Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-31, 08:06   #1021
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A i jeszcze sie pochwale. Wczoraj jak co wieczór leżymy z Agatką na łóżku, skonczyłam czytać bajeczke i tak turlamy sie jeszcze i pytam się Agaty czy lubi mamę trochę, a ona dała mi całuska i przytuliła. Pierwszy raz z własnej woli nie namawiana

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Spróbuję wstawić mojego łobuza jeszcze w scenerii jesiennej
Sliczności

To i ja się pochwale
Dziś rano tż wstał do pracy i przy okazji obudził Lilkę, ja jeszcze drzemałam a moja mała córcia przyszła do mnie, wdrapała się na łóżko i pocałowała mnie w czoło!

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:22   #1022
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Dzień dobry

Domek jeszcze śpi, a ja nie bo mam trochę papierkowej pracy do zrobienia...
Na 11 jedziemy do koleżanki, ma dwóch synów,2,5 letniego i 7 miesięcznego. Dominik będzie miał się z kim bawić.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
znowu wstał o 4. wykończy mnie ten mały terrorysta.
T. jeszcze go zmusza do pospania, ale z marnym skutkiem bo go słysze od czasu do czasu. ja wymiękłam. ja się z nim bawiłam od 4-5, teraz T. kolej. wczoraj wstał o 3:40 i bawił sie do 6:45, potem położyliśy go spac i obudziłam go o 7:45 żeby poszedł do złobka. w żłobku nie spał, a w domu półtorej godziny po południu. skąd on tą energię czerpie?. kładziemy go teraz o 19 codziennie. ponoć na całkowite przestawienie sie dziecko potrzebuje nawet miesiac. zamierzam teraz rygorystycznie kłąść go o 19 albo ciut później, ale nie wcześniej
Oooo matko 4 godzina
Współczuję tego wstawania

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
ja mam 174, a TŻ jakieś 180
wow, dzielny chłopak nie wyobrażam sobie, żeby mój tak dobrowolnie siedział z takim ustrojstwem na twarzy ale wszystko przed nami
O to tak jak ja i mój mąż
No może ja 1cm wyższa

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dominik wstal o 5.40. Przy Emilu Agni to i tak pikus, ale u mnie spowodowalo to poranny bol glowy i ogolne rozdraznienie Chyba musze lyknac druga tabletke, bo do pracy nie dojade

Cytat:
uff to nie tylko mój taki mój TŻ twierdzi, że stopę ma po mamusi... nieopatrznie opowiedziałam mu kiedyś historię, że jak się urodziłam to największe miałam... stopy a wcale takiej dużej nie mam... kiedyś co prawda kupowałam rozmiar 40, ale jakoś ostatnio nie... może mi zmalała?

a ja cały dzień z rozwieraniem szyjki jakoś dawałam radę (cały czas na piłce siedziałam ) a parte...... jakaś jedna wielka masakra... aż słów na to znaleźć nie mogę
- Moje stopy teżchyba zmalały,bo kiedyś kupowałam rozmiar 40, a od dwóch lat 38-39 Chyba, że rozmiarówka się zmieniła
-A pogrubione...aż trudno mi w to uwierzyć

Cytat:
C

Poród, byłam na szykowana na długi poród i potem decyzje o cc (bo jednak przy wywoływanych przed terminem zazwyczaj tak jest), a tu poszło szybciej, ale mega boleśnie - bóle z krzyża - chciałam zzo, ale jak się upomniałam to położna twierdziła, ze za późno bo juz 8 cm było Parte przy rozwierających to pikuś

A i jeszcze sie pochwale. Wczoraj jak co wieczór leżymy z Agatką na łóżku, skonczyłam czytać bajeczke i tak turlamy sie jeszcze i pytam się Agaty czy lubi mamę trochę, a ona dała mi całuska i przytuliła. Pierwszy raz z własnej woli nie namawiana
-O to to!
-

Cytat:

Jaki słodki blond przystojniak
Mamad, zdecydowanie za rzadko nam go pokazujesz! Teraz kiedy już wiesz jak, musisz to robić częściej.

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
To i ja się pochwale
Dziś rano tż wstał do pracy i przy okazji obudził Lilkę, ja jeszcze drzemałam a moja mała córcia przyszła do mnie, wdrapała się na łóżko i pocałowała mnie w czoło!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:24   #1023
mamad1
Zadomowienie

Lili, Brumek dzięki za instrukcję dotyczącą zdjęć

Ja też miałam bóle porodowe z krzyża. Na szczęście szyjka mi się szybko otwierała, więc długo się nie męczyłam. Skupiałam się tylko na tym, że jak już przychodzi skurcz, to zaraz przejdzie i będzie chwila odpoczynku.

Wczoraj złożyłam wniosek o zasiłek rodzinny i wychowawczy. Stos dokumentów, a jeszcze muszę im coś dosłać, ale na rok spokój.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:36   #1024
Kolina
Zadomowienie

cześć
ja dziś wcześniej niż zwykle na nogach, coś źle się czuję od wczoraj, ból głowy i dziś rano wymioty jelitowo też jakoś inaczej
mam nadzieję że po prostu coś mi wczoraj z jedzenia zaszkodziło i że nie jest to wirus

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Siedzę, siedzę i nie mogę się zdecydować
Pokłóciłam się nawet z mężem, bo on to by w sklepie kupił i wścieka się na mnie, że chcę trochę taniej

Te mi się podobają:
http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5983277/937
http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-5983477/558
http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-...26-7637177/929
http://eurobuty.com.pl/pl/p/Primigi-.../551?galeria=0
ja wzięłabym takie które do ubranek pasują
te stalowe nr 1 sa ok i kolejne z niebieskimi dodatkami też

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
znowu wstał o 4. wykończy mnie ten mały terrorysta.
T. jeszcze go zmusza do pospania, ale z marnym skutkiem bo go słysze od czasu do czasu. ja wymiękłam. ja się z nim bawiłam od 4-5, teraz T. kolej. wczoraj wstał o 3:40 i bawił sie do 6:45, potem położyliśy go spac i obudziłam go o 7:45 żeby poszedł do złobka. w żłobku nie spał, a w domu półtorej godziny po południu. skąd on tą energię czerpie?. kładziemy go teraz o 19 codziennie. ponoć na całkowite przestawienie sie dziecko potrzebuje nawet miesiac. zamierzam teraz rygorystycznie kłąść go o 19 albo ciut później, ale nie wcześniej
o rany jak wczesnie
a ciut póxniej gdybyś go kładła? my chodzimy spać ok 20:30-21:00 tyle trwa usypianie, zwykle śpi do rana
oprócz tych dwoch wcześniejszych nocy, ale dzisiaj przespał jak aniołek całą noc

Cytat:
uff to nie tylko mój taki mój TŻ twierdzi, że stopę ma po mamusi... nieopatrznie opowiedziałam mu kiedyś historię, że jak się urodziłam to największe miałam... stopy a wcale takiej dużej nie mam... kiedyś co prawda kupowałam rozmiar 40, ale jakoś ostatnio nie... może mi zmalała?
oj duża stopo ale jak ktoś jest wysoki to musi mieć większą podstawę

Cytat:
Czesc
My od godziny nie śpimy. Agata się nie przestawiła jeszcze
...
rozkoszna

Cytat:

My też się przestawiamy powoli na czas zimowy. Na razie chodzę spać o 21, żeby rano jakoś wstać. Niestety sen to jedna z rzeczy, z których nie umiem zrezygnować

ja chodzę tak jak wcześniej, wg nowego czasu oczywiście, i wstajemy wg nowego, jakoś łatwo to poszło
śliczny łobuz

Cytat:
To i ja się pochwale
o jakie to slodkie

ja jeszcze muszę poczekać na takie czułości

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2012-10-31 o 08:38
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:36   #1025
myha82
Wtajemniczenie

Ale naskrobałyście. Podczytuje z ukrycia i nie wiem co komu miaąłm odpisac.
ADRIJ sliczny Jasiu taki blond-Aniołek. No i prawdziwa z niego "mamka"
BRUMKU u nas waga nawet troche niższa. Wzrost? nie mierzyłyśmy sie juz dawno.

My wczoraj kupilismy Martynie butki na zime w Bacie za 55 zł. Ocieplane, skórzane. fajnie sie prezentuja.
Poród? ja nie miałąm ZZO. Póbowąłam urodzic SN ale Martyna nie chciała wyjsc i skończyło sie na CC. Miałam własnie te bóle krzyżowe-prawie wymiotowąłam z bólu. Jakby mi ktos imadło w kręgosłup wsadził.
drugi oporód chyba tez bedzie przez CC.

Martynka

Natalka
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:38   #1026
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Adrij jak chcesz to Ci mogę mejlem powysyłać to sobie zobaczysz co Ci pasuje.
scio a ja moge prosić???
bo już się Hani pomalutku znudziły nasze płyty i szukam czegoś nowego...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 08:43   #1027
Kolina
Zadomowienie

cześć patik
widzę cię na dole
jeszcze tydzień...
Stary 2012-10-31, 09:16   #1028
zanetaa88
Zakorzenienie

A wiecie, że Ja nie wiem jakie miałam bóle.
Wiem jedno bolało masakrycznie.
Generalnie Armagedon.

Ide robić sałatkę.
POtem ogarniam ciuchy damy,
potem musze ogarnąć sajgon domowy.
I może zrobię chleb od wodaqua.
No i pojadę do koleżanki która ma półrocznego smyka
Emilie uwielbia takie małe dzieci,
w żłobie ma malego Miłosza którego wiecznie pilnuje,
głaska daje mu zabawki itd.Normalnie idealna siostrą będzie

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:22   #1029
ellika
Rozeznanie

hejo

myha moje gratulacje trzymam kciuki za nudną i ksiązkową ciążę a nie doczytałam - byłaś u gina? który to tydzień?

wspominacie porody...
ja też zapomniałam o ZZO ale pewnie i tak byłoby za póżno, bo pierunem u mnie wszystko szło. ale te bóle krzyżowe parte były dwa razy gorsze niż te rozwierające szyjkę, serio, myslalam że mi krzyże rozsadzi.
I ta ulga jak już się K. urodziła bossssko
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:25   #1030
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Agawoo i jak ...jesteś już po naszej stronie Wisły? jak podróż i reakcja Amelci?

co do chłopców bawiących się wózkami to mój też należy do nich ...aż mi czasem wstyd bo dzieciom wyrywa na placu zabaw wózki z lalkami, a u teściów są 2 wózki po starszej kuzynce i to jest hicior wśród zabawek ... mam nadzieje że nie odbije się mu to kiedyś na psychice

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:27   #1031
myha82
Wtajemniczenie

ELIKA wychodzi, ze poczatek 8. byłam u gina. Widziałam serduszko. maluch ma 1,08 cm

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

SŁONECZKO ja mysle, ze to nic zdrożnego z tym wózkeim. Ja z kolei nie lubiałam bawic sie lalkami i innymi"dziewczyńskimi" gadżetami" Wolałam samochody, pistolety i chodzenie po drzewach. Wyrosłam na 100 % kobiete. Jedynie nie lubie chodzic w sukienkach i spódnicach...

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-31, 09:29   #1032
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
ELIKA wychodzi, ze poczatek 8. byłam u gina. Widziałam serduszko. maluch ma 1,08 cm
czyli tak jak przypuszczałaś ale fajnie
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:32   #1033
JustPi
Rozeznanie

Witajcie
jakoś nie moge się dzisiaj dobudzić.....

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mówiłam Ci już kiedyś, że Cię kocham?
jeszcze nie

Natka niesamowicie, że Domek tak cierpliwie siedzi

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Jasiek też uwielbia wózeczki chcecie zobaczyć?? na szczęscie może wozi w nich pilki albo siebie o to i dowody
Jasiek aleee blondasek

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Hej
Buty oddane. Nowe nie kupione, kupię zaraz przez internet, bo już mam upatrzone. Za to pomierzyliśmy kilka par i Ecco, i Promigi i cóż... chyba jednak stanie na Primigi. Carmela nie kłamała mówiąc, że to najlżejsze i najbardziej giętkie kozaczki na świecie I w tych, i w tych umiał od razu ładnie chodzić (nie jak w butach narciarskich ), ale w primigi wyglądał tak, jakby ich w ogóle na nogach nie miał
MMR Pro
Strasznie się wkurzyłam, już w domu. Bo wcześniej specjalnie się dowiadywałam, jakimi szczepią. powiedzieli mi że przychodnia sprawdza TYLKO Priorixa. Więc dziś mi juz do głowy nie przyszło patrzeć pielęgniarce na ręce. A w domu czytam w książeczce, a tam MMR Pro. No ale trudno, pozamiatane, jak to mówią

A co do bólu i znieczulenia, to nie iwem, jak Was, ale mnie parte - w porównaniu do tych przy rozwieraniu szyki - prawie nie bolały.
1.kusicie tymi Primigami, chyba z ciekawości się przejadę Hani przymierzyć. Byłyśmy wczoraj przymierzyć te w ccc, niby fajne, dobrze się wkładają i wyglądają na dobrze zrobione, ale coś jest z nimi nie tak..... Hania dziwnie nóżkę stawiała, tak bardzo od pięty, więc rozterek butkowych u mnie ciąg dalszy....
2. też bym się wkurzyła Miejmy nadzieję, że Tymek dobrze zareaguje

AgaGuernsey biedny Antoś, oby to nie wirusisko

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Justyna ja nie miałam wcale bóli (nie licząc tych na poczatku, ale podejrzewam ze to pikus w porównaniu do tego co potem)
CrazyMachine dziwne ze czulas JAKIS ból a znieczulenie tylko zlagodzilo a nie usmierzylo całkiem. Mnie po znieczuleniu juz nic nie bolało. Lezalam jak na plazy. z tym ze miałam założony cos na kształt wenflonu na plecach i jak czułam ze cos pobolewa to sama dozowalam dawkę znieczulenia
tak dobrze to w polskich szpitalach nie jest anestezjolog dozuje. Z tego co wiem epidural to nie jest to samo c ZZO.
Ja miałam ZZO przy pierwszym porodzie i były to dwie godziny ulgi, ale organizm zareagował zanikaniem skurczy więc skończyło się na oxy i faza partych (ponad 2h) bez znieczulenia, więc niby rodziłam z zzo ale jednak bez Przy drugim porodzie poszło tak szybko, że o znieczuleniu nie było mowy i choć dużo bardziej mnie bolało, darłam się przy tym, że hej to udało się bez nacięcia i później szybko odzyskałam siły - tak mogę i trzecie rodzić

Cytat:

Cytat:
gdzie on łobuz?

Cytat:
To i ja się pochwale
to jest tak niesamowicie rozczulające

agawoo jak lot i powrót? i oczywiście jak Amelka?
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:38   #1034
pieleszka
Wtajemniczenie

Brumku to widzę, że u Was podobnie ze szczepieniem wyszło jak u mnie... wcześniej zapewniali mnie, że szczepią Priorixem, a jak już było po szczepoeniu to w książeczce wpisane MMR... i okazało się, że akurat Priorixu n ie mieli... hmmmm.... no, ale jakoś poszło. bezobjawowo na szczęście życzę żeby i u Was tez tak było!

co do porodów to mój był dłuuugiii...głównie to pamiętam, że tyle to trwało... w tym czasie zdążyły urodzić już 4 inne dziewczyny (słyszałam jak krzyczały i nawet mówiłam do męża " o już krzyczy! zaraz dzidzia zapłacze"), a ja dalej nic... te rozwarcie co to nie chciało rosnąć... dawali mi tylko ta oksytocynę ,a tu du.pa... poszło w końcu po masażu szyjki (to dopiero ból!!!). parte to już był pikuś. nie pamiętam żeby bolały. pamiętam jedynie, że łapała mnie senność między jednym a drugim. parłam prawie 2 godziny... a łożyska już nie miałam jak urodzić, bo już nie miałam skurczów... oksytocyna wysiadła. a ja naturalnych, swoich skurczy nie miałam. wszystkie były oksytocyną wywoływane... masakra... ale za to 2 godz po porodzie to ja jakiegoś kopa (chyba z hormonów) dostałam i tak jak Justynka wcinałam kanapki siedząc na łóżku i już chciałam iść na noworodki Hanusię zobaczyć, bo ją wzięli pod lampy na ogrzanie po porodzie

u nas dzisiaj na szczęście słoneczko bo wczoraj maksa miałam. siedziałam sama z Hanią całe popołudnie w domu bo lało. i już nie wiedziałam jak ją zabawiać, żeby energia z niej uszła dzisiaj w ramach rekmpensaty pójdziemy na długi spacer

a wczoraj jeszcze robiłam coś w kuchni, nagle się zorientowałam, że coś cicho jest..no to szukam Hanki...a ta w sypialni, sobie z szafy wysunęła półkę z moja bielizną i coś mamrocze do siebie... ja podchodzę, a ta mój stanik ogląda i gada "ooo dydy, dydy"

alibany cieszę się, że doszły pieniążki. dziękujemy jeszcze raz za czapę

w ogóle to dzień dobry

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:43   #1035
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej
Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

SŁONECZKO ja mysle, ze to nic zdrożnego z tym wózkeim. Ja z kolei nie lubiałam bawic sie lalkami i innymi"dziewczyńskimi" gadżetami" Wolałam samochody, pistolety i chodzenie po drzewach. Wyrosłam na 100 % kobiete. Jedynie nie lubie chodzic w sukienkach i spódnicach...
Moje mają samochody i je lubią, bratanek tz zawsze z ciągnikiem przyjeżdza i mu go zabiaerają
Stary 2012-10-31, 09:49   #1036
myha82
Wtajemniczenie

PIELSZKO u mnie tez jak za długo jest cisza tzn, ze cos kombunuje...
Dydy? :hahaha:

Pamietam jak czytaąłam Wasze opisy porodów z krzaków...ile to razy sie uryczałam..

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-10-31 o 09:58
Stary 2012-10-31, 09:51   #1037
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Dominik wstal o 5.40. Przy Emilu Agni to i tak pikus, ale u mnie spowodowalo to poranny bol glowy i ogolne rozdraznienie Chyba musze lyknac druga tabletke, bo do pracy nie dojade
no dzięki za zrozumienie
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

No i pojadę do koleżanki która ma półrocznego smyka
Emilie uwielbia takie małe dzieci,
w żłobie ma malego Miłosza którego wiecznie pilnuje,
głaska daje mu zabawki itd.Normalnie idealna siostrą będzie
no i na co tu czekac?do piątku dwa dni- mąż w dom, seksu po szyję. .czekamy na info o Damie numer 2

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
o rany jak wczesnie
a ciut póxniej gdybyś go kładła? my chodzimy spać ok 20:30-21:00 tyle trwa usypianie, zwykle śpi do rana
oprócz tych dwoch wcześniejszych nocy, ale dzisiaj przespał jak aniołek całą noc
nie wiem czy dosiedze, on zresztą też już o 18:30 ciągnie mnie za rękę że chce spać. może się wkrótce przestawi.no nic dopiero zaczęłam go kłąśc o tej 19:00. poczekamy zobaczymy.dam sobie jeszcze 2 -3 tygodnie jak nie pomoże to będę sztana tarmosic i trzymać obudzonego do 20:00

Patik:

Witajcie.
Marina dobrze że najgorsze wykluczone i to co wiedziałaś potwierdzone. Czyli te leki musisz brać? i chyb jakaś dietka?
I nie widze zdjęć, denerwuje mnie to, pierwsze co jak mnie odblokują to się cofnę żeby pooglądać.
I Koliny płaszczyka nie widzę
Agni ale daje Emil czadu z wstawaniem. Środek nocy. Sara po przestawieniu wstaje o 6 i ojjj ciężko mi to przełknąć. RZeczywiście o 20 to już człowiek pada po takiej pobudce. ( P.S. Ja i tak padam niezależnie od godziny o której wstanę)

Sara w elephantenach chodzi jak podolski złodziej. Ale na 20 min dziennie nie będę zmieniać, i tak uważam że 140 zł za te buty to dużo. Sobie kupiłam za 50, na jeden sezon będą.

Kiedyś miałam skórzane buty, i owszem jak ze stali. Ale ja krzywię stopy do środka, i buty wyglądały tragicznie po 2 sezonach.

Mój poród hehe ja nie wiem czy miałam z krzyża czy z brzucha, chyba z brzucha le darłam się żeby mi plecy masowali. A mozna mieć i z brzucha i z krzyża? To był armagedon, taki ból..
A parte to juz plaża była, jak brumek już gadałam z gin i położną, tylko nieodparta chęć zrobienia grubszej spawy była hihi. Wiedziałam że za chwilę będzie koniec.

Sprawę wygraliśmy, tż zostł uniewinniony. Czekamy 7 dni na uprawomocnienie się wyroku i składamy pozew o zwrot kosztów czy jak to sie nazywa.

Sprzedałam na all 3 pajace. Baba nie zadowolona, że za małe i myślała że są w lepszym stanie. Za 6 zł to sie spodziewa stanu jak nowe. Tak, do mnie pretensja że za małe. Jakby poprosiła o podanie wymiarów to nie byłoby problemu.

Lili dobra jesteś z tym ciastem.
Dzisiaj robię sobie wolne od gotowania. A co!
Wyszło że napisałam całego posta o sobie. Wybaczcie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:58   #1038
Marina1
Zakorzenienie

cześć dziewczyny.
Na razie się przywitam bez czytania.

Noc znośna ( tfu tfu ) od baaaaaaaaaardzo długiego czasu.

A! śniło mi się, że Oliweczka urodzi 14 listopada po południu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 09:59   #1039
myha82
Wtajemniczenie

PATIK a co to za sprawa z TŻ? pewnie w klubie było

No baba z allegro powinna sie spodziewac, ze cena 6 zł mówi sama za siebie. Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie marudził...

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-31, 10:04   #1040
Lili 83
Zakorzenienie

Patik skoro wspomniałaś mnie w swoim poście to Ci wybaczam, że głównie o sobie napisałaś

Super, że sprawę wygraliście. Teraz zwrot kosztów sądowych i odszkodowanie za Wasz stres i pomówienie

Ja sprzątam póki panicz pozwala. Mucha w mucholocie go zajmuje

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:06
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:05   #1041
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
Na razie się przywitam bez czytania.

Noc znośna ( tfu tfu ) od baaaaaaaaaardzo długiego czasu.

A! śniło mi się, że Oliweczka urodzi 14 listopada po południu
No to Oliwka juz wiesz na jaki dizeń masz sie szykowac

Dla Igiego

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-31, 10:22   #1042
jacieeeee
Wtajemniczenie

Patik super, że ten koszmar już prawie za Wami. Cieszę się, że wygraliście
Lili Dominik też lubi muchę w mucholocie. Ale u Nas hitem jest
http://www.youtube.com/watch?v=E4tI_GwuGts
To dopiero gejowskie Ale co zrobić, jak tylko słyszy to zaczyna "nanana" i koniec.

Kurcze my nie mamy jeszcze butów dla Dominika, ani kombinezonu. W tym tygodniu z nim jeszcze nie wychodzę, tym bardziej, że wieczorem katar mu się zbiera (oby na zęby).
Nie wspomnę o tym, że ja dalej w adidasach po śniegu pomykam. Ale podobno w weekend będzie ocieplenie.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:27   #1043
myha82
Wtajemniczenie

JACIEEE, LILI musze wypróbowac filmiki na moim dzieciu Póki co nic nie jest w stanie przebic Kaczuch i o statnio Boogie Woogie

My mamy kombinezon tylko, ze na 86. Szukam jeszcze na 80. Włansie licytuje na allegro z C&A takze prosze o kciuki
Wczoraj pochodziliśmy za dwuczesciowymi ubrankami zimowymi i ceny sa chorendalne. Spodnie npo 139 zł i do tego kurtka 139
Mój Tż uparł sie, zeby kupic Martynie taki dwuczesciowy, ale ja chyba jednak postawie na jednoczesciowy kombinezon.

Martynka

Natalka
Stary 2012-10-31, 10:28   #1044
Marina1
Zakorzenienie

No, już w miarę Was przeleciałam
Ale nie cytowałam i tak nie wiem co dalej.

Patik no dietka, raczej lekkostrawna. Baj pizza, fryty, tłuste fast foody... ;/. A tak - tabletka rano na czczo godzinę przed śniadaniem.

dzięki dziewczątka za miłe słowa odnośnie nas ( ). Całuję!

Agawoo i jak i jak w domu? Fajnie pewnie, co?

Ale dupna pogoda.

Pożalę się Wam- mama dzwoniła, i ten mój ojciec już chyba z miesiąc %. Kurde, chciałam jutro jechać do domu, na cmentarz, ale chyba sobie oszczędzę nerwów. Tak kiedyś myślałam, że ja nie mam domu rodzinnego. Nie mam gdzie wracać. Sierota taka. Smutno mi, ale dziękuję losowi, że dał mi samodzielność i twardy tyłek.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:43   #1045
brumek
Zakorzenienie

Hejeczka

Dzisiaj widzę, że mamy jakiś zbiorowy dzień całuśnych dzieci, bo sporo z Was o tym pisze

Cytat:
ja też bez znieczulenia, a wiecie dlaczego? bo zapomniałam się upomnieć wiem jak to brzmi...
Wcale się nie dziwię. W takim momencie człowiek nie jest hmmm... wydajny intelektualnie na 100%

Cytat:
Jacieńku

Cytat:
Śliczne zdjęcie, ślicznie wyszedł
Tymek nigdy takiego wózka nie widział. Musze mu pokazać Za to wczoraj w sklepie dorwał się do hulajnogi i tak ją prowadzał z namaszczeniem

Cytat:
Wczoraj złożyłam wniosek o zasiłek rodzinny i wychowawczy. Stos dokumentów, a jeszcze muszę im coś dosłać, ale na rok spokój.
To trzymam kciuki, żeby pozytywnie rozpatrzyli

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
też bym się wkurzyła Miejmy nadzieję, że Tymek dobrze zareaguje

Przy drugim porodzie poszło tak szybko, że o znieczuleniu nie było mowy i choć dużo bardziej mnie bolało, darłam się przy tym, że hej to udało się bez nacięcia i później szybko odzyskałam siły - tak mogę i trzecie rodzić

A wiesz, ze już któryś raz słyszę, że duży poród jest dużo szybszy, ale bardziej bolesny. Ale w sumie to logiczne, tak mi teraz przyszło do głowy, bo im szybsze rozwieranie, tym większy ból. U mnie z 1 cm do 10 cm poszło w 1,5 godziny, więc wiem co mówię

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
1. Brumku to widzę, że u Was podobnie ze szczepieniem wyszło jak u mnie... wcześniej zapewniali mnie, że szczepią Priorixem, a jak już było po szczepoeniu to w książeczce wpisane MMR... i okazało się, że akurat Priorixu n ie mieli... hmmmm.... no, ale jakoś poszło. bezobjawowo na szczęście życzę żeby i u Was tez tak było!

2. co do porodów to mój był dłuuugiii...głównie to pamiętam, że tyle to trwało... w tym czasie zdążyły urodzić już 4 inne dziewczyny (słyszałam jak krzyczały i nawet mówiłam do męża " o już krzyczy! zaraz dzidzia zapłacze"), a ja dalej nic... te rozwarcie co to nie chciało rosnąć... dawali mi tylko ta oksytocynę ,a tu du.pa... poszło w końcu po masażu szyjki (to dopiero ból!!!). parte to już był pikuś. nie pamiętam żeby bolały. pamiętam jedynie, że łapała mnie senność między jednym a drugim. parłam prawie 2 godziny... a łożyska już nie miałam jak urodzić, bo już nie miałam skurczów... oksytocyna wysiadła. a ja naturalnych, swoich skurczy nie miałam. wszystkie były oksytocyną wywoływane... masakra... ale za to 2 godz po porodzie to ja jakiegoś kopa (chyba z hormonów) dostałam i tak jak Justynka wcinałam kanapki siedząc na łóżku i już chciałam iść na noworodki Hanusię zobaczyć, bo ją wzięli pod lampy na ogrzanie po porodzie

3. a wczoraj jeszcze robiłam coś w kuchni, nagle się zorientowałam, że coś cicho jest..no to szukam Hanki...a ta w sypialni, sobie z szafy wysunęła półkę z moja bielizną i coś mamrocze do siebie... ja podchodzę, a ta mój stanik ogląda i gada "ooo dydy, dydy"
1.
2. Jak czytam o Twoim porodzie to aż mam ciarki Ja swój jednak cudownie wspominam, mimo bólu. I strasznie się cieszę, że tak mi to szybko i na luzie poszło. Bo to wielkie szczęście jednak.
3.
Ja wczoraj wieczorem na środku salonu natknęłam się na ... swoje brudne majtki Tymuś sobie musiał wyjąć z kosza na bieliznę i przynieść Bo mąż się wyparł, że to nie on

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Pożalę się Wam- mama dzwoniła, i ten mój ojciec już chyba z miesiąc %. Kurde, chciałam jutro jechać do domu, na cmentarz, ale chyba sobie oszczędzę nerwów. Tak kiedyś myślałam, że ja nie mam domu rodzinnego. Nie mam gdzie wracać. Sierota taka. Smutno mi, ale dziękuję losowi, że dał mi samodzielność i twardy tyłek.
Marina, tak bardzo Ci współczuję. Ten człowiek spaprał Ci całe życie. A mama zamiast pomóc... nie pomogła

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-10-31 o 11:33
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:44   #1046
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Marinko na pocieszenie jutro od południa ma lać deszcz do wieczora ... my chyba tylko tyłki przewieziemy do teściowej a na cmentarze małego nie biorę sama pójdę

Pieleszko masaż szyjki to mój najcięższy moment porodu ... czułam się jakbym była gwałcona .... co odbiło się na mojej psychice dość długo i oprócz mnie nikt nie miał prawa zbliżyć ręki do mojego krocza ... a co do porodu to skończył się cc ( cesarskie cięcie to pikuś w porównaniu do skurczy krzyżowych )

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:49
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:51   #1047
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Happy Halloween
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hh.jpg (79,5 KB, 43 załadowań)

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 10:53   #1048
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Agawoo i jak ...jesteś już po naszej stronie Wisły? jak podróż i reakcja Amelci?

co do chłopców bawiących się wózkami to mój też należy do nich ...aż mi czasem wstyd bo dzieciom wyrywa na placu zabaw wózki z lalkami, a u teściów są 2 wózki po starszej kuzynce i to jest hicior wśród zabawek ... mam nadzieje że nie odbije się mu to kiedyś na psychice
normalne, normalne. Nawet widziałam gdzieś w superniani odcinek o chłopcu, który nie dawał rady z zazdrością o młodsze rodzeństwo i dostał właśnie m.in. lale z wózkiem, butlą itd. i fajnie się bawił. Czasy sie pozmieniały. Nasze chłopy tez zmieniają pieluchy, spacerują itd. i nie jest to nie męskie

Piosenki poprzesyłam jak AGata pojdzie spać. Może wrzuce na chomika,dam Wam hasło i login i sobie pociągacie za free

Co do porodu. Pamietam jak przyszłam na porodówke (ja na luzie bez zadnych bóli, dopiero pod oct mieli podłączać) i rodziła obok dziewczyna. I pomyślałam sobie "ale się drze wariatka" darłam się ze 3 razy bardziej. Ale u mnie tez szlo szybko, poszłam na porodówke z 2cm rozwarciem o 9.30 zaczęły się bóle po oct i o 11 było 10 cm.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami

Edytowane przez Scio
Czas edycji: 2012-10-31 o 10:56
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:02   #1049
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Pieleszko masaż szyjki to mój najcięższy moment porodu ... czułam się jakbym była gwałcona .... co odbiło się na mojej psychice dość długo i oprócz mnie nikt nie miał prawa zbliżyć ręki do mojego krocza ... a co do porodu to skończył się cc ( cesarskie cięcie to pikuś w porównaniu do skurczy krzyżowych )
No to faktycznie musiało to być dla Ciebie traumatyczne przeżycie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Halloween

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 11:03   #1050
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Happy Halloween

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości