|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
zaglądamy przy pierwszym karmieniu
No to i tak Dearlie wymęczyli barany my kąpiemy sie codziennie
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
A my od 3.15 mieliśmy kupną masakręęę. Kupa na plecach. I teraz go usypiam na cycu i właśnie kolejna leci i znowu na plecach!
Ja już nie wiem jaki jest sposób na te przecieki... Byliśmy na pampersach 2 i przeciekały, kupiliśmy 3 i jest to samo. ![]() Aaa i chyba odkryliśmy co powodowało problemy z brzuszkiem! Nie uwierzycie. Marchewka! |
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Tz pojechał do pracy a ja małego wzięłam do łóżka bo już mi się odechcialo co 5 minut wstawać i dawać smoka . Niby śpi a wierci się jak diabli.
Jeśli chodzi o kapiel to u nas przez pierwsze kilka dni kapalam ja potem odważył się tz i teraz jak tylko jest w domu to on kapie ![]() Aa i kapiemy co drugi dzień . TAMLIN co za menda z tego twojego byłego :/ Biedna DEARLIE . Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu . GDA no w życiu bym nie posadzila marchewki o kolki.
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX
Czesc Kochane!
Naasz aniolek malutki wstal dziś tylko o 23 (co. Prawda dwie godziny na cycu wisiala) i teraz o 5.30. A tak w ogole to nigdy w zyciu nie wyobrazalam sobie,że tak mozna kogos kochac. Maja jest dla mnie najwiekszym Skarbem za ktory oddalabym zycie. Uwielbiam ja doslownie i wszystko zrobie dla niej byle byla szczesliwa! |
|
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dearlie trzymajcie się. Co za osioły.
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
To mój najwiekszy Skarb - Majeczka!!!
|
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię Was bo szans na teki luksus nie mam Anesh , Dearlie, I_K gratuluję Wam mamusie z całego serducha!!! i z tego co widzę jeszcze mamy jedną zapakowaną mamcię --- Kraven trzymam ogólnie u mnie się sypło wiele spraw i nie idzie posklejać jednego z drugim takie niemiłe niespodzianki, zawiodłam się na ludziach których szanowałam i ceniłam ... ale najważniejsze że mam kochaną Dusieńkę przy sobie i to rekompensuje wszystko ...
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
nie pisalam pare dni,bo... gralam w simsy
![]() mam hustawke i maluch uwielbia w niej zasypiac przez dzien,wieczorem juz woli na raczkach. Bylam juz 3 razy na solarce i czuje sie ladniejsza ![]() Wrasta mi paznokiec w nodze znowu,musze isc go wyciac znowu do chirurga,masakra mam tak co pol roku,a wycinanie boli jak cholera! Narazie nici z nowych butow bo zle mi sie w nich teraz chodzi;/ Maluszek mial troche ciemieniuszki nad czolem,ale tylko troche,Sojka kiedys pisala ze dzieje sie tak bo smaruje sie glowke oliwka,wiec nie smarowalam tej glowki tylko czasem jak smarowalam buzie dostalo sie powyzej czola i tam mial tylko troche tej ciemieniuchy.Natomiast lekarka kazala smarowac oliwka i wyczesywac,mowie jej,ze przez oliwke robi sie ta ciemieniucha,a ona mowila ze nieprawda i kazala robic...wiec robilam i teraz k..wa ma na glowie jeden wielki strup!!!! W sumie nie tylko na glowie bo brwi i okolice nosa tez sie łuszczą!! Kiedys jak Oskar mial ciemieniuche to pozyczylam od kolezanki masc specjalnie robionana ciemieniuche i pomogla tylko teraz pytanie czy recepte na taka masc moze wypisac internista czy musi to byc dermatolog? |
|
|
|
#1569 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie
melduję, że jestem i chciałam się pochwalić, że zaliczyliśmy już wycieczkę dwudniową z dziewczynkami w Beskidy
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Na forach wyczytałam ze mamcie smaruja ciemieniuche płynem
Cerkosol zna to ktos? |
|
|
|
#1571 |
|
Wtajemniczenie
|
CZesc dziewczyny
Katee dziekujemy Byl temat Tuli - na mailu moj starszy w tym. ![]() Katarzinka to super Kurcze podziwiam.Zielona ja nie znam Anesh to chyba masz aniolka w domu co?Bo taki spokoj bije z Twoich postow ![]() Konczi no czasem tak sie zdarza... Trzeba miec naprawde twardy tylek |
|
|
|
#1572 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
to nasz taki wspolny rytual![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() masz jeszcze nas ![]() Cytat:
my 12 grudnia lecimy do itali i juz sie nie moge doczekac naszej pierwszej wycieczki
|
||||||||||
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my jak zwykle atak kolki od 6 rano... |
|
|
|
|
#1574 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze dam rade.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A mala kapiemy codziennie, tylko glowke myjemy co drugi dzien. |
||||
|
|
|
#1575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zawsze chodzimy z mężem na spacerki to on wózek wyciąga, a ja z małym na rękach. Cytat:
czasem sie rozczytać nie idzie a ubaw po pachy ![]() kutwa, chciałabym miec czas na simsy ![]() ![]() w telefonie sobie są i może juz nawet umarły bo ponad 2 m-ce nie grałam ![]() faktycznie wygląda nieźle, szkoda że na alledrogo nie ma ![]() Zaś dzieciak sie najadł i spi godzine prawie na rękach a jak odłoże bedzie ryyyyyk kość ogonowa mnie tak boli ze ledwo siedze, a o spaniu nie mówie... ostatnio narzekałam że licytacje przegrywam bo chciałam kombinezony i jak kupiłam 3 bez licytacji tak dzis rano patrze a tam - "wygrałeś licytacje" ![]() masakra jakas
|
||||
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie siedzę na łóżku z małym na rękach i nie śmiem się ruszyć ![]() A pośladki mi zaraz odpadną!!! Dobrze, że przyszła pani od sprzątania, to chociaż nie będzie mnie już brud i bałagan drażnił... |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zadomowienie
|
A o naszej wizycie u ortopedy nikt nie napisze,nie pocieszy
![]() Cytat:
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-10-31 o 10:37 |
|
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulka ja też miałam zwykłą miedzianą przez 3 lata i normalnie miesiączkowałam.
|
|
|
|
#1580 |
|
Zadomowienie
|
Kate widzę że też was lekarz załatwił.. my byłyśmy prywatnie więc nas bez kolejki lekarz wezwał, ale już zapisałam Zośkę na poniedziałek do najlepszego specjalisty w województwie udało nam się wcisnąć no i stówka pójdzie się..
|
#1581 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a o tym płynie niestety nie słyszałam...
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wizyty, to co za brudas z tego lekarza. Bleee, ja wszystkim każę zawsze myć ręce, nawet jak są w pobliżu synka ![]() A co do bioderka, to chyba się zdarza...? Bo ja to w ogóle się w tych ortopedycznych kwestiach nie orientuję... |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czy tylko moje dziecko nie znosi dzwieku suszarki?chcialam wlosy wysuszyc ale jak wlaczylam to mala zaczela sie drzec .i tak za kazdym razem
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
Może spróbuj tych z Biedronki. Moja Maja sadzi kupska jak nie wiem co a jeszcze ani razu nie przeciekły.
|
#1585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to czasami nie wiem w co ręcę włożyć tyle roboty a co t dopiero o chwili odpoczynku... kazda chwilke poswiecam by cos w domu zrobic a dzisiaj i jutro szykuje sie masakra ![]() Cytat:
Kaczka zakupiona oskubana, czeka na wieczó by ją zamarynowac teraz robię kompot pozniej bede piekla ciasto marchewkowe, bo na piatek kuzynka z coreczka przyjedzie wiec trzeba cos slodkiego miec Jasiek chwilowo spi a spacer ma od rana zaliczony bo po 8 b ylam z nim na targu wlasnie w poszukiwaniu kaczuszki co do mycia rak tez kiedys mialam obsesje no ale bez przesady dziecko musi jakos nauczyc sie bakterii |
|||
|
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
ja też nie mam obsesji czystych rąk bo z jakimiś zarazkami dziecko kontakt mieć powinno u lekarza to inna sprawa, ale w domowych warunkach nie ścigam nikogo do mycia rąk przed dotknięciem Zochny
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Gda przy drugim dziecku Ci to minie :P
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jakoś mam wrażenie ze lepoiej się chowa i mniej błedów popełniam |
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie teraz w sezonie wszelkich wirusów...Jak ktoś jedzie samochodem, to czasem odpuszczam |
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakas masakra jest zapisac dziecko na fundusz do specjalisty Gda gdzie ty idziesz???
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

No to i tak Dearlie wymęczyli barany
my kąpiemy sie codziennie
trzymam 

Kurcze podziwiam.