Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX-X - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 01:13   #1561
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

zaglądamy przy pierwszym karmieniu No to i tak Dearlie wymęczyli baranyniech wracają do zdrówka my kąpiemy sie codziennie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 04:10   #1562
gda
Zakorzenienie

A my od 3.15 mieliśmy kupną masakręęę. Kupa na plecach. I teraz go usypiam na cycu i właśnie kolejna leci i znowu na plecach!

Ja już nie wiem jaki jest sposób na te przecieki... Byliśmy na pampersach 2 i przeciekały, kupiliśmy 3 i jest to samo.

Aaa i chyba odkryliśmy co powodowało problemy z brzuszkiem! Nie uwierzycie. Marchewka!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 05:15   #1563
weronika_91
Zakorzenienie

Tz pojechał do pracy a ja małego wzięłam do łóżka bo już mi się odechcialo co 5 minut wstawać i dawać smoka . Niby śpi a wierci się jak diabli.

Jeśli chodzi o kapiel to u nas przez pierwsze kilka dni kapalam ja potem odważył się tz i teraz jak tylko jest w domu to on kapie
Aa i kapiemy co drugi dzień .

TAMLIN co za menda z tego twojego byłego :/

Biedna DEARLIE . Dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu .

GDA no w życiu bym nie posadzila marchewki o kolki.
Stary 2012-10-31, 06:05   #1564
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnie maluszki opuszczają brzuszki, a reszta przewija już pieluszki! Mamy IX

Czesc Kochane!

Naasz aniolek malutki wstal dziś tylko o 23 (co. Prawda dwie godziny na cycu wisiala) i teraz o 5.30.

A tak w ogole to nigdy w zyciu nie wyobrazalam sobie,że tak mozna kogos kochac. Maja jest dla mnie najwiekszym Skarbem za ktory oddalabym zycie. Uwielbiam ja doslownie i wszystko zrobie dla niej byle byla szczesliwa!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 06:13   #1565
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
Dearlie trzymajcie się. Co za osioły.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 06:22   #1566
anesh_
Zakorzenienie

To mój najwiekszy Skarb - Majeczka!!!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:36   #1567
Konczita
Zakorzenienie

haj mamuśki !
nie nadrobię Was bo szans na teki luksus nie mam
Anesh , Dearlie, I_K gratuluję Wam mamusie z całego serducha!!! i z tego co widzę jeszcze mamy jedną zapakowaną mamcię --- Kraven trzymam

ogólnie u mnie się sypło wiele spraw i nie idzie posklejać jednego z drugim takie niemiłe niespodzianki, zawiodłam się na ludziach których szanowałam i ceniłam ... ale najważniejsze że mam kochaną Dusieńkę przy sobie i to rekompensuje wszystko ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:09   #1568
zielona1911
Zakorzenienie

nie pisalam pare dni,bo... gralam w simsy
mam hustawke i maluch uwielbia w niej zasypiac przez dzien,wieczorem juz woli na raczkach.
Bylam juz 3 razy na solarce i czuje sie ladniejsza
Wrasta mi paznokiec w nodze znowu,musze isc go wyciac znowu do chirurga,masakra mam tak co pol roku,a wycinanie boli jak cholera! Narazie nici z nowych butow bo zle mi sie w nich teraz chodzi;/
Maluszek mial troche ciemieniuszki nad czolem,ale tylko troche,Sojka kiedys pisala ze dzieje sie tak bo smaruje sie glowke oliwka,wiec nie smarowalam tej glowki tylko czasem jak smarowalam buzie dostalo sie powyzej czola i tam mial tylko troche tej ciemieniuchy.Natomiast lekarka kazala smarowac oliwka i wyczesywac,mowie jej,ze przez oliwke robi sie ta ciemieniucha,a ona mowila ze nieprawda i kazala robic...wiec robilam i teraz k..wa ma na glowie jeden wielki strup!!!! W sumie nie tylko na glowie bo brwi i okolice nosa tez sie łuszczą!! Kiedys jak Oskar mial ciemieniuche to pozyczylam od kolezanki masc specjalnie robionana ciemieniuche i pomogla tylko teraz pytanie czy recepte na taka masc moze wypisac internista czy musi to byc dermatolog?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:20   #1569
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie

melduję, że jestem

i chciałam się pochwalić, że zaliczyliśmy już wycieczkę dwudniową z dziewczynkami w Beskidy
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:25   #1570
zielona1911
Zakorzenienie

Na forach wyczytałam ze mamcie smaruja ciemieniuche płynem
Cerkosol zna to ktos?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:57   #1571
katiem
Wtajemniczenie

CZesc dziewczyny

Katee dziekujemy

Byl temat Tuli - na mailu moj starszy w tym.

Katarzinka to super Kurcze podziwiam.

Zielona ja nie znam

Anesh to chyba masz aniolka w domu co?Bo taki spokoj bije z Twoich postow

Konczi no czasem tak sie zdarza... Trzeba miec naprawde twardy tylek

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:08   #1572
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
A ja się gapa nie przywitałam nawet...
A więc Hej!My dziś po wizycie u ortopedy bioderka ok u jednego i drugiego i tu uwaga niespodzianka!Oliwia miała być szeroko pieluchowana ze względu że siedziała pupką do dołu,ale nie robiłam tego bo gdzieś przeczytałam że to nic nie daje no i proszę bioderka ok!

Mamuski wiem że temat już był ale na jaką antykoncepcję się zdecydowałyście?Ja mam narazie tabletki ale gin mówiła że jak chce wkładke to nie ma sprawy(miałam już przed bliźniakami) no i mam dylemat...
moja tez byla ulozona miednicowo ale nikt mi nie kazal szeroko pieluchowac i na usg tydzien temu wszystko z biodrekami ok

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Kur-wa-mać!!!!!!

dysplazja lewego biodra= majtki ortopedyczne na 8tyg ;/

nosz cholea jasna! czy chociaz to jedno moje dziecko nie może być w pełni zdrowe??

i lekarz tez mnie w☠☠☠☠ił- badanie nawet 2minut nie trwało;/
chyba to jeszcze skonsultuje gdzie indziej.
Nie chce mi się wierzyć...
Fałdki na nóżkach równiutkie, nóżke odwodzi bez problemu co za szit!
matko!! biedna Zosia!! idz to skonsultuj, bo lekarz na patalacha wyglada!!

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
czesc
I_K
gratuluje!

jako ze wczoraj Miki skonczyl 6 tygodni, dzis bylismy na szczepieniu. zdecydowalam sie na "sanepidowska" szczepionke, czyli 3 klucia. Pulpecik byl bardzo dzielny, plakal moze ze 3-5 minut lacznie wazy juz 5 kg i ma 58 cm pediatra zalecila nam oliatum, bo rzeczywiscie luszczy mu sie skora... dziewczyny uzywacie tego? my mamy kupic emulsje do kapieli i krem.
my tez w oliatum lekarz zalecil wlasnie na luszczaca skore i teraz mamy piekna

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Sojka próbowałam podobną zagrywke zrobić ale mimo wsio sen krótki. Na dłużej zasypia w aucie lub w wózku na spacerze ale ja mam podobnie jak Ty że w ciapulyte nie chce mi sie z chaty wyjść
A Zośka cudna

Agnus mam zamiar kupić nosidełko takie sztywniejsze żeby jakoś po domu funkcjonować i chociaż obiad zrobić tylko ja mam straszne bóle kręgosłupa i nie wiem czy zda to egzamin.
Jak nosze małego normalnie to też napingala tylko kurde nic nie zrobie bo ręce zajęte.
Zainwestuje w ten nosik chyba.
Ma to któraś z Was?
Dobre to to jest?

Kurczaczek
Ale narobił ten mój dzidź w pampka aż chyba z 2kg ta pielucha ma
Taka mała dupka a taaaaaaaka kupa
Ostatnie pamersy jedynki i przechodzimy na dwójki w końcu
slyszalam ze bardzo dobre nosidelko to MARSUPI

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Witam.
Bedzie bez polskich znaków ale karmie Boczka.
Ten cholerny dupek, moj byly nie raczyl przyjechac na sprawe i co najlepsze ja mam sie postarac aby na nastepna sprawe sie stawił A co ja do cholery moge??? Kolejna rozprawa 19-tego listopada. Tym samym Mati w tym roku ochrzczony nie bedzie, bo nie bede pozniej latac i zmieniac mu nazwiska w ksiegach parafialnych.
Napisałam frajerowi sms-a ze jesli nie przyjedzie na kolejna rozprawe albo nie odpowie napozew to podam go o alimenty bo wedlug prawa jest ojcem Mateusza. Ale mnie wysmial. Dupek zaje...
pozostaje tylko

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ale Pyzunia kochana i jak ma dużo włosków !

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

powiedzcie mi, kąpiecie maluszki samodzielnie, czy zawsze Wam ktos pomaga?
i ja kapie i tz, nieraz razem ze on trzyma a ja myje to nasz taki wspolny rytual

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
U nas kąpie mąż, a ja asystuje trochę
Ale trzy razy kąpałam sama i nie było problemu.

Dziewczyny. do kiedy jest ta wkładka dla noworodka w foteliku???
Bo małemu już tak z nią ciasno!
mojej tez!! juz sie wczoraj zastanawialam czy nie wyjac.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wpadam tylko na chwilkę, bo od paru dni mam sajgon z małym i jak wpadam na wizaż to po to by na bieżąco podczytywać, niestety jak zaczynam odp.na posty to znowu mamy ryk i nigdy nie dokończę myśli :/

A pisałam wczoraj do Dearlie i mam trochę info od nich....odpisała mi dziś że: po 10h w końcu zrobili jej CC, przez to że tyle zwlekali Antoś ma obrzęk dróg oddechowych ale z każdym dniem podobno się zmniejsza. Ma nadzieje że w pt już wyjdą. Przesyła pozdrowienia dla Wizażanek
biedny antos!

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamuśki !
Anesh , Dearlie, I_K gratuluję Wam mamusie z całego serducha!!! i z tego co widzę jeszcze mamy jedną zapakowaną mamcię --- Kraven trzymam

ogólnie u mnie się sypło wiele spraw i nie idzie posklejać jednego z drugim takie niemiłe niespodzianki, zawiodłam się na ludziach których szanowałam i ceniłam ... ale najważniejsze że mam kochaną Dusieńkę przy sobie i to rekompensuje wszystko ...
masz jeszcze nas

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

melduję, że jestem

i chciałam się pochwalić, że zaliczyliśmy już wycieczkę dwudniową z dziewczynkami w Beskidy
super!!! foty jakies prosimy!! my 12 grudnia lecimy do itali i juz sie nie moge doczekac naszej pierwszej wycieczki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:23   #1573
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
mam hustawke i maluch uwielbia w niej zasypiac przez dzien,wieczorem juz woli na raczkach.
Wrasta mi paznokiec w nodze znowu,musze isc go wyciac znowu do chirurga,masakra mam tak co pol roku,a wycinanie boli jak cholera! Narazie nici z nowych butow bo zle mi sie w nich teraz chodzi;/
Maluszek mial troche ciemieniuszki nad czolem,ale tylko troche,Sojka kiedys pisala ze dzieje sie tak bo smaruje sie glowke oliwka,wiec nie smarowalam tej glowki tylko czasem jak smarowalam buzie dostalo sie powyzej czola i tam mial tylko troche tej ciemieniuchy.Natomiast lekarka kazala smarowac oliwka i wyczesywac,mowie jej,ze przez oliwke robi sie ta ciemieniucha,a ona mowila ze nieprawda i kazala robic...wiec robilam i teraz k..wa ma na glowie jeden wielki strup!!!! W sumie nie tylko na glowie bo brwi i okolice nosa tez sie łuszczą!! Kiedys jak Oskar mial ciemieniuche to pozyczylam od kolezanki masc specjalnie robionana ciemieniuche i pomogla tylko teraz pytanie czy recepte na taka masc moze wypisac internista czy musi to byc dermatolog?
A zmywałaś dokładnie tę oliwkę po wyczesaniu...?

A my jak zwykle atak kolki od 6 rano...
Stary 2012-10-31, 09:32   #1574
mala mysz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość

No ja tylko se zobaczyłam film na YT i sie zawiązałam w kangurka i jak narazie tylko to umiem a udało sie za pierwszym razem a za drugim to juz sie zawiazałam w trymiga
W takim razie tez dzis zamowie chuste, a co tam moze dam rade.

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ale Pyzunia kochana i jak ma dużo włosków !

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

powiedzcie mi, kąpiecie maluszki samodzielnie, czy zawsze Wam ktos pomaga?
U mnie ze wzgledu na to ze kapiel jest tragedia zyciowa dziecka- kapiemy z mezem razem.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Sojka - Skonsultuj lepiej. Przynajmniej pewność będziesz mieć.

Jakie ma? Płaskie, jamiste?

A mogłabyś zapytać? Mnie ten płaski nie rusza w sumie, bardziej właśnie o jamiste.. Boje się, że Melci zostaną

Frajer. Brak słów na niego

Ten na plecach się zmienia coś?

maggie - To Twoja Lalunia wkłada rączki do buzi?
Ogólnie ponoć to normalne i nie powinno się dzieciom tych rączek wyciągać, zastępować smoczkiem.. W ten sposób poznają swoje ciało.
A jakie to jamiste?

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam co wozki znosza na spacer, macie jakis opracowany system jak to okielzac? bylam u tesciow i oni mieszkaja w domku to nie bylo problemu a teraz mieszkamy w bloku i mysle jak to zrobic.

najpierw znosicie stelaż a pozniej gondole z dzieckiem czy caly wozek z dzieckiem tak schodek po schodku?

musze sie jutro zebrac i isc na spacer bo ocipiec w domu mozna. tz w pracy a ja sama i nawet nie mam tu znajomych.

co do kapieli to mi kapala tesciow pierwsze 3 razy a teraz sama. a jak czesto kapiecie swoje pociechy, codziennie ?
Ja z wozkiem to schodek po schodku, ale cholernie ciezko jest i staram sie organizowac kogos do pomocy.
A mala kapiemy codziennie, tylko glowke myjemy co drugi dzien.
mala mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:52   #1575
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Kur-wa-mać!!!!!!

dysplazja lewego biodra= majtki ortopedyczne na 8tyg ;/

nosz cholea jasna! czy chociaz to jedno moje dziecko nie może być w pełni zdrowe??

i lekarz tez mnie w☠☠☠☠ił- badanie nawet 2minut nie trwało;/
chyba to jeszcze skonsultuje gdzie indziej.
Nie chce mi się wierzyć...
Fałdki na nóżkach równiutkie, nóżke odwodzi bez problemu co za szit!
Lepiej tak jak wszystkie tu radzą skonsultować z innym lekarzem.

Cytat:

Ja mam nosidło Tula z wkładką dla niemowlaka i pierwsza próba wsadzenia synka, zakończyła się wrzaskiem
hmmm, mój lubi byc noszony więc cos musze nabyć

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
moja 5kilogramowa kluseczka
słodka

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam co wozki znosza na spacer, macie jakis opracowany system jak to okielzac? bylam u tesciow i oni mieszkaja w domku to nie bylo problemu a teraz mieszkamy w bloku i mysle jak to zrobic.

najpierw znosicie stelaż a pozniej gondole z dzieckiem czy caly wozek z dzieckiem tak schodek po schodku?

musze sie jutro zebrac i isc na spacer bo ocipiec w domu mozna. tz w pracy a ja sama i nawet nie mam tu znajomych.
ja mam wózek w piwnicy, a tam tak ciulate wejście jest, że chyba nigdy sama go nie wytaszcze stamtąd.
Zawsze chodzimy z mężem na spacerki to on wózek wyciąga, a ja z małym na rękach.

Cytat:
Napisane przez Aneczka_G Pokaż wiadomość
Jestem jakaś zamotana dziś... W każdym możliwym wyrazie z literką "ż" robię byka i piszę "rz"... Rzeby to było tylko przejściowe
to ja z kumpelą na gadu zawsze piszemy wszystko odwrotnie (z błędami)
czasem sie rozczytać nie idzie a ubaw po pachy

Cytat:
kutwa, chciałabym miec czas na simsy
w telefonie sobie są i może juz nawet umarły bo ponad 2 m-ce nie grałam

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

slyszalam ze bardzo dobre nosidelko to MARSUPI
faktycznie wygląda nieźle, szkoda że na alledrogo nie ma

Zaś dzieciak sie najadł i spi godzine prawie na rękach a jak odłoże bedzie ryyyyyk
kość ogonowa mnie tak boli ze ledwo siedze, a o spaniu nie mówie...

ostatnio narzekałam że licytacje przegrywam bo chciałam kombinezony i jak kupiłam 3 bez licytacji tak dzis rano patrze a tam - "wygrałeś licytacje"
masakra jakas
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:58   #1576
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Lepiej tak jak wszystkie tu radzą skonsultować z innym lekarzem.

hmmm, mój lubi byc noszony więc cos musze nabyć

słodka

ja mam wózek w piwnicy, a tam tak ciulate wejście jest, że chyba nigdy sama go nie wytaszcze stamtąd.
Zawsze chodzimy z mężem na spacerki to on wózek wyciąga, a ja z małym na rękach.

to ja z kumpelą na gadu zawsze piszemy wszystko odwrotnie (z błędami)
czasem sie rozczytać nie idzie a ubaw po pachy

kutwa, chciałabym miec czas na simsy
w telefonie sobie są i może juz nawet umarły bo ponad 2 m-ce nie grałam

faktycznie wygląda nieźle, szkoda że na alledrogo nie ma

Zaś dzieciak sie najadł i spi godzine prawie na rękach a jak odłoże bedzie ryyyyyk
kość ogonowa mnie tak boli ze ledwo siedze, a o spaniu nie mówie...

ostatnio narzekałam że licytacje przegrywam bo chciałam kombinezony i jak kupiłam 3 bez licytacji tak dzis rano patrze a tam - "wygrałeś licytacje"
masakra jakas
Mój też lubi być noszony, ale w tym nosidle nic nie widzi i jest ściśnięty i się irytuje

Ja też właśnie siedzę na łóżku z małym na rękach i nie śmiem się ruszyć
A pośladki mi zaraz odpadną!!!

Dobrze, że przyszła pani od sprzątania, to chociaż nie będzie mnie już brud i bałagan drażnił...
Stary 2012-10-31, 10:02   #1577
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
25.10 o 17.31 na świat przez cc przyszedł PIOTRUŚ. Miał 3700g i 55 cm.

jesteśmy już w domu i czujemy się dobrze
Gratulacje

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:36   #1578
Katee27
Zadomowienie

A o naszej wizycie u ortopedy nikt nie napisze,nie pocieszy

Cytat:
A my od 3.15 mieliśmy kupną masakręęę. Kupa na plecach. I teraz go usypiam na cycu i właśnie kolejna leci i znowu na plecach!

Ja już nie wiem jaki jest sposób na te przecieki... Byliśmy na pampersach 2 i przeciekały, kupiliśmy 3 i jest to samo.

Aaa i chyba odkryliśmy co powodowało problemy z brzuszkiem! Nie uwierzycie. Marchewka!
marchewka może,tak samo i ryż,położna mówiła.Pampersy masz białe?sa z siateczka?juz kiedys pytałam o to,ale nic nie napisalas...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:37
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:47   #1579
ula2689
Wtajemniczenie

Asiulka ja też miałam zwykłą miedzianą przez 3 lata i normalnie miesiączkowałam.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:19   #1580
Sojka1990
Zadomowienie

Kate widzę że też was lekarz załatwił.. my byłyśmy prywatnie więc nas bez kolejki lekarz wezwał, ale już zapisałam Zośkę na poniedziałek do najlepszego specjalisty w województwie udało nam się wcisnąć no i stówka pójdzie się..
Stary 2012-10-31, 11:23   #1581
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:

mój Szymek ostatnio znowu wysypkę dostał i też mam wrażenie że po marchewce, problemy z brzuszkiem też były a niczego takiego nie jadłam co by mogło zaszkodzić - jadłam na obiad jednak surówkę z jabłka i marchewki i to też daje do myślenia - możesz mieć rację

Cytat:
Cerkosol zna to ktos?
my smarujemy oliwką i po jakimś czasie lekko wyczesuję szczotką dla maluchów i i pomaga a o tym płynie niestety nie słyszałam...

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:26   #1582
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
A o naszej wizycie u ortopedy nikt nie napisze,nie pocieszy

marchewka może,tak samo i ryż,położna mówiła.Pampersy masz białe?sa z siateczka?juz kiedys pytałam o to,ale nic nie napisalas...
Tak, te Premium Care. Przepraszam, musiałam pominąć to pytanie

A co do wizyty, to co za brudas z tego lekarza. Bleee, ja wszystkim każę zawsze myć ręce, nawet jak są w pobliżu synka

A co do bioderka, to chyba się zdarza...? Bo ja to w ogóle się w tych ortopedycznych kwestiach nie orientuję...
Stary 2012-10-31, 11:30   #1583
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Sojka - Skonsultuj lepiej. Przynajmniej pewność będziesz mieć.

Jakie ma? Płaskie, jamiste?

A mogłabyś zapytać? Mnie ten płaski nie rusza w sumie, bardziej właśnie o jamiste.. Boje się, że Melci zostaną

Frajer. Brak słów na niego

Ten na plecach się zmienia coś?

maggie - To Twoja Lalunia wkłada rączki do buzi?
Ogólnie ponoć to normalne i nie powinno się dzieciom tych rączek wyciągać, zastępować smoczkiem.. W ten sposób poznają swoje ciało.
na poczatku byly to czerwone kropeczki ale potem sie połączyły w jedną plamke i zrobiły sie wypukłe.kolor taki malinowy.narazie sie nie powieksza

Cytat:
moja tez po oliwce ma jeszcze gorsza ciemieniuche i taka twarda

czy tylko moje dziecko nie znosi dzwieku suszarki?chcialam wlosy wysuszyc ale jak wlaczylam to mala zaczela sie drzec.i tak za kazdym razem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:30   #1584
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Może spróbuj tych z Biedronki. Moja Maja sadzi kupska jak nie wiem co a jeszcze ani razu nie przeciekły.
Stary 2012-10-31, 12:04   #1585
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
haj mamuśki !

biedna, ale nam możesz sie wygadac
Cytat:
z dwójka dzieci grasz w simsy? ja to czasami nie wiem w co ręcę włożyć tyle roboty a co t dopiero o chwili odpoczynku... kazda chwilke poswiecam by cos w domu zrobic a dzisiaj i jutro szykuje sie masakra
Cytat:
Cerkosol zna to ktos?
nie znam.

Kaczka zakupiona oskubana, czeka na wieczó by ją zamarynowac teraz robię kompot pozniej bede piekla ciasto marchewkowe, bo na piatek kuzynka z coreczka przyjedzie wiec trzeba cos slodkiego miec
Jasiek chwilowo spi a spacer ma od rana zaliczony bo po 8 b ylam z nim na targu wlasnie w poszukiwaniu kaczuszki

co do mycia rak tez kiedys mialam obsesje no ale bez przesady dziecko musi jakos nauczyc sie bakterii co do lekarza fakt tu higiena musi byc obowiazkowo ale co do moich w domu to nie Zuza to wtedy chyba musiala byc ciagle w wodzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:07   #1586
Sojka1990
Zadomowienie

ja też nie mam obsesji czystych rąk bo z jakimiś zarazkami dziecko kontakt mieć powinno u lekarza to inna sprawa, ale w domowych warunkach nie ścigam nikogo do mycia rąk przed dotknięciem Zochny

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Gda przy drugim dziecku Ci to minie :P
Stary 2012-10-31, 12:10   #1587
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nie mam obsesji czystych rąk bo z jakimiś zarazkami dziecko kontakt mieć powinno u lekarza to inna sprawa, ale w domowych warunkach nie ścigam nikogo do mycia rąk przed dotknięciem Zochny

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

drugie dziecko to zupełnie inny chów i jakoś mam wrażenie ze lepoiej się chowa i mniej błedów popełniam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:21   #1588
gda
Zakorzenienie

Cytat:

No sorry, ale jak ktoś jeździ komunikacją miejską i trzyma się rurek, to ma myć ręce po przyjściu do mnie (nawet jak dziecka nie było) i koniec Szczególnie teraz w sezonie wszelkich wirusów...

Jak ktoś jedzie samochodem, to czasem odpuszczam
Stary 2012-10-31, 12:28   #1589
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

A co do wizyty, to co za brudas z tego lekarza. Bleee, ja wszystkim każę zawsze myć ręce, nawet jak są w pobliżu synka

A co do bioderka, to chyba się zdarza...? Bo ja to w ogóle się w tych ortopedycznych kwestiach nie orientuję...
one tez sa z siateczka jak 1?

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
co do mycia rak tez kiedys mialam obsesje no ale bez przesady dziecko musi jakos nauczyc sie bakterii co do lekarza fakt tu higiena musi byc obowiazkowo ale co do moich w domu to nie Zuza to wtedy chyba musiala byc ciagle w wodzie
ja nie mam obsesji,ale ten doktorek to przeginał.U nas Jurek jest nauczony,ze jak wraca z przedszkola,czy z dworu to najpierw sie rozbierze a potem idzie do łazienki i myje rece.Nie trzeba mu przypominac.

Jakas masakra jest zapisac dziecko na fundusz do specjalistyterminy po Nowym roku.Udało mi sie do nefrologa na koniec listopada,jeszcze dzwonie do ortopedy.
Gda gdzie ty idziesz???

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 12:28   #1590
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
A pisałam wczoraj do Dearlie i mam trochę info od nich....odpisała mi dziś że: po 10h w końcu zrobili jej CC, przez to że tyle zwlekali Antoś ma obrzęk dróg oddechowych ale z każdym dniem podobno się zmniejsza. Ma nadzieje że w pt już wyjdą. Przesyła pozdrowienia dla Wizażanek
Ojej, biedny Antoś z Moniką..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości