysek kaszle juz drugi tydzień, juz coraz mniej ale wolalam skontrolowac).Wszystko w porządku, osluchowo czysto.
no to super

Cytat:
identycznie u nas

tak czytam o tych butkach i rozmiarach...
mój ma teraz adidaski w rozmiarze 23, a na zimę 24 moja wielka stopa

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-30 o 15:39
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:46   #940
aania_20
Zakorzenienie

Mamuśki, piszecie jak za starych dobrych czasów 5 stron dzisiaj..ładnie

Dziubasku, ściskam bardzo, bardzo mocno!!!

agawoo, cieszę się

agulaaabar, ale macie pecha

eveewe, fajne takie niespodzianki

Marinko, na tym zdjęciu udowadnianie że nie jesteś ładna, zdecydowanie Ci NIE wyszło

Brumek, jak szczepienie? Mój łobuz też nawija jak najęty, masę po swojemu oczywiście, najlepiej brzmi jak ja mu coś tłumaczę, a w odpowiedzi słyszę "bla, bla bla..."

mamad1, jak tam pod nieobecność pozostałych mieszkańców?

Shira, ja Ci dam wredne

Oliweczka, ale leciiiii.... duży facet!

iustynka, kciuki za Zuzę! Idę do klubu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 15:58   #941
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
LEU (leukocyty) Trace
BLO (erytrocyty) Trace- lysed.
Wiecie co to może oznaczać? Powiedziała mi pielęgniarka e mam stan zapalny, pobrać 3-4 dni urofuraginum lub żurawinę i znów zrobić badanie.
Leukocyty to bakterie, ale Brumek Ci świetnie wszystko opisała
Julek słodki
Cytat:
Qrwa mać, ale brudny stolik na 1 zdjęciu - wybaczcie
Dobra jesteś
Cytat:

aaa jeszcze jedno apropo najprostszych zabawek, które są najlepsze. To u nas hicior ostatnio
Jula miała u siebie w pokoju takie puzzle z których można było wyjmować pojedyncze części i jak zaczęła to robić nagminnie-czasem podnosząc wszystkie naraz to potem miałam ,,super" układankę- w końcu się wkurzyłam i spakowałam wszystko do reklamówki- wyjmę za jakiś rok, to będzie razem z Mateuszem układać póki co na to miejsce kupiłam dywanik kwiatuszek

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja kładzie sie krzyżem na podłodze i wyje nie wiem czy rozpuszczona czy religijna dzis dwa razy w przychodni pytali co sie dzieje, czy upadła, czy sie uderzyla bo odwalila numer "rzut na glebe"
Monia Kinga rządzi

Cytat:
no i nie poszlysmy, Marysia usnelajak wstanie bedzie 15 wiec.... Zanim zje i sie ogarniemy bedzie ciemno
no niestety...mnie też to przytłacza trochę, zwłaszcza że ciągle siedzimy same.
Cytat:
Musze tylko przystopowac z kapustą kiszona bo to od tego mam a durny Stronczek nie umie sie oprzeć i zre
Ale jak to po kapuście masz opryszczkę?
Cytat:
Dziewczynki, zbieram się ...
Jedziemy jeszcze do hotelu po bagaże, potem na lotnisko ..
Trzymajcie kciuki, żeby się obylo bez przygód
i jestem bardzo ciekawa reakcji Amelki
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

oliweczka Mateuszek już kawał chłopaka mogę Ci tylko powiedzieć, że drugi poród idzie dużo szybciej (przeważnie) czego Ci z całego serca życzę więc jakby coś się zaczęło dziać to nie czekaj z jazdą do szpitala
Mówiłam Ci już kiedyś, że Cię kocham?
Cytat:

Ps. Zuza ma dzisiaj wieczorem konsultację w szpitalu, trzymajcie kciuki (resztę napiszę w K.). Niby "nic takiego", ale mam stracha .

Cytat:
(Borysek kaszle juz drugi tydzień, juz coraz mniej ale wolalam skontrolowac).Wszystko w porządku, osluchowo czysto.[COLOR="Silver"]
Dobrze, że osłuchowo czysto, ale nadal niewiadomo dlaczego tak kaszle?

Byłyśmy na spacerku o 11, ale godzinkę z hakiem, bo zimno...Ubrałam Julcie już całkiem na zimowo i mam nadzieję, że Jej było ciepło, ale ja za to marznę-mieszczę się tylko w jedną cieplejszą kurtkę-brzuch praktycznie na wierzchu( wczoraj mi się tak zsunęły spodnie-zjechały, że szłam kawałek z brzuchem gołym na wierzchu ale obciach, ale jakoś nie poczułam- i tak zimno i tak....)ale nie będę nic kupować na te 3 tygodnie-bez sensu...Oglądałam za to zimowe płaszczyki i wybierałam w głowie co sobie kupię po porodzie

Wczoraj wieczorem pojechaliśmy na działkę i była naprawdę spora śnieżyca-nic nie było widać...byłam zachwycona śniegiem i nie mogłam sie doczekać kiedy wyjmę Julę z auta i co!!Zonk-dziecko mi się tak wystraszyło białego puchu, że histerycznie chciała na ręce...nie było mowy o chodzeniu po śniegu...niewiem czego tak-mam nadzieję, że chwilowe.
Brumek jak szczepienie?
Agula, co za pech nad Wami wisi....współczuję, musiało strasznie boleć

Jutro wracają ,,na zawsze" moi rodzice ciekawe jak to teraz będzie? 5 lat ich nie było.

Masakra, jakiś kretyn pobił 2 tygodniowe niemowlę

HEJ PATIK

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-10-30 o 16:03
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:00   #942
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Antos wstal, ale czuje, ze jest rozpalony. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna czworka, a nie pocztek infekcji...

Anka bo w Tchibo w dzien, w ktorym masz imieniny lub urodziny dostajesz za darmo kawe i ciastko.

Justyna kciuki za Zuze!

Marinka Igor slodziak, a Ty masz racje, nie jestes ladna, jestes sliczna!

Agula a to ta szczepionka ma 2 dawki? Pierwszy raz slysze? U nas tez tak jest?

Brumku jak po szczepieniu?

Chelsea super Julus.

Oliweczko wow! Tyle wazyla Wiki w dniu porodu. To Ci kolos rosnie!

Natko w instrukcji mojego inhalatora pisze, ze tego typu olejkow nie wolno tam wlewac.

Marzenko zdrowia!

DDewik a wiesz, ze ja tez w marcu wracam do pracy? Kolejna wswpolna rzecz.

Kolina a kiedy idziesz na polowkowe usg? Bo Ty juz prawie w polowie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:11   #943
agulaaabar
Zakorzenienie

Aga no właśnie też się zdziwiłam

Siedze teraz z naszą książeczką szczepień i w ostatnim czasie miałyśmy tak:

22.08.12 - 4 dawka tężec, krztusiec, błonica itd
06.09.12 - MMR Pro
21.09.12 - Meningokoki
30.10.12 - MMR Pro - 2 dawka

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:11   #944
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Anka, Ty chyba pisałaś czy mam juz wszystko dla Mateuszka?Nie zacytowało mi wszystkiego...
W zasadzie to mam-przy drugim jest o wiele prościej, czekam aby na materacyk do łóżeczka-coś nie przychodzi.

Właśnie oglądam pogodę- ciepła jesienna aura ma powrócić na listopad, a zima przyjść w grudniu-no zobaczymy, zobaczymy....jutro u mnie zapowiadają 4 stopnie- dzisiaj 0 przez cały dzień praktycznie.

Juleńka
Mateuszek

Czas edycji: 2012-10-30 o 16:15
Stary 2012-10-30, 16:14   #945
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie, że ja nawet surowego mięsa nie mogę umyć bez rękawiczek? nie wiem co do niego dodają, ale zaraz mam ręce czerwone i pieką.
No coś Ty! Bierzesz leki?

Cytat:
Natka inhalator/nebulizatory sluza glownie do inhalacji sola fizjologiczna, tez slyszalam ze Olbasa nie wolno tam wlewac - ale nie wiem gdzie. Jak moja dama wstanie musze ja zmusic do inhalowania sie.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Antos wstal, ale czuje, ze jest rozpalony. Mam nadzieje, ze to tylko kolejna czworka, a nie pocztek infekcji...

Natko w instrukcji mojego inhalatora pisze, ze tego typu olejkow nie wolno tam wlewac.
Czyli tylko ja taka głupia, nie doczytałam
No nic, mądry polak po szkodzie...

Aga, oby to "tylko" ząbki u Antosia...

Cytat:
Wczoraj wieczorem pojechaliśmy na działkę i była naprawdę spora śnieżyca-nic nie było widać...byłam zachwycona śniegiem i nie mogłam sie doczekać kiedy wyjmę Julę z auta i co!!Zonk-dziecko mi się tak wystraszyło białego puchu, że histerycznie chciała na ręce...nie było mowy o chodzeniu po śniegu...niewiem czego tak-mam nadzieję, że chwilowe.

Jutro wracają ,,na zawsze" moi rodzice ciekawe jak to teraz będzie? 5 lat ich nie było.
A Domek na odwrót, jak wlazł do śniegu to nie mogłam go z niego wyciagnąć

Ale fajnie, że rodzice wracają
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 16:15   #946
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
a skąd wracają
Stary 2012-10-30, 16:19   #947
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
a skąd wracają
Z Norwegii

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-10-30, 16:19   #948
brumek
Zakorzenienie

Dziękuję za wszystkie kciuki
Niestety płaczu było sporo, ale już w drodze do domu nawijał jak najęty i szalał radośnie
Szczepienie odhaczone Za miesiąc ospa, a potem w styczniu/lutym te z pierwszego roku i pneumokoki.
Waga 9700, wzrost 79 cm.

Cytat:
No też jestem ciekawa .. żeby się t ylko nie rozpłakała na mój widok Przyjade w nocy, i chyba jak się obudzi to wyślę do niej mamę i Tzta jeszcze, żeby się nie przestraszyła, a pokażę się jej albo rano, albo do piero jak z pracy wrócę ...
No coś Ty? Wytrzymasz tyle?!?

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, u Nas identycznie z rozmiarem stopy (no może jakieś 2 mm mniejsza ) i wymiana na większe była konieczna. Pierwsze kroki były trochę koślawe, ale już po chwili śmigała jak burza. Może w Warszawie są jeszcze jakieś outlety z butami i uda się upolować większy model?
Jest na pewno jeszcze jeden, ale ceny sa tam mało outletowe Innych nie mogę znaleźć w necie...
Kupię chyba jednak w jakimś internetowym, tylko już mając pewność ze będzie ok.
Hania, a Ty się nie dawaj katarowi!!!

Cytat:
No i mam 13kg na+
Ale wielki chłopak Ci się urodzi Super czytać, ze wszystko tak wzorowo przebiega

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
-Czasem po prostu sprzątnę i się nawet nie odezwę, ale czasem (wczoraj) myślałam, że mnie szlag trafi. Walczę z nim o te bałaganiarstwo,ale długo się wściekać nie potrafię, bo nadrabia innymi zaletami
-Spora spora, więc chyba faktycznie 22 będzie lepiej leżał
Ale na rocznicę zawieszenie broni chyba jest, co? :d
O, już doczytałam, że miękniesz

Cytat:

Cytat:
Borysek ma wlasnie drzemke, a ja siedze z herbatką i nadrabiam, ale duzo juz dzisiaj naskrobalyscie. Bylismy dzisiaj u lekarza sprawdzic czy oskrzela sa czyste(Borysek kaszle juz drugi tydzień, juz coraz mniej ale wolalam skontrolowac).Wszystko w porządku, osluchowo czysto.
Super, że przeszła choroba

Cytat:
Borys ma podobna dlugosc stopy(ok. 13), takze 22 bedzie dobre, zobacz w sklepie internetowym http://www.eobuwie.com.pl/pol_m_DZIECIECE-3315.html, moze maja takie jak chcesz
Chyba właśnie tu kupię Wczoraj na niego trafiłam. Już mam upatrzone dwie pary i musze się zdecydować

Cytat:
mój non stop coś gada, czasem tak do siebie, pod nosem, a czasem przyjdzie do mnie i mi coś tłumaczy i potem czeka co ja na to, a ja głupia nie wiem kompletnie co do mnie powiedział, no to on znowu i jeszcze coś pokazuje, coś tam mu odpowiem, ale jakbyśmy w dwóch różnych językach gadali czasem to mi się wydaje, że on myśli " oj Ty głupia, przecież nie o to mi chodzi!"
A wiesz, że mi - odwrotnie - wydaje się, ze my się całkiem nieźle rozumiemy, mimo że każdy innymi słowami mówi

Cytat:
Leukocyty to bakterie, ale Brumek
To soę wreszcie nacieszysz na dobre Mają tu dom? Pracę?
Stary 2012-10-30, 16:23   #949
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
To soę wreszcie nacieszysz na dobre Mają tu dom? Pracę?
Nacieszę
Mają mieszkanie swoje, ale pracy nie- jeszcze 5 lat do emerytury Im zostało, więc muszą oszczędzać. Znając tatę pójdzie jeszcze do jakiejś pracy ,,na lewo", ale mama to juz raczej nie.

Super, że Tymek juz zaszczepiony

Kurna znowu z sie zamienilo z y !!!!!!tez tak wam sie robi

Juleńka
Mateuszek

Czas edycji: 2012-10-30 o 16:25
Stary 2012-10-30, 17:03   #950
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Waga 9700, wzrost 79 cm.
Idą nam chłopcy łeb w łeb Szymon waży 10 kg ( w pampku ) i ma 79 cm

Stary 2012-10-30, 17:05   #951
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:

A wiesz, że mi - odwrotnie - wydaje się, ze my się całkiem nieźle rozumiemy, mimo że każdy innymi słowami mówi
źle mnie zrozumiałaś, jestem jego matką, to jasne, że się rozumiemy, jak przyjdzie i coś tam powie czy pokaże to wiem o co mu chodzi ale mi chodziło o jego monologi, jak przyjdzie i potrafi mi coś tłumaczyć ze 2 minuty non stop, no to nie wiem czy mówi mi o kolorach w swojej wieży z klocków, którą przed chwilą zbudował, czy już myśli o spacerze, czy może chce mi wyperswadować, że jednak ten niedobry antybiotyk co to mu daję co chwilę to wg niego jest w ogóle niepotrzebny a długie ma te swoje nonstopowe monologi, taki gaduła chyba w babcię

Cytat:
Nacieszę
Mają mieszkanie swoje, ale pracy nie- jeszcze 5 lat do emerytury Im zostało, więc muszą oszczędzać. Znając tatę pójdzie jeszcze do jakiejś pracy ,,na lewo", ale mama to juz raczej nie.

Super, że Tymek juz zaszczepiony

Kurna znowu z sie zamienilo z y !!!!!!tez tak wam sie robi
ciekawi mnie to, sorry, że tak wypytuję a byli tam w pracy czy z innego powodu? interesuje mnie to, bo w tym wieku to już chyba trzeba trochę odwagi? tzn. moi by się raczej nie zdecydowali, oni to coś w stylu, że starych drzew się nie przesadza. Także jestem pełna podziwu dla Twoich

co do "z" i "y" mi też się tak często zmienia, nie wiem czemu

a co do rozmiarów jeszcze.... mój na ostatnim szzczepieniu ważył 12 700.... a ubranka mu kupuję w rozmiarze 92...

i pytanie mam, bo mi się tu gdzieś przewinął artykuł i znieczuleniu zewnątrzoponowym, zresztą oglądam czasem taki program "Porodówka" na TLC bodajże, tam non stop to znieczulenie, chodzi mi o taki do porodu siłami natury, miała któraś z Was takie? ciekawa jestem czy to rzeczywiście daje radę...

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2012-10-30 o 17:13
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 17:22   #952
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
źle mnie zrozumiałaś, jestem jego matką, to jasne, że się rozumiemy, jak przyjdzie i coś tam powie czy pokaże to wiem o co mu chodzi ale mi chodziło o jego monologi, jak przyjdzie i potrafi mi coś tłumaczyć ze 2 minuty non stop, no to nie wiem czy mówi mi o kolorach w swojej wieży z klocków, którą przed chwilą zbudował, czy już myśli o spacerze, czy może chce mi wyperswadować, że jednak ten niedobry antybiotyk co to mu daję co chwilę to wg niego jest w ogóle niepotrzebny a długie ma te swoje nonstopowe monologi, taki gaduła chyba w babcię

a co do rozmiarów jeszcze.... mój na ostatnim szzczepieniu ważył 12 700.... a ubranka mu kupuję w rozmiarze 92...
Rany, jaki on wysoki!!! A Wy ile wzrostu macie?

A co do gadulstwa, to już rozumiem U nas nie ma wątpliwości - gadułą jest po ... mnie

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
i pytanie mam, bo mi się tu gdzieś przewinął artykuł i znieczuleniu zewnątrzoponowym, zresztą oglądam czasem taki program "Porodówka" na TLC bodajże, tam non stop to znieczulenie, chodzi mi o taki do porodu siłami natury, miała któraś z Was takie? ciekawa jestem czy to rzeczywiście daje radę...
Ja rodziłam SN, ale bez żadnego znieczulenia. Ale w sumie od kilku koleżanek słyszałam (takich co rodziły raz bez, drugi raz z ZZO), że sporo daje
Stary 2012-10-30, 17:34   #953
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Wysokiego masz synka

Ja rodziłam z ZZO i bardzo dużo mi dało ale nie wiem, czy bym się drugi raz na nie zdecydowała.

Stary 2012-10-30, 17:45   #954
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kupiliśmy w końcu buty. Rano założyłam Agacie grubsze rajty i juz noga nie wlazła w adidaska. Pojechaliśmy do deichamna i kupiliśmy te dei-tex - fajne leciuteńkie, mięciutkie, elastyczne i Agata w nich biega. Daliśmy 59 zł czyli nie jest źle. Potem pojechaliśmy do kauflandu i moj tato wziął A. na dział zabawkowy, ta dopadła wózek dla lalek i co rusz z półek coś pakowała. Wzięlibyśmy jej ten wózek ale za drogi był (w stosunku do jakości), musze jej poszukać jakiś wózeczek

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 18:11   #955
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

ciekawi mnie to, sorry, że tak wypytuję a byli tam w pracy czy z innego powodu? interesuje mnie to, bo w tym wieku to już chyba trzeba trochę odwagi? tzn. moi by się raczej nie zdecydowali, oni to coś w stylu, że starych drzew się nie przesadza. Także jestem pełna podziwu dla Twoich

co do "z" i "y" mi też się tak często zmienia, nie wiem czemu

Byli w pracy-najpierw ;pojechał sam tata, a po jakiś pół roku dojechała mama- dzięki temu mieliśmy z P. wolną chatę przez parę lat zanim kupiliśmy swoje

Ale masz dużego synka
Ja szczerze mówiąc niewiem czy miałam takie znieczulenie? pamietam, że mówili o nospie w zaszczyku i na karcie informacyjnej mam napisane znieczulenie całkowite dożylne do 30 minut, po czym nastąpił poród samoistny
Poczytałam o tym znieczuleniu i nie-napewno nie miałam
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Kupiliśmy w końcu buty. Rano założyłam Agacie grubsze rajty i juz noga nie wlazła w adidaska. Pojechaliśmy do deichamna i kupiliśmy te dei-tex - fajne leciuteńkie, mięciutkie, elastyczne i Agata w nich biega. Daliśmy 59 zł czyli nie jest źle. Potem pojechaliśmy do kauflandu i moj tato wziął A. na dział zabawkowy, ta dopadła wózek dla lalek i co rusz z półek coś pakowała. Wzięlibyśmy jej ten wózek ale za drogi był (w stosunku do jakości), musze jej poszukać jakiś wózeczek
Fajne są takie wózki dla dzieci 'ala' zakupowy- widziałam u nas , ale niewiem po ile.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-10-30, 18:35   #956
adrji
Raczkowanie

Brumek my we wszystkich sklepach i elefanteny mierzylismy 21 wiec w ecco od razu tak zaczeliśmy od ale pani od razu pomierzyła u siebie stópke i że za małe ze 22 i faktycznie więc może u nich troche taka rozmiarowka.. od Blue city już nie tak daleka wyprawa do factory w Ursusie tam jest outletowe ecco więc jak nie internetowo to moze tam ale to juz dla mnie zawsze jednak wyprawa

Madziulka Brumek to i moj synek na trzeciego do kolekcji równo wymiarowo

MArina super Igiemu w tej fryzurze

Oliweczka Mateusz już gotowy na świat

Chelsea i Julek stylówa

agawoo szczęsliwej podróży do domu

Brumek czym wkoncu szczepiliście?

Iustyna powiesz jak było?

Dziubku zdrówka!!

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Scio na jakimś innym watku wyczytałam polecałaś jakieś płytki dla dzieci rymowanki cos takiego, czaje się zeby kupić jakąś muzyczke mogłabyś przypomnieć mi polecić

Edytowane przez adrji
Czas edycji: 2012-10-30 o 18:36
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 18:37   #957
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Oliweczko nie opryszczka tylko uczulenie na dłoniach.

Ela ja miałam ZZO. Na poczatku próbowałam urodzić bez ale rozwarcie nie postepowalo bo Wiki duża była. W koncu juz po 5 godzinach tych meczarni poprosiłam o epidural. Zabrali mnie na inny oddział i tam dostałam. Uczucie nieziemskie. Czułam jak ból odchodzi. Lezalam pod znieczuleniem i oksytocyna od 23 do 6 rano. Było jak w niebie. Same parte czułam juz tylko ze są ale nie Bolaly. Sam poród i szycie tez nic. Co ciekawe normalnie mogłam nogami ruszać. Także polecam. Jak bede rodzic drugie dziecko to tylko z epiduralem

dla dzielnego Tymka

Ide bo czeka mnie śmierdząca robota
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 18:43   #958
zanetaa88
Zakorzenienie

My po wizycie u laryngologa.
Mamy się zjawić jak katar się pojawi,
bo odpukać póki co go nie ma.
Muszę zapisać nas do doktorka do dzieci zdrowych i zaszczepić damę.

Moje dziecko spać poszło już o 17:30,
mam nadzięję, ze to już na noc i wstanie o 7

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 18:54   #959
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Adrij moja Agata jest fanką Misia i Margolci szczególnie części pierwszej. Lubi tez Akademie Muzyczną ale nie moge jej nigdzie znaleźć (ale moge przesłać w mp3), fajna jest tez płyta Aidy dla dzieci.
A polecałam kiedyś te http://merlin.pl/Rymowane-zabawianki....html#fullinfo http://merlin.pl/Rymowana-gimnastyka.../1,518968.html
Artystycznie średnie, ale moje przedszkolaki uwielbiały

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 19:01   #960
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Są takie wózki jakby sklepowe tylko dla dzieci Domek dostał od naszych znajomych.
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
My po wizycie u laryngologa.
Mamy się zjawić jak katar się pojawi,
bo odpukać póki co go nie ma.
Muszę zapisać nas do doktorka do dzieci zdrowych i zaszczepić damę.

Moje dziecko spać poszło już o 17:30,
mam nadzięję, ze to już na noc i wstanie o 7
Czyli katar już minął? My dalej mamy

Marzenko, ten inhalator jest REWELACYJNY!! I jaki cichutki Domek nie chciał dać go sobie z nosa ściągnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070326.jpg (65,2 KB, 66 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości